- Mindent a StreamSharkról!
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
Miért csak akkor van itt 20 komment az utolsó benézésemhez képest amikor vita van?
Nyissatok egy sört, süt a nap, nyár van, meleg van, lehet hesszelni a teraszokon erkélyeken kertekben és parkokban.
Ahogy Hofi mondta szeressük egymást gyerekek!"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #82783 üzenetére
Pontosan. Én is átlagparasztként anno kipróbáltam, hogy mi milyen és betoltam pár százezret a revoluton ebbe-abba.
Rájöttem, hogy a nagyobb nevek hosszabb távon pluszra futnak ki bármi is legyen (én mondjuk a tech vonalon voltam, mint apple, google, microsoft, stb). Minimál plusszal szálltam ki, mert bevállaltam pár rizikósabbat is, de az erre volt.
Másik amire rájöttem, hogy a sok kripto akkor működik ha valaki early joiner volt és még korán vett VAGY day tradingel és napi szinten tol bele sok pénzt. Ott épp -60%ban vagyok, de kivárom amíg nullásan kiszállok (ha valaha ki tudok, de oda szerencsére csak 150USD-ot toltam be játszani).
Amúgy szerintem nagyon rossz, hogy az emberek nincsenek rendesen edukálva a pénzügyekről és nincs nekik megtanítva, hogy ne a bankban hagyd rohadni a pénzed ahol csak a kezelési költségek eszik egy részét a kamat meg vagy nulla vagy 0.000001%."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #82684 üzenetére
Német háromsávos pályákon nincs ilyen. Belsőben nincs se céges oktávia sem alfa. Ott a mclarenek és a ferrarik közlekednek, akik hiába érkeznek meg rám 260 környékével, nagyon udvariasan megvárják ha véletlenül nem láttam volna őket 3kmről berepülni rám előzés közben.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Átlagparaszt felhasználásra a kérdés. Futáshoz ha látom, hogy az ajánlott x helyett x+20 a pulzusom, akkor tudok nagyjából igazítani az edzéseimen vagy a tempón. Ilyesmikre kéne. De mivel az összes sport amit űzök szigorúan hobbi, ezért nem fogok elkezdeni centizni pár értéken majd, ergo nekem talán jók lehetnének ezek a belépőszínű motyók is.
@Csizmi: eh ezen is agyaltam, de kérdés, hogy mennyire lenne az almás teló barátja.Köszi a segítséget urak amúgy! A napokban utánaolvasok még meg átgondolom, hogy mizu, aztán ha olyan, akkor beszerzek ezek alapján egy használt apple watch 3-at trackingelni. Értesítésekre meg ilyenekre nem, azt a telóm sem jelzi mivel nem hagyom neki, plusz egy kütyü meg főleg nem fogja.
-
spanyoll
addikt
válasz Mr.Csizmás #82530 üzenetére
Jaja most nezegettem en is es a watch harmakra mar azt irjak hogy kinda ok, az meg megvan 150-200€bol.
-
spanyoll
addikt
válasz Mr.Csizmás #82525 üzenetére
Eh nem tudom, jok azok, van tapasztalatod vele?
@cdl: volt, eladtam a francba. Macera felrakni levenni mosni berohadsz ala nyaron. Plusz joganal a hasonfekvesek es tarsai kilove a mellkasomon logo batyu miatt.
@Balint: agyaltam rajta en is, csak kerdes hogy melyik modelltol jo mar es mennyire megbizhato a pulzusmerese annak. Nem baj ha egy 5-10et teved, de konzekvensen legyen akkor szar es mindig annyival lojjon fole vagy ala."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Hatha valaki jartas a temaban es kevesbe gyilkol le, mint a szaktopik tenne: csuklon hordos aktivitasmerok pulzusmeroje meg mindig megbizhatatlan, nem? Legalabbis egy rendes mellkaspantoshoz kepest gondolom.
Sokfele aktivkodast csinalok (futas, bringa, longboard, yoga, sajat sulyos edzes), es azokat is jo lenne valahogy dokumentalni amik nem jarnak helyvaltoztatassal. Arrol nem is beszelve, hogy teloval futni nem szeretek. Amiket neztem azok mind 50-100k es folotte mint garmin rendes aktivitasmeroi es tarsai, de a fajdalomkuszobom az pont 50k lenne.
Agyaltam epolvaccson is de draga mint minden ami alma.
Olcsobb orak gpse meg gondolom gane, nem?
Van valami bestbuy ami magaban is eleg lehetne es telora otthon tud szinkronizalni ha hazaertem?
Hasznaltpiac siman jatszik amugy."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #82384 üzenetére
Nem vagyok még 45, ezért őszinte kíváncsiság: miért kéne, hogy "még legyen egy irracionális döntés", mint valami utolsó?
Ha belefér, márpedig elmondásod alapján belefér, akkor miért ne cserélnéd ezt is 5 év múlva ugyanúgy egy szerelemautóra?
Én fényképezős dolgokkal vagyok így. Most van cég, van ott eszköz, saját dolgaim adogatom el majd a francba és veszek fujit vagy valami hülyeséget mert érdekel meg mert megtehetem. Persze ésszerűbb lenne úgy fejleszteni, hogy tudjak azokkal szabadúszóskodni is de majd foglalkozok azzal, ha aktuális."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Egyik gyerekkori jó barátom mondja mindig, hogy "ízlésről meg aztán hülyeség vitatkozni".
Kinek mi ízlik.
Újhullámos világos pörkölések más ízvilág... ha valaki megkóstolja és tetszik neki akkor jó, ha nem akkor sem történt semmi."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mercutio_ #82178 üzenetére
Alap szintre mindenkire rá akarják sózni a gaggia classicot baszki, ami annyira kurvára luxus szerintem.
Olyan, mint valakinek akinek elkezdett tetszeni az autók bütykölése meg a száguldozás 1000-es ladát ajánlanánk. Megy, teszi a dolgát, de van vele dolog főleg az elején behangolni tudom is én.A kávé meg ugyanolyan sznobéria mint bármi más tud lenni.
Én elvégeztem alap barista képzést, ezzel a kevésbé elit helyeken már dolgozhatnék is elvileg (bár még nagyon felszínes a tudásom a profikhoz képest), de mégse csinálok a kérdéskörből elitizmust. Ha épp lusta vagyok akkor én is beverem a kapszulást itthon, bár ez inkább már csak ilyen 3-5%a az eseteknek, főleg hogy cégnél van most egy tűrhető kávéfőző (ami rendeske presszót húz, vagy legalábbis a gaggia classic szint fölött van).
Azon kívül v60as filter meg kotyogós amit tolok.DE nem küldöm el asszonyt a francba amiért kávézik és köpködöm meg haveromékat akiknek jó a tucat kávé. Nem tökmindegy? Kinek mi jó, azt igya.
Aki tanított a barista képzésen ő is amikor kérdeztem, hogy mit vesz otthonra (épp költözött), elkezdtem sorolni a home szinten tűrhető presszókészítőket, erre rávágta, hogy nespresso kapszulásat. Ahhoz is lehet venni specialtyval töltött kapszulát, nagyjából fix nyomással küldi ki a kávét, annak meg aki tényleg érti a csíziót (nem én, ő már inkább), annak meg az eagle one és társai az alap, ami 16-20K USD, de az meg csak kávézóban értelmes befektetés.
De ne verjen meg a kávézás istene, addig meg nem halok amíg nem veszek egy Bripeot[ Szerkesztve ]
-
-
spanyoll
addikt
Örök életemben PC-m volt, mindig én építettem magamnak, de 2021 nyarán lehalt az alaplap és mivel egy vagyon lett volna egy újat építeni így vettem inkább egy M1-es Airt. Munkára is jó volt, azóta meg tök jól ki vagyok békülve vele. Picsányi? Igen. Drága volt? Igen. Megbántam? Nem.
Felhasználásfüggő természetesen, de nekem bőven elég és kiszolgál, fotós melókkal is (bár azok most jegelve vannak)."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #82056 üzenetére
Az, hogy nem írok más dolgokról nem jelenti azt, hogy rögtön ezen problémázok. Az életünk hatvannyolcadrangú dolga az, hogy tudunk-e Bud Spencer filmeket nézni vagy régi Disney filmeket magyarul. Gondoltam csak, hogy megkérdezem itt, hátha tudtok segíteni. De ha valakinek van jobb ötlete és van streaming szolgáltatók között valami szent grál akkor ide vele, fizetek én érte szívesen, ahogy teszem most is a netflixért.
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #82054 üzenetére
Én nem szidtam a villanyszerelőket, és felvállalt módon a pénz miatt jöttem ide. Meg kéne vennem dvd-n az összes Bud Spencer filmet és mindent ami nincs meg streamingen, vagy mi? Mindezt úgy, hogy a pénzhiány űzött ide?
Vagy csak rám jött a reply de a többieknek szántad az üzit?Amúgy erre (gyerek témára írt válaszod) csak azt tudom mondani, hogy magukra vessenek, ha egy olyan nőt vettek el / választottak párnak, aki van ennyire kettyós, hogy a férjével egyeztetés nélkül bekamuzza a tabiszedést és közben teherbe esik direkt.
-
spanyoll
addikt
válasz Ear001 #82051 üzenetére
Ha tudnád hányszor hallottam ezt is...
Mondom, meglátjuk majd. Egyelőre nagyon jól van ez így mindkettőnknek és ez így jó. Ha csak egyikünk akarna a másik meg nem az is szívás lenne.
Beindulnak a női hormonok. Ok. És? Nekem attól még nem jött meg a kedvem. Csak azért vállaljunk, mert ő szeretne én meg nem?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Ja tudom. Látok rá egy nagyon minimális esélyt, hogy ez változik, de egyelőre jól van ez így. Éljük az életünk, haladunk a dolgainkkal, amikor épp nincs vége a világnak akkor utazgatunk, jól érezzük magunkat. Majd ha változik a hozzáállásunk akkor úgyis újrabeszéljük az egészet. Ha nem akkor meg marad ez így, jó ez nekünk
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #82024 üzenetére
Rossz embernek mondod. Asszonnyal folyamatosan felmerül a kérdéskör, értetlenül egymásra nézünk és mindig arra jutunk, hogy minek? Ő se akar, én sem.
Tudom, tudom, "majd megjön hozzá a kedv", de egyelőre nagyon kétlem és nem értem miért lenne értelme gyereket csinálnunk.
Nem tartjuk őket 95%ban aranyosnak, vagyis ritka amelyiket igen, nem vonz minket az egész tovább örökíteni a bármit gondolat (nevet, gondolkodást, vérvonalat, akármit), akkor meg minek?Tökre megértem azt, ha valakinek ez fontos, tudom, hogy itt is kb. mindenkinek van, ami teljesen rendben van, de minket ez az egész kérdéskör őszintén szólva hidegen hagy (mindaddig amíg nem akarnak meggyőzni róla rokonok vagy barátok, mert akkor már dühít).
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #82010 üzenetére
Én is ezt hallottam. Sőt, amennyire láttam ebből itt néhány ügyvédi iroda akik gondolom a netszolgáltatókkal dolgoznak hobbit is csinálnak, hogy akiknél látják, hogy torrentezik rögtön tolják a csekket és a fenyegetést, hogy ha nem fizetnek akkor perre viszik stb.
Ezért akarom inkább óvatosan. Magyarországon lefostam, a világ összes dolgát leszedtem, de a sokszáz sőt pár ezer eurós csekk nem hiányzik, főleg költözés után."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Fontos a torrent sajna. Netflix előfizu még magyar fizuból is megvolt, de az lófasz babbal. Mátrix pl lekerült most róla valamiért, ergo ha egy ilyen alap filmet nem találok ott, akkor az sokat elmond, hogy mire elég. Az, hogy majdnem mindent amit nézni akarok tudjam is szüttyögés nélkül, ahhoz kéne még mellé egy hbo, egy prime meg egy disney plus. Annyit meg a tököm sem fizet ki havi szinten ezekért, hogy estkénként néha nézzünk valamit.
Abba meg bele se menjünk, hogy ha Bud Spencer Terence Hill filmeket akarok nézni, vagy bármi hasonló kaliberűt, akkor azt az égadta világon semmi nem fogja nekem streamelni.
Lehetne egy 10-20tbos hddn miiiinden ilyen, de a tököm sem tölt le mindent, inkább akkor amikor épp szükség van rá.@Ear: Köszi, körbelesek.
@Bali: ja régi laptop amin még agyalok.
VPNen is gondolkoztam, hátha azzal ki tudom játszani a Zállamot, de ha látják az adatforgalom mértékét akkor csak gyanús nekik, hogy mi ez a havi sok giga adatforgalom vpn alatt, azt meg valahogy csak ki tudják szimatolni, hogy mi megy alatta, nem?
ISP csak lát valamit ha akar.[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Urak! A regi, 5 eves pcmben meghalt az alaplap meg nyar elejen es valtottam macbook airre ami jelenleg eleg is.
VISZONT Nemetorszagban nem nagyon partoljak a torrentezest (ok, HUN-ban sem, csak itt buntetik is rendesen), ezert arra gondoltam, hogy a regi pcbol csinalok egy ilyen felig nas felig torrentszerver felig mindenes tavasztalos szeruseget amit aposeknal hagyok Magyarorszagon.
Alapvetoen utomunkara lett kitalalva, ergo akkori top cuccok vannak benne (i7-4770, 16gb ram, stb, csak ezek folottt mar eljart az ido).
Szerintetek erdemes ezzel baszodni vagy tul sok aramot enne (ez igazabol a felsz amim van), es erdemesebb cserelni vagy eladni es inkabb epiteni egy alacsony fogyasztasu htpc/nas hibrid valamit?"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #81926 üzenetére
Lehet. De egyrészt nem éreztem jól magam, másrészt mint írtam nem volt fotós munka, harmadrészt nem akarok úgy megdögleni, hogy bennem van a "mi lett volna ha" érzés azzal kapcsolatban, hogy milyen külföldön élni; így hát megpróbáltuk, egyelőre jó.
Igazából számomra irreleváns, hogy Magyarországon mit lehet és mit nem, az már rám nem vonatkozik, engem már csak az érdekel, hogy itt hogyan tudok érvényesülni"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Na kellett elővenni a bicska témát... ránéztem és az egyik kedvenc, nagyapámtól rám maradt bicska aminek mindig is imádtam a formáját az egy agancsnyelű fejesgörbe. Azt hittem nem az, mert szépen németül van ráírva a pengére, hogy rozsdamentes
A másik kedvencem (bár ezt eddig is tudtam) egy szalonnázó.Már csak keresnem kell valakit aki rendbe tudja rakni őket szépen, vigyázva rájuk. Van profi bicskás emberetek aki ilyesmivel foglalkozik?
Németekre nem bíznám, nem értenek ezek ilyenhezmod: Amúgy ja, a mindennapokban nekem is két bicska van ami mindent megold: egy kulccsomón lévő mini svájci arra az esetre ha nem lenne nálam a másik, meg egy leatherman multitool ami mindig nálam van. Az annyira hozzám nőtt, hogy azzal fognak eltemetni (vagy ha addig nem tart ki - amit kétlek - akkor az utódjával).
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz madgie #81884 üzenetére
Ja, részben ezért engedtem el (részben meg covid ugye).
Lehet újra rápróbálok kis kihagyás után itt Németországban. Ha más nem, itt a pénz is szebb amit kapsz a munkádért; pajtim mesélte, hogy itt a kókler tucat fos fotósok mennek 1000€-t egy napra."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #81869 üzenetére
Nem termékfotóból akarok megélni életem végéig, van bőven tervem másra
@madgie: Én valahol félúton vagyok közted és m3ss között. Néha gyűlölöm néha meg úgy vagyok vele, hogy tök jó emlékeket tudok elkapni és ezzel örömet okozni embereknek.
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #81866 üzenetére
Boldogultam amíg nem jött a covid: jól ment a rendezvény és esküvős EVA-m. Ez a covid miatt egy jó ideig bizonytalan is marad. Ezért nyúltam ahhoz amihez tudtam (nem magamhoz) és költöztünk oda, ahol van elég munkalehetőség.
Foglalkozás váltáson sokat gondolkoztam, de asztalos okj-t a tököm sem tanul ki nulláról, pedig az érdekelt volna, minden más amit meg csinálnék az vállalkozás, amihez tőke kell, nem végzettség.
Informatika nem az én világom, hiába hittem azt sokáig. Nem szeretem a monitorbámulást egyszerűen, úgyhogy agyalgatok már a fotózás utáni életen, vagy simán csak outsorcingolni az utómunka részét."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #81861 üzenetére
Jaja, én is örülök neki. Látom a nehézségeket és a buktatókat, de egyelőre összességében azt látom, hogy ha nem balfaszkodjuk el, akkor sokkal jobb lesz itt nekünk
Majd valamikor írok egy kicsit bővebb véleményt is!@Econ: sokat agyaltam ezen én is, de egyszerűen nem volt rá lehetőség otthon. Alapvetően rendezvény és esküvőfotós voltam, legalábbis a portfolióm alapján ezt tudtam a legjobban eladni a sok más dolog mellett. Rendezvény most covid miatt halott, esküvő meg szintén eléggé necces másrészt annyira szaturált az a piac, hogy a tökömnek sem hiányzott már a könyöklés (meg a sok hisztis menya').
Maradt a termékfotózás. Magyarországon keress termékfotós melót: találsz kb 2-3t nagyon maximum, oda is 2 év tapasztalatos juniorokat keresnek havi 300 nettóért.
Hálisten tapasztalatom is több és többet is tudok keresni vele mediorként.
Vállalkozni én már nem akartam Magyarországon, amire elképzelésem lett volna (vidéki nagyobb városban stúdió és ott a város mindenes fotósának lenni kb), arra kellett volna annyi tőke (stúdió vétel, felszerelés, reklámok), amennyim nem volt.
Alkalmazotti munka fotósként nincs.Itt tök jól megvagyok, van munkám, ha megunom akkor 5 perc gugli alatt találok százával másik ugyanilyen melókat másik cégeknél, és röhögve tudok váltani. Várost szintén, mivel egy transporternyi cuccot hoztunk bútorok nélkül.
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #81859 üzenetére
Jól, jól.
Melóban egészen megszoktam már magam, csapat jó fej és magamfajta korú, főnököm (lekopogom) eléggé toleráns és segítőkész. Szerintem ha másra nem, arra jó ez a cég, hogy kiköltöztettek (állták a költöztető cég díját), plusz megszokom magam itt meg a nyelvet.
Látok már pár vészjósló dolgot amik miatt idővel szerintem tovább lépek, ha nem tudom lebeszélni velük (pl. juniorként kezelnek holott bőven már medior vagyok minimum, vaaagy máshol van 13. havi pénz meg karácsonyi prémium itt meg nincs), de összességében okés a cég nagyon, ennél jobbat kezdésnek nem is tudnék elképzelni.
Lakást imádjuk, drága de az előzőhöz képest nagyobb és full felszerelt.
Város fasza, bár most agyalok pont a bringacserén, hogy azzal tudjak melóba járni (most egy egysebességes városi van, ide viszont kéne egy cross trekking vagy valami váltós a hegyremenetelhez). Kicsit gyanakszom, hogy idővel elkezd hiányozni a nagyvárosok előnye (több a szolgáltatás, több a bolt, több a sok jó és persze a rossz dolog is). Idővel elválik ez is majd.
Asszony itthon van nagyrészt, tanulja a nyelvet, aztán majd keres melót ha már jobban megy neki.
Egyelőre azt mondom, hogy jó váltás volt és megérte kiköltözni. Rohadtul nem hiányzik Magyarország, híreket se olvasok, tök jó élmény, hogy kimaradok az egész választás előtti hányadékból."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #81855 üzenetére
Van egy ősöreg hangfalpár ami még feleségem nagypapájának a lemezjátszójához járt... Lehet amikor elhozom a lemezjátszót következő körben akkor a hangfalak is jönnek ugye és akkor veszek egy erősítőt és meg van oldva minden.
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #81843 üzenetére
Na igen, de akkor meg már előjön, hogy kéne rendes tv is, akkor meg már legyen 4k meg szép nagy meg minden, és megint csak egy pénzkútba dobálom a fizetésem, amikor a mostanival is többé-kevésbé megvagyok az igénytelenségemnek köszönhetően.
Mindegy, max körbenézek, hogy az olcsóbb soundbarok mit tudnak aztán letesztelek egyet max visszaküldöm alapon.
@lugosi: Az meg a másikMod: Tudom ajánlani krimirajongók (és látens mazochisták) figyelmébe a következő könyvet: [link]
100 éve íródott krimi, megoldása nem ismert, cserébe kurvanehéz az angolja és nagyon érdekes. Asszony ezt kapta karácsonyra, örült neki, aztán amióta elkezdte olvasni azóta gyűlöl már inkább[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz j.bravo #81833 üzenetére
Na igen, ahogy látom a szaktopikban megint a audiofilnek gondolnak mindenkit és ha nem is vagy az, akkor is vedd meg az überfaszacuccot mert az kell.
Fejhallgatókkal voltam így... rákérdeztem, mondtam, hogy nekem BT-s kell és egyáltalán nem vagyok audofil. Kaptam a sok sok drága ajánlatot, aztán felb@sztam magam, rövid gugli után amit kidobott az amazon és sok pozitív értékelése volt azt megvettem, aztán azóta örülök.
Persze tudom, hogy jót akarnak a szaktopikban, de sokszor elfelejtik az amatőr felhasználók igénykörét.
Mellesleg valami ilyen SB-n én is gondolkoztam mostanában mert a tv elég ratya hangot ad, de amiket ott linkeltek neked 80-100K-ért annyit a franc se költ rá (én legalábbis nem akarok)."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz madgie #81814 üzenetére
Egyszer hasonlót játszottam el, csak jeggyűrűvel erdőben fotózás közben. Kicsit nagy az ujjamra télen, nyáron jobban beledagad, fotóztam, valami rárepült a kezemre, megráztam, erre a gyűrű a hóba VALAHOVA.
Én is ott túrtam egy jó 20 percig a saras havat anyázva"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Szinte biztos, hogy tudja az egy füles megoldást. Huaweiék tudják, úgyhogy fix, hogy alma is tudja. Én direkt ezért vettem anno részben, hogy kocsiban ha telefonálni kell akkor csak bedugom fülbe és tudok telefonálni. Bringázáshoz meg félfüles zenehallgatás és hallom a külvilágot is.
-
spanyoll
addikt
válasz rbalint88 #81797 üzenetére
Agybadugikat én nem viselem el sajna, de ha annyival jobb lenne akkor túlélném; szerintem elengedem.
@Madgie: Golf dettó, de nem pályázok sokat, meg amúgy is inkább adom azt el előbb és cserélem valami csendesebbre
Akkor elég lesz a sima kettes nekem úgy érzem. Kiveszem a google részvényekből a pénzem ha végre megint pluszban van a rohadék aztán veszek egyet
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #81790 üzenetére
Nem vagyok audiofil, sose voltam, sose akarok az lenni. Szeretem a zenét, de lefosom a 300 ezres aranyozott kábelek dugdosását is a csilliárdos erősítőkbe, nekem elég ha hallom valahogy és egy minimál dinamikája van annak amit hallok.
Amúgy meg telefonálásra és az amúgy is fiszfaszminőségben streamelő spotifyra használom ezeket, arra meg bőven elég.@madgie: azért lett pro, mert annak ?kisebb a latencyje? vagy simán csak ha már kiadtál ennyit egy fülesre akkor legyen az elérhető legjobb? Én a sima kettessel de még akár az első szériással is ellennék szerintem, de ha már veszek akkor én is inkább azt venném amit megéri. Miért döntöttél a drágább mellett a simához képest?
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Egy dologra vigyázz: ne dobáld. Véletlenül se. Nekem az előző verzió van, de egy év alatt eljutottam oda vele, hogy néha random megszakad a mikrofon része. Telefonálok és a túloldalról csak halóznak, mert nem hallanak. Amúgy meg tökéletesen teszi a dolgát, még iphonenal is simán szoktam használni, hiába droidos. Csak hát ja, ezek a kis szarok nem arra vannak tervezve, hogy kiesegessen a kezemből meg a fülemből meg akárhonnan és másfél métert essenek minimum a betonra.
Mondjuk most agyalok, hogy váltsak belőle almásra ha már telefonból is áttértem arra megint (vagy vissza pontosabban).
A váltogat eszközök között eléggé szimpi, de az árcímke azért fáj[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
válasz tvamos #81621 üzenetére
Végül egy fiszfasz félkínai valami lett, amire az ebay.de-n sok volt a jó visszajelzés meg porszívós youtuberek (igen, ez egy létező szópárosítás) szerint is fasza az árkategóriájában.
Értem én, hogy Karottának a nagynettóból jó a Dyson, de a tököm sem ad ki egy használt szuzka árát egy szaros porszívóra, amikor 10 évig nagyon kényelmesen túléltem anyámtól kapott nagy dobozos hangos phillipsel vagy hasonló kaliberű géppel.
Illetve kiadnék érte annyit amennyi, ha lenne rá legalább vagy élettartam gari vagy 10 év."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Köszi Urak! Valószínű, hogy a saomi vagy hasonló kaliber lesz, mert inkább álló kéne már, a tököm kivan a kábeles, húzom magam után a dobozt koncepcióval.
-
spanyoll
addikt
Amúgy urak!
Van mostanában valami tuti bestbuy porszívó?
Legutolsó amit használtam az még anyámtól kapott amikor Bpre költöztem, használtam egy jó 11 évig amíg ott éltem, de most már nem költözött velünk a nagy németiába.
Ami itt van az albiban az viszont egy gané.
Vadásznék valamit a következő 11 évre ami nem egy dyson árán mozog mégis kihúzza sokáig és jó is."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Kurvaanyázok, mert mohó vagyok és mindent egy nap alatt akarok elintézni és lehetetlen.
Amúgy a kecó már a miénk, megittam az első söröm is, intézzük az ügyeket, hogy legyen rendesen net, kinti telószám, bankszámla, minden.
Egyelőre fun, lakás is jobb mint volt, aztán majd idővel alakul úgyis
Soros még nem küldte a csekket, migránsok is csak egyszer késeltek meg"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Tudom, eva-sként toltam három évig én is, kibaszott favágás volt.
Itt viszont főnim szakmailag ott van a szeren, x évig tolta Párizsban a divatipart is, plusz látom, hogy milyen lépcsőket tudnék idővel megmászni ami egyelőre tetszik.@Studi: ahogy mondtam is, örülök, hogy jó helyre került, nagyon szívesen
Van még sok motyó, úgyhogy gyertek vigyétek, írjatok.
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #81575 üzenetére
Barátokkal és rokonokkal munka és egyéb teendők miatt most is évente 2x találkoztunk (/fő). Az kintről hazajőve is kivitelezhető lesz, minden másra ott a skype.
@Merci: küldök ma!
@Studi: hát nemsoká kettő jó arc lakni fog, a többi meg majd elválik
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #81566 üzenetére
Termékfotós meló lesz. Van is benne tapasztalat és itt fejlődni is tudok majd.
Majd helyzetjelentek néha@Merci: Bp.
@Econ: sehol nincs kolbászból a kerítés. DE ha már kevésbé nyomorultul érzem magam feleségemmel együtt, mint itthon, akkor már megérte.
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #81556 üzenetére
Frankfurttól másfél-két órányira, Würzburg mellett.
Meló van, lakás van, de majd úgyis cseréljük.Amíg se kutya se gyerek se semmi addig miért is ne alapon vadásztam év eleje óta, beesett két ajánlat, kimentem tesztmunkára mindkét céghez, egyiktől hánytam a másik meg szimpi volt, kaptam két okét a két helyről, aztán a szimpatikusabbat leokéztam.
Szívem szerint maradnék és vállalkoznék vidéken inkább de áh... esélytelen a mostani körülmények között rendesen.
@Studi: van kettő is, ikeás, fekete, ha érdekelhet akkor dobj egy pmet és küldök képet (ez másokra is vonatkozik, írjatok és dobok képet ha úgy van).
Amúgy köszi mindenkinek a jókívánságokat, reméljük beválik
Legrosszabb esetben lesz egy jó sztorink."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Urak!
Jövő szombaton költözünk feleségemmel (Németországba, menekülünk a Viktor, az egészségügy, az oktatás, a begyöpösödöttség és minden hasonló elől).
Lehet, hogy lenne pár bútor ami nekünk sem kell és túladni se tudunk rajta.
Ha így lenne akkor van akinek mostanában szüksége lehet valamire? (ágykeret, matrac, éjjeli szekrény, lack asztal, irodaszék, ilyesmik).
Ingyen vagy gombokért gondolnám, csak kerüljön jó helyre.Tudom, charity és társai, de se idő se kapacitás elvinni mindenféle helyekre, ezért preferálnám ha jó helyre kerülne és valaki elvinné
-
spanyoll
addikt
Az nem semmi. Nekem holnap lesz meg idén bringával az 1000, mondjuk én kb csak melóba járásra használtam.
Amilyen ocsmány dugók vannak mostanában megpróbálok én is inkább mindig azzal járni amikor lehet, aztán akkor legalább fix az útidő és agyfaszt sem kapok az egy helyben üléstől."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz j.bravo #81201 üzenetére
Salzburgban a várban vannak fedett részek, de inkább nyitott, van a folyón egy kis kávézó, azt is érdemes lehet megnézni, plusz kajáldák.
Mondjuk ezeket gondolom eddig is tudtad
A rohadt nagy tüdő formájú épület pedig egy kortárs múzeum, azt meg lehet pl. nézni ha nagyon fos lenne az idő.
Mondanám, hogy próbáljátok ki a defektes kerék cseréjét, amit mi is csináltunk, az fedett program is a helyi gumisnál, de annyira nem élveztem, hogy javasoljam"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Attól függ, hogy egyedül tolnád vagy családdal. Ha egyedül, akkor venni kell 1M-ért egy valami random terepjárót, nagyon max 500kért hátul ülések fektetése után pár dolgot berakni, aztán hálózsák meg minden más mintha sátoroznál, de cserébe megvan a kocsid és fedett hely meg a feelinget is el lehet kapni.
-
spanyoll
addikt
Én is néztem meg akartam, de ja, a hype körülötte nagyon felnyomta az árakat. Konkrétan ha jól rémlik a matek, akkor ha nem még egy évben minimum 4-5x nyaralni, akkor 5 évig fixen veszteséges.
Persze a faszt érdekel, ha a mood kárpótol, de megvenni egy tűrhető gépet, plusz azt rendesre megcsinálni vagy megcsináltatni az horror, simán benne van 5-10M-ban.
Egy hét airbnb (most gyors kereséssel) Milánóban mondjuk 200-250K két főre. Vagyis 20 hetet vagyok milánóban fasza körülmények között a vanlife áráért.
De na, ahogy írtam is nem a pénz ami miatt az ember csinálja, hanem a moodért, de ilyen összegek mellett nehéz beleugrani és nem fájlalni azt a pár M-t."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Ezért járok én is idén bringával melóba. Nem nagy táv, nem is minden nap, de megvan már a 800km (ami egy rendes bringásnak lófasz, de nekem aki évi 1-200at szoktam nekem tök jó), fogytam is 5kg-t amit tökre nem akartam, plusz fejben engem is mindig rendbe rak.
-
spanyoll
addikt
válasz Freddy76 #80909 üzenetére
Nagyon jó, jó a story, jók a karakterek, csak ajánlani tudom.
DE: végtelen. Kurva sok évad, évadonként rengeteg rész, a részek is ha jól emlékszem 30-40 percesek. Nekem anno egy teljes nyár volt, mire végignéztem. Ha ez belefér akkor ülj neki simán.Chibs karakteres és akcentusa egy külön misét megér, imádom.
-
-
spanyoll
addikt
válasz atok666 #80641 üzenetére
Jó hát ja, relatív, meg az is, hogy az embernek mi az ami már jó.
Én a v60+wilfa svart kombóval meg csöves házi kettlevel (az lesz a kövi cserés) elvagyok, itthonra ennél többet nem akarok, mert tudom, hogy a presszóra rá kéne locsolnom az isten pénzét is, és akkor se lenne olyan, mint amit szeretek.@crey: Ja, akkor szopó. Így viszont a kérdés az, hogy van-e rá végtelen pénzed vagy sem
-
spanyoll
addikt
Ja emiatt törtem a fejem én is nagyon, mert ha minden jól megy, akkor kilátásban van egy Németországi út az elkövetkező fél évben, aztán akkor nekem sem lenne mindegy, hogy mi van bennem, de úgy voltam, hogy max akkor az halasztódik.
A minden jól összejön és tudunk menni Németországba vs. HA tényleg hatásos a kínai és termelek antitestet így nem döglök meg ha elkapom közül inkább ezért úgy döntöttem, hogy halasztódjon a GER projekt inkább, de éljek még pár évet.Aztán lehet pár hét és anyázok majd
Amúgy a helyedben én zargatnám a háziorvosom, hogy "jaj bejelentkeztem de nem tudtam elmenni ugyan adjon már valamit, csak kap ő is"
-
spanyoll
addikt
Mondj le havi 2 pizzáról és squarespace. Szerintem.
Volt wp oldalam, és pont az agyonmoddolhatósága miatt voltam úgy, hogy ha nem értesz hozzá vagy ásod bele magad, akkor ronda lesz, folyamatosan foglalkozni kell az életben tartásával, miegymás.
A squarespace meg olyan, hogy szép alapból, feltöltöd tartalommal (szintén könnyen és intuitíven), aztán ha van látogatottság akkor agyalhatsz a nagyobb csomagon és webshop, ha nem akkor meg megmarad blogolni meg ilyesmire.
Esetleg nézz rá pixiesetre. Ingyen lehet próbálni, tök sok feature megy ingyenesen is, egy nézést megér."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mercutio_ #80575 üzenetére
Engem a Mobius-ra beszéltek rá. Van elvileg 3 verziója (egyik tud kamu négykát, a másik meg kisebb a kicsinél is?!), 5 féle lencse hozzá, meg végtelen kiegészítő.
Meg ne kérdezd, hogy melyiket érdemes venni, mert fingom sincs, konkrétan 1-1.5h guglizás alatt se jöttem rá. A mérete miatt az RC kamerások használják elvileg sokan, ergo végtelen fórumban végtelen komment tud segíteni vele kapcsolatban.
Nézz yt videót, én is azt tettem; amire kell (baleset esetén igazolni az igazam) arra elvileg elég lesz.
Tud sima akciókameráskodást (majd kipróbálom sisakon meg kormányon is bringán, hogy meddig bírja akksi nélkül pl), de tud loopolt dashcamezést is.
Én 27-ért rendeltem uk ebayről, ha kivárod a kínai beszerzést akkor 20-22+sd+mindenféle kiegészítő amit akarsz hozzá.Ha nem sürgős a vásárlás akkor várd meg amíg megérkezik és jól megszakértem neked.
Nekem a bringás topicban ajánlotta egy srác, hogy az a bestbuy óccó kategóriában, meg az győzött meg, hogy sokan RC-znek vele, plusz a tököm sem akart külön akciókamerát meg külön dashcamet venni.
Az alternatíva részemről egy yi mi70(vagy mi a neve) és egy sjcam2000 lett volna, amik így együtt 50k lett volna plusz kártyák.
Úgyhogy ja; ha nem sos, várd meg és mondom meg mutatom, hogy mit tud."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Fú nekem szűk másfél hete van meg a bringám, de már beleraktam 120kmt. Az én seggem is nehezen bírja még a nyerget fél év kihagyás után, lábaim sem szeretnek, de leszarom, végre megint tekerhetek.
Arra kell már csak figyelnem, hogy ne kezdjek el kütyübuzulni a bringával kapcsolatban, mert nem kell még egy pénznyelő
(így is már berendeltem sisakkamera / dashcam kombót, vettem nyeregtáskát, új pumpát, úgyhogy még időben kell nyakon csípni a szörnyet)."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Tapasztalat nélkül hátha ti tudtok okosabbat mondani: felmondási idő alatt megütheti az ember a bokáját, ha a munkáját nagyon nagyon minimálisan végzi el, telibe fél vagy inkább negyed seggel ül a lovon és kb csak megjelenik, hogy ne húzhassák rá a vizes lepedőt, mondván nem jelent meg munkában?
Azt láttam, hogy a munka teljes megtagadása esetén pereskedhet a munkadó, de ezt kijátszva a munka profi imitálásáért tudnak-e bármit csinálni?
Egyik ismerős ismerősét érdekelné..."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Novics #80491 üzenetére
Legalább megkaptad. Oké, én fiatal vagyok, de hiába jelentkeztem, hiába írtam a háziorvosnak, hogy exasztmásként, allergiásként ugyan ha van lepattanó akkor jussak eszébe, de annyit mondott csak, hogy "majd szól".
Mindegy, marad az ácsingózás (ami azért vicc, mert munkatársam 5 évvel fiatalabb, semmi baja, de ő meg holnap megy oltásra)."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Kicsit unortodox muzsika a megszokottakhoz képest, de ettől akármikor meghallgatom mosolyra húzódik a szám.
Hátha nektek is jól jön péntekre tavaszi hangulatnak"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mr.Csizmás #80434 üzenetére
Ha annyival jobb, akkor az a kb 30K-s plafon összeg az még beleférhet.
Neked van ilyened / van vele tapasztalatod?@Jahno: Ahogy studi mondja, azt tudja, hogy végtelenítva loopolva felvesz és törli a régieket ha betelt a kártya.
A nevenincs 10K alattiakat én is néztem, de a stabi hiánya miatt sisakkamerának használhatatlannak tűntek, de még kocsiban is feltűnt a rázkódásuk yt-s tesztvideók alapján.
Vagy van tapasztalatod valamelyikkel ami kb ok?Após mesélte nem rég, hogy hajnalban rendőrök rá akartak verni egy záróvonalos előzést, mondván "ők látták, hogy úgy volt". Még szerencse, hogy volt dashcamje, megmutatta a felvételt, a rendőrök meg békénhagyták. Felvétel nélkül alsó hangon is 50K lett volna.
(és persze felmerül, hogy akkor miért nem veszek 50-ért kamerát ebből kiindulva; de most másra megy a pénz nagyrészt, ezért akarok spórolni rajta ha lehet)."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
sj4000hez képest tudtok valami bestbuy akciókamera / dashcam kombót?
Tudom, mindkettőre inkább ajánlott egy céleszköz, de se sisakkamerára se dashcamre nem akarok sokat költeni; pont annyit tudjon, hogy vitás esetben eldöntse a vitát és lehetőleg mindkettőt tudja egyben.
Az sj4000 elvileg ezt tudja, a kérdés, hogy amióta az kint van azóta van-e ugyanennyiért ami jobb nála?
Bocs, hogy itt, de célcsoportokban elég nagy a hullaszag, ti meg hátha tudtok valami jót ajánlani amit használtok
Amúgy boldogot mindenkinek"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Ú köszi, Fever Tree ha jól rémlik akkor ízlett amikor ittam. Abból beszerzek akkor párat.
@j.bravo:
Mi most a Lidl-ben is kapható Franklin & Sons palettáját próbáltuk végig; abból csak a pink grapefruit fedőnevű volt tuti meg a sima. Az kb 350ft volt egy adagnyi kis üveg; az szerintem középáras, nem?Kinley és társait felejtsük el, leszarom, hogy ki sznob ki nem, de amíg azzal ittam a gintonicot anno addig utáltam a gintonicot én is...
-
spanyoll
addikt
Ha már legutóbb a gineken rugóztunk; tonicból kinek mi a kedvence a ginhez?
Azon kívül [szarzene jócsajok] egyben.
-
spanyoll
addikt
válasz Mr.Csizmás #80372 üzenetére
Mi most egy Opera gint szürcsölgetünk itthon asszonnyal, Lidlben 10K, elég fasza, még megvan a fél üveg, de lehet kéne még egy
-
spanyoll
addikt
Ha agyonütnek se tudom előásni, hogy kivel beszélgettem innen annak idején, hogy D&D-zett/-zik, pedig túrtam már privátokat meg mindent.
Rámír az illetékes? Lenne másfél kérdésem. Köszipuszi"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Ja a taktikák nekem is megvannak a másnap elkerülésére / mostanában max inkább már csak enyhítésére; amióta egyfélét iszok csak, soha nem éhgyomorra és utána is eszünk, plusz kurvasok víz, azóta kevésbé vagyok rosszul.
Simán csak elgondolkoztam, hogy ha most ennyi idősen így vagyok, akkor 20 év múlva milyen poklok várnak"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Millás reggeli kötelező nálam melóba menet kocsiban.
Más, kicsit visszakanyarodva a szeszekhez: ti hogy bírjátok?
Itt a legtöbben jó 10-15-20 évet rámvertek, de nem látnám, hogy megsínylőditek az ivást.
Én megiszok 1 sört mostanában, kiszárad a pofám tőle utána, egész éjjel vizet iszok, stb.
Mire számítsak, mi vár még rám?
Amúgy tudom, tudom, a sok év meg a tapasztalat majd segít rajta"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Mr.Csizmás #79976 üzenetére
Lesz zöld? Wow.
Ezen kívül még a hidegkomlós ami nyáron nagy favoritom szokott lenni. Meg télen is"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
Kevés dolog jobb, mint péntek este beverni egy óvatos duhajt.
Talán az jobb, ha kettőt verek be."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz TayRol #79959 üzenetére
Ejnye, akkor viszont nekem lehet, hogy jó lesz a 12mini.
Amúgy ma cégnél teszteltem a telók kameráit kíváncsiságból. Én 3 éves (amúgy 4 éve kijött) Huawei Mate 10 prom, Iphone Xs és egy Samsung S10. Simán elővesz, lefotózza a semmit, fel gépre, egymás mellé rak, összehasonlít.
Nem mondom, hogy nem látom a különbséget, de alapvető mindennapi rohangálásra meg turistáskodni halál mindegy szerintem, ne a legolcsóbb ordas szart vegye meg az ember és jó lesz.
Persze nem vennék 30ért samsung utolsó utáni kategóriát én sem, csak izé, pl kevésbé félek már a xiaomitól pl így.
De 12mini lesz, tudom én."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz TayRol #79941 üzenetére
Egyik munkatársam azzal nyomul, még nem panaszkodott rá.
Amúgy ja, eléggé elcseszett dolog most ez a telefonválasztósdi. Nekem a 3 éves Huaweiem érik majd lassan egy cserére, de taposom még amíg bírom, mert egyrészt én sem akarok még egy tepsit (eskü néha előveszem a régi 5s-em és azzal nyomulok pár órát, mert jól esik, hogy kicsi), de 200-300Kt sem vagyok hajlandó kiadni egy telóért.
A cégesem egy s10e vagy s10 mini vagy valami kisebb méretű s10, az egész baráti méret, kompromisszumként oké, de a tökömnek sem kell samu."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz Balinov #79929 üzenetére
Pontos márkát nem tudok mondani, mert nekem csak drágább van, de első tippre egy kétoldalút mondanék, ha konyhába megy akkor 1000/4000 grittel, aztán akkor tudod a nagyját lekapni ha nagyon tompulni, a 4000esen meg tudsz finomhangolni.
Automatikus élezők ganék."Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
válasz #31733248 #79887 üzenetére
Engem pl. nem érdekel. De úgy nehezebb átugrani, hogy te írsz valamit, arra reagál más, arra megint valaki, így kiszűrhetetlen, hogy meddig tart a téma és meddig nem; ez nem a reddit.
De ezen befosok, hogy legyen a nick IYF vagy akármi, mindig van itt egy ilyen fölösleges hangulatkeltés."Super perfundo on the early eve of your day."
Új hozzászólás Aktív témák
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook