Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- MárkaLánc
- Szólánc.
- Üzenet az országnak
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
Milyen Raspberry Pi-t lenne érdemes venni, elkezdeni ismerkedni vele? Valami olcsóbb, és használhatóra gondoltam, ha még sem tetszik, akkor nem buktam nagyot. Esetleg egy alis jó áras link is jól jönne, mert most lenne érdemes vásárolni.
-
Imy
veterán
Gondolkodok egy raspberry pi beszerzésén. Kezdőként melyik verziót lenne érdemes megvenni? 4-es 8Gb RAM-mal? 4Gb lehet korlátokba ütközhet.
Illetve hol érdemes? Aliexpress vagy más megbízható forrás? -
Imy
veterán
Semmi problémába nem ütköztem, csak szeretnék beszerezni egyet gyakorlás céljából.
Nem tudom mire használnám, konkrét projekt nincs kilátásban. Csak a jövőre gondolva lehet a 8Gb-os jobban megérné mint a 4Gb, hátha szükség lenne rá. Mennyi a különbség a két verzió között árban? -
Imy
veterán
Arduino után elkezdenék a raspberry-vel is foglalkozni.
Konkrét projekt még nincs.
Pythont szeretném megismerni, és az az elsődleges cél. Esetleg milyen kiegészítőket lehet érdemes még bevásárolni?Most hol lehet kapni, és melyik verziót lenne érdemes megvásárolni? Nem érdekes, ha akár idő amíg megjön, mert február környékétől lenne annyi szabad időm.
-
Imy
veterán
válasz wassermann #45102 üzenetére
Nem tudom mit tartalmaz majd az új, de azért addig nem akarok várni, január végére azért kellene az eszköz. Már csak kérdés, mi, és honnan, és mit érdemes.
-
Imy
veterán
válasz cinemazealot #45105 üzenetére
Nem érdemes venni 4-et, vagy elég a régebbi? A 2 és a 3-ért mennyi a reális ár? Mennyi memóriával?
Újan esetleg, akár külföldről?
Kiegészítőkben mi az ami kellhet? Házat tudok nyomtatni.[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
válasz cinemazealot #45108 üzenetére
Külföldről esetleg? Mert Hardveraprón sincs aktív hirdetés, Mo-on pedig nem találtam újat a 2 vagy 3-ból.
-
Imy
veterán
Igazából még ki kell találnom, hogy mit építsek. Inkább vennék egy olyan boardot amivel lehet mindent, és ha kisebb az igény végül, akkor pedig egy pico.
Pythonnal ismerkedés akkor könnyebb (vagyis nekem), ha van valami konkrét probléma, amit meg kell oldani, és látom is, hogy a board mit művel. -
Imy
veterán
Nézegetem az árakat, és az új készleteket. 2 és 3 elérhetetlen, 4-et lehet látni. Ez sem lesz olcsóbb, a régebbi modelleket még gyártják?
Ha nem, és nem használtan akarok venni (abban van rizikó, hogy valami problémája van) akkor úgy nézem 4-hez lehet csak hozzájutni.Ezeket nézegettem, de nem tudom, hogy mennyire jó ár, mivel a 3-at is 20e körül vagy alatt is lehet venni, ha esetleg éppen valaki le tud rá csapni időben. tegnap is 2db 3-at hirdettek fb-on 15e-ért fém házzal, és pillanatok alatt elment.
PI 4 - 1/16GB OSMC - ARGON MÉDIA KIT - 35 e
Raspberry Pi 4 Base KIT 1GB RAM / OS 32GB - 33 e
Raspberry Pi 4 Base KIT 2GB RAM / OS 16GB -37 e -
Imy
veterán
válasz wassermann #45120 üzenetére
Az a gondom, hogy nagyon nem találok mást KIT-en kívül.
Házat tudok nyomtatni, 5V-os tápegységem az rengeteg van. Azért kérdem, hogy esetleg valami jó beszerzési forrás? -
Imy
veterán
Találtam 4-es verziót 1Gb RAM-mal 22e-ért szállítással. Mennyire jó ár, vagy érdemesebb a 4Gb-ot újan megvenni?
-
Imy
veterán
Milyen kijelzőt ajánlatok Pi-hez akár külföldről, és minél olcsóbban, de működjön megbízhatóan? Méretre 5-7" körülit.
-
Imy
veterán
válasz wassermann #45134 üzenetére
Akkor jó, nem kell ezek szerint. Nem tudom még mire fogom használni a Pi-t, de akkor valószínű nem kijelzős projektre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer pc Ryzen 5800x RTX2060 DDR4 32Gb
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- MSI GAMING ASZTALI KONFIGURÁCIÓ
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest