- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
pmonitor
aktív tag
válasz
bambano #17912 üzenetére
Na jó. Én sem vagyok "álszent". Tényleg vannak olyanok, akiknél sem az egyenes beszéd, meg úgy általában semmi nem használ. Pl. 1 okmányirodában/kormányablakban/banknál stb...(még 1 csomó helyen) én is "hülyének" számítok. De ilyen helyeken azt várom el, hogy(nekm, mint az adott dologban hülye) türelmesen elmagyarázzák a dolgokat. Hogy mi miért és hogyan történik. Na meg azt, hogy:
1.: Vagy megfelelő tudással rendelkezzen
2.: Vagy kérdezzen olyan kollégától, aki ért az adott dologhoz.
Tehát magyarul: azt várom el, hogy meg akarja oldani a problémám(lehetőleg minél rövidebb idő alatt), és ne arra használja pl. a szaktudását, hogy minél előbb lerázzon...A másik dolog meg az, hogy igaz, hogy vannak ilyenek, akiknél falra hányt borsó minden, de a programozó/eladó,ügyintéző stb.. mindennapi cselekvéseit ne ez befolyásolja. Pl. ha 1 tankönyv(szakkönyv) író emberke abból indulna ki, hogy pl. "deviáns" emberkék is olvassák a munkáját, akkor nem lenne 1 tankönyv/szakkönyv sem... Azért ettől is óva intenék. Remélem, hogy "átment" a mondanivalóm.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
bambano #17896 üzenetére
Ez is 1 rész megoldás. De:
1.: Sztem. 1 átlagembernek 2 telefonnal mászkálni nem életcélja.
2.: Ilyen kívánsága "ügyfélfogadási időben" is lehet az ügyfélnek:
>Csipp-csupp ügyekkel is a programozót baxxtatja. Pl. "ez a gomb legyen zöld" .. - átállítja - majd: nem, nem mégsem jó, legyen sárga.
3.: Azért nekem az is furcsa, hogy "10-ből legalább 5 privát ügyfél ilyen."Sztem. a legrövidebb út az egyenes beszéd. Nem bujkálni kell az ügyfél elől. Bár az is egy felfogás lehet, hogy "csak az a fránya ügyfél ne lenne, csak adja ide a lóvét, 'oszt jó napot!". Végül is ez is 1 felfogás. De az is biztos, hogy nem az én álláspontom tükrözi.
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17754 üzenetére
Nem csak az van, én .net-ről jövök, szóval tölthetsz le magadnak nugeteket. Ami tk. egy csomagkezelő, vagy írsz magadnak saját json kezelőt, scanner kezelőt, zippelőt, sha kódolót stb, de ha nem akkor sem azt használod, amit te írtál. Meg ott a .net, a fordító, a windows.....nehogymár mindent az ősrobbanástól egymagad akarj csinálni, arra 6 élet is kevés lenne.
Az mondjuk már más kérdés, hogy linux oldalon ezt meg nagyon túltolják, a verzió követés emiatt egy pokol.
De az a szép, hogy mindenki választhat magának poklot.
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17746 üzenetére
Így van. Az van benne, amit beleraksz. Persze ha kell egy express szerver, meg alá egy alpine linux, meg pár csomag, akkor azért a pár száz megát lehet boritékolni. Cserébe gyorsan össze lehet rakni, nincsenek hónapok, meg évek, hogy az utolsó szögig te rakd össze a programot, hanem napok.
Én nem vagyok boomer, egy gennel frissebb kiadás, talán lélekben, de már gyógyulok.
-
JoinR
őstag
válasz
bambano #17748 üzenetére
Hát az IT-szektor jelentős része másképp gondolja. De simán lehet, hogy mindenki hülye.
Nem muszáj a konténerrel szívnod. Simán megírhatsz mindent magad is, és akkor tuti jó lesz. Annyi, hogy elég melós így pénzt csinálni belőle, a többség meg hát mégse csak unalmában foglalkozik ezzel.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
bambano #17748 üzenetére
>ahelyett, hogy a programozó tanult volna meg rendesen dolgozni?
És ki dönti el, hogy egy programozó hogyan dolgozik "rendesen"?
Nekem van egy sablon mondásom az ilyen esetekre. Mégpedig a következő:
X annyira objektív, hogy az már szubjektív.Az X="A programozás" helyettesítéssel ez így néz ki:
A programozás annyira objektív, hogy az már szubjektív.Sztem. ez megállja a helyét. Ezért lehet ilyen hosszú vitát folytatni 1 bizonyos dologról. Mert ugyebár, ha objektív lenne, akkor senki nem vitatkozna.
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17742 üzenetére
Miért foglalna sok helyet? Annyit foglal, amennyit belepakolsz. Nem mintha az elmúlt 10 évben találkoztam volna valaha tárhely kapacitás gondokkal.
Egyébként sem egy új dolog, az msnek is megvolt erre 100 éve a technológiája, VM-nek hívták...persze olyan microsoftos volt.
Appok esetében lokális gépen én sem látom minden esetben az előnyét, arra ott az op rendszer, hogy kezelje az appok futtatását. De ezek a beszélgetések annyira általánosak, hogy ebben a formában tényleg semmi értelme, ez egy tool, ott kell használni, ahol ez adja a legtöbb előnyt a többi megoldással szemben, az ilyen minden legyen konténer emlékeztet egy kicsit a minden legyen class dologra, mert az a jó. Azt közben meg nem.
-
válasz
bambano #17742 üzenetére
> azért remélem, hogy a konténerizáció sosem lesz cél.
Te mit ertesz egyebkent kontenerizacio alatt? Marmint szerintem az cel a desktopon is, hogy kontrollaljuk az appok eroforrashasznalata. Tehat szerintem az jo, hogy meg tudjuk mondani, hogy pl. egy adott app nem ferhet hozza barmihez, amihez en hozzaferhetek. Vagy hogy nem kommunikalhat bizonyos halozati eszkozokon, vagy hogy nem foglalhat X%-nal tobb CPU-t. A kontenerizacionak ez a lenyege -- kezben tartjuk azt az interfeszt, amihez az app hozzafer.
Pelda: ha inditok egy bongeszot, akkor peldaul nem szeretnem, ha hozzaferne a dokumentumaimhoz. Vagy egy szamologep alapvetoen semennyire ne ferjen hozza a halozathoz, fajlrendszerhez, stb.
-
válasz
bambano #17720 üzenetére
Ideje lenne megbarátkoznod a dologgal, mert önmagában a konténerizáció rohadt jó dolog, ráadásul pont az üzemeltetőknek igazán frankó. Ezt mutatja az, hogy a Linux rendszergazdánk, aki legalább annyira morgós boomer, mint te konkrétan imádja, és már minden appunkat konténerbe pakolja. Mellesleg nagyon sok pénzt spórol ezzel a cégnek.
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17718 üzenetére
Lokálisan nem látom előnyét egy dockernak, bár nem régen kezdtem csak használni, de webes alkalmazásoknál elég hasznos tud lenni, főleg ha csak felpusholod egy azure appba. Nem kell virtuális gép, meg rendszergazdai felsőfok, 3 mp megcsinálni egy docker fájt és kész is vagy. A mikroszerizekről meg nem is beszélve, amikor docker láncokat hozol létre. Szóval nem olyan rossz az, bár van amikor a kevesebb a több és felesleges lenne vele vacakolni, de sokszor egyszerűbb a lokális szerverre is kérni a rendszergazdától egy virtuális linuxot egy dockerral...
-
coco2
őstag
válasz
bambano #17420 üzenetére
Gondolkodtam azon a vonalon, teszteltem egy picit, és a team viewer például rendszeresen összeakad a google remote-al (végül a remote-ot használok, nem teams / rdp / vnc -t). A probléma oka ismeretlen, véletlenszerűen egyszer csak történik valami, és elveszítem a távoli kapcsolatot. Szóval részint alacsony a bizalom-index (elvégre valami stabil távoli kapcsolat mindenképpen kell), részint a vnc sem dokumentáltabb / egyszerűbb, mint amilyennek egy eszköz driver tűnik. De ha te csináltál már ilyesmit, és el tudsz igazítani a kezdetekhez hétmérföldes csizmával, szívesen veszek minden konkrétumot.
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17086 üzenetére
nem fontos a forráskód titkossága
nem, nekünk nem. backend nélkül semmit sem ér, de ha meg is van valakinek, kb. nem is tudja majd értelmezni a kód alapján mi miért van úgy, ahogy, mire megfejtené a sajátját is megírhatná
egyébként is az npm korában kód titkosságról beszéni vicces, vagy akkor az a tonnányi kód, amit minden fejlesztő használ 99%-ban ingyen az mi? vagy mindenki lefejleszt mindent 0-ról magának, mert mivan ha szar a kód vagy rosszindulatú? megnézed és ha a heti letöltés 2 millió, akkor install.
de mi meg rettegjünk, mert valaki meglátja a forrást? minek? kitől? vagy csak én nem értem
a munkák nem a kódtól lesz értékes, hanem mert megoldást nyújtunk problémákra, aminek semmi köze sem a kódhoz, sem a programozáshoz, ezek csak az eszközök
-
dabadab
titán
válasz
bambano #17076 üzenetére
nem emlékszel a google első felhasználói szerződésére?
Szerintem valamivel kevered, de most nem hoz elő semmit a google-fum, mindenesetre az az eset se tudná nagyon alátámasztani azt, amivel riogatsz.
szerk: ja, közben jutott eszembe: meltdown. spectre.
Ennek mi köze a githubhoz? -
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17082 üzenetére
nincs ezzel semmi baj, mások vagyunk, másképp látjuk, ennyi
mindenki el tudja dönteni magának, én sem nézek hülyének senkit, aki nem felhőben csinálja, az ő dolga
mi sem felhőztünk sokáig, mert majd mi....de nem, inkább nem, köszi, inkább vállalom a kockázatot, hogy bármi szar beüt, de nem fog, ezért nem jóskapista it cégénél vagyunk
én nem fogok 0-24 órás 99.9%-os rendelkezésre állást vállani senki kedvéért, mert nem tudja megfizetni, a kódok meg...ott vannak mindenki gépén, a felhő csak a backup és szinkronizálás miatt van, az sem érdekel, ha valaki megszerzi, mert kb nem tudja használni semmi sem, csak pár millió sor valami számára
ráadásul ha odamegyek egy multihoz, ahol milliárdos éves árbevétel van, egész másképp veszi ki magát, hogy az MS szolgáltatását használjuk, mint az, hogy mi magunk adjuk a hátteret, és úgy értem ez előny, nem hátrány. De egyre több cég követeli meg a külsös szoftverektől is mondjuk az azure ad használatát, mert a világ ebbe az irányba megy, hát akkor mi is.
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17079 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, kb semmi. Más az adatbázis linkje, ennyi. Ja meg a filestream kezelés más, mert felhőbe nincsen, de ott alapból valami 300 GB az alap csomag, ha valakinek ennél több kell, akkor meg fizessen érte. Lokálisan ugye az SQL-ben lehet konfigurálni a filestream adatok kezelését. Más különbség nincsen nálunk backend oldalon, frontenden meg semmi különbség.
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17078 üzenetére
Értem, tehát ha eladsz egy szolgáltatást az ügyfeleidnek, ami a felhőben fut, az ok, de a saját kódjaid nehogymár ott legyenek, mert bezár a felhő. Hát nem tudom, kettős mérce?
Ha nem bíznék az MS-ben, akkor nem engedném az ügyfeleimnek, hogy komplett életüket tartalmazó adatbázisokat futtassanak ott, hanem megkérném őket, hogy vegyenek egy saját szervert.
-
dabadab
titán
válasz
bambano #17071 üzenetére
jaja, rakd csak publikus cloudba, majd hirtelen kapsz egy üzenetet, hogy mostantól minden, ami a cloudban van, az a cloud szolgáltatóé.
Ennél röhelyesebb, átlátszóbb, nyilvánvalóan megvalósíthatatlanabb szcenárióval riogató FUD nem jött össze?
ha nem fontos, akkor mehet githubra, cloudba, stb. ha fontos, akkor saját vas, backuppal, stb.
Itt azért azt kellene valahogy demonstrálni, hogy mondjuk a Github az kevésbé megbízható, mint az, amit egy kis- vagy mikrovállalkozás saját erőből össze tud rakni. Sok szerencsét!
-
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #17071 üzenetére
Pont azért mennek a kis cégek, mint mi is a felhőbe, mert semmi kedvünk saját vasat fenntartani, karbantartani, frissíteni, kezelni. mert nem rendszergazdák vagyunk, hanem fejlesztők. Ha meg a Microsoft bezárja a bazárt, akkor egyébként is a fél világ baszhatja.
Egyébként meg ami a felhőben van, az ott van mindenki gépén is...
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
bambano #17061 üzenetére
what? kell egy laptop meg egy internet (starbucks perfekto elég), csinálsz egy ingyenes github accountot nyitsz egy terminált meg egy vscodeot és tied a világ, ha angular app akkor 1 klikkel tolod vercelre és ennyi, nem kell azért tulspilázni, magyarországon pont hogy azokban a cégekben van 0 bizalmam akik itthoni vason tolják a szarjukat és nem cloudban.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
bambano #17014 üzenetére
engem sosem zavart melóban ha nem csak a munkakörben szereplő programozási nyelvvel kellett érintkeznem, amíg nem a kávét főzették velem egészen úgy voltam vele hogy miért ne
pl tök fun dolog volt papír alapú szerződés templateket htmlben megírni hogy utána egy headless chromeval kitöltve lescreenshotoljam azt
-
Hege1234
addikt
válasz
bambano #16047 üzenetére
próbálgatom amit írtál
átírtam az url-t idézőjelesre
txt fájlból kiszedtem az idézőjeletde így nem indul el a videó csak simán lefut
szerintem ezeket nem sikerült jól használnom
file:${filenev}
resume:${idopont}
load.sh
filenev=$(head -1 save.txt)
idopont=$(head -2 save.txt | tail -1)
curl -s "http://kodi:kodi@192.168.1.10:8080/jsonrpc?Base" -H 'Content-Type: application/json' --data '{"jsonrpc":"2.0","method":"Player.Open","params":{"item":{"file:${filenev}"},"options":{"resume:${idopont}"}}}'
-
Drizzt
nagyúr
válasz
bambano #15896 üzenetére
Nem ertelek, engem zavarni egyaltalan nem zavar ez a kikotes. Ha zavart volna, akkor agalok ellene/nem irom ala.
Es ezzel el is jutunk a 3. ponthoz, a mi meg az, hogy igazabol semmi olyan fejlesztes nincs, amit munkaidon kivul csinalnek szivesen. :D Egyedul a covid jarvany elejen jart a fejemben egy magyar adatokbol dolgozo tracker irasa, de mire hozzakezdtem volna, addigra voltak megfelelo minoseguek. -
pmonitor
aktív tag
válasz
bambano #15819 üzenetére
Ilyent pl. te normális helynek nevezel? Csak az alábbi hibák voltak benne:
1.: kliens oldalon át lehet írni az árat
2.: sima .txt file-ban tárolt jelszavak
3.: hozzáférhetők voltak a felhasználók személyes adatai.Ha neked ilyen 1 normális hely, akkor oda úgy sem mennék(meg amúgy sem).
És multiról beszélünk, nem zúgcégről. Ezek után nem csodálkozom, ha tele lennének goto-kal a kódok.
-
válasz
bambano #15797 üzenetére
Jaj de nem akartam belemenni ebbe, mert annyira negatívan állsz hozzá.
Amit írtam, az igaz: "a többségnek". Nem mindenkinek, és nem is kell, hogy így legyen. És ebben semmi lenézés nincs. Ha körbenézel, észreveheted, hogy vannak olcsóbb helyek, és vannak drágább helyek, ez nemcsak a munkabéren, hanem például a lakbéren, lakásáron is meglátszik. És semmi lenézés nincs abban, hogy valakinek vidéken a villája kevesebb összegbe kerül, mint fővárosban egy kis panel.
Egyszerűen csak valahol ugyanaz az összeg többet ér, mint máshol, és ezt egy ilyen esetben remekül ki lehet aknázni, ez egy piaci rés. Nem hiszem, hogy annyira magyarázni kéne, miért éri meg olcsó helyen élő embernek drága helyre járni dolgozni, és miért éri meg a drága helyen dolgozónak olcsóbb helyen elkölteni ezt. És ettől ő nem tud többet, nem ér többet, csak ilyenek az árak. Nyilvánvalóan ha Magyarországon dolgoznék, ilyesmire nem lennék nyitott. Így viszont szerintem ez egy vállalható dolog, egy olyan alku, amivel mindkét fél jól jár. Különösen ha például valaki nem Budapesten, hanem vidéken programozó, ahol lehet ugyanolyan tudása, mint a fővárosiaknak, de másak a tarifák, illetve ugyanaz az összeg ott vidéken többet ér... tényleg ezt ennyire magyarázni kell, hogy ne úgy jöjjön le neked, hogy itt nem lenézett rabszolgáról van szó, főleg úgy, hogy itt én vagyok a padawan?
-
válasz
bambano #15790 üzenetére
1. Sorry, ez nem igazán álláskeresőknek szólt.
2. Azt majd egyeztetnénk, hogy mikben van tapasztalata, és az mennyire illik ahhoz, amire nekem szükségem van.
3. Csak miheztartás végett: külföldön vagyok mérnök, emiatt az én időm drágább, mint a magyarországi programozók többségének. Esélyesnek tartom, hogy meg tudnék egyezni valakivel, hogy neki is megérje, meg nekem is.
4. Hátha akad olyan, akinek hétvégén is van kedve.
5. Ha valami nem jó, az hamar kiderülne.
6. Én is úgy gondoltam, hogy lenne néhány óra hétvégén, mint valami konzultáció, és ezen kívül én tanulnék önállóan is, dolgoznék önálló projekten, és konzultálnánk arról. De ahogy mondtam, fontos nekem, hogy nem csak az a 3 óra lenne, hanem úgy a mindennapokban is tudjak kérdéssel fordulni, ha éppen egy keddi napon akadtam el valamiben, és akkor válaszol rá, amikor ráér. -
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #15790 üzenetére
4. aki programozásból él az hétvégén nem akar majd programozni
5. attól mert valaki tud jól programozni még lehet csapnivaló tanár
6. heti 3 óra hétvégenként szerintem nem valami sok, ezt nem nevezném intenzívnek, max arra elég, hogyha a tanuló belepakol sok-sok óra melót hétközben, akkor konzultálni elég lehetDe részemről sok sikert hozzá!
-
dabadab
titán
válasz
bambano #15548 üzenetére
nagy mátrixot elég gáz lehet tárolni egy ilyen feladatra...
Nyilván vmi sparse reprezentációban.
a probléma még mindig az, hogy gagyi véletlenszámgenerátor esetén nem tudod kizárni a végtelen ciklust.
Ez az, ami tényleg teljesen elméleti kérdés. Azt lehet mondani, hogy nincs garancia a válaszidő nagyságára, de végtelen ciklustól tartani az nem igazán életszerű.
-
axioma
veterán
válasz
bambano #15548 üzenetére
Nekem szolt a matematikusok szapulasa, nyugi...
Az n darab elem veletlenszeru sorrendje linearisan? Az siman megtalalhato neten bar en magyarul mar nem keresek ilyet. Te talan a Knuth konyvtre gondolsz, nem?
Gagyi veletlenszam-generatort meg sztem inkabb nem hivunk veletlenszam-generatornak [de annyira ga'zos me'g a szinuszos se hiszem hogy tud lenni hogy folyamatosan a 8/9-edbol valaszt]. -
dabadab
titán
válasz
bambano #15545 üzenetére
Ilyenkor látszik, hogy az elméleti matematikusok miért rossz megmondóemberek, ha valamit ténylegesen meg is kell csinálni
Egyrészt az ordó nem fordul le automatikusan gyorsabbra - adott feltételek között egy O(n^2) algoritmus simán gyorsabb tud lenni, mint akár egy O(1).
Nagy mátrixnál, amiben kevés elem van, a random lerakás + ellenőrzés szinte biztosan gyorsabb lesz, mintha az ember szépen eltárolgatná a szabad helyeket és azokból választana.
-
axioma
veterán
válasz
bambano #15545 üzenetére
Abban jogos, hogy n db elemet siman veletlenszeru sorba rakhatsz linearis idoben, es utana azt csak yield-eled, de ez nekem ebben a helyzetben fura megoldas lenne, inkabb gondolnam ugy hogy a "felig kitoltott" kialakulasarol nem tudunk csak kapjuk (elerjuk), ide kell egy veletlenszerut adni. Bar persze ki tudja mire gondolt a kolto, a bekeros fuggvenyt kell megoldani, vagy az eredeti problemat akarmilyen tervezessel. Mas iranybol gondolkodtunk (en az eleve minel kisebb belenyulas az eddigi megoldasba menten), ennyi a sztori.
-
axioma
veterán
válasz
bambano #15542 üzenetére
En azert elfogadnam, nem csak mint beadandot hanem 9-nel mint ipari megoldast is.
Persze ertem en, hogy 9,8,... -bol veletlen valasztasa es i. ures keresese (nagy szamoknal kulon listabol, itt en csak elolrol szamolnam hanyadik ures) kevesebb valasztas, ellenben mezok szamara nezve negyzetes egybol az algo (most hadd ne szamoljam ki hogy mennyi veletlen valasztasbol lesz varhato ertekben feltoltve a 9 mezo...) -
Livius
őstag
válasz
bambano #15292 üzenetére
2021-ben amikor a piac szarásig van különböző fejlett fordítókkal PC-re, (intel compiler, gcc, clang, msvc stb...) amik a jelenlegi architektúrák mindenféle optimalizálást ismerik, sehol semmi értelme bárkinek is elkezdeni asm-ben lekódolni valamit, mert 100% hogy annyira köze sincs és nem is fogja megtalálni a neten azokat a dolgokat, amiket az adott CPU környezethez kéne tudnia használni, hogy tuti biztos hogy valóban jó asm kódot nem fog tudni írni, sőt lehet még működőt sem. Akár az ingyenes gcc vagy a fizetős társai is optimalizáltabb kódot fog fordítani, mert ezeket az okosságokat tudják. Az asm-nek ma már maximum a nagyon gyenge teljesítményű dsPIC szinteű mikrovezérlőkben van létjogosultsága, máshol pl ARM boardokon vagy Intel, AMD PC-ken semmi értelme ezzel bajlódni. Ráadásul a téma amire előjött kb arról szól hogy memcopy-zni kell jobbról balra, ebben könyörgőm, mit akartok asm-ben optimalizálni? Ha még pl 3 FFT és 2 mátrix invertálás és sajtérték számítás lenne a feladat közben, akkor azt mondom lehetne gondolkodni azon, hogy tudna e valamit hozni egy asm implementáció, de abban az esetben is az első az lenne, hogy az ilyenekre meg már van kész library ami már optimalizált teljesen és akár még multi-threades is alapból.
-
-
Tuttu
csendes tag
válasz
bambano #15056 üzenetére
Ez jó ötlet!
Kellően részletes a naplózás, de van program ami tudja ezt vagy kéne fejlesztetni egy céggel?
Összesen 33 PC van és két tesztet futtat egy időben, amik autómatikusan tudnak indulni, tehát elég sok fájl keletkezik.
(Amúgy elektromos autók aksiját teszteljük, különböző környezetben)Valamit ki kéne találnom, mert a legutóbbi meeting-en távoli vezérléssel való ellenörzést találták ki, ami vállalhatatlan elvárás lenne!
-
Tuttu
csendes tag
válasz
bambano #15052 üzenetére
Az ciki, mert sok esetben fut tovább a teszt és csak warning üzenetet ad, de a legtöbb esetben az is beavatkozást igényel.
Ilyenkor a proci terhelése(szerintem) nem valtozik.
Az IT a távoli vezérlest ajánlotta, de kit lehet kötelezni, hogy nézzen rá minden második órában? -
bandi0000
nagyúr
-
-
dabadab
titán
válasz
bambano #14566 üzenetére
amikor futtatni akarod, akkor csak php kell neki, konténer, vm, dokker, orkesztrésön meg hasonló menő kifejezések nem.
Azért sokkal komolyabban lehetne venni azt, amit írsz, ha nem üvöltene belőle, hogy fogalmad sincs az egészről.
Ott, ahol bármiféle skálázhatóságra van szükség vagy egyszerű deployolásra, ott PHP-nál is játszik a konténer, az orchestrationnél meg aztán főleg. -
opr
nagyúr
válasz
bambano #14431 üzenetére
Azért arrafelé tapogatóztam, mert ugyanonnan indultunk.
Pakolási problémát azért nem említettem, mert pont úgy, mint azok, amiket írtam, nem oldja meg a bent ragadó rendelések problémáját.
Ha ez egy iskolai feladat, akkor igazad van, ha viszont valós munkahelyi probléma, akkor keverni kell valamilyen priority queue-val.De továbbra is úgy gondolom, hogy az optimális megoldás lépni egyet hátra, és a rendelés rendszerén kell változtatni, hogy a raktárkészlet legyen már ott és akkor figyelembe véve.
-
Ezekiell
veterán
válasz
bambano #14395 üzenetére
1-2 emberes projektnek valóban nehéz, ha így értetted, akkor egyetértek
Közel se en bloc lehetetlen azért a task
De amúgy nem kell unióból kivinni attól még, mert cloudban van: AWSben EU region kizárólag és megoldva ez a probléma.
De hagyjuk a rohadt GDPR-t, tele van vele a tököm amúgyis, tavaly előtt kb csak amiatt kódoltam egész évben... Marha izgi "forget me" és hasonló featureöket kódolni, meg Splunk logokat anonimizálni, meg KYC formokat kódolni, meg hasonló buziságok. Fujj de rühelltemMondjuk tavaly meg egész évben PSD2 cuccokat írtunk, az legalább fun volt, szóval 1-1 Ezekiell vs EU regulations
-
haxiboy
veterán
válasz
bambano #13924 üzenetére
XFS-es fájlrendszerre készült a kód, ott hash tábla van a directory entrykhez, de ext4-nél sem lehet probléma.
martonx: Csak egy már meglévő projektet vázoltam, valamikor 10 évvel ezelőttről, kb 15 évesen írtam , ma már biztosan más irányba indulnék el ha hasonló projektre lenne szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged