- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
4GB Pi 4-et honnan érdemes rendelni? (Ahol van is raktáron, vagy minél hamarabb várható.)
-
szabifotos
senior tag
Raspberry Pi email price only: 32USD LINK
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Kezdő Pi 3 felhasználó vagyok. MQTT telepítésével próbálkozom, de valamiért nem sikerül, ugyanis a clients résznél a következő hibát kapom, "sudo apt install -y mosquitto mosquitto-clients" parancsra:
"Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:The following packages have unmet dependencies:
mosquitto : Depends: libssl1.0.0 (>= 1.0.1) but it is not installable
mosquitto-clients : Depends: libmosquitto1 (= 1.4.14-0mosquitto1~nows1) but it is not going to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages."Több leírást is olvastam, mindegyikben szinte ugyan azok a parancsok vannak, és mindig hibát kapok.
-
szabifotos
senior tag
válasz
cinemazealot #28356 üzenetére
Egy rossz vinyóval teszteltem. Ezért írtam, hogy ha scriptbe lesz beépítve, akkor ott leparkoltatja a fejet
-
szabifotos
senior tag
válasz
Celtis #28354 üzenetére
Én erre csináltam egy távolról kapcsolható vinyó vezérlést. (még prototipus, csak gyorsan összedobtam, és a fejparkolás sincs benne) Természetesen ez nem csak telefonról, de paranccsal, akár egy scriptből vezérelhető. Backup vinyót kapcsol majd, ami a sarokba van behányva, így nem kell mindig ki be húzgálni a HDD-t. VIDEO
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Raspberry-re lesz kötve egy USB vinyó, backup célra. Azt kellene megvalósítani, hogy a vinyót unmount után le tudjuk kapcsolni, és a következő backup előtt be is tudjuk kapcsolni. Ergo, távolról kéne vezérelni, hogy ne kelljen kézileg ki-be húzni az USB-t.
Ezt csak relével tudom elérni, hogy fizikailag is lekacsoljon a winyó (ne menjen feleslegesen, csak backup idején [AIR-GAP]), vagy esetleg van arra lehetőség, hogy az USB tápját lekapcsoljuk szoftveresen? -
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Régi plazma TV-hez szeretnék valami DVB-C vevőt. Gondolkodtam, hogy Pi3-mal is meg lehetne oldani. Ahogy nézegettem 15-20 ezerbe azért belekerülne. (Pi3+vevő)
Kérdésem, hogy mivel tudna többet mint pl. egy ilyen BOX. Mert ha boxot ennyiért kapok akkor nem biztos, hogy megéri a Pi.Más: Skype, Youtube- ra mennyire használható? Illetve ha mégis erről menne a DVB-C akkor tudnék váltogatni a funkciók között? (skype, youtube, TV stb...)
Nem használtam még Pi-t szóval kissé tudatlan vagyok ...
-
szabifotos
senior tag
válasz
lord.lakli #13745 üzenetére
Tényleg egész jó ár a 10800Ft+1500 posta. Így nem sokkal lenne drágább mint külföldről. Lehet ez lesz a befutó.
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Pi2 vásárlás előtt állok szinte teljesen kezdőként,de szeretnék elmélyedni a témában. Honnan érdemes rendelni? Ebay-en láttam olcsóbban mint itthon.... Vámra kell számítanom? (mert akkor már nem éri meg rendelgetni)
-
szabifotos
senior tag
válasz
Adama69 #13122 üzenetére
Szia!
Ennyiért már kapsz 16GB-os SD-t. Ettől az eladótól tuti jó minőség, máshonnan kétes...
SZERK:
azbest Megelőztél!Tényleg microSD kéne neki. De azt is talál sincerity-nél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest