Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1551) simonjoe válasza Bib (#1541) üzenetére


simonjoe
senior tag

Köszönöm a linket, ismerem, de szerintem ez is csak valami irányszám. Tényleg sok tényezőtől függ a hatótáv. Ezt már tapasztaltam.
Én a csatlakozótól félek, h ott ázik be. Bár nekem "csöves" akkum van, annak a csatlakozója felül van a vázban, így nagyobb az esélyem, h nem folyik felfele a víz a vázon. :)
Csak féltem, h valami zárlat lesz pont ott a csatlakozónál, de túléltem, és főleg a bringa. Nem volt nagy kunszt a távolság, olyan lötyögős tempóban mentem, soxor még a rásegítés is ki volt kapcsolva. Vasárnap egy százas volt a penzum kicsit itt a Gerecse környékén, a dombok emésztik az akkut. :D

Joe

(#1552) Bib válasza simonjoe (#1551) üzenetére


Bib
őstag

Ennek meg az akku csatlakozó alul van,tehát max kifolyni tudna belőle, felfelé nehezebben folyik :)
A váz csati kissé emelt, tehát abba sem áll meg a víz. Minden lefelé tud csepegni. Amúgy meg nincs itt akkora feszültség ami víztől zárlatos legyen. Megnyugodhatsz nem ráz meg. :)

(#1553) Runner_fxr válasza Somatom (#1544) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Lefelé viccesebb. :)

(#1554) Somatom válasza Runner_fxr (#1553) üzenetére


Somatom
veterán

Nem mertem megereszteni. Olyan kis vékonyak a tárcsák, meg pilincka az egész szerkezet, hogy félek, ha tempónál keményen belemarkolnék, akkor szétrobbanna az egész miskulancia. A hátsó tárcsám így is el van színeződve a hőtől.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1555) Runner_fxr válasza Somatom (#1554) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

:D Ne aggódj, nem fog szétrobbanni a miskulancia. Tény, hogy az SLX féknél van erősebb is, de azért ez már nem számít rossz féknek. Az enyémen is ilyen van, elvagyok vele, de nyilván jobb lenne egy 4 dugattyús Zee/Saint.

[ Szerkesztve ]

(#1556) HKorn válasza Somatom (#1554) üzenetére


HKorn
addikt

De miért ilyen pilincka miskulanciát vettél? :DDD

Run&Ride

(#1557) Somatom válasza HKorn (#1556) üzenetére


Somatom
veterán

Nem biztos, hogy az, lehet, hogy csak én érzem úgy. Motorokhoz vagyok szokva, ahol sokkal komolyabb a technika. 6-8 dugós féknyergek is vannak és tárcsából is van olyan, ami nem a kerékagyhoz, hanem a ráfhoz van rögzítve. Azt sem tartom jó omen -nek, hogy a Meridán el van színeződve a tárcsám.
Vásárlás előtt nézegettem, hasonlítgattam a specifikációkat és a 206 -os tárcsaátmérő bringás viszonylatban nem tűnt kevésnek. Viszont, úgy látom, hogy a 2020 -ason már 4 dugós fékek vannak.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1558) Des1gnR válasza Des1gnR (#1538) üzenetére


Des1gnR
őstag

Megvan az EXC, egyelőre töltőn, szóval még ki se próbáltam. Épphogy befér a kocsimba ha a kormányon tekergetek, szóval kelleni fog egy tartó az autóra, mert így elég szenvedős. De most nagyon örülök :)

Dell G3 3779 || Samsung S23+ || Samsung Watch 5 Pro || Oculus Quest 2 || Creality Ender 3 V2

(#1559) Somatom válasza Des1gnR (#1558) üzenetére


Somatom
veterán

Grat! Majd írj az élményeidről!

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1560) Des1gnR válasza Somatom (#1559) üzenetére


Des1gnR
őstag

Tegnap megvolt az első próbakör. Gyorsan 25km lett belőle céltalan városi kerekezéssel, mert le se akartam tenni. Nagyon tetszik :) Rásegítés nélkül is könnyű tekerni ahhoz képest, hogy egy 24kg-os nagy dögnek néz ki. Egyébként borzasztóan nagy kerekek vannak raja ami nagyon tetszik :)
Már az eco mód is elegendő ha nem terepen mész...olyan mint ha egy durva hátszeled lenne.

Dell G3 3779 || Samsung S23+ || Samsung Watch 5 Pro || Oculus Quest 2 || Creality Ender 3 V2

(#1561) bulikavagyok válasza Des1gnR (#1560) üzenetére


bulikavagyok
nagyúr

Gratula, üdv a klubban, szép gépet vettél! Én is egy hasonló Cube-al tolom pár hónapja. Azóta nekem is jelentősen megnőtt az átlagos heti megtett táv mennyisége.

[ Szerkesztve ]

(#1562) egykerdezo


egykerdezo
csendes tag

Üdv!
Erről a gépről érdeklődnék,van-e valakinek,érdemes-e a vételre.

https://www.ancheer.shop/products/ancheer-25-inch-wheel-aluminum-alloy-frame-mountain-bike-cycling-bicycle-black

(#1563) Somatom válasza egykerdezo (#1562) üzenetére


Somatom
veterán

Ha arra is lusta vagy, hogy linkesíts, akkor ne várj mástól helpet!
Itt van linkesítve
Mielőtt beóvnál, közlöm, hogy én is mobilról linkelek.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1564) big-J válasza egykerdezo (#1562) üzenetére


big-J
őstag

Semmi ertelme, inkabb meglevo cangadba tedd be ezt, ez beepitett vezerlos, csak akksit kell venni hozza. [link]

(#1565) big-J válasza big-J (#1564) üzenetére


big-J
őstag

[link]

Ez meg nem beepitett vezerlos, de olcsobb. Most szereltunk be egy ilyet az elozo linkrol, nemi reszeles kellett hogy a fek beferjen, de mukodik, es 51kmh a vege.

[ Szerkesztve ]

(#1566) egykerdezo


egykerdezo
csendes tag

Elnézést kérek,nem lustaság,nem tudom hogyan kell megfelelő módon linkelni.Köszönöm hogy írtatok.Kempingem van,ezért érdekel komplett bicikli megfizethető áron.Amúgy jól néz nek ki ezek a kerekek.Az mit takar hogy belső vezérlős?
Erről a bringáról vannak vidik csak nem vagyok angolos így nem tudom eldönteni éri e a pénzét.

(#1567) big-J válasza egykerdezo (#1566) üzenetére


big-J
őstag

Ha kempinged van, akkor a beepites nem jatszik, ezt amit linkeltel ennalam EU-ba kuldeni 630 fontert adjak, az 220e ft. Inkabb itthoni hasznaltpiacon nezz szet valami markas ebike-ert.

Ezekkel a kinai csodakkal az a legnagyobb gond hogy csupa markatlan alkatresz van es nem lehet javitani vagy kopo reszt cserelni hozza, csak markasra cserelni egyenkent. Akkor meg erdemesebb alapbol valami ertelmessel kezdeni. Ja, meg nem vizalloak es harmatgyengek, szoval a beepitos szettek hatranyait megkapod az elonyeik nelkul.

[ Szerkesztve ]

(#1568) egykerdezo válasza big-J (#1567) üzenetére


egykerdezo
csendes tag

Kösz szépen.
Való igaz hogy 220 is elég borsos a kínai noname-ért.Használtan viszont 250től kezdődik s nem tudod mi baja lehet,hogy használták stb.Arról nem is beszélve hogy jóformán egyik sincs felszerelve.Szerintem egy kerékpáron alap a sárvédő és a lámpa,plusz ha túrázni használod csomagtartó,dupla csomagtartó táska.Ezeket még pluszban legalább 20ezer megvenni rá.Én is pakolnék rá,boltba járásra használnám pl.Meg nyilván mikor jön a jó idő lehet vele menni,akkor hosszabb utakra,felpakolva sátorral,hálózsákkal,ami kell.

(#1569) big-J válasza egykerdezo (#1568) üzenetére


big-J
őstag

Szerencses helyzetben vagy, mert mo. nem akkora, mint sziberia, igy ha akarod le tudod szukiteni a keresesed akkora tavolsagra, ahol meg tudod nezni hogy mi baja, es hogyan hasznaltak.

Amennyi kin van "felszerelni" egy nem felszerelt cangat, tizszer annyi kin lesz egy nem mukodot, gari es markaismeret nelkul megjavitani. Amugy eros lampa csak akkor kell, ha sotetbe sokat kozlekedsz(nem jo otlet), sarhanyo csak ha sok esoben(szinten nem jo otlet) es turazni eleg egy hatizsak, meg penztarca hacsak nem satorban alszol. A kevesebb, tobb. Boltba jarashoz, ha hatizsaknal tobbet hozol mindketto csapnivalo megoldas, mivel azon sincs se elol se hatul csomagtarto, se nem kargobicikli.

[ Szerkesztve ]

(#1570) Somatom válasza egykerdezo (#1568) üzenetére


Somatom
veterán

Anno vettem egy Tescos, fully bringát. Fillérekből raktam rá sárvédőket. A nyeregcsőre rögzíthető alu csomagtartó már nem volt filléres tétel, de azért nem volt egy ökör ára. A Meridára is kértem két sárvédőt, amit a bótban szereltek fel rá. Ha jól emlékszem, akkor három rugót fizettem. A kempingre az Aldiban vettem két oldaltáskát. 15 Euró volt a kettő. Szvsz. egyáltalán nem drága egy bringát túrára felszerelni. A Harley -ra csak a csomagtartó segédváza a gyorscsatlakozóval 50 rugó volt.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1571) egykerdezo válasza Somatom (#1570) üzenetére


egykerdezo
csendes tag

A lényeg az hogy a kevés rászánható összegből egy valamire való felszerelt gépet nem lehet összehozni,gondolok itt 250 ezerre,ennyiből nem jön ki maga a bicaj használtan.Minden más csak plusz költség.Elképzelhető hogy jobban járnék egy nem elektromossal és megrendelném rá a javasolt átalakító készletet.
Egy új nem elektromos biciklit megkaphatsz 60 ezerért,egy 250wattos kerék az alkatrészekkel legyen megint 60,hozzá egy akksi szintén 60 körül,nem tartunk 200 ezernél.
Viszont ugye nyilván a két utóbbi kínából való,de mi az ami nem.
Erről az elektromos átalakításról lehet találni valahol szájbarágós videót?

(#1572) Somatom válasza egykerdezo (#1571) üzenetére


Somatom
veterán

Sztem nem egyszerű összehozni egy jó elektromos bringát. Szakértelmet igényel a megfelelő összetevők összeszedése, beszerelése. Ha ilyenre adnám a fejem, akkor én biztos olyanra bíznám, aki látott már ilyet.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1573) dugo_ válasza egykerdezo (#1571) üzenetére


dugo_
veterán

Egy új nem elektromos biciklit megkaphatsz 60 ezerért

Árnyaljuk azért a képet azzal, hogy egy normális minőségű, rendeltetési célját sok éven át kiszolgáló kerékpár főalkatrészei darabonként kerülnek ennyibe...

Nyilván a kemping, boltba járós libakergető és a nagyáruházi csodagépek után már a 60k-s szint is egy dimenzióugrás, de még mindig nagyon kevés.

[ Szerkesztve ]

(#1574) Des1gnR válasza Des1gnR (#1560) üzenetére


Des1gnR
őstag

Tegnap alföldön tekertem vele 55km-t, majd délután felvittem a Pilisbe és 80 perc felfelé tekerés után (lefelé offon volt) ~50%-on vittem haza. 120kg vagyok, szóval nagyon elégedett vagyok az 500Wh-s akkuval. Ja és EMTB módban úgy tekertem felfelé, mint ha nem lenne holnap, óriási élmény volt ahogy csapta ki a kavicsokat a kerék alól gyorsításkor. :DDD :DDD

[ Szerkesztve ]

Dell G3 3779 || Samsung S23+ || Samsung Watch 5 Pro || Oculus Quest 2 || Creality Ender 3 V2

(#1575) csimpy131313 válasza Des1gnR (#1574) üzenetére


csimpy131313
csendes tag

Szia!
Pontosan mi is a bicód típusa?
Kösz...

(#1576) simonjoe válasza Des1gnR (#1574) üzenetére


simonjoe
senior tag

...még én sem tudtam lemeríteni az 500-as akkut. A leghosszabb táv 130km volt vele és még két pálcika világított az ötből, a szint a távban 500m körül volt. Tegnap 116 km-t mentem, a szint 900m és még mindig volt egy pálcikám. :C

Joe

(#1577) Ablakos válasza csimpy131313 (#1575) üzenetére


Ablakos
őstag

Igen ! Lehetne kérni, hogy aki tapasztalatot oszt meg, írja meg a gép típust is?! Nagyon hasznos lenne az új 'játékosoknak', talán a régieknek is
Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#1578) StLui válasza Ablakos (#1577) üzenetére


StLui
veterán

csak egy keresés a felhasználónevére

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#1579) Des1gnR válasza StLui (#1578) üzenetére


Des1gnR
őstag

Így van, de azért itt a link. :K

Dell G3 3779 || Samsung S23+ || Samsung Watch 5 Pro || Oculus Quest 2 || Creality Ender 3 V2

(#1580) csimpy131313 válasza Des1gnR (#1579) üzenetére


csimpy131313
csendes tag

Kösz...

(#1581) Márton válasza Des1gnR (#1574) üzenetére


Márton
nagyúr

Hát, közel 800e Ft-ért csapja is ki a kavicsokat a kerék alól :DDD
Nekem csak 400Wh-m van, amit 75%-ig merítek a hosszú élettartam reményében (tehát kb 300Wh), és ezzel megyek tereptől függően 30-50km-t. Ja a gép egy DIY Golden motoros monti. És csak 65 kg vagyok, szóval nagyon jók a távjaid! :C

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#1582) sxxorp


sxxorp
őstag

Sziasztok,
véleményeket kérnék, ha lehet a földhöz közelibb kategóriából :)
Első e-bike-omat szeretném megvenni, főleg városi használatra (ahogy írtátok inkább trekking), ez alapból 25km-t jelent oda-vissza munkába menet, heti 2-3-szor, olykor 40-50-et.
Aggaszt a 25km/h-s 'fal', ami többször szóba került, mi a fenéért nem lehetett ezt 30-ban megállapítani...
A keret most kb. 300000Ft lenne, aztán ha bejön, akkor a jövőre érkező 3. generáció Bosch lenne a target.

1-2 napja nézem a kínálatot:
- újban a Decathlon gépei tűnnek valamennyire ésszerűnek, de mintha ming agymotoros lenne. Persze, hogy ellentmondjak magamnak pl. ez tetszett: [link]
- viszont valószínűleg jobb lenne középmotorost választani, de ebben az árban az egzotikumok mellett inkább első generációs Bosch-okat látok. Ez nagyon ördögtől való választás lenne?! Voltam egy helyen, shol a szervizes kiemelte, hogy aszfalton való kerékpározáshoz az első generációs kifejezetten közelebb áll, mert míg a második generációsoknak kicsi az első lánckereke, az első generációsok többsége normális, relatíve nagy lánkerékkel készült... Ez a gondolatmenet mennyire állja meg a helyét, ez mennyire szempont? Valószínűleg kevésbé is veszíti már értékét, mint egy újabb.
- átépítés...: van egy Kross Evado-m de már elég öreg, jó sokat kellen rákölteni, hogy elfogadható alap legyen, a fékjei gyengék - középmotoros Bafang-okat látok több helyen...
- egyéb ötlet, javaslat?

(#1583) dugo_ válasza sxxorp (#1582) üzenetére


dugo_
veterán

Jövőre a 4. generációs Bosch érkezik, a 3. gen '18-ban került a boltokba.

Az első generációs Classic Line egy tervezési hibás fos, vissza is hívták anno mindet. Ráadásul 8 éves, rég elavult.

3. gen-es Active/Active Plus használt trekkinget nem tudom meg lehet-e csípni 300k-ért (inkább nem), de az pl. jó választás lehet.

[ Szerkesztve ]

(#1584) sxxorp válasza dugo_ (#1583) üzenetére


sxxorp
őstag

Köszi a választ, erről az első generációs problémáról van valami cikk (lehetőleg nem német, inkább angol / magyar)? A Classic+ sorozatra is igaz ez?
Erősen kétlem, hogy 2018-as modellek nem min. 400000 körül indulnak, főleg a középmotoros verziók normális verziók, de ha van konkrét példa szívesen megnézem.

(#1585) HKorn válasza sxxorp (#1582) üzenetére


HKorn
addikt

Nekem a linkelt bringám van, csak szürke színben, ez egy trail MTB kifejezetten erdei vagy könnyű terepre, 2.4" széles bütykös terepgumikkal. Csak aszfaltra én nem ezt ajánlanám. Vannak Deca oldalán 300-ért trekkingek is.

Amúgy szerintem semmi gond nincs az agymotorral nyugodtan vedd meg. A 25-ös limit valóban kevés, így ezek a bringák inkább dombos útakon, erdei túrákon használhatóak ki igazán. Ettől függetlenül felgyorsításkor, szembeszélnél nagyon hasznos tud lenni sík úton is.

[ Szerkesztve ]

Run&Ride

(#1586) dugo_ válasza sxxorp (#1584) üzenetére


dugo_
veterán

https://www.bike-eu.com/sales-trends/nieuws/2015/02/bosch-starts-replacement-program-classic-line-1019453

Ment a gyártóknak is a hivatalos bejelentés, de azt az emailt nem érem el, mert már nem dolgozok a területen.

Nem láttam én se 300-ért még, az csak wishful thinking volt inkább. Ha nem akarsz feljebb menni, akkor viszont a 2. genes Active Line-nak már bele kell ebbe a keretbe férnie.

(#1587) sxxorp válasza HKorn (#1585) üzenetére


sxxorp
őstag

Hát ez az, hogy a Deca-nal többnyire agymotoros és trekkingben ráadásul csomagtartós akkuval szerelt példányok vannak, azok nagyon nem tetszenek. Bárhol olvastam erről mindig a középmotoros verziókat helyezték előtérbe... De új, garanciális ez igaz, nem tudom mennyire gyorsíthatóak...
dugo: ezt láttam korábban is, ami inkább szimpatikus lépés volt a Bosch-tól, és bízom abban, hogy valós az az info, hogy kevés példányt érintett. Ami eddig kibírta, az vagy jó, vagy cserélt :)
Ahol nézem a legtöbb helyen 400-as akkuval Gen1-gyel 280-290000, félek, hogy az sem fér bele. Emellett ott az eredeti kérdésem, hogy számít-e a jóval nagyobb lánckerék elöl a Gen2-höz képest, ha úgyis sokszor lesz, amikor normális bringaként fogom használni... Volt ott egy rakat gen2 is, de úgy beszélt a boltos, mintha inkább kifejezetten előnyösebb lenne egy jó állapotú gen1 városban emiatt...

(#1588) Des1gnR válasza sxxorp (#1587) üzenetére


Des1gnR
őstag

Az egyik munkatársam egy 2013-ban vásárolt KTM-et használ és mondta, hogy voltak vele régebben problémák és kétszer is volt motorcserés a bringa, de mindkétszer garanciába cserélték. A legutóbbi motorral már évek óta nincs gondja és a 400-as akku is olyan mint új korában.

Dell G3 3779 || Samsung S23+ || Samsung Watch 5 Pro || Oculus Quest 2 || Creality Ender 3 V2

(#1589) HKorn válasza sxxorp (#1587) üzenetére


HKorn
addikt

Nem vagyok biztos benne, hogy egy hátsó agymotor sokkal rosszab lenne egy korai generációs középmotorostól. Illetve a 2 év garancia nekem többet ér egy használttal szemben. Újként meg ugye minimum a duplájába kerülnek ezek a Deca-s 300K-s bringáknak. Ennyit nekem szintén nem ér.

Run&Ride

(#1590) sxxorp válasza Des1gnR (#1588) üzenetére


sxxorp
őstag

Köszönöm. Na, az ő tapasztalatai értékesek lennének, hogy jelentkezett a probléma, észre lehet-e venni, stb.

(#1591) big-J válasza sxxorp (#1590) üzenetére


big-J
őstag

Varosba trekkingre hacsak nem laksz kulonosen dombos helyen, nem tesz sok kulonbseget, hogy hol a motor.

(#1592) Somatom válasza big-J (#1591) üzenetére


Somatom
veterán

Most már kíváncsi lennék egy ilyen farmotorosra, hogy képben legyek a különbséggel. Mi lenne, ha szerveznénk egy PH -s e-bike találkozót?

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1593) Des1gnR válasza sxxorp (#1590) üzenetére


Des1gnR
őstag

Megkérdeztem és mondta, hogy nem volt előzménye...mindkét esetben annyi volt, hogy egyszer csak elvette a hajtást és nem segített rá tovább. Műanyag fogaskerekek törtek benne szét, de azt nem tudta megmondani, hogy hanyadik generációs motor volt és hogy milyet kapott harmadikra.

Somatom: Benne lennék :) Egyébként mentem kerékbe épített motorral Tisza-tó körül és alföldre teljesen okés volt.

[ Szerkesztve ]

Dell G3 3779 || Samsung S23+ || Samsung Watch 5 Pro || Oculus Quest 2 || Creality Ender 3 V2

(#1594) Somatom válasza Des1gnR (#1593) üzenetére


Somatom
veterán

Senki sem tagadhatja meg a gyökereit. A kerékbe épített motorról nekem valami egészen más jut az eszembe. :D

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1595) big-J válasza Somatom (#1592) üzenetére


big-J
őstag

Nekem nincs farmotorosom de mentem paron. A fizika szerint is ha olyan helyen mesz ahol egyik kerek sem rugozik vagy emelkedik fel a foldrol, akkor semmi kulonbseget nem tudsz mondani. Tolem szervezhetunk, en 26.-tol 06.-ig leszek mo.-n.

[ Szerkesztve ]

(#1596) sxxorp válasza Des1gnR (#1593) üzenetére


sxxorp
őstag

Köszönöm! Műanyag fogaskerék - ez nem hangzik valami bizalomgerjesztően. Gondolom nem szívesen szedné szét a bolt, hogy nagyobb eséllyel nemet tudják rá mondani...

(#1597) Somatom válasza big-J (#1595) üzenetére


Somatom
veterán

Én 22. -től, 03. -ig, de sztem az korai lenne.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#1598) conexke


conexke
tag

Sziasztok olyan gondom lenne hogy van egy pedelec kerekpár pontosabban egy [link] és olyan kerdesem lenne hogy ha szoftveresen hibás és már egy csomo helyen járt csepel csar es egyeb gyarakba de nem lehetett meg csinaltatni lehetne valamit vele kezdeni ?

(#1599) big-J válasza conexke (#1598) üzenetére


big-J
őstag

Nincs olyan, hogy szoftverhibas, mivel halando szamara a chip tartalma nem irhato. Igy hacsak nem a gyarbol is hibasan jott ki, nem szoftverhibas. Aki ilyet mond, annak a kozelebe ne vidd tobbet.
Amugy magarol a hibarol semmit nem irtal, csak hogy valami okostojas mondott ra egy jo nagy baromsagot.

(#1600) Bib válasza big-J (#1599) üzenetére


Bib
őstag

Nekem írt már ki a shimano w043 hibát menet közben ami firmware hiba: forduljon a kereskedőhöz. Egyèbként a shimanonak ez a 2. Hibaüzenete 600 km alatt míg a Boschnak 1200 alatt semmi Kop-kop.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.