Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
-
-
-
Lenry
félisten
válasz koby11h #16603 üzenetére
a könyvek 90+%-ban két ember beszélget, vagy egy valaki mereng.
nagyjából ennyi.
az "Az Alapítvány előtt" elég akciódús (amikor Seldon végigmenekül a Trantoron az őt üldöző császári ügynökök elől), abból szerintem össze lehet hozni egy élvezhető filmet úgy, hogy hű maradjon a könyvhöz, de a többi... azokból nem.Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
bambano
titán
válasz bambano #16601 üzenetére
a filmben Gaal Dornick NŐ.
szerintem ez mindent elmond az alkotók felfogásáról.
nálam kasza.szerk: megnéztem az imdb-n a színészek listáját. Demerzelt is nő alakítja.
fusson, ki merre lát!szerk2: és Salvor Hardint is...
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
A többiből is össze lehetne, csak nem olyan formában, ami eladható. Manapság csak látványorgiákat lehet eladni.
A Man from earth pl. tök jó film, csak nem látványos.Az Alapítvány előtt meg nem is túl jó :S A többi sem, amit később írt hozzá.
@bambano : "de a vita nem erről szól,"
Arról volt beszélgetés, hogy a kiszervezést miért szeretik a cégek. Az adózástól függetlenül is tök más egy bérjellegű költség egy alkalmazottnak, mint amit más vállalkozásnak fizetnek, ennyi.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
válasz bambano #16606 üzenetére
Oh, ne mar... Akkor ez is ilyen hulye "woke" szelsobal torkon izombol, kendozetlenul lenyomott politikai propaganda bullshit lett?
Meg kiderul, hogy Hari Sheldon egy kek haju fekete transzfesztita, es megvan a woke bingo is, minden pontot kimaxoltak. szerk: Illetve meg az hianyzik, hogy az osszes hulye/gonosz az feher hetero ferfi legyen, illetve az osszes feher hetero ferfi ebbol a kettobol valamelyik legyen, es akkor van meg a bingo.
Annyira elegem van mar ebbol.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
De hogy milyen piackutatás hozta ki, hogy kötelező minden filmben női/fekete/ázsiai karakter (Egyebekről nem is beszélve...) Maguk az érintettek se hiszem, hogy különösebben rá vannak erre cuppanva.
Bár mondjuk az újabb mianstream filmeken már ez se ront, legalábbis néha egy-egy ilyet megnézek, és a legtöbb esetben kb. semmit nem mozdít meg az emberben.[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
Arra is!!!
A könyv zseniális, az eredeti Dűne sem olyan katasztrófa HA olvasta az ember a könyveket és tudja ki-kicsoda, mit lát éppen meg egyébként mi akar ez lenni...
El kell vonatkoztatni attól, hogy milyennek képzelte el magában az ember a világot 20-30 éve amikor olvasta - mert egyik film sem lesz olyan - és utána már akár élvezhetőek is lehetnek.A bajom az, hogy sok film mostanában úgy van vele, hogy legyen sok villogás, gyors akció, hulljanak az ellenségek, egy feláldozható jó szereplő is, szerelmi szál is kell, meg legyen valami bugyuta szerethető valaki benne (C3PO, Jar-Jar, hóember a Jégvarázsban...) és kész is a JÓ film. A lónak a micsodáját!
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz bambano #16613 üzenetére
Oh, fair enough. Az pont eleg "controversial" ahhoz, hogy meg beleferjen. Es emiatt akar meg feher is lehet, igy nem gond.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
válasz koby11h #16615 üzenetére
Elvonatkoztatok én, de a legtöbb film gagyibb, mint ahogyan a könyv alapján elképzelem az adott dolgot + sokkal felszínesebb. Nem lenne baj a látványossággal, de azon kvül semmi nem szokott benne lenni. (Felhőatlasz? Bár azt meg nem olvastam, de nem egyszerű, és figyelni kell alatta... tehát nem lett siker )
-
Gyerekek, ti miről beszéltek?
Az nem Sheldon! Az a The Big Bang Theory okostojása.
Ez Seldon!Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
-
Nem ismerni Seldon, nem nézni Csillágok háborújá...
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
-
-
bambano
titán
csak megnéztem az első részt.
a következők tények:
1. alig van köze a könyvekhez
2. rakás mindent átírtak
2a. előfordulhat, hogy sok mindent terjedelmi okokból kellett átírni, így viszont nyitva maradtak logikai kapuk, amiket kénytelenek voltak másképp betömni, amitől tovább távolodott az eredeti történettől.
3. nagy mozgalmista film. másnéven: woke szemét
4. azt nem tudom eldönteni, hogy aki nem olvasta el a könyveket, és a célközönség zöme nyilván nem olvasta el, hiszen sok betű, azok mit gondolnak róla. én, notórius Asimov fanként, azt gondolom, hogy ez egy szemét. pont olyan és ugyanúgy szemét, mint az Én, a robot, amit még Moynahan kisasszony bőrgatyás segge se bírt kihúzni a mocsárból.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
veterán
és akkor most valaki magyarázza meg, ha felhívok egy egyedi pendrive-os céget, elmondom, hogy ilyen és ekkora drive-ból szeretnék 100 darabot gravírozva vagy egy színnel nyomva (bánomisén, melyik), akkor ha már a honlapon nincs kint alapból, a bánatért nem lehet azt válaszolni, hogy x forint és y dátumra lesz kész? hááát azt ő így most nem mondja meg, de kérjek ajánlatot írásban, amire majd valamikor egyszer válaszolnak.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
koby11h
őstag
válasz qnadam #16628 üzenetére
Megfutottuk ezeket a köröket 1-2 hete partnernek. Tanulság:
Nincs készlete pendrive-ból, nem tudja mennyiért fog tudni szerezni most és mikorra.
Nem tudja, hogy amit tud szerezni, az majd hogyan lesz jelölhető, vagy tamponnyomással így az ár attól is függ. Kérjünk írásban ajánlatot...
Kértünk ajánlatot. A márkás pl. Kingston drága, a repi meg gyenge minőség..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
My bad. Upszika.
Amugy kozben megneztem az elso reszt. Oszinten megmondom, ahhoz kepest, amire szamitottam, nem rossz. Felvezetesnek tokeletes volt. Aztan majd meglatjuk."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
senior tag
-
veterán
válasz koby11h #16629 üzenetére
azon meg se lepődök, hogy szar
másik cégtől vettünk már ilyesmit, ott 10-20% mindig elbukott a felírás utáni ellenőrzésen, aztán az elbukottak kb fele másodszorra sikerült. de mindig volt olyan, ami mindig hibázott, olyan is, ami semmi életjelet nem mutatott...
meg nem is mindig voltak egyformák, volt néhány darab, ami gyorsabban volt írható.ja és az se lenne baj persze, ha a gyártó mondjuk szlovák lenne, saját anyagra nem szeretnék 400+ forint artisjus díjat fizetni.
hanyas vagy, te disznó?
-
koby11h
őstag
válasz qnadam #16633 üzenetére
Pontosan.
Nálunk megfeneklett a dolog azzal, hogy egy félét akarnak.
Nem tudtuk megértetni, hogy belső használatra vegyen valami rendesebb márkát, repire meg olcsóbbat és fogadja el a 100-ból 5-10 rossz arányt.
Az egységességet mi már rég feladtuk, kívülről egyforma, belül meg ki tudja...
Tökre mint a tonerek. Vagy manapság az SSD-k..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
veterán
válasz koby11h #16634 üzenetére
ja, hogy belül nem egyforma, egyáltalán nem zavar, csak meglepett de most elsőre kellene egy cég, ami megmondja, hogy mennyibe kerül.
egyiknél még ár is volt kiírva, nem is veszedelmes (112 darabtól - miiért nem 100-tól? passz - valami 1200 pénz), csak épp van belőle 54 darabjuk, a maradékot meg úgy decemberre tudnák leszállítani, és 5-10 munkanap a nyomtatás... fasza.hanyas vagy, te disznó?
-
válasz bambano #16627 üzenetére
En ugy dontottem az elso resz utan, hogy ugy fogom kezelni, hogy az alapotletet a konyv adta es pontosan ennyi kozuk van egymashoz. Ugy annyira az elso resz alapjan nem borzaszto.
Viszont kb megerositest nyert, amit gondoltam, hogy az Alapitvanyt egyszeruen ugy, hogy hu maradjon onmagahoz, nem lehet filmre vinni.
Amugy nem ertem, Asimovnak vannak olyan konyvei, amit siman lehetne es jo is lenne, azokhoz miert nem nyulnak?[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
nekem már évek óta az a véleményem az amcsi sorozatokról meg filmekről, hogy lehet, hogy van nekik egy nagy film making howto, abban le van írva minden, hogy hogyan kell szórakoztatóipari filmet csinálni, és mindent úgy csinálnak. Ennek az a következménye, hogy a sorozatok zömében az első rész felvázol egy viszonylag érdekes vagy izgalmas helyzetet, majd az első rész végén vagy a második elején gyorsan beterelik a sorozatot a howto-ban leírt körülmények közé, és attól kezdve születnek a gagyi sorozatok, amiből 13 kell egy tucathoz.
na erről az alapítványról is ez jut eszembe így a második részt félig látva. már kezdik azokat az unalomig ismert konfliktusokat, szerepeket, stb. előhozni, amitől minden más sorozat is uncsi lett. mint ez.
-
bambano
titán
én már lassan abban a korban leszek (lassan???), hogy már elnézik, ha beszélek róla... ahogy a klasszikus vicc mondja: emlékszel, hogy fiatal korunkban hajkurásztuk a nőket? emlékszem, csak már arra nem, hogy minek
na, ide lőhettek
-
DJGABI
addikt
válasz bambano #16598 üzenetére
jó hát persze, 55 pacival amúgy sem lehet csodát tenni, a Clio is arra jó hogy A-ból B-be elvigyen, 90-et tud, ott még nem pörgi szét magát, 110-nél azért már hangoska. Meg még fogyasztani is fogyaszt 6 lityót. Ha magamnak vennék, akkor tuti valami nagyobb motorosat vennék... Egy normális 1.3, 1.5 azért mindenre elég kell legyen ilyen kisautónál
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
válasz bambano #16637 üzenetére
Abszolut egyetertek, teljesen "rutinszeru" filmek es sorozatok jonnek ujabban Hollywood-bol.
Unalomig ismert, egykaptafa karakterek, konfliktusok, megoldasok, borzalmas es unalmas az egesz mar. Illetve, "mar", a francokat "mar", 15-20 eve unalmas, 1-2 nagyon ritka kiveteltol eltekintve."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
pn4hvq
senior tag
válasz pn4hvq #16556 üzenetére
Mai nap gyöngyszeme: menjek, mert jött a helyemre egy új jelentkező, el kéne neki mondnai a szükséges infókat, hogy mihez kell értenie majd, mik fordulnak itt elő. Az idevágó rész: a hálózat Mikrotik alapú, ehhez kell érteni. A múltkor beszóló személy magához ragadja a szót és elkezdi mondani a jelentkezőnek:
-"A hálózati rész az nagyon fontos blablabla, -majd nekem célozva-, még te is meg tudtad tanulni, de ezt nem degradáló célzattal mondom."
Itt magamban már csak egy ajóédesq***anyád hangzott el. A jelentkező nem találkozott még Mikrotikes hálózattal, jött a kérdés felém:
-"Még két hétig leszel itt, be tudnád ennyi idő alatt tanítani?"
-Nem. Ez nem olyan, hogy leülök és megmutatom és menni fog, ezt csinálni és tudni kell.
-"Akkor, bár tudjuk, hogy új helyre mész, nem fogsz tudni telefonálni, esetleg munkaidő után...?"
-Nem, mert blablabla.Anyátokcsipáját....
-
koby11h
őstag
Partnerfüggő, volt olyan akinek rendeltünk és azt mondta, hogy ok, 100-ból 93 jó, ez van, érti miért kellett a 110 darab. Lehetne rosszabb is akár.
Máshová a Kingston az drágább volt, persze nem 4-es, hanem 8 és 16-os, ezért ké-háromszoros szorzó, de azokból egy sem volt hibás, és nem is jött vissza gariba.Volt olyan aki meg az Akyga AK-AD-13 usb hubot - 100 darabból 3 volt rossz fél év alatt, de abból legalább 1-2 olyan amit túlságosan széthajtottak, az 1700 Ft volt a három darab! - visszaküldte, hogy hibás és cseréljük ki.
Vettünk 3-at és odaadtuk, a posta drágább lett volna."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Top cat
addikt
válasz E.Kaufmann #16621 üzenetére
Te érted miről gagyognak ezek már hosszú hsz-ek óta?
Milyen alapítvány? Mentik ki a pénzt?
-
-
BiP
nagyúr
válasz Top cat #16647 üzenetére
https://www.imdb.com/title/tt0804484/
Foundation. Alapítvány. Új sorozat, eddig 2 rész jött ki.
Asimovnak van ilyen c. sci-fi kult könyve. Azon társalognak, hogy a címen és a neveken kívül egyéb közük egymáshoz[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz Top cat #16647 üzenetére
Hát ez az, hogy van egy csomó alapítvány! Melyikről beszélünk?
Van amit a kormány hozott létre a kínaiaknak, van csatornamászóknak is alapítvány és van olyan is ami már Marbellán van... Ki tudja?
Vagy a németek gazdagokról aki most tolják ki a vagyont Svájcba? Mert jönnek a zöld színű baloldaliak? Ne politizáljunk itt kérem szépen!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest