Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz BiP #84348 üzenetére

    Én nem vagyok hajlandó downgradelni, mert nem éri meg. Egy több generációval ezelőtti I7-ről I3-ra, nyerek rajta 30 ezret és onnantól fele a teljesítmény.
    Anno 16GB RAMról downgradeltem 8GB-ra, azt is megbántam (igaz nem azonnal).

    A platformváltástól meg azért, mert akkor nem csak egy generáción belüli CPUt kell kicserélni (hűtő le, proci ki, másik be, paszta rá, hűtő rá, kész is van), hanem kitalálni, hogy akkor milyen lap és milyen CPU legyen, akkor már sok esetben RAMot is kell cserélni, (pl nekem is kellett), ami azért jóval nagyobb meló és pénz stb.
    Én azért valahol megértem.

    Én is kezdetben VGA plusz proci cserén gondolkodtam csak (VGA csere úszott a VGA árak miatt) de rájöttem, hogy az I7-esre annyit kellett volna ráfizetnem h a platformváltás is jó alternatíva lehet, pláne ha a régit nem Tivadar vette volna meg, mert 8a régi gép árát is belevéve, most ideális esetben) 20 ezerért többért van egy DDR3 helyett DDR4-es rendszerem, 4C8T helyett 6C12T, alacsonyabb fogyasztással, magasabb órajellel és több cache-el, és egy vadi új korszerű alaplapom, ami 0km-es, nem pedig 7 éves (amin mivel M2 slot sincs, így az SSD terén sem léphetem át a SATA3-at) ...

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés