Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16451) hcl válasza E.Kaufmann (#16449) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Valószínűleg igen. A Wine is egy windows futtatókörnyezet, nem emulátor, a React is Windows újraírás. De MS librarykat is használ a Wine.

Mutogatni való hater díszpinty

(#16452) opr válasza Syl (#16071) üzenetére


opr
veterán

Elolvastam kozben, koszonom az ajanlast, vegulis nem volt rossz. Ahogy leirja az apokalipszist magat, meg ahogy az emberek radobbennek mivan meg ilyesmi az nagyon tetszik, de a maradek...
Haaaaaaaaaat, szodaval elmegy, oszinten szolva sokszor ugy forgott a szemem, mint egy szelporgo, annyira "USA IS BESTEST" tipusu meg felfogasu az iro.

[ Szerkesztve ]

"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

(#16453) frescho válasza hcl (#16432) üzenetére


frescho
addikt

Érdemes megnézni egy IRIX 6.5-öt ami kb a 98-cal egyidős. Elég sokan meglepődtek, hogy milyen jól tudták kezelni a kis O2-őt a hétvégén. Stabil, működik és kis machinálással máig lehet rá fordítani új programokat. De felhozhatnám a Solaris-t vagy HP-UX-et. Bár ez utóbbit inkább CLI-ben ismerem.

https://frescho.hu

(#16454) E.Kaufmann válasza hcl (#16432) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Na igen a Unix, meg te és a többi elefántcsont toronyban nevelkedett nagyarc. Nem úgy volt hogy a GNU és a szabad szoftveres banda nem is a Microsoft ellenében alakult, hanem szakik szerették volna otthon is junixozni,saját gépen, anélkül, hogy eladták volna a veséjüket? Ugye a UNIX disztrók nem voltak ingyenesek. Most bár van ingyenes BSD, mégis a Linux a népszerűbb, ami bár POSIX, de mégis nullárol lett írva hosszú erőfeszítéssel, és a BSD-t is meg kellett takarítani a fizetős kódoktól.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#16455) hcl válasza frescho (#16453) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ennyi.

Nem elefántcsonttorony az, csak az egyszeri infós nem látott olyat életében sem, pedig az igazán nagy vasak mind Unix vagy Z alatt mennek (és a világon elég sok ilyen cucc fut) . (A Linux meg egy PC-s Unix "port", és annyira nincs is messze.)
A szabad szoftver meg a Unix PC-sítése két külön dolog. Unixból olt ingyenes, és fizetős is (AIX, HP-UX, ezek nem ingyenesek, ), de alapvetően ingyenesnek indult. Az egy dolog, hogy akkoriban nem volt még GPL licenc. Amúgy ki mondta, hogy a MS ellen alakult volna a szabad szoftver?
Az otthon Unix-ozós része annyiban igaz, hogy a Tanenbaum a Minix-et pl. azért írta, hogy Unix-ot lehessen oktatni PC-n, olyan helyeken is, ahol nem volt hozzá vas.
Az meg csak jó, hogy van OpenBSD :)

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#16456) jokeph válasza hcl (#16455) üzenetére


jokeph
nagyúr

Az OS2 WARP az miféle rendszer ? :U

[ Szerkesztve ]

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#16457) Top cat válasza jokeph (#16456) üzenetére


Top cat
őstag

Döglött. ;]

(#16458) E.Kaufmann válasza Top cat (#16457) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Naaa, annyira, mint a Windows95. A Windows-nak volt alternatívája IBM oldalról, voltak közös gyökerek a Microsofttal, valamint DOS és Windows 3.x kompatibilis volt, de voltak rá OS/2-es 32 bites programok is. Állítólag fejlettebb volt a Windows 95-nél (a négyes biztosan) , ugyanakkor gyorsabb volt a többiek szerint az NT vonalnál. Csak nem volt olyan széleskörű HW támogatása. Egy időben lehet te is találkoztál vele, csak nem tudtad, mert ATM-ekben is használták.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#16459) qnadam válasza Top cat (#16457) üzenetére


qnadam
veterán

a warp igen, de az os2 még mindig él arcaos néven. biztos vagyok benne, hogy már-már nincs hova hordaniuk azt a rengeteg pénzt, amit keresnek vele.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#16460) F.E.K.. válasza E.Kaufmann (#16458) üzenetére


F.E.K..
senior tag

"Állítólag fejlettebb volt a Windows 95-nél ", nem csak állítólag, pl. volt benne normális multitask... amit a win95 maximum "képen látott" :DD

De attól, hogy egy rendszer jó, még nem biztos hogy el is terjed (annak idején a rambus memóriák is sokkal gyorsabbak voltak mint a korabeli ddr, de a drága licenc miatt nem tudott elterjedni. De a vesa local bus vs pci is hasonló történet).

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#16461) E.Kaufmann válasza qnadam (#16459) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Hol használják?

F.E.K..:
- A PCI-al mi volt? Az volt a jobb, el is terjedt, volt eg kis VLB-s kitérő és ennyi.
- A Win95 Win32-es programokkal tudta a preemtiv multitaskot. Az más kérdés, hogy a megjelenéskori átlag gépeken mennyire bírta ;], pláne ha a RAM nem volt meg hozzá.
- Rambus, köhömm. Annyira nem volt olyan szuper, mint amennyire drága, meg szórakozni kellett itt dummy lezáró modulokkal. Az intelnek is már csak nyűg volt a végére.

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#16462) qnadam válasza E.Kaufmann (#16461) üzenetére


qnadam
veterán

fogalmam sincs, gondolom ott, ahol még mindig valami os2 alapú cucc megy, és az alá kellene valami, aminek nem tíz éve adták ki az utolsó frissítését (mint az ecomstationnek). vagy esetleg win16 alapú dolgokhoz :) passz.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#16463) Top cat válasza F.E.K.. (#16460) üzenetére


Top cat
őstag

A Rambus nagyon mohó volt. Nem csoda, hogy nem terjedtek el azok a memóriák.

(#16464) F.E.K.. válasza Top cat (#16463) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Igen, az elsősorban az árazás miatt bukott meg. (ami miatt nem is igen fejlesztették, ami miatt nem terjed, és olcsóbb se lett, ami miatt ugye...)

@E.Kaufmann arra hoztam példáknak, hogy nem egyértelműen a technológia döntött, hanem a marketing és a pénz(éhség) jó párszor a történelem folyamán.

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#16465) E.Kaufmann válasza Top cat (#16463) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Sajnos nem csak volt ;] , azért még a közelmúltban is kavarta a szorrentót a memórialicencek területén.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#16466) bambano válasza frescho (#16453) üzenetére


bambano
titán

mert gyakorlatilag az összes grafikus cuccot a cde-ből meg a motifból lopták. a 90-es évek elején egy korabeli windows kiköpött úgy nézett ki, mint egy vms-en futó motif.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#16467) E.Kaufmann válasza F.E.K.. (#16464) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

A PCI azért rosz példa mert a VLB csak 386/486-al ment (trükközve Pentiummal is), kötve volt a proci órajelhez és max 3 egységet támogatott (nagyobb órajelen még kevesebbet) A PCI meg proci és architektúrafüggetlen és sokkal több eszköz csatlakoztatható rá. A különbség a VLB és a PCI között, mint a 386 és a Pentium, vagy a fakerítés és a lézerrács között.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#16468) E.Kaufmann válasza bambano (#16466) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Legalább jótól csorták :DDD , nekem még most is jobban bejön, mint ez a sok "modern" felület.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#16469) Top cat válasza E.Kaufmann (#16465) üzenetére


Top cat
őstag

A Rambus cég még megvan, az RDRAM tűnt el a süllyesztőben.

Annak is el kellett volna? :D Mit kavartak nemrég?

(#16470) --ka válasza E.Kaufmann (#16467) üzenetére


--ka
senior tag

Az első gépem alaplapja VLB-s volt. VLB I/O kártyát és VLB Chips&Technologies VGA-t tettem bele; utóbbi 1024+256 cache memóval volt, még a korai PCI-os VGA-kal is felvette a versenyt. :)
Az OS2 Warp-nak nagyon drukkoltam, de nem volt mögötte igazán pénz és akarat; messze korszerűbb volt, mint a korabeli Windows. '93-ban volt szerencsém Next és Silicon Graphics munkaállomásokat megismerni; ahhoz képest minden Microsoft termék időugrás volt - VISSZAFELÉ! :O

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

(#16471) E.Kaufmann válasza --ka (#16470) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Én 93-ban örültem még az oskolai XT-nek is... 486-ost is csak osztálytársamnál láttam, akinek az apja egy nagyobb cégnél volt számtech szaki. 96-tól -98-ig Win3.1-en tanultunk, mire jött volna a net és a Tulip gépek, már pont nem volt számtech óra. :W

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#16472) hcl válasza F.E.K.. (#16460) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

@F.E.K. : Na ez az, a marketingen múlt a dolog - az IBM sok más mellett ezt is elbénázta, ahogyan a Notes-t is lelakta, meg még több más nevet is (Redhat folyamatban...)

@jokeph : BTW a Win9x vonal nem is volt igazi OS bizonyos értelemben, mert a 7.0 DOS nélkül be se bootolt :D Az OS/2 meg igen.

@qnadam : ATM-ek régóta dózer alapúak, mindig vannak képek XP-s ablakokról rajtuk :D

@bambano : ++++

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#16473) Syl válasza hcl (#16472) üzenetére


Syl
nagyúr

Sőt, az OS2 tudott bármilyen DOS ablakot nyitni. Ha 3.2 floppyd volt, akkor olyat, ha 6.22 akkor olyat. Ilyet egyetlen MS oprendszer sem tud a mai napig.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#16474) jokeph válasza F.E.K.. (#16460) üzenetére


jokeph
nagyúr

Hát, nem borultam térdre az RD sebessége előtt. :D
Az ára meg visszatántorított a maga idejében. ;]

#16458E.Kaufmann: retro gépet építek, s eszembe ötlött az OS2 Warp, 97-ben találkoztam vele előszőr, PII-es gépeken volt futtatva, ezek a gépek különféle gyártósori beültető gépekhez voltak kapcsolva, annyi dolguk volt, hogy a beültetőgépek szükös tárhelyét bővítették, ezekről ment a munkaprogramok feltöltése/törlése/szerkesztése.
Éveken keresztül nem voltak leállítva, s nem emlékszem hogy bármiféle szoftveres hiba miatt kiálltak volna.
S tényleg, egyszer az egyiket ki kellett venni a sorból tisztításra, akkor utána bekapcsolásnál láttam a nagy IBM logót. :))

RD RAM: talán az i850-es cucc volt az egyetlen ilyen platform ? s423 és s478-as tokozással.

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#16475) qnadam válasza hcl (#16472) üzenetére


qnadam
veterán

oké, hogy az atm-ek winen mennek (párat láttam én is), de attól még biztos vannak rendszerek, amik os2-n maradtak, különben nem fejlesztené senki az utódot :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#16476) Top cat válasza jokeph (#16474) üzenetére


Top cat
őstag

Az i820 is RD RAM-hoz volt.

(#16477) hcl válasza Syl (#16473) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nem az a baj, hogy nem tudja, hanem hogy még az egyes Windowsokra írt progik se feltétlen futnak az újabbakon :D DOS dettó.

@qnadam : Ja, nyilván, az egy dolog, hogy az ATM már nem OS/2-s, legalábbis itthon.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#16478) Syl válasza jokeph (#16474) üzenetére


Syl
nagyúr

93-94-ben 386-os gépen használtam OS2-őt. Sőt! WinOS2-őt, amire a Win 3.1 első 5-6 floppyját rá kellett telepíteni és így tudta futtatni a 16 bites windows programokat.

#16477 hcl

Bár az MS mindig is a visszamenőleges kompatibilitást kommunikálta, a saját programjai is gyakran összef**ták magukat egy-egy régebbi verziójú fájltól :DDD

[ Szerkesztve ]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#16479) jokeph válasza Top cat (#16476) üzenetére


jokeph
nagyúr

No, akkor kettő volt. :)
i845 volt utoljára SD ramos, meg elsőként DDR ramos is.

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#16480) Top cat válasza jokeph (#16479) üzenetére


Top cat
őstag

Rákerestem, volt több is. Még SiS-es is. :D

Nem emlékszem már pontosan melyik 800-as Intel chipsetnél volt olyan gond, ha 2-nél több RAM foglalat volt az alaplapon, az hibát okozott.

(#16481) hcl válasza Syl (#16478) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Erről volt szó :D

@Top Cat : Én a 815-ös lapokat szerettem P3 alá. Azon kívül, hogy csak 512MB-t kezelt, legalább gyors volt a rendszerbusz, memóriabusz. Amíg azok a gépek használhatóak voltak, addig úgysem volt 512MB-ja senkinek :D
Igen, a VIA chipsetek elkezeltek 1,5GB-t, lassan.

Mutogatni való hater díszpinty

(#16482) hobizoli válasza hcl (#16481) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nemtom, nekem a AMD K7-hez valo VIA KT133A eleg gyors volt

FSB 150MHz CL 2-2-2-2 1T Turbo timing-l 1GB/sec felett volt SDR-SDRAM-l


ehhez fel kellett rakni a chipset drivert, meg a BIOS-ban atallitania 4-way interleave opciot enabled-re, mert az alapbol disabled-n volt :DDD

na ez utobbit sokan azt se tudtak mi az, meg mit csinal, vagy van-e egyatalan benne ilyen

több drón kell ;P

(#16483) frescho válasza E.Kaufmann (#16461) üzenetére


frescho
addikt

Az OS/2 elvileg a DOS leváltására készült volna IBM/MS együttműködésben. Aztán az MS az ott szerzett tapasztalatokat újra hasznosította Windows vonalon. A Warp egy stabil, jó rendszer volt. Sajnos későn jött és elég erős vas kellett neki miközben a kevésbé stabil Win 3.1 elment egész szépen egy 386-on 4 MB RAM-mal.

https://frescho.hu

(#16484) hcl válasza hobizoli (#16482) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Pedig RAM Bank Interleave már Pentium I-en is volt :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#16485) --ka válasza jokeph (#16474) üzenetére


--ka
senior tag

"Hát, nem borultam térdre az RD sebessége előtt. :D"

Pedig nagyon gyors volt az SD-hez képest. Csal az emlékezeted. :R
"Az ára meg visszatántorított a maga idejében. ;]"

Drága volt, vitán felül. Ha nincs szerencsém valamilyen projektpénzből beszerzett csodamasinán kipróbálni, akkor sosem láttam volna talán a maga korában. Utóbb, valamikor 2010 táján összefutottam egy i820 RD-RAM "túlélővel", a 32 bites XP-t jól futott rajta.

"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."

(#16486) jokeph válasza --ka (#16485) üzenetére


jokeph
nagyúr

Nem az SD-hez viszonyítva, hanem a DDR1-333-hoz képest gondoltam. ;)
Mivel a DDR1-el kellett versenyezni, nem az SD-vel, azért ciki lett volna ha az SD-t nem lépi meg jelentősen. :))

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#16487) quailstorm válasza jokeph (#16486) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Megjelenésekor még bőven az SD-vel versenyzett. Viszont kb. 1 éve volt PC-ben mielőtt a DDR megjelent volna. Amúgy a Nintendo 64-ben és a PlayStation 2-ben elég sok RDRAM elkelt.

(#16488) Pötyi válasza jokeph (#16486) üzenetére


Pötyi
őstag

Hát őőő... 1999. decemberében vettem meg az első rambusos echte intel lapomat (i820) az Asbisbnál, amikor még a Váci út-Frangepán sarkán székelt. Az új évezredet 1 gigabájt 800 MHz-essel kezdem. Nem igazán volt sebességproblémám vele, a post képernyő eltűnése után kábé két másodperccel bejött a desktop, az egérmutató és lehetett kattintani az ikonokat. Megerősítem, amit fentebb írtak, akkoriban a magyar rónán még sokàig a 133-as SDRAM volt a divat.

[ Szerkesztve ]

QNX is cool!

(#16489) Zolás


Zolás
addikt


Tessék, ha már nosztalgiáztok. Szuperszámítógép meg minden.

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#16490) hcl válasza Zolás (#16489) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Slot-os AMD proc, huhuuuu :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#16491) Zolás válasza hcl (#16490) üzenetére


Zolás
addikt

Sajnos nekem kimaradt, a c64 után volt Pentium 4, aztán meg PS1. De hátha itt valakinek volt ilyen brutál AMD procija.

Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve

(#16492) hcl válasza Zolás (#16491) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nem volt gyakori darab, 2001/2-ben a kollégiumi szabadrablós gépteremben is vagy Pentium 1, vagy Socket A-s Duron előtt ülhetett az ember.

Mutogatni való hater díszpinty

(#16493) radio11


radio11
tag

Utolsó komoly épített gépem egy Athlon XP2100+ volt (ez volt akkor a tuningolók szent Grálja) Zalmann hűtővel 2x256MB Corsair tuning rammal meg Enermax táppal. Közel ültem a tűzhöz, úgyhogy ezek még korán kerültek hozzám, jóval később egy kollega PC újságjában láttam viszont nagyjából ugyanezeket a cuccokat mint újdonságokat :DD . Azóta nincsenek nagy igényeim, meg főleg laptopokkal operálok, azokból is régebbi darabokkal.

(#16494) KROK640 válasza hcl (#16432) üzenetére


KROK640
veterán

Ma már minden böngésző Chromium szinte.
nekem meg az alap chrome jön be a legjobban, mióta a 7-es IE-t elsüllyesztették (az volt az utolsó jó IE).
Firefoxxal sosem tudtam nagy barátságot kötni, ráadásul folyamatosan az volt az érzésem, hogy a Chrome után megy, csak épp nagyobb memóriaigénnyel és kisebb stabilitással.

Az Edge-t ki sem nagyon próbáltam, mert ha MS-es cucc és jó arról úgyis hallottam volna, ha rossz, akkor minek? ha pedig chrome alapú, megint minek?

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16495) KROK640 válasza qnadam (#16434) üzenetére


KROK640
veterán

A 2000-et én is használtam egy ideig, de két dolgot sérelmeztem vele :
Ha nem volt legalább 128MB RAMod, akkor bármelyik Win9X SE / ME jobb választás volt. Ugyanis különösen a Win98 64-96-128MB RAMmal egy szélesebes stabil játékos alap volt. A 2000 meg stabil. Se nem játékos, se nem gyors. kb 256MB RAMmmal mozogtak rajta úgy a játéékok mint Win9X-eken 96-128MB RAMmal, már amelyik hajlandó volt elindulni, már amelyikben hajlandó volt ezután 3D gyorsítani.
Inenn jöün a második dolog : pontosan emiatt kénytelen voltam mellette tartani egy komplett WinME-t is, ami összességében kb 75-25 arányban osztozott a használati időn a WinME javára. Idővel rájöttem, hogy a WinMEben minden olyan dolgot eltudok intézni amit a 2000-ben is (átlag, otthoni userről beszélek, ahol a képszerkesztés, scannelés volt a munka) ugyanakkor a 2000-ben kompromiszumokkal vagy sehogy ami a WinMEben simán... így a 2000 nem sokkal az XP debtálása előtt kihasználatlanság miatt távozott a gépemről.
Ugyanígy jáért aztán a WinME, hogy kihasználatlanság miatt távozott az XP mellől kb 2 évvel később. (nyilván ezek külön winyókra voltak téve, boot menüvel)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16496) KROK640 válasza qnadam (#16442) üzenetére


KROK640
veterán

Ezzel én is pont így vagyok :)

Időről időre 1-2 kocka ismerős megpróbál meggyőzni, hogy jujj térjek át Linuxra, mert milyen jó lesz ,de soha egyik sem tudott meggyőzni. Persze hallgatom, hogy X meg Y játéknak is van kliense ilyen meg olyan Linux alá, meg van ez meg az a program is, csak kicsit másképp hívják meg másképp néz ki, meg kicsit át kell képezned magad rá, de végülis van, ha nagyon akarod belelátod.
Na pont ez az ami nem hiányzik nekem! (Már Win10-re váltani is egy sokk volt)

A másik, hogy szerintem a Linux azoknak való, akik az utat élvezik, nem pedig célorientáltan használnak egy gépet. Tehát Linuxban is el lehet intézni sokmindent amit Windowsban, csak éppen ahogy láttam sokszor sokkal több melóval.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16497) KROK640 válasza bambano (#16466) üzenetére


KROK640
veterán

Nekem a Win 2.1-et nézve pl egészen Geos utánérzésem volt.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16498) KROK640 válasza Pötyi (#16488) üzenetére


KROK640
veterán

Ez biztos, hogy nem nézted el az évet???
2000 március elején voltam elképedve Árpi haverom 733MHZ-es 256MB SD RAMos gépétől, mint kb az akkori csúcstól.
Később nála, és csakis nála láttam RD RAMos konstrukciót (mindössze egyetlen egyszer mivel hamar cseérlte) amiről mai napig nem tudom eldönteni, hogy a memória, vagy a 1+ GHZ-es proci, vagy mi miatt volt gyors, de az én SD RAMos 366-os Celeronomhoz képest rakéta volt, az biztos!

1999 decemberében mire lehetett használni 1GB RAMot? Akkoriban kezdett 32-ről 64MB RAMra átállni a divat, 2000 elején a diákok köüzül talán az egész suliban nekem volt a legtöbb RAMom 96MB RAMmal. (tanárok közül a fiatal, vonzó számtech tanárnőnek Andreának volt 128MB RAMja, hejjj, nem felejtem el, jó ideig pont olyan barátnőt akartam mint ő... )
Akkoriban még 512MB SD is "crazy" kategória volt.

(és akkor most milyen géped van? :Y )

[ Szerkesztve ]

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16499) KROK640 válasza radio11 (#16493) üzenetére


KROK640
veterán

Abszolút nem kötekedésképp mondom, de kiváncsi lennék arra a gépre.
Ugyanis volt ugyan 2100+ ami a tuningolók szent grálja volt, de az Tbred B volt, ha pedig neked olyan hamar volt, hogy az újságban is újságként volt tálalva, akkor 2002 márciusában (Palomino 2100+ megjelenése) kor lehetett vagyis, még Tbred A sem lehetett, nemhogy a híresen jól tuningolható B.
Ha pedig Tbred B volt, akkor azért már messze nem volt újdonság a 2100+ ...
(bocs, no offense de megütötte a dolog az ingerküszöbömet)

Egy dolog tudok még elképzelni, hogy mivel az újságok is csúsztak 1-2 hónapot, ezért már neked lehetett mire az újság kijött és láthattad. PC Guruban 2002 decemberi számban van Tbred B bemutató (ami előtt nyilván lehett már Tbred B-d) ott viszont már 2400-2600+-osokról beszélnek.

Végül mennyire tudtad tuningolni? :)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16500) qnadam válasza KROK640 (#16495) üzenetére


qnadam
veterán

lehet, hogy volt 256, legalábbis asszem 128-am sose volt. vagymittomén :D de nem nagyon játszottam sose, viszont 2003 körül már vágtam videókat.

istálló? gazemberség? hupákolás?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.