- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #19463 üzenetére
>Ha veszed a fáradtságot, hogy megtanuld ...
Fejlesztőként én inkább arra venném a fáradtságot, hogy konkurenciát gyártsak annak a szolgáltatásnak.
Csak hát ahhoz előbb meg kell találnom a piacukat. A fenti kérdést azért tettem fel. Ismersz esetleg fejlesztő céget, amelyik nagyüzemben fizeti azt az AWS szolgáltatást?
-
crocy
tag
válasz
K1nG HuNp #19361 üzenetére
itthon azert ez nem rossz penz. kerdes kapsz-e annyival többet, hogy neked megeri ezert veszödni a szamlazgatassal.
mindenesetre ha ebböl a segglyukbol, remote sikerült kialkudnod 60k-t, kint, alkalmazottkent szvsz jo lennel akar 80k-s pozikra is.
go-val meg kb 10-20%-val többet tudnal keresni.
-
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #19352 üzenetére
Az info másodkézből van, és már kb 3 év régi. Anno tesó élt egy ideig Hollandiában. A lakás cudar drága. Valami 2k eur volt akkor az, ami már elfogadható volt. És annak nagyjából a duplája kellett ahhoz, hogy ott tényleg élni lehessen. Az a limit kb a minimum volt, ami elfogadható életviteli élmény. Egyszerű ököl szabályként kotord fel a jelenlegi lakás hirdetéseket az ügynökségeknél update-ért. Bármibe kerül most, azt szorozd fel 2-vel. Ha azt a pénzt nem sikerül megszerezned, biztosan felejtsd el Hollandiát. Ha sikerül legalább 3x annyit megkapni, akkor érdemes lehet belevágni.
Apropó ők újabban nem szeretik a Hollandia nevet, a Nederland inkább a kedvencük, de az ki a fenét érdekel itt?
Viszont ha oda kimész, jobb lesz átszoknod.
Jó szerencsét.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
K1nG HuNp #18861 üzenetére
mit gondoltok, ti hogy csinálnátok?
- 4 év munkatapasztalatom itthoni cégeknél mint fullstack fejlesztő
- MSc
- AWS cert(ek)
- felső angol
- 24 évem ezen a csodás földönUgyan már, nem kell külföldre menned ! Gondolom csak angolul tudsz . Néz körül a neten, hogy milyen brutális képalbumokat ...
Hanem ha olyan okos vagy, akkor pár ezer forintér kiválthatod a magánvállalkozáshoz az engedélyt, megadják mindenkinek, nem kell alkalmassági vizsga sem hozzá .
Aztán kiírod , hogy IT-*** és már dől is a pénz !
Itt Rimaszombatban is több programozó jól megél így, csak itt ők más üzleti cégeknek programoznak üzleti programokat .
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18867 üzenetére
Ha nagyobb céghez gondoltál bejutni, annak egyik módja, hogy szórod a cv-ket, a másik, hogy elszegődsz egy picihez, amit felvásárolnak. Ha pici céghez gondoltál bejutni, a papírok helyett legalább 1 nagyon jól sikerült bemutató projected legyen git-en a cég profiljába illeszkedően, és főleg azt az url-t írd a jelentkezésedbe. Nagyjából ezek a csapásirányok vezetnek olyan céghez, ahova érdemes bejutni.
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18863 üzenetére
Olvasd el ezt a blogot. Ugye vidámnak véled az esélyeidet?
-
emvy
félisten
válasz
K1nG HuNp #18861 üzenetére
1. Elso korben nem a penzre fokuszalni, csak a kijutasra.
2.
> egy nagyobb londoni cegnek en magyarkent pont annyira sittes munkaero vagyok mint barmelyik india,Abszolut nem igaz, ha nem akarsz mindenkeppen kulfoldon elni, itthonrol remoteozni tobb megtakaritast fog jelenteni, mintha kimesz.
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18433 üzenetére
Viszont néztem az architektúrát (már amennyit kihámozni tudtam az oracle clustering doksiból), és nem hinném, hogy az a blog valótlant állított. A mysql cluster és az oracle database cluster elavult szemlélet megdrótozott gányolása. Az mssql ugyan semmi védelmet nem kínál a primary node kiesése ellen, de a replika szerkezet van annyira letisztult, hogy a split brain probléma azért nem tud adat konfliktust okozni.
-
K1nG HuNp
őstag
válasz
K1nG HuNp #18338 üzenetére
EFS elvileg NFS-t használ, amiben a close-to-open konzisztencia (https://serverfault.com/a/73927) miatt nem lehet gond egyszerre történő írás és olvasásból, és mivel írás+írás sosem lesz egyszerre a rendszerben így akkor elvileg jók is vagyunk
Kicsit ilyen adatbázisokból tanult dirty read problémának tűnt amúgy ez az egész
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18319 üzenetére
Írok c-ben egy erőforrás lock-ot cluster-re (linux only). Ha kész, felrakom a forráskódot + felhasználói segédletet php példákkal githubra. Ha nagyon akarod, majd dobok ide egy linket róla. Bár nem nagyon számítok rá, hogy ingyen tesztereket szerezhetek itt. Egyenlőre tervezési fázisban van, és nem fogom az ujjaimat égetve sietni vele, de véges időn belül azért elkészül.
Hanem a gyermeteg stílust leszel szíves hátrahagyni. Téged a szüleid nem tanítottak meg viselkedni?
-
emvy
félisten
válasz
K1nG HuNp #18292 üzenetére
AWS toolingot nem ismerem, de nem hangzik rosszul. Egyebkent pl. a Cloudflare Layer3 DoS-ra is ad megoldast, de orankent par millio lekeres az nem DoS azert meg.
Ha nagyon egyszeruen akarjatok csinalni, akkor amit lehet:
- Caddy helyett pl. nginx (azzal is lehet LE certet generalni, ohne problem), es ip-based rate limit
- ratelimit plugin a CaddyhezHa nem egy IP-rol jon, akkor mondd, es kitalalunk valamit
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18243 üzenetére
A linkeden gyakorlatilag a legelsők között itt van ez. Alkalmasint elváltozások megállapításán kutatóorvosok megizzadnak, mire kijelentik, hogy biztosan kezelést igényel (és kezelhető) valami vagy sem. És akkor színes pacák szintjén létező fényképek alapján számítógépeket betanítani rá? Halom sok buzzword mint neurális háló és társai. Nettó hü**eség az egész. És olyan töménységgel, mintha valami verseny lenne, milyen rövid szöveggel mennyi lukat tudnak valaki hasába beszélni. Szóval azon gondolkodom, hogy @pmonitor bőven nem az egyetlen, aki "blőd fa**ság"-okat írkál le a weben.
-
cucka
addikt
válasz
K1nG HuNp #18229 üzenetére
nemtudom miert gondoljak emberek hogy a vallalkozashoz nem kell iskolazottsag
Ebben pont személyesen is érintett vagyok.
Egy vállalkozáshoz nem diploma kell, hanem szaktudás. Nem tudsz úgy sikeres szoftveripari vállakozást indítani, ha nem értesz a szoftveriparhoz. Emellett szükségesek egyéb nem szakmai skillek, például jól kell kezeld a stresszes, kockázatos helyzeteket.Természetesen az egyetemi oktatás fontos, és segíthet abban, hogy a szükséges szoftveripari szaktudás egy részét megtanuld.
A fontos, hogy nem fogsz mindent megtanulni az egyetemen, és az is, hogy a tudás az, ami érték.Vannak olyan szakmák, ahol elvárt a diploma, például ügyvéd. De ott meg ez a kérdés irreleváns lesz, a diploma olyan beugró feltétel, mint a kőművesnél az, hogy meg bírjon emelni egy zsák cementet.
Az ügyvédi irodában van ügyvéd, aki minimálbér-közeli pénzért csinálja a favágó munkát, meg van sztárügyvéd sztárügyekkel, sztárfizetéssel. Mindketten ugyanazon az egyetemen ugyanazt a diplomát szerezték meg. -
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18205 üzenetére
Már ne is haragudj, de miféle demagógia az a serverless dolog is? Egy szerver oldali alkalmazás valós szerveren fut. Kézzel fogható elektronikán. Akár hiszed, akár nem. És lennél szíves nem az én nyakamba sózni, ha éppen bal lábbal keltél?
A magam részéről a flaming content a továbbiakban ignore.
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18203 üzenetére
Az valójában több külön probléma.
Az egyik probléma, hogy fürtön az adat idővel terjed. Ha az adatkezelés technikája fel van készítve elégséges türelemre, akkor lesz 3/3. Ha egysíkú szkriptes alkalmazások vannak "most azonnal" alapon megírva, igen, akkor csak 2/3 lesz meg.
A másik probléma, hogy nevezzük ki a szkript kölyköket szakembereknek, csak hogy igaz legyen valami elmélet. Cool.
Nem mintha érdekelne, hogy a "nyilvánvaló" köztudat mit hisz vagy sem. Miben mekkorát téved, vagy sem. Én nem tartozok felelősséggel semmiért, ami nem az enyém. És az a probléma még csak nem is olyasminek tűnik, amiből jó pénzt lehetne csinálni. Just my two cents.
-
coco2
őstag
válasz
K1nG HuNp #18177 üzenetére
Ja, a tuti már valószínűleg készen van, épp csak még nem sikerült megtalálni. Nem mintha bármi sürgős lenne. Jó előre nézek utána problémának. Akár barkácsolok valami egyszerűt, ha mást nem. Amikor gyűrés-tűrő eszköz után keresgélek, nyilván magasan van a mérce. Miért érném be csak félig-stuffal? Félig stuffal beérni majd a gyakorlat lesz akkor, ha mégsem sikerült jobbat találni, sem jobbat barkácsolni, meg úgy alakul, hogy az idő megsürget. Amíg nem alakult úgy, nem elég jó a csak félig-stuff
-
pmonitor
aktív tag
válasz
K1nG HuNp #18094 üzenetére
Most én írom azt, amit rám szoktak írni. Write-only módban vagy. Ugyanis itt ezt írtam:
>Az én angol tudásom pl. kimerül abban, hogy az írott szöveget sacc/kb megértem. Ha mégsem, akkor meg fordítót használok.Szted. ilyen angol tudással álljak neki fordító programot írni? Arról nem is beszélve, hogy a webprogramozás sem igazán megy nekem. Legalábbis csak akadozva. Ezt komolyan gondolod, vagy ahogy írtam: write only-ban vagy. De van itt 1-2 magyarból ÉS angolból is perfekt emberke, aki programozónak állítja be magát. Őket megkérhetnéd. De elöl is járhatnál jó példával...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
K1nG HuNp #17876 üzenetére
> a legtöbb nagy cégnek van bounty programja és hackeroneon zártkörűen tudtukra tudja adni az ember ha talált valamit, cserébe busás pénzösszeg és mindenki boldog
Nem tudom, hogy van-e ilyen. De ha van, akkor az sem jó. Mert "szent"-eknek tünteti(tüntetné) fel a programozókat(holott csak a szőnyeg alá söprik a dolgokat), pedig csak álszentség(lenne).
>nekem nagyon ellenszenves volt ez a fajta vagánykodás amit az ekréta cég slackjén is betoltak hogy na csőő lúzerek jöttünk mi nagy hekkerek (phishing != hacking) és jól megsz*pattunk titeket....
Az a helyzet, hogy mindenki saját magát tartja okosnak. Ez emberi tulajdonság. Az agy védekezési mechanizmusa. Ti is vérpistikéztek, meg szemiségzavaros hülyegyerekekről beszéltek. Ők meg titeket vérpistikéznek le, meg vagánykodnak... Így működik a világ. Sajnos, vagy nem sajnos, ez így van.
-
válasz
K1nG HuNp #17878 üzenetére
Az, ami a krétánál történt védhetetlen. Eleve hogy lehet hozzáférése a fejlesztő cégnek produktív rendszerhez? Hogy lehet teljes hozzáférése egy szaros PM-nek produktív rendszerhez? Hogy lehet az, hogy meg tud nyitni fertőzött URL-t? Megannyi kérdés, és sehol egy válasz.
Ez a legdurvább adatvédelmi incidens az ország történetében, és megy a nagy maszatolás. Mert a NER-es haveré a cég. Őrület.
A pentestet meg kell rendelni. Ezt nyilván nem tette meg a kréta fejlesztője, mert akkor régesrég kiderültek volna ezek a problémák. Mégis hogyan derült volna fény ezekre a sebezhetőségekre törvényes módon? Ettől még azok a srácok, akik megcsinálták bűncselekményt követtek el.
-
válasz
K1nG HuNp #17878 üzenetére
egyszer megcsinálja, pl a barátja accountjában átírja a nevét vagy valami, ledokumentálja, beküldi és ráír egy árat, hogy helló, ezt javítsátok ki és én úgy érzem, hogy megdolgoztam ezért az 1 misiért, szóval légyszi ennyivel honoráljátok
Brilliáns terv: másnap csattan a bilincs.
a cég dolgozói ellen nem indítsz phisinget, valszeg úgyis bedőlnek de ez social engineering, nem hacking
Teljesen mindegy, a végeredmény számít. Egyébként az viszont már a konkrét rendszer nagyon súlyos problémája, hogy egyetlen ilyen email benyalása után komplett hozzáférésük lett mindenhez.
-
válasz
K1nG HuNp #17876 üzenetére
a legtöbb nagy cégnek van bounty programja és hackeroneon zártkörűen tudtukra tudja adni az ember ha talált valamit, cserébe busás pénzösszeg és mindenki boldog
Te ugye nem jártál mostanában Magyarországon, igaz?
(Kulcsszavak: NER, régi üzlettárs, milliárdos állami megbízás, "háttérben megbúvó Gyurcsány-szál")
(Csak hogy egyértelmű legyen: egyrészt teljesen biztos vagyok abban, hogy ez így nem igazán jó eljárás, amit a kölykök csináltak, másrészt viszont ha az a kérdés, hogy hogyan tudták volna jobban csinálni, akkor nem tudok mit mondani.) -
fatal`
titán
válasz
K1nG HuNp #17865 üzenetére
Ez sokkal súlyosabb.
Én nem töltöttem le, de amit láttam redditen részleteket a kódból, igazán minőségi cucc lehet.
#17866: Szokás szerint baromságokat beszélsz, de már megszoktuk.
Az egy dolog, hogy szar a kódja a cuccnak, de nem feltörték a rendszert, legalábbis a klasszikus értelemben.
Ha valakit itt hibásnak lehet tartani az inkább az üzemeltetés.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
K1nG HuNp #17865 üzenetére
Én meg senki pártján nem állok. Sem a "hivatalos" programozók, sem a hacker-ek pártján. És én igazán egyik csoporthoz sem vallom tartozónak magam. De jelenleg úgy néz ki a helyzet, hogy hacker-ek - programozók meccs eddigi állása: sok : 0. Azaz a hacker-ek nyerésre állnak. A programozók még nem nőttek fel a feladathoz. Én kívülről így látom.
-
Voy15
tag
válasz
K1nG HuNp #17849 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy kimentem a UK-be, és egyből ott keresgéltem.
2 hét alatt találtam melót, gyakorlatilag mindenféle erőfeszítés nélkül. (LinkedIn nagyon sokat számít)
Aztán 3 év után elegem lett a hanyatló nyugatból és hazajöttem, viszont azóta is oda dolgozok, csak már itthonról. -
válasz
K1nG HuNp #17849 üzenetére
Én ezt úgy csináltam, hogy egyszerűen beadtam a CV-met egy rakat osztrák céghez, aztán kimentem állásinterjúkra. Mostanában nyilván már az utóbbit le lehet zavarni online is.
Nyilván ez innen a határ mellől elég könnyen megy meg nem kellett a lakás miatt problémáznom, mert simán ingáztam, de ha távolabbra mennék, akkor is így csinálnám.
Ha van relocation, az jó, de anélkül is meg lehet oldani. -
pmonitor
aktív tag
válasz
K1nG HuNp #17836 üzenetére
>azota nem olvasom ezt a topicot miota letezel
Azóta lehetsz boldog ember, amióta nem olvasod. Amíg olvastad, addig elég boldogtalan lehettél...
>mindig rajtad megy a frocsoges
Hát igen. Jobb lenne, ha a programozók nem velem foglalkoznának, hanem mondjuk minta/példa kódot adnának/tennének közzé. Mert ugye a programozás kimenete kétféle lehet: az elkészült bináris file(.dll, .exe), vagy forráskód(script nyelvek esetén nyilván csak ez utóbbi). De ehelyett csak rizsa megy. Ahhoz meg nem kell programozónak lenni. Rizsázni még én is tudok. De amikor pl. azt a kódot kellene optimalizálni, mint amit betettem ide, akkor meg csak nézegetnek. Mondjuk azért így is lehet tanulni némelyikből. Pl. dqdb hozzászólásából is. Még akkor is, ha csak kötekedés volt a célja(nekem teljesen mind1, hogy milyen okból ír valaki, csak hasznosat írjon). Amiket martonx írt, azok is hasznosak voltak(bár ha odafigyeltem volna, akkor ezek nekem kapásból mentek volna, de hagyjuk meg neki az örömöt). Aztán Fire/SOUL/CD hozzászólásából is lehet tanulni(mivel problémamegoldó gondolkodást tükröző hozzászólás volt). Szóval sztem. ehhez hasonlóknak kellene lennie a hsz-eknek/diskurzusoknak. Mert amikor arról megy a vita, hogy mindenképp ragaszkodni kell-e a "prof" által mondottakhoz, vagy a "nagykönyvben" leírtakhoz, vagy pedig a gyorsaság érdekében áthághatunk-e 1(esetleg több) ilyen szabályt, az sztem. jó vita. De amikor olyant ír vki., hogy 1 programozónak nem muszáj produktumot adni - na akkor tudnám lekaparni a falat(persze idézőjelesen - mert természetesen ettől még tudok aludni). Vsz. 1 magát fórumozó programozónak természetesnek kellene, hogy legyen, hogy minta/példa kódot adjon(hogy helyes utat mutasson az általad ugyebár csak "fórumos vérpistikék" -nek nevezett emberkéknek - is). De ki tudja miért nem foglalkoznak vele? Talán csak egyszerűen félnek attól, hogy vki. kritikát mond/tanácsot ad nekik az esetleges kódjukhoz? Pedig az én példámon is látszik, hogy ez a programozás velejárója.
-
bambano
titán
válasz
K1nG HuNp #17070 üzenetére
jaja, rakd csak publikus cloudba, majd hirtelen kapsz egy üzenetet, hogy mostantól minden, ami a cloudban van, az a cloud szolgáltatóé.
alapvető kérdés, amit a projekt indításakor el kell dönteni: fontos a projekt vagy nem. ha nem fontos, akkor mehet githubra, cloudba, stb. ha fontos, akkor saját vas, backuppal, stb.
az, hogy neked miben van bizalmad, max. azt mutatja, hogy mennyire vagy tájékozott. másrészt a fejlesztést támogató vas jó eséllyel semmit nem mond a futtatási környezetről.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
K1nG HuNp #16965 üzenetére
>hogy a fórumos vérpistikék egy csúnyább beszólás után még élőben is zaklassák? hát nem kösz
Nem kell olyant írni, hogy csúnyább beszólás legyen belőle. Inkább akkor a hallgatást választanám. És ha nincs csúnyább beszólás, akkor nincs élő zaklatás sem. Nem hiszem, hogy az általam megadott fejlesztőket bárki is zaklatná.
#16969:
Sztem. ha valakinek van ideje, akkor mindig jó egy új programnyelvet kipróbálni. Agytágítás sosem árt. -
nevemfel
senior tag
válasz
K1nG HuNp #16969 üzenetére
Ahogy öregszem, egyre inkább opportunistaként állok hozzá a programnyelvek és a használt technológiák-frameworkök kérdésköréhez.
Az érdekel, ami eladható a munkaerőpiacon.
Épp tegnap jártam a nofluffjobs-on, és kíváncsiságból kigyűjtögettem, hogy melyik technológiát hány állásnál jelölik meg. Swiftre akad 6 találat, Rustra egy, golang-ra nulla. Jól kaszálhatsz vele (érdemes egy pillantást vetni arra az egy Rust pozícióra), ha szerencséd van, de ezeknek a szűk körben használt programnyelveknek és technológiáknak nem túl rugalmas a munkaerőpiacuk, ami nem jó, ha beragadva érzed magad, és munkahelyet szeretnél váltani, valamint a jövőjük is, szerintem kérdéses.
-
pmonitor
aktív tag
válasz
K1nG HuNp #16949 üzenetére
Ez szted. mi, ha nem alkotás? Ezekről nem is beszélve. De tegyük fel, hogy igazad van, és tényleg nem alkottam semmit. Olyan nagy baj lenne ez egy nem programozótól? Mutasd meg légyszíves, hogy te miket alkottál!
A pénz keresést meg azért hoztam szóba, mert ha vki(k) ebből gazdagodik meg, akkor sztem számon lehet kérni teljesítményt is. Mint ahogy írták:
>Ha fizetsz erte, az mas, akkor szamon kerhetsz teljesitmenytA téma lezárását nem ígérem meg, de azt igen, hogy jelentős önmegtartóztatást próbálok gyakorolni ezzel kapcsolatban. Tehát sokkal ritkábban szólok hozzá ilyenekhez. De ha ilyen butaságot ír valaki, arra ezentúl is rajzolgatok...
-
pmonitor
aktív tag
válasz
K1nG HuNp #16433 üzenetére
>semmi koze a nyelv szintjének a gyorsasághoz
Kivételesen egyetértek. És még hozzá tenném, hogy ha pontosak akarunk lenni, akkor még a nyelvnek sincs semmi köze a gyorsasághoz. Pl. biztos teljesen más a VS 20XX C-jének a sebessége, mint a Code:
locks+mingw által alkotott bináris. És még lehetne példákat hozni. Tehát igazából amikor nyelvek gyorsaságát hasonlítjuk össze, akkor is eléggé pontatlanul fogalmazunk. De sztem. nem olyan eget verő pontatlanság.
Igazából magas szintű nyelv is lehetne elvben gyors. Csak a gond ott van, hogy bizonyos dolgokat ezerféleképpen meg lehet gépi kódban valósítani. És az adott magas szintű programnyelv nem biztos, hogy az optimális kódra fordít.
-
válasz
K1nG HuNp #15580 üzenetére
Semmi gond, ha elég sokat magyarázom, akkor lehet, hogy a végén én is megértem
Alapvetően read-only lesz, szóval az a terv, hogy ami adat kell, azt beolvasom a memóriába és utána már csak azzal dolgozom, szóval a REST onnantól kezdve tulajdonképpen játszik.
Akkor tulajdonképpen azt mondod, hogy ne aggódjam túl a dolgot?
-
válasz
K1nG HuNp #15564 üzenetére
Néhány ezernyi számla listában, bennük kb 5-10 sor, ezek között kellene navigálni, kinyitni, becsukni, osztályozni, szűrni, kipipálni, ilyenek
És gyorsaság alatt nem a mostani mobilok gyorsaságát értem, ahol 100-200 ms után történik valami, addig meg eljátszik az átmenetekkel, hanem a hardcore, 386-oson futó Foxpro stílust, ahol az ember nyom egy gombot és a következő frame-en már megtörtént
-
pelyib
tag
válasz
K1nG HuNp #15536 üzenetére
Ha jol ertem ezt te fogod uzemeletetni, tehat szerzodes (SLA) alapjan lesz egy rendelkezesre allasi ido. 7/24ben. Kerdes, h neked megeri "8 dodo"-ert ez havonta. Szoval a nagy kerdes, h tuladjon keppen mit es hany oraban vallasz ezert a penzert.
Fotos temaban hallotam, de szerintem ez itt is igaz: arba bele lehet azt is kalkulalni, h a megrendelonek ezzel megkorra bevetelt fogsz generalni.
(alkalmazott vagyok, voltam vilag eletemben, igy olvasd a valaszom
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
K1nG HuNp #15421 üzenetére
Amugy nem tudom, hogy a quota-kat hogy szamolja, de mivel nem produktiv rendszert epitek, igy talan nem lesz problema. A napi limitet csak nem erem el. Kesobb ha megis lesz folytatasa, talan epitek egy koztes backendet es ott tarolom majd a videoId-ket, igy sokkal ritkabban kell a google api-t hasznalnom.
-
y@g4n
tag
válasz
K1nG HuNp #15408 üzenetére
A C meg hardverleíró nyelves résszel egyetértek teljesen,
lehet Pestet kiemelni, tény hogy jobbak az egyetemek, de ha valaki az általad leszólt egyetemeken a lehető legjobban teljesít, és emellett alaposan ássa bele magát az érdeklődésének megfelelő cuccba, erősen kétlem hogy egy code monkey szintre tudna csak eljutni.
És akár BME-s vagy ELTE-s az illető ott is fixen kénytelen lesz szabadidejében törni magát ha komoly/értelmes szintet akar elérni és ha csak arra támaszkodik amit ott órán kap, az nem lesz elég sok mindenre.
@Silεncε #15410 valami fasza hobbiprojekted sincs amivel fejlesztheted magad?
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz
K1nG HuNp #15274 üzenetére
Ugyan sose hasznaltam go-t, de ez tunik a go szinten elfogadhato megoldasnak. [link] Kb. Az a lenyege, hogy egy channelre figyelsz, s ha abban van olyan uzenet, ami miatt le kell allni, akkor leallsz. Ez nyilvan nem tul jo, ha valami hosszu blokkolo fuggvenyt kell hivnod.
Mas nyelvekben meg inkabb az explicit thread kezelessel lehet ezt megoldani, mert ott lehet kuldeni interruptot, amire a thread leallhat.
De amennyire tudom, a goroutine egyaltalan nem biztos, hogy kulont threadben fut, ez az egyik lenyege.
Emiatt viszont ezen az absztrakcios szinten nehez megallitani aszinkron dolgoknak a futasat. -
pmonitor
aktív tag
válasz
K1nG HuNp #15139 üzenetére
"a zero css oldal addig kell amig nem ertesz a designhoz"
Egész eddig az ellenkezőjéről beszéltél.
" oszinten sokat megadnek neha egy css nelkuli htmles doksiert ahol ha keresek valamire akkor nem kell 5mpig egy loadert meg 24 animaciot neznem"
Kettős mérce? Azt hiszem ezt is bele írom a forums.php-be, ha lesz időm.
-
axioma
veterán
válasz
K1nG HuNp #15125 üzenetére
Hogy en milyen sokaig szerkesztek, bocs, votma.
Hat en 1. bedobtam set-be az egeszet 2. rendezve mentem vegig csak amig az elem nem nagyobb mint a szumma fele (a kisebbik keresese) es csak megneztem hogy az "elvileg parja" benne van-e a set-ben (igy - persze set implementaciotol fuggoen - elvielg o(n), bar ennek most itt nincs ugyse jelentosege)
A masodiknal az elso keresesevel harmadaig, masodiknal onnan felfele a maradek feleig mentem, a 3.-at ott is set-ben ellenoriztem.
De ez csak megszokasbol, brute force mindent 2x (3x) mond mo'dban is boven eleg volt itt. -
válasz
K1nG HuNp #15125 üzenetére
A teljesen naív megközelítésben n^2 ill n^3 alkalommal fut le a ciklusmag, ezen azért lehet javítani, mert így tulajdonképpen minden esetet 2! ill 3! alkalommal talál meg. Aztán a számokat szépen sorba lehet rendezni és ezt kihasználni, az elsőnél simán el lehet sütni egy bináris keresést, a másodiknál nem ennyire triviális, de ott is látok lehetőséget ennek a kihasználására.
Na de hát ez tök mindegy, ha a full kretén megoldás is kb. azonnal adja az eredményt.
-
axioma
veterán
válasz
K1nG HuNp #15124 üzenetére
Azt tudom, de akkor a cegesen is anonim leszek, amit meg en "szervezek" (na jo, csak a WIT-en belul es csak reklamozok), de ott nem venne jol ki magat. [Igy is mikor cegen belul mas szervezett a hackerrank-on amin evek ota volt userem es azzal csinaltam a feladatokat, kulon magyaraztak hogy az Axioma en vagyok - mert ott meg 2x valtoztathatsz nevet ugy osszesen...]
De szerintem ha nem szerzek pontot (elso 100 - ki akar felkelni hogy hajnali 6-kor elso par percben submit-oljon....), akkor igazabol nem hiszem hogy barkit zavarna a dupla reg, azert majd ha lesz idom inkabb kiolvasom, van-e errol valami. -
axioma
veterán
válasz
K1nG HuNp #15110 üzenetére
Tok jo [bar van prog.verseny topik is de itt tobben latjak], az egyetlen baj h mar tegnap elkezdtem csak a valodineves login-ommal. [Gondolom ketszer betolni nem korrekt...] Amugy az h leaderboard az leginkabb ki hanyat oldott meg ertelemben erdemi, az ido kevesse hinnem h jo infot ad. [Tavaly 15-ig volt csak meg minden nekem, felette par proba.]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1 humoros
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest