Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2001) baluka válasza jilian (#2000) üzenetére


baluka
tag

Ha rákeresel YT-n találsz ilyen témájú videókat szép számmal, persze nem állítom hogy mindegyik motorgyártó szerepel (Bafang, Bianchi, Bofeili, Bosch, Brose, Ebikemotion, Impulse, Oli, Panasonic, Sachs, Shimano, TQ, Yamaha) ugyanazon tesztben, ez több mint valószínűntlen, de azért ha szűkítjük a kört mondjuk Shimano vs Bosch stb módon, akkor azért előbb-utóbb bele lehet futni a mérvadó tesztekbe, kulcsszavak keresésének kérdése az egész :)
Példa: [link]

Ebben az a jó hogy az öreg CX, a CX 2020 és az E8000 van egymás mellett, főleg 5:00-tól érdekes a zaj viszonyítás szempontjából. :C

[ Szerkesztve ]

(#2002) jilian válasza baluka (#2001) üzenetére


jilian
addikt

Ahhoz képest hogy Runner_fxr a Shimano tette a 2. leghallkabbnak itt az a leghangosabb. :K

(#2003) Runner_fxr válasza jilian (#2002) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Ezek a tesztek kb hasonlóak mint a politika, elolvashatsz minden cikket, meghallgathatsz minden beszédet, de az igazságot mindig neked kell összerakni, valahol a kettő között. :) Szóval nem szentírás amit egy tesztelő leír, ők sem függetlenek, vannak szponzorált cikkek stb. Én szeretek a saját tapasztalatra hagyatkozni, nekem a Brose tűnt a leghalkabbnak, egyértelműen. Közvetlenül utána próbáltam Shimano-t, Yamaha-t, és akkor nekem meg épp Bosch volt sajátként, most meg Shimano van sajátként. Brose halk, minimális rezonanciával, az összes többi meg hasonlóan hangos. Bosch kicsit agresszívebb, Shimano kicsit vékonyabb hangon szól, Yamaha meg a kettő között. Itt nagy különbségek nincsenek. És ugye az sem mindegy, hogy épp milyen vázban van a motor, mert egy karbonban csendesebb tud lenni, és az alu vázak közt is van különbség. Az új 2020-as CX-et nem tudtam még kipróbálni, de a tesztek alapján van egy fura, lánc zörgéshez, csapkodáshoz hasonló hangja, de ez csak teszt, alátámasztani, megcáfolni nem tudom. Illetve a Bosch esetében, mármint ugye az előző generációnál, nekem az nem tetszett, hogy nagyon gyorsan megzabálta az olajat a láncon. És ha kiszáradt, akkor nagyon zajos lett a hajtás. Shimano sokkal jobb ebből a szempontból, ritkábban kell olajozni. Valószínűleg a régi Bosch kicsi lánckereke miatt volt ez.

[ Szerkesztve ]

(#2004) baluka válasza jilian (#2002) üzenetére


baluka
tag

Lehet, hogy így a videóról az jön le, viszont a "kommentátor" az 5 mp körül induló zajteszt során azt mondja hogy "it looks the new CX is the most noisy", szval... :)
Saját tapasztalat: két évig Brose motoros bringám volt, tényleg nagyon halk volt, köszönhetően a kevlar ékszíjas hajtásnak a közvetlen fogaskerekes helyett, de egy komolyabb nyüstölés során hajlandó volt ha nem is túlmelegedni de eléggé felforrósodni, akkor aztán megjött a hangja... :)
Most hogy E8000-em van kijelenthetem, hogy nagyon kadenciafüggő a motor hangossága: komolyabb meredeken felfelé nagy áttételen ahol ugyebár eleve adott a nagyobb tekerésszám+Boost módban hangos is tud lenni, ugyanakkor sima terepen a legkisebb áttételek valamelyikén tekerve Eco-ban szinte alig van hangja. :)

(#2005) baluka válasza Runner_fxr (#2003) üzenetére


baluka
tag

A Haibike új, Flyon (ami ugye TQ) motoros gépeinek van aztán hangja! :)
Nem saját tapasztalat, de érdemes csekkolni:

[link]

3:30 körül, aszfalton, sík terepen... :(( aztán persze lehet hogy max a rásaegítés, de akkor is... :)

(#2006) big-J válasza baluka (#2005) üzenetére


big-J
őstag

Ezen mondjuk mindig csodalkozok, a 6 eves bafangom halkabb ezeknel, meg a legujjabbaknal is. Terheles alatt sem lesz hangosabb.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#2007) Espla


Espla
aktív tag

(#2008) Des1gnR válasza big-J (#1995) üzenetére


Des1gnR
őstag

Autóban, még mindig nincs hordozóm, szóval kiveszem az első kereket. Szerencsére kombi, szóval sima ügy. Meg most egyedül voltam, szóval így minden klappolt :)

Dell G3 3779 || Samsung S23+ || Samsung Watch 5 Pro || Oculus Quest 2 || Creality Ender 3 V2

(#2009) baluka válasza big-J (#2006) üzenetére


baluka
tag

Bakker, ez mióta Pedelec szabványú kerékpár?! :F Nem is teker Court és a bringa még is megy, szval ez inkább moped ill. segédmotoros jármű... :)

(#2010) baluka válasza Espla (#2007) üzenetére


baluka
tag

Ugyanaz a gondom ezzel a "bringával" is: van rajta moped mód amikor csak a gázt kell húzni és megy a szekér, szval messze nem Pedelec...

[ Szerkesztve ]

(#2011) StLui válasza baluka (#2009) üzenetére


StLui
veterán

Sajnos ez a gond, az emberek összemossák a két kategóriát, és így pláne nem értik sajnos a kívülállók.

Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire

(#2012) Somatom válasza baluka (#2010) üzenetére


Somatom
veterán

+1
Nem is érzem szükségét a gázhúzogatásnak. Így is hatalmas élmény, brutális lett a Meridám, amióta börtönéből szabadult sas lelke. :)
Még az áttételen kell egy kicsit módosítani, mert a 40 körüli tempóhoz most 100 körüli csapásszám kell.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2013) big-J válasza baluka (#2009) üzenetére


big-J
őstag

Na epp az hogy a foszer meg nem is segit bele, ugy meg hangosabb kellene legyen, mert jobban erolkodik. Amugy van benne sima rasegites is, es a gazkart is le lehet venni: 100% pedelec szabvanyu, ugy meg ennel is halkabb.

[ Szerkesztve ]

(#2014) baluka válasza Somatom (#2012) üzenetére


baluka
tag

Az áttétel módosítás nagyon könnyen megoldható, a 34T lánckereket kell kicserélned a Shimano MT sorozatból valamelyik 44T-re (MT510, MT770 stb), ezek csereszabatosak méretileg, rögzítésileg a Steps motoros középagyakra általában szerelt lánckerekekkel (az persze más kérdés, hogy a kerékpár gyártója nem mindig Shimano cuccal oldja meg a középagy/hajtókar kérdést, de ezek szabvány alapján csereszabatosak), pont ez a nagyszerű a Steps rendszerek esetében, főleg az E8000-nél: a Shimano az egész fejlesztést a klasszikus kerékpáros nézőpontból oldotta meg, tehát szinte minden hagyományos alkatrészekből épül fel, bármikor cserélhetőek, ellentétben más gyártókkal (a Bosch csupán a 2020-as motorjával jutott el oda hogy végre hagyományos középagy/hajtókar kerüljön a motorba, eddig egy nevetségesen pici lánckerék szerencsétlenkedett a régi CX-el szerelt gépeken). :)

(#2015) Runner_fxr válasza baluka (#2005) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

A TQ egy másik világ. :) Az már tényleg olyan mint egy motor, legalább is a 72km/h-ás Spitzing inkább hajazott egy motorra mint kerékpárra. Úgy csattogott a lánc váltás közben, mintha valami sport motoron váltogattam volna. Flyon korlátozva van, de ugyan az a motor, ezek hangosak igen. Bár szerintem akinek ilyen "bicó" kell, annak még tetszik is a hangja. Aki alapvetően kerékpárban gondolkodik az meg nem ilyet vesz, és nem csak azért nem mert hangos, hanem mert feleslegesen erős és nehéz.

Én e-montira 38T lánckeréknél nagyobbat nem tennék fel. 34 után egy 44-et a szoftver sem tudna követni, szerintem letiltana. Minimálisan tehetsz fel nagyobbat.

(#2016) Somatom válasza baluka (#2014) üzenetére


Somatom
veterán

Nem én fogom csinálni, szakemberre bízom. 38 -ra lesz cserélve. A 34 -> 44 módosítást erősnek érzem.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2017) baluka


baluka
tag

Jogos a felvetés, a 44T tényleg sok lehet az E8000-es rendszernek, alsóbb Steps osztályok (főleg E6000-es modellek) esetén biztosan nem gond, ezeket eleve 44T-vel dobják piacra, de esetükben trekking/városi bicókról beszélünk, nem vérbeli hegyikerékpárokról. :)

(#2018) baluka válasza Runner_fxr (#2015) üzenetére


baluka
tag

Való igaz, minden e-bike terméknek megvan a maga célcsoportja, a TQ motoros benga dögöket nyilván nem azok veszik akik az analóg világból jőve a lehető legtöbb hasonlóságra vágynak az eddigi gépeikkel tömeg, geometria, irányíthatóság stb terén e-bike fronton is, élvezve a kifinomult rásegítés adta előnyöket. :)

(#2019) baluka


baluka
tag

Hétvégi túra, a gépem természetes élőhelye :) :

(#2020) Runner_fxr válasza baluka (#2019) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Kicsit fura az a trekking markolat egy Trail/Enduro bringán. :) Egyujjas fékezésnél elég bizonytalan fogást tesz lehetővé. Ez egy Jam2? Így most 380Wh?

(#2021) baluka válasza Runner_fxr (#2020) üzenetére


baluka
tag

Ez nem trekking markolat, ez egy Ergon GS3, abból is a rövid változat:

[link]

Endurance versenyekre lett fejlesztve, mivel én sokat megyek sík terepen de nehéz viszonyok között (dunai ártéri erdők stb) akár 100 - 120 km-es távokat is sokszor jól jön a fogásváltás.

Tegnap 400 m szintkülönbséget jöttem lefelé egyhuzamban, nem volt gond a fékezéssel :)

Igen, egy Jam2, ami a Focus dedikált trail e-bike-ja, de nem enduro, az a Focusnál a Sam2. 378 Wh az integrált akksi kapacitása, persze ott figyelt a hátizsákban a TEC kiegészítő akksi:

[link]

29 km volt az integrálttal úgy, hogy ennek kb fele volt a meredek felfele, ahol jórészt már boost mód kellett (piros jelzésű gyalogos turistaösvények, ahol már az sem volt, vízmosások :) )

(#2022) Des1gnR válasza baluka (#2019) üzenetére


Des1gnR
őstag

Nekem nem tetszik a gumiköpenyed és a kis szarvacska, de amúgy pöpec gép. :K

Dell G3 3779 || Samsung S23+ || Samsung Watch 5 Pro || Oculus Quest 2 || Creality Ender 3 V2

(#2023) Runner_fxr válasza baluka (#2021) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Tudom, hogy a Sam az Enduro, csak telón néztem, és nem voltam biztos benne, hogy Jam vagy Sam, elég hasonlóak. :)

Tenyértámaszos markolat az inkább trekking alkatrész, én is próbáltam párszor, nem saját bringán. Nekem borzasztó volt mindegyik. Azt elhiszem, hogy síkon kényelmes, már amelyik, mondjuk az Ergon az jó, de valahogy én nem találok biztos fogást ezen. Legalább is amikor durva a terep és megeresztem, egyujjas fékezésnél lehetetlen olyan szorosan fogni a kormányt mint egy henger alakú markolat esetében. Mondjuk ha több ujjal fékezel, és nem mész durvábban lefelé, akkor végül is biztos el lehet vele lenni. Nekem nagyon fontos, hogy a lehető legstabilabban tudjam fogni a kormányt. Én is sokat használtam Ergon markolatot, de ezt (GE1): [kép] Nagyon jó markolat.

Nekem egy 500-as akku 1000m szintet tud boost módban.

[ Szerkesztve ]

(#2024) baluka válasza Des1gnR (#2022) üzenetére


baluka
tag

De gustibus non est disputandum :D

(#2025) baluka válasza Runner_fxr (#2023) üzenetére


baluka
tag

Jöttem lefele rendesen, meg lett eresztve a gép ahogy kell, 58 kph volt a gps szerint a max, erdőben, fák között, sziklák, gyökerek és egyéb nyalánkságok... szval tényleg nem volt gond sem az irányítással sem a fékezéssel, nem éreztem a hátrányát a tenyértámasztós gripnek. :)

(#2026) big-J válasza baluka (#2025) üzenetére


big-J
őstag

Nekem egy ilyenem van az e-XC brinyon, rohadt jo dolog meg piciben is PAS melle. Az uton igy hasznalom, terepen meg kapualljak alatt siman.

Ha neked tetszik ne foglalkozz az aktualis divattal.

[ Szerkesztve ]

(#2027) Runner_fxr válasza big-J (#2026) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Én ezt nem divat miatt mondtam, egyszerűen nem lehet olyan stabil fogást elérni ezzel a markolattal. Aki persze 4 ujjal szeretne fékezni, annak lehet nem gond. Nem azt mondom, hogy nem lehet használni, de aki valóban szereti zúzni terepen, az egy ilyen markolattól sírva fakad, az biztos. :) Most ugye a durva terep, meg a lefelé zúzás mindenkinek mást jelent, ki-ki a maga szintjén.

(#2028) big-J válasza Runner_fxr (#2027) üzenetére


big-J
őstag

Nekem nem volt gond 1 ujjal ilyennel terepen, de ez csak xc gep. A karok helyzete is szokat szamit. A nagyobbikon meg markolat gazkar miatt nem jatszik ugye.

(#2029) Fixmiki


Fixmiki
tag

Sziasztok, tapasztalt fórum társktól kérdezném, hogy milyen pedelec bringát ajánlanátok, nagyrészt aszfalt, 1/3 rész erdős, földes, murvás, de könnyű terep, havonta 5-600 km megyek, nagyrészt sport módban (KTM Machina, bosch cx) sajnos rossz a térdem muszáj a nagyobb rásegítés hogy ne okozzon gondot a 45-50 km táv alkalmanként, viszont nagyon szeretek bicajozni. A riese & müller -ben láttam ilyen mindenre valót amibe az akku is 1000-es, de az már nekem nagyon drága, 1.5 fölé nem nagyon tudok menni, és ha megin bosch motorost vennék akkor már az új motorost kéne megvenni, viszont azt nem lehet tuningolni, aszfalton pedig jó ha megy a 30-35 közti sebesség. Köszönöm előre is a tippeket.

(#2030) Somatom válasza Fixmiki (#2029) üzenetére


Somatom
veterán

Nekem nagyon kevés tapasztalatom van, de ilyen célra az 1000 -es akku fölösleges. Ilyen terepen a Meridám (Shimano E8000) bőven 50Km fölött tud az 500 -as akkujával.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2031) Fixmiki válasza Somatom (#2030) üzenetére


Fixmiki
tag

Igen az enyém is kibírja az 50 km-t, de ebbe a fokozatban ez a max., mennék hosszabbat is, csak nem akarok hátizsákba akkut vinni.

[ Szerkesztve ]

(#2032) simonjoe válasza Fixmiki (#2031) üzenetére


simonjoe
senior tag

....de miért mész sport-ba?? Ha kisebb rásegítéssel, és alacsonyabb fokozatban vagy a rásegítés mértéke hasonló, csak a sebességed kisebb. Ha kicsit nagyobb a pedálfordulat az inkább jobb az ízületnek.
Nem okoskodni, csak a tapasztalást osztanám meg veled. :)

Joe

(#2033) Somatom válasza simonjoe (#2032) üzenetére


Somatom
veterán

"csak a sebességed kisebb"

Hát ez az! Ha nem számítana a sebesség, akkor mehetne gyalog is. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2034) simonjoe válasza Somatom (#2033) üzenetére


simonjoe
senior tag

...ja, vagy a medencébe nem kell víz és átsétálhatsz! :P

Joe

(#2035) Somatom válasza simonjoe (#2034) üzenetére


Somatom
veterán

Ez rossz hasonlat, mert ha van benne víz, akkor is át lehet sétálni. Hidegben mindenképp, de állítólag régen egy csávó melegvízzel is megcsinálta. Valós lehet, mert több millióan állítják, hogy megtörtént. :P

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2036) simonjoe válasza Somatom (#2035) üzenetére


simonjoe
senior tag

meggyőztél!! :R :DD De ez annyira volt jó hasonlat mint a Tied, a bringa és a gyaloglás. :C

Joe

(#2037) simonjoe


simonjoe
senior tag

Inkább arról írjatok ki, merre tekert ezen a szép 7végén??!!

Joe

(#2038) Somatom válasza simonjoe (#2037) üzenetére


Somatom
veterán

Itt rohadok németben, a kamionban. :W Csütörtökön megyek haza, remélem kitart a jó idő!

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2039) simonjoe válasza Somatom (#2038) üzenetére


simonjoe
senior tag

Oh, Te szegény! Nem tudsz vinni valami összehajtogatós bringát, vagy szar helyen vagy?

Joe

(#2040) HKorn válasza simonjoe (#2037) üzenetére


HKorn
addikt

Tardos Gerecse túra, Nagy Gerecse tető, 53km, 1200m szint, 87%-os akksival vágtam neki, gondoltam elég lesz, 5%-kal értem haza, de ahol tudtam spóroltam. Grátisz utolsó 4 km-en hátsó defekt, szerencsére volt nálam pumpa, annyit bele tudtam fújni, hogy hazaérjek, majd szedhetem szét a kereket.

Amúgy a túra jó volt, idő király volt, kitarthatna még. :)

Run&Ride

(#2041) Somatom válasza simonjoe (#2039) üzenetére


Somatom
veterán

Ez egy ilyen szakma. Viszont, csak két hetet melózok havonta. :) Itt van velem a kis kempingem, de egy istenhátamögötti cementgyárban nem nagyon van hova kerekezni.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2042) Joshi válasza Somatom (#2041) üzenetére


Joshi
titán

Ha tudod nézd meg a Shaft (2019) filmet, nagyon jó.

(#2043) Somatom válasza Joshi (#2042) üzenetére


Somatom
veterán

Köszi, de majd inkább otthon, nem roamingban.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2044) simonjoe válasza HKorn (#2040) üzenetére


simonjoe
senior tag

Oh, mi tegnap voltunk a nejemmel Tardoson. Bicskéről indultunk, kicsit féltem, h nem fogja bírni. 8 év után most ült először bringára, igaz Ő is villannyal volt, de sikerült. Minden csont nélkül. Tardoson ettünk egy halat oszt vissza. Ma nem tudtam menni. :((
(#2041) Somatom :
Ismerős, sógorom Norvégba járt dolgozni, 10 nap kint, 10 itthon. 1x elmentem vele, hááááát......nem az én világom amit csináltok.

Joe

(#2045) Joshi válasza Somatom (#2043) üzenetére


Joshi
titán

Nincs már roaming, egy hete Rómában városnéztünk és ugyan azon a tarifán neteztem mint itthon. Eltörölték a roamingot. Azt hiszem annyi kikötés van, hogy max 7GB netet lehet használni.

[ Szerkesztve ]

(#2046) Somatom válasza Joshi (#2045) üzenetére


Somatom
veterán

Ennek azért olvass utána, mert annak az "eltörlésnek" vannak apróbetűs részei! Hiába van otthon korlátlan netem, az itt nem érvényes. 18GB roamingom van havonta és most 14 -nél járok (ma reggel pl. F1 futam volt :) ). A maradék 4 -et be kell osztanom csütörtökig. OFF vége.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#2047) Fixmiki


Fixmiki
tag

Hát, köszönöm sokat nem segített senki, akkor egy kérdés , a KTM Mila szerintetek csak trekkingre jó vagy a gyenge terepre is? A radwelt michiknopf magyar munkatársa szerint nagyon keresett és univerzális a bicaj, és cégként nettóban is elhozható lenne. Köszi

(#2048) Joshi válasza Somatom (#2046) üzenetére


Joshi
titán

Telenornál az adatforgalmi díj a belföldi dijjal megegyező ha a Díjzóna 1-es. Márpedig Németorszás és Olaszország is 1-es. Magyarul ugyan úgy netezhetsz mintha otthon lennél.

[ Szerkesztve ]

(#2049) HKorn válasza simonjoe (#2044) üzenetére


HKorn
addikt

Én is szombaton voltam, még az is lehet hogy elmentünk egymás mellett, bár nem túl sok bringással találkoztam, túrázóval annál inkább. Nagy Gerecse tetőről lefelé jövet volt egy durva szakasz, nagyon meredek és sziklás ott le kellett szállnom a bringáról.

Run&Ride

(#2050) Runner_fxr válasza Fixmiki (#2047) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

A KTM Mila egy trekking kerékpár, ezek aszfaltra jók, meg jobb minőségű földútra. Terepre nem jó. Bizonytalan irányítása lesz. Csörgő zörgő sárvédők. Ha kicsit saras az út, azonnal beragad a kereke. Nincs sárférőhely. MTB való terepre, ezen a vonalon indulnék el, hiába mész sokat aszfalton is, ha terepen is biztonságos bringát szeretnél, akkor MTB. Az új Bosch CX abból a szempontból jó választás, hogy a 625-ös akku elég jó hatótávot tesz lehetővé. De egy Shimano E8000 is baromi jó. Vagy akár valami Brose rendszerű.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.