- Yutani: 20 év a Prohardveren
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Nothing Phone (3a) Pro - Valóban profi? - bemutató és kisteszt
- GoodSpeed: Apple Magic Mouse 2024 (MXK53ZM/A)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, ezt elő lehet adni.
De ez a kisebb gond. Amikor beletekered a NYÁK-ba, vagy szalagkábelbe...
Nem találom azt a bejegyzésem, amikor sikerült egy Canon kompaktban a szalagkábelen áttekerni a csavart... drágább volta cserét megrendelni, mint a gép -
-
E.Kaufmann
veterán
Májkrémszaftéktól nem is. Még 16/512-vel sem.
Meg van róluk a véleményem, mindegy mennyit rendelt tőlük addig az ember, nem számít se garanciális ügyintézésnél, se ha elírják az árat. Nem olyan elírásra gondolok, ami már túl van a jóhiszeműségen, mint pl egy nullát lefelejtenek. -
-
-
dabadab
titán
most olvasom, hogy ez olyan faszán meg volt oldva, hogy egy ilyen cluster szemrebbenés nélkül túlélte hogy rádőlt a WTC
Félreérted. A Commerzbank irodái nem a 2WTC-ben, hanem a 2WFC-ben voltak (ez a szomszéd felhőkarcoló (ezen a képen a bal szélen van, a kupolás tetejű), most is áll). A szerverek java része ennek ellenére leálltak, mivel a tornyok összeomlásának törmeléke tönkretette a légkondit meg net se volt, ellenben (egyszerűsítek) volt egy hot spare-jük harminc mérfölddel odébb, ami tovább vitte az üzletet.
A tanulság az, hogy legyen az embernek off-site backupja - ez egyébként olyan cégeknél is rendkívül fontosnak bizonyult, amiknek tényleg a WTC tornyokban volt az irodájuk.
-
bambano
titán
Netezni... 1992-es az első olyan levelem, amit internetes fórumra küldtem és még megtalálható a neten.
A KLTE-n már volt 9600 bps-es x.25, meg a sztakis Ella, azzal leveleztünk. Kb. mindenen leveleztem, ami előfordult itthon, Ella-n, uucp-n, Earn/Bitneten, és utána interneten.KROK640: egy 5950x volt(van) itthon, valami rx5500-as videokártyával, 128 GB rammal, borzalmasan felelőtlenül nem teszteltem le rendesen. Az a gond, hogy a firefox eszi a procit, és amikor elkezded tekerni a procit, akkor a hűtése azonnal beindul és zajos. A képe meg olyan, amilyen. A nuc intel xe grafikával teljesen jó lenne, ha nem süvítene a hűtés, meg nem lenne alap, hogy 80 fokos a proci attól, hogy nézek egy videót a tecsőn.
-
KROK640
nagyúr
Nem a facebookot kéne bedarálni, hanem a sok adatgyűjtő meg reklámozó szarságát. De az algoritmusain is faragni kellene, mert az ismerős ajánlás még csak megy is neki (cserébe a kereső egy rakás fhos), de hogy mit b*sszon ki a wallra, az nagyon nem. Vannak ismerősök akiknél fontos életeseményeket hóapokkal (volt olyan is, hogy évekkel) később tudok meg, mert nem dobja elém, de 133-ik baromságot azt igen.
Az FB Messenger mára kb megkerülhetetlen lett nekem, (pláne mióta nincs MSN messenger). És bár (főlega régi) IWIWet mindig is jobban szerettem, de mivel az nincs, myvip-re meg a kutya se jár, így azt a funkciót is a face látja el. Már ahogy sikerül neki ...
-
-
Most muszáj lennie telefonon, szóval a régi A5-ösömre került egy unofficial Lineage, azon elvan. Sajnos külön fifit nemtudok adni neki, kártya nincs benne.
De a telefon nincs semmi adatA Fb profil is kamu.
@bambano : Az SGI-t még el is hiszem, de 2000 körül mondjuk nem volt gyakori a 8 procis x86 szerver. PIII-ból volt, de hol?
-
KROK640
nagyúr
JUUUUUJJJJJ
Az "árukapcsolás" amikor a problémád mellé adnak egy kihívást, hiába te em feltétlenül akarod. Ilyenkor ha tudok, bartell alapra megyek. Volt már azért ingyen megjavított gázkazánom, mert közben három(!) laptopot feltelepítettem a szerelőnek.Sőt, pár éve dolgoztam, a kertembem az egyik régi kerti szerszámom megadta magát, így elmentem a közeli vegyes kereskedésbe új szerszámért. A kis bolt tulaja pedig megtalált azzal, hogy lassú boltban található gép, amin a számlázást végzik meg ilyeneket. Amit tudtam javítottam rajta, és tanácsokat kapott, hogy mi mindent kell vegyen a gépbe (+8GB RAM és egy SSD -- valami 2-3rd gen I3 volt, 4GB RAMmal meg HDDvel). Negyed órával később pedig beszerzési áron hoztam el a szerszámot (vagy 2 ezer ft-al volt olcsóbb de 15 percért nem volt az rossz pár éve)
Egyébként a hasonlatod meg nagyon jó volt
-
KROK640
nagyúr
Na igen, ez meg a másik, amikor ott áll, a nyakamba liheg, nézi, nézi ... netalán még beszélgetni is próbál, netalán még beleokoskodni is. Na attól ki vagyok. Emlékszem ez anno a számtech boltban is zavart, de ott legalább egy pult volt köztünk minimum, de sokszor inkább hátra vittem, így nem tudta nézni
Persze akadt akkor is olyan, aki a kisebb munkát megvárja, de az annyiból másabb volt, hogy 3-4en figyeltünk rá, meg egy pult másik oldalán volt. Itthon ez nyilván nem adott. De gondolkodok, hogy a 4th gen gépet kicsit feljavítom (kap egy I7 kategóriás Xeont az I3 helyére, még 16GB RAMot, beledobom a RX570 8GB-t) és beállítom "vendég játszós" gépnek.
Már akit beengedek, már akit elvállalok.és #42028 Lenry : Köszönöm szépen
-
-
bambano
titán
Elvittem a vectrát vizsga előtti állapotfelmérésre. Mondták, hogy ki van szakadva a belső féltengely csukló gumiharangja. Oké, cseréljétek. De akkor már cseréljétek a külsőt is, mert az is ki fog szakadni. Erre azt mondja a munkafelvevő, hogy dehát az mekkora munka! Nem akartam őszintén válaszolni, mert akkor nem megy át az autó a vizsgán, de azért megkérdezném, hogy egyrészt nem akartok dolgozni? Másrészt úgy van a technológia, hogy ahhoz, hogy lecseréld a belső harangot, a külsőt már ki kellett venned, tehát a belső miatt a külső cseréje nulla plusz erőfeszítés. Ennyit se tud egy márkaszervizes munkafelvevő?
Mostanában tikkelni kezd a szemem, ha autószerelő kerül szóba...
-
-
koby11h
őstag
Pontosan! Nem szeretek elmenni sem sehová, mert ott nincs néha még egy csavarhúzó sem, nemhogy mondjuk pótalkatrész. De ide se jöjjön senki. Nem arra várok, hogy hozza a vackait, meg van a saját dolgom és ha azzal végeztem és még van kedvem, akkor megnézem az ő cuccát is szívesen. Még azt mondom olcsón, baráti áron is, de nem a saját dolgom helyett!
Múlt hétvége: ismerős, kb. 1 éve ideadta a laptopját, dolgoztam vele 3-4 órát (570 GB mentés, hibakeresés, újratelepítés, visszamásolás) és kértem érte baráti áron 5000-et, ÉS MÉG HÚZTA A SZÁJÁT, meg SÜRGETETT TELEFONON.
Pénteken hívott megint, hogy gyerek hazavágta, fagyogat is, meg nagyon meleg is. Ok, akkor vidd szervizbe, mert nem érek rá. De nem akarja oda vinni, mert egy csomó cucca van rajta, majdnem tele az 1 TB SSD. Hát ok, én szekrényt fogok összeszerelni, 45000 Ft-ért csinálnák meg a napi munkát, nekem a laptop szintén kb. annyi idő lenne.
Ha fizeted a felét, akkor megcsinálom szombaton a laptopot és majd vasárnap és hétfőn a szekrényeket. Hát ő 5000-et szánt rá most is. Ok, akkor tényleg szerviz, legalább megnézed az árlistájukat!Amúgy nem lenne ennyi idő, ha végre hajlandó lenne a nyamvadt SSD-t ketté particionálni, akkor nem lenne mentés- visszatöltés! Az a meló 2/3-a! De nem, szóval szenvedjen!
-
-
https://www.facebook.com/reel/2452638248423740
@meló, néha irigyellek
-
Élőben én se
De ez is csak SATA, nem a RAM vezérlőn kommunikál
@KROK640 : "Akkor azt hittem, hogy felülről rászólnak, hogy nem kéne, de nem történt semmi, l"
Akkor 2 eset :
- fentről nem érdekli a vezetést - ezzel nem sokat tudsz kezdeni
- nem azért ment el az ügyfélEsetleg át lehetne ugrani, és úgy eszkalálni 1-2 szinttel feljebb, de akkor meg sanszos, hogy annak lesz baja, aki jelzi a problémát... Na ez az, ami pl. multicégnél sokkal kisebb eséllyel történik.
(Lehet, hogy amúgy nem csak képletesen csókos az a főni, azért néznek el neki sokat - de akkor is előbb-utóbb, ha baj lesz, azt nem lehet akármeddig görgetni.)
Itt is van ilyen, aki mondjuk nem kártékony, de eddig akármekkora managerrel volt konfliktusa, mindenki lefeküdt neki
Tehát akármilyen pénzügyes, IT-s, akármi főfejes is azt csinálja, amit ez a managerke kér.
Volt ilyen, amit a security nem engedett évekig + a Microsoft sem engedte szerződés szerint azt a megoldást. Ez a manager kérte, azonnal ráugrott a teljes architect csapat, 1 héten belül lehetett használni -
-
KROK640
nagyúr
És fogadok, hogy a fele utána el is felejt mégegyszer szólni/leírni.
Legalábbis én szoktam így járni. Hogy én tudom, hogy XY akar tőlem valamit, de ha nem írt, nem szólt, nem jött mikorra megbeszéltük, akkor úgy vettem, hogy megoldotta magának, és még csak véletlenül se kérdezek rá, hogy akkor mi van?
Jelenleg két ilyen eset is van függőben most, az egyik egy komplett gépet akar velem összeíratni, megépíttetni és telepítetni, de biztos, hogy nem fogok neki írogatni, hogy akkor mikor talál ide, vagy lesz-e egyáltalán belőle valami? -
KROK640
nagyúr
Így van, ismeretlen eszközként ott volt. Ez a hardverazonosítós dolog eszembe nem jutott volna.
de most megjegyzem, még jól jöhet.
Így van az első X86 CPU a 8086 volt, és auz Intel a 8th genben emléket is állított ennek .
-
Lenry
félisten
nem tudom már módosítani: szóval a 8086, ami ugye az első x86-os processzor volt
-
KROK640
nagyúr
ÚÚÚ, te jó ég
És amúgy ezzel a ráz az épület dologgal, miért nem a karbantartókhoz mentek, miért (gondolom te vagy) a rendszergazdához?Amúgy megnéztem volna, mikor megkapják a pontokhoz kötött karkötőket, hogy egy nap hányszor rántja vissza őket, és mennyit panaszkodnak emiatt
-
Ősz óta húzódik a betáp bővítés. Én most ott tartok, hogy átszerveztem a 3,14csába az egészet: az ottó töltőt limitáltam és vezérlem, hogy ne akadjanak össze a HMV-vel. De ezt már nem bíztam másra, mert sose készülne el. Ha egyszer valami csoda folytán mégis lenne bővítés, akkor majd visszaszervezem.
-
Mondjuk ha pl. nem igényel 3D-t, akkor nem is rossz, XFCE helyett mondjuk.
Az a méreg, hogy érintőre tök jó a Gnome shell, de kell neki 3D. Régebbi x86 tableten vagy pl. PostmarketOS tetejére rakva régi telefonon meghal. -
KROK640
nagyúr
és #41534 Tim82 :
Éppen tegnap írtam, pont ebbe a topicba "Igen, én is látom, hogy nagy a fejlődés, pláne az utóbbi 2-3 évben, meg van ez a Wine dolog is. Majd kiderül mi lesz, nem baj az, hogy fejlődik ebbe az irányba, mert mint írtam nem vagyok benne biztos - a jelenlegi Windows fejlődési irány alapján - hogy én Windowssal akarok megöregedni. Mondjuk úgy, kezd bennem éledezni egyfajta nyitottság. "
Értem én, hogy nincs idő / nem divat visszaolvasni, de könyörgöm, alig pár posttal fentebb írtam. Na mindegy, talán most rögzül
-
koby11h
őstag
Cégeknél meg van szabva, ott nem gond.
Ismerősöktől én azért meg szoktam kérdezni, hogy mi van rajta, ugyan azt kéri-e vissza?
Windows esetén is. Használattól is függ azért, meg embertől.De régi laptopon, 4 GB, HDD - nem akar már rá költeni és főleg net megy - már mindig megkérdezem, hogy pl. Linux Mint vagy hasonló nem lenne jobb? Megmutatom nálam, hogy hogyan néz ki, ugyan az a Chrome, VLC, Write, Calc, szinte minden magyarul - Foxit Reader az angol, de elmegy. Volt már, hogy bejött
-
-
double commander is van, még az áll hozzá a legközelebb. épp az előbb átkoztam el, ftp letöltés szakad, amire vagy feldob egy jelzést, vagy csak nem reagál semmire. ha rányomok egy force quitet, még pont látom a panelt, hogy hát izé, nem tudja olvasni a távolit, abort vagy skip, de utána már lövődik is ki.
az fel se merül, hogy párszor újrapróbálja, mint más civilizált kliensek. -
Tim82
félisten
Én pont a kompatibilitás miatt inkább USB A-s adaptert vennék (ahogy Te is írtad). Még mindig átalakítható USB A-USB C adapterrel, ha kell.
A linkelt TP-Linknek az USB A-s változata van (UE300), de épp nem találom, hogy hova kevertem el. Szerencsére van két másik USB 3.0/gigabit képes adapter is itthon.
-
E.Kaufmann
veterán
Jó cucc az a tipli, megy MacBook-kal is. (Van aki csak azzal tud élni, a PC derogál neki, más meg divatból/családi nyomásra megvette, aztán lepasszolta, mert nem tudott mit kezdeni a felhasználóbarát MacOS-sel és én meg szívfájdalom nélkül tettem rá a BootCamp-et és használta egy másik kolléga örömmel, míg ki nem halt belöle a kijelző, amit 200e+ JMF áron javítottak volna
)
Új laptopokhoz inkább vennék USB-C-set.
-
KROK640
nagyúr
Eltérően gondolkodunk. Szerintem meg simán odaférne, és a design sem borulna. Most pl jól jött volna ha ki van szürkítve, mert élhettem volna a gyanúval, hogy nem jó.
Azt azért hozzátenném, hogy életemben először telepítettem és használtam Win 11-et, eleddig csak különféle képeken/screenshootokon láttam.
Tudom, nem mentség én basztam el, még a pálinkát is ki kéne fizetnem -
-
bambano
titán
Ha sok az emelet, túl lassú a feljutás, ha minden emeleten megáll.
Rendes helyen van páros-páratlan lift, úgy van értelme. Én anno szállodában találkoztam ilyennel.
Egy liftnél meg az az eszme, hogy egy emeletet mindenki bír lefelé gyalogolni. Kicsit fapados, de a semminél jobb. -
Miért lenne Faraday? Ahhoz a hullámhossznál sűrűbb vasalat kellene ahol minden kapcsolódási ponton akkurátusan össze van kötve, jól leföldelve és elég vastag. Egy nem illeszkedő liftajtónál a rés hosszabbik oldala máris bőven nem teljesíti ezt a feltételt, vagy házon ott vannak az ablakok, azok sem fémgőzöltek, földeltek...
Mi van ma? A fórumon szakmai téren komplett erdőtelepítést lehetett volna végezni.
hobizoli: Vezetősínek is vannak az állomások között a terjedést segítendő. Pont arra dolgoztam akkoriban ezen a projekten. Elég sok terv és átadás ment át a kezemen.
liftes téma: páternoszter megvan nektek? Én imádtam.
-
net84
őstag
Amíg ott van beüzemelve, addig engem nem zavar. Nálam ne legyen
.
"nem hiszek abban, hogy a wifi rákot okoz, de ide lehet, hogy nem ülnék be
" - évi egy-két alkalommal játszunk "kicsi" AP-val (szerencsére nem sűrűn kell cserélgetni). Mi csak 1-2km-t lövöldözünk 5GHz-en. De már úgy csináljuk az előkonfigurálást, hogy kint van a folyosón az iroda előtt minden eszköz. Különben 20 perc után masszív fejfájás, majd újabb 10-20 perc után enyhe hányinger társul a dologhoz. Ez 40MHz-en, alacsony dBi power-el. Ha fent van a helyén, némelyik 5GHz/80MHz/25dBi beállítással visít, azok elé nem állok be, míg táp alatt van
.
-
KROK640
nagyúr
-
-
-
BiP
nagyúr
+1 alza pozitívra.
Nekem memória volt így ,14 napon belüli elállás volt asszem, mert az alaplap nem szerette a memóriát, nem akart 3600on menni, pedig direkt ezért vettem.
Akkor még nem volt alzabox, visszavittem a Dózsa György útra a központba, de ott is már minden automatizált volt, ávették, megnézték, hogy nem sérült, és visszakaptam helyben az árát KP-ben. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Sokan találkoztunk már olyan ismerőssel, "üzletféllel", aki minden segítséget ingyen szeretne, és azt is...
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Xiaomi 13T Pro 512/12GB Kék / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest