Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47451) duffbeer válasza Tyson5 (#47450) üzenetére


duffbeer
őstag

Amíg volt TV előfizetésem, mindegyik androidos eszközön hibátlanul futott a Direct ONE (azt hiszem már talán vodafone alá tartozik) HBOmax, Netflix, Amazon Prime, Disney +, skyshowtime szintén hibátlanul működik.

Ha használni akarod az eszközt "out of the box", akkor MÁR nem a Pi a legjobb választás. Doboz kell neki, táp kell neki, hűteni kell, SD kártya kell, valami távirányító megoldás kell, stb stb és még felkonfigurált szoftver sincs rajta. Ha mindezt számolod, még egy SHIELD is jobban megéri. De ez csak az én véleményem! :) Jó vele maszatolni csináld magad hobbi szinten, ha van időd és energiád, de ahogy bővült a család és stabilan, megbízhatóan működő megoldás kellett, elengedtem a médiabox szintű felhasználását.

[ Szerkesztve ]

(#47452) kutga válasza duffbeer (#47451) üzenetére


kutga
nagyúr

Ha használni akarod az eszközt "out of the box", akkor MÁR nem a Pi a legjobb választás.

Igen, a Pi melós az elején. Anyámnál mondjuk azt raktam össze, néha-néha letöltésre, filmnézésre jó oda.

Let the Zone take me if I am.

(#47453) Tyson5 válasza duffbeer (#47451) üzenetére


Tyson5
tag

igen, én is így gondolom, én egy xiaomi mi boxot használok, rpi csak médiaszerver (elletve most költözök syno nasra). Igazából a kérdésem arra irányult, hogy mivel lehetne tv-t nézni a mi boxról, vagy rpi-ről, akár megtámogatva valami háttér szerverrel.

ismétlem: sweet tv(aki ismeri) nagyon jó, gyors, csak drága, akkor már mindegy, ha előfizetek a telekomnál.

(#47454) Vasti74


Vasti74
aktív tag

Elnézést, nem válaszolok külön-külön, mert így átláthatóbb ;-)

- Mini PC van is itthon éppen, de azok nem tudnak HDMI CEC-et. Illetve talán az Intel NUC-ok? Olyanom még nem volt, de mintha azt olvastam volna. Én meg próbálok minél kevesebb távirányítót magam köré gyűjteni.

- Az Android nekem csak telefonon és táblagépen OK, egyébként nem szeretem - nem tudom miért, de valahogy nem jön be. Mondjuk a legtöbb operációs rendszerrel így vagyok...

- Sok éve használtam már videólejátszónak egy Raspberry Pi 2B-t LibreELEC-el, az akkori filmekkel (felbontás, kódolás) nekem nagyon bejött.

Ezért gondoltam kapásból arra, hogy újra ebbe az irányba indulok: egy ilyen kis masinát összecsavarozni, meg SD kártyára kiírni a rendszert, és kész - nekem egyszerűbb, mint egy akármilyen box-ra ***ELEC-et gyógyítani. A HDMI CEC is működött (régen legalábbis) jól, meg linux, ha valami olyan van, könnyebben beleturkálok, mint egy Android-ba...

Na mindegy, még egy kicsit gondolkodok ;-)

A Nokia 8010 pl. pont annyiba kerül, amennyibe egy Pi 5 4GB kerülne házzal, táppal. Ha jobb médialejátszó, akkor meggondolandó :-)

Mondjuk azon csodálkozok, hogy a Pi 5 sem tud lejátszani egy 4K HDR videót szuper minőségben?! Azt hittem, az már a 4-nek is kapásból ment, hardveresen dekódolva mindent...

Köszönöm a segítséget még egyszer, üdv: Vasti

(#47455) azbest válasza Vasti74 (#47454) üzenetére


azbest
félisten

a pi4 és 5 inkább vesztett képességeket videójátszás terén. A régebbi codecek hw gyorsítását eldobálták sorban, pedig már ingyenes lenne a használatuk, mert lejártak a szabadalmak. A pi5 egyedül h265-öt dekódol, bár azt hiszem elvileg hdr-t is tud hardveresen. Szoftveresen van, hogy sok idő mire sikerül az újabb generációra megcsinálni minden támogatást. A pi4-nél évekig tartott, mire nagyjából elérte a pi3 és korábbiak szintjét.

Azért is ajánlják inkább valamelyik amlogic boxot coreelec-cel vagy hasonlóval fájlokat lejátszani, mert azon szinte mindenféle codec hw gyorsítás megvan. A coreelec is egy sd-kártyára írt image, nem muszáj a flashre telepíteni (legalábbis amíg használtam úgy volt).
Ha meg streaming előfizetés, akkor olyat, ami hivatalosan tudja (gyári androidtv vagy firetv eszköz, amire van szolgáltatói alkalmazás). És persze kodi feltehető ezekre is fájlokat játszani, néhány dolog lehet kompromisszumosabb.
Pláne, mert olcsóbbak, mint egy pi5-öt felszerelni.

[ Szerkesztve ]

(#47456) AiRLAC válasza Vasti74 (#47454) üzenetére


AiRLAC
addikt

Csatlakozom az előttem szólókhoz, Amlogic lejátszóval jobban jársz.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#47457) kutga válasza AiRLAC (#47456) üzenetére


kutga
nagyúr

Libreelec is mehet sd-re bár pár kattintás átrakni belső tárhelyre.

Let the Zone take me if I am.

(#47458) wassermann válasza azbest (#47455) üzenetére


wassermann
Topikgazda

Igazad van: visszagondolva érdekes, hogy tényleg viszaléptek a Pi-k a média lejátszás terén.
Sok-sok évvel ezelőtt az első Pi-met TV okosítóként használtam. Megvettem hozzá a kodek licenszeket, lógott rajta egy USB-s DVB-T vevő. Mindent tudott, amit kell és nem emlékszem, hogy bármilyen lejátszási problémám lett volna vele.

(#47459) duffbeer válasza wassermann (#47458) üzenetére


duffbeer
őstag

Osztom.
Pi4et nagyon vártam a 4k miatt, de gyötrelmesen lassan jött rá minden szoftver. És még melegedett is mint a dög. Pi3 osmc-vel, egy konfigurálás után nulla gonddal ment a lejátszás. Akkoriban még a médiaboxnál sokkal jobb választás volt. WDTV-m volt Pi-k előtt, az is gyötrelmes volt. De a mostani Google-TV pl igencsak letisztult, gyors és meg van oldva minden amivel a Pi-n szívni kell, és elérhető áron.

(#47460) kutga válasza duffbeer (#47459) üzenetére


kutga
nagyúr

WDTV-m volt Pi-k előtt

Ugyanezt az utat jártam be, de RPI3 után Amlogic boxra váltottam.

Let the Zone take me if I am.

(#47461) Peter.70


Peter.70
őstag

Sziasztok,
Van valakinek Argon Neo 5 ház?

(#47462) Aryes válasza duffbeer (#47451) üzenetére


Aryes
nagyúr

Ha használni akarod az eszközt "out of the box", akkor MÁR nem a Pi a legjobb választás

Legutóbb pi2-re tettem fel OSMC-t, azóta is arról nézzük otthon online a filmeket, kodi + magyar kiegészítők segítségével. A kiegészítők telepítéséig gyakorlatilag next - next - finish nehézségű a telepítés :) azt meg firetv sticken még bonyolultabb is talán (az is van) mert hackelni kell hozzá. Persze Disney+, Netflix meg hasonlókra nem alkalmas. :)

(#47463) duffbeer válasza Aryes (#47462) üzenetére


duffbeer
őstag

Igen, mint írtam, h264-ig teljesen jó volt. Nálam egy eszközben kell egyesítenem a streamer szolgáltatókat, youtube-ot és az otthoni média elérését, mindezt megfelelő hangsáv továbbítással és a legegyszerűbb felülettel. Így lett belőle android-tv és google tv. Ezeken belül is van naprakész kodi, ha valakinek az a UI kell a fícsörökkel együtt. Csak az otthoni fájlok lejátszására én feleslegesnek érzem a kodit, főleg mióta kikerült a conq skin, ami szvsz az egyik leggyorsabb és legjobban konfigurálható skin volt. Számomra egyik jelenlegi sem felelt meg 100%-osan. Mindben volt valami bittyó. Retro emulátor meg már nem Pi-n fut (Mint azt Te már tudod :) ).
Nekem egyszerűsítenem kellett, hogy itthon mindenki tudja használni kompromisszumok nélkül. És még így is döcögős! :D

[ Szerkesztve ]

(#47464) Aryes válasza duffbeer (#47463) üzenetére


Aryes
nagyúr

:DD

(#47465) mgy


mgy
senior tag

Tudnátok tanácsot adni, merre induljak, kezdő vagyok nagyon a témában.
Szeretnék egy hordozható loggert csinálni, ami négy analóg szenzor, plusz egy külső GPS jelét fogadja, írja csv-be valahová. Az adatok elemzéséhez 300Hz lenne a minimum elvárás, de nyilván jó lenne hagyni egy kis tartalékot további fejlesztésekhez.

Néztem már raspberryket, tudom, hogy ott külső AD-re is szükség van, illetve láttam már megoldást esp32-re, ahol van saját AD.

Kíváncsi vagyok, a tapasztalatotok szerint ezt a frissítési gyakoriságot mivel tudom megvalósítani? Ha mindkét módon (sbc/mikrokontroller), melyik jobb, rugalmasabb megoldás?

(#47466) norbszt


norbszt
tag

Sziasztok

Kis segítség kellene Rpi4 raspberry os + kodi 8gb sd meghizot a rendszer elfogyot a tárhely hogy tudok tárhelyet feszabaditani? semilyen más adatot nem tettem rá.

(#47467) kutga válasza norbszt (#47466) üzenetére


kutga
nagyúr

Van valami oka, hogy RPI oprendszerre tetted a Kodit? Nem lenne egyszerűbb erre a célra a Libreelec mondjuk?

Let the Zone take me if I am.

(#47468) sonar válasza norbszt (#47466) üzenetére


sonar
addikt

Meg kellene nézni, hogy melyik könyvtár zabálja fel a helyet.
du -sch /*

du -s -BM * | sort -n | tail
# Megabyte-ban listázza és sorba rendezi a könyvtárakat

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#47469) Vasti74


Vasti74
aktív tag

Ismét köszönöm a tanácsokat!

Szóval ez is egy olyan elmebetegsége a számítástechnikának, amibe egy ideje rendszeresen bele lehet futni minden téren - fejlesztenek, az eredmény meg mégis visszalépés :-( Van egy izmosabb hardver, ami aztán a végén még annyira sem használható, mint az előző.

Most az jutott eszembe ;-) , hogy a hifi-m "szíve" egy Raspberry Pi 3B+ 7"-os kijelzőbe építve, lóg rajta egy DAC, és piCorePlayer fut rajta.
Lehet, hogy a FullHD filmekhez ez nekem még jó is lenne??? 4k-t eléggé ritkán töltök le...

(Az LG tévém beépített lejátszója igazából 99%-ban elég nekem, de néha belefutok filmekben, amik akadoznak - számítógépen nem - , illetve pl. nincs hangjuk. De konvertálgatni meg nincs kedvem, egyszerűbb lenne, ha ilyenkor indítanám a lejátszó kütyüt, és azzal minden jól működne.)

Mondjuk két nagy kérdés, hogy a kijelző mellett működik-e a HDMI is, és hogy tudok-e DualBoot SD kártyát csinálni, hogy induláskor választhassak a piCorePlayer és a libreELEC között... Na ezeknek utána kell néznem, és ha mindkettő megoldható, akkor lehet, hogy ott is van a TV alatt a lejátszó, csak nem vettem észre ;-)

(#47470) bacsomarton


bacsomarton
tag

Sziasztok!

Nemrég frissen telepítettem egy 64 bites Raspberry Pi OS-t egy Pi4-re. Szeretném eltávolítani a "Futtatás" és a "Kijelentkezés" parancsokat (de főleg az utóbbit), de sehogy sem sikerül. Régebben ehhez elég volt kiszednem pár sort a "config/lxpanel/lxde-pi/panels/panel" fájlban, de itt a mappa sem létezik. A fájlok megvannak az /etc/xdg mappában, de ott hiába csinálok bármit is, nincsen változás. Esetleg van valakinek ezzel kapcsolatban információja?

Előre is köszönöm :-).

(#47471) norbszt válasza sonar (#47468) üzenetére


norbszt
tag

Köszönöm valami ilyesmire gondoltam lesz időm átbogarászom.

(#47472) q13579


q13579
senior tag

Sziasztok,

Mi lehet az oka, hogy RPI4 2gb hw-n elképesztően lassan fut mind a 64bit-es gyári RPi OS és az ubuntu is?

Először az SDHC kártyára gyanakodtam, de aztán egy másodiknál is ugyanezt a jelenséget tapasztalom.

A CPU terhelés 0-30% között mozog, a memória 80%

Gyári tápkábelem van, illetve "gyári" hűtőborda + venti + ház.

Anno még Rpi3-mal próbálkoztam, ott ugyanúgy sdhc kártya volt benne és simán, gördülékenyen futott az ubuntu is, itt meg majd 10 másodperc telik el, hogy a firefox-ot megnyissa...

Köszi előre is a tippeket.

(#47473) cigam válasza q13579 (#47472) üzenetére


cigam
félisten

Régen minden jobb volt... Pl. Nem wayland adta a GUI alapját, hanem az X. Szerintem ellenpróbaképpen tedd vissza a régi "bullseye" kiadást.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#47474) Peter.70


Peter.70
őstag

Sziasztok,
Puttyal el tudom érni a raspberryt, de ha a laptopon a fájlkezelő / hálózat-on keresztül akarom elérni, nem fogadja el a username / password párost.
Mit csinálok rosszul?

(#47475) cigam válasza Peter.70 (#47474) üzenetére


cigam
félisten

Az SSH és a SAMBA két különböző protokoll, megosztási forma. Ahhoz, hogy intézőből elérd a Pi-re dugott háttértárat telepíteni kell a szamba-t, és beállítani a megosztást: [link]

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#47476) wassermann válasza Peter.70 (#47474) üzenetére


wassermann
Topikgazda

A lényeg az ilyen problémáknál legtöbbször: a Windows nem akarja ugyanazt a régi SAMBA protokoll verziót használni, amit a Pi.
Emiatt "más nyelven beszélnek" és nem értik meg egymást...!

A megoldást a CIGAM által adott linkben megtalálod

(#47477) cigam válasza wassermann (#47476) üzenetére


cigam
félisten

:F A Putty egy SSH kliens. Semmi köze a samba-hoz, vagy annak annak verziójához.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#47478) wassermann válasza cigam (#47477) üzenetére


wassermann
Topikgazda

... félreértettem, valamiért azt hittem a szokásos eltérő SAMBA-verziós "bibi" ...

(#47479) Janos46


Janos46
tag

Sziasztok.
Pár év után megint elővettem a Pi-t és felraktam synapticból a Wine-t. Régebben volt egy ikonja, de most nem találom sehol. Hogy lehetne megtalálni?
Köszi a választ.

Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!

(#47480) cog777 válasza Janos46 (#47479) üzenetére


cog777
senior tag

Meglepodnek ha a wine mukodne raspberry pi alatt, mivel az csak intel/amd procin mukodik.

Esetleg kiprobalhatod a box32 vagy box64-et.
Nekem az mukodott.

[ Szerkesztve ]

HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#47481) Janos46 válasza cog777 (#47480) üzenetére


Janos46
tag

https://hackware.ru/?p=13977#4
Igaz ez egy orosz oldal, de google fordítóval nézz bele.
Ráadásul a synaptic-ban benne van a futtatása is.

Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!

(#47482) cog777 válasza Janos46 (#47481) üzenetére


cog777
senior tag

köszi, habár továbbra is fenntartom hogy a wine csak i386-os utasításokra fordít, ARM-ra nem. Ahhoz jó a box32 v box64.

HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#47483) Janos46 válasza cog777 (#47482) üzenetére


Janos46
tag

Hallgatok rád. Segítenél felrakni a bax64-et? Gondolom ismered.

Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!

(#47484) AiRLAC válasza Janos46 (#47483) üzenetére


AiRLAC
addikt

Nem tudom mi a cél, de arm-on x64-es kódot futtatni extrém lassú lesz.

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

(#47485) cog777 válasza Janos46 (#47483) üzenetére


cog777
senior tag

box64 a 64 bites verzio, itt talaltam egy linket, kiprobalni nem tudom, mert most epp nincs gepem :D, vasarlas elott vagyok es tabletrol irok…

HP ZBook Workstation A3000 - Linux Mint; Raspberry Pi4 - Raspbian

(#47486) Janos46 válasza cog777 (#47485) üzenetére


Janos46
tag

#47485cog777
#47484AiRLAC
Aludtam a témára egyet, és mivel csak a Totálcommander miatt tettem volna fel, felejtős a téma. Egyébkén nagyon jól megvagyok a Krusaderrel.
Köszi a infókat.

Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!

(#47487) duffbeer válasza Janos46 (#47486) üzenetére


duffbeer
őstag

Double Commander?
Az hajaz leginkább a total Commanderre.

(#47488) Dr. Oid


Dr. Oid
aktív tag

Sziasztok,

Tanácsot kerek: célom az, hogy legyen egy távolról is elérhető, otthon folyamatosan bekapcsolt afféle média szerver, amire doksikat, videókat stb tennék fel és akar lanrol, akar internetről nyitnek meg.
Távoli eléréshez VPN/RDP is szükséges lehet, gondolom. Mivel járok jobban? Pi alapú valami szogelni vagy egy kis egy lemezes nas? Ups mindenképp kene? Vagy egy diszkhez nem? Torrent kene, hogy fusson rajta.

(#47489) kutga válasza Dr. Oid (#47488) üzenetére


kutga
nagyúr

Én inkább valami minipc-t fognék be erre a célra.

Let the Zone take me if I am.

(#47490) cigam válasza Dr. Oid (#47488) üzenetére


cigam
félisten

Ennél pontosabb kérdés kellene. Pl. ownCloud-al kapsz egy WEB-es felületet ahol fájlokat tudsz le/fel tölteni.
Ehhez nem kell se VPN, se RDP (sem GUI a Pi-n). Mint ahogy a plex szerverhez sem, de a torrent programok sem igényelnek saját GUI-t, bőven elég elérni őket a WEB felületükön keresztül.
De pl. az OMV is egy egész univerzális. szerver készíthető.
Azt neked kell tudni menyire szeretsz tanulni, mert azt sokat fog kelleni. Egy (használt)gyári NAS esetén kapsz egy WEB-es GUI-t amit pár kattintással be tudsz állítani (de itt is tudni kell mikor miért és mire kattintasz). De itt is kell tanulni, de jóval kevesebbet, viszont nem tudod annyira szabadon beállítani/bővíteni programokkal, mintha csak egy mezei linux-ot futtatnál.
Neked kell tudni melyik a járható út.
Szünetmentes nem minden esetben szükséges, ez nem a lemezek számosságától függ. Viszont biztonsági mentésre mindenképpen, bármelyik megoldást választod.

Torrent alatt mit értesz? Havi 10 filmet töltesz le, vagy magát az internetet akarod seed-ben tartani, mert a kettő között hatalmas difi van. 50-100 CPU-ig bármelyik raspberry(vagy ARM-os NAS) megfelelhet, de de felette már ajánlott a nagy memória, és erős processzor, ami már az Inteles NAS-ok területe.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#47491) duffbeer válasza Dr. Oid (#47488) üzenetére


duffbeer
őstag

Pi4 röhögve kiszolgálja ezt a feladatot, de ahogy előttem írták, ezek a használt lenovo, hp, dell mini gépek szotyiért elérhetők és komplettek tokkal vonóval, arányában sokkal erősebb hardverrel. Ha a beépített háttértár elég Neked, USB-vel sem kell bajlódni.

[ Szerkesztve ]

(#47492) Dr. Oid válasza duffbeer (#47491) üzenetére


Dr. Oid
aktív tag

Koszi mindenkinek a válaszokat!
Közben rájöttem, hogy pongyola voltam. Keveset töltök le, de kevés idom is van megnézni, úgyhogy gyűlnek a dolgok, ezért lenne jó egy kvázi automatizált letöltés, amit bárhonnan el is érhetek. NAS esetében ismerem pl a syno lehetőségeit távoli elérésre, egy Pi esetében vagy akar az emlegetett thin clientnel nem tudom, mi a jó megoldás. Plex vagy Emby nem kell, elég, ha egy smb van, arra rá tud menni bármelyik lejatszom.
Pi fele elsősorban a fogyasztás miatt kacsingatok, egy thin client ezek szerint nem drámaian eszik többet?

(#47493) wassermann


wassermann
Topikgazda

Hétvégén volt időm és kipróbáltam mire képes asztali gépként a 8éves RPi 3 Model B-m.

Legyalultam egy gyors SD kártyát, megkapta a legfrissebb 32bites OS-t, mindent tunningoltam amíg csak lehetett, beállítottam SWAP-nek ZRAM-ot...
Az eredmény ugyanaz, mint korábban: ha nem akar internetezni az ember, szöveget szerkeszteni, képet nézegetni, filmet (HD) vagy zenét lejátszani úgy ahogy rendben. De, ha internetezni akarsz, használd inkább a mobilod :-) 8éves hardver elvérzik, sok neki egy bonyolultabb oldal megnyitása is...

[ Szerkesztve ]

(#47494) Helios válasza Dr. Oid (#47492) üzenetére


Helios
csendes tag

Csak kíváncsiságból rágugliztam, hogy mennyi is a fogyasztása egy vékony kliensnek illetve mini PC-nek. Többféle eredménnyel találkoztam, de nagy vonalakban terhelés nélkül 6W, terhelve 15-25W fogyasztást írtak hozzájuk, kiépítéstől, CPU és RAM-tól függően. Az itthoni RasPi 2B kb. 6 wattot fogyaszt (25% terheléssel). Ha helyette egy újabb – energiahatékonyabb – vékonykliens lenne, szerintem az sem fogyasztana ennél sokkal többet. De ha feltesszük, hogy esetleg 10 wattal többet fogyaszt, az a drágább piaci árral számolva is csak 6132,- éves többlet áramdíj lenne.
Erősen elgondolkodtató, hogy ha a Raspberry kiöregedik, akkor már inkább valami mini PC lesz helyette, mert most is csak GUI és monitor nélküli szerverként üzemel, és az extra funkciót (pl. GPIO csatlakozók) nem használom ki, ellenben az USB csatlakozók alacsony terhelhetősége korlátoz.

(#47495) kutga válasza wassermann (#47493) üzenetére


kutga
nagyúr

Ki lehetne próbálni egy ssd meghajtót az oprendszer alá, bár szerintem inkább a proci lesz kevés. Nálunk anyámnál üzemel torrent és dlna szerverként, desktop üzemre nem fognám be.

Let the Zone take me if I am.

(#47496) wassermann válasza kutga (#47495) üzenetére


wassermann
Topikgazda

Csak kíváncsiságból próbáltam, öreg ez már (RPi3).

Alapesetben ez a Pi "headless", videomagnóként üzemel, másra egyáltalán nem használom. Csak egy USB-s DVB-T vevő lóg rajta, még billentyűzet sem. Ha állítgatni akarok rajta vagy letöltök róla egy felvételt, azt a TvHeadend web-es felületén érem el, távolról.

(#47497) kutga válasza wassermann (#47496) üzenetére


kutga
nagyúr

Nálunk is valami hasonló a helyzet. Igazából talán még öt éve próbáltam desktopként használni, de már akkor sem volt valami erős.

Let the Zone take me if I am.

(#47498) golyani válasza golyani (#47170) üzenetére


golyani
addikt

[link]
Végül egy ilyet szereztem 1200-ért. SSD-t beledobva 400+MB/s értékeket ad PC-n.
Kapott egy régi OCZ Agility3-as SSD-t, klónoztam rá az SD karit, működik frankón.

(#47499) ath válasza Helios (#47494) üzenetére


ath
senior tag

nekem pl van egy m73 tiny i5-4570T procival, mindenre is elég lenne, de nem hajlandó monitor nélkül bootolni, így csak porosodik a polcon.. ezért lett helyette rockpi4.
szomorú, mert így költeni kellett, pedig nem is volt annyira indokolt.

(#47500) UberMutant válasza ath (#47499) üzenetére


UberMutant
őstag

vegyél hozzá egy vga vagy hdmi dummy connectort és menni fog.
pl
[link] vga
[link] hdmi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.