Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HUNNIA1920: Kínaiwebáruház, amit jobb elkerülni
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
orbitalion
üzenetére
Abszolút nem értek egyet veled!
Hogy ez drágább volna mint egy tablet?! Nem hinném, legalábbis abban a konfigurációban ahogy én használom nincs ennél olcsóbb HTPC!
Winyó? Nem kell hozzá! Van egy MyCloud 2TB NAS-om, arra szedtem le mindig is Transmission-el a filmeket. Amint lejött valami azt már látja is a Pi, mivel ő is rá van kötve a routerre.
Nagyobb táp? Nem kell! Egy microUSB kábelen a TV egyik portjáról kapja a tápot, így mikor a TV-met bekapcsolom a Pi is bekapcsol, ergo táp sem kellett hozzá!
USB Hub? Minek? Nálam még egér+bill sincs rákötve a Pi-re, a TV-m saját távírányítója HDMI CEC szabványon keresztül tökéletesen vezérli a XMBC-t, még csak második távirányító sem kell mint egy médialejátszó esetén!
Szóval én usb kábellel és házzal együtt 15k-ért vettem. Csináltam hozzá egy 50 LED-es hyperion projektet, ez +8k volt, és ha valaki nem ismerné ITT egy videó, kb. ilyen élményt ad hozzá a filmezéshez. Ezt nem tudtam volna se tablettel, sem más lejátszóval megcsinálni!
És amugy én nem az ára miatt döntöttem a Pi mellett, sokmindent kipróbáltam már és nekem ez a legkényelmesebb mediacenter!
A TV beépített DLNA lejátszójánál sokkal szebb a képe, tudja a 24p megjelenítést, (amit egy beépített lejátszó sem), ráadásul amíg a TV-k sok formátumot nem támogatnak, addig ez mindent megeszik, a 15-20GB-os 3D mkv-kat is simán lejátsza akadásmentesen, még a DTS hangot is átviszi. A menüben egyáltalán nem lassabb a filmek elérése, bár ugyse sokat szoktam lépkedni a menüben, csak berakom a filmet és kész, így nem is értem sokak kritikáját, hogy lassú volna..

Volt már komolyabb 3D Bluray playerem és médialejátszóm, de képminőségben nem látok különbséget, viszont ezen fent van a supersubtitles plug in, ami kb. 2 mp alatt leszedi a megfelelő feliratot az adott filmemhez! Ilyet sem láttam még a 25-30ezres lejátszókban. Szóval értem én, hogy ezt elsősorban másra találták ki, de hidd el ezek a kártyaPC-k HTPC-nek is megállják a helyüket! Nagyobb felbontású anyagokhoz a Pi már kevéske lenne, ugyan nem házon belül, de pl. ott van a 4magos CuBox i4Pro, amit full csomagban már előretelepített openelec-el is árulnak, az akár 4k-s anyagokkal is elboldogul!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Társasjáték topic
- Jövedelem
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Töltő már van a Galaxy S26 Ultrához
- Diablo IV
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- High-End AMD Ryzen 9 9950X3D, ASRock X870E Taichi + Dell AlienWare AW2725DF + ajándékok
- Gigabyte GA-H110M-S2PV PC 7. gen i5 proci, 240 GB SSD, Jogtiszta Windows 11
- Gamer PC - Z790 / i5 13600 KF / 32 GB / 2 TB / RTX 3080
- DELL Precision 7810 PC (Intel Xeon 8X3500 Mhz, 16 GB DDR4, 256 GB SSD+500GB HDD, Quadro M2000 4 GB)
- Lenovo ThinkCentre M720q Tiny PC (Intel i5 9500T 6 X 3700Mhz, 16 GB DDR4, 256 GB SSD)
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS CM 700W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

wassermann