Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:58:57

LOGOUT.hu

Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19815) JanR


JanR
addikt

Na jó, leültem gép elé, kicsit összeszedem jobban ezt a PIE telepítést S9/S9+ esetén.
Bocs, de nagyon zavart, hogy amit leírtam az ékezet nélkül van és sok benne a félregépelés, szóismétlés és a többi.

A legfrissebb android GYORS letöltése SAMFIRM programmal:

1. Lépés: Letöltöd és telepíted a Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86)-t, a Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86)-t, valamint a Microsoft .NET-keretrendszer 3.5-t.
2. Lépés: Ha ezekkel meg vagy, telepítsd fel a Samsung USB Driver-t, majd indítsd újra a számítógépet. Nem muszáj, de ajánlott.
3. Lépés: Töltsd le a SamFirm v0.3.6-os verzióját, majd tömörítsd ki.
4. Lépés: Rendszergazdai jogosultságokkal indítsd el a SamFIRM.exe-t. A Model rublikába S9 esetén SM-G960F, S9+ esetén pedig SM-G965F a beírandó szöveg! Region rublikába azt a régió kódot írd amit szeretnél. A magyar független rom-nak a kódja XEH. A többi kód az alábbi linken elérhető: [link].
4 + 1/2 Lépés: A Region rublika alatt pipáld be az "Auto" lehetőséget, majd klikk a Check Updates gombra.

Ha mindent jól csináltál, akkor elindul a letöltés. Utána még egy darabig dolgozik majd (a PC erejétől függ meddig), CRC hibát keres a letöltött rom-ban. Ezek után pedig dekripteli a letöltött fájlt. Ha kész van, akkor tömörítsd ki, így fogsz kapni egy BL, AP, CP, HOMECSC és egy CSC fájlt. Ezek kellenek a telepítéshez!

ROM telepítése ODIN használatával:
1. Lépés: Letöltöd az Odin-t. A leírásban sajnos nem jó a link. Az alábbi linken eléred: [link] Jobb oldali részben ott van, hogy "Download Odin v3.13.1" - klikk rá és már jön is.
2. Lépés: Tömörítsd ki az Odin-t, majd rendszergazdai jogosultságokkal indítsd el.
3. Lépés: Állítsd a telefonod Download módba -> Először is kapcsold ki, majd a Bekapcsoló + Bixby + Hangerő LE gombok egyidejű megnyomásával eléred a kívánt menüt. Feltesz egy kérdést, hogy biztos ezt akarod-e, a hangerő FEL gombbal tovább mész, hogy igen, Te most bele akarod vinni a telefonod a rosszba :D
4. Lépés: A telefonod USB kábellal összekötöd a számítógépeddel, az Odin aonnal jelzi, hogy a kapcsolat létrejött és a bal oldali üres rublikában látod is, hogy azt írja "Added".
5. Lépés:Ezek után a BL, AP, CP és CSC fájlokat tallózd be Odin-ba. Az, hogy a HOME_CSC-t, vagy a sima CSC-t rakod be, ez egyéni döntés. (Sima SCS esetén a telefon csinál egy Factory Resetet-t, Home CSC esetén nem - de ettől függetlenül szerintem ajánlott a telepítés után nyomni egyet.
INFO: Az AP fájlal szeret dolgozni, teljesen normális, ha akár 2 percet is gondolkodik, nem kell aggódni emiatt!
6. Lépés: Rányomsz, hogy start, ~ 3 perc és a ROM feltelepül a telefonodra, az Odin pedig kiírja, hogy "PASS". Ez után újraindul a telefon és elkezdheted használni az új rendszered.

Én Home_CSC-vel csináltam, majd nyomtam egy FR-t az egész után. A telefonom vodafone függő, a szoftverem pedig így lett XEH/XEH/XEH/VDH.

A telefon ettől nem lesz független, csak a szoftver ami rajta van, mentes lesz a szolgáltató által használt programoktól, valamint beállításoktól.

Semmilyen felelősséget nem vállalok a fent leírtakért! Én így csinálom évek óta, soha egyszer sem volt még vele baj, vagy probléma! Mielőtt az egésznek nekiállsz, a telefonod legyen feltöltve, vagy legalább 80%+ töltöttség.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.