Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1251) dugo_ válasza vtechun (#1250) üzenetére


dugo_
veterán

a Bosch talán távolról is le tudja tiltani a motort

Az akkumulátort lehet csak véglegesen deaktiválni, amennyiben a kerékpáron szoftveres módosítás, illegál disznóság történt. Ehhez viszont a bringának fizikailag csatlakoztatva kell lennie a Bosch Diagnostic Tool-hoz, hogy megtörténhessen a tiltás.

Meg ugye ez a Fiido 150, nagyon max 200 ezer Ft.

Ne legyen így, de szerintem ekkora méretű és értékű csomagnál nem lehet megúszni a vámolást és a 27% áfát.

Nem pedig 4x annyi.

A bekerülési költség eltérése vitathatatlan, ugyanakkor érdemes figyelembe venni a szervizhátteret, általános hozzáértést, pótalkatrészek elérhetőségét. (Ha akarod, beleveheted, hogy a Bosch motorokat részben itthon fejlesztik, teljes egészében itthon gyártják).

az akksija mehet tönkre ezeknek, azt meg lehet venni hozzá olcsón,

Én nem láttam külön akkut az értékesítési csatornákon, az viszont fix infó, hogy egy elektromos kerékpár legdrágább alkatrésze az akku, a motort is simán leveri költségben.

vagy persze a cellákat az ember - ha érdekli a téma - magának kicseréli.

Nagyon csodálkoznék, ha random vásárló rendelkezne ezekkel a szakmai skillekkel, műszerekkel, egyéb eszközökkel. A valóságban egy li-ion akkupakk gyártatása/cellacseréje szakértő cégnél bruttó 80-150ezer forintba kerül.

viszont szerintem munkába járni - ennyiért - bőven megfelelő.

Amíg nem ütközöl nagyobb problémába, szerintem is tök jónak tűnik a feladatra. Nem eltántorítani akarlak, lehetsz nyugodtan ennek a márkának a hazai úttörője, de azért előtte olvasd el a kritikusabb Gearbestes értékeléseket is.

(#1252) Bib válasza vtechun (#1250) üzenetére


Bib
őstag

Miért tiltaná a Bosch motort? Az akksi meg nem csak hamar tönkre mehet de veszélyes is lehet főleg kínainál pl itt
Bár gondolom márkásnál is lehet gond ,de azokban van vezérlő elektronika meg stb amiért drágább jóval,de talán biztonságosabb.

(#1253) Runner_fxr válasza vtechun (#1250) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ha csak nem vagy tényleg szakértője a témának, nem nyúlnék az akksikhoz, valamit elcseszel olyan tűzijáték lehet, hogy leég a házad, lakásod is ha ott a bringa! A lithium akku nem játék! Olcsón nem kapsz nagy teljesítményű lithium akkut. Ezek a gépek csak úgy lehetnek ennyivel olcsóbbak, hogy kicsi, gyenge akkuval rendelkeznek.

Jobban jársz akkor már egy használttal, de az legyen minőségi. Az igaz, hogy 150-200 még így is kevés hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#1254) Runner_fxr válasza vtechun (#1250) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ez kb ugyan az, mint amikor normál bicajt a Tesco, Auschan, Obi, Praktiker stb helyen szeretnél venni. Első gondolatra lehet azt hiszed, így jársz jól, mert kevesebbet kell fizetni érte, de hosszútávon csak magaddal cseszel ki, amiért megvettél egy ipari hulladékot. És végül az olcsó lesz a drága, mert magad is rájössz, hogy hulladékot vettél, eladni már nem tudod, mert a kutyának sem kell, maximum fillérekért, és vehetsz egy másikat, egy normális minőséget. Összességében jobban jársz ha az első lépést kihagyod, és egyből rámész a minőségre.

(#1255) vtechun válasza Runner_fxr (#1253) üzenetére


vtechun
veterán

forrasztgattam már akksikat, alakítottam át NiCd akksis fúrót Liion-osra, BMS-sel, step up-pal, stb. Szóval odafigyelve nem egy ördöglakat. 30 darab akksi van ebben a kis bringában, professzionális akksi darabja 2600 ft kb, kell belőle 30, aztán máris megoldott. De, ha nem akar az ember mókolni, akkor készen is lehet venni hozzá, pont ilyen való bele : Xiaomi M365 Battery, ezt is meg lehet venni, de ezt nem ördöngösség szétszedni.

(#1256) big-J válasza Runner_fxr (#1254) üzenetére


big-J
őstag

Ez most lesz ismeros, amikor epitettem a kerekem novatec hubot vettem, mert (jo ha) fele annyi volt mint a dt. Mar az elso pillanattol pattogott(talan tul sok zsir gyarilag), 500km utan eldurrant, most nem csak a dt hubot kell megvennem hanem az egesz kereket is ujra (ujrafuzni nem lehet, mert kullo anyakat szetbarmoltam, azt hittem azok pattogtak). :Y

Vettem kalapacsokat meg racsni gyurut ($10 ossz), majd megcsinalva adom el, de nekem nem kell mert ~180nm motorral (~300nm kereknel) ugy is ujra az lenne a vege, a dt meg 400nm-ig van tesztelve.

[ Szerkesztve ]

(#1257) big-J válasza big-J (#1256) üzenetére


big-J
őstag

Mondjuk most meg lehet azt fogom majd megbanni, hogy nem dt hybrid hubot veszek, mert az 500nm-ig van, es ebike-ra szanjak... :DDD
Csak ezzel keszult kerekszett meg az o oldalukon sincs... Bar ha ezuttal nem barmolom meg a kulloket majd at tudom fuzetni. :D

[ Szerkesztve ]

(#1258) big-J válasza big-J (#1257) üzenetére


big-J
őstag

Ugy tunik van hibrid hubot tartalmazo szettjuk de csak enduro modellek. A H1700 kerekszett 350-os hubot elol nem lehet atalakitani 20mm-sre, csak a HX1501 240-et (talan, tudja az isten mit jelent dt-nel az "oversize" es hogy melyik hubokra igaz, de csak azokat a 240-eseket lehet 20mm-re tenni). A HX1501-bol pedig az elso kerek pedig annyiba kerul mint a FR1950 szettem 240-esekkel. :D

Marad a szegeny ember hibrid szettje DH kerekekkel es acel kazetta testtel. :D

[ Szerkesztve ]

(#1260) Somatom


Somatom
veterán

Sziasztok! Szeretnék fogyni, közlekedni és játszani. Nincs messze a piac, de hazafelé meredek az út, kéne a rásegítés (odafelé meg a fék, mert "férfisúlyban" vagyok, úgyhogy van lendületem :) ). Fölfelé, az utcánk végétől már hegyi ösvény van, amit kihasználnék egy kis játékra. Nem akarok métereseket ugrálni, de azért vmi elöl-hátul rugós megoldás kéne. A sebességet sztem tudnám kezelni, rutinos motoros vagyok. Létezik ilyen "összvér"? Mit javasoltok?

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1261) Runner_fxr válasza Somatom (#1260) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Mennyi pénzt szánsz rá?

(#1262) Somatom válasza Runner_fxr (#1261) üzenetére


Somatom
veterán

Nem tudom, nem vagyok képben a lehetőségekkel. Találomra néztem egy tesztet, ott volt egy "ár-érték bajnok" Bulls gép, ami 2,2 milla. Azt azért kicsit erősnek érzem. De, ha tudtok vmi optimálisat, ami nem jön ki a jelenlegi keretből, akkor inkább még spórolnék rá (vagy, hitel, hogy ne januárban kezdjek bringázni).

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1263) Runner_fxr válasza Somatom (#1262) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Én Meridát ajánlanék, Shimano motorral. Nekem ilyen van, ennél jobb ár/érték arányút nem tudnék most mutatni a piacon: Merida eOne Sixty 800.
Ha nem kellenek ekkora rugóutak, akkor az eOne-Twenty 800-as is jó választás.

Ha a Merida nem szimpatikus, akkor egy Commencal Meta Power is jó választás, hasonlóan jó áron.

Illetve ajánlanám még ezt is Canyon Spectral On

(#1264) Somatom válasza Runner_fxr (#1263) üzenetére


Somatom
veterán

Köszönöm! Ezek normál úton hány Km -t bírnak rásegítéssel? Külföldi beszerzés olcsóbb? A németeknél sűrűn járok, esetleg ottani címre is tudnék rendelni. Ezek "hekkelhetők"?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1265) Runner_fxr válasza Somatom (#1264) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

A hatótávra nincs egyértelmű válasz, mert függ a testsúlyodtól, a rásegítési fokozattól, a váltó használattól és az emelkedőktől (szinttől). Egy 500Wh-s akku kb 30-100km között tud, e között minden a felhasználás módján múlik.
Szerintem nem olcsóbb a külföldi beszerzés.
Mindegyik hekkelhető, de akkor bukod a garanciádat.

(#1266) Somatom válasza Runner_fxr (#1265) üzenetére


Somatom
veterán

Köszönöm! Nekem a 30Km is elég. Ez a 120 -as Merida tetszik. Maholnap beugrom a Váci 140 -be és megnézem élőben. Jó lenne kipróbálni. Meglássuk.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1267) Runner_fxr válasza Somatom (#1266) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ebből már nem biztos, hogy lesz kiállítva, mert ez tavalyi modell, de hasonló biztos lesz. Ha érdekes lehet, a beszerzésben tudok segíteni, mert a Concept store csak bemutató terem.

(#1268) Somatom válasza Runner_fxr (#1267) üzenetére


Somatom
veterán

Köszönöm! Ahogy néztem, nagyjából minden forgalmazónál 1.190 ropi az ára. Most csak hitelre menne (cirka 50% -kal), de ebben még futnom kell egy kört, mert német munkahelyem van és azt itthon nem mindenhol fogadják el. Ha nem megy, akkor csak ősszel lehet ilyen bringám.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1269) big-J válasza Somatom (#1268) üzenetére


big-J
őstag

(#1270) Somatom válasza big-J (#1269) üzenetére


Somatom
veterán

Úgy látom, hogy azok ragaszkodnak a Yamaha -hoz (a 120 -as Merida áráig néztem a listát). Két napja csak teszteket nézek, olvasok és úgy tűnik, hogy ez a Merida és a Shimano E8000 elég jól szerepel.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1271) Runner_fxr válasza big-J (#1269) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Jelenleg eMTB-ot vagy Shimano E8000-el, vagy Brose-al érdemes venni. A Yamaha nagy, nehéz, a Bosch CX szintén. Ezek elavult rendszerek, nem rosszak, de ma már van jobb is. Bosch esetében mindenképpen megvárnám a a 2020-as CX motort. Jócskán lefaragtak a súlyából, kb a Shimano-val lesz egy súlyban. A Haibike nem rossz, de az igazán jó vázakat nem ők készítik, túl nagyok, hosszú láncvillákkal, magas építés, elavult geometriák. Túrázásra persze ok, de mint sportos MTB, a fasorban sincs egy Merida-hoz, vagy Specialized-hez képest!

(#1272) big-J


big-J
őstag

Hogy ezek a lolfogasosok mi az istent csinalnak. Konkretan szart sem er az oldal. Hogy vannak meg biziniszben? Vatera detto. Csak egyre rosszabbak lesznek, de legalabb gyors iramban.

[kép]

[ Szerkesztve ]

(#1273) Bib válasza Runner_fxr (#1271) üzenetére


Bib
őstag

Nehéz a Bosch cx, mert az én bicajom is 22kg, de igazából ha 20 lenne is tökmindegy volna mert én meg vagyok 110kg de úgy repesztek a hegyre fel a 75Nm-rel mint a golyó :) Most lesz egy shimano-s bringám is ,igaz csak e7000 majd tudom összehasonlítani.

(#1274) Runner_fxr válasza Bib (#1273) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Nem a bringa össztömege miatt fontos a könnyebb motor! Teljesen mindegy, hogy 21 vagy 22 kiló egy bringa. Így is úgy is nehéz. A nehezebb, nagyobb motor miatt szarabb a váz. Jobban csavarodik a közepe, túl hosszú a láncvilla, lomha lesz technikás terepen. A saját testsúlyt meg nem érdemes idekeverni, mert a könnyebb bringa mindenképpen fürgébb, kezesebb, akkor is ha 60 kiló vagy meg akkor is ha 120.

(#1275) Bib válasza Runner_fxr (#1274) üzenetére


Bib
őstag

Ja már értem. Mondjuk ilyen döntött beépítést csak az enyémnél láttam, talán azért nem tűnt fel a szar vàz. Igaz én keveset technikázok pályán.

(#1276) Ajándékok


Ajándékok
aktív tag

Sziasztok

Tanácsra lenne szükségem. Ha nem akarok tekerni, milyen teljesítményű motorra van szükség enyhe emelkedők esetén 30km/h sebességhez? Ez komoly emelkedőkön mennyire lassul le?
Köszönöm

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#1277) Runner_fxr válasza Bib (#1275) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Most ezt a szar vázat ne úgy értsd, hogy konkrétan szar, nyilván a profi vázakhoz mérten szar. Egy Shimano motorral gyakorlatilag olyan vázakat lehet gyártani, ami geometriában, irányításra 95%-ban megegyezik egy analóg bringával. Ez olyan bringásoknál szempont akik nem túrázósba mennek, hanem szeretnek vadabbul bringázni a terepeken. Ezek a felhasználók hatalmas különbséget éreznek egy Bosch-al szerelt váz és egy Shimano-val szerelt váz között! Sokkal jobban be tudod tenni az ívre a bringát a Shimano rendszerrel, sokkal kiszámíthatóbb a viselkedése és fürgébb. De ha valaki csak simán túrázik, nem annyira vandálkodik, tulajdonképpen mindegy, a Bosch CX vagy a Yamaha PW/PW-X is nagyon jó lesz. Persze ha kipróbálnád a kettőt egymás után, valószínűleg Te is éreznéd a különbséget, hogy a Shimano rendszeres könnyedebben mozog, meg tekerni is bringásabb érzés, nem annyira motoros mint egy Bosch vagy Yamaha.

Ajándékok: Az építés nem az én asztalom, így ebbe lesz más aki jobban tud segíteni, de ha nekem kéne egy robogó, mert nem akarnék tekerni. Akkor inkább vennék egy rendes, elektromos robogót, vagy valami benzines robogót.

[ Szerkesztve ]

(#1278) Ajándékok válasza Runner_fxr (#1277) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

Nem építeni, hanem venni akarok, de ahhoz is kellene tudni milyen teljesítményűt keressek. Valami olcsó, használt lesz.

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#1279) big-J válasza Ajándékok (#1278) üzenetére


big-J
őstag

Ez a harom dolog nem fog ossze jonni.
Kezdesnek nem is arulnak olyat, hogy nem kell pedalozni, es egy dombon felmegy 30-al. Epiteni konnyen lehet, a legegyszerubb kozepmotor is tudja (bbs02 ~1200w) de az meg amire a normalis akksit is megveszed olcso nem lesz.

Amikkel a nagypapak szaguldoznak gazkaros szarok, azok se mennek fel egy ertelmes dombon ertelmes sebesseggel, es a litium akksis valtozatok ugyszint nem olcsok.

(#1280) Ajándékok válasza big-J (#1279) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

Amit rá kell költeni, azt természetesen ráköltöm. Nem sport vagy élvezeti célra használnám, hanem csak el akarok jutni a-ból b-be aszfaltos úton. Lehet az úton sok kátyú, de nem földutak.
Azt mondod erre a célra 1200W-os motor kell? 350W-os vagy 500W-os nem elég?

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#1281) big-J válasza Ajándékok (#1280) üzenetére


big-J
őstag

Ha emelkedot akarsz akkor kozepmotor kell neked, en csak irtam egy konkret darabot. A watt nem annyira fontos, inkabb az attetel. Amugy rohadtul mindegy mennyi, mert ha gazkar van akkor mar nem legalis es akkor hogy 100w vagy 1000w illegalitas, az mar rohadtul mindegy ha arra megfelel ami a celja.

Amugy szerintem enyhe emelkedo helyett eros emelkedoket olvastam, vagy hasonlot. Hacsak nem vagy nagyon nehez, akkor jo az agymotros is, ha pont olyat talalsz.

[ Szerkesztve ]

(#1282) nexuspolaris


nexuspolaris
tag

Sziasztok,

megvettem első pedelec bringámat, egy KTM trekkinget, 2gen-es Bosch Active Line motorral, Sram dual drive váltóval. Ennek az előző generációs motornak még van némi ellenállása, ha rásegítés nélkül tekerem, és az 25km/h sebességet elég gyorsan el szoktam érni, ha sík terepen megyek vele. Mivel használtan vettem, nem fenyeget a garivesztés veszélye, így erősen gondolkodom a tuningon. A Speedbox 2-vel van valakinek tapasztalata? Vagy az ASA speed jobb?

(#1283) Jumbozorz


Jumbozorz
senior tag

Sziasztok. Erről mit gondoltok? Most elég jó akció van rá:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#1284) big-J válasza Jumbozorz (#1283) üzenetére


big-J
őstag

6Ah akksi nagyon keves. Kb 10 kilo elektromosan, 20 rasegitessel. Amugy jopofa, ha nem zavar hogy alig lehet valamit rajta osszecsukni. A helyedbe szetneznek hogy hatha van legalabb 10Ah-s kiszerelesben.

(#1285) Jumbozorz válasza big-J (#1284) üzenetére


Jumbozorz
senior tag

Oké. Köszönöm.

(#1286) HKorn


HKorn
addikt

Pedelec montinál, 27.5+-os méretű gumit (27.5x2.4) ha visszacseréli az ember 27.5-re (27.5x2.1), milyen hatásokkal kell számolni azon kivül hogy a km óra csalni fog? Mivel 60%-ban aszfalton is lenne használva, csak 40-ben erdős lazább terepen, szerintem felesleges az ilyen nagy ballonos, széles gumi.

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#1287) StLui válasza HKorn (#1286) üzenetére


StLui
veterán

2,4 az nem pluszos még szerintem, legalább 2,6, de inkább 2,8 és 3-as gumik

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#1288) HKorn válasza StLui (#1287) üzenetére


HKorn
addikt

Az most mindegy is, a lényeg hogy ha váltok 2.1-re, mennyivel lenne kisebb a kerékátmérő. Illetve hátsó agymotoros bringánál okozna e a sebességmérőben eltérést.

Run&Ride

(#1289) big-J válasza HKorn (#1288) üzenetére


big-J
őstag

(#1290) dugo_ válasza HKorn (#1288) üzenetére


dugo_
veterán

2% eltérést okoz...

(#1291) HKorn válasza dugo_ (#1290) üzenetére


HKorn
addikt

Amúgy a gumi oldalfalának magasságát, hogy számolják? Autóknál elég egyszerű a két adatból pl 205/55 kiszámolni, de itt nem vágom hogy kell.
27.5 csak a felni átmérő, 2.4 meg szélesség, ebből honnan tudom mennyire ballonos vagy épp "peres" egy gumi? Gondolom a belefújt nyomástól is függ valamennyire, de akkor is.

Run&Ride

(#1292) StLui válasza HKorn (#1291) üzenetére


StLui
veterán

"27.5 csak a felni átmérő"

Szerintem még ez sem biztos, ha jól tudom a 28-as és 29-es felni ugyanakkor csak a gumi miatt tér el a két kerék

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#1293) sanzi89 válasza HKorn (#1291) üzenetére


sanzi89
addikt

ISO vagy ERTRO méreteket nézd, ne a colos összevisszaságot. 28 col = 29 col =700C => totál agyhalál. A milliméterek meg pontosak.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#1294) dugo_ válasza HKorn (#1291) üzenetére


dugo_
veterán

Sehogy, kör keresztmetszetűnek van tekintve a gumi. Passzoló felni-gumi méretnél ez egy nagyon pontos közelítés.

(#1295) HKorn


HKorn
addikt

Ok, köszi mindenkinek, ez nem egyszerű, ahogy látom. Más kérdés: 23mm széles felnire, felmegy a 2.1"-os (53mm széles) gumi?

Run&Ride

(#1297) HKorn válasza big-J (#1296) üzenetére


HKorn
addikt

Köszi, közben már én is találtam egy táblázatot mely alapján egy 23C-s felni elég sok méretet befogad, kb 1.7-től 2.6-ig. Mondjuk ez alapján a táblázat alapján a 2.4-es gumi nem ajánlott, csak lehetséges, ami elég fura, tekintve hogy gyárilag ezzel jött.

Run&Ride

(#1298) nms.laszlo válasza dugo_ (#1251) üzenetére


nms.laszlo
újonc

Sziasztok,
Azért írok, hátha idetéved valaki, aki Fiido d1/d2/d3 vásárláson töri a fejét.
200 kilométert tettem a d1-be eddig.
Alapvetően nagyon tetszik. A nagyobb, 10 ah-s akksival vettem munkába járásra főleg.
Otthon-->bicaj -->vonat-->bicaj-->meló-->bicaj-->vonat-->bicaj-->haza

2 méter magas vagyok, nagyon vicces érzés menni vele. (ha kipróbálod megérted :D)

100 kiló vagyok, a bicaj simán kibír egy Velencei tó kört velem csak gázkarral, tekerés nélkül.

Akksi paráról: 18650-es cellák vannak benne, bármelyik e-roller gurunál lehet javíttatni, könnyű kiműteni a pakkot.

Vám: a 10 ah-s akksis d1 német warehouse-ból jött Gearbestről kb. 150-ért vám nélkül HÁROM munkanap alatt.

Szerintem a leggyengébb pontja a kormány összehajtásához szükséges gyorscsati környéke, meglátjuk mennyit fog bírni.

Ha lesz vele valami probléma, ígérem megírom, egyelőre nagyon tetszik, ajánlom.

(#1299) Somatom


Somatom
veterán

Most bukkantam rá erre. Az Indiegogo -s linken több infó is van róla. Mit szóltok hozzá?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1300) Runner_fxr válasza Somatom (#1299) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Borzalmas.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.