- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Pant* rant
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondoltam erre is, de tartok attól, hogy a telefon RF része csökkentené a hangminőséget, bár kevés ilyen irányú tapasztalatom van.
Vezetékes netről jönne a zene a NAS-ról.
Kikapcsolt wifivel pedig két LAN csati kellene (teló+rpi), ami kissé furcsa lenne.Persze, megoldható lenne, hogy a Rpi USB-n adjon netet a telónak, de ehhez kellene egy USB lan átalakító, + OTG kompatibilis teló + repülőgép üzemmód.
És akkor a gombokat még mindig meg kell oldani, mert nem szeretnék egy érintőképernyőn babrálva zenét választani. Számomra ez nem kényelmes.mod:
Egy fórumban írták. De ezek szerint lehet, hogy régi volt az infó.
Na, ennek utánanézek jobban akkor. Ha alapból tudja, akkor már csak a gombokat kell megoldani, de hátha azt is tudja.
Kössz az infót!Közben a töltésre is találtam megoldást.
-
Sziasztok!
Kis tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Az a célom, hogy egy hálózati zenelejátszót csináljak egy SBC segítségével.
A házban benne lenne a DAC is.
A DAC megvan már, RPi-t tudok venni, de vannak hiányzó dolgok.Amire szükségem van még:
- LCD kijelző, amire ki tudok tenni file neveket, zeneszámokkal kapcsolatos infókat, akksi töltöttséget, stb.
- valami olyan hardver, ami megoldja, hogy lejátszás közben is tudjak váltani akksi és hálózat között, vagyis simán lehessen tölteni az akksit használat közben.
- gombok, amivel tudok léptetni számokat + pause/play/stop. És a szoftver, ami ezeket kezeli.
- szoftver, ami kijelzőre írja az infókat, esetleg androidos vezérlő felület hozzá - A RuneAudio majdnem jó, de nem tud beépített LCD-t és gombokat kezelni.Van ezzel valakinek tapasztalata?
A gombokat gondolom, valami porton meg lehet oldani könnyen.
Bevállalom, hogy nekem kell a szoftvert megírni hozzá (hátha beengedik a módosításaimat a runeaudio-ba), de csak akkor ha nincs más megoldás.Bármilyen infó jól jönne.
-
válasz
golya87 #31113 üzenetére
Koszi!
Ezt nem is ismertem.
Egy AMD Brazos gepet akarok levaltani vele. igy ahhoz hasonlitom a folyamatossagot.
Sajna a meghibasodott panaletapom tonkretette a brazos lapot. Es ha mar csere, akkor legyen pici.(#31114) cinemazealot: x86-os openelec viszi az emlitett ket fele videot plusz licensz nelkul? Mert ha az sem, akkor nincs gond, mert en sem futottam bele ilyen limitacioba eddig.
-
válasz
cinemazealot #31111 üzenetére
Koszi, es melyik RPI verzio lenne eleg eros ahhoz, hogy minden folyamatos legyen?
-
Sziasztok!
Kodi-zni szeretnek RPi-vel.
A kerdesem, hogy melyik verziora van szuksegem, ha csak fullHD a TV-m?
Szeretnem, ha minden file formatummal megbirkozna fullHD-ig. Beleertve a Kodi video addon-ok altal lejatszando videokat is.
Orulnek annak, ha porgos lenne a GUI.Kossz!
-
válasz
Patice #30438 üzenetére
Igazabol valami nem RPi board-ra gondoltam, hanem banana-pi, orange-pi, stb.
Tudom, hogy ez kisse OFF, de sajnos nincs DEV-board kereso topik.
Neztem inteles cuccokat, de egyik sem lenne nagy elorelepes e teren.
Haveromnak az altalad linkelt utobbi van, es az is be tud kajalni kozel annyit, mint a Jaguar, es nem sokkal gyorsabb.
(megjegyzendo, hogy ilyen kis szerveres feladatokban - sajat tesztjeim szerint - altalaban nem a windows-os asztali bencsmarkok eredmenyei koszonnek vissza)A Cortex A72/73/75-tol nagyobb hatekonysag ugrast remelek.
-
Sziasztok!
Remélem nem nagyon OFF a kérdésem.
DEV board-ot szeretnék venni a jelenlegi AMD Jaguar itx lap helyére.
Az említett kütyü erejét kezdem kimaxolni szép lassan.
Ez fut rajta jelenleg: 4db 720p kamerával mozgás rögzítés + telefon / voip szerver + nodejs + php szerver + torrent.
Ezzel kb állandósítom a 25-30W körüli fogyasztását mindenestül.Legalább ugyanezt a teljesítményt szeretném kevesebb fogyiból megoldabi, de méginkább nagyobb kakaó lenne jó kisebb fogyival.
Feltételezem, hogy van már 14nm-es Cortex-A7x DEV board is, de a kérdés hogu melyiket érdemes megvenni.
Ami kell rá: 1db sata (powerrel együtt) és legyen az OS számára kártyaolvasó, vagy fedélzeti háttértár és elöny lenne LAN csati is.Kössz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Épített PC - i7-8700k/32GB RAM, 500GB SSD - NO GPU
- Gigabyte Z370P + i7-8700K
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest