Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Őt is szívesen haza vinnétek egy szép új Opel Mokkával.
Kovács Ági olimpiai- és világbajnok úszó az Opel márkanagykövete
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark #42556 üzenetére
Én is eddig ahányszor vettem bármelyik autóhoz bármit, mindig mindent elkértek. Meteorban, Bárdi, UNIX, Cromax stb....
-
gban
veterán
Nagyon korrekt kolléga szerintem nagyon korrekt árú felnijei.
Egyben ennyi!!! -
beg
veterán
válasz
Markizmark #42556 üzenetére
Kíváncsi lennék jelzi ezt egyáltalán valami a motor/alváz számban, vagy csak az évszámból lehet tudni.
-
beg
veterán
válasz
trassher #42552 üzenetére
"Tisztelt Autódoktor !
2004-es Astra 1,4 est nyúzok (Z14XE )és több adatot kaptam vezérlés cserékkel kapcsolatban ( szís, görgők stb.) volt már 60 e. és 90,e. is mennyi valójában a kezelői könyv nem tartalmaz vonatkozó adatot.
Segítségét köszöni: Ferenc
Tisztelt Érdeklődő!
Az előírt csereperiódus 2002-ig 60.000 km vagy 4 év, 2003-tól pedig 90.000 km, vagy 6 év. A megtett út és a kor közül minden esetben azt kell figyelembe venni, amelyik hamarabb letelik. Így tehát, ha az ön autójában kevés kilométer is van, az eltelt hat év miatt feltétlen le kell cserélni a szíjat és tartozékait.
Üdvözlettel:
Autódoktor"Máshol is olvastam erről, én sem értem.
-
trassher
addikt
A vezérlés pont az amivel nem lehet kísérletezni mert az vagy elszakad vagy nem.
Az olajat meg 10.000 km-enként cseréli az ember, azon látszik ha jó e ami benne van vagy nem.
Mondjuk a vezérlés csereperiódusát hogy emelték fel egyszer csak a másfélszeresére. Biztos hogy ugyanarról a motorkódról van szó? -
beg
veterán
válasz
trassher #42546 üzenetére
Én ezt úgy fogom fel, hogy az én vasamhoz még 60e csereperiódust ír elő a biblia a vezérlés cseréhez. Pár évvel később ugyan ennél a motorkódnál felemelték 90e km-re. Hiába frissebb utasítás, én maradok a 60-as cserénél. Az a baj, hogy pont a G az, amivel vérre menő vitát lehetne folytatni a 10w40 vs. 5w40 témakörben, úgyhogy szerintem mindenki tegyen belátása szerint
.
-
haddent
addikt
válasz
sasa58 #42547 üzenetére
Hello
azt is próbáltam épp múltkor, akkor ugyanez volt. Tehát még egyszer: esetek 99% -ban egyből eltűnik az olajlámpás, olyan hamar hogy azt el se várná az ember, főleg reggel 1. indításra hidegben télen is. De néha ez megtörténik, hiába van gyújtás, elalszik aminek el kell, akkor indító, akkor is van, hogy néha 3mp kb.
-
trassher
addikt
válasz
Calogero #42545 üzenetére
Igen megvan de ez a kézikönyv nem ma készült, akkor még nem volt a dexos2 szabvány. Mindig az aktuális előírás a mérvadó mivel az újabb szabványok visszafelé kompatibilisek. Szóval a dexos2 érvényes a g astrára is, mindegy mi áll a kézikönyvben. Én legalábbis így tudom, természetesen ez nem szintírás de az tuti hogy nálam jobb az 5w40 a 10w40-nél. És még azt sem mondhatom hogy keveset futott az autó mivel 216.000 km van benne.
-
haddent
addikt
válasz
trassher #42542 üzenetére
Egyébként ha már szóba jött, az mitől lehet, hogy hidegindításnál (napi 1.) az olajnyomás egyből eltűnik ahogy megforgatja a motort, 0 másodperc igazából. Ha melegen indítom akkor is. Viszont néha, ha meleg motor leáll, de teljesen nem hűl ki, viszont azért kicsit már ülepszik (pl. 1-2 óra nyáron), akkor előfordul, hogy indítás után kb 3 másodpercig ég még a lámpa. Tudom, hogy ennyit kb. bármikor éghetne teljes nyugodalommal, de mégis?
-
trassher
addikt
Én teljes mértékben értem hogy mire gondoltál de a 10w40 akkor sem való 16 szelepes opel motorba. Ehhez kapcsolódóan is írtam az opel-es reklámot. Láttam írták hogy akkor még nem volt dexos2, viszont visszafelé kompatibilisek a szabványok. Egy márkaszerviz ne öntsön már olyan olajat az autóba ami nem bele való.
A 10w40 nálam a 10.000km-es periódus végére fekete volt de én ki is hajtottam pár alkalommal szépen az autót. A mostani 5w40 is kezd már sötétülni, majd a végére az is tuti fekete lesz. Én abból látom hogy ez jobb neki hogy nincs indítás után 2-3 másodpercig égő olajnyomás lámpa és hidegen sokkal szebben jár.adorjant: Nem tudom melyik fajta van benne és meg sem tudom nézni mivel nincs itthon az autó.
Nem érdekelne hogy hangos, a menetzaj úgy is elnyomja. Elég szar a tudat hogy vettem egy autót, direkt kikötésem volt a klíma és 1 percig ment amikor elmentem kipróbálni megvétel előtt.
-
gban
veterán
válasz
trassher #42539 üzenetére
Itt csak annyiról volt szó, hogy azért jobb az az olaj mert tiszta, a másik meg koszos volt.
Én meg csak annyit akartam mondani, hogy nem attól jobb egy olaj hogy tisztább, és ez még akár rosszat is jelenthet.zolikaDB: Mannolt nem használtam, de szerintem tuti nem lehet rossz.
És azért tiszta mert 10w40 már összeszedte a koszt -
trassher
addikt
Azért az sem mindegy hogy hány km után lesz fekete az olaj. Kimerem jelenteni hogy nekem az 5w40 sokkal jobban teljesít mint a 10w40. Már van "színe", sokkal csendesebb vele a motor hidegen.
Lett volna 16.200-ért utángyártott mágnestekercs, a tekercselés pedig 5-6000 lesz azt mondta a tekercselő. Úgy voltam vele hogy próbáljuk meg, állítólag legkésőbb keddre kész. Ha jó akkor jó, ha nem akkor lezártam a klíma kérdést és hagyom a francba.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Markizmark #42537 üzenetére
Ja. Amikor elhoztam a szervizbol, furan ment ugy 500m utanna minden okes volt. Tegnap meg forditva. Kezdetben ment jol
-
gban
veterán
válasz
gzbotii #42533 üzenetére
Mikor?
Itt nem csökken, hanem nem megy feljebb, ez "ugyanaz".
Csökkenni nem kell, megy amíg bírja oxigénnel / benzinnel / erővel, aztán ott erőtlen lesz, ami értelemszerűen emelkedőn jobban kijön, mert oda több erő kell.
Aztán lehet egy sima kontakthiba, vagy gyári hibás az új MAP szenzor, bármi lehet - látatlanba nehéz (bár nem tudom ha látnám, okosabb lennék-e), te kértél ötleteket, csak azért kezdtem sorba venni a dolgokat, hátha....
-
F_Gergely
őstag
válasz
gzbotii #42527 üzenetére
Lehet banális, nálam a MAP szenzor volt a ludas, valahogy szarul lett visszarakva vagy nem tudom. Lehuztuk, kicsit baszkuráltuk a kábeleket, visszaraktuk és ment, Elötte meg olyan gyenge volt hogy alig ment a kocsi, emelkedőn azt hittem visszagurulok. Valami kontakthiba lehetett.
-
F_Gergely
őstag
Klímahűtőt ki lehet valahogy házilag takarítani?
-
gban
veterán
válasz
zolikaDB #42517 üzenetére
Csatlakozom beg kollégához - amikor itt kérdeztem, hogy hamis lehet-e az olaj, azt mondták, az a jó ha koszos.
Mert ha az egyik olaj koszos, a másik meg nem, az nem azt jelenti hogy a tiszta az jobb, hanem hogy nem veszi fel a koszt. Pedig fel kellene vennie. Vagyis nem látja el a feladatát megfelelően.
A tiszta olaj csak akkor jó, ha nincs mit felvennie. De ha a másik felvesz sok koszt, akkor van ott mit felvenni.
Nálad pedig azonos motorról van ugye szó, vagyis az ok nem az eltérő motorban keresendő. -
beg
veterán
-
Markizmark
addikt
válasz
AMD Power #42506 üzenetére
Ford Transit nevű találmányban a hosszbordás hajtja... :S
Az a szíj hajtja a generátort, a szervo szivattyút, a vákuum szivattyút, a vízpumpát. Épp csak az olajszivattyút nem... A múltkor azt mondta az egyik feszítő, hogy akkor én most szétesek. Megállt a vízmozgás ugye, úgy lehetett csak haladni vele, hogy ha 90 fok fölé ment a víz a blokkban akkor meg kellett állni, amíg lehül. Azóta van harisnya az ülés alatt, hogy legalább a víz pumpát forgassa, ha valami éri a szíjat. -
zolikaDB
veterán
válasz
trassher #42484 üzenetére
Mondom, nekem is 10W40-et locsoltak bele mindig.
Az 5W40 meg 5e km utan is gyonyoru, a 10W40 meg ugy nezett ki, mintha vmi dizelbol engedtem volna ki.
Ismeros csaj mondja, h az 1.2-es Fabiajanak 40e HUF a szervize. Mondom, mi van? Jaj, hat abban minden benne van, legszuro, pollenszuro is... Ja, az mas. Ugyanilyen koru Opelben 10e- bol megvan... -
sitotomi
tag
válasz
Markizmark #42478 üzenetére
Részben jó megoldás. A középső kettőt el tudom zárni, a hátsó kettőt nem.
Csak ha pl. egész nap a napon áll a kocsi amíg melózok, akkor a két szellőző az életben nem hűti le az autót, főleg úgy, hogy hátul jön a meleg. -
trassher
addikt
Most hívtak, zárlatos a tekercs.
Vagy tekercselés vagy veszek új mágnestekercset. Meg is lepett volna ha csak kicsi a hiba.
-
haddent
addikt
válasz
honda 1993 #42512 üzenetére
Nézd előbb utóbb ezt cserélni kell. Ha nincs sok KM az autóban akkor szerintem elég sanszos hogy szartak rá és a gyári van benne mert "elmegy az még". Ha elszakad akkor kellemetlen lesz, hogy nincs addig autó amíg nincs pénz megcsinálni és/vagy akár komoly károkat is okozhat többszörösét a vételárnak. (+ még ugyanez a költség ugye nyilván).
Magyarul magadnak teszel jót ha mindent kicseréltetsz szép újra, aztán ha nem mész vele rengeteget akkor az maradhat 5-10 évig amennyiben a km -ert nem léped meg.Én biztos nem spórolnék ezen, illetve személy szerint én pontosan spórolok ezen, de csak azért mert leinformált pecsétes vezetett szervízkönyvben ott van, hogy 130 ezernél volt -
honda 1993
senior tag
válasz
mohabá 007 #42510 üzenetére
Köszi a képeket és a leírást.
De lehet hogy nekem nincs is ilyen problémám, mert amióta le lett pucolva, azóta szép és tiszta.. Szerintetek? -
mohabá 007
aktív tag
No akkor álljunk meg:…
Honda1993 korábban ezt írta: „Amúgy a komplett vezérlés + vízpumpa csere munkadíjjal 55 ezer Ft lenne.”
Én megnéztem az árakat:
Vezérműszíj klt: 25000Ft (irányár)
Vízpumpa: 10000Ft (irányár) és itt már tudom mi milyen minőség,és mennyibe kerül,és nem csak beleteszik a legolcsóbbat a szervizesek,és még az sem biztos,hogy kapok számlát! Mindezt MINIMUM húszezeré!!Megnéztem a számlámat,2013.06 havi: Munka:1.90 óra. (nincs 2 óra sem hivatalosan) 10.260Ft ! 27% -ÁFÁ-val!!
A hosszbordás szíj feszítő görgő cserét azért javasoltam,(5000Ft) mert a csapágyazása hasonló,mint a vezérműszíj feszítő görgőké,és nem is tartósabb.A gép előélete meg nem ismert,ha meg már szét van kapva,Én nem hagynám ki.Én se cseréltettem ki,két éve a sötét éjszakába az országúton behalt a csapágya,de olyan csúnyán,hogy még a csapágygolyók is kirepültek a csapágyból. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
honda 1993 #42501 üzenetére
Nagyon leegyszerűsítve: a hengerfej tetején van a szelepfedél.Ez betakarja a vezérmü tengelyeket,és társait,és védi a környezetet,hogy a felkerült motorolaj csak kenni tudjon.
Mivel a fémet a fémmel tömíteni rendesen nem lehet,ezért kell a szelepfedél pakolás,ami többnyire hengeres alakú gumiszerű anyag ,ami idővel megöregszik,elévül.Ahol megadta magát,ott átereszti az olajat.A képen egy b veki szelepfedél látható.
Körben a szélein,és középen is látszik egy vékony nút,na abba illeszkedik a kerek,gumiszerű szelepfedél pakolás.
A szelepfedelet pedig csavarokkal rögzítik a hengerfejre. (a képen 10 csavar) -
w333
félisten
válasz
mohabá 007 #42505 üzenetére
Köszi, megnyugtattál
-
gban
veterán
válasz
honda 1993 #42507 üzenetére
Ha a szelepfedeles dologra gondolsz, akkor az nem a hengerfej tömítés.
A szelepfedél-tömítést én is most cseréltettem, 15 évesen, 235e km után, az simán engedhet, nem gond, a csere 10 perc, az anyag 1-2 ezer ft - csak figyelni kell hogy milyet veszel, mert azonos motorkódnál is lehet többféle megoldás.
Nekem ránéztek, aha, ez műanyag fedél, ebbe ez kell, kb. ennyi a boltosnak (ha képben van - én Opel boltoshoz járok mondjuk). -
honda 1993
senior tag
válasz
mohabá 007 #42505 üzenetére
Feljebb kérdeztem egyet. Azt megnéznéd?
-
honda 1993
senior tag
Köszi a választ mindenkinek.
-
gban
veterán
válasz
honda 1993 #42500 üzenetére
Arról lényegében (a szerelőm szerint) ránézésre kideríthető hogy milyen állapotban van.
Elvileg csak a generátort meg a szervópumpát hajtja, és nem is szokása megadni magát.
De ha mégis, elmegy a töltés és a szervó, de egyik sem maradandó.
De mondom, ha a szerelő megnézi, és ért is hozzá, és azt mondja, maradhat, akkor egyáltalán nem sürgős a cseréje.AMD: vízpumpát nálunk nem ez hajtja, és szerintem nála sem - akkor a szervó nélkülire is hosszbordás menne, nem ékszíj.
-
AMD Power
titán
válasz
honda 1993 #42500 üzenetére
Ha az ékszíj (hosszbordás szíj) elszakad, akkor nem hajtja a generátort, a vízpumpát is ez szokta, a szervót és esetleg klímaszivattyút. Éppen ez, nem tud olyan nagy kárt tenni. Károsodás csak akkor következhet, be, ha utána huzamosabb ideig még üzemel a motor(túlmelegedhet).
-
honda 1993
senior tag
válasz
mohabá 007 #42452 üzenetére
Őő...
Ezt a részt "átenged a szelepfedel pakolás" csak most látom.
Ez mit is takar? Ez ugye nem a hengerfej?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Automata kávégépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest