Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:05:25

LOGOUT.hu

LG Optimus L9 - nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1284) LG friend


LG friend
csendes tag

Egy hete van meg a telefon, korábban egy HTC Desire S-t használtam. Mivel a vásárlást megelőzően nem volt módomban élőben megnézni a készüléket, így csak a tesztek és videók alapján volt némi információm. Nos,kellemesen csalódtam , tényleg szép a telefon, az anyaghasználat egyáltalán nem érződik gagyinak, még a sok műanyag ellenére sem. A kijelző színei és a fényereje tökéletes, napsütésben is jól olvasható. Viszont az oldalt elhelyezett gombok fekete színe -ami megegyezik a keret fekete színével- nagy hiba, hiszen szinte láthatatlan, ez viszont tényleg gagyi! :W
A készülék hangszórója telefonáláskor jól szól, viszont kihangosítva elég gyenge, és itt nem a hangerőre gondolok, hanem a minőségre.
Az akkumulátor teljesítménye átlagos felhasználás során kb. két napig elég, de ezért pár kompromisszumot kötnünk kell. 100%-os fényerő mellett a kijelző a töltöttség 60-62%-át használja fel, 70%-os fényerő mellett pedig 40-42%-át. Érdemes ezeket az akkumulátor használat menüpontban megnézni!!! Érdemes továbbá a RAM törlés nevű widgetet kirakni valamelyik képernyőre, ahonnan a futó alkalmazásokat le tudod állítani. Én a telefont éjszakára nem kapcsolom ki, így például a tegnap esti 55%-on lévő töltöttség reggelre lement 53%-ra, ami nem jelentős, így nincs szükség a kikapcsolásra. Ezek az értékek persze drasztikusan változnak ha folyamatosan megy a wifi, gps, szinkronizálás.........
Az első használatbavételkor érdemes megcsinálni a telefon és a PC Suite szoftverfrissítéseket, úgy ahogy azt bucsupeti leírta. Nekem mindkettő stabilan és rövid idő alatt megtörtént. Ténylegesen észrevehető az üzemidő hosszabbodása, illetve a melegedés megszűnése.
Véleményem szerint semmi szükség a rootolásra és az örökös frissítés keresésre, higgyétek el a telefon így is gyors, tud mindent, és nem fogod kockáztatni, hogy használhatatlanná teszed a készüléket.
Nagyon fontosnak tartom a kijelző védelmét. Ennek legjobb módja egy tok vásárlása, én a Mobil Ász Shop-ból rendeltem egy Bugattí bőr tokot, amit rövid határidővel le is szállítottak. A másik ami nagyon fontos, egy microSD kártya beszerzése. Én egy Samsung 16 GB-os Class 10-et használok, nagyon jó.
A szoftverek tekintetében ajánlom mindenképpen a Total Commandert illetve az Uninstallert feltelepíteni. (Google Play) Mivel a gyári médialejátszók használhatatlanok (kuka), ezért filmezni az MX Playert, zenét hallgatni pedig a Powramp-ot tartom jó választásnak. Zenében a Poweramp verhetetlen, ezer féle beállítási lehetőséggel, ha módotokban áll érdemes a Pro verziót megvásárolni! ( Egyébként a gyári füles elég átlagos, érdemes egy jobbat vásárolni)
Mivel legnagyobb bosszúságomra a telefonról lespórolták az értesítési ledet, ezért szükség volt olyan alkalmazásra, ami a nem fogadott hívásokról és az SMS-ekről tájékoztat. Erre jó a Missed Call Reminder nevű progi, próbáljátok ki!
A programok telepítésével kapcsolatban: A Total Commanderen létrehoztam különböző mappákat ( filmek, zenék, navigáció..... ) majd a számítógépen található könyvtárakból a memóriakártyára- a megfelelő könyvtárba- telepítettem a fájlokat. Nem használom a PC Suite-t, összekötöm a telefont a laptoppal, majd az automatikus lejátszás üzemmódban a "mappa megnyitása a fájlok megtekintéséhez" alkalmazásával "másolás-beillesztés"-el töltöm fel a kártya mappáit. Nekem a belső tárhelyen csak a Google Play-ről letöltött app.-ok vannak, minden más a memóriakártyán.
A Total Commanderrel pedig szintén van van lehetőség a belső tárhelyen lévő dolgokat áthelyezni vagy másolni a kártyára. Érdemes a programot a telefon fektetett állapotában használni, hiszen ilyenkor a két meghajtó megosztott állapotban látszik. Valaki említette, hogy a navigáció esetében nem lehet a térképeket a kártyára tenni. De igen, hiszen oda töltöm fel , és onnan is telepítem!
Két navigációt is használok, mindkettőt a kártyáról!!!!!!!!
Van még egy módja a kártyára telepítésnek, igaz kicsit macerás. Külső kártyaolvasóba kell behelyezni a memóriakártyát, és úgy felrakni a fájlokat.
Egyenlőre ennyi jutott eszembe, ha a használat során lesz egyéb tapasztalatom, majd megosztom veletek! :C

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.