- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
No-kia
addikt
itt azt írja h illegal assigment for-loop variable "i", milehet a gond? integernek deklaráltam az i-t, annak jónak kéne lennie
for i:=1 to length(s) do
begin
if s[i]:' ' then i:=i+1;
end; -
Nem bonyolult pedig, ha csak simán számolni kell. Most hogy elolvastam alaposabban a kiírást, tényleg csak egy szóköz lehet, úgyhogy tutira erre akarnak rájátszani.
Két eset lehetséges:
1) Üres a string. Ekkor 0 szó van benne.
2) Nem üres a string, úgyhogy fogj egy for ciklust 1-től a karakterlánc hosszáig, és nézd meg, hogy az i-edik karakter szóköz-e, vagy nem. Ha igen, akkor találtál egy szóhatárt (növelj egy változót). A szavak száma szóhatárok+1. -
No-kia
addikt
hello! kaptam házi feladatnak egy feladatot:
Írjon egy függvényt, amely megszámolja egy karakterlánc szavait. A karakterlánc nem kezdődhet és nem végződhet szóközzel, a szavakat egy szóköz választja el egymástól. Pl.:
SzoSzam('alma körte barack') = 3
egyszerűnek tűnik, de nem áll rá az agyam, vki letudná írni a megoldást( nem a fgv-t, csakaz elméletetet, h még is mi alapján induljak el) köszönöm
(igen most kezdtük a programozást, azért vagyok ilyen szar és pascalt használunk) -
VaniliásRönk
nagyúr
Esetleg itt tudna valaki segíteni? [link]
-
bpx
őstag
válasz
gman907 #4089 üzenetére
igen, erről beszéltem, hogy csak egy irányba működik: ugyanis amit én írtam ide kódot, az csak az alacsonyból (800 alatti) magasba (1000 feletti) való átmeneteket vizsgálja, fordítva nem
(gondoltam kiindulásnak jó lesz, aztán azért dolgozzál vele te is)
ahhoz, hogy a mindkét irányba működjön, pár dolgot változtatni kell rajta:
- start/stop változókat érdemes pl. alacsony/magas-ra módosítani (ugye itt már egy megtalált 800 alatti vagy 1000 feletti érték lehet egy vizsgálandó "szakasz" eleje vagy vége is)
- távolságnál az abszolút értéket kell vizsgálni, mivel fordított sorrend is lehetséges
- feltételeken kell módosítani (pl. sorrendet nem kell kikötni)az meg ha egyáltalán nem talál a feltételeknek megfelelő helyet, úgy vehető észre, hogy a start/stop (vagy az átalakított változatban alacsony/magas) változók a kezdeti értékükön maradnak
-
Gyuri16
senior tag
válasz
gman907 #4089 üzenetére
-Zeratul- kodja majdnem kesz van, innen ha erted mit irt nem lehet problema befejezned.
megjegyzed az utolso 800 alatti es 1000 folottit is, nem csak a 800 alattit. tehat (-Zeratul- valtozoinal maradva) lesz egy akt_start800 es akt_start1000. ezutan ha jon pl egy 1000 folotti, akkor megnezed milyen messze van az akt_start800-tol, ha kozelebb mint eddigi legjobb akkor megjegyzed, es azutan atirod a start1000 valtozot. ugyanez forditva ha 800 alatti jon
abban az esetben ha nincs ilyen hely, azt egyszeruen kiszurod ugy, hogy a start es stop valtozoid nullak maradtak -
gman907
csendes tag
Még 1 fontos dolog lenne. Abban az esetben ha nincs készültségnélküli és harmadfokú hely, vagy csak úgy hogy előbb van a harmadfokú, mint a készültségnélküli, azokat hogyan tudnám kiszűrni? Mert pl: két helyen nézem és az első helyre beírok egy harmadfokút, a másodikra egy készültség nélkülit, akkor is kiírja az első és utolsó pontot.
-
bpx
őstag
válasz
gman907 #4086 üzenetére
amit én szakasznak hívtam, annak semmi köze a feladat szövegében definiált folyószakaszhoz/szakaszhoz csak nem tudtam jobb elnevezést
a feladat szövege is azt mondja, hogy határozd meg a ... helyét
na most ezt a helyet valójában 2 pont határozza meg, ezért is neveztem szakasznak -
Gyuri16
senior tag
válasz
gman907 #4081 üzenetére
ez az N pont ahol merik a vizallast egysegnyi tavolsagra van egymastol, vagy a tavolsagokat is beolvasod?
eleg sokmindent irtal, de ebbol nekem az jott le, hogy csak meg kell hataroznod egy tombben az egymashoz legkozelebb levo 1000 folotti es 800 alatti pontot (ezt akkor ha egysegnyi tavolsagra vannak egymastol a pontok)
mi az amit megcsinaltal, es mit nem tudsz?mod: megeloztek, -Zeratul- megoldasat csak kicsit ki kell pofozni es meg is van (mindket iranyba mukodjon)
-
bpx
őstag
válasz
gman907 #4083 üzenetére
az elejétől kezdve egyesével vizsgáld a tárolt értékeket
ha találsz egy 800 alatti értéket, ott kezdődhet egy lehetséges szakasz - 1000 felettinél meg végződhet (bár ez a feladattól is függ, hogy kell-e mind2 irányba keresni)
közben tárold el a már megtalált legrövidebb szakaszt (elejét és végét)
ha a vizsgálat közben találsz egy olyan szakaszt ami jó lehet, azt azzal hasonlítsd össze, ha annál jobb, cseréld le az újjalvalahogy így (ez sem tökéletes, és csak egy irányba működik):
{
...
const int N = 100;
int folyo[N];
...
int start = 0, stop = N-1, akt_start = 0, akt_stop = 0;
int i = 0;
while (i < N)
{
if (folyo[i] < 800) akt_start = i;
if (folyo[i] > 1000) akt_stop = i;
if ((akt_stop - akt_start < stop - start) &&
(akt_stop > akt_start) && (folyo[akt_start] < 800))
{
start = akt_start; stop = akt_stop;
if (stop-start == 1) break;
}
i++;
}
cout << "Start: " << start << ", Stop: " << stop << endl;
...
} -
gman907
csendes tag
Hello! Van egy feladatom, amit sehogy nem tudok megcsinálni.
Egy folyón N helyen mérik a vízállást, amit egy referenciamagassághoz képest centiméterben adnak meg. Elsőfokú árvízvédelmi készültséget kell elrendelni, ha a magasság meghaladja a 800 centimétert, másodfokút, ha meghaladja a 900 centimétert és harmadfokút, ha meghaladja az 10 métert. Folyószakasznak nevezzük a leghosszabb egymás mellett levő egyforma tulajdonságú mérésekből álló sorozatokat. Árvíznek nevezzük azt a szakaszt, ahol minden hely legalább elsőfokú készültségű.
Készítsen programot, amely meghatározza a leggyorsabb áradás helyét, azaz azt a
helyet, ahol legközelebb van egymáshoz árvízmentes és harmadfokú készültségű hely!C++ -ban kéne megoldanom. Ha valaki tudna segíteni, az kérem írjon
-
bpx
őstag
void isPrim(int number){
if (number <<4){ // shift operátor?
return number; // void és return? meg miért kell magát a számot visszaadni?
for(int i=4, i*i<number,i++); // meg kell engednni az egyenlőséget is különben a
// négyzetszámokat is prímnek jelzi
if(number % i=0) // az összehasonlító operátor az ==
return 0;
return 1;
}for után nem kell közvetlenül ; mert így csak elszámol addig de nem csinál semmit
helyesen valahogy így nézne ki:
int isPrim(int number){
if (number < 4) return 1;
for(int i=4, i*i <= number,i++) {
if(number % i=0)
return 0;
}
return 1;
}így 1-et ad vissza ha prím, 0-t ha nem az
(persze nem teljes így sem mert pl. az 1-t prímszámnak jelzi + egy csomó osztót feleslegesen leellenőriz) -
bama
csendes tag
void isPrim(int number){
if (number <<4){
return number;
for(int i=4, i*i<number,i++);
if(number % i=0)
return 0;
return 1;
} -
bama
csendes tag
Ali G erre mit mondasz,,,????
void isPrim(int number){
if (number <<4){
return number;
for(int i=4, i*i<number,i++);
if(number % i=0)
return 0;
return 1;
}5 hiba ugyanúgy
-
bama
csendes tag
THX ALI G
Kedves Jester!!Teljesen igazad e kérdésben!!Schrödinger elve tanulmányozása után nem sok idöm marad e feladatokra főleg úgy,hogy szinte ránkboritották a C-t
Segits kérlekTHX
-
Jester01
veterán
Ez eléggé házi feladatnak tűnik amit nem fogunk neked megcsinálni. Főleg, mert ha magadtól nem találsz meg benne legalább kettőt, akkor olyan szinten nem értesz hozzá (feltehetőleg szorgalom vagy odafigyelés hiánya miatt) amit mi itt nem tudunk érdemben orvosolni. De javíts ki ha tévednék.
MOD: ALI_G: hát, a tied se túl jó
-
ALI_G
veterán
használd a szerkesztésnél a Programkód-ot, hogy így nézzen ki:
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int isPrim(int number) {
int i;
int j;
if (number <=3) {
return 1;
} else {
if (8<number) {
j = number / 2;
for (i = 1; i < j; i++) {
if (number % i == 0)
return 1;
}
}
}
return 0;
}
}Mellesleg 5 szintaktikai hiba van benne, és kb. ugyanennyi szemantikai, ha ez azt akarja eldönteni, hogy a megadott szám prím szám-e. Nem olyan ciki
és az se biztos, hogy ez helyes C szintaktika, de talán azt is csinálja.
-
bama
csendes tag
Hi srácok!!
Tudnátok segiteni ebbe az egyszerű C progiba van benne 5 hiba segitség kéne megtalálni!!!Elég alap szinten vaok C-ből aztán jó lenne ha meglenne a progiba az 5 hiba!!
THX előre is
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>void isPrim(int number){
if number <=3
return nember;
int i=4;
while (i*i<number);{
if (number %i=0)
return 0;
}
return 1;
} -
ALI_G
veterán
java EE-ből olvasta már ezt valaki?
[link]jó-e?
-
Én azt vallom, hogy először programozni tanulj meg, utána állj neki egy konkrét nyelvet megtanulni. Tudom, hogy ez visszásan hangzik, de amíg nem érzed az imperatív (vagy ha az a zsánered, a deklaratív) gondolkodásmódot, bármilyen nyelvvel találkozol, botladozni fogsz. Viszont ha látod, hogy hogy működik egy program, látod a problémáktól a megoldásig vezető utat, a nyelv már szinte mindegy lesz.
-
doc
nagyúr
csinalni kell, ennyi a titka...
a konyv jo, de ha csak a peldakodokat potyogod be, az keves lesz, talalj ki egyszerubb feladatokat, esetleg nezz valami feladatgyujtemenyt, abbol tudsz magadnak a szintedhez illoeket valogatni, kezdesnek pl. atlagszamitas, sikidom teruletenek kiszamitasa jo, aztan johetnek a komolyabbaj
ha nem megy, van itt a PH-n jopar topic, segitunk szivesen -
Lakers
tag
Ez most érdekes kérdés lesz. De hogyan kéne programozási nyelvet tanulni?
Az a baj, hogy hiába kezdem el úgy, hogy leülök, olvasom a fejezetet, a példákat meg kiprobálom. Aztán ugrás a következő fejezet. Ott is ez van. Aztán kimegy az egész a fejemből, újabb dolgok, és nézek, hogy az mit jelent. pl: statikus típus... nézem a kódot, hát nincs itt olyan változó amelynek az elején a static kulcsszó szerepel. Najó, akkor ismét 1 hét elment a semmire... Ismét az elejétől kezdem, de most elkezdem betanulni a könyvet... De most is ugyanúgy nem találom a static típus jelentését xD...
És már eltelt egy hónap, és már programozni akarok benne, és nem folyton az elméletet visszakeresni... kiborít, hogy napi 6 óra erre megy el az életemből egy hónap alatt...
Bocs csak kiborultam, Megosztanátok velem a személyes tapasztalatot? -
bpx
őstag
biztos jó mappát raktál be? (nincs elírva valami)?
mert amit írtál, az alapértelmezés szerint van (ha nincs benn a PATH-ban), és nálam működikegyébként régen csak újraindítás után léptek érvénybe az ott beállított dolgok, nem tudom hogy xp-ben (ha azt használsz) is így van-e még
-
ALI_G
veterán
Azt sose értettem, hogy amikor a java SE-t telepítem és berakom a PATH-ba a .../.../bin mappát, akkor a java.exe-t elérem, de javac.exe-t meg nem látja.
Miért, mikor egy mappában vannak!? -
Gyuri16
senior tag
elso ami eszembe jutott egy dinamikus programozas, remelem, hogy jo lesz
szamolni fogod a legolcsobb lefedest az elejetol egy bizonyos vegpontig. ezek a vegpontok az osszes kis intervallum vegpontjainak osszessege (max n darab, ami 1000, ez ok)
kezded az elejetol, veszed a legkisebb ilyen vegpontot (jelen esetben a 4es). megnezed, hogy az elejetol fogva hogyan tudod lefedni az intervallumot, itt sok valasztas nincs, ugyhogy veszed a (2,4)et. aztan jon a 18as. megnezed melyik kis intervallum er itt veget (3,18). ebbol latod, hogy az elejetol legalabb 3ig le kell fedned mashogy, megnezed a kisebb szamokat es latod hogy 4-ig le tudod fedni 0 atfedessel, tehat a 18hoz felirod hogy (2,4)(3,18) ennek az ara 1 (ennyi az atfedes). mesz tovabb - 19. az kis intervallum (15,19). megnezed hogy hogyan tudod 15-ig lefedni, erre egyetlen megoldas a (2,18) /ezt most mar egy intervallumkent kezeled 1es arral/. tahat 19 hez odairod hogy (2,18)(15,19) es az ar 1+3=4. ezt igy csinalod tovabb. erdekes az utolsonal lesz, ott lesz tobb valasztasod (last lenti tablazat). kis intervallum (22,50), tehat legalabb 22ig le kell fedned massal, erre ket megoldas van, vagy (2,33) 9+11es arral vagy (2,45) 21+23as arral. nyilvanvaloan az elsot valasztod.
jojjon a mintafeladatod tablazata (remelem a motor nem nagyon dobja szet):elso sor jelentese hogy az elejetol addig a pontig milyen ket
intervallummal tudod lefedni. a ket intervallum a masodik es
harmadik sorban van (ezeket a megoldashoz rekurzivan
vissza kell majd fejteni, de ez nem gond), az utolso sorban
az ar van
4 | 18 | 19 | 33 | 45 | 50 |
2,4 | 2,4 | 2,18| 2,18| 2,33| 2,33|
| 3,18|15,19|10,33|20,45|22,50|
0 | 1 | 4 | 9 | 21 | 20 |(mivel irod hogy az intervallumok a jobb-végpontjuk (v) szerint nemcsökkenő sorrendben vannak megadva. tehat gondolom tobb intervallum is vegzodhet egy pontban, erre oda kell figyelni, hogy az osszeset kiprobald az adott pontban)
-
D@ve89
tag
Sziasztok!
Volna egy feladatom, de nem tudok rájönni a helyes algoritmusra. Ebben kérném segítségeteket. A feladat szövege:
Adott a számegyenesen egy szakasz az A és B egész értékű végpontjával (A < B), és adottak a [k1; v1]; ... ; [kn; vn] (ki < vi; i = 1; ... ; n) zárt intervallumok egész értékű kezdő és végpontjaikkal. Kiválasztandó az intervallumoknak egy olyan halmaza, amely lefedi az [A;B] szakaszt, azaz minden x egész számra, amely eleme az [A;B] szakasznak (A <= x <= B) van olyan kiválasztott [ki; vi] intervallum, amelynek x eleme, azaz ki <= x <= vi. Az a cél, hogy a lefedés költsége, ami a kiválasztott intervallumok hosszainak összege, minimális legyen. Egy [k; v] intervallum hosszán a v-k értéket értjük. Írjon olyan programot, amely megad egy minimális költségű lefedést!
Bemeneti speci�káció
A be.txt szöveges állomány első sora két egész számot tartalmaz (egy szóközzel elválasztva), a lefedendő szakasz. A kezdő és B végpontját (1 <= A < B <= 10000). A második sor egyetlen egész számot, a lefedésre használható intervallumok n (1 <= n <= 1000) számát tartalmazza. A következő n sor mindegyike két egész számot tartalmaz: k v, egy lefedésre használható intervallum k kezdő és v végpontját (A <= k < v <= B). A bemenetben az
intervallumok a jobb-végpontjuk (v) szerint nemcsökkenő sorrendben vannak megadva./ki, vi jelöléseknél az "i" az indexet jelöli/
Példa a be.txt-re:
2 50
6
2 4
3 18
15 19
10 33
20 45
22 50Ezen felül meg van adva az időlimit (0,1 mp), és a memórialimit (16MB).
Szóval kellene valami viszonylag gyors algoritmus.
Az én ötletem (ami nem feltétlen a minimális költségű lefedést adja meg):
Ugyebár a megadott intervallumok végpont szerint nemcsökkenő sorrendben vannak megadva. Az első és utolsó intervallumra mindenképpen szükségünk lesz. Vesszük az utolsó intervallumot. Majd haladunk visszafele, és megnézzük, hogy az előtte levő intervallum végpontja >= az utolsó intervallum kezdőpontjánál. Ha igen, akkor eltároljuk, és haladunk tovább az intervallumokkal, megnézzük ugyanezt a vizsgálatot az a következőnél is. Ha végig értünk, akkor kiválasztjuk a leghosszabb intervallumot a megfelelőek közül, majd ezt vesszük "utolsónak", és kezdjük elölről az egészet.
Mindaddig csináljuk ezt az egészet, míg az első intervallum nem lesz a mi "utolsónk".Viszont ez nem a minimális költségű lefedést adja, hanem a legnagyobb intervallumokkal fedi le a szakaszunkat.
Tehát ezt kéne kombinálni még úgy, hogy az intervallumok átfedéseinek összege minimális legyen.
Kódra nincs szükségem, ha meglenne az algoritmus, az már valószínűleg menne.
Előre is köszi. -
Jester01
veterán
Szerintem itt a hardver sokkal inkább érdekes mint a szoftver. Én például telepítettem egy pár hőmérőt szerte a lakásban illetve egy egy relét a kazánhoz. A szoftver meg egy pár soros perl script volt.Igaz, nem grafikus, cserébe viszont működött mobiltelefonon keresztül is
-
drkbl
őstag
-
drkbl
őstag
Borland cuccoknál a Delphi 7-nél is élő probléma volt, hogy AltGr-re (Alt+Ctrl) pakoltak funkciókat a szövegszerkesztőjükben.
Bár problémás lehet, ha nem tudod belőni a fordítót a futtatás menüben, ajánlanám Pammer Pál pEdit-jét, amivel szépen lehet Windows alatt is 852 kódtáblával szöveget szerkeszteni - csak nem szabad elfelejteni átváltani DOS típusúra a fájlt. Én Clipper 87 projektek karbantartására használom, a compile/build-re van egy batch fájl, csak azt indítom el, de elvileg megoldható paraméterezéssel.
Adja magát a kérdés: feltétlenül 3.01-el kell szenvedned?
-
locgab
csendes tag
Sziasztok!
Az angol billentyűzetet sikerült Borland C++ 3.01-ben átváltani magyarra. É betűnél é betűt ír ki, a ; helyett. Ez már fejlődés. Viszont a pl:. ; <> és egyes társai nem működnek.
Mit tudnátok javasolni? Találtam egy fórumon ezt a szöveget:Config.nt-be
country=036,852,c:\windows\system32\keyboard.sys
Autoexec.nt-be
C:\windows\system32\kb16 HU,852,c:\windows\system32\keyboard.sysEzeket kellett beírni a különböző fájlok végére, így lett magyar a Borland alatt a bill. A karakterek viszont nem működnek. Mit tehetnék? Köszi!
-
ALI_G
veterán
Menedzselt kód, pl a java, vagy a C# által írt programkód (egyszerűsítve). Pl. a java-ban megírt programok elvileg minden platformon (windows, linux, unix, telefonok többségétől kezdve mikrókon keresztül a mosogatógépen át sok mindenen futattatható, persze erre képessé kell tenni az eszközt) futnak, mert egy JVM nevű dolog "futtatja" a programot és nem közvetlenül érik el a processzort. Ez nagyvonalakban ilyen, de kicsit ferdítettem, így szerintem érthető.
Amit te szeretnél azt a szerintem minden mai magas szintű programozási nyelvvel elérheted.
c#, java. A két nyelv szerintem nagyon hasonló, bár ebben egyesek kételkednek.OOP-ről még sokat fogsz olvasni ha kitartó vagy.
ja és logoutos cikkek: c#, c++, és úgy általában: [link]. Java programozásról hirtelen ezt találtam: ppt, csak alapok.
Jó olvasástmod: ha könyvet keresel, akkor Angster Erzsébet írt sok jó könyvet: [link],
mod2: hű, így most jó sok mindent összedobáltam amik kezdetnek hasznosak és olvasmányosak, másoknak is ajánlom akik kezdő cipőben járnak.
-
Child
csendes tag
Üdv!
utána néztem a fogalmaknak.
[I]A natív kód az értelmezésem szerint: ugye gépi kód, annyit írnak róla. Nem szavakból és jelekből áll, hanem a kettes számrendszerből.
Menedzselt kód: nem a bináris számrendszer és valamilyen köztes kód. Elég hiányos a fogalomról a kialakított képem.
Makró: forráskód részlet. Előre meglévő "program darabok", akár egy puzzle. Ezeket beillesztve a makró hivatkozási helyre megkönnyítjük a munkánkat.
Objektumorientált programozás (OOP): nem magáról a műveletekről van szó, hanem a programegységek kapcsolatára alapul.[/I]
Amit én szeretnék, az egy olyan program, ami üzemel elektronikai eszközöket és ugyebár ezt grafikus felületen keresztül tenné. Pl: egy házat felruházni egy programmal, ami kezeli a házban lévő műszakiakat, beállítja a hőmérsékletet, biztonsági rendszert felügyel stb...
Nos, nem tudom hogy mennyire lenne nehéz megvalósítani.Ha nem jól értelmeztem a fenti fogalmakat, légyszi javítsatok ki. A menedzselt kód és az OOP elég sötét még.
Köszi a segítségeket
-
ALI_G
veterán
Szia!
Először egy egyszerű C (++ nélkül) megértése lenne jó kezdés, amolyan bevezetés, esetleg PASCAL. Igaz ezek "halott nyelvek" (vagy majdnem), de jó alapot szolgáltatnak objektum orientált programozáshoz.
Ez után jöhet C++, Java, C#, .NET akármi, de az alapok fontosak. Először a wikipedia magyar oldalát ajánlom, keress rá az itt félig ismeretlen szavakra, sok alap dolgot megtalálsz ott, továbbá a logout.hu-n is olvashatsz pár bevezető írást. Ha továbbra is érdekel a programozás, akkor a határ a csillagos éghajrá
-
locgab
csendes tag
Hallottam, hogy Vista alatt Dosbox-ba működik a borland C++ 3.01.
Tudja valaki, hogy az hogy működik?
-
drkbl
őstag
Milyen programokat szeretnél írni? Ha teljesítményre kényes, vagy hardverközeli programokat, a c++-t akkor ajánlanám. Windows esetén ha gyors fejlesztés (RAD) érdekelne, főként adatbáziskezeléssel, akkor natív kód esetén Delphi, menedzselt kód esetén C#, vagy Visual Basic. A VB érdekes lehet, Office makrók, SQL Server Reporting Services makrók épülnek rá.
Több-platformos fejlesztéshez Java, bár abban a GUI összerakása kihívás lehet
Linux / mobiltelefonok: C++ QT-velC++ (+The Game Creators GDK) / C# / Visual Basic / Web Developer / SQL Server Express Edition-ok ingyenesek, a készített programot el is adhatod.
-
Child
csendes tag
Jó reggelt!
Szóval mit javasolnátok, hogy mivel kezdjek? Látom van sokféle nyelv és program. Szívesen kezdenék a c++ -szal. Tudtok valami oldalt, ahol a nyelvet szedhetném le?
Ha hülyeséget mondtam, akkor bocsi...elég kezdő vagyok
-
Child
csendes tag
sziasztok!
Lali vagyok, új tag
Elkezdett érdekelni a programozás és az informatikai élet. Segítségeteket és válaszaitokat előre is köszönöm![P][/P]
-
locgab
csendes tag
Nem, nem működik az alt shift :-)
-
locgab
csendes tag
A vakon gépeléssel nincs gond! :-) Csak már nagyon megszoktam a pontosvesszőt meg sok karaktert és elég nehéz így programot írni. :-)
-
locgab
csendes tag
Sziasztok!
Komolyan programozást tanulok!
Viszont az a kérdésem, hogy Vista vagy Windows7 alatt hogyan lehet a Borland C++ 3.01-et futtatni? Mert a billentyűzetkiosztások nem megfelelőek. É betű helyet ;-t ír ki. stb.
Tudnátok javaslatot adni?
Köszönöm!
-
Trub
tag
a=1; b=2; c=3; d=0;
if (3 < b < 5) {Ez a feltétel igaz. Rossz a szintaktika. A kiértékelés balról jobbra halad.
A 3 < 2 eredménye 0, majd ezt a nullát hasonlítod össze öttel, 0 > 5.
Lehene így is írni: if ((3 < b) < 5)A helyes:
a=1; b=2; c=3; d=0;
if (3 < b && b < 5) {Tovább nem is ovlastam el a kódot, mert nagyon csúnya.
-
klambi
addikt
szevasztok!
lenne 1 kis gondom c ben...
A bıvített
többszörös
szelekciós
vezérlés
megvalósítása
C/C++-ban:if (F1){
A1;
} else if (F2){
A2;
…
} else if (Fn){
An;
} else {
B
}#include <stdio.h>
int main()
{
int a, b, c, d;
a=1; b=2; c=3; d=0;
if (3 < b < 5) {
if (c=d) {
printf("d = %d", d); a=1; b=2;c=3; d=0;
} else if ( !( (a>0)||(c=4) ) ) {
printf("a = %d", a);
} else {
printf("c = %d", c);
}
} /* if (3 < b < 5) */
else {
printf("b = %d", b);
}
printf("\n"); system("PAUSE");
return 0;
}c = 0
ez a feladat, bocs csak kiollóztam!
kérdés mért 0 lesz a c?
-
válasz
Speeedfire #4013 üzenetére
mingw + notepad?
-
ATISoft
tag
Üdv!
C++ Builder 6-ban éppen az Excellel küzdök és van egy probléma amire nem találtam megoldást eddig (pedig biztosan van)
Egy eléggé nagy szöveges állományt kell Excelbe átpakolnom, formázottan,
ami megy is, csak meglehetősen lassan, ugyanis cellánként pakolom az adatokat és egy óráig is eltart mire befejezi a műveletet.Szeretném megoldani azt, hogy az adatokat először egy tömbbe másolom, majd Excelben range-el kijelölöm hová akarom tenni a tömb tartalmát és úgy illesztem be. Netről szoktam ollózgatni példákat amiket átalakítok, viszont erre nem találtam normális megoldást.
Nemrég óta foglalkozom ezzel és még van sok sötét folt.
Tud valaki segíteni hogyan csináljam?
Egy példaprogram volna a legjobb.Nagyon leegyszerűsítve most kb. így néz ki a program:
(a cellánként másolást kellene kiváltani valami gyorsabb módszerre)Variant XL,v0,v1,v2;
XL=Variant:: CreateObject("excel.application");
XL.OlePropertySet("Visible",false);
XL.OlePropertyGet("Workbooks").OleProcedure("Open",forras_file);
v0=XL.OlePropertyGet("Workbooks");
v1=v0.OlePropertyGet("Item",1);
v0=v1.OlePropertyGet("Worksheets") ;v0=XL.OlePropertyGet("Sheets",1);
v1=v0.OlePropertyGet("Cells");
v2=v0.OlePropertyGet("Columns");i=1;
while(!feof(f)){
v1.OlePropertyGet("Item",i,1).OlePropertySet("Value",var_1);
v1.OlePropertyGet("Item",i,2).OlePropertySet("Value",var_2);
v1.OlePropertyGet("Item",i,3).OlePropertySet("Value",var_3);
i+=1;
fread(&tstru,30,1,f);
}fclose(f);
v1.OlePropertyGet("EntireColumn").OleProcedure("AutoFit");
XL.OleProcedure("Save");
XL.OleProcedure("Quit"); -
Gyuri16
senior tag
válasz
Csaba105 #4019 üzenetére
ez egy programozos topic, nagyobb valoszinuseggel kapsz segitseget valamelyik windowsos vagy halozatos topicban, pl a windows 7 itt:
[link]
azonnali kerdesekben is irta valaki, hogy regota nem tudja ezt megoldani, ugyhogy legy kicsit turelmes, es jo helyen kerdezz (ha nagyon elsullyed a kerdesed neha felhozhatod, de ne tul sokszor, az nem segit) -
válasz
Csaba105 #4016 üzenetére
Az "Azonnali kérdések órája" topik való erre.
-
Csaba105
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi, hogy ide írok kérdésemmel, de nem találtam hasonló fórumot.
Kérdésem a következő, adott 2 db számítógép eddig mindkettőn XP volt 1 nyomtató és "parasztba" megoldva nyomtatómegosztással nyomtatott mindkét gépről.
Egyik gép rendszer összeomlás, Win7 feltelepít, munkacsoport átnevez, nyomtató ismét megosztás, újraindít! Viszont a laptop amin XP van csak a munkacsoportot és a gépet látja! Ha beakarok lépni, felhasználónevet és jelszót kér!!! Az igaz, hogy a win 7 adott egy jelszót, de mégsem tudok továbblépni, mintha hibás adatokat adtam volna meg. Felhasználónévnek a másik gép nevét írtam, jelszónak amit a win7 kiosztott.
Hol a hiba?
HELP!Üdv Csaba
-
Bor2Bp
csendes tag
Sziasztok
Programozó munkatársat és tanácsadód keresek. VisualBasic-ben előmodellezett szoftverek készítéséhez keresek társakat. Első lépésben azt akarom kideríteni, hogy melyik nyelv az optimum nekem. Merre menjek?
-
Badb0y
addikt
Segítsenek az igen tisztelt prog manek a C programozás topikban pls vagy privátban
Probléma -
válasz
Speeedfire #4011 üzenetére
VirtualBoxba telepíts egy DOS-t vagy régi Windows-t, azon tudod használni a Turbo C-t vagy a régi VS-t. Vagy ha olyan W7-ed van, erre találták ki az XP módot.
-
-
-
ALI_G
veterán
válasz
Speeedfire #4008 üzenetére
Ingyenes. Pontosan nem tudom mivel tud kevesebbet, talán meg van szabva hány projektet tud kezelni egyszerre meg ilyenek. Kötelező programokhoz tökéletes.
bővebben: [link] -
válasz
Speeedfire #4005 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
sziasztok
eddig visual studio 6-ot használtam c programozásra de mióta váltottam win 7-re nem akar menni
tudna nekem vki ajánlani hasonló kaliberű programot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest