- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
Sasi001 #110394 üzenetére
Sokat ölt bele, de a befektetésnek vissza is kellene jönnie. Idén egyetlen gyártó kínálatában sem lesz QD-OLED, csak a Samsungéban, ami jelentős érvágás a technológiának - és ahogy ők is bevallották, nem minden méretben lesz az idei TV-kben QD-OLED, mert nem tudják (gazdaságosan vagy fizikalag) gyártani azokat a méreteket, tehát az LG zsebét tömik minden olyan TV-vel, nem a sajátjukat.
Monitor méretben viszont vannak vásárlóik (Dell, Samsung, Asus stb.), így adja magát, melyik út fele visz a dolog - nyilvánvalóan a nagyobb nyereséget termelő fele, ami bizony nem a TV. Egy kb. 77"-es méretű hordozóból kijön legalább 4 db 32"-es hordozó, amire ugyanannyi pixelt kell felrakni, de a kisebb méretben kevesebb anyag kell hozzá.
-
-
Sasi001
senior tag
válasz
LurkerSheik #110397 üzenetére
A fentebb felsoroltak miatt az Lg panel sem hosszú életű. Van itt olyan fórumozó aki s95b-t használ, fényerő csökkenést nem vett észre, műszerrel mérve milyen lenne az más kérdés, de ha a felhasználó nem vette észre az a lényeg. A tv-ben több mint 12000 óra a panel idő.
-
válasz
hyppo! #110393 üzenetére
Plusz a qd oled kek alpixelei gyorsabban oregednek mint a woled feherjei igy a tartossag is kerdeses.
Nem tudom ez emberi leptekben mennyire merheto de a woled-et megbizhatobb technikanak latom, a szinhelyesseg meg mindketto eseteben mar maximalis a szemnem, hiaba pontosabb minimalisan a qd.
szerintem osszessegeben a qd emiatt nem lesz hosszu eletu
-
Sasi001
senior tag
válasz
KTTech #110392 üzenetére
Tisztában vagyok a technológiával. Elég sokat ölt bele a Samsung a QD oled fejlesztésbe, nem hiszem, hogy “ tv méretben eltűnhet “. Összehasonlításnál akkor is mindig az aktuális modelleknek van értelme. Inkább arra törekedne az Lg, hogy megszüntetné a panel rothadást meg a tintinget, na ennek a bejelentésnek sokkal jobban örülnének az emberek.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
KTTech #110392 üzenetére
Ennek a végkifejlete az lehet, hogy TV méretben eltűnhet majd a QD-OLED technológia, mert a kisebb méretek (max kb. 40") többet hoz a konyhára - és kérdéses, hogy mennyi lesz majd a fejlesztésére.
Azért ezt én nem így látom, mert akkor a Miniled gyártósorát nem adta volna el a TCL-nek és több pénzt és energiát nem fektetne az OLED kijelzők gyártásába. Erről nyilatkozott a Samsung.
-
KTTech
veterán
válasz
Sasi001 #110388 üzenetére
Egyrészt "WOLED" vs. QD-OLED, azaz nagy szó, hogy a színek nem deszaturálódnak nagy fényerőnél, másrészt, idén viszonylag kis frissítést kapott a QD-OLED, szóval nem tud igazán elhúzni majd. Ellenben az LG panel olcsóbban gyártható, nem véletlenül maradt a QD-OLED-el idénre egyedül a Samsung, mindenki más az LG-től vásárolja már a paneleket (még a Samsung is, bizonyos méretekben).
Ennek a végkifejlete az lehet, hogy TV méretben eltűnhet majd a QD-OLED technológia, mert a kisebb méretek (max kb. 40") többet hoz a konyhára - és kérdéses, hogy mennyi lesz majd a fejlesztésére.
-
gab1ka
senior tag
Sziasztok! Használ itt esetleg valaki USB-LAN átalakítót Samsung tévével? Már a második ilyen kis kütyüt veszem, eddig 2/2 nem működik. PC-ben gond nélkül plug&play.
Azt tudom hogy más gyártóknál általában nincs gond, legalábbis sokakat láttam akiknél ez gond nélkül megy, a Samsungnak van valami nyűgje ezzel? Nem szeretném a harmadik ilyen kis vackot is megvenni.
Másik topicból jövök hátha itt nagyobb eséllyel kapok választ. -
Celtis
veterán
válasz
Roland861010 #110374 üzenetére
Nincsenek földelési problémák, különösen, mivel földelést nem igénylőt készülékekről van szó. A kapcsolóüzemű tápok sajátossága, hogy a a fázis- és nulla vezető egy-egy kondenzátoron keresztül a szekunder oldali testre van kötve, így az érinthető fém részeken, a csatlakozók árnyékolásán, kisebb nagyobb feszültség jelenik meg.
Ezen az se segít ha kikapcsolod a készüléket, hacsak nem különálló készenléti tápegysége van, ami galvanikusan lekapcsolja a fő tápegységet.Amúgy ez különösebb gondot nem okozhat. A csatlakozók úgy vannak kialakítva, hogy először a külső fém árnyékolás érintkezik és kiegyenlíti a potenciált. Ha történetesen ott az ember ujja közte (mert azzal próbálja kitapogatni a hátlapon a csatlakozót) akkor egy-egy k. anyád is elhangozhat. Kelllemetlenül csíp, de az egészségre nem jelent veszélyt.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Roland861010 #110374 üzenetére
Engem mindig hívtak elötte és jótt a futár
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Pro Koryak #110375 üzenetére
Nem, úgy nincs.
Ezt tanácsolta a szerelő, nem én találtam ki -
Roland861010
veterán
válasz
hyppo! #110372 üzenetére
Ott földelési problémák vannak.
Nehezen de elértem a futárszolgálatot.
Azt mondja az ügyintéző már tegnap is hozták.. Mondom hová. Se egy hívás se egy csengő semmi.
Mondja ma is kihozzák legyek itthon mert nem tudják a telefonszámát a futárjuknak....
8-16 között bármikor jöhet. -
hyppo!
aktív tag
válasz
Roland861010 #110363 üzenetére
Éjszak volt 3 fok, a raktárban meg 10 és én legalább várnék vele 2-3 órát kicsomagolva. Addigra felveszi a lakás hőmersékletét.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Roland861010 #110360 üzenetére
Isten igazából nem részletezte.
Bár én voltam olyan bátor (nem olednél) , hogy bekapcsolt tv és bekapcsolt konzolnál próbáltam csatlakoztatni a hdmi kábelt és gyönyörű apró szikrák jelentek meg.
Bárki kipróbalhatja, de inkább legalább kikapcsolt állapotban legyenek az eszközök. -
-
hunspikey
őstag
válasz
so_ha #110304 üzenetére
Ebben az a brutális, hogy 50%-on 700 nitet tud, ami effektív azt jelenti, hogy szélesvászon fullscreen majdnem meg van 700 nittel ami a csúcsfényerő volt még tíz éve a hatos szériánál...
Mondjuk arra azért kíváncsi vagyok hogy ha valakit már most zavar a HDR tartalmak csúcsfényes pacáinak svenkelt mozgása közbeni röcögés, akkor az mit fog érezni amikor egy 2500 nites paca ugrál végig az orra előtt
Iniana Jones és a Frigyláda Fosztogatói című filmből megvan amikor a gestápós srác belebámul a doboz alján lévő homokba utána mi lesz a szemével?
-
Sasi001
senior tag
válasz
Roland861010 #110367 üzenetére
Másik tv-n van ps5, szintén Samsung de azzal sincs gond. Legutolsó frissítés (s95d) az AppleTv 4K-nak nem tetszett, hangerő kapcsolásával volt gond és csak az ATV gyári visszaállítása oldotta meg. Lehet ez is valami hasonló.
-
krx21
nagyúr
LG G5 VS. first look [link]
-
pjen
félisten
válasz
Roland861010 #110363 üzenetére
Mire kicsomagolod, a helyére kerül nyugodtan bekapcsolhatod. Ez nem hűtő, nekem az Lg t behozták a raktárból és 5 perc múlva már be volt kapcsolva.
-
Sasi001
senior tag
válasz
anderledani #110361 üzenetére
Ilyen hibával én nem találkoztam, mondjuk nem használok ps5-öt.
-
Roland861010
veterán
Mennyit kell várni a beüzemelésre ha ma megérkezzne a TV?
Amikor hozták az új panelt és alaplapot a régihez nem sokat sza..tak a szerelők. -
Roland861010
veterán
válasz
anderledani #110361 üzenetére
Lehet a PS5 kavar be dobd ki és vegyél Xboxot..
-
anderledani
őstag
Mostanába ritkább volt az ilyesmi hiba de ma reggel bekapcsoltam az S95D-t, és eco módban indult filmmaker helyett, és a youtubeba belépve is kiszürkítve maradt a képmód választás…
be kellett kapcsolnom a ps5-öt, ott rendesen beállt a képmód, és utána már a youtube is filmmakerben indult el.
volt előtte pár hétig s90d-m, az is ilyeneket csinált, mégsem találok ilyen tapasztalatokat az interneten… de ez botrány. -
tibbike01
őstag
válasz
Roland861010 #110349 üzenetére
Nekem kb 120ba lett volna a 77es (adás-vétellel) de valahogy mégsem vitt rá a lélek. Lg felé húzok vagy Sony Android.
-
B.attila
tag
Sziasztok
van abban kockázat hogy ha "refurbished" készüléket vásárolok ?? -
Roland861010
veterán
Na sikerült annyit variálni a TV eladással és vételel.
120ba jött ki a 65"S90D.Csak jöjjön meg holnap.
-
Cool Face
aktív tag
Én is csatlakoztam a 77S90D tulajokhoz és gyorsan lenne 2 problémám is.
1. Ha az Apple TV-n megnyomom a hangerőszabályozó gombot egyből felteker a hangerő maxra. Ha meg megnyomom a lefelét akkor meg lemegy 0-ra. Csak akkor áll meg ha elfordítom a TV elöl (közeben nem nyomom) Továbbá azt is észrevettem, hogy középen a led folyamatosan villog ha bent van a szobában a távirányító. Amint kiviszem elalszik. Olyan mint ha bezavarná. Találkozott már valaki hasonlóval?
2. A XBOX képernyő kalibrálás részén a zöld csíkok a keret szélén nem látszanak bal oldalt és felül. Nem jöttem rá hogyan tudom beállítani mert képernyő arány váltással nem változik semmit. Esetleg erre van ötlet? -
robi-k
őstag
válasz
LurkerSheik #110343 üzenetére
-
Tyrone89
aktív tag
Mielőtt még teljesen elmerülök a lakásfelújítás csodás időszakában, van kb 1 hetem addig... A Tron:Legacy c filmből még kreálok HDR-t. Azt még nem tudom hogy a szélesvásznú vagy az open matte kiadásból, de az egyikből mindenképp.
Aki esetleg megnézné majd, írjon üzenetet.
-
Na valamiért törölve lett a komim.
Szóval hamarosan csatlakozok én is egy 77S90D-vel.
415k lesz a vége nekem
a 65-ös Philips Ambi megy a hálóba, onnan meg a QN91A sorsa kérdéses.S95 lett volna a kiszemelt, a connect box szerintem elég baba és a tv meg tök vékony, de ezt így nem lehetett kihagynom.
Első oled-em remélem minden oké lesz vele -
HUNgabus
senior tag
hátha elcsábul vki, ennyiért már megéri
-
ρσгτσ
addikt
válasz
BoneDragon #110331 üzenetére
Igazából senki nem terjesztett semmi rosszat. Hogy ki mit spekulál össze, az már más téma.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
arpivw81 #110330 üzenetére
Semmi, csak a Samut eddig a QD-oled panel miatt volt érdemes megvenni, most, hogy LG woled paneles, értelme nem nagyon van, igaz most Samu oldalon vannak kedvezmények.
de pl. LG OLED55G42LW
-
lala666
őstag
válasz
BoneDragon #110331 üzenetére
Csak bizonyos méret és típus woled!
És nem mind jön vele.... -
hyppo!
aktív tag
válasz
Roland861010 #110328 üzenetére
Biztos
-
Roland861010
veterán
Na újra nekifutás lett ennek a Plex - PC - külső hdd megoldásnak.
Az én ízlésememnek a PC a megfelelő.
Ahogy a fenti képen is látszik a aktív a 4k(60Hz)-HDR- DTHD ( olyan hangok jönnek ki a kis Q600B- bôl amit még sosem hallottam max angol hangal ha volt hozzá atmos.)
Ezt a 4K 60Hz-et elvileg meg kell hogy fejelje a S90D. -
hyppo!
aktív tag
Azért kíváncsi leszek, hogy a samsung woled-esek milyen negatív tapasztalatokkal fogják telebombázni a fórumot.
-
válasz
MaxxDamage #110274 üzenetére
Futár ma felvette, 11 körül volt itt.
-
NoOne1976
őstag
válasz
Roland861010 #110317 üzenetére
Én pc-ről Serviio-val küldöm a képet wifi hálózaton. A korábbi és a mostani tévé esetében sem tapasztaltam problémát (LG C8, C3).
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Roland861010 #110319 üzenetére
Akkor mindegy milyen kábelt veszel, legyen rajta, hogy 48 Gb/s.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Roland861010 #110315 üzenetére
VLC nálam nem üti meg a mércét, én mást használok pc-s lejátszásra, lehet a VLC HDR bele is nyúl a képbe azért másabb.
De ha így szeretnéd, akkor vegyél 2.1-s, 48 Gb/s sávszélességű kábelt, viszont ha nagyon hosszú kell, akkor már lehetnek problémák vele.
Jut ezsembe: egyűáltalán HDR film amit lejátszól vagy SDR és a VLc szépen átkonvertálja kamu HDR-re? Mert ebben az esetben persze, hogy másabb lesz a kép. Elvárt viselkedés az, hogy az SDR tartalmakat SDR-ben, HDR tartalmakat HDR-ben továbbítja érintetlenül.
-
tibbike01
őstag
válasz
Roland861010 #110310 üzenetére
Szerintem próbáld majd meg Plexel, addig ne vegyél kábelt.
Volt idő idő mikor még laptopról kábelen néztünk filmeket, configoltuk....stb. Ma már nem kell.
-
Roland861010
veterán
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Milyen lejátszót használsz pcn?
Érdekes tapasztalat, mert nálam semmi különbség nincs képre a tv beépített lejátszója, dedikált külső médialejátszó és pc között. Dolby Vision esetében van. -
Ronam
addikt
válasz
Én úgy tudom, hogy ha kikapcsolod a videó adatfolyam átkódolását, akkor az eredeti minőségben játssza le. Nálam így van beállítva, 1000/50-es telekomos net van nálam is.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Ha ragaszkodsz a hdmi kábelhez akkor 2.1est keress!
Amióta járt nálam a samsung szervízes és elég hosszan beszelgettünk azóta a hdmi-s csatlakozasoktól kiráz a hideg. Szólt hogy kizárólag áramtalanítás után csatlakoztassak bármit a tv hez. Nálunk a tv mögött van a dugalj és kész procedura kihúzni majd visszadugni az áramba a tvt.
-
alaves
addikt
válasz
Roland861010 #110307 üzenetére
Az offline médiaszerverek (pl. Serviio) 0 sávszélességet használnak, csak 5 GHz wifi kell.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Roland861010 #110305 üzenetére
Illetve külső winyóra is másolhatod, samsung beépített lejátszója tökéletesen fogja vinni
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Roland861010 #110307 üzenetére
Nem kell hozzá olyan erős net. Mivel a hálózati sebesség is számít direct vonalon. Nem fullosan a netet használja. Igazából leszeded és kipróbálod szerintem sokkal jobb azzal mint kábelezni, főleg egy olyan fullos TV-nél mint az s90d.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Roland861010 #110305 üzenetére
Szia Roland!
Plex szerverrel már próbalkoztál?
Ebben az esteben mar nincs szükséged hdmi kábelre... -
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Holnap érkezik az S90D.
Filmezéshez szeretném használni a laptopot.
Nem tudom, hogy milyen kábelt lenne érdemes venni hozzá. 4k\HDR tartalmú videókat szeretnék nézni rajta.
A jelenlegi QN90B-n tegnap teszteltem és marha jól néznek ki a 4K\HDR tartalmak igaz csak HDMI-ről tolva át a jelet.
Felbontást 4k60Hz-et enged a rendszer.
Érdemes ennél feljebb menni? Mert akkor kellene a Type-c \ HDMI átalakitós kábel.
Remélem érthető mire szeretnék rákérdezni
Ezt tudja a gép.
-
hunspikey
őstag
Egy nagyon érdekes jelenségre lettem figyelmes a EULA cirkusz utáni gyári alaphelyzetbe állítás okán.
Sokan panaszkodtak az OLED elviselhetetlen mozgására, hogy ugrál meg szaggat meg miegyéb. Én ezeket az állításokat sosem értettem, mert szerintem tökéletesen szépen recegő 24p t tud adni 5:5 pulldownban ami hibátlan.
Nyomnom kellett egy gyári visszaállítást az EULA letöltési problémák alatt, mondván hátha megoldja. Végül persze azt nem oldotta meg, viszont amikor már jó lett elkezdtem visszatenni a streaming appokat és rögtön nekiestem a kedvenc sorimnak az Apple TV-n: Különválás.
Itt fényes folyosók vannak, aki nézi az tudja, és valami olyan ocsmány módon ugrált és röcögött, szaggatott, hogy egyből megértettem milyen az amire mások panaszkodnak.
De azt is tudtam, hogy nálam ez nem ilyen volt eddig, szóval ez beállítás kérdése.
A Trumotion-t rögtön felejtsük el, nem is gondolkozunk benne.
Viszont ami kiderült és ez a postom lényege: a tisztaság menüben ha nincsennek kikapcsolva az árnyalat javító, zajszűrő, egyéb szarok akkor bizony a DV-s tartalom világosabb részletei szaggatnak keményen.
Amint az összes vackot ami abban a menüben van kikapcsoltam, minden a helyére állt és szépen mozisan röcög ami kellemes látvány.
Csak azért írom le, mert akinek baja van az OLED mozgással nézze meg, hogy a Trumotion ki van-e kapcsolva, illetve a tisztaság menüben az összes képjavító off-on van-e?
Normál esetben úgy kéne nézni szerintem mindent és akkor rendes 5:5 pulldown 24p van- ami nem gáz!
-
hunspikey
őstag
válasz
tibbike01 #110202 üzenetére
Rosszul látod. A WOLEDdel nincs semmi baj. Aki otthon egyedül nézeget egy LG G4-et és egyszer csak felül mint a kejfeljancsi és rámutat a képre, hogy "HÉÉÉÉ asszony!!! Látod?!?! Itt deszaturáltabb ez a részlet, mint egy QDOLED-del lenne!!! - tudtam én, hogy szart nézünk!!!" na az valami nagyon érdekes szeren éldegél...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged