Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
_Karesz_ #2347 üzenetére
Esetleg az meg hasznos info lehet, hogy a Cardif Biztosito Zrt fogja biztositani a keszulekedet. Vannak ertekhatarok, ezt nem tudom pontosan melyek, 100-150 ezer forint kozott egyforma a biztositasi dij es koteskor valaszthatsz milyen hosszu idore szeretned, osszessegeben maximum 5 ev lehet a garancia a gepekre. Mivel nekem 1 ev a gyari csak, igy +4 evet kotottem. Nyilvan minel tobb a gyartoi gar, annal kevesebb lesz a biztositott ev, emiatt ennek a koltsege is alacsonyabb.
-
válasz
ariel96 #2344 üzenetére
Ha folyik a víz mosás közben kifelé az ajtó alatt, akkor az nem rendeltetésszerű működés, akármilyen új megoldást alkalmaztak ott. Ez marketing maszlag.
Nem vagyok mosógépszerelő, de ilyen estben érdekes lehet az ajtó, a zsanér, a szigetelés, esetleg a zárszerkezet ami nem húzza helyre. Ezek mind cserélhetőek. És ha még ezután is produkálja a jelenséget, akkor cserélhetik az egész készüléket is.
Igen, hiába használt a készülék, ha nem tudják megoldani a hiba elhárítást, akkor kapsz egy újat. Erről szól a garancia.
Úgy is mondhatnám, hogy felőlem csinálhatnak amit akarnak, csak oldják meg a rendeltetésszerű használatot, amiért fizettél. Gondolom az "előlapi csobogó" nem volt a felsorolt funkciók között... -
Ma megkotottem a biztositast a mosogepre, igy 5 evig nincs gondom. 100-150 ezer forint kozotti termekre ez a +4 ev 18 ezer forint. Igy kalkulaljatok, ha valaki hasonlo konstrukcioban gondolkodik.
-
ariel96
aktív tag
válasz
HummeRC #2340 üzenetére
A gépen az ajtó alsó részénél a zománcon sok-sok apró karcolás látszik. Ezek szerint az ajtó kezdettől fogva nem zár rendesen - tényleg "lötyög". Ilyenkor mit tudnak csinálni?
Ez az ajtó újítás - más, mint az eddigiek. Ha kihívom a szerelőt, hogy lötyög az ajtó, akkor meggyőz, hogy nincs annak semmi baja. -
Technoman
őstag
Sziasztok!
Egyke ember lévén, eddig egy kis mini mosógépem volt, ami 10 év után behalt. Most egy mosógép vásárlás előtt állok.
Az esetleges jelöltem megvan, de -mivel nem vagyok egy "mosónő" , nem nagyon vagyok képben ezen a vonalon.
Az igény: keskeny (kis lakásba lesz), természetesen automata, elöltöltős gép legyen, ne legyen drága!
Beszéltem szakikkal, akik azt mondták, hogy Indesit-et semmiképpen ne vegyek, az mindennek a legalja.Szerintetek?
[link]Illetve még találtam egy másikat is. Ezt:[link]
-
válasz
ariel96 #2339 üzenetére
Ez miért kérdés? Én azonnal élnék garanciális jogaimmal. Garipapír elő, szerviz felhív: "eddig semmi baja nem volt, most meg ereszti a vizet az ajtaján, tessék kijönni és megcsinálni..." Azt én nem mondanám, hogy kezdetektől rossz, mert akkor miért nem szóltál korábban, miért vártad meg hogy jobban tönkremenjen. Emiatt el is állhatnának a garanciás teljesítéstől.
-
ariel96
aktív tag
válasz
blattida #2338 üzenetére
Szia!
Február 26-án vettünk egy mosógépet - LG FH2U2HDN1. Kezdettől fogva az volt az érzésem, hogy nem zár rendesen az ajtaja. Mosáskor, de főleg centrifugálásnál "lötyög" az ajtó. Tegnap mosás után átöblítettem a gépet ruha nélkül, és láttam, hogy alul eléggé folyt ki a víz az ajtón. Mit tegyek? -
Hihi, anyukamnak is ilyen energolux thermal mosogepe volt, aztan mikor kapott egy kis vegkielegitest, vasarolt par muszaki cikket es ha mar volt kozte mosogep is, beallitottuk azt helyette. Aztan mikor bedoglott kb 6 ev utan a whirlpool, megint eloszedtem az energoluxot es akkor is tokeletesen uzemelt.
Eloszedtem a felultoltosom csomagolasat, a tetejen szokott lenni par tanacs a beuzemeleshez, azon ugy irja, hogy minimum 70cm magasan legyen a kifolyo es max 100cm magasan az a kad szelehez valo merevito, ezek szerint 70-100 cm kozott kell kifolyatni. Mondjuk nalam kb 50 centin van a kifolyo a falban es meg soha semmi gond ebbol nem volt. A felultoltosom dobjanak kb a feleig er az 50 cm. no mindegy, a hivatalos iras az, hogy 70-100 cm kozott.
Eloltoltos/felultoltos, ezt ti tudjatok, en a felultoltost szeretem. Marka ami szimpatikus, mindenkinek mas valt be, nincs igazan ajanlott. Mindegyik el tud romlani es tud sokaig gond nelkul uzemelni. Linkeltem mar 200 ezres aeg-rol is videot, amin szivargott a viz centrikor, mert szarul volt osszerakva. Szoval tokmindegy szerintem. En azert nagyon nem adnam le, beko es hasonlok, mostanaban azt ajanlgatjak itt 5 ev garral, de szerintem maganak egyik se venne meg, szoval nem teljesen ertem. En felultoltosben electroluxot valasztanek es kitolnam a gart 5 evre. Eloltoltosben az lg-t dicserik sokan, problemat meg nem olvastam itt veluk, vagy nem emlekszem olyan keves volt.
-
makoss
veterán
Jelenlegi Energo Lux mosógéptől kb másfél méterre van a csap alá rögzítve a hideg meleg víz. A szennyvíz a mosógépből kijövő csövön távozik a kádba, hagyományos kád, így annak a magassága adott.
Szomszédtól hallottam, hogy mikor beköltözött a házba (3 éve) vette a mosógépét és csapágyas...rotty az igen!
Hol van ehhez a mostani több mint 20 éves gépünkA bojlert most cseréltük 30 év után (!!) Hajdú lett ez is, az eladók csodálkoztak. A mikrónál is ez volt amit szintén több mint 20 év után cseréltünk le, az eladók az expertben le voltak döbbenve, hogy a minden nap használt mikrónk eddig bírta!
És linket tudnál mondani melyik ajánlott a ma kaphatók közzül? felül illetve elöltöltős is jöhet.
Nekem az elöltöltős jobban tetszik, az ősöknek a felül -
Nem tudom van-e a mostani gépeknél olyan mint a régi gépünknél olyan, hogy toldással csap alól vezetni a vizet, [link] mint a gépből távozó szennyvizet ugyanúgy?
A vizet teljesen mindegy hogy vezeted oda, mivel az nyomassal erkezik. A kifolyonak pedig kell lenni egy minimum magassagon.
Felultoltos/eloltoltos, ezt csak a hasznaloja tudja mi fer el, mire van szuksege, minosegbeli kulonbseg nincs koztuk. Nekem az electrolux csoport gepei szimpatikusak, van egy jo szervizes a teruletunkon. Sajnos a garancia csak 1 ev rajuk alapbol, nemsokara kotom ra a 4 ev hosszabbitast.
-
makoss
veterán
Üdv!
Nemsoká megadja magát a több mint 20 éves felültöltős mosógépünk, kérdésem az, hogy mostanában mi számít jónak, a felültöltős, elöltöltős?
100e Ft alatti gép érdekellne, no meg az, hogy lehetőleg hosszútávon bírja, energiatakarékos, jó ár/értékarányú gép legyen, máár ha van ilyen.
Nem tudom van-e a mostani gépeknél olyan mint a régi gépünknél olyan, hogy toldással csap alól vezetni a vizet, [link] mint a gépből távozó szennyvizet ugyanúgy? -
tibbike01
őstag
Végül megrendeltem ezt az LG-t. Mediában pont akciós. Remélem jól választottam.
-
tibbike01
őstag
Mit gondoltok ez jó vételnek számít?
-
blattida
nagyúr
válasz
tibbike01 #2324 üzenetére
Szia!
Ha mindkét funkcióra szükség van, viszont nincs hely két gépnek, akkor érdemes lehet, egyébként nem, mivel az ilyen egybe gépek szárítási kapacitása kicsi és sokkal gyakrabban van velük gond.
A leghosszabb gyári garanciás gépet kell megvenni és azt a típust, amelyik az igényeknek leginkább megfelel.
-
kis-attila
tag
Köszi a segítségeteket! MM beakciózta az LG F12B8NDA7 mosógépet,lecsaptam rá. Remélem nem bánom meg.
-
válasz
_Karesz_ #2320 üzenetére
Nalam is ilyen ajto van az electroluxon. Muanyag az ajto, csak a vegeken van bennuk az a fem betet a zarreszhez es a masik vegeken a zsaneroknal. Amugy nem csapodik ki, szep finoman lassan nyilik. Meg nincs fel eves a gep, eddig nem volt semmi problema. Egyebkent ilyen helyeken nem tud megmaradni a mososzer, szoval az ajtoval biztosan nem lesz gond.
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
A szüleim új mosógépet akarnak venni, mert a 15 éves whirlpool megadta magát.
Láttam, hogy manapság felkapott a mosó és szárító gépek. Érdemes olyat venni?Illetve kb 100 ezerig milyen mosógépet ajánlotok? Elöltöltős legyen és megbízható.
-
daver88
aktív tag
hát azzal a 65e Ft-al nagyon leszűkítetted az amúgy is kicsi felültöltős piacot...a felültöltős gépek azért ár-érték arányban drágábbak, mint az elöltöltősök...
Ha nem szeretnél whirlpool-t, akkor marad az Indesit talán még a Candy-nek van alapgépe abban az árkategóriában, de ezek is néhány ezerrel drágábbak a limitednél..
jah, még van a Zanussinak belépő modellje 900-as fordulattal...
és akkor azt hiszem kimaxoltam a 70-ig kategóriát...
-
G-Bali
senior tag
Sziasztok, sajnos kipurcant a mosógép (8 év után whirlpool) most valami más márka kellene ha tudnátok ajánlani egy
-felültöltös
-1000ig centrifuga
-5kg ruha
-kb 65e Ft + biztosítás & garanciaKb ennyi
-
_Karesz_
tag
Ez a fajta dob ajtó mennyire tartós? Mert a normálisabb Electrolux gépeket mind ezzel szerelik. Jól sejtem, hogy maga az ajtó fémből van, csak a csapódás ellen kapott műanyag bevonatot? Mennyire lehet takarítani, nem tapad bele a mosószer a műanyag lyukakba?
-
Zola01
tag
Sziasztok!
Kb 15? éves Whirlpool awg 650 típusú mosógépünk végleg megadta magát.
Szeretnénk venni egy újat, csak felültöltős jöhet szóba, a keret 70-80k.
Az általam kinézett típus egy Whirlpool AWE 66610, ami most 80k (2 év garival).Van valakinek erről a gépről tapasztalata?
Meddig bírják ezek a mai gépek?Köszi!
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Van egy pár éves Samsung WF0500NXW mosógépem, és mostanában a sötét ruhákat összefogja fehér foltokkal. Próbáltam már az ecetes tisztítást, a szűrőt is kitakarítottam, de semmi változást nem tapasztaltam. Esetleg valaki tudja, hogy mi lehet a probléma? Nem igazán értek a mosógépekhez, úgyhogy gondoltam itt hátha tud valaki segíteni. Előre is köszönöm!
-
_Karesz_
tag
Sziasztok. Felültöltős mosógépet szeretnénk vásárolni (csak ez jöhet szóba), a jelenlegi már az utolsókat rúgja. 100 körül lenne az optimális ár, de ha valami kihagyhatatlan van esetleg drágábban, 140-150 lenne a lélektani határ. Rokonságból javasolták, hogy inverterest érdemes nézni, csak ne Whirlpool legyen, mert megbízhatatlan. Viszont a boltban ezt a Zanussiról állította az eladó, inverteres pedig csak Whirlpoolból volt. Plusz volt Whirlpool élettartam garanciás motorral is, de az már zsebbenyúlósabb. Mit javasoltok?
-
daver88
aktív tag
válasz
kis-attila #2313 üzenetére
Kiterjesztett BIZTOSÍTÁSnál (nem garancia!!!, a Euronicsnál a UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt mindig apróbetűt elolvasni!!!) ilyenkor derül ki, hogy nem a gyári szervizzel vagy kapcsolatban, hanem a biztosító által kijelölt szervizzel...ami azért érdekes, mert ez az egy szerviz foglalkozik mosógéppel, TV-vel, laptoppal stb...tehát mindennel, ami azért szép feladat...gondolom ugyanúgy felveszik a kapcsolatot a gyári szervizekkel alkatrész ügyben, ha esetleg cserélni kell valamit...
Akkor inkább választanám az 5 év GYÁRI garanciás BEKO WTV-6532 mosógépet...ahol nincs 3. (vagy akár 4. is) fél a szervizelés folyamatában, ami lerövidíti a folyamatot.
-
kis-attila
tag
válasz
blattida #2308 üzenetére
Sziasztok!
@blattiladaEhhez mit szóltok ... ennyiért? Vehetem? Ér ennyit?
[LGFH0C3ND]Kiterjesztem a garanciáját 5 évre.
Várom válaszaitokat!
Köszönöm! -
gerisz23
őstag
Van a gépben egy nyomáskapcsoló ami a vízszintet nézi(ehhez kapcsolódik az említett légcsapda).Egy vékony gumicső megy a kapcsolóba amit a levegőoszlop változó nyomása kapcsol.Ahogy írták valószínűleg eltömődött vagy koszos a cső.Kis nűszaki érzékjel magad is megtudod csinálni.
-
daver88
aktív tag
plusz ugyebár nem mindegy, hogy 40-50 liter vizet kell felmelegíteni 60°C-ra, vagy 15 litert...ezért is szokták a leírásba beleírni, hogy a rövid programok általában 1,5-2 kg kapacitásra ajánlottak...
-
d@minator
addikt
"Az én gépem 50perc 60fokon is tud mosni 1200-as centrifugával". Igaz nem mértem de nagyon meleg a dob szerintem felfűti 60 fokra. 40 percre már nem lehet levinni, mert akkor tényleg nem tudná felfűteni.
A 40 fokos mosást le lehet vinni 40 percre is. Nem koszos ruhákat mosok vele csak hordottakat de nem hiszek a 40 fokos mosásban így ritkán használom azt. A pólóknak, farmernak sincs semmi bajuk 60 fokon ilyen rövid idő alatt viszont kimegy belőlük minden és nem büdösödnek be. Egyébként ewf127413w az enyém.A tanácsokat köszi átgondoljuk.
Megnézem a EWF1284BW-n az Quick gomb pontosan mit csinál.
-
válasz
d@minator #2303 üzenetére
A keskeny eloltoltosok dobja kb akkora, mint a felultoltose. Ha nagy dobbal szerelt gepet keresel, akkor nezzel legalabb 8kg-os toltetu eloltoltost. Van egy electrolux 1284BW-m, annak jo nagy a dobja. Viszont ezen nincs time manager, csak egy sima quick mosas gomb.
Az én gépem 50perc 60fokon is tud mosni 1200-as centrifugával
Csodak nincsenek, a futoszal max 1500-2000 wattos lehet, ami nem kepes a mosovizet es a ruhakat felfuteni 60 fokra 10 perc alatt, hogy aztan meg legyen ideje mosni is a meleg vizben. Az inverteres felultoltosom az elejen felfuti a vizet, kozben neha megtekeri a dobot. Majd ha felfutott, elkezdi a mosast. Viszont nincs is ilyen rovid ideju mosas rajta, nincs is ertelme, fizikai keptelenseg.
A lenyeg, hogy normal ,meretu eloltoltost keress, ha paplant is akarsz mosni, a felultoltosbe max bele tudod eroltetni/gyurni.
-
blattida
nagyúr
válasz
kis-attila #2304 üzenetére
Ha egy gyártó úgy adna öt év garanciát, hogy közben évente meghibásodna a gép, az neki is szar lenne anyagilag, azaz semmi értelme nem lenne. Nyugodtan megvehető a beko és a többi is.
-
kis-attila
tag
válasz
blattida #2302 üzenetére
Melyiket nem bánom meg? Értem,Beko 5 év garancia de ha az öt év alatt ötször lesz bajom vele akkor sokat nem ér,hiába olcsó. Gorenje 6723/s jó lehet? Jó gépek? Nagy extra igényem nincs,hetente egyszer megy egy kört,ne legyen vele bajom,ennyi. LG-hez képest meg -10 ezer és +1 év garancia,amire nekem kell,gyanítom ez is sok.
-
d@minator
addikt
Sziasztok!
Asszonynak kellene keskeny elöltöltős vagy felültöltős mosógép. A kérdés melyik lenne jobb? A dob mélység is számít egy paplan férjen bele. A keskeny elöltöltősről azt olvastam, hogy a dob mélysége kicsi kivéve ha dd vagy a motor a dob alatt van. A felültöltős dob méretéről nem tudok semmit.Az is fontos lenne, hogy a beállított program mosási idejét manuálisan lehessen csökkenteni. Ugyanis találkoztam olyan gépekkel ahol rövid mosási idő csak 40 fokon volt adott vagy éppen a centrifuga fordulat volt kisebb. Talán alulméretezték a fűtőszálat? Az én gépem 50perc 60fokon is tud mosni 1200-as centrifugával vagy 40perc / 40fok / 1200 ha manuálisan lejjebb veszem az időtartamot.
Összefoglalva keskeny gépet keresek (elől vagy felültöltős) nagyobb mélységű dobbal amin a programidőt lehet csökkenteni. Biztos van több ilyen is de mérés nélkül tanácstalan vagyok hátha ti tudtok párat javasolni.
-
blattida
nagyúr
válasz
kis-attila #2301 üzenetére
Szia!
Gazdaságilag a beko a legjobb, ha műszaki finomságokra vágysz, akkor lg, ha meg középút, akkor gorenje.
-
kis-attila
tag
Sziasztok!
@blattilda
Olvasgattam még a fórumot,felmerült még pár lehetőség,tényleg az a kérdés,hogy akkor melyikért érdemes pénzt adni. Keret mondjuk 100e + kiszállítás ... stb. Igazából extre igényem nincs,egyedül élek,nem nagycsaládos igénybevételre szeretnék mosógépet venni de szeretném ha ár/érték arányban és használhatóságban renden lennék.
Ahogy írjátok,a drágább esetleg többet tud de max. 8-10 év mindegyik és akkor szerencsénk van.
Amikben gondolkozom:
[LG F12B8NDA7]Itt a 2 év garancia ami zavar,igaz,sehol nem írnak rosszat róla. Ennek az utódja esetleg B8ND1 ... ugyanaz.[Gorenje 6723/s] Hihető lehet ez is,3 év garanciával. Ennek a 6523-as változatáról elég vegyesek a vélemények.
Amit írtatok még:[Beko 6632 B0] 5év garancia,gyanítom ez is tudja amire nekem kell,megy ameddig megy de olcsóbb.
Van még egy LG FH0C3ND,annál is két év van és csak ezres a centrifuga. Ez érhet valamit?
Melyiket érdemes?
Köszönöm!
Várom válaszaitokat!u.i.: Elnézést,addig szerkesztgettem az előzőt,hogy lejárt a 15 perc.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Úgy alakult, hogy vennünk kell egy új mosógépet... Egyelőre itt tartok: AEG, Panasonic, esetleg Bosch/Siemens.Amit...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest