- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNited
őstag
válasz
Somatom #5049 üzenetére
Sziasztok, pályázható (180k-s) nyomatékszenzoros, agyváltós, hidraulikus és/vagy kontra fékes, felszerelt (tracking),rugósvillás bringát vennék. Pl: Devron 284431
Ellenvetés? Alternatíva? Javaslat? 😀
Köszi: Sanyi
-
Somatom
veterán
válasz
Szilágyi84 #5048 üzenetére
Ha van is ilyen, azt a minőséget kisebben megcsinálni sztem drágább és akkor még nem beszéltünk az összecsukhatóság nevű bonyolításról. Szvsz. ha egy minőségi fully egy millánál kezdődik, akkor ugyanaz összecsukható miniben 1,2 millánál. Biztos szeretnél ilyet?
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
Szilágyi84 #5047 üzenetére
Vagy olyan kisebb összecsukható is érdekelne mint pl a Himo c20hoz hasonló ,de minőségi és lengéscsillapítóval rendelkező rugós valami .
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok
Fat bike van esetleg valakinek ?
Vélemények tapasztalatok érdekelnek. -
gaborn1
tag
válasz
Tigerclaw #5045 üzenetére
A pályázat oldalán van egy 28-30 oldalas tájékoztató, ott írja:
"4.1. Az elektromos rásegítésű kerékpárokra vonatkozó műszaki követelmények
Jelen kiírás szerinti támogatást kizárólag az EN 15194:2017 (MSZEN 15194:2018) szabványnak megfelelő, 250 W vagy annál kisebb legnagyobb folyamatos névleges teljesítményű, elektromos segédmotorral felszerelt, pedálhajtású, legalább 26” (összecsukható kerékpár esetén legalább 16”) kerékméretű kerékpárokra lehet igényelni, amelyeknél a motor kikapcsolódik, ha a kerékpáros nem folytatja tovább a pedálok hajtását, illetve teljesítménye a jármű sebességének növekedésével fokozatosan csökken, majd mielőtt elérné́ a 25 km/h sebességet, a motor leáll. "
-
gaborn1
tag
válasz
Tigerclaw #5043 üzenetére
Összecsukhatós kerékpár esetén 16"-tól pályázható, de amúgy az elmúlt pár évben ha körbenéztél, 26" alatt kb nincs is bicikli senki kínálatában, mert olyat már nem vesz senki (összecsukható kivételével), szóval miért is baj, hogy nem lehet olyanra pályázni, amit amúgy nem is árulnak?
-
Somatom
veterán
válasz
Tigerclaw #5041 üzenetére
Mi köze az ingázásnak a kerékmérethez? Sztem 26 -tól tök mindegy, hogy mivel ingázol. Leginkább a trekking az ingázós villanybringa. Sztem pont azt támogatják, ami semmi másra nem alkalmas, csak ingázásra. Amikor elkezdenéd sportra használni, ott lesz kevés a rásegítés, a fék, a futómű, a váltó, stb. Egyébként meg milyen sportra lehet használni egy Pedelecet? Outizni felejtős, egy analóg könnyebb, gyorsabb. Egyedül a monti az, ahol igazán előny lehet a villany. De, nyilván nem a hegyen ugrabugrálást szeretnék támogatni.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
sebgutkopf #5036 üzenetére
Sajnos erthetetlen modon 26 inch alatti kerekparokra nem vonatkozik, mikozben azok jelentos reszet teszik ki a valoban ingazasra hasznalt bicikliknek. Igy az egesz ertelmetlen, mert nem azok fognak palyazni akik munkaba jarasra vennek. Olyan mint az e-autos palyazat. A gazdagoknak loknek oda meg egy kis penzt, hogy olcsobban vehessenek szorakozasra szant biciklit, mikozben autoval jarnak dolgozni.
-
nagylaci6417
aktív tag
-
StLui
veterán
válasz
nagylaci6417 #5038 üzenetére
Ha sport céllal tekersz akkor síkra értelmetlen, csak hátráltatni fog a korlátozás miatt, még dolgozni sem járok vele síkon (pedig ott lenne létjogosultsága esetleg, hogy egy verejtékcsepp se legyen ha beérek az irodába.
Amúgy első teló mindkettőn elég gyenge (ahogy szokott ezen a szinten sajnos) amúgy meg én a hajtás rendszer szimpátia alapján döntenék, illetve utána esetleg felszereltség alapján. -
nagylaci6417
aktív tag
sziasztok,venni szeretnék ebringát kinéztem 2 tipus ,azt szeretném megkérdezni szerintetek mi a jobb választás ,jobban értetek hozzá.60-100 km között szoktam tekerni,sik terepen.
Cube :Bosch Drive Unit Performance CX Generation 4 (85Nm) Cruise (250Watt) 25
CUBE NURIDE HYBRID PRO 625 ALLROAD DESERT´N´BLACK FÉRFI ELEKTROMOS CROSS TREKKING KERÉKPÁR 2022
- 6061 alumínium váz
- SR Suntour NCX teleszkópos villa, 63 mm -es mozgással
- Yamaha PW-ST motor, 250 W, 70 Nm, 25 km / h
- Yamaha Sideswitch kijelző
- Yamaha Intube akkumulátor 630 Wh
- Shimano Deore M4120 10 sebességes váltó
- Shimano hidraulikus tárcsafékek
- Skybeamer világítási rendszer 50 lux
- Schwalbe Al Grounder gumiabroncsok 60-584
Köszönö szépen -
Đusty
addikt
válasz
sebgutkopf #5036 üzenetére
köszi
-
sebgutkopf
őstag
A támogatott árkategória felső határáig nincs olyan kerékpár, ami MTB jelleggel valóban a megjelölt célra használható lenne, az még a legalsó polcon (hunyorítva elfogadható bringa) is az értékhatár duplájától indul.
Ingázási és túrázási célra lehet a támogatott értékhatárig vásárolni, ott nem lesz semmi gond. -
Alföldi Peti
tag
Sziasztok!
Vásárolt valaki pswpower.com -on középmotor átalakító szettet? Biztonságos az oldalon a vásárlás?
-
Skylukos
tag
Sziasztok!
Ha valaki már utána nézett esetleg, meg tudná mondani Kb. milyen árban lehet legolcsóbban elektromos kerékpárt venni, a most indult pályázatba? -
JoinR
őstag
Végül jobb ajánlások hiányában ezt vettem és lassan 3 hete használom, bár laikusnak számítok, de egyelőre nagyon elégedett vagyok vele. A rásegítés jól állítható, a hatótávból meg szinte lehetetlen kifutni, az adatlap 1400 m szintemelkedést írt, ezt bőven túl lehet lépni, ha nem maxon használja az ember.
-
Somatom
veterán
válasz
hroberto #5025 üzenetére
e-Tuning.
Megnézhetem Stunlocker -rel is, de sztem ugyanazt fogja írni. Talán azért van ennyi ciklus, mert nagyrészt full terhelésen történt ez a kilóméter mennyiség.sz.zs.:
Újkorában olyan 30-40Km körül tudott teljes terhelésen. Ma próbaképpen mentem egy Kissvábhegy - Árpád híd oda-visszát, ami a Gugli szerint cirka 20Km és az eredményezte ezt a 39% -ot. Ez két lámpát jelent az akkun, viszont innen már gyorsan bezuhan.
Lett egy alkalmi másodállásom, amihez ilyen köröket kéne nyomnom gyorsban, oda-vissza, ami kb.40Km. Sokat tudnék vele spórolni az autóhoz képest. Tegnapelőtt próbaképpen megcsináltam spórolósban. Azt símán bírta, csak hát úgy megőszülök. Tíz alkalomból meglenne a 630 -as akku ára. -
Somatom
veterán
Megnéztem app -ban az akkumat. 57 ciklus, 85% -os állapot.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Mittu88 #5014 üzenetére
Én 2019. Januárjában vettem ezt: [link]
Amit azóta ráköltöttem:
- komplett hátsó kerék, de már 7 sebességes agyváltóval fűzettem újra, a gyári menetes agy!!! (2019-ben?) a garancia után konkrétan leszakadt.
- kormánycső csere minőségire, állíthatósra,
- üléscső rugósra, + minőségi ülés, mert a gyári hitvány
- mindkèt gumi Continental defekttűrő e-bike-re valókra
- fék csere Magura HS 33-ra, a gyári……..
-első lánckerék nagyobbra, mert “elfogyott” alólam a bicikli…..
stb, stb,A mai eszemmel nem ezt a kategóriát venném újra. Nem vagyok egy kerékpár gyilkos típus, a nyakamon a 6. X, de nagyot csalódtam ebben a bicajban. Most már jobb, az igényeimnek át van alakítva a lehetőségekhez képest. S alföldi kisvárosban lakom, semmi emelkedő, semmi terep.
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Feleségemnek vennék egy villanybringát, most lesz egy pár modellre pályázat, pedalszenzorosra 100k, nyomatékosra 180 visszatérítéssel. Főleg Neuzer típusú gépek vannak.
Kérdéseim:
- ezek ár érték arányban jó gépek (támogatás nélkül)?
- megéri nyomatekszenzorosat venni? Neuzer Parma 2022 432k-180k vagy inkább a pedalszenzorost Neuzer Lido Lady 284k-100k
- Van esetleg ajánlott női bringa a listán?
[link]
- egyéb tanács esetleg a bringához/pályázathoz?Üdv,
Ádám -
ogeza
csendes tag
Sziasztok!
Meglévő bringa átépítésén gondolkodom.
Városi trekking bringa a dechatlon-ból (riverside)
Melóba járáshoz kellene. 2x15km
Ezek az első/hátsókerékbe építhető cuccok használhatóak erre a célra?
Köszihttps://zoldalkatreszek.hu/sct/456062/Elektromosra-ATALAKITO-HAJTASRENDSZEREK
-
hr2
őstag
Üdv.
Adott egy RKS MB6 pedelec kerékpár.
Láttam hogy a szerviz menüben lehet állítani az ampert, gyárilag 15-re van állítva. Ha vissza veszem pl. 14-re, akkor tovább birhatja az aksi? Vagy pontosat mit befolyásol? Lehet tőle baja? -
Till@
aktív tag
Yamaha PW-SE motornál okoz e valamilyen problémát, ha a sebesség érzékelő a hajtókarról kapja a jelet ?
Esetleg más megoldás létezik DIY, ami 25km/h fölé engedi a sebességet ? -
Albigator
őstag
válasz
Somatom #4992 üzenetére
és #4993 DigitXT
Már mindegy. Tegnap berendeltem az ADO A20+ -t. Meglátjuk milyen lesz.
Kapok mellé ajándékba sisakot is. -
hroberto
veterán
válasz
Runner_fxr #5000 üzenetére
Köszi, közben én is kutattam a neten, de gondoltam hátha van valakinek személyes tapasztalata is erről az elektronikus villáról. Feltöltöm (USB-n tölthető), aztán meglátjuk milyen.
-
DigitXT
félisten
válasz
Somatom #5004 üzenetére
Maximum az meglepő, ha az a +3-400W amit taposol elég a 28 km/h-hoz,
ellenben szerinted egy roller nem tud ugyanott, ugyanannyit, kis tuninggal.Teljesen igazad van persze, nem tudnál emelkedőn annyit rúgni rajta.
De azért séta tempónál gyorsabb aktív lábhajtással, valódi 300-400W-tal...
(És ha innen növeled a teljesítményt gyorsabban fog felmenni ugyanott.
Ha eltekintünk a légellenállástól, akkor kétszeres teljesítmény esetén pont
kétszer gyorsabban, sőt a motor hatékonyabb tartományban üzemelhet...)De befejeztem az OFF-ot, ez itt nem a roller topik, csak az a fránya fizika...
(Mindenesetre 20 km/h fölött nem túl biztonságos lábbal hajtani, tény!)
-
Somatom
veterán
válasz
DigitXT #4999 üzenetére
Nem értem, hogy ebben mi a meglepő. A rolleremben is 500 körüli akku van. 60Km -t írnak elméletinek. Maxon küldve, emelkedőn, gyorsulgatva ez símán feleződik. Miért lenne a bringa más? A motor ugyanúgy leadja a sajátját, csak a rolleren én nem teszek hozzá. ECO -ban a bringámmal is eltötymörgök 60Km -t.
Runner is írta, hogy terepen ésszel kell használni az akkut. Pedig, az övé gyári gép. -
Joshi
titán
válasz
GeryFlash #5001 üzenetére
Mindenki kínai alkatrészekből építkezik, ez nem is kérdés. Egy noname márkának olcsónak maradni csak úgy lehetséges, ha valóban olcsó alkatrészekből rakja össze a termékét. Ilyen márka a "magyar" Motowell is, ami Keeway alkatrészeket használ. Sőt, a Motowell olyannyira kínai, hogy ott is gyártatják. Annyi hogy a dizájnt magyarok tervezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Bevezetés az e-bike-ok, a pedelec-ek, a tuning pedelec-ek és az S-pedelec-ek titkos világába.
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Politika
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest