Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:18:40

LOGOUT.hu

OnePlus One - Kína már itt One

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10601) Errano


Errano
csendes tag

Sziasztok!

Nagyon megtetszett ez a teló, de a sok macera és az ára miatt elgondolkodtató.
AliExpressen néztem hirdetnek ugye olyan 100k körül, de persze valszeg rájön a VAT (van ahol nem, de ki tudja) és akkor Kínából jön a Kínai verzió, ki tudja hova kéne visszaküldeni, ha egyszer gond van vele. 130 körül meg van magyar bolt is aki bevállalja a garit és ennyiért már S5-öt meg más telókat is lehet kapni helyben.

szerintetek milyen comboban (ár, szállítás, verzió, support) éri meg a legjobban vagy melyik másik gyártó csúcskészülékéhez képest?

Köszi.

(#10602) samotron32 válasza samotron32 (#10600) üzenetére


samotron32
újonc

Elkelt.

(#10603) virkir válasza nutfile (#10597) üzenetére


virkir
veterán

Ezért jobb a gls azt házhoz a sprinter hozza és eddig még mindig felhivtak a kézbesítés előtt.

"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

(#10604) McKay55 válasza micafighter (#10574) üzenetére


McKay55
csendes tag

Nincs root olva a telefon nem férek hozzá, és többszöri próbálkozás után is az a jelenség hogy újra indul bejön a kis android robot és hirtelen átvált recovery re. Ha esetleg felmásolom máshova a 38 as telepítőjét (amit a netről szedtem), tudom azt az apply update alól telepíteni?

(#10605) HateEternal


HateEternal
tag

Sziasztok. Van 2 tokom és 1 fóliám O+O-hoz. Megrendeltem őket de olvasgattam és más kellene. Ha valakit érdekelne beszerzési áron eladóak. Illetve valakinek nincs elfekvőben véletlenül Cruzerlite Bugdroid vagy Diztronic vagy esetleg Ringke Fusion Case tokja? Vagy esetleg tervezi a rendelést? Műanyag tok van most rajta és hát későn olvastam ,hogy lekapja a érdes részt. Na hát és igen tényleg. :)
Eladó dolgok

[ Szerkesztve ]

(#10606) micafighter válasza nutfile (#10597) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nekem a GLS & GEIS szolgáltatással a GEIS hozta házhoz a Oneplus One-t, becsöngetett, itthon voltam. A másik telefont UPS hozta, nem voltam otthon, kézbesítés után felhívott az UPS futár, hogy nálam járt és nem sikerült a kézbesítés, mondtam neki hogy a közelbe vagyok, találkozzunk, találkoztunk és ideadta. Otthon várt az ajtón az értesítés hogy ott járt, tehát papírt is hagyott ahogy kell. Egy másik telefont DHL hozta, szintén nem voltam otthon, hívott a futár, hogy nem sikerült a kézbesítés, mondtam hogy a közelbe vagyok, de már elment addigra. Megbeszéltük hogy 2 óra mulva otthon leszek és akkor elfordul megint hozzám, de mondtam hogy előtte azért csörgessen meg telefonon. A megbeszéltek szerint 2 óra múlva jött, megcsörgetett előtte telefonon, és átvettem a küldeményt. DHL egyébként szintén hagyott papírt.

Sajnos teljesen futár függő szerintem.

Viszont ha értesítést sem hagyott, én biztos hogy kiverném a balhét. A fogyasztóvédelem is biztos örülne egy kis plusz bevételnek.

[ Szerkesztve ]

(#10607) stickermajom válasza Errano (#10601) üzenetére


stickermajom
addikt

Sok macera? Megrendeled hivatalos oldalrol, es ~105-ert megkapod 2 ev EU garanciaval a 64 gigas verziot a ket futarral egyutt. Osszefoglalot fusd at szerintem!

[ Szerkesztve ]

(#10608) micafighter válasza McKay55 (#10604) üzenetére


micafighter
nagyúr

Igen, tudod. Tedd az Android/obb mappába, és onnan telepítsd recoveryből az apply update-el. Ha nincs ilyen mappád, hozd létre nyugodtan. ES file explorer-el talán ki tudod másolni a cache mappából root nélkül is, nem vagyok benne biztos de egy próbát megér.

[ Szerkesztve ]

(#10609) kopter77 válasza kcs73 (#10583) üzenetére


kopter77
tag

Nem mondod hogy összetörött a O+O ?

(#10610) Nordic válasza big-J (#10589) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

"2, Az kijelző védő üveg sem ér semmit, ugyanúgy bepókhálósodik az is meg még ami alatta van. Illetve az sem ér le a sarkokig."

[link] :U Konkrétan azért ez nem minden esetben igaz...

(#10611) carbapenem válasza Errano (#10601) üzenetére


carbapenem
tag

Hivatalos v mobileman (lsd összefoglalò) esetleg chigon

(#10612) McKay55 válasza micafighter (#10608) üzenetére


McKay55
csendes tag

Pont most raktam fel de az sem fér hozzá, megpróbálom megoldani az apply update-el remélem úgy jó lesz. Az is lehet hogy akkor már rögtön a 44 et teszem fel. Gondolom az apply update-el a 25 öst is vissza tudom tenni akár. Amúgy kössz a segítséget :-)

[ Szerkesztve ]

(#10613) micafighter válasza McKay55 (#10612) üzenetére


micafighter
nagyúr

1. A 25-öst nem fogod tudni visszatenni olyan egyszerüen! Lehet hogy adatvesztéssel fog járni! Ha most 25R van fent, akkor a legjobb az lenne ha csinálnál egy ROM mentést fastboot segítségével, azt vissza fogod tudni tenni tutira! A logout cikkem alapján állítsd be az Android SDK-t ha még nincs, és kelleni fog a cikkben linkelt twrp recovery. A twrp recoverybe bootolva tudsz mentést csinálni a rendszerről, 25R-nél ezt zárt bootloaderrel is meg lehet csinálni. A következő képpen tudsz a twrp recoverybe bootolni:

1) Teló fastboot módba (adb reboot bootloader, vagy bekapcsoló gomb + hangerő fel), és csatlakoztasd a géphez kábellel

2) rendszergazdai parancssor indítása az Android SDK platform-tools mappájából

3) fastboot devices paranccsal ellenörzöd a fastboot kapcsolatot

4) fastboot boot twrp.img -> ezzel újraindul a twrp recoveryben a telefon

twrp-ben pedig backup és minden partició legyen kijelőlve a cache-n kiívül.

A fastboot boot parancsról a cikkben is írtam!

2. A 44-et is felteheted, de akkor nem elég az OTA fájl, mert azzal csak 1-et lehet ugorni verziók között. Vagyis a 44S OTA az csak a 38R-re fog felmenni! Ha egyből a 44S-t akarod feltenni akkor ahhoz egy recoveryből flashelető rom zip kell, és nem biztos hogy fel fog menni gyári recoveryből.

[ Szerkesztve ]

(#10614) McKay55 válasza micafighter (#10613) üzenetére


McKay55
csendes tag

Kened vágod a malter témát :-D már néztem a leírást amit készítettél de nem szerettem volna ennyire bele mászni annak ellenére hogy nem ismeretlen számomra a téma, csak már kiéltem magam a romolgatásokkal az S2 telefonomon :-D

(#10615) micafighter válasza McKay55 (#10614) üzenetére


micafighter
nagyúr

Jelen esetben a biztonsági mentés miatt lenne érdemes belemélyedni, illetve a teljes partíció mentés is elég hasznos dolog. A "mindig ments"-en túl azért lenne még érdemes mentést csinálni, mert a "downgrade", azaz a frissítés ellentéte, például 44S-ről 25R-re vissza lépés mindig kockázatosabb, mint a frissítés. Lehet hogy nem lesz gond, de lehet hogy például rendszeralkalmazások FC-zni fognak, én az 1+1-nél downgrade-el konkrétan úgy jártam, hogy nem tudtam telefonálni, mert mikor hívtak, a tárcsázó müködése mindig azonnal leállt, és megszakadt a hívás, így felvenni sem tudtam. Lehet más gond is volt, de nem derült ki mert a telefonálás miatt 2 perc után úgy döntöttem újrateszem a rendszert fastbootból és (természetesen) elmúlt a probléma.

Root nélkül ADB-n keresztül tudnál még mentést csinálni, de ahhoz megint csak az Android SDK kell, akkor már jobb a custom recovery-ből egy nand backup. Ha nincs olyan adat a telón amit féltesz, akkor meg nem kell ezzel szórakozni, tegyed felfele nyugodtan a frissítéseket :) Ha nem tetszik, downgradelsz, ha nem müködik, factory reset és újra rakod a gyári ROM-ot recoveryből.

[ Szerkesztve ]

(#10616) maximilian4 válasza big-J (#10589) üzenetére


maximilian4
addikt

Bocsi hogy így közbeavatkozok, de ez így amit leírtál egyáltalán nem valós. Tapasztalatból tudom. Kb. 2 hónapja történt hogy leejtettem a telefonomat. Ugyanúgy esett mint a fórumtársé. Az enyémen védőüveg volt szerencsére, ami pókhálósra tört. Viszont láss csodát, levettem róla és a kijelzőnek semmi baja nem lett. Szóval csak ennyit ér az üveg...

kcs73
Egyébként mennyiért adnád el?

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#10617) kcs73 válasza kopter77 (#10609) üzenetére


kcs73
aktív tag

De ma leejtettem!! :)

Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem bárkit, aki számít...

(#10618) kano válasza micafighter (#10613) üzenetére


kano
nagyúr

Mica, nincs tapasztalatod ART-ra való átállással? Egy romot kellene átalakítanom.
Köszi

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#10619) #01696768 válasza maximilian4 (#10616) üzenetére


#01696768
törölt tag

Nem vonom kétségbe, amit írsz, de nekem nehéz elképzelni, hogy konkrétan a sarkára esik, és nem törik be az üveg. Mert már csak attól is, hogy horpad a keret, oldalról (tehát a keret felől, ahol nincs fólia) túl nagy nyomás érheti. Persze ettől még...

(#10620) kcs73 válasza maximilian4 (#10616) üzenetére


kcs73
aktív tag

Nemtudom! :)
Gondolom attól függ menyibe kerül a javítás.

Nem vagyok sznob. Kérdezz meg bárkit. Úgy értem bárkit, aki számít...

(#10621) maximilian4 válasza #01696768 (#10619) üzenetére


maximilian4
addikt

Pedig így történt. Akár le is fotózhatom a sarkát, ami benyomódott természetesen és a törött üveg is megvan. :)

kcs73
Hát nem tudom mennyibe kerülne egy javítás, de én magamnak meg tudom csinálni. :D
Ha jól láttam 100-110 dollár egy új kijelző.

[ Szerkesztve ]

Maxi

(#10622) M0RGI válasza #01696768 (#10619) üzenetére


M0RGI
őstag

Ha rendes tokban van, miért ne eshetne a sarkára üvegtörés nélkül?
Tok nélkül persze neccesebb.

[ Szerkesztve ]

(#10623) M0RGI válasza maximilian4 (#10621) üzenetére


M0RGI
őstag

OnePlus One LCD Screen & Back Cover Replacement Tutorial:

[link]

Amúgy meg letörném a kezét aki ezt az egész Gorilla Glass-t kitalálta és xarrá keresi magát rajta úgy, hogy semmit nem ér az egész.

(#10624) Keresztapper válasza kano (#10618) üzenetére


Keresztapper
senior tag

Elmagyaráznád, hogy pontosan mit is akarsz átalakítani, mert elvileg minden gyári és CM ROM támogatja alapból az ART runtime-ot, így gondolom a Calkulin, amit használsz is, hiszen a gyári alapra építették.

Vagy félreértek valamit?

http://palscoffeetech.com/

(#10625) kano válasza Keresztapper (#10624) üzenetére


kano
nagyúr

Az XDA-n az átállásos topicban olyanok vannak, hogy Rebuild ROM, továbbá Nexus 4-re, 5-re és 7-re találtam átalakító scriptet is. Igazából azt gondolom, hogy a zip-be egy másik boot.img-t kellene beletenni és működnie kellene.
Az a baj, hogy nem vagyok annyira penge ROM készítésből, de szívesen megtanulnám azt is (sokat segítene az ilyen folyamatok megértéséhez).
Így gondoltam az átállást:
- Mentés a mostani rendszerről.
- Kimásolás PC-re.
- Format F2FS-re az összes partíció.
- Mentés visszamásolása a telóra.
- Visszaállítás.

De igazából teljesen szűz telepítést is tudnék csinálni.
Több Oneplus One topicban említenek egy boot.img-t amit cserélni kell egy dalvikra szánt romban, hogy elinduljon ART-on.
Köszi!

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#10626) mgTerminator válasza kano (#10625) üzenetére


mgTerminator
veterán

Én úgy tudom hogy nem kell formázni F2FS-re, csak átkapcsolod a beállításokban és kész... TWRP recovery-vel én már leformáztam de mentés visszaállítás után visszaállt ext4-re...

(#10627) kano válasza mgTerminator (#10626) üzenetére


kano
nagyúr

Hol pontosan?

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#10628) Oppenheimer


Oppenheimer
veterán

Lollipopnál normális, hogy a chrome ilyen?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#10629) pepe001


pepe001
csendes tag

Ma kaptam 6 db meghívót, akit érdekel priviben küldöm a linket!

(#10630) vikla007 válasza kano (#10625) üzenetére


vikla007
aktív tag

Szia,

Szerintem kicsit kevered a dolgokat:

-ART-ra át tudod állítani a romokat a fejlesztői lehetőségekbe

-F2FS filesystemhez pedig valóban át kell alakítani a romot és kell hozzá kernel is ami támogatja

A kettő független egymástól.
Persze lehet F2FS filesystemen ART-ot is használni.

Mit szeretnél?

(#10631) zokni1996 válasza Oppenheimer (#10628) üzenetére


zokni1996
csendes tag

Igen, ugyanis itt most minden lap külön megjelenik a recent apps menüben. Hogy vissza tért a "régi" formához, menj a beállításokba, és ott ha jól tudom, van egy ilyen menüpont, hogy show tabs, és ott vedd ki a pipát. Ekkor újra indul a chrome, és a "régi" formájában fog működni. (nem használok lp-t, most vissza mentem kk-ra, ezért fejből nyomom, tehát nem biztos, hogy szó szerint meg fog egyezni minden)

(#10632) kano válasza vikla007 (#10630) üzenetére


kano
nagyúr

Na csak ennyi kellett és tiszta lett hirtelen minden.
Köszi!

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#10633) Keresztapper válasza mgTerminator (#10626) üzenetére


Keresztapper
senior tag

Ez pontosan így van, ezért is értetlenkedtem.

Amúgy szerintem ne babráljatok a fájlrendszerrel, erősen kétlem hogy az F2FS az EXT4-hez képest észrevehető előnyöket mutatna, cserébe lehet belőle baj is. :)

kano:

a developer options-ben állítsd át a preferred runtime-ot ART-ra, várd ki a bootolást (a telepített alkalmazások számától függően kávézhatsz is egyet), és tádám.

Sokat azért ne várj az ART-tól, nem lesz észrevehető változás semmilyen téren. Én nem használom egyelőre, mert nincs kedvem azt a 10-15 percet minden nap megvárni, miután felraktam az aznapi nightly-t. :)

[ Szerkesztve ]

http://palscoffeetech.com/

(#10634) micafighter válasza maximilian4 (#10621) üzenetére


micafighter
nagyúr

Megcsinálhatod magadnak, de akkor ugrik a telefon garanciája.

(#10635) Oppenheimer válasza zokni1996 (#10631) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Érdekes. Benn lehetnének alapból a tabok chromeban és a taskváltóban is. Köszi, átállítottam.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#10636) kano válasza Keresztapper (#10633) üzenetére


kano
nagyúr

Átállítottam ART-ra, köszi. A topicok alapján gyorsulást jelentene az F2FS filerendszer, de lehet, hogy azt most kihagyom (amíg a Calkulin 2.1 nem lesz rebuildolva).

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#10637) kopter77 válasza pepe001 (#10629) üzenetére


kopter77
tag

Szia!

Szeretnék kérni meghívót ha még van.

Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#10638) Ixion77 válasza big-J (#10568) üzenetére


Ixion77
őstag

Én ilyen kártyaolvasót használtam, tökéletesen működik az OPO-val. Merem ajánlani mindenkinek, az ára elhanyagolható, microusb és normálusb csatlakozóval is használható, és az USB 3-t is valóban támogatja. Semmivel se lassabb, mint az ötször ennyibe került kártyaolvasóm.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#10639) rum-cajsz válasza Ixion77 (#10638) üzenetére


rum-cajsz
őstag

Ez jól néz ki. Jól értem, hogy ehhez nem is kell OTG kábel? Az alján lévő kis luk is egy microUSB aljzat?

=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======

(#10640) Fagyi


Fagyi
aktív tag

A K C I Ó ! !

:Y ONE PLUS ONE :Y vásárlási kódra lehet licitálni privátban ! Debrecenieknek kedvezmény!
Tudod, 24 óra!

https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV

(#10641) madgie válasza Fagyi (#10640) üzenetére


madgie
titán

Licitálni? Más hatosával osztogatja ingyen :D

(#10642) Oppenheimer válasza Fagyi (#10640) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Wow!!!!! Oneplus One :Y Biztos sokan fognak fizetni a meghívóért, amikor ugyanitt ingyen is lehet szerezni. :Y

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#10643) ittakary válasza Fagyi (#10640) üzenetére


ittakary
nagyúr

Hát ebből se gazdagodsz meg ... felejtsd el hogy pénzt kapsz érte.

(#10644) HateEternal válasza HateEternal (#10605) üzenetére


HateEternal
tag

Valaki esetleg? Még mindig senki nem árul tokot? :(

(#10645) Keresztapper válasza Fagyi (#10640) üzenetére


Keresztapper
senior tag

Úgy érzem, ezzel a hozzáállással nem nagyon leszel népszerű errefelé. :)

[ Szerkesztve ]

http://palscoffeetech.com/

(#10646) Keresztapper válasza HateEternal (#10644) üzenetére


Keresztapper
senior tag

Merre laksz?

http://palscoffeetech.com/

(#10647) HateEternal válasza Keresztapper (#10646) üzenetére


HateEternal
tag

Csongrád. De én kifejezettem Diztronic tokot keresek. Vagy valakit aki rendelni szeretne és összecsapnánk és feleznénk a szállítást. :)

(#10648) Mazso8 válasza ittakary (#10539) üzenetére


Mazso8
csendes tag

Köszönöm a választ! Hát így tényleg barátibb az ára. Én Aliexpressen nézegettem, onnan most 120-125-ért lenne szállítással együtt, de már annyira rápörögtem, hogy végül is tegnap rendeltem egyet ugyan ennyiért itthonról... 64 gigás bontatlan csomagban. Mindegy, a következőt már tuti hogy meghívóval rendelem. :)
A garanciához mi kell? A dobozban lesz valami papír?

(#10649) ittakary válasza Mazso8 (#10648) üzenetére


ittakary
nagyúr

Ezt már az eladóval kell megbeszélned. Sajnálom, hogy kidobtál egy 15-20at az ablakon.

Amúgy ez megegyezés kérdése, attól függően, hogy kitől vetted. Mobileman pl vállal kisebb garanciális javításokat. Mások pedig szimplán csak behozzák az országba a kínai modelleket, és neked kell postáznod vissza Kinaba.

[ Szerkesztve ]

(#10650) Vagany válasza Ixion77 (#10638) üzenetére


Vagany
őstag

Köszi ilyenre gondoltam, tetszik, majdnem tökéletes, kicsit nagy, de annyira nem számít, ha jól látom a sima sdxc támogatása miatt nagyobb mint a csak micro sdxc-t támogató társai. Valószínűleg rendelek egyet, ez megbízható eladó, te honnan rendelted?

-<[]>- https://mowned.com/vagany

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.