Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Az emberek furák lettek
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
Az ideális egy minél kisebb, minél erősebb notebook, minél nagyobb monitorra kötve
Én kérek elnézést!
-
bucsupeti
senior tag
válasz Jim Tonic #10293 üzenetére
Szerintem is a 14" az ideális.
Én jelenleg egy Thinkpad T450-et használok, i5 és 16g ram valamint 250g ssd-vel. a 16g-ból 8g ramfs-nek van beállitva és ide vannak iranyítva a tmp illetve cache könyvtarak. ettől még gyorsabb lesz a rendszer.Otthoni gépeim (gyerekeknek, asszonynak) használtan vásárolt T420 illetve x230-ak.
Az első hasznalt thinkpadem egy T42 volt. Azóta ha laptopot kell vennem csakis használt Thinkpadben gondolkodom. 70-100ezer közötti áron lehet hozzájutni i5/i7 procikkal, fél év garival, de manapság 1 évvel adják. sokkal jobb vétel mint egy original 120000 ft-os hp vagy acer vagy barmi ilyesmi. Új laptopot 200-250000 alatt nem érdemes venni szvsz, mert keserű lesz a méz...[ Szerkesztve ]
"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
nagyúr
válasz dabadab #10288 üzenetére
Nekem is ez
vanvolt, éppen átállok egy T460s-re. Nagyon szerettem az X230-am (i7, 8GB, IPS, 500GB SSD), de a kijelző felbontása azért korlátoz. Dokkoló isvanvolt, azzal oké, de ölben programozásra inkább csak tűzoltás. Mondjuk ez így nem igaz, mert komoly projektet is összeraktam rajta, de nem nevezném ideálisnak. Szerintem egy 14" a legjobb választás, de annál nagyobb viszont semmiképp.
X230-nak van egy betegsége, ami sajnos az enyémet is érintette: van a belső csatlakozók között egy olyan, ami kontaktos lesz, emiatt teljesen váratlan pillanatokban lekapcsol a gép.
Illetve le kellett cserélnem a gyári pasztát a procin, mert nagyon melegedett.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
opr
nagyúr
Igen, azok a legjobb vetelek koze tartoznak hasznaltan szerintem is, csak nem epp a 100-max150k kategoria.
szerk: OFF
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
félisten
En masodkezbol vettem a ZBookot, volt meg ra 2.5 ev gyari NBD garancia. Fel ev utan valami problemaja lett a kijelzonek, masnap reggel ott volt a lakasomnal a HP-s emberke egy uj kijelzovel meg a biztonsag kedveert egy vadiuj GPU modullal, kicserelte az ebedloasztalunkon, aztan elment.
while (!sleep) sheep++;
-
opr
nagyúr
válasz bandi0000 #10287 üzenetére
A garanciamaniat ertem es megertem, csak az a helyzet, hogy programozas visual studioban + laptop az vagy hasznalt lesz vagy draga. Es a draga alatt itt az 500kHUF feletti szamokat kell erteni.
dabadab kollega fele kiallitasi gep is jo otlet, illetve hasznaltan is lehet garancias vasat venni, sok helyen vallalnak ra fel ev garit, nemi pluszpenzert akar tobbet is.
A legjobb/legfontosabb tanacs pedig, hogy konzumer kategorias fos gepet nem veszunk, inkabb normalisat hasznaltan, jobban jarsz, mint egy kb ervenyesithetetlen garival."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
félisten
válasz dabadab #10288 üzenetére
Nekem nem kellett akkora nagy mobilitas tavaly osszel, viszont kellett teljesitmeny; en HP Zbook G2-n dolgoztam (i7-4710MQ, ami azert sokkal erosebb egy i5-nel, 24G RAM, 256G NVMe SSD). Most egy baratom hajtja 3D-s melora, neha napi 10 orat renderel, tok jol birja.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
dabadab
titán
válasz bandi0000 #10285 üzenetére
"na már most a tényleges kérdés az, hogy van e itt olyan aki laptopon fejleszt, főként visualba, és neki milyen laposa van vagyis milyen komponensekkel, ami gyors is"
Thinkpad X230: i7-3520M, 16 GB RAM, 250 GB SSD.
Az i7 tulajdonképpen felesleges, mert ezek a mobilos i7-ek tényleg csak minimálisan gyorsabbak egy mobilos i5-nél.
A 16 GB elsősorban azért kell, mert több VS is fut egyszerre meg néha még Eclipse is, de egyébként 8 GB is elég lenne.
A szokásos laptoptipp meg az, hogy vegyél használt/kiállítási darab Thinkpadet ilyesmivel foglalkozó cégtől.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
bandi0000
nagyúr
én is agyalok az utóbbin, csak sajna betegesen garancia mániás vagyok, vagy máshogy mondva nem szeretem kidobni a pénzem
majd szétnézek, én is 100-150 et akarok majd rá szánni, agyalok hogy ideiglenesen eladom a pc-m aztán lapost használok, mindenesetre köszönöm
Xbox One: bandymnc
-
opr
nagyúr
válasz bandi0000 #10285 üzenetére
Ha suliba es visual studio, akkor amig nem telepitesz ra egyeb kiegeszitoket (cpp checker, resharper, etc pluginok), addig egy i3 proci eleg ahhoz, amit ott fogtok csinalni, max nem 30, hanem 45mp lesz a compile time.
Ezen kivul ram, ram, egy kis ram, meg ssd az, amire szukseged van (meg normalis felbontasu monitorra, 1366*768ban programozni legalabb annyira elvezetes, mintha egy jo regeny olvasasa kozben egy csapat extazisban levo ovis rohangalna korulotted).En azt mondanam, hogy minimumnak lodd be ezt a konfigot: 8gb ram, ssd, kozepes i3, 1600*900 matt monitor.
Vagy, csinald azt, amit en:
vegyel egy konnyen szerelheto, fasza laptopot hasznaltan olcson (En egy hp elitebook 8470p-t vettem), i5 procival, 1600*900as kijelzovel, 4gb rammal meg fos hdd-vel kb 65k.
Veszel bele 16gb ramot, egy ssd-t, meg egy uj, nagy akkut, es van 150k-bol egy nagyon fasza, uzleti kategorias geped, amin jatszani nem fogsz, de minden masra tokeletes, es a visual studio is csak ugy szarnyal."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
nem teljesen tartozik ide, de itt talán vannak személyes tapasztalatok
igazából multifunkciós laptopot akarok majd venni, amit ciepelek a suliba, és ott vagy itthon programozok is rajta, mi a visual studiot használjuk, próbáltam már egy laptopon, de elég lassú volt é ahogy írtam, a képernyőn kis késéssel jelentek meg a karakterek amik bosszantottak, akkori laptopom sima hdd-s volt, i3 procival 4 giga ranmal
na már most a tényleges kérdés az, hogy van e itt olyan aki laptopon fejleszt, főként visualba, és neki milyen laposa van vagyis milyen komponensekkel, ami gyors is
Xbox One: bandymnc
-
opr
nagyúr
Jo szorakozast! Es ne feledd, olyan, hogy kesz program, olyan nem letezik, mindig van meg hova cifrazni. Csak olyan letezik, hogy "Na, itt verem bele a
f@5zomaz egeszbe, ez most igy maradt!""Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz tzimash #10281 üzenetére
Csak igy hirtelen, ket datum kozotti idot ki lehet irni:
- napok szama
- hetkoznapok szama
- munkanapok szama (munkaorak szama)
- elso datum ev hanyadik hete, masodik datum ev hanyadik heteEs akkor johet a cifrazas:
Mondjuk a program inditasa ilyen modon tortenik:
program datum1 datum2 <miket akar latni>Szep megoldas: parameter nelkul, vagy --help, -help, -?, /? parameterekre kiirja a helpet.
Meg szebb megoldas: hibas parameterezes eseten kiirja hol akadt el/mit nem tudott ertelmezni, es a helpetAztan kesz, lehet vele szorakozni
OFF: hogy a francba kerulte el eddig ez a forumtema a figyelmemet?
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
dabadab
titán
-
tzimash
őstag
Hali,
Tudtok valami ötletet adni az alábbi feladatra?
Tervezzen meg és készítsen el egy egyszerű programot, mely az alábbi kívánalmakkal rendelkezik:
- néhány paraméterből álló bemenettel rendelkezik,
- néhány paraméterből álló kimenettel rendelkezik,
- tartalmaz legalább 4 db elágazást,
- valamilyen egyszerű feladatot old meg.Példának ez van írva:
- bemenet: két kör középpontja és sugara,
- kimenet: annak eldöntése, hogy a két kör tartalmazza, metszi egymást, nem tartalmazza és nem is metszi egymást, illetve hogy kivülről vagy belülről érintik egymást.Valami hasonlót keresek, ami a fenti kritériumoknak megfelel.
-
sztanozs
veterán
-
fmx
aktív tag
üdv,valakinek lenne valami ötlete, hogy egy stringből, hogy lehetne C-ben értelmezni ezt? pl. f(x)= sin(5)
Tehát egy változóba kellene megkapnom 5nek a szinuszát... -
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Ha van egy C:\ProgramData\Microsoft\Wlansvc\Profiles\Interfacesxy\ mappából kinyert xml fájl és abban egy encrypted wpa2-psk kulcs, azt lehet valahogy decrypt-elni más gépről, úgy, hogy csak az xml fájl van a birtokomban?
Fogadtunk egy rendszergazda barátommal, hogy vissza tudom-e nyerni az otthoni WIFI jelszót úgy, hogy visszafejtem ezt.
Azt olvastam, C++-ban meg lehetne írni egy decrypt programot... Lehetséges szerintetek?
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Froclee
őstag
válasz magyar1997 #10268 üzenetére
-
magyar1997
tag
Üdv mindenkinek!
Remélem nem probléma, hogy ilyen kérdéssel fordulok felétek. A segítségeteket szeretném kérni. Egy olyan batch fájlra lenne szükségem, aminek annyit kellene tenni, hogy mikor beadok neki egy számot, akkor az adott számtól visszaszámol 0-ig, és ha talált olyan számot, ami osztható maradék nélkül hárommal, azt ki kellene írnia egy külön txt fájlba .. A netet bogarásztam, de nem sokra jutottam.. Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm!
/Eddig ennyinél járok:
@echo off
set /p szam=SZAM:
pause
/
FTTB 1000/300
-
félisten
válasz Froclee #10266 üzenetére
A selenium nem tud beleírni egy file feltöltő OS ablakba.
A C# szimpi, abban kezdtem el az egészet, viszont, egyelőre nem tudom eldönteni, hogy melyik ablakot melyik böngésző nyitotta. Ez itt a bökkenő.
Gondolom, kell lennie valamilyen ablak-hierarchia a windows-ban, csak nem tudom, hogy keressem. Eddig csak irreleváns találtaim vannak.
Ezután már "csak" bele kell írni a megfelelő ablakba.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Sziasztok!
Windows alatt szeretnék egy olyan service-t írni, ami egy file feltöltő windows ablakba bele tud írni egy szöveget magától, és rá tud klikkelni a feltöltés gombra.
A szöveget a böngészőtől kapná meg egy egyéni protokolon keresztül (pl.: teszt://), amire a service folyamatosan figyelne.
Eddig nem találkoztam nehézséggel (bár még nem tartok itt az implementációval).A gond ott kezdődik, hogy egyszerre több böngésző futna, így ezek több file ablakot nyitnának (böngészőnként csak egyet), és el kellene döntenem, hogy melyik böngésző melyiket nyitotta ki, hogy mindegyik a neki kellő string-et kapja.
Hogy induljak el ez ügyben?
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
törölt tag
Üdv!
Valaki tud olyan Notepad++ plugint, ami bármilyen nyelv esetében kiírja a hibákat egy mezőbe?
-
fmx
aktív tag
Megoldva.
köszi Czirkos Zoli -
fmx
aktív tag
Üdv.
Numerikus integráló programomnál van egy kis probléma. Konkrétan, amikor elindítjuk a programot, akkor felajánl egy olyat, hogy több infót a programról. Itt ha a felhasználó I betűt ad meg, akkor egy txt fájlból kiolvasom az információt ha N betűt, akkor értelemszerűen nem ad semmit. A terv az, hogy ha igent ad meg akkor megjelenik az infó és azután kilehet választani, hogy kiakar lépni vagy tovább akar menni. Ha tovább akar menni, akkor törlöm a szöveget (clearscreennel) és jönne a következő függvény. Viszont az IGEN/NEM-et vizsgáló if szerkezetben van egy switch, ami vagy kilép a programból vagy tovább megy (törli a képernyőt és jön a következő függvény) és amikor igen/nem-et akarom kiválasztani akkor azt a switch is érzékeli és a default ág jelenik meg az-az "Ilyen menupont sajnos nincs" Íme a kód :void udvozolo() {
FILE *fp1;
fp1 = fopen("info.txt", "r");
int i, j;
char c, k;
char info[500];
printf("Udvozoljuk a numerikus integralo programban!\nSzeretne tobb informaciot a programrol I / N ? ");
scanf("%c", &c);
printf("\n");
if (c == 'I') {
while (!feof(fp1)) {
fgets(info, 499, fp1);
}
for (j = 0; j < 100; j++) {
printf("*");
}
printf("\n");
for (i = 0; info[i] != 0; i++) {
printf("%c", info[i]);
}
for (j = 0; j < 100; j++) {
printf("*");
}
fclose(fp1);
printf("\nA tovabb lepes [T]\nKilepes a programbol [E]\n");
scanf("%c", &k);
switch (k)
{
case 'T': system("cls"); break;
case 'E': break;
default: printf("Ilyen menupont sajnos nincs :( \n");
}
}
}
Tehát az a cél, hogy igent választom és kijön az infó szöveg és aztán újra bekér egy karaktert,hogy breakkel a program vagy törli a képernyőt és jön a következő függvény. Köszönöm előre a segítséget. -
tick
aktív tag
Számomra idegen a natív mobilos fejlesztés, viszont ha jól emlékszem sokan foglalkoznak vele itt a fórumon.
Ez volt talán az első találat keresésre, UWP-re fejlesztett alkalmazás elvileg jó mobilokon és desktopon is.
Ez alapján több nyelvet is használhatsz: C++, C#, Javascript (Typescript/WinJS) vagy akár visual basic.Itt egy leírás teljesen kezdőknek videóval, meg még több linkkel.
A legtöbb amibe laikusként belefutottam a C#-ot erőlteti. De majd aki kicsit jobban ért hozzá nálam javasol valamitEverything that has a beginning... has an end
-
L4D1K
őstag
Nagyon köszönöm a tartalmas választ. Nos akkor adjunk egy irányt. Pl. Windows Phone-t használok, van egy ötletem egy appra ami még nem létezik. Ilyen esetben megnézem hogy az os-re milyen nyelven kell írni illetve környezet? ben futtatni és alapoktól nekiesek majd az elméletet kipróbálom gyakorlatban?
[ Szerkesztve ]
# ANTAL Tuning #
-
tick
aktív tag
Ez csak a saját véleményem, valószínűleg sokan nem fognak egyet érteni vele.
A legegyszerűbb út, ha van egy elképzelésed és azt megpróbálod megvalósítani.
Millió plusz egy ágazata van a programozásnak, a webes technológiáktól, az irodai/vállalati applikációkon át a játékokig. Mindegyiknek rengeteg további fajtája és stílusa van.
Akadnak nyelvek, amikkel elindulhatsz bármilyen irányba, pl. javascript, C#. Viszont a területtől függően mindig akad sokkal jobb választás. Nem csak teljesítmény miatt, inkább az elérhető anyag/dokumentáció szempontjából.
Gyakran ajánlják még pl Pythont, Javat kezdő nyelvként. Én inkább azt javaslom kezdd azzal, amivel a terved meg tudod valósítani. Ne tegyél felesleges kitérőt. Bármelyik mellett döntesz, fogsz találni rengeteg alap/kezdő leírást vagy könyvet.A legrosszabb tanulni róla, majd nekikezdeni élesben. Nem létezik egyszerű a programozásban, egy jó, alapos könyv is könnyen kedvedet veheti. Inkább ess neki kevés tudással, próbálj rájönni a hibákra. A sikerélmény sokkal motiválóbb lesz, a közben szerzett (pl debugging) tapasztalat pedig nagyon jó alapokat ad és segít megérteni a dolgok működését.
Amint van egy terv/irány, szerintem könnye(bbe)n ad bárki innen tanácsot hogy merre indulj.
Everything that has a beginning... has an end
-
L4D1K
őstag
Sziasztok,
nem tudom, megfelelő topicba írok e, kérdésem:
Mindig is érdekeltek a programok és az IT úgy általában, de az élet úgy hozta, hogy más területen helyezkedtem el. Főiskolára, egyetemre nincs lehetőségem beiratkozni jelenleg, ellenben rendelkezem annyi szabadidővel, még néha munka közben is, hogy lehetőségem legyen tanulni.
Mivel semmilyen tudással nem rendelkezem e területen, szeretném megtudni, mint laikus, hogy merre érdemes elkezdeni bele ásni magam? Ami érdekelne: teljes átfogó alapismeretek, szakirodalom..stb, később ha megtetszik akár több is.
Félre értés ne essék, nem egy képzést szeretnék kiváltani, de ha már úgy alakult, hogy néha lógathatom a lábam munka közben, akkor azt tanulással tölteném...aztán ki tudja, a végén még megtetszik.
# ANTAL Tuning #
-
sztanozs
veterán
válasz vakos10 #10248 üzenetére
De mondjuk tök jó, hogy megadtad az ID-dat, mert így már tudjuk a neved és a születési idődet is (remélem a neptun default password már nem a születési idő, mint anno)
Ilyen év végi átlaggal van ösztöndíjad?[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
vakos10
csendes tag
Sziasztok!
Programozás házinak kaptam ezt a feladatot([moderálva]).
C#-ban kellene leprogramoznom OOP-s szemlélettel.
Ez a feladat egyébként a 2009es OkTv döntő feladata.
Az lenne a kérdésem h tudtok-e megoldást írni rá vagy fent van-e esetleg a megoldás(programkód) valahol a neten.A linket, benne a Neptun-kóddal eltávolítottam.
[ Módosította: Karma ]
-
tick
aktív tag
-
dabadab
titán
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok.
Adott egy HTML amely az izolált tárhelyen van. Szeretnék valami módot arra, hogy átkonvertáljam png-be. Eddig nem igen jártam sikerrel. Tudtok rá valami hatékony módot? (C# Windows Phone | spire.doc nem játszik ugyanis nem free.)
Bankkártyával? Hát persze!
-
Jarvis
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a kóddal kapcsolatban. Ha nem a form-on hozok létre előre egy Button-t, hanem egy class-on belül egy :
this.click += "valami"_Click;Akkor ezen eseményen bellül hogy kéne megadnom neki hogy a button text-jébe írjon valamit?
A feltöltött képen látszik hogy ami normál esetben egy előre a form-on létrehozott button-nél működik kód, az itt nem.
Az helyett mit kéne írnom? -
asuspc96
őstag
Helló!
Tudtok jó captcha kódtörőt ?
esetleg ezek közül megfelelne valamelyik ?
Hogy egy idevágó mondattal jellemezzem a helyzetemet:
"Esküszöm, hogy rosszban sántikálok"
(szavazatokat kellene leadni)A helyzet az, hogy ráadásul nem is szöveg vagy számok vannak, hanem adott képről kell eldönteni, hogy van-e rajta vagy nincs...
Arra is gondoltam, hogy nem magát a captcha-t kellene megfejteni, hanem ha mondjuk a gép kidob 6db képet, sorrendbe, akkor ugyan úgy számokat vár vissza, hogy pl: 1,2,3-as képek voltak a megfelelőek.
Akár így nem lehetne megoldani, erről megközelítve ?Egyáltalán nem vagyok jártas ebben a témában, ha sok f@szságot zagyváltam akkor bocsi
-
őstag
-
Hiftu
senior tag
Gondolom kapsz a függvény mellé egy intervallumot is. [a,b]
Miért nem használod közelítésnek a téglalap módszert.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Numerikus_integr%C3%A1l%C3%A1sIgy amikor x-hez érsz, csak behelyettesíted az (a+b)/2 értékét oda.
(Javítsatok ki, ha nagy hülyeséget mondok, régen voltak az egyetemi tanulmányaim.)
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
fmx
aktív tag
Üdv
Egy függvény értelmező programot kell írnom C-ben dinamikus adatszerkezettel, postfix jelölésből olvasom be az adatokat. Na már most ezt egy veremmel szeretném megoldani tehát 3 5 + esetén végig megyek ezen a soron és ha találok egy számot akkor azt berakom a láncolt listába, megyek tovább találok még egyet azt is berakom aztán találok egy műveletet akkor kiveszem ezt a két számot és elvégzem a műveletet rajtuk és az eredményt visszateszem a listába ez eddig oké, de mi van ha van benne változó is?! pl. 2 x * 1 + esetén mit tudok tenni ?! Bármilyen ötletet, tanácsot meghallgatok. Egyébként egy numerikus integráló programhoz kell ez, csak az van a kikötésben, hogy postfix jelölést tudja értelmezni. Köszönöm! -
cadtamas
tag
Köszönöm a válaszokat.
Egyelőre akkor maradok a pythonnál.
Később meg majd meglátjuk. -
tick
aktív tag
válasz cadtamas #10232 üzenetére
Unreal tud "vizuális programozást". Blueprintben össze kell kötögetni csak a dolgokat. Persze ettől még érteni kell a mögötte rejlő dolgokat.
Elsőre én Unity-t ajánlanám, főleg ha már C#. A saját oldaluk is tele van nagyon részletes oktató videókkal.Everything that has a beginning... has an end
-
dabadab
titán
válasz cadtamas #10232 üzenetére
Kezdő nyelvnek a Python tökre megfelel, ráadásul ha Unity scriptelésre használod, akkor valószínűle a sebességével se lesz gond, szóval a valós életben is használható.
A C# szerintem semmiképpen sem kezdőknek szól, pláne nem autodidakta kezdőknek, azt hagyd, mert csak teljesen összezavar.
DRM is theft
-
cadtamas
tag
Régi vágyam, hogy saját játékokat fejleszthessek.
Elkezdtem ismerkedni az Unreal Engine-al, de szembesültem vele, hogy szükséges elsajátítanom valamilyen programozási nyelvet, hogy érdemben tudjak haladni a dologgal.
Első nyelvnek sokan ajánlották a Pythont, amivel a szükséges alapokat meg lehet teremteni.
El is kezdtem tanulni a magam komótos tempójában, tetszik is a dolog eddig (még csak a függvény definiálásnál járok), de felhívták rá a figyelmem, hogy a C# nyelv lenne inkább célravezető, de előtte olvassak az objektum orientált tervezésről, mert az kell, hogy megértsek bizonyos dolgokat a C#-ben.Kérlek segítsetek helyre rakni a dolgokat.
Adott a célom, mit javasoltok kezdő nyelvnek?
Zéró tapasztalatom van programozásban. -
sztanozs
veterán
válasz pvt.peter #10230 üzenetére
Java topicba is beírta, ott tisztázta a kérdést - szerintem azt szeretné, ha valaki megcsinálná neki - mivel 0 ideje van rá...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
KREE
csendes tag
Yo!
Genetikus algoritmusokhoz ért esetleg valaki? Szükségem lenne egy kis/nagy help-re.
Priviben pls, thx!!QUAKE 3 FOREVER!
-
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Udemy-n black friday van, csomo jo kurzus most szuperolcso!but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
scratch-ban képben van valaki? Kipróbáltam, mi hogyan működik, és elkezdtem egy "futószalag" játékot. Egy bug gyanús dolgot találtam: Hiába vár pár másodpercet két gyümölcs kiválasztása után, Első induláskor, de később is gyakran megjelenik +1 gyümölcs a futószalagon:
Miért?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
robohw
aktív tag
Help please!
Az RLE után rákattantam erre a Huffman tömörítési metódusra, de sajnos egyszerűen nem értem át, pedig már youtube videót is néztem, magyart és nem is egyet.
Ott akad el a dolog, hogy gyakorisági sorrend megvan, a párokba rendezés is megvan, a bináris fa felépítése is megvan, csak azt nem tudom, hogy a bináris fa visszaolvasásakor hol van letárolva, hogy melyik byte van a levélen?[ Szerkesztve ]
My own programming language: http://www.robomax.online
-
orc88
őstag
Üdv!
Pascal programban meg lehet valahogy oldani, hogy amikor a változó értékét adom meg (Readln), a parancssorba ne mutassa azt se, hogy mit gépelek?
Valahogy el lehet rejteni, vagy csak *-t jelenítsen meg pl?[ Szerkesztve ]
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
bambano
titán
"Arra gondoltam tehát, hogy a felhasználónak a következő formátumban kellene beírni a függvényt egy txt fájlba : x^2-3*x " vs. "Vagyis lengyel jelölésben kell megadni a függvényt.".
akkor most hozd meg a nagy döntést, hogy mit akarsz.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
fmx
aktív tag
válasz bambano #10219 üzenetére
A feladat kiírásban az szerepel, hogy tudja kezelni a lengyel jelölést. Vagyis lengyel jelölésben kell megadni a függvényt.
Az nem kötelező, csak én arra gondoltam, hogy így letudom a fájlkezelés részét.De végülis azis oké ha lengyelt irok txtbe és azt olvassa be és nem kell konvertálnia.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
szerintem annak az esélye, hogy C-ben megírj egy egyenes jelölést fordított lengyel jelölésre alakító programot egy hétvégén, nulla.
a valódi kérdés az, hogy erre szükség van-e. ha numerikus integrálást kell csinálni lengyel jelöléssel, így szerepel a kiírásban, akkor nem kell egyenes jelölést fordítottra alakító programot írni, mert nem ez a feladat.
fordított lengyel jelölésben megadott függvényt szerintem le lehet programozni egy hétvégén, akár c-ben is.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
fmx
aktív tag
Üdv!
Programozásból nagy házinak numerikus integrálót választottam fordított lengyel jelöléssel. A tervem a következő, hogy ugye ennek az a nehéz része, hogy bekell vinni valahogy a függvényt vagyis értelmezni kell. A tervem a következő, amit még a hétvége folyamán szeretnék megvalósítani. A követelményben szerepel fájlkezelés is. Arra gondoltam tehát, hogy a felhasználónak a következő formátumban kellene beírni a függvényt egy txt fájlba :
x^2-3*x , 1 ,3 (1 és a 3 ugye az alsó és a felső korlát) És az a cél, hogy ezt értelmezze a programom. Az előadó elmondta, hogy ennek az a logikája, hogy egy dinamikus tömbbe elkell tárolni a számokat és valahogy a műveleteket is elkellene tárolni. Ebben az esetben a függvényem lengyel jelölésben így néz ki : x 2 ^ 3 x * -. Ezt C-ben kellene megoldanom. Szerintetek mennyire megvalósítható ez illetve egyéb ötleteket is meghallgatok. -
dabadab
titán
válasz Toncos #10210 üzenetére
Ha AMD-t választasz, akkor a nyílt forrású driver tetejére ülő zárt forrású AMDGPU PRO kell neked, a támogatott kártyák listáját nézd meg a release notesban.
A nyíltforrású NVidia driver nem támogatja az OpenCL-t, a zárt igen.
Nekem úgy általában jobb tapasztalataim vannak Linux alatt NV-vel, mint AMD-vel, és ahogy elnézem, ez OpenCL-lel is így van: "However, in other OpenCL workloads the AMDGPU-PRO performance wasn't as good and in some cases the tests didn't even run on AMDGPU-PRO." [link]
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
bocsika
aktív tag
Sziasztok. Segítség kellene.
Van egy programban egy lekérdezés és mindig hibát dob az adatbázisra..or.(int(100000*TH1/TH2)#int(TULH*1000).and.TULH#100))
Tulajdoni hányadot ellenőrizne. Sajnos olyan hülye arányú 51/79 hogy elég hosszú tizedes jegyű lenne. Most 64,5000 van beírva de így hibát dob. Mire kellene korrigálni hogy megfeleljen? Sok mindenre próbáltuk korrigálni de mindig hibát dobott.
Előre is köszi a segítséget.
-
Toncos
tag
Sziasztok!
Könnyen lehet, hogy kérdésem értelmetlen, de pont ezért kérem a segítségetek. Szeretnék kicsit programozni tanulni, ehhez kapcsolódóan pedig belekóstolni a GPGPU-ba (elsősorban csak alapokat, elvi megértés szintjén), mindezt pedig Linux alatt szándékszom tenni. Inkább az OpenCL-lel ismerkednék, viszont nem tudom, hogy az Nvidia (zárt illetve open source) vagy az AMD (open source) linuxos driverei alkalmasak-e ilyen célra. Mit javasolnátok, milyen VGA-t vegyek?
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok.
A következő a problémám amiben segítséget kérnék. Adott egy ToggleSwitch ami a fő ToggleSwitchem. Ennek van akár több al ToggleSwitch-e, tegyük fel három darab amire hatással kell lennie. (És fordítva is.)
Ahogy szeretném, hogy működjön: Ha becheckelem a fő TS-t akkor checkelődjön be az összes al TS-e az az a gyerekei. Ha csak egyet is kicheckelek az al TS-ekből akkor a fő TS-em is checkelődjön ki. Ez ugye így logikus.Erre tudnátok nekem mondani valami jó megoldást? Ugyan elértem ezt a folyamatot, de a 3. be-ki checkelésnél már nem hat ki a fő TS-em az al TS-ekre.
Remélem érthetően írtam le. Itt van két kép ami még segíthet. Ja és ez Windows Phone.Kicheckelt állapotban:
Becheckelt állapotban, amikor egyet kicheckelek. (Ezt kéne megoldani. Ha egyet is kiveszek, ahogy a képeken látjátok is, akkor a fenti nem változik).:
Bankkártyával? Hát persze!
-
Mr Dini
addikt
válasz axioma #10206 üzenetére
A probléma az, hogy egy Yt link nem biztos, hogy a v=11jegyűid-vel végződik, lehet simán utána más paraméter (query string) is. Illetve van olyan eset, amikor nem a youtube.com a domain, hanem pl youtu.be/v=11jegyűid a link. Ezért tűnik ez jó megoldásnak. Ha meg később változtatnak, módosítok a kódon és kiadok egy új verziót, hiszen erre ott van a githubos verziókövetés!
-
axioma
veterán
válasz DrojDtroll #10205 üzenetére
Kerdes, milyen idotavban kene mukodjon. Ki tudja, mikor fogja a tecso" megvaltoztatni a linkformatumat... igaz, akkor magat a v= parametert is modosithatna', bar bw compat. miatt kisebb esellyel, mint amivel masik - es teged bekavaro - parameter hozzaadasa lehetseges.
Egyebkent a helyedben egy "v=" kereses helyett siman megneznem, hogy az elejen az van-e hogy "https://www.youtube.com/watch?v=", es ha igen, visszaadnam a maradekot, ha az megfelelo hosszu. Ekkor csak ez a formatum jo neked, de legalabb hiba lesz es nem kerek szemekkel bambulas hogy Bambi helyett miert a 18+ tartalom indult el... -
DrojDtroll
veterán
válasz PumpkinSeed #10204 üzenetére
de ezt a rendszert nem mivel itt ez nem állhat fent
-
PumpkinSeed
addikt
válasz DrojDtroll #10203 üzenetére
De ez most csak egy példa volt arra, hogy egy ilyen alapvető dolog meg tudja borítani a rendszert.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
DrojDtroll
veterán
válasz PumpkinSeed #10202 üzenetére
nem lehet benne szerintem
-
Mr Dini
addikt
válasz PumpkinSeed #10200 üzenetére
Köszi!
Egyébként "paraszt" módon jártam el és egy find-del keresek rá a v=-re, majd hozzáadok ugyebár 2-t és sub(string)-el levágom az így kapott számtól 11 karakterre lévő szám&betűsort. Szerintem ezzel jobban is jártam, mert egy Yt ID mindig 11 karakter (videónál).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest