Hirdetés

2021. február 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-09-02 20:21:52

LOGOUT.hu

LG Optimus L9 - nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

Használati útmutató. PDF

PDF olvasó letöltése.

Fórum használata

A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések!

Töltő, leírás, headset, USB Kábel.

◆ Hálózat:2G Hálózat GSM 850/900/1800/1900
3G hálózat HSDPA 900/2100
◆ Kijelző: A készülék kijelzője egy IPS panelra épül, amely szinte végtelen betekintési szöget nyújt, ezt védi a Gorilla Glass 2 edzett üveg
16M szín, valamint 960 x 540 pixeles, tehát qHD felbontású, 4,7 inches (~ 234 ppi pixel sűrűség) jellemzi.
◆ Méretek:131,9 x 68,2 x 9,1 mm (5,19 x 2,69 x 0,36 in)
◆ Súly:125 g (4,41 oz)
◆ Hardver: A készülék egy kétmagos Texas Instruments OMAP 4430 processzorra épül, amely magonként 1 GHz-en terelgeti a biteket a megfelelő felhasználói élmény éléréséhez.
A grafikus feladatokat egy PowerVR SGX540 segíti a RAM mérete pedig 1 GB.
◆ Szoftver: A telefon gyárilag megkapta az Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) verziót, amit az LG saját felhasználói felületével (Optimus UI 3.0 ) megspékelve adott ki.
◆ Tárhely: Belső tárhely: 4GB (ebből szabadon felhasználható 2GB), külső Micro SD kártyával (max. 32 GB-ig) bővíthető, amely az akku alatt, nem hot swap-et használva működik.
◆ Kamera: A hátlapra 5 megapixeles kamera került, mellette kis villanó segít sötétben. Természetesen van autófókusz, magától középre mér, de ahová pöttyentünk a kijelzőn, oda próbál élesíteni. A kezelőfelület a szokásos beállítási lehetőségeken túl (ISO, fehéregyensúly, jelenetmódok, időzítő, panoráma, sorozatfelvétel, színeffektek, geotagging) egy speciális funkcióval is rendelkezik, méghozzá a hangalapú exponálással. Van hat szó (Csíz, mosoly, LG, kimcsí, whiskey) amelyekre reagál, s ha elhangzik, akkor lövi a képet. Apróság, hogy exponáláshoz használhatjuk a hangerőt szabályozógombokat is.
Elől egy 1,2 megapixeles (VGA) front kamerát is kapunk amellyel videochatelhetünk ismerőseinkkel, rokonainkkal.
Videót full HD-ben rögzít, amit természetesen minden nehézség nélkül le is tud játszani (1080p @ 30fps)
◆ Csatlakozók: Felül 3,5 mm-es jack, alul microUSB-t található.
◆ SIM: Normál méretű SIM-el használható
◆ Akkumulátor: Li-Ion 2150 mAh
◆ Egyebek:
SNS integráció
Aktív zajszűrő dedikált mikrofon
QMemo, QTranslator
DivX/Xvid/MP4/H.264/H.263/WMV player
MP3/WAV/WMA/eAAC + player
Dokumentum szerkesztő
Fénykép néző / szerkesztő
Szervező
Google Search, Maps, Gmail
YouTube, Google Talk
Hangjegyzet / dial / parancsok
A prediktív szövegbevitel

Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez

Bővebb információt itt/ vagy itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

"Az akkumulátort ki kell sütni vagy sem?"
-A Lítium-ion és a Li-Polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
A Lítium-ion és Li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.

◆ OTG funkciók
Az LG L9 esetén az OTG funkciók nem használhatók mivel a készülék nem alkalmas rá. Így a termék nem alkalmas pendrive, illetve más USB eszközök fogadására. A tesztelést ICS és JB alatt történt.
XDA fórumon körbenézve kiderült kernel szinten nincs benne a funkció így sem az OTG, sem az MHL nem támogatott(99,99% eséllyel nem is lesz)
.
Dreimus Leírása alapján.

◆ "Valóban figyeli a rendszer az akku adatait?"
-Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

Az LG PCSuite által felajánlott frissítést lehetőleg mellőzétek, mert sok a probléma vele, helyette inkább a KDZ updater frissítés ajánlott.

kisocsi ajánlásával. Köszönet neki érte. Egyszerűbb és megbízhatóbb.

A szoftver frissítés a KDZ updaterel végezhető

A KDZ fájlokat régiók szerint innen tudod letölteni.
A KDZ updaterrel történő frissítés menetéről itt találsz leírást.

FONTOS! Aki az LG Updatert használja, frissítés előtt csináljon egy Factory Resetet a következő módon:
A tárcsázóba üsd be a következőt: 3845#*760#, majd azon belül válaszd ki a Factory Reset opciót, s csak ezután frissítsen! FIGYELEM ez a Hidden menüből elérhető, factory reset törli a külső SD kártyát is. Ezért, ajánlatos az SD kártya tartalmáról biztonsági mentést készíteni. Vagy a frissítés előtt, az SD kártyát eltávolítani. Alternatív megoldás a gyári beállítások visszaállítása, majd ezután a frissítés.

Az OFFLINE mód használata előtt egy factory reset ajánlott!! Beütöd a tárcsázóba a következőt 3845#*760# majd a bejövő listából kiválasztod a factory reset-et

LG P760 (Offline) frissítés menete.

Pantal

Ha az lg-phone-firmware.com oldal nem működne, akkor itt is le tudod tölteni a legfrissebb ROM-ot

Megjelent a várva várt Jelly Bean HIVATALOS FRISSITÉS

Jelly Bean HIVATALOS L9 P760 V20H-HUN

Jelly Bean HIVATALOS L9 P760 V20C-HUN

Jelly Bean HIVATALOS L9 P760 V20B-HUN

LG Optimus L9 V10A-HUN

Lg Optimus L9 V10E-HUN

Lg Optimus L9 V10G-HUN

LG Optimus V10H-HUN

1. Töltsd le az L9 frissítő és downgrade csomagot majd telepítsd fel az LGP760 mappából az USB drivert.Töltsd le innen az Europe Open V10A rom-ot az asztalodra.
2. A KDZ_FW_UPD_EN mappából telepítsd az msxml.msi-t.
3. Windows Enabler-t futtassuk rendszergazdaként, (jobb egérgomb a fájlon és futtatás rendszergazdaként) , az értesítési területen aktiválni kell, hogy az on felirat megjelenjen.
4. A kapcsoljuk be a telefont, várjuk még a rendszer feláll, majd engedélyezzük az USB hibakeresést. (Rendszerbeállítások/Fejlesztő opciók/usb hibaelhárítás legyen bepipálva)A telefonon az usb kapcsolat módja pedig LG szoftveren kell hogy legyen. Ezután várj egy kicsit, hogy a számítógép felismerje az LG szoftver módot.
5. Kapcsoljuk ki a telefont, majd miközben a Hangerő+ gombot lenyomva tartjuk, dugjuk rá az USB-t (ha megjelent az S/W Upgrade szöveg a telefon képernyőjén, el lehet engedni) és várjuk meg, míg a gép telepíti a szükséges drivereket! Ha így nem indulna él az UpTestEX vagy hiba üzenettel, kilép, akkor bekapcsolt állapotban csatlakoztasd a telefont, a program saját mag S/W Upgrade módba kapcsol.
6. Indítsd el a KDZ_FW_UPD_EN csomagban található UpTestEX_mod2_marwin.exe-t vagy a KDZ updatert rendszergazdaként. (Ha hibát jelezne, vagy nem indulna el. Akkor próbáljuk meg Windows Xp Sp2 kompatibilis módba elindítani az UpTestEX_mod2_marwin.exe-t)
A választható opciók közül 3GQCT és a Emergency vagy a CS_Emergency legyen beállítva. (Ezt csak a downgrade-nél kell beállítani.) A select kdz file feliratnál tallózd be a már előzőleg letöltött kdz fájlt.
7. Kattintsunk a "StartUpgrade" gombra (Első klikkre csak aktívvá válik, második klikkel pedig elindítja a procedúrát)!

8. Hagyjuk, hogy tegye a dolgát! Ne kattintgassunk rá, akkor sem ha az ablak azt írja, hogy a program nem válaszol, előbb utóbb látni fogjuk, ő a háttérben dolgozik! A log-ot nem kell figyelembe venni, valószínűleg tele lesz hibaüzenettel, de az most nem baj.

9. Várjunk amíg a telefon újraindul, és megjelenik az LG logó a képernyőn! Általában ez pár perc, tehát ha 10-20-30 percig nem történik semmi, akkor valami nem jó, valószínűleg el sem kezdte, és csak vár a program, ilyenkor le kell húzni a gépről, újraellenőrizni mindent, esetleg másik USB csatlakozóval, vagy másik Windows-al!

Ha minden jól megy elindul a telepítés. Windows7 / 64bit-en tesztelve.

Fontos tudni, hogy főleg gyári szoftverre ajánlatos vele frissíteni. A kdz fájlos frissítés nem jár adatvesztéssel, minden program megmarad, egyedül a ROOT jogot, és ha volt fenn CWM, azt veszítjük el.

A root a Bin4ry metódus alapján a következő módon zajlik:

1. Töltsd le ezt a pakkot! (L9 root, benne van minden.) Egyelőre a V10A szoftvert lehet csak root-olni. (Szóval, ha kezdő vagy és nem vagy tisztában a telefonod rendszerével, menj a Beállítások->Telefon adatai részre, majd ott ki lesz írva, hogy V10A, vagy V10E)
2.Futtasd a Windows Enablert rendszergazdaként, (Jobb egérgomb a fájlon és futtatás rendszergazdaként) és az értesítési területen aktiváld, hogy az on felirat megjelenjen.
3. A telefont kapcsold be, az usb hibakeresés legyen engedélyezve. (Rendszerbeállítások/Fejlesztő opciók/usb hibaelhárítás legyen bepipálva.) A telefonon az usb kapcsolat módja pedig LG szoftveren kell hogy legyen. Ezután egy picit várjatok, hogy a számítógép felismerje az LG szoftver módot.
4. Futtasd a RunMe.bat-ot rendszergazdaként.
5. A konzol ablakba válaszd az egyes pontot.
6. A telefon képernyőjén az "Adataim visszaállítás"-át válaszd ki, de siess, mert ha bezáródik az ablak, akkor kezdheted újra!
7. A telefon újraindul 2X és kész is vagy.
Ha a 6. pont után nem történik semmi akkor az usb-t húzzuk ki, majd dugjuk vissza és elölről kell kezdeni az egészet. Az LG driver-ek legyenek feltelepítve! Windows7/64 bit-en többször tesztelve!

A V10E ROM NEM ROOTOLHATÓ

Ha a V10A szoftvert ROOT-olod akkor sem fog megmaradni a ROOT jogod a V10E-n. Ezért nem ajánlott a ROOT után sem frissíteni V10E-re

A fent leírtakat mindenki csak saját felelősségére végezze el, mert nem mindegy, hogy P760 vagy P765 vagy P768 vagy P769-re lett írva a ROOT csomag.

Itt van leírva A V10E-ig, lehet ROOT-olni. Itt kell figyelni, ami fentebb már említve lett, hogy melyik modellre van kiadva a ROOT csomag.

Forrást megtalálod a leírás végén, köszönet az eredeti fordításért trapistasajt-nak!

Forrás: XDA

Milestone2 összefoglalta a ROOT és recovery telepítését itt olvashatsz róla

A Custom ROM-ok telepítésével kapcsolatban keresd Milestone2 fórumtársat. Itt vagy itt

A TELEFONBAN KELETKEZETT ESETLEGES KÁROKÉRT NEM VÁLLALUNK FELELŐSSÉGET! KIPRÓBÁLT MÓDSZER, MŰKÖDIK IS, DE MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSEGÉRE KEZDJEN BELE!

"Hogyan állítsam be a telefonomon a csengőhangot, az SMS jelzőhangot, ill. ébresztőhangot,stb?"
-A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb. bemásolását az SD kártya média mappán belül ilyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében:

SDcard->media->alarms
SDcard->media->notifications
SDcard->media->ringtones

Godlike79 leírása alapján.

Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben [link] a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!
Forrás: Keeperv85

Turbo SIM
Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
"A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
- SIM kártya
- SIM kártya kora-állapota
- földrajzi helyzeted
- toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
- az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
- központi szerver
- telefon
- telefon szoftvere
- telefon antenna
- turbosim fajtája
Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
- fehér (minden rendben)
- szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
- fekete (tiltott, kitiltott számok)"

A függetlenítésről:
A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

Letöltöttem az IGO-t de nem működik, mi a teendő...?

Alapvető probléma, ha ez a kérdés felvetésre kerül. Jelenleg sajnos a szoftver fejlesztője nem járult hozzá a magánszemélyek számára publikálható verzió kiadásához, így ennek a navigációs szoftvernek minden formája csak illegális forrásból beszerezhető. Mivel a Prohardver fórum szabályzata kategorikusan tiltja az illegális szoftverekről történő diskurzust, így a topikban sem szeretnénk ilyen jellegű kérdéseket megtalálni, mert semmi szükség arra, hogy a forgalmazó esetleg jogi úton érvényesítse a követeléseit, ezzel komoly szankciókat kiharcolva a bűncselekményt elkövető egyének ellen. Súlyosabb esetben bezáratva a topikot, ezzel megvonva a lehetőséget a többiek elől az információk, eszmecserék szabad átadásától!

Tehát mindenkoron érvényes szabály: NINCS IGO a telefonra!

Android kezdőknek
Köszönet érte. aggleány-nak

Android fejlődéstörténet
Forrás:


RootRulez oldala köszönet neki érte

Android magyar program fordítás kérések

Android Alkalmazások fordításai -: Elkészült, vagy elkezdett

Alkalmazások letöltése.

Google Play

Appbrain

Androizoom

Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

tzsolesz által létre hozott LG Optimus Felhasználok OFF topicja. Belépéshez kattints a képre!

Frissítve: 2014.01.16

Az első hozzászólással kapcsolatos észrevételeket a szerkesztőknek privátban írjátok meg! Köszönjük. Az itt levő letöltések megosztása csak engedéllyel oszthatok meg.

Készítette és módosíthatja:
bubus66 akcsy

Köszönet:

jooker82

További közreműködők:
mabocockpit kisocsi trapistasajt Pantal Dreimus

Milestone2 Blue Eagle

Külön köszönet Keeperv85 a leírásaiért,és a segítség nyújtásáért.

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.