Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16201) KROK640 válasza DJGABI (#16171) üzenetére


KROK640
veterán

olyan (palóc) akcentusa van, hogy az valami hihetetlen.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16202) KROK640 válasza hcl (#16184) üzenetére


KROK640
veterán

Nekem is asszem Fujitsu laposom volt ez az 1700-as Dothanos történet. Win Xp volt rajta, ami ráadásul jó régi volt, plusz a HDDje egy elejtéskor (nem én voltam) le is lassult valamelyest.

Vonalkódos dolgokat meg vágom valamelyest, barátnőm tavaly Ausztriában dolgozott ilyen gépeken (ugyanott ahol én, csak én a raktárban voltam), de ott a konfig nem tudtam megnézni milyen CPU + 16GB RAM + 4TB HDD volt gépenként. És még ígyis panaszkodott, hogy néha belassult a gép. Pedig 2020-ban az még nem egy rossz kiépítés. (Gondolom nem P4 volt ilyen körítés mellett, hanem valami Xth gen I3, I5... ) neki is vonalkód olvasgatás volt a feladat.
Persze, az nagyon nem mindegy, ha egy másik HDD-re ki lehet tenni a swapot, és nem a rendszermeghajtón van. Ha a két winyó kb azonos sebeségű ez egész sokat segíthet.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16203) KROK640 válasza hcl (#16190) üzenetére


KROK640
veterán

Nekem 366-os Celerontól a Phenom 9500-ig ELVből is húzva volt minden.
Csak az I3 4330 és a mostani 10400F nincs húzva, de ugye azért mert ezeket nem lehet. Ezért is vettem inkább 10100F helyett kcisit nagyobbat, ha már húzni nem lehet. Na ebből az egy szempontból sajnálom, hogy nem Ryzen 3600X-et vettem (az már rég húzva lenne), de mentségemre legyen mondva, hogy mikolr ezt a CPU-t rendeltem akkor a 3600X több mint 20 ezerrel volt drágább.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16204) KROK640 válasza hcl (#16200) üzenetére


KROK640
veterán

Mint említettem nekem tök fölösleges, 2006-ban fel lett számolva, és azóta se hiányzott egy percre se.

Kamera? úgy érted a megfigyelő kamerarendszer ami a házadat ezt-azt figyeli?

Sokan arra használják ezeket a home szervereket, hogy NASok. Na azt nem tudom még megérteni, miért jó, hogy egy külön gép a lakás egyik pontján el van dugva és akkor abban van a komoly háttértár, aztán ha valami kell akkor lehet hálón kínlódni, és ezért megy egy plusz gép (nem baj, hogy keveset fogyaszt) 24/7. Úgyis akkor kell ez csak amikor a nagy gép is menne (kivéve ha TVre nyomja ki, úgy, hogy a napi használatú gép OFF, de ezt is csak sorozatoknál tudom elképzelni, amikor nem feltétlenül fér rá egy pendrivera az egész heti néznivaló... )

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16205) Lenry válasza KROK640 (#16204) üzenetére


Lenry
félisten

Az a baj hogy nem tudsz a saját kereteiden kívül gondolkodni.

Ezer meg egy dologra lehet használni egy NAS-t vagy egy home servert, nagyon sok olyan dologra, amire neked nincs szükséged, nem is tudsz róla, vagy eszedbe se jut, ahogy ezer meg egy módja van a TV-re filmküldésnek is, amik többsége két nagyságrenddel kényelmesebb, mint pendrivera másolgatással bohóckodni, vagy akár HDMI-n a gépre kötni a TV-t.

Pl ezt össze tudod hozni egy NAS-sal, és akkor van egy kényelmesen, a kanapéról vezérelhető médiaszervered, ahol a film lejátszásához mindösszesen annyi a teendőd, hogy a telefonodon megnyitod a torrent fájlt, aztán a letöltés végén meg a TV távirányítón megnyomod a Play gombot.

Vagy pl nálam is fut egy PXE szerver, amit hcl kolléga is emlitett, hálózatról telepítesz (vagy akár futtatsz) OS-t, nem kell pendrive-al meg CD-vel szerencsétlenkedni.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#16206) KROK640 válasza Lenry (#16205) üzenetére


KROK640
veterán

"Az a baj hogy nem tudsz a saját kereteiden kívül gondolkodni." - ez tényleg baj. :(

"hogy a telefonodon megnyitod a torrent fájlt, aztán a letöltés végén meg a TV távirányítón megnyomod a Play gombot." - KHM, nem a távirányítón, hanem a telefonon :D ha már mindent telóról indítok, akkor azt használom univerzális távkapcsnak is.

Nálam nincs külön TV, a gép monitorja egyben a filmnézős TV is (hát igen, nem pusztulok bele ha az ágyban nem tudok TVzni) tehát kivinni sincs mire. Szerintem annál ultimatebb megoldás nincs, minthogy localhoston ott van a file (film, zene), duplakatt és indul. A HDDmen lévő dolgokat úgyis a géppel olvasom, tehát nem kell semmi olyan, hogy a winyó megy, de a gép nem, ezért pláne nem lőnék fel hálózatostól még egy gépet a lakásba valahová 24/7 menni.
PXE : igaz magamból indulok ki, de ez megint egy olyan dolog amit sosem használnék ki.

Másnak egészségére, használja, de az én szempontomból JELENLEG ezek tök fölösleges dolgok. (aztán lehet, hogy tudnál olyat mondani amire azt mondanám, hogy jajj na ez azonnal kell... ki tudja. )

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16207) Mr X válasza KROK640 (#16206) üzenetére


Mr X
veterán

Hálószoba-nappali kombóval már egyszerűbb LAN-on keresztül nézni z esti filmet a tv-n, mint a komplett gépet az ágy mellé rakni. Ha több szoba van, ott meg pláne.

(#16208) BiP válasza KROK640 (#16202) üzenetére


BiP
nagyúr

CPU + 16GB RAM + 4TB HDD volt gépenként. És még ígyis panaszkodott, hogy néha belassult a gép. Pedig 2020-ban az még nem egy rossz kiépítés.
Ha nincs benne ssd, akkor 2020-ban nem hogy nem rossz, hanem konkrétan SZAR kiépítés. Persze, hogy belassul. Ezt AD nélkül is produkálja.

(#16209) BiP válasza KROK640 (#16204) üzenetére


BiP
nagyúr

Pedig nekem pont így van megoldva.
Viszont így a nagygépben nincs mozgó alkatrész a ventiken kívül. Nem kell azon izgulni, hogy a napi 2-3-5-10 bekapcsoláskor melyik vinyó nem pörög fel. Nem zúg a szobában, tök halk, és akkor is tud tölteni a torrent, folytatni a letöltést, ha épp nem megy a gép. Csak lementem adott mappába, besgívja, letölti.

A hálózaton lévő fileokat asszony is eléri a hálózatról, nem kell bekapcsolni a gépet csak azért, hogy átküldjek neki valamit a notebookjára.
A hálózaton meg nem kell vesződni. Fel vannak mappelve a nas vinyók d,e, stb meghajtónak, olyan, mintha a gépben lenne, csak más az ikonja. Az ő gépén meg ugyanazok.

(#16210) BiP válasza KROK640 (#16206) üzenetére


BiP
nagyúr

Nálam nincs külön TV
Nálam sincs. És bár szerveren van a cucc, de ugyanúgy duplakatt és indul. A gép játssza le ugyanúgy, csak a vinyó van 2 emelettel feljebb :)
A sebességgel sincs, gigabit net,erős router, úgyhogy 120MByte-tal megy. A lejátszáshoz bőven sok. Másoláshoz már kevés tud lenne, ha sokat másolnék, de az ritkán van.
Gondolkodtam gigabit feletti hálón, de túl drága lenne ahhoz, ami előnye lenne itthon.

#16207 Mr X : hálóba nem tennék tévét. (azt mondják az okosok, nem egészséges).
Régen imádtam tévére elaludni, de olyankor éjszaka sokszor felébredek, nem pihentető.

#16205 Lenry : emlékszem, korábban értekeztünk erről, hogyan lehetne mobilról könnyen letölteni, hogy azt lássa a torrent progi, de valahogy nem állt össze, meg már nem emlékszem a részletekre.
Te mivel töltöd le és hova, ahol látja ?

(#16211) koby11h válasza BiP (#16210) üzenetére


koby11h
aktív tag

Úgy-úgy, hálószobánkban még éjjeli lámpa sincs. Semmi elektromos, csak egy elemlámpa és az e-book olvasóm.
A telefonok másik szobában töltőn. Ébresztőóra sem kellett soha... de olyan jól alszom mint a mormota :)

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#16212) hcl válasza KROK640 (#16202) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Mesélted a lapost. :)

A vonalkód maga nem egy nagy cucc, ott azért kell a durva PC, mert megeszi a Windows. Gondolom azért volt ott olyan gép, mert abból vásárolt be a cég, azt' elmegy az sokáig.

@home szerver :
"Mint említettem nekem tök fölösleges, 2006-ban fel lett számolva, és azóta se hiányzott egy percre se."
Neked, nem másnak :)

Hálón kínlódni? Mi abban a kínlódás, hogy meghajtóként látod, és simán másolgatsz oda-vissza...?
Mondjuk a NAS nálam nem megy 24/7, mert ritkán kell róla adat - viszont WOL-on távolról is be tudom kapcsolni.
Ja, a WOL felülete is a home szerveren van, így teljesen átlagos dolog, hogy melóból bekapcsolom azt a gépet otthon, ami kell, és távolról egerészek rajta.

Mutogatni való hater díszpinty

(#16213) Diabolis


Diabolis
tag

Előző albiban egy szobánk volt, ott volt minden. Ágy végében a tv-szekrény, utána a számítógépasztal. A TV az ágy felé, a monitor annak háttal. Így bármi ment a gépen, az látható volt az ágyból. Akár filmeztünk, akár játszottam, teljesen jó volt. Később ment a tv-re egy okosító, hogy akkor is tudjunk filmezni amikor a kölök játszik. VLC távirányítva a telefonokról, ha ki kellett kapcsolni a gépet, akkor pedig volt a tv alatt is egy egér. Éjszakára persze kikapcsoltuk a gépet, hogy ne zúgjon. Ott nem volt értelme egy NAS-nak. Hely sem lett volna neki.
Mostani albi három szoba + nappali két szinten, így már kicsit más a sztori:
Régi tv okosítóval az emeleti hálóban, gép az emeleten a dolgozóban, vettünk egy okostévét a nappaliba, plusz egy analóg vonal a gyerek szobájába. Per pillanat az asztali gép megy, filmezés után a fene sem megy át kikapcsolni a másik szobába, inkább reggel felkelés után.
Most tervezek összedobni valami nagyon passzív gépet, ami elvan a hálóban (az asztalit halványan áthallani, ilyen ez a falusi élet :D ), beleékelem a 2X3TB vinyót, valami szutyok SSD-t, és mehet 7/24 a plex és a torrent. Az asztalit pedig csak akkor kell majd bekapcsolni, ha játszani/dolgozni óhajtok.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#16214) F.E.K.. válasza hcl (#16200) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Otthoni szerver... jó az (igen, nyilván mail szerver is van, meg pár saját magam által írt szolgáltatás, stb.)..

Érdeksségnek (jó régi leírás, de ez van most kéznél): [link]

@KROK640 "Na azt nem tudom még megérteni, miért jó, hogy egy külön gép"

Pl. nálam a feleségem gyakran scanel dokumentumokat, amiket utána össze kéne fűzni, az se baj ha lehetne keresni.. erre a feladatra írtam neki egy weben keresztül elérhető szolgáltatást, behúzza a képeket, sorbarendezi azokat ahogy akarja, és végül megkapja egyben, ocr-ezve pdf-ként (ha pedig csak egy-egy oldalt akar átalakítani, bedobja az asztali gépen felcsatolt meghajtó adott mappájába, és már készül is neki a pdf).

Ezeket jóval egyszerűbb egy otthoni szerverre lefejleszteni és üzemeltetni. (de például az owncloud-ban a profilok is fel vannak szinkronizálva, minden gépen ugyanazt látod, ha a munkahelyen bezárom a böngészőm otthon ugyanott folytathatom, anélkül, hogy harmadik félnek ki kéne adni, stb. Van előnye...

[ Szerkesztve ]

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#16215) hcl válasza F.E.K.. (#16214) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Otthonra LDAP? Az kemény :)
Mondjuk Pfsense alá már kell gép is,meg ha az a gateway/router... de ez már igény kérdése.
Nekem még az is gondolkodós, hogy a külső/belső funkciókat szétválasszam, azaz kifele csak egy webszerver+SSH gateway, a PXE/kamera/stb. meg külön eszközön. Viszont erre meg két eszközt tartani...

Mutogatni való hater díszpinty

(#16216) F.E.K.. válasza hcl (#16215) üzenetére


F.E.K..
senior tag

Jó, hát, szakmai ártalom... :DDD

A pfsense alatt van gép, a lan egész használható például...

Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!

(#16217) jokeph válasza BiP (#16209) üzenetére


jokeph
nagyúr

Fő gépben 6 db HDD van (4 db régebbi WD Green 1 TB-os és 2 db alig régi Samsung 2 TB-os).
Mivel én nem ki/be kapcsolom a gépet, hanem 99%-ban megy alvóba, így a HDD-ket ritkán "hallom" felpörögni, csak hidegindításnál vagy ha valamelyikről kell valami, akkor az pörög fel.
Már az AM2+-os konfigomban is így működtek az 1 TB-osok, W7x64-el.
Mind a 2 féle HDD a halk féle, anno háttértárolásra vettem őket kifejezetten. :U

#16208BiP: hát, ha az OS nem SSD-ről futott, az elég kuka manapság már, sajnos. :(

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#16218) hcl válasza F.E.K.. (#16216) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Ja, az jó sebesség :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#16219) hobizoli válasza Zolás (#16173) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nagyobb cegeknel van szerzodott assistance erre (is) es addig kiveheti a idot pihenobe a sofor
ha 4 orat dekkol ott ezert, akkor annyit, es ahogy kesz a kerekcsere van vezetesi ideje
meg nem farad le sem

több drón kell ;P

(#16220) zsigii


zsigii
csendes újonc

Ingyen tacskó kiskutyát, nem tudtok véletlen?

(#16221) E.Kaufmann válasza zsigii (#16220) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Komolyan vetted a címet :DDD

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#16222) koby11h válasza zsigii (#16220) üzenetére


koby11h
aktív tag

Nem, de ingyen tacskó villanyszerelőt tudok adni. Technikum negyedév, haveromnál van gyakorlaton hétvégenként. Egy váltókapcsoló bekötést rontott el szombaton... nem ez az első ilyen húzása.

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#16223) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Többféle admin user használunk a cégnél, különböző szerepkörökre.

Nem tudok belépni a jumpserverekre a **** accounttal.
Nincs kilockolva.
Huszonhatodikra benyögiz egyik szerver, hogy ja, lejárt a jelszó. Addig csak password incorrect jött, de sok.
Cserélem
A régit fogadja el "old password" mezőben.
...múlt héten cseréltem jelszót azon az admin accounton.
A szerveres csapat szerint semmi gond a DC-kkel. (Ma reggel volt egy user ugyanilyennel...)
:W

Mutogatni való hater díszpinty

(#16224) KROK640 válasza BiP (#16208) üzenetére


KROK640
veterán

Azért azt gondolom, hogy 2020-ban, 16GB RAM meg 4TB-os HDD (fordulatszámát mondjuk nem tudom, de az adatsűrűsége miatt feltehetően gyorsabb mint egy 1TB-os 7200-as) egy Lite edition (és nem csak az aero off-ra gondolok) Win7-el, VONALKÓDRA nem kéne tragikus/szar legyen. Jó, a HDD az HDD, de akkor is ...

(tavaly januárban lett 16GB RAMom, egész éven úgy mentem végig, és azt kell mondjam, tavaly 16GB RAM még bőven elég volt mindenre).

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16225) KROK640 válasza BiP (#16209) üzenetére


KROK640
veterán

Ha többen használtok "megosztott" adatokat, akkor lehet értelme, de nálam ez sem játszik.
ha nem megy a gép, általában nincs is róla szükségem semmire (ha igen, meg bekapcsolom) és így nem kell menjen plusz egy gép valahol eldugva a lakásba.
Meg alapvetően nincs jó tapasztalatom a hálózattal, most is van itthon több gép, de ezek valamiért hálón még ha látják is egymást, többnyire különféle elérési gondokkal kzdenek).

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16226) BiP válasza KROK640 (#16224) üzenetére


BiP
nagyúr

Én meg azt, hogy 2020-ban ssd nélkül egy gép szarnak minősül. Ha eufemizálni akarjuk, akkor kiegyensúlyozatlannak is mondhatjuk :)
Pedig a 4TB jó dolog. A 16GB is, az szerintem is elég akár játékra is (nekem is ennyi van, de már vagy 10éve biztos), de ssd nélkül lehet az bármilyen jó paraméterű gép, vagy célfunkciós, az egy félkarú óriás.

(#16227) hcl válasza KROK640 (#16224) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Nagyon nem kéne belassulnia, mert gyak. RAM-ból majdnem elfut az egész...

@KROK640 : Hálózathoz kell egy minimálisan érteni, azért nem szokták szeretni ;] . Ha nem látják egymást tartomány nélküli Windowsok, akkor az sokszor a WINS hiánya miatt van (ami nem tudom, muszáj-e még, de nekem régebben akkor nem látott semmilyen Windows semmit, ha nem ment). Esetleg a benti DNS-t kellene rendberakni.
De IP alapján akkor is kéne látnia egymást a gépeknek. (És egy fix DHCP-vel meg lehet oldani, hogy minden gép mindig ugyanazt kapja.)
Amúgy egy NAS-nak sem kell mindig mennie. WOL is van a világon...

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#16228) KROK640 válasza hcl (#16212) üzenetére


KROK640
veterán

"A vonalkód maga nem egy nagy cucc, ott azért kell a durva PC, mert megeszi a Windows. Gondolom azért volt ott olyan gép, mert abból vásárolt be a cég, azt' elmegy az sokáig." - na épp ezt mondom :D Egyébként viszonylag új gépnek tűntek, szerintem egy évesek sem voltak.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16229) Syl válasza KROK640 (#16224) üzenetére


Syl
nagyúr

> tavaly 16GB RAM még bőven elég volt mindenre

Pedig tudhatnád, hogy 640KB bőven elég mindenre ;]

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#16230) tope válasza BiP (#16226) üzenetére


tope
addikt

Inkább legyen 8 GB és SSD, mint 16 GB és HDD.
Elmúlt 2 évben adtam el jó pár gépet használtan 30.000 Ft-tól felfelé, és mindben volt legalább 8 GB memória és SSD, szóval ha egy gépben nincs már SSD, az számomra is felejtős a SSD árai mellett.

(#16231) koby11h válasza Syl (#16229) üzenetére


koby11h
aktív tag

Telefonokról beszéltek? :D

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#16232) radio11


radio11
tag

Pár évvel ezelőtt megcsináltam az egyenlő RAM-HDD arányt, egy Asus EEE PC 2G (2 GB alaplapra hegesztett SSD) 2 giga rammal volt szerelve nálam. :DDD

(#16233) koby11h válasza tope (#16230) üzenetére


koby11h
aktív tag

Igen!
Még 4 GB-al is inkább SSD-t vennék mint + memóriát!
De a legjobb a legalább 8 GB, vagy több + SSD. De ott átlag felhasználásra már kb. mindegy, hogy SATA vagy M.2 csatolós...

Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

(#16234) BiP válasza tope (#16230) üzenetére


BiP
nagyúr

Egyetértek. Családban már kb. 5éve ez a minimum. Amikor jönnek, hogy gyorsítani kéne a gépen, akkor 8GB+SSD a beugró, és akkor lehet újragondolni. De általában ennyi elég is, mert a javulástól el vannak ájulva, és mert persze olcsón akarják. De ezek "annyira" nem drága tételek.
120/128-as SSD már évek óta 10e alatt van, és a meglévő mellé csapni +4GB-ot sem vágja földhöz a családi költségvetést, mégis ez a kettő úgy megdobja a használhatóságot, hogy ez elég szokott lenni.
Laptopnál meg egyéb bővítés (procicsere, stb) nem is nagyon jön szóba, úgyhogy ez ilyen "mindenre jó", bevált megoldás. És 100* egyszerűbb, mint a belakott windowst pucolni (amit mondjuk meg kell úgyis) 1% javulás reményében. Ami vinyó mellett amúgyis rémálom.
Régebbi gépre meg Win10 helyett 8.1, SSD+8GB mellett nagyon pörgős egy 10 éves (pl.2magos 2.gen i5) laptopon is.

[ Szerkesztve ]

(#16235) Lenry válasza koby11h (#16231) üzenetére


Lenry
félisten

persze :D

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#16236) BiP válasza Lenry (#16235) üzenetére


BiP
nagyúr

Jó ez a vörös szilikon tok. És elég passzosan kihagyták rajta a lukakat is a gombnak meg alul a status kijelzőnek. Ügyes.

(#16237) Syl válasza Lenry (#16235) üzenetére


Syl
nagyúr

Pontosan erre gondoltam :C :C

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#16238) hobizoli válasza BiP (#16234) üzenetére


hobizoli
nagyúr

csaj isminek is mondtam, hogy 8GB RAM es 240-s SSD alatt "nincs" uj noti se, ne is probalkozzon ennel hokibbat megvenni

aztan vegre nem ugy vette a mostanit, hogy de ennek volt feher a burkolata a MM-ban... :DDD

több drón kell ;P

(#16239) E.Kaufmann válasza hobizoli (#16238) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Akkor még jó is az ízlése, ha eddig fehéret keresett, nem rózsaszínt, valamint Illik a hűtőhöz meg a mosógéphez ;]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#16240) hcl válasza hobizoli (#16238) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

És 4GB RAM 500GB HDD :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#16241) hobizoli válasza hcl (#16240) üzenetére


hobizoli
nagyúr

kajakra olyan volt :DDD

masik azert vett egy 1TB-s HDD-vel notit, mert az tobb, mint az 500GB
igaz a RAM csak 4GB volt az melle is a 8GB/500GB-s konfig helyett, de az 1TB-ra tobb filmet le lehet huzni a netrol
aha... :U

aztan kb masfel eves koraban lattam a gepet, volt meg 860GB ures hely az 1TB-bol, mert annyira volt kihasznalva a sok tarhely valojaban a filmeknek

:DDD

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#16242) hcl válasza hobizoli (#16241) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Töltött volna, csak olyan lassú volt a gép, hogy annyi jött le addig :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#16243) Top cat válasza hobizoli (#16241) üzenetére


Top cat
őstag

"volt meg 860GB ures hely az 1TB-bol"

A másik véglet, amikor csak 1 clusternyi szabad hely van. Találkoztam már nem egyszer ilyennel. :D

(#16244) BiP válasza E.Kaufmann (#16239) üzenetére


BiP
nagyúr

azokból az onyx a divat, úgyhogy pont nem fog passzolni :)

(#16245) KROK640 válasza tope (#16230) üzenetére


KROK640
veterán

Én azt mondom a 8GB RAM + SSD VS 16GB RAM + HDD 8pláne ha 7200-as) felhasználás függő.
Otthonra, átlag használatra én is inkább az SSD-s megoldást javasolnám.

Zoltán haveromnak a Q8400-asba 2GB RAM volt. Javasoltam neki h vegyen még 2GB-ot és SSD-t. Arról hallani sem akart, így lett 4×2GB KITben. Gyorsult, gyorsult, de én tudtam, hogy 4GBval és SSDvel jobban járt volna, főleg egy olyan gépnél. (igazából ami ténylegesen kihasznál ott 8GB RAMot annak már a proci és a VGA is kevés lett volna).
Szoktam látni a gépet 8GB + 7200-as HDD van neki most is, egy olyan géphez elmegy egynek, de nyilván ilyenkor örülök, hogy nekem 16GB + SSD van :D

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16246) KROK640 válasza BiP (#16234) üzenetére


KROK640
veterán

Van a közelben egy vegyeskereskedés, a tulaj jó haverom. Tavaly decemberben panaszkodott, hogy lassú a gép. (2-3rd I3, 4GB RAM) amit ott használnak a boltban. De nem venne újat, vagy csak nagyon olcsón, nincs-e valami ötletem? Mondtam neki, hogy olcsó 120-as SATA3-as SSD, +4GB RAM és rá sem fog ismerni.
Januárban valamikor mentem, és nem győzött hálálkodni, hogy az egészet megúszta 20 ezer alatt, és tényleg rá se ismer a gépre, évekre elodázta a gépcserét ennek köszönhetően.
4GB RAMnál alap, hogy a RAM bővítés mellé/helyett az SSD jön. (pláne, ha régebbi gép, azon ugyanis olyasmik mennek inkább amiken az SSD és nem a plusz RAM fog dobni)

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16247) KROK640 válasza Top cat (#16243) üzenetére


KROK640
veterán

Annak idején az én gépeim voltak ilyenek 1999-2000-2001 első felében. Állandó helyproblémám volt, de nem csoda, mert 2 majd 3GB-os HDD, volt, és a gép meg sokmindenre volt használva (fotók szerkesztése, filmek tárolása, persze akadt rajta pár játék is, de mindig azokat törölgettem :D mp3-ak stb)., és így egy 3GB-os HDD igencsak kicsinek bizonyult, ezért állandóan jöttek oldalt a ballonok, hogy nincs hely a HDD-n. Életvitel szerűen éltem 100, sokszor 10MB szabadhely alatt, és ez persze a rendszer sebességére is rátette a bélyegét. Még 96MB RAM mellett is (ami akkor soknak számított, sőt 2001 tavaszára már 192MB RAM volt benne)
Aztán meguntam és némi szerencsével vettem 2db 20GB-os HDD-t. Aztán onnantól félévente dupláztam a winyók kapacitását a 2×120GB-ás időszakig. Aztán jött egy kis szünet, és jött az 1TB, majd 2TB, és utána a 4TB (ami most van a gépben).

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#16248) Semin


Semin
senior tag

Nekem az utolsó NAS-om már kicsit overkillre sikeredett.
(z170+6600k+16GBDDR4+512SSD) Újrahasznosítottam a régi gépem, de így utólag nem gondoltam át a dolgot :D

Jelenleg egyszerűen egy SSD van ráakasztva a Routeremre. (Synology RT1900AC) 4k-s filmekkel is elbír, torrent kliens is itt fut, hova tovább!?

(#16249) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Kollegának (infós, szakmában dolgozik) elmagyaráztam, hogy a Remote Desktop-ról kilépve nem záródnak be a futó programok, s ha máshonnan visszajelentkezik, akkor ugyanazt a sessiont kapja meg.
Hogy mire való az Autohotkey. (Nem mintha valaha is scripteltem volna rá, de volt, ahol használtuk.)

Mutogatni való hater díszpinty

(#16250) Lenry válasza hcl (#16249) üzenetére


Lenry
félisten

Meghalt Sir Clive Sinclair

:(

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.