- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
j0k3r!
őstag
válasz
beleszólok #8299 üzenetére
Nem ismerem MonoDevelop-ot, de Visual Studio is ugyanezt csinálja a File -> New Project-nél. A felső mappa a Solution-nek, az alatta levő pedig a Project-nek van létrehozva. (habár Visual Studio-ban van egy checkbox erre, hogy "Create directory for solution")
-
beleszólok
senior tag
válasz
martonx #8297 üzenetére
Azért az érdekelne, hogy a monodevelop...
- miért duplázza a projekt nevet a könyvtárak létrehozásakor? (new solution -> kap egy nevet, mondjuk azt, hogy teszt, erre létrehoz a megadott könyvtár alatt egy teszt könyvtárat, abban meg még egy teszt könyvtárat.
- miért nem rakja ki a megnyitott tabokra a forrás fájl nevét, ahogy pl. az eclipse? Több fájlt megnyitok, kapok annyi "fület", de egyiken sincs rajta, hogy mi van benne megnyitva. Sok fájl esetében elég kényelmetlen.
És azt sem tudom eldönteni, hogy ez bug vagy szimplán ilyen. -
beleszólok
senior tag
válasz
martonx #8297 üzenetére
Egyébként olyan szempontból kellemes meglepetés volt, hogy a python mellett az egyik leggyorsabb rendszer a modern nyelvek közül. (C++-t kihagytam, arra nincs energiám, de a C# valahol félúton van a PHP és a Python logikája, szintaxisa közt, viszonylag könnyű egy alaptudást felszedni)
Szóval kíváncsi vagyok, az egyéb dolgokban, amikben eddig toronymagasan vezet a cPython, mit sikerül vele elérni. De ehhez minimum egy hét kell, hogy kiderüljön és az is lehet, hogy a végén hagyom a fenébe az egészet
-
martonx
veterán
válasz
beleszólok #8296 üzenetére
Tök jó, örülök! Jelzem a mono-ban egyre jobban bízhatsz, mivel a jövő év elején megjelenő C# 6-tal a Microsoft a mono-t is beemeli a hivatalosan támogatott futtató környezetek közé.
-
beleszólok
senior tag
válasz
beleszólok #8295 üzenetére
Na, egy hiba kilőve: ha létrehozok neki "project"-et (a fene gondolta, hogy a "solution" jelenti azt, amit máshol a project), akkor már megtalálja a monodevelop is a regexp könyvtárat.
És így megvan az a References is, amit korábban nem találtam, mivel nem hoztam létre ezt a solution-nek nevezett dolgot. -
beleszólok
senior tag
válasz
martonx #8293 üzenetére
Hm. Hát végül rászántam magam, hogy kipróbáljam a mono-t, de a monodevelop... izé... hozza a "várt" formáját
Ctrl-F5 lenne a start without debugging, de tojik a fejemre.
Ha a System.Text.RegularExpressions-t használnám, azt mondja, hogy nem létezik. Állítólag van rá megoldás, valami jobb klikk a "References"-re és ott, épp csak fogalmam sincs, hol van a monodevelop-ban ez a References...
Szóval továbbra sem az esetem. -
martonx
veterán
válasz
beleszólok #8292 üzenetére
Ha nem ragaszkodsz a pythonhoz, mondjuk C#-ál bagatell egyszerű több szálú feldolgozót írnod. Akár Pythonból is meg tudod hívni szimpla konzol alkalmazásként.
-
beleszólok
senior tag
válasz
sztanozs #8291 üzenetére
Sajnos egyébként sem, mint kiderült.
https://wiki.python.org/moin/GlobalInterpreterLock
Erről eddig nem tudtam. Gyakorlatilag a multithreading felejtős, ha pythont használok és nem valamelyik mutációt (jython, iron python etc.)
Ha I/O igényes a feladat, akkor tapasztalatom szerint jobb az I/O-t egy szálon intézni, mert a thread-safe eszközök lassúak. Ha cpu igényes, akkor sem nyerő a multithread, mert ott a GIL.
Hát ez van, szomorú vagyok. -
sztanozs
veterán
válasz
beleszólok #8290 üzenetére
ha a sorok feldolgozása nem egy nagyságrenddel nagyobb feladat, mint a beolvasás, úgy szerintem nem érdemes külön szálban foglalkozni vele...
-
beleszólok
senior tag
Rég foglalkoztam ilyesmivel: ha egy hosszú text fájlt több szálon akarok feldolgozni, van rá valami bevált módszer, hogy ne lassítsak a párhuzamosított feldolgozással?
Pythonnal szórakozom, de mint "jó" módszert, azt találtam, hogy van egy reader szál, aki queue-ba pakolja a beolvasott sorokat, míg több feldolgozó, akik a queue-ból szedik kifelé a feldolgozandó adatokat.
Az a baj, hogy ez így, kb. egy-két nagyságrendet lassít a feldolgozáson.
Tehát egy sima végigolvasás a kevesebb, mint egy másodperc helyett 30-40mp-ig fut.Magát az olvasást sajnos nem lehet párhuzamosítani, mivel a pythonba beépített I/O funkciók nem szál-biztosak, ami meg erre lett kitalálva, annak a sebessége elfogadhatatlan. (kb. 10-15 percig futna a fenti feladat) Pedig ez lett volna az eredeti elképzelésem, mivel egy két magos gépen a CPU igényes műveleteket max. két szálra érdemes szétdobni, azon túl már számolgatni kell, meddig éri meg.
O.K., hogy van egy optimális szám, aminél több szálat elindítva csak lassítok a dolgon, az is tiszta, hogy a queue-val közvetített sorok eleve lassítanak, de hogy ennyire... ez egy kicsit túlzásnak tűnik. -
válasz
bucsupeti #8287 üzenetére
Most jutott eszembe, hogy nem az MvvmCross volt az első MVVM környezet, amit megpróbáltam, hanem a Xamarin.Forms - ami ugye papíron jóval több is ennél.
Sajnos két hónapja leginkább egy vonatszerencsétlenségre hasonlított, iOS-en még egész koherens volt, Androidon már voltak durva bugok, a WP-s változat meg egyáltalán nem hasonlított a reklámban láthatóra. Emellett furcsa layout bugokkal is verekednem kellett.
Valószínűleg az eltelt idő alatt sok ilyen nyűgöt javítottak (elég sűrűn van új release NuGeten), de nem értem rá kivárni, no meg előfordult, hogy teljesen mások az igények, mint amit a Formsszal össze lehet rakni.
-
válasz
martonx #8276 üzenetére
Mivel elég hosszúra sikeredett, írtam egy Logout bejegyzést a válaszomhoz.
-
beleszólok
senior tag
válasz
beleszólok #8283 üzenetére
Nem kéne ennyire keverni a nyelveket...
while($infile)-t írtam while(<$infile>) helyett...
-
beleszólok
senior tag
No, erlang mellé egy kis perl
#!/usr/bin/env perl
use strict;
my $infile;
print $ARGV[0];
if($#ARGV==-1){
open($infile,"<-") or die "Hiba1 $!";
} else {
print $#ARGV,"\n";
print $ARGV[0],"\n";
open($infile,$ARGV[0]) or die "Hiba2 $!";
}
while($infile){
chomp;
print "xxx:",$_,"\n";
}
close($infile);Ez így végtelen ciklusban írja az xxx:-eket üresen, nem foglalkozik az stdin tartalmával.
Doksi szerint ha az open-nek nem adok második paramétert vagy ott "-" vagy "<-" stringet adok meg, akkor a stdin-t használja. Nekem úgy tűnik, hogy mégsem. De miért?
Ha nem szórakozok open-nel, csak while(<>) formában használom, akkor nincs vele gond.
(szeretném, ha a program a stdin-t olvasná ha nincs paraméter és a paraméterben megadott fájlt, ha van) -
beleszólok
senior tag
válasz
Oppenheimer #8281 üzenetére
Köszi.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
beleszólok #8280 üzenetére
-
beleszólok
senior tag
Van itt valaki, aki használ erlang-t?
Valami használható tutorialt keresek hozzá, ha van jobb, mint amit az erlang.org-on találtam.
(van egy a nyelvek.inf.elte.hu-n is, de az valahogy nem az igazi, hiába magyar) -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8278 üzenetére
Sk8erPeter++;
-
martonx
veterán
Tényleg Karma, akár csak privátban is, de írnál kicsit bővebben a Xamarin-os tapasztalatodról? Engem elsősorban az érdekel, hogy az ingyenes / olcsó változat korlátozásaival mennyire lehet együtt élni?
Zseniálisnak tartom, hogy C#-ot lehetne használni mindenhol, csak engem a Xamarin ára jelenleg még a kísérletezéstől is visszatart. -
bucsupeti
senior tag
Nincs iOS-es készülékem, csak néhány percet voltak ilyenek a kezem között. A munkáltatóm szeretné ha iOS-hez is értenék. Azt gondoltam hogy az almás csilivili ultramodern, méregdrága eszközök mellé valami hasonló színvonalú programozási nyelv és környezet társul. Erre szembe találom magam az Objective-C-vel és nagyon mellbe vágott az első találkozás.
Mit tanácsolsz? Merre mozduljak, hogy ne essek túl messze az almafától? Egyáltalán lehet mac nélkül fejleszteni iOS-re? Elsősorban linuxon dolgozom. -
válasz
bucsupeti #8272 üzenetére
Én az is vagyok valamennyire napközben, de a natív, Obj-C alapú fejlesztésre nem igazán tudlak őszintén lelkesíteni.
Jó a megérzésed, a nyelv nagyon régi és semmilyen szempontból sem barátságos vagy biztonságos. Személy szerint jobbam szeretem Xamarinon keresztül táncoltatni, de a Swift is egy igen erős ugrás.
-
-
bucsupeti
senior tag
-
bucsupeti
senior tag
Most kezdek ismerkedni az iOS eszközökre történő appfejlesztéssel és ahogy elkezdtem ismerkedni az Obj-C-vel nem dobtam hanyatt magam. Lassan 25 éve programozok, ismerek jó néhány nyelvet, frameworköt, de meg kell mondjam hogy az Obj-C egy csalódás számomra eddig. Azt gondoltam hogy valami nagyon fenomenális eszközről van szó és egyelőre nem értem, nem látom a fainságot benne...
Csak abban bízom hogy nem úgy kell megközelíteni az egészet ahogy én nekiláttam és valójában tényleg egy nagyon jó és hatékony programozási nyelvről van szó.
Segítsetek értelmezni ezt az egészet, mert nagyon szeretném megismerni és nem akarok tévúton járni! -
Dinter
addikt
Üdv!
Ha ugye azt írom, C#-ben, hogy:
Console.WriteLine("{0}", string);
akkor a {0} helyén kiírja a stringet. De ha azt írom, hogy {0,4}, akkor az a négyes mit jelent?
-
sztanozs
veterán
Persze hogy nem fut le, mert a wscript motor nem tud vba kódot futtatni... ez pedig kevert vba - vbs kód
With Sheets.***
ez biztos nem működik magában, esetleg ha az elejére raksz egy ilyet:
Set Sheets=wb.sheetsColumns.***
magában ez sem fog. ez valami wb.Activesheet.Columns - vagy valami iylesmire hivatkozna excel vba alapjánAz összes "magában álló" objektumot át kell nézned és megállapítani, hogy vbs-ből hogy tudod meghivatkozni.
-
bradam
aktív tag
Illetve itt van az azóta "javított" fájl, nem tudom hol lehet a hiba. Talán rosszul adtam meg az objektumokat explicit?
martonx: Ezek alapján átnyálaztam, ötletem nincs hol szúrhattam el.
-
martonx
veterán
vbs-ből teljes egészében (na jó majdnem) lehet formázni a megnyitott xls-eket. Így ránézésre szerintem senki nem fogja megmondani neked, hogy hol a hiba. Az biztos, hogy az ötlet jó, és működőképes.
Viszont a VBA kódod nem fog egy az egyben működni VBS-el, legalábbis a régi emlékeim szerint. -
bradam
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit jobban pörög mint az Excel topik, illetve nem is feltétlen Excelhez kapcsolódik, szóval íme a kérdésem:
Van mindennap egy scriptel generált excel fájl, amit meg kell formázni. Ezt eddig kézzel csinálták, ezért megcsináltam makróban az egészet. Viszont a scriptelt fájl nem lehet .xlsm, mert "Shared"-é kell tenni. Most úgy néz ki a folyamat, hogy kézzel copy a scriptelt fáljlból majd másolás a makrósba, ott leformázza a makró, majd vissza. Kicsit overkill, egyszerűsíteni akarom.
Gondoltam, hogy csinálok egy vbs scriptet amit ha elindítok, a scriptelt fájlt simán megformázza, viszont nem működik rendesen:
Lefuttatom, megnyitja az excelt és becsukja, de nem formázza. Kérdésem, hogy itt mi a hiba, illetve, hogy van-e egyszerűbb megoldás ennek automatizálására. (A gány kódért elnézést, egy része macro record-al lett megoldva)
Köszi
-
lotuska
tag
sziasztok, valaki eltudja magyarazni, hogy irok meg egy olyan programot ciklus nelkul amely kiszamitja hany szokoev van ket beolvasott evszam kozott? elore is koszi a segitseget
-
akrobet
tag
Helló, nem tudom a legmegfelelőbb topic-e, de megpróbálom...
Van valakinek ötlete hogy termék- /árösszehasonlító oldalak mintpéldául pricespy.co.uk, honnan szerzik a termékleírást, hogy ilyen aprólékosan a termék minden lehetséges paraméterét tudják?
Különösképp a számítógép komponensek leírása érédekelne, hogy van-e valami fizetős/vagy ingyenes API amin keresztül hozzá lehet jutni, vagy maguk gyűjtötték volna össze ezt a tömérdek információt (valamilyen crawlerrel) vagy netán olcsó munkaerő végzi manuálisan ezt a feladatot?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bambano #8255 üzenetére
Na igen, ha kifejteném a részedről rendszeresen és következetesen alkalmazott érvelési (?) módszerről és frusztrált stílusodról a komplett véleményemet, akkor valószínűleg az sem férne bele a moderálási elvekbe.
Igazából inkább csak nem értem, hogy lehet ilyen gyerekesen viselkedni felnőtt emberként, és miért nem lehet értelmesen vitatkozni szakmai témákról. Pontosabban: tulajdonképpen jelen helyzetben ember legyen a talpán, aki érti, minek is kezdtél vitatkozni.
Mellesleg ez ugye egy programozós topic, egy megoldásra n+1 jó megoldás létezik, nincs legjobb, a magadét se tekintsd annak. Na, ezt is átrágtuk, lépjünk tovább. -
bambano
titán
válasz
Sk8erPeter #8254 üzenetére
nem, nem ennyi jutott eszembe válaszként, de csak ennyi fért el a moderálási elvek miatt a topicban
szerintem hagyjuk ennyiben.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bambano #8252 üzenetére
Most tényleg ennyi jutott eszedbe válaszként? Atyaég. Hol vagyunk, az óvodában? Amint felhívják a figyelmedet, hogy finoman szólva nem voltál túl egzakt (azt mégsem akarom leírni, hogy hülyeséget írtál
), akkor be kell sértődni? (Persze az alternatív megoldások nyilván mind sokkal rosszabbak, mint amiről te beszéltél. (Hozzáteszem, jóval triviálisabbnak állítottad be a HTML-kimenet feldolgozását, mint amilyen (azért itt nem egysoros scriptről beszélünk).))
-
bambano
titán
válasz
Sk8erPeter #8251 üzenetére
bocs, hogy zavartam köreiteket.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bambano #8249 üzenetére
"a többit már csak egy kis seddel vagy awk-kal ki lehet szedni. ha a hozzá tartozó számok egyenlőek, akkor az url-ben levő azonosítót kell letárolni.
értelemszerűen az azonosítót, mint ciklusváltozót kezelve le lehet nyalni a komplett adatbázist. (most nem tekintem, hogy ezért lelőnek)
ha ezt a kérdéskört bedobod a nagy shell script topicban, negyed óra alatt összedobják neked a komplett megoldást"
De az ugye lejött ebből neked is, aki az eredeti kijelentést tetted, hogy itt már nem csak wgettel oldod meg az érdemi problémát, hanem scripteléssel?Idézlek: "triviális megoldás: wget. esetleg curl. teljesen felesleges ennél bonyolultabb"
Ha már scriptelsz, akkor már mást is csinálsz, picit bonyolódik a helyzet, ez teljesen nyilvánvaló volt, hogy scriptelés nélkül nem fogod megoldani, direkt ezért kérdeztem vissza...De ha már itt tartunk, hogy scriptelni kell, stringet feldolgozni, nem igazán értem, miért is ne lehetne más megközelítéssel, hasonlóan egyszerű és gyors módszerrel bíbelődni, mint az ajánlott library. Mindegy, úgyse nekem kell, csak mint korábban említettem, azért igencsak szeretsz vitatkozni, néha feleslegesen is, mint a jelen esetben.
Természetesen a scriptelős megoldás is teljesen jó, sőt, a scriptelésnek pont az az előnye, hogy gyorsan neki lehet esni a probléma érdemi megoldásának; például az általad leírt módszer jó lehet, de nyilván egy C# library sem megvetendő.
-
bambano
titán
válasz
Sk8erPeter #8246 üzenetére
Simán
Ez volt az eredeti link: /direkt nem linkként/
http://ingatlan.com/kutvolgy/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/budapest+12+kerulet+dios+arok/21040926?sid=6ebből, és ha megnézed az oldalt, amire mutat, látszik, hogy a 21040926 a hirdetés azonosítója. így egy próbálkozást megért nekem tegnap este, hogy kigyaluljam belőle a nem fontosnak tűnő adatokat és maradt ez:
http://ingatlan.com/21040926
ezt le lehet tölteni a weblapról, és abban benne van minden. ezek után belenézel a html-be, és megtalálod, hogy így írták le a dolgokat:
<tr><th>Ingatlan állapota</th></td><td>újszerű</td><th>Emelet</th></td><td>2</td></tr>
<tr><th>Épület szintjei</th></td><td>3</td><th>Fűtés</th></td><td>házközponti egyedi méréssel</td></tr>tehát azt a két sort kell kiszedni, amiben az Emelet és a szintjei string szerepel.
ez linuxon kb. ennyi:
wget -O - http://ingatlan.com/21040926 | egrep 'Emelet|szintjei'a többit már csak egy kis seddel vagy awk-kal ki lehet szedni. ha a hozzá tartozó számok egyenlőek, akkor az url-ben levő azonosítót kell letárolni.
értelemszerűen az azonosítót, mint ciklusváltozót kezelve le lehet nyalni a komplett adatbázist. (most nem tekintem, hogy ezért lelőnek)
ha ezt a kérdéskört bedobod a nagy shell script topicban, negyed óra alatt összedobják neked a komplett megoldást
megjegyzem, ezzel a paranccsal csak azt az egy html oldalt tölti le, ami karakteresen tartalmazza az adatot. a sallangokat, képet, css-t, egyebet nem. ennél kevesebből szerintem nem lehet megoldani, feltéve, hogy nincs közvetlen adatbázis hozzáférése.
szerk: arra azért készülj fel lélekben, hogy nem lesz minden oldalon minden adat pontosan kitöltve, tehát lehet, hogy több változat lesz a string keresésre.
-
Dinter
addikt
válasz
Sk8erPeter #8246 üzenetére
Üdv!
2010-es Visual Studioban hogy lehet azt ki-be kapcsolni, hogyha elkezdek beírni valamit, akkor azt magától töltse ki? Mert van, amikor még rá is kell kattintani, szerintem valamit véletlen megnyomok.
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #8240 üzenetére
Jogos, én se arra gondoltam, hogy az alapoktól megírni, hanem felhasználni egy meglévő open source engine-t, mint mondjuk ez: [link]
-
bambano
titán
válasz
attiati #8238 üzenetére
szerintem így nem érdemes hozzáfogni.
ha egy adatra van szükséged, akkor azt az egy adatot kell lementeni és megoldani, hogy ehhez csak a minimálisan szükséges adatforgalmat generálja.kicsit megnézed az url-t, rögtön ki lehet találni, hogy az adatbázis azonosítójuk a 21 millióval kezdődő szám, a többi, keresési feltétel csak töltelék. ebből már látható, hogy milyen url-t kell végigpörgetni, a letöltött html-ből kibogarászni az adatot, és csak azt menteni. ez linuxon kb. 15 perces munka.
viszont az is látszik a hirdetésekben, hogy nem adják meg a konkrét címet, vélhetőleg azért, hogy a közvetítői díj megspórolására bazírozó vevők ne tudják megkerülni az irodát. ez az a pont, ami betesz a letöltési ötletnek, mert enélkül tök feleslegesen töltöd le, nem lesz pontos adatbázisod.
-
attiati
veterán
válasz
Sk8erPeter #8240 üzenetére
utána még mindig az a kérdés, hogy a letöltött adatmennyiségből hogyan lehet rákeresni azokra, ahol épület szintjei = lakás emelete?
illetve kb 500.000 ingatlanhirdetést kéne leszedni, ami azért irreálisnak tűnik egy sima httrack-kel és társaival
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #8239 üzenetére
"Te egy web crawler botra gondolsz Ilyet simán lehet írni, ami ha elég gyors a szerverük, percek alatt leszed neked mindent amit csak akarsz."
Ki az a hülye, aki ír ilyet, amikor van már készen ezernyi ilyen.(A belinkelt HTTrack például egy faék egyszerűségű, jó darab.)
-
martonx
veterán
válasz
attiati #8238 üzenetére
offline browser nincs, csak akkor ha létezik fából vaskarika
Te egy web crawler botra gondolsz Ilyet simán lehet írni, ami ha elég gyors a szerverük, percek alatt leszed neked mindent amit csak akarsz.
Viszont ez így ebben a formában valóban büntetőjogi kategória lehet, sőt egy normálisan megírt multithread crawlerrel elég komoly szerver terhelést is okozhatsz nekik. -
attiati
veterán
válasz
bambano #8235 üzenetére
Abszolút egyetértek veled.
Akkor ez kizárólag egy offline browser-rel való letöltéssel oldható meg?
ráadásul az a baj, hogy ezt időről időre meg kellene tenni az újan felkerülő hirdetések miatt, úgyhogy ha ez az egyetlen megoldás, akkor elég felejtős (mert gondolom nem kevés idő letölteni egy ekkora adatbázist)
Vagy van más megoldás?
-
bambano
titán
válasz
attiati #8234 üzenetére
az ingatlanközvetítőknél a legnagyobb érték az ingatlanadatbázis. jól elválasztható az a fajta nézegetés, amikor venni vagy eladni akarsz, meg a teljes letöltés. ha lehúzod az egészet, azt fogják gondolni, hogy versenytárs ingatlanos vagy, aki így akar kezdőadatbázist szerezni.
-
attiati
veterán
válasz
bambano #8233 üzenetére
akkor is, ha a bárki által elérhető felületükről mondjuk egy felmérést próbálok készíteni, hogy hány legfelső emeleti lakást árulnak? (például diplomamunkához, vagy bármi... persze most kamuzok, de ha bárki elérheti a felületet, akkor az miért lopás)
ahhoz a teljes adatbázisukat le kellene tölteni egy offline browser-rel, vagy valami más megoldás is van rá?
Egyszerűen 1,5 éve nem hajlandóak / lusták / vagy drága a megoldás, de muszáj valahogy megoldanom.
-
attiati
veterán
nagyon őrült ötlettel állnék elő:
ingatlan.com-on a hirdetéseknél adott az épület emeleteinek száma, és hogy az adott lakás hányadik emeleten van. Ha a kettő megegyezik egymással, akkor biztosan legfelső emeleti a lakás. (egy példa a felületre)
Sajnos az oldal tulajdonosa azt mondja, hogy erre a paraméterre az adatbázisukban szűrést megoldani túl nagy munka.
Az adatbázis birtoklása nélkül, pusztán a webes felületen keresztül átfésülhető a teljes ingatlan adatbázisuk erre a paraméterre?: emelet = épület szintjeinek száma
-
Dinter
addikt
Üdv!
Alapszintű programozásra milyen nyelvet és könyvet ajánlotok? Reiter Istvántól olvastam régebben a C# jegyzetet, de sok olyan bonyolult dolog is volt benne, amit nem értettem, aztán elment tőle a kedvem.
-
Esetleg ez a cikk? Szerintem nem szabadna bonyolultabbnak lennie ennél.
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
Van egy template repository-m github-on, és szeretnék csinálni belőle egy másik repo-t. Tehát a template-ből szeretnék csinálni egy másik repository-t. Sajnos nem sikerült rájönnöm, hogy ezt hogy érhetem el, még googlizással sem
Tudnátok segíteni? köszi
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #8220 üzenetére
Már mind1, csak szar az IDE, és nem szólt hogy kihagytam egy betűt. 3 napig kerestem.
-
Oppenheimer
nagyúr
Ért valaki az AgentSpeakhez?
-
válasz
martonx #8218 üzenetére
Kis túlzással azt mondanám, hogy eddig kb. a Python volt az egyetlen poztí tapasztalatom, ami a crossplatformot illeti. Régen jáváztam, úgy 10 éve, de akkor marhára úgy volt, hogy hiába volt meg a bájtkód, az nem volt hajlandó másik platformon futni, leszámítva a primitív programokat (de pl. telefonon azok sem futottak el).
-
martonx
veterán
válasz
bbTamas77 #8217 üzenetére
Ahogy a C#, Java, és az összes menedzselt nyelv egy vm-en fut. Ily módon "csak" annyit kellett megoldani, hogy a vm ne csak Microsoft vonalon, hanem a többi platformon is működjön.
A Java ezt már év(tizedek) óta tudja, a .Net még csak most kezd igazán cross-platform lenni. -
válasz
bbTamas77 #8215 üzenetére
Persze hogy hihetetlen, martonx a végletekig leegyszerűsítette a folyamatot, hogy a lényeg átmenjen.
Természetesen semmilyen nyelvet nem ír át semmilyen másikra. A Mono runtime-on (ami egy hatalmas natív lib, saját GC-vel, memóriakezeléssel stb.) keresztül fut az egyébként natív gépi kódra lefordított alkalmazásod. Az, hogy az iOS-szel és az Androiddal összehangoltan működjön, nem kis technikai eredmény szerintem.
-
CanibelZ
aktív tag
Sziasztok!
Öcsém most nyolcadikos, továbbtanulni matek+fizika+info-t szeretne, később programozzál akar foglalkozni. El szeretné már kezdeni tanulgatni a programozási nyelveket, meg az egésznek a mikéntjét, csak én nem értek hozzá, SZTE-n meg nincs info-s ismerősöm. Mit ajánlotok, mivel kéne kezdenie, milyen programozási nyelvvel, ha az egész jól megy, mikkel folytassa, tananyag, netes vagy nyomtatott is (lehet egyetemi könyv is amit szte-n meg tudom venni, mert van támogatásom rá) stb. Ha valaki tudja leginkább úgy, hogy majd Szegeden akarna továbbtanulni, szóval mi az amit jó ha tud amikor már oda jut?
Válaszotok előre is köszönöm! -
martonx
veterán
válasz
bambano #8209 üzenetére
T-systems van szegeden is, meg Epam, meg LogmeIn, meg OCE, meg CAS, meg valami Siemes maradék. Szóval szvsz nem éppen állóvíz Szeged informatikai szemüveggel nézve. Csak a fizetések ne lennének olyan szarok, és kár hogy a favágó melókat tolják le a szegedieknek, amikre rádobnak X juniort X/10 semiorral, aztán lapátoljátok a szart.
-
bbTamas77
aktív tag
válasz
martonx #8206 üzenetére
Unreal Engine 4 is hasonló elvben működik csak ott C++-ben megírni az alkalmazást.
Melyik a hatékonyabb? Unity-val lehetséges, hogy könnyebb rá fejleszteni mert sokkal nagyobb közösség áll mögötte.
Laikusként úgy gondolom, hogy elvben semmi akadálya nincs annak, hogy komplexebb alkalmazást létrehozzunk Unity-ben, de mégis Unreal Engine 4-nél már kijött egy dobozos játék ami ezen alapul.
-
válasz
Oppenheimer #8200 üzenetére
Én azt hallom vissza a szakmából, hogy az SZTE infója már jobb, mivel rendkívül gyakorlatorientált a képzés. Nem tudom, csak hallottam.
szerk.: Az NNG állítólag pont azért bővít ott: [link]
-
válasz
Oppenheimer #8199 üzenetére
Az, hogy "úgy volt", nem jelenti azt, hogy a most kezdő gólyáknál is ez a tanterv. Nem sok konkrétummal, de egy nemrég végzett kollégám mondogatja, hogy alaposan átalakítják a képzést a most kezdőknél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 1TB SSD Radeon Pro 5500M
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 16" 2019, Gray i9 64GB RAM 2TB SSD Radeon Pro 5600M 8GB
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - 1 év garancia
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged