- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Petikeje #48079 üzenetére
A 12Voltos, ami volt itthon 2A dugasztáp, a DC-DC meg ez: XY-3606 / DC-DC step down modul LM2596S-el, USB töltő (HCW-P715) - HESTORE - Elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelemC
-
Kobe
veterán
válasz
Petikeje #47886 üzenetére
szerintem nekem akartad válaszként
igazából ahogy néztem, az OMV alól dockerből futtatva a HA-t eléggé más élményt ad, főleg performancia terén, ezért nem javasolják, inkább a direkt HAOS telepítését
annyi lenne a cél hogy ha már van egy raspberry pi, akkor lehetőleg minél több feladatra költséghatékonyan használni - pl felszabadul egy 1 TB-os sata SSD-m, meg akkor kivenném a 4 terrás vinyót a pc-ből, és csinálnék egy NAS-t is, mivel a vinyón szinte kizárólag a tv-kre megosztott filmek vannak.
A DLNA-t annyira nem csipázom, eléggé lowsec megoldás a többihez képest, általában smb megosztást preferálok, bár msotanában jellyfin alól futtatom a media servert PC-rőlennyit kellene tudnia, home assistant + torrent letöltés a külsőleg csatlakoztatott vinyóra + onnan megosztás jellyfinen keresztül
-
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Petikeje #44750 üzenetére
Szia!
Nem, nekem is az volt az első, amit csekkoltam, mert eddig működött és pont emiatt kértem digit, hogy vegyék le. Most hol open, hol closed a státusz.
Egyre több helyen olvasom, hogy az ipv6 bezavarhat, elvileg módosítani kell egy config file-t, és azt én is észrevettem, hogy már nem 4-es az ip-m, hanem 6-os.
Mind1, elvileg open, csak a transmission jelzi closednek, de akkor is fura.
Lehet ideje venni egy nas-t -
cinemazealot
addikt
válasz
Petikeje #43852 üzenetére
Ha a nyomtatónak erősáramú kapcsolója van, akkor azt fixen "be" állásba billentve egy GPIO-ról vezérelt relével tudod alatta kapcsolgatni a 230 V-ot. Ha a nyomtató nyomógombbal kapcsolható be, akkor bele kell nyúlnod és a nyomógomb kapcsait kell kivezetni akár ugyanerre a relére, épp csak a vezérlőjelét kell másképp szabályozni.
-
válasz
Petikeje #43494 üzenetére
A Samsung TV-ben keresném a hibát. Lehet frissíteni a FW-t? Esetleg downgradelni egy próba erejéig?
Mivel Wifi-vel is problémája van, a vezetékes hálózat hibáját kizárnám. Esetleg a OWRT/dlna naplóját átvizslatni, hogy mik történnek a TV és a Pi között. Ugye a Pi-n nincs tűzfal vagy bármi szűrés? -
adika4444
addikt
válasz
Petikeje #43146 üzenetére
Igen, a router IP-jét kell megadni, hogy az ő DNS továbbítóját használják a VPN kliensek. Az érdekes hiba, ha nem működik, ugyanis a Wireguard NAT-ol, épp ezért az ottani kliensek kb olyan, mint ha a RPI kérne DNS-feloldást a routertől. Mi nem megy amúgy, a helyi kliensek feloldása, vagy a teljes névfeloldás?
A RPI-n terminálba próbáld meg, hogy
host bix.hu 192.168.1.1
majd
host <valami_helyi_név> 192.168.1.1 -
-
Petikeje
tag
válasz
Petikeje #36425 üzenetére
Hello,
Na találtam vmit.
ip addr
parancsra kiadja, hogy eth0-n 2 ip van.
rákerestem, ha a dhcpcd leállítom, akkor eltűnik a secondary ip, de néhány weboldal nem nyilik meg.
A pi be van állítva DNS szervernek a routeren.
De innen nem értem miért nem akar megnyitni oldalakat, amit megnyit sztem az is valami cache-ből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged