Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Az emberek furák lettek
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz fordfairlane #10598 üzenetére
De nem érted, az a lényeg, hogy hogyan gondolkozik miközben megépíti a piramist
Én továbbra is tartom, hogy a hallott és írott szövegértéses tesztnél nincs fontosabb egy állásinterjún... Problémák, csúszások, nem megfelelőségek nagyon jó része nem a (szakmai) hozzánemértés miatt van, hanem azért mert emberek nem értik amit elmondanak / leírnak nekik. Maradék része meg mert képtelenek és / vagy nem hajlandóak kommunikálni.
-
fordfairlane
veterán
Sajnos amint valami nem matematikai-algoritmikai feladat jott, nem is ertette, hogy mit akarunk tole, nalunk meg nem volt igeny kulon algoritmus-felelos emberkere.
Ezért nincs értelme matematikai-algoritmikus példákkal szívatni a jelentkezőket. Túlnyomó többségüknek nem matematikai algoritmusokat kell elemezniük, hanem információs rendszereket kell tudniuk kezelni, ezek alá fejleszteni.
Ez kábé olyan, mintha egy kőművest azzal szívatnának, hogy tud-e faragni követ sziklából, majd abból tud-e piramist építeni.
x gon' give it to ya
-
Ispy
veterán
Sőt, én ismertem olyan srácot, aki nagyon jó programozó volt, kente vágta a témát, jó meglátásai is voltak, de egyszerűen képtelen volt valamit befejezni határidőre. És a befejezni alatt nem azt értem, hogy lefordul a kód és 1-2x le is fut, hanem, hogy az atombiztosan végig van gondolva, és ha jön Mancika, akkor nem fogja ez első egérkattintással hazavágni a programot.
Egyébként nekem sem túl erős a matekom, ennek leginkább az az oka, hogy nem használom napi szinten, mert nem kell. Így 40-hez közel meg egyszerűen kiesnek olyan dolgok, amiket nem használok napi szinten.
Esténként meg nem a fiboncci n-edik eleme megoldásokat nézegetem az ágyban fekve.
Szóval én az ilyen papíron oldjál meg feladatokat teszten tuti elhasalnék....
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
biker
nagyúr
"- fibonacci n-edik eleme": ide jöhetnek az elborult ötletek
Huuuu, ha lesz egy kis idom, elo fogom keresni, milyen megoldasok szulettek ra neha. Volt egy-ket eleg elborult. Az egyik srac bitwise magiat irt ra, ott helyben, papiron az interjun, par perc alatt.
Azt hittem, a szemem kiesik, nagyon penge volt.
Sajnos amint valami nem matematikai-algoritmikai feladat jott, nem is ertette, hogy mit akarunk tole, nalunk meg nem volt igeny kulon algoritmus-felelos emberkere.Örülök, hogy te magad írtad ezt a konzekvenciát.
A jó matekos != jó programozó != jó feladatmegoldó
Én nekem nyögve megy a matek (most estin 40 évesen BGE PSZK gazdinfó, fülünkön is matek folyik, gazdmatek) de saját kútfőből írtam olyan ügyfélkezelő rendszert ami rohadt jól teljesít, mert az üzleti folyamatokat akár fejben modellezve megoldom.
nem is emlékszem, tankönyvi mintákon kívül életemben találkoztam e fibonacci számsorral?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
opr
nagyúr
válasz bambano #10594 üzenetére
"- szaz random szam atlagat irjuk ki": printf("0.5\n");
Sztem ezt peldaul oszinten dijaztam volna interjun, mondjuk csak akkor, ha hozza van teve, hogy a 100 az ehhez igazabol boven kicsi szam meg."- fibonacci n-edik eleme": ide jöhetnek az elborult ötletek
Huuuu, ha lesz egy kis idom, elo fogom keresni, milyen megoldasok szulettek ra neha. Volt egy-ket eleg elborult. Az egyik srac bitwise magiat irt ra, ott helyben, papiron az interjun, par perc alatt.
Azt hittem, a szemem kiesik, nagyon penge volt.
Sajnos amint valami nem matematikai-algoritmikai feladat jott, nem is ertette, hogy mit akarunk tole, nalunk meg nem volt igeny kulon algoritmus-felelos emberkere."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
bambano
titán
szerintem nyitni kellene egy vitát arról, hogy ez most a programozási területen állást keresek topic, vagy a programokkal, algoritmusokkal, ilyesmivel foglalkozó programozás topic.
a magam részéről nem fogom tovább olvasni huszadjára is ugyanazokat a kérdéseket, amik, szerintem, az álláskeresés topicba valók.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
PumpkinSeed
addikt
válasz DNReNTi #10588 üzenetére
Szerintem ez totálisan rossz teszt, én például papíron egy hello world-t nem bírok megírni. Egyszerűen annyit technológia van, hogy esélytelen az, hogy valaki jó legyen google nélkül. Hiába írtam már le az insert into-t 3000x még néha most se jut eszembe a helyes szintaxis. Az más dolog ha egy webes architektúrát kell megtervezni, de azt aligha hiszem, hogy junior szint.
(#10591) fordfairlane
Már egyszer leírtam, hogy mik a véleményeim az ilyen tesztekről, de szerintem ez is meg a kiadott 1 hetes teszt is totálisan felesleges. Egy másfél órás beszélgetés alatt úgyis kiderül minden a tudásszintről, nem véletlen felvételiztet így pár cég.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
martonx
veterán
válasz cadtamas #10586 üzenetére
Nos a junior programozótól elvárás, hogy tudjon programozni vagy sem és elég ha majd belejön cége válogatja.
A fizetése bruttó 300-500 ezer közé várható vagy sem (sok múlik a cégen, és a földrajzi elhelyezkedésen, külföldön ennek a duplája / fele is lehet).
A felvételin vagy lesznek konkrét fejlesztési kérdések vagy sem. Lehet hogy kapsz beugratós kérdéseket, de lehet hogy nem.
Lehet, hogy többed magaddal fogsz rögtön egy nagy projekten dolgozni, de lehet hogy csak téged tesznek egy egész projektre.
Jó esélyed van arra, hogy eleinte csomó újdonsággal találkozz, de lehet hogy ezeket már ismerni fogod.Hmm azt hiszem kb. ezekre számíthatsz nagy vonalakban programozó juniorként. Remélem jól összefoglaltam. Tényleg ezt akár ki is lehetne tenni a topik összefoglalójába, hogy legközelebb már megkérdezni se kelljen, hogy mire számíthat egy junior
Én kérek elnézést!
-
opr
nagyúr
válasz cadtamas #10580 üzenetére
Hat, eleg valtozo, abban igaza van a kollegaknak.
Mindenesetre az asztal mindket oldalan ultem, bar hala egnek annyira nem sokszor, szoval tudok adni egy kis kivonatot, aztan majd eldontod, hogy neked ez mennyire volt hasznos vagy nem.Szoval, junior interju menete altalaban valahogy ugy nezett ki, hogy:
- kivagymivagy, es miert nincs/piros a sapkad, illetve hany perc alatt tudod lemosni a fonok kocsijat? (utobbi kerdest is feltettem sokszor poenbol, csak hogy lassam a reakciot. Persze utana kozos rohoges volt, mikor leesett a kedves masik felnek )
- milyen projekteken dolgoztal akar elozo munkak, akar egyetem alatt?
- mi volt az utolso olyan dolog, amit teljesen egyedul, nullarol irtal?
- volt-e/van-e olyan, amit csak ugy magadnak irtal hobbibol, es ha igen, mi az?
- honnan jott ez az egesz programozosdi, miert lettel programozo, hol/hogy tanultad, stbEzekbe termeszetesen belekerdezunk, megkerjuk, vazlatosan irjon le par dolgot hogy oldott meg, stb.
Ezutan feladatok (C++ interju lesz mind, par arra vonatkozik, a tobbi nyelvfuggetlen):
Vannak a nagyon alap feladatok, amolyan beugro jelleggel, ezekre par pelda:
- szaz random szam atlagat irjuk ki
- fibonacci n-edik eleme
- palindrom (adott szam/string palindrom-e)
- mondd meg mit csinal az alabbi fuggveny, aztan ha tudod/szerinted erdemes, optimalizald (Itt altalaban vagy primes moka van, vagy pedig konteneres, hogy vector/list/map/stb a jobb)Kicsit komolyabb feladatok/feladattipusok:
- Melysegi/Dijkstra/A*/akarmilyen bejarasa valaminek
- Adott kodreszben mondd meg, hogy van-e hiba, ha igen, mi az
- Forditasi/futasi ideju tipusok, castolas, oroklodes, template-ekkel kapcsolatos feladatEzen felul pedig mindig van kotetlen jellegu beszelgetes a nyelvrol magarol, hatalomszavakra rakerdezuk (const, referencia, pointer, public, private, stb), ilyesmi.
Alapvetoen tapasztalataim szerint minden interjura igaz, szintfuggetlenul, hogy azokat az embereket keressuk, akik:
- jol gondolkodnak
- kepesek kommunikalni analog modon is
- erdekli oket a szakma, nem csak hallottak a gizitol, hogy itt aztan szarra keresed magad, ugyhogy jottek
- van valami otletuk, jovokepuk, el akarnak erni valamit a tudasukkal hosszutavon (egy ceg se fog megsertodni, ha nem hazudod be, hogy naluk akarsz a szekben almodban meghalni 85 evesen, tudjak jol, hogy jobb esetben egy ember par evig van ott, rosszabb esetben egy evig, vagy meg addig sem)
- alapvetoen mernek kerdezni, es akarnak tanulniNagyon sokszor van olyan, hogy a szakmailag abban a pillanatban gyengebb jeloltet veszik fel, mert jobban gondolkodik es kommunikal, illetve mer kerdezni. Persze ez nem mindenhol van igy, es foleg palyakezdo-junior szintre igaz. Azt is hozzatennem, hogy mindenhol egy kicsit mas a dolog, de ha a fentebb leirtak mennek, azert joesellyel fogsz munkat talalni a valasztott nyelven. Aztan max ha kollegak mashogy gondoljak, majd kijavitanak.
Igy hirtelen ennyi jutott eszembe, remelem ad nemi ralatast a dologra/segit/ez az, amit keresel.
szerk:
DNReNTi #10588:
"peldaul egy string karaktereinek megforditasa sorrendben visszafele, beepitett szovegfuggveny hasznalata nelkul. Ez peldaul szerintem egy kimondottan jo teszt."
Ez nekem is tetszik, nagyon jo, plane hogy meg lehet oldani vagy sokfelekeppen, ami azonnal ad tampontot rola, hogy hogy gondolkodik/milyen szinten van az ember! Ha nem gond, ha ugy adodik, hasznalni fogom a jovoben valamikor![ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
DNReNTi
őstag
válasz cadtamas #10586 üzenetére
Volt olyan munkahelyem ahol az interview soran lapon, tollal kellett programozni. Ennek nem a sz.p.tas volt a celja, es nem is az volt a lenyeg h a leirt kod tokeletes legyen es azonnal hiba nelkul forduljon, hanem ebbol jol le lehet szurni, hogy valaki mennyire biztos abban amit csinal, hogyan gondolkodik elore, hiszen a javitgatasnak, nyilazasnak nyoma van. Nyilvan ez csak egy 30-40 perces kis kodreszlet, aminek semmi ertelme, peldaul egy string karaktereinek megforditasa sorrendben visszafele, beepitett szovegfuggveny hasznalata nelkul. Ez peldaul szerintem egy kimondottan jo teszt.
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
cadtamas
tag
válasz martonx #10582 üzenetére
Azért volt, aki sikeresen megoldotta a hülye kérdést.
Pontosan ez lenne a lényeg, kis rálátás arra, hogy mit várnak el egy kezdő programozótól.
Írd oda bátran, hogy nálatok magasak az elvárások. Ne aggódj, nem csak a programozásban van így.
Ha tőlem valaki megkérdezi, hogy AutoCad/REVIT/NX/Solidworks/ProE/AdvanceSteel/Cadmep/Cadduct vonalon mik az elvárások, simán el tudom mondani, hogy nálunk mi. Sőt, konkrét példát is tudok neki mondani, hogy mire számítson egy felvételi elbeszélgetés alatt. Meg azt is, hogy másoknál nagyjából mire számíthat.Ha valaki leírja, hogy a NASA-hoz mi a belépőszint az is lehet adekvált válasz valakinek.
-
martonx
veterán
Szvsz ez tipikusan az a hülye kérdés, amire csak hülye választ lehet adni. Múltkor is nagyon erőltette itt valaki, de hagyjuk már.
Mégis ha egy fékgyártó beágyazott rendszert készítő céghez megy el programozó juniornak valaki akkor az között és egy php-vel cms-ben sorozatban webshopokat gyártó cég juniorja között hogy lehet párhuzamot vonni?
Vagy ugyanígy mondhatnám, hogy egy 10 fős cég egyetlen juniorja, és egy 1000 fős cég 700 juniorja között hogy lehet párhuzamot vonni. Ég és föld az elvárásbeli / hozzáállásbeli különbség.
Aztán cégenként eltér az is, hogy ki számít juniornak? Nálunk juniornak is csak akkor jöhet valaki, ha magabiztos több éves szakirányú programozói gyakorlata van. Máshol meg már az is junior, aki a nevét helyesen le tudja írni a felvételin.
Én kérek elnézést!
-
DNReNTi
őstag
Csak egy pelda: Nalunk akarmilyen pozira jon a jelolt, a gyakorlati feladatban biztos, hogy lesz olyan feladatresz, amiben valamilyen rekurziv megoldast kell alkalmazni. Termeszetesen ezt nem mondjuk meg, eloszor ra kell jojjon, hogy arra van szukseg, utana meg nem art ha meg is tudja csinalni.
En amugy minden interview alkalmaval elmondom, hogy nem az a cel, hogy a feladatok kesz legyenek, vagy tokeletesen mukodjenek, az a lenyeg, hogy lassam belole, hogy a tagnak van lovese arrol, amit csinal. Eppen emiatt adunk annyi feladatot, amit megcsinalni sem lehet annyi ido alatt. Ennek ketto elonye is van. Egy: latjuk azt hogy hogyan priorizal a jelentkezo, es nem rogyik be a rahelyezett nyomastol. Ketto: ha veletlen van olyan resze a feladatnak amirol lovese sincs, akkor tud csinalni mast.
-
cadtamas
tag
Egy kicsit szeretnék visszakanyarodni egy korábbi témára engedelmetekkel.
A junior programozóktól elvárt képességekről beszéltünk.Tudnátok példákat mondani, milyen feladatokat kell tudni önállóan megoldani egy junior programozónak?
Az is biztos nagy segítség lenne a jövő programozói számára, ha tudnátok konkrét feladatokat leírni, amik mondjuk egy felvételi teszten előjönnek. -
veterán
válasz PumpkinSeed #10577 üzenetére
Köszönöm, utánanézek. Privátban tudnál pár ajánlott céget mondani nekem?
Milyen kezdőbérrel lehet számolni 3 hónapos tudással és hova fejlődik ez mondjuk 2 év alatt?https://tinyurl.com/rasoapro
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok!
Nem tudtok véletlenül valami egyszerű módot arra, hogy a programomba integrált térképen csak Magyarország legyen? Abban a formában, hogy természetesen ott van az egész térkép, de ha az user el akar császkálni akkor azt ne engedje, illetve Zoom out esetén is ugyan ez történjen, tehát "visszapattanjon" Magyarországra. Sok helyen láttam már ilyet. Azt már megoldottam, hogy indításkor bezoomoljon Magyarországig.
C# / WP 8.1
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Bankkártyával? Hát persze!
-
PumpkinSeed
addikt
válasz rasotamas #10573 üzenetére
Most lehet leszólnak itt, de már 2 éve dolgozok Go-ban és külföldön is meg otthon is ölnek a Go programozókért. Annyira nincs belőlük, hogy kifizetnek neked 1 milliót otthon is, ha jó vagy benne. Elosztott rendszerfejlesztő pedig még annyi sincs. Szóval szerintem érdemes ebbe az irányba elindulni. Egy jó LinkedIn profil és tudás mellett otthonról a kanapéból programozhatsz sok pénzért. Persze elvárt egy erős tudásszint a témában, de mivel nincs Go programozó ezért sok cég ajánl olyat, hogy felvesznek, ha van egy alaptudásod belőle (amit 3 hónap alatt fel tudsz szedni), és hajlandó vagy megtanulni.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
veterán
válasz DNReNTi #10574 üzenetére
Mondtam is neki, hogy ezért felállni jó nagy hülyeség volt
Jött itt 128 bites math libekkel, mondtam neki, hogy 5 számjegynek minek, kihullik a carry a kukába.
Akár az operandusokat is meg lehetett volna csinálni 1-1 osztálypéldánynak, 6 darab BCD változó a helyiértékeknek, a 6. a carry az minden ciklusban megy a kukába.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
DNReNTi
őstag
válasz rasotamas #10573 üzenetére
Az interju feladatok sokszor inkabb a gondolkodasmod es a problemamegoldo kepesseg felterkepezesre szolgalnak nem pedig egy eletszeru feladat. Valoszinuleg itt is errol volt szo. Mi is olyan feladatokat adunk a hozzank jelentkezoknek amibol 5-6 ora alatt felmerheto, hogy altalanosan milyen tapasztalatai vannak az adott palyazonak, ha ehhez ertelmetlen feladatot kell adjunk, hat adunk.
-
veterán
Hát, nem tudom, kollégámnak kínáltak most 6 nettót, az majdnem annyi, C++ kódolásért.
Mikor az interjún a Fibonacci n-edik elemének utolsó x számjegyét objektum orientáltan kellett volna megcsinálni felállt, hogy egy ilyen egyszerű program bonyolítása ellenkezik az elveivel.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Ispy
veterán
válasz rasotamas #10570 üzenetére
Nem tudom, lehet tévedek, de szerintem bruttó 1 misi az már inkább egy középvezetői szint, nem egy "mezei" kóderé. Biztosan vannak olyan cégek, ahol ennyit ki tudnak fizetni egy programozónak, de nem hiszem, hogy túl sok van belőlük, odakerülni meg végképp nem egyszerű.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Cathfaern
nagyúr
válasz rasotamas #10570 üzenetére
Szerintem azt döntsd el mennyire szeretnél szakmádban dolgozni.
Ha igen, akkor C / C++, esetleg LabView (utóbbit nem ismerem, de tudom sok helyen használják)
Ha nem, akkor valószínűleg C# áll legközelebb a tapasztalataidhoz, de igazából akkor szóba jöhet sok más is, kérdés, hogy milyen terület érdekel a legjobban. -
veterán
válasz Jim Tonic #10566 üzenetére
Köszönöm a segítségedet!
Több iránnyal szemezek.
1. Ráfeküdhetnék a beágyazott fejlesztésre. Sajnos egyetem óta aktívan nem sok lehetőségem volt ezzel foglalkozni, tehát valószínűleg juniorként vennének fel most, de ha pár hónapig aktívan foglalkoznék vele egy mid levelre lehetne esélyem. Sajnos ez a legtöbb cégnél nem létező fogalom, van a junior meg a szenior szint.
A probléma, hogy szerintem ezen a területen hamar lenne bérplafon, 7 bruttó már az istencsászár kategória, ha jól látom.
2. Feleleveníthetném C++ tudásomat
3. Vagy arra építve nekifoghatnék inkább a C#-nak.
4. Esetleg tanulhatok valami újat, pl tegnap elkezdtem Python-t nézegetni, szimpatikusnak tűnik egyelőre.
5. Félig a szakmámnál maradva neki foghatnék LabView-zni. Tapasztalattal, NI vizsgákkal elérhető ott is a kívánt bérszint.29 éves vagyok (még 3 hétig), 4 éve végeztem. Nem a sok pénz keresése az egyetlen motivációm, de akinek családja van annak elég fontos.
Tapasztalataim szerint az öreg szakikat nem nagyon fizetik meg. Ahol eddig dolgoztam, az 50-60 évesek semmivel nem kerestek többet a 35-40 éveseknél. Ebből kiindulva minél hamarabb el kell kezdeni jól keresni, és mivel soká diplomáztam, máris hátrányban vagyok.
Most megelégednék 500 bruttóval, hogy szinten maradjak, de ha lenne olyan cég, ahol csak 450 lenne, de olyan tudást szedhetek fel, ami később kamatos kamattal visszaadja ezt a lemondást, az is jó lenne.
A bruttó 1m reményeim szerint mostantól kezdve 5 év alatt elérhető sok munkával, de kérlek javíts ki ha tévedek. A nettót talán 40 éves koromra lehetne célként kitűzni.
De nyilván a trendeket senki nem tudja előre, lehet, hogy valamelyik irányt kipécézi a szakma és szinte teljesen el fog tűnni, vagy egyszerűen felváltja valami más.[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Jim Tonic #10567 üzenetére
Mi freshdesket használunk.
-
nagyúr
Tudtok olyan weboldalt, ahol tudok magamnak ingyenesen egy kisebb helpdesk (ticket) szolgáltatást regisztrálni?
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nagyúr
válasz rasotamas #10561 üzenetére
C#-pal nem lősz mellé, de azért pár dolgot.
Nekem mindkét diplomám megvan (villany és infó), és a kettő azért jelentősen más. Természetesen van átjárás, sok a közös terület, de ami nem közös, az sem kicsi. Ha inkább az infó és a programozás felé mozdulnál (ha így akarsz keresni, akkor az tűnik jobb választásnak), akkor gyúrj rá képzésekre, érdemes. Szokták ajánlani az Udemyt, tényleg nem rossz. Sajnos most visszaugrottak az árak, de tényleg jók.
Ha igazán jó leszel C#-ból, azzal piacképes leszel.
A "sok pénzt keresni" ne legyen az egyetlen motivációd. Nekem is az volt fiatalon, és hiba. Jó munkát és jó munkakörnyezetet keress, a pénz is jönni fog majd. Nem tudom, most mennyi idős vagy, hány éves akarsz millió felett keresni, de érdemes ebből visszavenni. Nettó 1m-hoz már nagyon jónak kell lenned majd valamiben. De a bruttóhoz is. Ha viszont csak az lebeg a szemed előtt, hogy ezt elérd, akkor a saját esélyeidet rontod. Szerintem.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
bambano
titán
válasz MasterDeeJay #10562 üzenetére
"Távoli asztali programot szeretnék írni visual studio-ban.": én lebeszélnélek róla, felesleges feltalálni a melegvizet.
a natolással az a gond, hogy befelé menet küzdős. tehát konfigurálni kell, ezt akarod elkerülni.
kifelé menet viszont általában semmi nincs, tehát csak annyi a megoldás, hogy a távoli asztalhoz úgy férj hozzá, hogy minden kapcsolat kifelé megy a natok mögül. ehhez kell egy szerver, amit neked kell biztosítani, ahova bejelentkezhetnek ezek a kliensek.ha úgyis telepíteni kell programot a gépekre, akkor inkább virtuális magánhálózatot telepíts oda, és akkor nem kell programot írni, csak felkonfigurálni a vpn-t, és azon keresztül meglévő eszközöket használhatsz.
-
biker
nagyúr
A tw a 80-as porton dolgozik, azért nem kell tűzfalat buhetálni
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
opr
nagyúr
Így hirtelen pár gondolat, aztán ha van itt nálam okosabb ember, majd meghazudtol
- Tűzfafat nyitni mindenképpen kell, hacsak nincs olyan port, ami be van állítva úgy, hogy minden átmehet rajta. (A legtöbb tűzfal program szitnen blokkol, még az alap winfosos is)
- Ha van ilyen, akkor annyi a dolgod, hogy a forgalmat azon a porton tolod át.
- Ezen felül mindenképpen szükséged lesz egy fix ip-re, vagy ddns-szolgáltatásra, vagy ha valami fix ip-s központi szerveren viszed át, akkor valami ID-alapú azonosításra, ami alapján megkapod a túloldal címét, ahova csatlakozni fogsz és mehet a p2p kommunikáció."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Távoli asztali programot szeretnék írni visual studio-ban. Rengeteg leírás van hozzá és már példák alapján sikerült is összehozni.
Ami viszont nekem kellene az az hogy ne kelljen tűzfalat nyitni hozzá. Ez valami NAT-olás dolog lehet, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Olyasmi megoldást szeretnék mint a teamviewer ami át megy mindenen.
Tehát lenne egy központi szerver rész amire feljeletkeznek a kliensek és én távolról látnám a képernyőjüket (mjpeg stream megoldást találtam) és egeret, billt tudnék vezérleni távolról.
Szóval mi is az a hálózati dolog amitől nem kell portot nyitni?
Hogyan működik ez többszörösen natolt hálózatokon? (pl mobilnet ahol nincs saját külső ip és pluszba még egy routeren is át kell menni) -
veterán
Legyetek szívesek egy kis segítséget nyújtani, merre induljak tovább.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz bambano #10558 üzenetére
Nem feltétlenül, csak kezdésnek gondoltam. Szívesen adok pénzt értelmes dolgokért, csak sokszor nem tudom előre mi értelmes és mi nem. Amolyan próbaverzióként belenézek, ha tetszik megveszem.
Szedtem le nCore-ról olyan Lynda képzést, ami semmi újat nem adott, megnézhettem volna lynda-n is hiszen van 10 nap trial, de így szerencsére értelmesebb dologra is el tudom használni.
De ha találok egy jó könyvet, ami nem 20 ezer forint akkor meg fogom venni.
De sok ingyenes kurzus is van neten, az, hogy nCore-ról szedek le valamit nem feltétlenül jelenti, hogy fizetős.
Megvan a Kernighan/Ritchie féle C könyv is, meg a Benkőné féle C++ könyv is
Ne ebből induljunk ki. Hajlandó vagyok pénzt adni a befektetett tudásért, bár egy több százezres tanfolyam most nem férne bele.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz bandi0000 #10557 üzenetére
Nem kezdőként szeretnék ennyit keresni, hanem 3-5 év után.
Jelenlegi fizetésemmel meg vagyok elégedve, kb. a fenti bruttó felét kapom, de meg fog szűnni a munkahelyem, és olyan irányba szeretnék menni, aminek van jövője, amerre érdemes.
Maradhatok automotive-ban, vagy más embedded területen tesztelőként, fejlesztőként, főleg C nyelven.
Vagy mozdulhatok villamosmérnöki vagy szoftveres irányban másfele is, de nem tudom hosszú távon melyik kifizetődőbb.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
Sziasztok!
Villamosmérnökként jelenleg főleg beágyazott teszteléssel foglalkozom, illetve beágyazott C programozásból van tapasztalatom. Amit a BME-n, Kandón lenyomtak C++ból azt akkor, évekkel ezelőtt megtanultam. Window application fejlesztési tapasztalatom csak Perl/PerlTK-ban van.
Most van lehetőségem 3-4 hónapig aktívan tanulni egy munkahelyváltáshoz. Melyik programnyelvre lenne érdemes ráfeküdni?
Nem köntörfalazok, erősen motiválna a pénz, szóval olyan irányba mennék, amivel itthon pár év tapasztalattal ha nem is nettóban de meg lehetne keresni 7 számjegyet. Bár hallottam olyat, hogy 5 év C#/Labview tapasztalattal akár nettóban sem elképzelhetetlen.
Ha megvan a jó irány mik lennének a lépések?
1. Visual Studio MSDN-ről, regisztrálni valami free-re
2. Valamilyen Lynda, vagy nCore PDF alapján elkezdeni
3. Hogyan tovább? Ha eljutok egy szintre hova jelentkezzek ahol sokat lehet fejlődni, nem csak a napi rutin van? Mennyi idő kell eljutni arra a szintre, hogy felvegyenek?
Köszihttps://tinyurl.com/rasoapro
-
bambano
titán
szerintem az elképzelésed reális, 4-5 év alatt feljebb lehet lépni.
hogy nekem mennyire tele van a hócipőm (ha már téma lett az aláírásod) azzal, hogy azt a tudást, amit a topic állandó lakói 8-10-15 év alatt véres verejtékkel felszedtek, a frissen jöttek pár hét alatt kényelmes sétagaloppal tervezik megtanulni...
nagyon kérek minden newcomert, hogy ezt a hülyeséget fejezze már be és tanúsítson több tiszteletet ezen szakma iránt!
-
DNReNTi
őstag
válasz Jim Tonic #10550 üzenetére
+++
(10549) Z-Raw
Egyebkent epp nemregiben volt errol szo, ha kicsit visszaolvasol sok hasznos infot talalsz. En kiegeszito kepzesnek az Udemy-t ajanlom. Ne erjen meglepetes: nincs ingyen, de ahhoz kepest amit ad, szerintem kimondottan olcso.[ Szerkesztve ]
-
Z-Raw
újonc
Sziasztok!
Egyik barátom ajánlotta a PROHARDVER fórumát, ő lelkesen olvas és kér tőletek tanácsot.
Jelenleg Német-Angol L1-esként dolgozom, alapszintű számítógépes ismeretekkel kerültem ide, őszintén szólva, eléggé megszerettem az IT Világát. Szeretnék többet tudni, és többet elérni ha lehetséges, ezért gondolkodtam fizetős képzéseken. Jelenleg februárban induló JAVA SE képzésre szeretnék jelentkezni. Utána egy EE-t is bevállalnék. Eddig még nem próbálkoztam programozással, de nagyon érdekel.
Szeretnék 4-5 hónapon belül feljebb lépni, szerintetek az elképzelés reális? Önképzés gyanánt megpróbálkoznék még mással is, milyen programokat,könyveket ajánlanátok egy kezdőnek?
Remélem jó helyre posztoltam
És várom válaszaitokat.Ui : A JAVA-s topikba is beírtam ugyanezt, gondoltam itt is megpróbálom
Nem vagy bölcs, csak bölcsész
-
nagyúr
Nem aktuális, megoldódott közben.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
whYz
őstag
válasz PumpkinSeed #10546 üzenetére
MSc-nel kb £11k egy evre a tandij, de gondolom tudod, hogy van allami diakhitel ami eleg jo. Visszafizetni se tul megterhelo, kamat sincs ra (vagy csak egy nagyon minimalis), igy addig es ugy fizeted ameddig akarod. Ha jol tudom 60 eves korban torlodik. Raadasul vissza se kell fizetni ameddig nem keresel tobbet £21 000-nel evente.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
Amúgy itt hogyan is vannak a tandíjjak? Ezt se vágom, hátha el tudod gyors mondani.
(#10535) opr
Igen, de én többnyire toborzókkal beszéltem akik azért képbe vannak az EU-s egyetemekkel. Vagyis a jobbak, mert azért akad bőven kókler toborzó.
-
kispx
addikt
> "Érdekelne hogy milyen jellegű feladatokra számíthat egy junior?"
Leginkább cég válogatja. Nekem pl.: egy angol nyelvű ISO szabványba kellett az első pár napban belemerülni, majd a hozzá tartozó modult megtervezni, implementálni, majd tesztelni. Tervezésben és tesztelésben sokat segítettek, mert eléggé speciális területen mozgunk. Kicsi cég vagyunk és külön tesztelőnk sincs.Az egyik volt egyetemi csoporttársamnál. Egy távozó félben lévő kollégájától megörökölt egy androidos játékot ami hibásan futott. Azt kellett rendbe raknia. Ők is kicsit cég.
Általában elmondható, hogy legelőször cégspecifikus dolgokba kell beletanulnod. Vagy "betanuló feladatokat" kell megoldanod a cégspecifikus rendszerben.
> "Mennyi az általános betanulási időszak, mikortól dolgozhat önállóan részfeladatokon vagy projecteken?"
Szerintem mindenhol önállóan fogsz megoldani részfalatokat vagy betanító feladatokat a kezdetektől fogva. Tapasztaltabb kollégák max besegítenek vagy átnézik.A listát még kiegészíteném, azzal, hogy
- legalább tudj angol szöveget olvasni
- hiba esetén tudj az IDE alapvető debug funkcióit használni (step into, step over, step return, variables watch, breakpoint) [találkoztam olyannal, akinek a printf volt az egyetlen debug eszköze][ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz sztanozs #10543 üzenetére
De miért vennének fel? Illetve miért akarnál nem junior pozícióban kezdeni? Ez olyan dolog, mint ha azt mondanád, hogy van 15 év tapasztalatod személyautó vezetőként, 1 év tapasztalatod kamionsofőrként, akkor te senior kamionsofőr vagy. Nem vagy az, de nyilván ha kezdesz juniorként, és látják hogy hozod a senior szintet, akkor hamarabb fentebb lehet lépni. Mint ahogy ha tudsz bizonyítékot hozni arra, hogy meg van a senior szint (hobbi projekt, stackoverflow aktivitás, open source projectekben aktivitás, stb.), akkor megint más a helyzet.
-
sztanozs
veterán
válasz Cathfaern #10542 üzenetére
Vélelmezem úgy érti, hogy nincs bizonyítható programozási referenciiája (pl adminként dolgozott eddig).
Nálam is kb ez a helyzet. Ha el akarnék menni fejlesztőnek - kérdéses, hogy felvennének-e nem junior fejlesztői poziba 15 év ITSec és 1 év feljeszői (15 évvel ezelőttről) referenciával.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Cathfaern
nagyúr
"Kezdhet-e valaki használható tudással, ellenben tényleges programozói munkatapasztalat nélkül "nem juniorként"?"
Olyan nem létezik, hogy valakinek nem junior tudása van, de nincs tényleges programozói tapasztalata. Programozni ugyanúgy nem lehet elméletben, mint gyereket csinálni.Amúgy a kispx-féle listába én beleírnám az értő olvasást is (nevezhetném "szöveges feladat megoldás"-nak is, döbbenet mennyien véreznek el rajta.
DNReNTi
Elsőre furán hangzik, de ha programozókról van szó, akkor én valahol megértem. Lehet amit akar az annyira nem fontos, viszont ha te benne vagy valamiben, akkor így nem szakít ki belőle, aztán majd ha ráérsz, válaszolsz neki (akár szóban). -
tick
aktív tag
Ez rendben van, minden munkára érvényes kellene hogy legyen.
Érdekelne hogy milyen jellegű feladatokra számíthat egy junior? Mennyi az általános betanulási időszak, mikortól dolgozhat önállóan részfeladatokon vagy projecteken? (értem hogy ez cégenként, nyelvenként, területenként más és más)
Egyáltalán mitől junior a junior? Csak a tudástól függ vagy az eltellt időtől is? Kezdhet-e valaki használható tudással, ellenben tényleges programozói munkatapasztalat nélkül "nem juniorként"? Esetleg ez csak egy címke a pozícióban hogy ne ijedjenek meg a pályakezdők? Van egyáltalán jelentősége?Everything that has a beginning... has an end
-
axioma
veterán
válasz dabadab #10538 üzenetére
Volt olyan - o mar akkor sem kezdo - kollega az akkori munkahelyemen ugy 15 eve, aki mikor elakadt, ahelyett hogy barmit szolt volna, kert egy het szabit... nem is remlik mi lett, nem kozvetlen dolgoztam vele, csak fizikailag kozel volt a fonoke aki egy masik fonoknek meselt rola (talan valahogy kiszedtek belole, hogy mi a helyzet, mert gyanus volt a viselkedese, de csak napokkal kesobb).
-
whYz
őstag
válasz cadtamas #10536 üzenetére
"-Kérdezni, kommunikálni mindenhol alap."
Alapnak kellene lennie, de manapsag ezzel van a legnagyobb gond.
Itt a cegeknek a legnagyobb problemaja, nem az, hogy valaki tud-e programozni, hanem hogy az okostelefonon felnott fiatalok nem tudnak kommunikalni es csapatban dolgozni. Persze a magyar munkaltatokkal nem igazan van tapasztalatom, de ketlem, hogy sokkal masabb lenne a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz PumpkinSeed #10527 üzenetére
Szinten London, se ELTE, se BME nem mondott eddig semmit egyik cegnel sem, ahol voltam interjun.
Persze en is annyit szoktam mondani, hogy computer science, oszt kesz"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
kispx
addikt
- Kérdezz ha nem értesz valamit
- Szólj ha valami baj van
- Tanulj bele a dolgokban
- Ne állj közömbösen/negatívan a feladathoz
- Alapvető dolgokat tudj megcsinálni (szóval ne az legyen a problémád, hogy hogyan kell egy tömböt rendezni vagy keresni benne)
- Lehetőleg működjön is az amit csinálsz -
whYz
őstag
válasz PumpkinSeed #10530 üzenetére
Csak azon gondolkoztam, hogy kalandvagybol hazakoltozok ha ugy alakul...
Dunaujvarosban tanultam elotte mernokinfot. Eg es fold a kulonbseg. Itt nem arra mennek, hogy minel kevesebb ember tudja elvegezni a szakot. Egy szemeszterben 3 (max 4) modulunk van es kb 2-3 ora egy heten modulonkent, szoval nem igazan megterhelo. Viszont azt elvarjak, hogy magunktol nezzunk utana es tanuljunk meg programozni. Az is tetszik, hogy nincsenek zh-k meg viszgak, csak par beadando es kesz. Lazan tudok mellette dolgozni, ami azert eleg jo.
Szerintem aki teheti az probaljon kulfoldon tanulni.
En jopar embert ismerek aki kulfoldi papirral csinalja a mestert nalunk, ugyhogy erdemes megprobalnod.
cadtamas: Ezt nekem akartad irni? Nekem meg nincs tul sok tapasztalatom munka teren, foleg nem Magyarorszagon.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
Hát ebben biztos lehetsz, hogy érni fog valamit. Amúgy nem látom értelmét, hogy hazamenj mikor ezzel a papírral lazán itt is találsz munkát. Londonban lehetetlen nem találni programozói munkát mivel gondolom nem alap szinten beszélsz angolul. Amúgy milyen a képzés? Én is gondolkoztam itt valamiben UCL témában, de nem biztos, hogy elfogadják mesterre a magyar papírom.
-
whYz
őstag
válasz PumpkinSeed #10527 üzenetére
Forditva mi a helyzet, nem tudod veletlen? Cambridge-ben tanulok (ARU - Computer Science B.E.). Ha esetleg hazamegyek erni fog ez valamit?
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
Meglepődnél, de én most nemrég Londonban váltottam munkát és a Szegedi egyetemet elég sokan ismerik. Amúgy itt elég annyit mondani, hogy Computer Science, ami kb lefedi az összes magyar egyetemi infos képzést (proginfo, mérnök info) és már jó is vagy tanulmányokból.
-
opr
nagyúr
válasz K1nG HuNp #10524 üzenetére
Sajnos azért kellett dolgozni mennem, mert úgy alakult, nem voltam annyira pro.
Sőt, volt olyan srác, aki már akkor jobban tudott programozni, mint én most, amikor egyetemre ment. És még Őt se szedték ki, csak a legvégén. Szóval ez a kiszed egy nagy cég és mennybe mész dolog ez olyan, hogy kb el lehet felejteni, az abszolút top 1%nak sikerül, de nekik se mindig. Ettől függetlenül ne keseredj el, e nélkül is nagyon szép karriert lehet befutni.Az egyetemhez, melyiket válaszd, stb
Két részre bontanám:
- Tanulás szempontjából: Qrvára mindegy, úgysem az egyetemen fogsz megtanulni programozni, az csak ad hozzá alapot, az állásinterjún meg úgyse azt fogják nézni, hogy honnan van a papír, hanem hogy mit tudsz. Adaléknak talán annyit tennék hozzá, hogy az, hogy ha gondolkodsz később külföldi munkában, akkor a legteljesebb mértékben tojd le, hogy melyik magyar egyetem hol van a "rangsorban". Le se fogják szarni, konkrétan 99%, hogy sose hallottak még róla. Legalábbis az ELTE és a BME említésének a hatása egy bamba wtf nézés volt. Oxford, MIT, Hardvard, stb szint, az igen, az ismert, az számít.
- A tökéletesen ellentétes szempontból: Azt, hogy milyen egy koli, azt szerintem mindenkinek ki kell próbálnia egyszer. Igaz, tanulni közel lehetetlen, de meghatározó élmény, egész életedben mosolyogva fogsz visszaemlékezni azokra az időkre. Igazi, hosszantartó, mély barátságok, rengeteg ember, aki már tud programozni, és szívesen segít/tanít, punci töméntelen mennyiségben, bulik, a tolerancia képességed kitolódik az egekbe. Áh, minden nap hiányzik egy kicsit, akkor is, ha ma már max egy hétig bírnám.Részemről azt tanácsolnám, hogy próbálj rá egy kolira. Ha nem megy ott a tanulás, még mindig válthatsz egyetemet viszonylag fájdalommentesen és hazaköltözhetsz.
Jah, még annyi, hogy: Én az ELTE-n tanultam, asszony a Debreceni egyetemen proginf-et. Leginkább azt mondanám, hogy az ELTE-n jobb a matek meg az algo, meg a programozáselmélet, cserébe a debreceni egyetemen konkrétan megpróbálnak megtanítani programozni.
BME ponthatár közelében meg gyak tárgytalan."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
K1nG HuNp
őstag
Köszönöm a sok hasznos infót, lövésem se lenne az egészről nélkületek Akkor maradok az ütemtervemnél, meghúzom ezt a két évet, szeretnék minden érettségi tantárgyból 4-5 lenni (ami eddig sikerült is) aztán debrecenben/pesten megpróbálok egy proginfót. Majd akkor jövök újra, talán kevesebb spammel
Ezer hála
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
bandi0000
nagyúr
válasz anorche1 #10522 üzenetére
én is így mentem h tök hülye vagyok, megpróbálom, matekból kettes vtam de szinte tanulás nélkül hoztam is a kettest analizisből, ami meglepett h elég jól leadják az órát, nagyon keveset tanultam , ezért lettem kettes most, de lényeg a lényeg ha tanulsz akkor nem olyan nehéz
Xbox One: bandymnc
-
anorche1
őstag
válasz DNReNTi #10494 üzenetére
Akkor ez eldőlt, köszi!
És köszi (#10493) Jim Tonic és (#10492) bandi0000!
Sajnos nem vagyok biztos benne hogy el tudom majd végezni (igen, tudom, rossz hozzáállás), ezért is csinálom meg ezt az okj -s rendszergazdát, hogy ha úgy adódna, ezzel talán jobb munkát találnék mint egy érettségivel.
A miskolciról halottam jót is rosszat is, remélem a jó dolgok az igazak, és ha az ember nem szarik rá, hanem részt vesz az órákon, figyel, rendszeresen tanul, és nem csak a vizsga előtti hétvégén, akkor elvégezhető.
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
K1nG HuNp
őstag
Debrecenbe járt valaki? Ajánlott? Vagy inkább menjen pestre az ember? Már ha felvesznek koliba..
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
bandi0000
nagyúr
amúgy meg tényleg borzalmas az oktatás, az még hagyján hogy sok a töltelék tárgy, még az egyetemen is, de túl korán akarják kitaláltatni a gyerekekkel hogy mit csináljanak, valljuk be ált suliba nem sok olyan gyerek van, aki belátja, hogy tanulni kell mert az a jövő, én is ebbe tartoztam, az ofőm el akart küldeni szakmunkásnak, mert nem vagyok okos, bár most már lehet azt mondom azzal jártam volna jól, de akkor még az értelmi munkáért fizettek sokat, aztán szerencsére ellenkeztem és nem mentem szakmunkásnak, inkább mentem egy gyengébb szakközépbe, közepes/négyesre érettségiztem, utána mentem műszaki infó technikumra ami időpocsékolás volt , és most még egyetemezek, de már érzem hogy "öreg" vagyok, inkább ez az egy helyben topogás zavar, hogy nem tudok dolgozni és előrelépni, de majd idővel talán
-
biker
nagyúr
Én BGE-PSZK-t nyomom levelezőn, saját vállalkozás mellett, 418pontos felvételivel állami támogatotton, és vért izzadok, mert nyilván inkább pénzt keresek, mint magolok.
ja, gazdinfóDe, sajnos azt kell mondjam, direkt szivatnak sokszor. pl statisztika, van 3x4 óra, amin a célirányos jegyzet alkalmanként 30oldal A/4 kb darál a tanár te kaparsz mint állat, mert papíron kell statot számolni, pedig van, ahol ezt is gépesítve tanítják. A vizsgán kb órákig számológéppel számolod a hiányzó adatokat a táblába, és 80% az elhullás.
Bezzeg töltelék tárgyakra van 6x5 óra félévente. Szóval teljesen aránytalan mindenAztán van egy fél tucat olyan tanár, aki olyan távol van a szakmától, hogy csak na, tehát csak tanítani tud, és utána ekéz.
elég nehéz beülni prog vizsgára olyan tanárhoz, aki 10 éve feladta a programozást, pedig állítólag profi volt, és most éhbérért tanár.Az, hogy kit hány ponttal vettek fel, szerintem semmit nem jelent. Az, hogy fel tudod e venni az infót, illetve le tudja e adni a tanár az órát rendesen, az a fontosabb
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
bandi0000
nagyúr
válasz K1nG HuNp #10516 üzenetére
ha kitartó vagy akkor nem, mert ugye vagy annyira szarul tanulsz h átraknak fizetősre, ugye elfogyhatnak az államilag támogatott féléveid, vagy ha eleve fizetősre mész akkor nyomhatod amíg akarod, vagyis nem, mert pl nálunk ha vizsgán 1 tárgyból 6-szor kaptál 1-est, akkor kiraknak a suliból automatikusan
próbáld meg a mérnököt, és fé év után érezni fogod h kell e neked, ha nem akkor még ott van a sima felsőfokú szakképzés, amivel még lehetsz programozó, bár ott is van matek
-
K1nG HuNp
őstag
Ha kibuksz infó egyetemről akkor mivan? El is felejtheted a felsőoktatást egy jó időre?
-
bandi0000
nagyúr
válasz K1nG HuNp #10507 üzenetére
sulitól is függ
görögistennőegyetemre 280 pont volt a határ, tehát az állami minimum, felvettek 302 pontom volt, de asszem idén emelik már a ponthatárt 300-ra
szegedre is 280-tól be lehetett kerülni, a pesti sulikba a keményebbekbe ott azért 300 fölötti határok voltak
amúgy igen érdekes ez, mert ugye a PAE se tartozik az "él" egyetemek közé, az oktatás szerintem jó, még most, én ugye korhatár felett mentem már 24 évesen, és azt hittem én leszek a leghülyébb, kibukok, sajnos a fizika megfektetett, bár az is azért mert korán feladtam, viszont kb minden tárgyból legalább a fele bukott/nem mehetett vizsgára, ami meg is lepett, mert annyira nem teljesíthetetlenek, pláne ha nem azt csinálják mint én, h ZH előtti hétvégén próbálok 4 Zh-ra felkészülni, persze egyikre se sikerült, de a 2-es mindig meg volt
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
-
cattus
addikt
BME-re felvesznek már 370 pont körül. Általánosan elmondható, hogy bekerülni nagyon könnyű, de kiesni is.
#10510: változó. Sokan első félév után jönnek rá, hogy nem is akartak programozók lenni, csak meg kellett valamit jelölni, meg hát az IT-ban sok pénz van és akkor miért is ne. Aztán rájönnek, hogy bizony rengeteg munkát és energiát kell beletenni az embernek, ha tisztességgel el akarja végezni.
Do the thing!
-
opr
nagyúr
válasz K1nG HuNp #10510 üzenetére
Hat, kit mi.
Altalaban az analizis, linearis algebra, formalis nyelvek nevu virusokhoz kotheto a halalos aldozatok minimum 70%-a. Talan meg az algoritmusok, bar az nagyon konnyu, ha jo a gyakvezed es ertelmes peldakat tud mondani a mikor-mit-miert-hogyan-mivel-miben kerdesekre.
Ezen felul mondjuk 10% siman a lustasag aldozata lesz, a maradek meg szepen eloszlik a kreten, soha-a-budos-eletben meg egyszer nem fogod latni tipusu targyak kozott.
Illetve van par szazalek, aki ugy jar, mint en, es ki se tudja deriteni, hogy el tudna-e vegezni ha akarna, mert ugy hozza az elet, hogy az egyetem vege elott el kell kezdenie dolgozni. Hala az egnek en nem (csak) az egyetemen oktatott dolgok tanulasaval, bulizassal es rezbaszassal toltottem az idomet, hanem programozni is megtanultam egy alap-kozepes junior szinten, amig ott voltam.Ja, es hogy a szazalekok melle konkret szamokat is kapj: Nalunk ha 500an kezdtek, es ebbol 30 a vegen kapott papirt max egy ev csuszassal, az mar egy eleg jo evfolyamnak szamitott. Ez konkretan 2005, ELTE, progmat (5eves, meg nem osztott kepzes). Ugyan az, mint a mostani proginf, csak kevesebb programozas, joval tobb es kemenyebb matek.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
K1nG HuNp
őstag
Mi szokta megölni az embereket? A matek része?
-
opr
nagyúr
Be kell vallanom ez a kerdes most meglepett. Ennyire sokat valtozott volna a helyzet miota egyetemre jartam?
Ugy ertem, anno proginfo-ra csak azt nem vettek fel, aki nagyon nem akart bekerulni.
Tipikusan az a szak volt, ahova bekerulni nevetsegesen konnyu, ellenben elvegezni... Na az egy masik kerdes, az nem volt szokas."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
K1nG HuNp
őstag
Program/mérnök infora felvettek innen valakit minimumhoz közeli pontszámmal? Vagy nagy volt már akkor is a tuljelentkezés?
-
disy68
aktív tag
Igazából egy egyszerű rest http szervert szerintem minden nyelven könnyen össze lehet rakni a megfelelő framework segítségével. Php esetében pl. egy slim vagy silex, java esetében Spring (boot) vagy Jersey segítségével szinte pillanatok alatt megvan a dolog - nyilván az üzleti logikától is függ mennyi idő.
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
whYz
őstag
Koszi mindenkinek, akkor ugy tunik maradok a PHP-nal.
-
DNReNTi
őstag
PHP is lehet OO, sot a PHP7-ben mar egeszen szep, tipusos kottat lehet irni. Sokan kopik a PHP-t pedig - feladat fuggvenyeben - szerintem akar meg jobb is lehet mint mondjuk egy Java backend. Attol mert tele van a net ezer eves szar PHP kodokkal es peldakkal meg maga a nyelv nem az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Tőzsde és gazdaság
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OTP Bank topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Filmvilág
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Politika
- További aktív témák...
- Kingston HyperX alloy FPS pro mint az új! Tökéletes ajándék!
- Samsung Galaxy J4+ kártyafüggetlen 32 GB 2GB RAM
- MSI GTX 1070 GAMING X 8GB 256bit kis hibás!
- Új GAINWARD GeForce RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X, 3 év magyar garanciával.
- Dell Precision 7540/15.6"4K/i7-9750H/16GB DDR4/1TB SSD/4GB Nvidia T1000!/Jó akkumulátor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest