H​i​r​d​e​t​és

2017. december 17., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Ócó kínai és a minőségi számtech eszközök esete

  Tudom, hogy nem kell senkinek bemutatni, hogy ami olcsó az nem feltétlenül jó. Az is igaz, hogy mostanában nem minden rossz ami kínai, lásd Xiaomi, stb...

  Nade kezdem a legelején a tanulságos történetem. Körülbelül egy éve vettem egy Dell P2214H monitort, főként a tesztek és a fórumos kollégák tapasztalatai miatt. Kicsit sokalltam a 45-50 ezer Ft körüli árát, de kimondhatom, hogy nem csalódtam benne. IPS 22 colos Full HD monitor, számomra tökéletes képet ad. A korábbi még nem LED-es TN LCD monitoromhoz képest ég és föld a különbség. Amikor kibontottam és beüzemeltem, nem tudtam mire való az USB hub rajta, hiszen az asztali gépem elején is ott van 2 db USB szükség esetére. Ha nem elég, akkor ott vannak a hátsó portok. Nemsokára azonban értelmet nyert az egész.

  Az Oázis Computert a PH!-s nyereményjátékokból ismerem, pár e-mail váltás után lecsaptam egy DELL AC511 soundbarra, amit kimondottan az enyémhez hasonló monitorokhoz gyártott az amerikai vállalat. A 10 ezer Ft-os árához képest minőséget kap az ember, látszik, hogy volt benne tervezőmunka, nem csak egy „megcsináljuk valahogy oszt jó lesz az” mentalitással készült termékről van szó.

  Folytatás...

  Mikeee89 1 hete 13

 • Processzor és videokártyacsere

  Processzor terén Intel Core i3-ről i5-re, a videókártyánál pedig Radeon R7 370-ről RX 470-re váltottam.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 1 éve 320

 • Samsung (UE40) H6400 LCD LED TV input lag teszt

  Sziasztok! December óta megvan a tévém, de eddig nem volt lehetőségem input lagot (bemeneti késleltetést) mérnem.

  Ma azonban úgy esett, hogy a másik szobába került a gép, és úgy gondoltam, hogy átviszem a monitorom is, és csinálok egy input lag tesztet.

  A monitorom egy Samsung LCD (E1920) monitor, ami DVI-DSUB átalakítóval csatlakozik a géphez. Beállítottam azt elsődleges monitornak, a majd a Windows 8-ban a kép megkettőzését választottam a kép kiterjesztés részen (Windows +P gomb). A másodlagos képernyő így a Samsung H6400 lett.

  A TV képbeállításainál a Motion Plus a "Tiszta" beállításon van, a Dinamikus kontraszt ki van kapcsolva, ugyanígy a Digitális tiszta megjelenítés és az MPEG zajszűrés is kikapcsolt állapotban van.

  A TV HDMI kábelen át csatlakozik, a bemenetnek HDMI PC van állítva, így tudtommal a képjavító opciókat amúgy is kikapcsolja ez a beállítás.

  A mérések során 50 ms lagot tapasztaltam.

  Lássuk a képeket, amit egy kompakt fényképezővel készítettem:


  16:482 vs 16:532 (a kép nagyítható!)

  Folytatás...

  Mikeee89 1 éve 15

 • HD Ready vagy Full HD?

  Sziasztok. A szobám mérete és a pénztárcám egy 32 colos (vélhetően LG vagy Samsung) LCD tv-t enged meg. Kb 2 méter lenne a nézési távolság. A maximális ár 90-95 ezer Ft (+posta).

  Érdemes ekkora méretben és távolságban Full HD tévét venni gondolva a jövőre?

  Tudnátok ajánlani pár jó tippet linkkel vagy modellszámmal együtt?

  Még egy kérdés: esetleg vennék egy 40 colos Full HD tévét, de a kevésbé márkásból. Pl Sencor, Hyundai, Gogen, Vortex. Érdemes az olcsóbb tévéket választani? HD filmek és HD tv adás is meglenne, szóval nem DVD-zésre kellesz.

  Előre is köszi a segítséget!

  Egy samsung ue40h6400 lett a végleges döntésem. Meg is rendeltem. Köszönök minden segítséget itt és más fórumtémákban is

  Mikeee89 2 éve 24

 • VIVAX LED TV - igen vagy nem?

  Több hazai webshopban is találkoztam már a VIVAX márkájú LED-LCD (full hd és hd ready) tévékkel. Elsősorban az olcsóságuk fogott meg. Érdemes beruházni rájuk? Egy 22 vagy max 24 collos példány érdekelne. ez vagy esetleg ez

  Ahogy utánajártam egy feltörekvő márka, Horvátországból. Tapasztalatok vélemények érdekelnének.
  Aki már látott, használt, hallott róla, ne kíméljen hozzászólásaival :)

  Mikeee89 3 éve 2

 • Intel Pentium E5400 vs i3-2120 párbaj

  Az Intel Core 2 szériát leváltó Core i3 nagy javulást hozott teljesítmény terén. De mennyi is az annyi?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 4 éve 71

 • Intel Pentium E5400 vs i3-2120 párbaj FOLYAMATBAN! (az alaplap hibás)

  Már a tulajdonomban van az i3-as proci, és hétvégén megérkezett hozzá az alaplap (MSI H61M-P31/W8) és a ram is. Azonban tippem szerint az alaplap gyári hibás, így küldöm vissza iPon.hu Garanciafutárral. Mivel még nem telt el se a készhezvételtől, se megrendeléstől számítva 3 nap, remélem kicserélik egyből. Az E5400-as teszteredmények már készen vannak, remélem érdekelni fog sokakat a teszt.

  A gép hibaleírása: számítógép szaküzletben lett összeszerelve egy core i3-2120 processzorral és 2x2 GB Kingmax 1333 MHz-es rammal. Nem indul a számítógép. Felvillannak a ledek a ház elején, valamint pörög vagy kettőt a processzor hűtőventillátor és a ház hűtő ventillátor. A ventillátorok pörgése után leáll a gép, körülbelül 1-2 másodpercig megy. Se kép, se sípszó. (táp, videokártya, proci jó (előbbi kettő jelenleg is használatban egy másik alaplapban), alaplap a hibás 90%-ban)

  Mikeee89 4 éve 18

 • AMD HD 4770 vs 7770: generációk harca

  Az AMD videokártyák generációról generációra javulnak, nő a teljesítményük. De mennyi is az annyi?

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 4 éve 107

Hi​rd​et​é​s​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.