Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
válasz spanyoll #47102 üzenetére
én most nagyon morgok, hogy a dobozos 8.1 em ből OEM 10-et kapok csak :S
fene a pofájukat.Frissítéssel várok 1 hónapot, addig úgy is kijön egy csomó javítás etc. bár nagyon érdekel, de nekem pl. semmi bajom a most aktuális legfrissebb 8.1 el.
*valaki itt már próbálta a 10-et?
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
aleister
veterán
válasz spanyoll #47102 üzenetére
Nagyon dicsérek a W10-et. Itt PH-n is olvashatsz róla. Az utolsó 2 cikket, ha átfutod, az bőven elég szerintem.
Papíron nem lassabb, mint a W7/8, és nincsenek kompatibilitási hibák sem. Viszont a gyakorlat csakis idővel tudja ezt majd alátámasztani.Én biztos kivárom a W7 támogatási időszak végét, mert nekem ez egy tökéletes, stabil oprendszer. Nincs miért váltanom.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
L4mie
veterán
-
Balinov
titán
válasz fi:zi'k #47107 üzenetére
mutass 1-et?
kivancsisagkeppen rakerestem fb-n...legalab rohogjek egy jot
Worked at: FFS-rol nekem nem az ugrik be, hanem hogy a For Fuck's Sake!:
Freddy, itt vagy?
Par honapja irtad, hogy ti milyen babakocsit vettetek, de nem talalom. Melyik tipus is volt?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
atok666
őstag
válasz Real_Necro #46181 üzenetére
Meg mindig tartod amit irtal? Egyenlore sehol nem erositettek meg...
Atok
-
*Ropi*
félisten
válasz Real_Necro #47098 üzenetére
"Egyébként meg a kisütés után ha automatán rááll töltésre akkor mi értelme a külön kisütésnek meg a kisütés töltés funkciónak?"
Mert nem mindig akarod kisütni az akkukat, viszont ha egyszer kisütötted, akkor fel is kell töltened utána ha használni akarod.
"Kitalálom, az egyiknél lehet töltő áramot állítani, a másiknál meg nem..."
Mindkettőnél állítható a töltő áram, ugyanis a beállított kisütő áram kétszeresével tölti utána, tehát a kisütő árammal párhuzamosan állítod a töltő áramot is. Magyarán megspórolok egy csomó gombnyomogatást, amit a töltőáram külön beállítása jelentene.
Látom szíven talált az "I give you MAHArt" c. dal...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
-
aleister
veterán
-
Balinov
titán
válasz aleister #47118 üzenetére
en x64 xp pro-val szoptam egy orbitalisat meg S74-es Athlon 64-nel, szetqrta ugy a fat-ot,hogy semmivel nem tudtam visszallitani, meg szerencse,hogy talan egy 40-es vinyo volt csak benne
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Freddy76
addikt
válasz aleister #47118 üzenetére
Nálunk (=ügyvédeknél) ezt szerencsére megoldja Állam Bácsi... Van egy rakat program, amit használnunk kell (nyomtatványkitöltő, államkincstári utaláshoz utalványminta-lekérő), meg egy pár weboldal (pl. okmányellenőrzés). Ezeket nyílván közbeszerzési eljárásban győztes cégek csinálják, sok pénzért, szarul. Többnyire legalább két verzióval ballagunk az Explorer mögött, azaz mindig figyelni kell, nehogy az Explorer frissüljön, mert az új verzióban nem működne semmi. Windows-ban is legalább egy generációnyi az elmaradás... Kollégám most vett Notebook-ot, nem értették több helyen, hogy miért csak jogtiszta, üzleti felhasználású Windows 7 jó neki...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
aleister
veterán
válasz Freddy76 #47120 üzenetére
Most épp a megyének csinálok weblapot. Pár éve már ismerem az ottaniakat, és jóban is vagyunk. Tegnap mesélt a kolléga a MÁK programjáról. A friss java környezetben el sem indul. Kénytelenek kb 2 évvel ezelőtti java-t használni. Semmi másra nem jó az a pc-t, mert pillanatok alatt szétkapnák a neten. Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy ha valaki akar valamit csinálni a kincstáras programmal, akkor oda kell ballagnia x irodával és y emelettel messzebbről, és csak azon az adott gépen tudja megtenni.
És az ilyen szoftverekért simán elkérnek 7-8 számjegyű összegeket is.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz Freddy76 #47122 üzenetére
szerk: Csak azt nem értem, hogy mindemellett 300 kérdéses adatszolgáltatást kell minden évben benyújtani az informatikai hálózat biztonságát illetően. Érted?! Az egyik állami szerv rákényszeríti az ügyfeleit az elavult, biztonsági résektől szenvedő szoftver használatára; a másik meg adatszolgáltatási kötelezettség címen sulykolja a biztonságot.
[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz aleister #47121 üzenetére
Ha már weboldal... hogyan lehet kiküszöbölni, hogy egy karakteresebb, nem általánosan elterjedt fontkészletet úgy tudjak használni a weboldalon, hogy az ékezetes betűk minden látogatói gépen jól jelenjen meg?
Már itthon is van vele gond... ahol nincs feltelepítve... íme:[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Simán fel kell tölteni a ttf-et, és hivatkozni kell rá css-ben, de itt nem az a baj.
Láthatóan a magyar ékezetek hibáznak. Ennek az oka, hogy olyan template-et használtál, ami valami extra font-tal van szerelve. Ez egész addig nem gond, amíg van magyar ékezetes fajtája, csakhát rendszerint nincs. Ilyenkor a 2. megadott fonttal helyettesíti az adott karaktert a css metódus. Van ahol csak a hosszú ékezetes betűket érinti. Jelen esetben is látható, hogy az ő van helyettesítve.Két megoldás van:
1. Teljesen más fontot használsz.. Ilyenkor elveszted az extra, szép, stb megjelenést, de legalább nincs ez a ciki hiba.
2. Font készítő progival megcsinálod az adott betűtípus összes magyar karakterét, és integrálod őket (íőúéáűöüó és kapitális verzióik).[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz aleister #47127 üzenetére
Másik gépen működik és direkt megnéztem, hogy legyen benne magyar ékezet.
Íme:
Megcsináltam belőle a webfontot, majd ezt a prophoto menüben beállítottam alapértelmezett fontnak, de így sem jó egyelőre, hogy van egy webfontos zip feltöltve...
Most felmásoltam a gyökérbe a kicsomagolt változatokat. (eot,ttf,woff)
Most kerestem egy custom code részt, ahova be tudom írni a webfonttal kapott css hivatkozást, hátha így jó lesz.
Szóval egyelőre szívok.[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
válasz Freddy76 #47122 üzenetére
Kik? Akik elkérik, vagy akik kifizetik?
Utóbbiaknak kellene, bár sanszos, hogy az előbbiek sem teljesen jogszerűen érték el a kifizetést"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Real_Necro
veterán
válasz atok666 #47111 üzenetére
Olyan embertől kaptam az infót aki tudtommal első kézből kapja Microsofttól (Németországban) az infókat. Több mint 3 évtizede van a szakmában, ő a vezetője az anyacég IT részlegének...
Aztán lehet ez csak céges berkekben igaz, vagy csak németeknél, fogalmam sincs. Én sem hittem el neki amikor mondta, ezért rá is kérdeztem, de újra csak ugyanezt mondogatta.
Egyébként most megy anyacég MS Enterprise felé.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
-
aleister
veterán
válasz Larry303 #47132 üzenetére
Hát ők megoldották a dedikált géppel.
Más: nem olyan régen volt szó a Makacs Fenyőkről. Végignéztem, és abszolút nem tapasztaltam az említett 5-6. rész környéki minőségi romlást. Végig faszának tartom a sorozatot. Szóval ajánlom mindenkinek! A mostani időszak legjobbja. Már most várom a folytatást.
-
aleister
veterán
-
Novics
senior tag
válasz aleister #47133 üzenetére
Nálunk 4 gépen is van KIR(a), remek egy program. Elvileg ugye lehet friss java verzió is a régi mellett, és úgyis kell(ene) működnie, de nálunk akkor eldobja magát. Mondjuk a java panelen való állítgatást nem próbáltam, de a kollégáknál úgyis kicsapná az már a biztosítékot, és állandóan rohangálhatnék hozzájuk, hogy miért nem megy. Azért lehet csak kipróbálom egyszer, amikor nem lesznek itt.
Most jöttem vissza szabiról. Mit ne mondjak, nem sok kedvem volt.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
j.bravo
addikt
Urak, a jelenlegi aláírásom szabályzatkonform, vagy át kell írjam?
Whatever.
-
aleister
veterán
Ne egyetek brokkolit, mert szar!
Mingyá hányok bakker!Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Mindkettővel csak egyet tudok érteni.
-
Real_Necro
veterán
Van pár Jackass rész amit kedvelek, de kb addig bírom nézni amíg nem kezdenek nagyon átmenni gusztustalanba...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
madgie
titán
válasz Real_Necro #47145 üzenetére
Próbáld ki az az igazi. Az omlettes rész, hmm )
-
-
Mercutio_
félisten
+ egy hasznos cucc, ha valaki esetleg ilyesmit keresne, jó ha tudja, hogy létezik.
melőtt necro/fizik megkérdezi minek
"Szabványos 100mm-es VESA mount-os talpról le lehet vele választani a monitort a kis kallantyúval, simán a monitor és a talp közé szerelhető..
Alapból elég gyatrák a könnyű+vékony monitorok talpai, viszont vesa csavarok vannak már szép számmal 20" fölött. Utána alternatív/könnyen csomagolható talpat tudsz hozzá csinálni."[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest