Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
t256
őstag
Sziasztok,
Felmerült egy újabb kérdés.
A nappaliban lévő switchből felvinnék egy UTP kábelt az emeletre. Azt tudom csatlakoztatni egy másik switchbe? Ugyanis az emeleten értelemszerűen még gyengébb a wifi. A barátnőm Home Office-ban dolgozik lent. Ha engem is HO-ra ítélnek, akkor tudnék dolgozni az emeleten. Mindketten rengeteget egyeztetünk telefonon, ezért zavarnánk egymást.
Ezért szeretnék az emeleten is kábeles netet.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
mezis
félisten
válasz bbsofficial #54699 üzenetére
Üdv.!
- [link]
- A switch üzemmód, ha nem sikerülne az új WiFi routernek automatikusan: [link]
- A WiFi csatornák (frekvenciák) a meglévőktől távol és más-más SSID (név)-el.- Én hagynám a szolgáltatóit úgy, ahogy van, legfeljebb a DHCP tartományt szűkíteném, ha muszáj.
mezis
-
őstag
Sziasztok! Most kabelezem be a házat és ahol lenne a rack szekrény oda viszonylag kevés cat6a kábelt tudok behúzni.
mukodhet a dolog így?:Router -> rack szekrényben levő switch -> be az egyik szobába a switchbe -> onnan a másik szobába egy újabb switchbe?
igy minden szobában lenne 4-8 portos switch, de nem a rack szekrényből menne már a második szoba, hanem az első szobában levő switchbol?!
Ez így életképes?
hany darab switchet lehet egymás után kötni így? Ugyanúgy megmarad az 1gbit?
koszonom
-
inf3rno
nagyúr
válasz Richard #54705 üzenetére
Ugyanúgy megmarad az 1gbit? Az attól függ, hogy milyen switch-eket használsz. Azért itt érdemes megjegyezni, hogy csak egy vezeték megy be fentről a switchbe, és annak a sávszélessége az összes, amit tudhat, ha a fentebbi switch-en lévő gépekkel kommunikálsz.
Buliban hasznos! =]
-
Deathunter79
tag
Sziasztok!
Lenne egy szakmai kérdésem:
Van otthon egy Dlink DIR-605L routerem, ami 10/100-as lan és 300 Mbit/s wifit tud.
A bejövő netem T-com optika, 270mbps az asztali gépemen mérve ookla speedtest-el. Viszont ha mobil telefonon mérek egy tesztet a wifire akkor "csak" 48mbps a sebesség. Ez persze tök elég, de normális, hogy "csak" ennyi jön? -
mezis
félisten
-
őstag
-
Alex91
félisten
válasz Deathunter79 #54708 üzenetére
100-as lan-nal mit varsz, annak a felet megkapod wifin, gyakorlatilag rendben van, ezzel a felallassal kb. ez a maximum.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
vacs
veterán
Sziasztok.
CAT5E kábelem megsérült, a switch utáni részt cserélnem kell!
Kérdésem, hogy most is cat5e legyen, vagy cat6 (esetleg más), ezek együtt tudnak működni?
Lényeg hogy a gigabites sebesség meglegyen!(^)(>.<)(^)
-
mezis
félisten
válasz bbsofficial #54714 üzenetére
A WiFi sebesség környezetfüggő. Amit a dobozra írnak, annak kb a fele igaz. Zavarhatnak más, az AP-k között nem látható vezeték nélküli eszközök (egér, füles,...).
Jósolni lehet csak.
Van rá remény, nem egy óriási sebesség napjainkban a 90Mbps.mezis
-
Alex91
félisten
válasz bbsofficial #54714 üzenetére
Azt siman, ha megfeleloek az eszkozok.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Topikgazda
válasz kusza80 #54698 üzenetére
Ezt ha megkérhetlek el tudod magyarázni akár privátba is, mert nem nagyon értem
A szolgáltatói eszköz csak modem lesz, minden más feladatot a saját router végez.igen ugyan ennyivel gondoltam, hogy ezeket kicserélem
Szintenként 1-1 eszköz megfelelő lehet.Két Tp link 100 illetve 300-as már vagy 6 évesek. Illetve van egy Tenda router ami 300-as illetve van beiktatva egy TP Switch az sem mai gyerek kb 5 éves lehet
Pontos típusuk?
Jó lett volna ha ide rakod be a képet!20k környékén csak a TP-Link Archer AX10 van mint ajánlott AX-es eszköz.
Inkább Archer C5v4 mint a C6 mert az már CFW kompatibilis.
Másik ajánlott eszköz 20k alatt az Asus Asus AC57U lenne, többet tud a gyári firmware-ben de nincsen rá custom firmware, a v3 már AiMesh képes is, picit felette (22k) az Asus AC1200GU volna ami sokkal jobb válasz volna.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz bbsofficial #54699 üzenetére
Tervezek routert a házba, ez a modem állítható bridge módba, hogy routert köthessek rá?
Igen, van lehetőség PPPoE Passthrough módba tenni a szolgáltatói eszközt.A jelenlegi helyzetben csak az emeleti LAN portnál nagyon gyenge/nincs jel
csak egy routerünk lesz, ezt az egyet is nehéz elfogadtatni
Hova kellene azt helyezni?
Elég egyértelmű ebben az esetben, hogy az emeletre kell kerülnie.Egy Asus Blue Cave-t rendeltem a design miatt.
Sokkal jobban járnál ha helyette vennél két darab Asus AC1200GU-t vagy AC65P-t és a akkor minkét szinten lenne egy-egy normál wifi router.
Az Asus AC57Uv3-mal is jól járnál mert akkor a két eszköz AiMesh-be is be tudnád kötni így lenne egységes hálózat kezelés is.Tudna valaki segíteni a modem beallitásban, PPPoe passtrough-al működik a direktbe rákötött iptv és a modem wifit is szór így?
Mivel csak egy router lesz beszerezve és az is fentre elhelyezve így a PPPoE Passthrough módba tétel sem lesz mivel a szolgáltatói eszköznek router módba kell működnie.
Az Asus IGMP kompatibilis így megy rajta keresztül is az IPTV forgalom gond nélkül.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
vacs
veterán
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném a véleményetek kérni, azon töröm a fejem, vajon meg lehet e és ha igen hogy csinálni azt, hogy pl a youtube azt érzékelje hogy én amerikából(IP-ről) léptem fel az oldalára? (jól gondolom hogy VPN-el ezt meg tudom csinálni? )
Van NAS-om Synology, arra tudok tenni VPN, de van a routeremen is, vagy erre valami másik külső szolgáltatótól kellene VPN- előfizetnem?
Előre is köszönöm. -
Topikgazda
válasz MasterMark #54724 üzenetére
Router-t lehet kliensként is használni, nem csak szervernek.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MasterMark
titán
válasz Deathunter79 #54727 üzenetére
Nem csak a felét kapja meg, egy 300-as linken át kéne férnia a 94 körülinek ami a 100-as kábelen átfér.
Switch Tax
-
Alex91
félisten
válasz Deathunter79 #54727 üzenetére
Elviekben megkaphatja, gyakorlatilag ez nem mindig jon ossze.
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Egy TP Link archer routerem van, most viszont szobán belül több UTP kábelt is szeretnék, de nem akarok fúrni, ezért egy switch-et szeretnék.Adott egy régi Dlink 524 router, gondoltam ebből kéne varázsolni egy LAN switchet, neten csak annyit írnak, hogy nagyon egyszerű, DHCP-t kapcsoljam ki, és mindent a LAN portokba dugjak. De ez nem működik.
Először csak összedugtam a laptopomat a Dlink-el, kikapcsoltam a DHCP-t, majd a Dlink másik lan portjába bedugtam a TP Linkből jövőt, és onnantól kezdve már a Dlink-et sem értem el, illetve net továbbra sem volt.
A Tplink ilyen IP-ket oszt ki: 192.168.0.100 ...101...
A Dlink alap elérési útja: 192.168.0.1; de ezt átírtam 192.168.2.1-re, úgy sem volt jó.
Hol a gond?
-
RAiN91
őstag
Köszönöm a leírást, most megpróbáltam e szerint.
R1-en az IP címkiosztás ugyan így volt, nem kellett hozzányúlnom.
R2-n átírtam az elérési utat 192.168.0.2-re, majd restart, még elértem a felületet.
R2-n kikapcsoltam a DHCP-t, majd restart, innentől kezdve egyáltalán nem értem el a felületet.(és itt még egyáltalán nem látta egymást a két router).
Előfordulhat, hogy rossz a router?
-
RAiN91
őstag
válasz Alex91 #54736 üzenetére
Ilyenkor nem kap IP-t, amint kikapcsolom a DHCP-t, csak azt írja a hálózatra a laptop: azonosítás...
(külön felmegyek az R1 Wifi-re, akkor természetesen van internet, és megkapom az R1 DHCP által kiosztott IP-t, pl. 192.168.0.100, de ugye így megkerültem a rendszert).
R1 nem is látja R2-t a webes felülete szerint
Öszefoglalom röviden:
R1: 192.168.0.100-199 DHCP kiosztás, WAN portba a bejövő netkábel, LAN portba az R2-be menő kábel
R2: IP-je 192.168.0.2, DHCP kikapcsolva, LAN portba az R1-ből jövő kábel, másik LAN port pedig a laptopra megy
[ Szerkesztve ]
-
tammmy
tag
Sziasztok!
Port forwardinggal kapcsolatban van problémám.
Az internethez csatlakozik a kábelmodemem, ennek belső ip-je 192.168.1.1, ennek a lan porjára van kötve egy másik router (vagyis swith-ként funkcionál, DHCP kikapcsolva), ennek fix ip-je 192.168.1.2. A 2. router lan portjára csatlakozik egy PLC, ennek fix ip-je 192.168.1.77.
A PLC-hez szeretnék nyitni egy portot, de sehogy sem sikerül.
A kábelmodemen beállítottam port forwardingot a 192.168.1.2 ip-hez, a 2. routerben pedig a 192.168.1.77 ip-hez. Sajnos így nem működik.
Hogyan tudnám tesztelni hol lehet a probléma? -
tammmy
tag
válasz Doky586 #54741 üzenetére
Így van bekötve, de valami nem stimmel. Próbáltam ahogy írtad, de úgy sem jó.
Próbaképp a ..1.3 címre próbáltam portot nyitni (ez a kábelmodemhez csatlakozik wifin), de ez sem működik. A nyitást itt ellenőriztem: [link]
A modem típusa Arris TG2482B, a beállítás pedig az alábbi:Valamit nem jól csinálok?
-
kusza80
tag
Szia!
Próbáltam lerajzolni neked és odaírtam mi hol van. A routerek mind ellátják a feladatukat (értem én azt alatta, hogy lehet mindegyikre csatlakozni wifin és utp vel is.)Gubek-Einste
Az eredeti kérdés és válasz
Ajánlott a szolgáltatói eszközt PPPoE Passthrough módba tenni és minden router-i feladatot a saját eszközre bízni.
(Ezt ha megkérhetlek el tudod magyarázni akár privátba is, mert nem nagyon értem).
Az IPTV box-ok ha megoldhatóak azok maradjanak a szolgáltatói eszközön.
(Igen ennek külön kábelezést csinálok).
Ide egyetlen eszköz biztosan nem lesz elég ha most is három eszközzel van megoldva lefedés. (igen ugyan ennyivel gondoltam, hogy ezeket kicserélem).
Milyen típusúak a jelenlegiek?
(Két Tp link 100 illetve 300-as már vagy 6 évesek. Illetve van egy Tenda router ami 300-as illetve van beiktatva egy TP Switch az sem mai gyerek kb 5 éves lehet).[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
-
t256
őstag
Sziasztok,
Újabb kérdések merültek fel nálam.
A házba bejövő kábelnek a router WAN (narancssárga) portjába kéne csatlakozni, igaz?
Nálunk a LAN2 portban van. Ha át dugom a WAN-ba, akkor van internet, de nincs TV. Az STB IPTV csatlakozást hiányol. Ezek szerint IPTV előfizetésünk van.
Na ez mitől lehet?A másik dolog az STB. A szolgáltató elég gagyi boxokat ad. Az egyik gyakorlatilag üzemképtelenné vált két hét alatt.
Ha veszek minőségi STB-t azt tudom használni vagy csak a szolgáltatóé fog működni?A választ előre is köszönöm!
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok