Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
-
gurus
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
A DTS:X a DTS-HD Master Audio veszteségmentes formátumra épülve eddig csak Blu-ray és UltraHD Blu-ray lemezeken fordult elő, de az IMAX Enhanced kezdeményezésére a Disney+ most a streaming világba is elhozza azt az adatfolyam továbbításához egy új tömörített kódolás-dekódolás alkalmazásával. Nekem mákom,hogy Lg G4 bele rakta annak szívás aki most veszi meg a Lg G5 ebből kivették ezt a funkciót
-
KTTech
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Nekem volt... Samsung LCD TV háttérvilágítás hiba (a fele eltűnt az edge háttérvilágításnak), Samsung LCD beégés (igen, az LCD is be tud égni, egy korai windows tabletjüknél fordult nálam elő, de most a cégnél is van pár 65-ös 7-es szériás TV, ami be van égve, illetve 2, ami táphibás lett fél éven belül), pár telefon hiba (Samsung, akku, OLED panel ). És akkor nem beszéltünk még a számítógépes részegységekről (CPU - intel és Amd, RAM, HDD (WD és Seagate), GPU (nVidia, AMD) meghibásodások) - ezek mind garanciaidőn belül.
A Samsung cuccokkal volt a legnagyobb szívásom a gariztatáskor...
-
-
alaves
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Gondolom kikapcsoltad ezeket: Ált.inf > Telj. és energ. > Fényerő opt. / Ált.inf > Int.mód > Adaptív kép
Ha visszaolvasol a topic-ban százával van van bejegyzés, hogy a HDR/DV filmek zöme alacsony csúcsfénnyel rendelkezik. Ellenőrizd pl. a The.Thursday.Murder.Club.2025 -al és ezzel [link] -
alaves
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Samsung S90C/S95C/S90D/S95D/S85F/S90F/S95F:
Kép üzemmód:
-minden SDR forrás: filmmaker (TV, streaming, PC, stb) fényerő: 100-120 nit (8-30 típustól függően)
-minden HDR10/HDR10+ forrás: filmmaker fényerő: 50 (ha vakít akkor lehet kisebb is)
Ált.inf > Panelvédelem > Logófényerő módosítása: magas /Pixeleltolás: be (ha zavar akkor: ki)
Intelligens mód: be > Adaptív kép: ki; Aktív hangerősítő: be; Adaptív hangzás+: be; Adaptív hangerő: be
Hang > Hang üzemmód: 'hangosított'
Kapcsolat > Külsőeszköz-kezelő > Kiterjesztett bemeneti jel > HDMI: be (smart box esetén is)
Filmmaker SDR
Fényerő 27-30
Kontraszt 45
Élesség 0
Szín 25
Árnyalat 0
Képbeállítás alk. Összes
Képtisztaság KI
Kontrasztjavítás KI
Színtónus 2.meleg
Gamma:
BT 1886/ 0
Részletárnyékolás 0
Színköz AUTO
Csúcsfényerő ki
FEHÉR EGYENSÚLY: gyári
Filmmaker HDR (HDR10+)
Fényerő 45-50
Kontraszt 50
Élesség 0
Szín 25
Árnyalat 0
Képbeállítás alk. Összes
Képtisztaság KI
Kontrasztjavítás KI
HDR-tónusleképezés: statikus (gyenge HDR anyagnál lehet aktív is)
Színtónus 2.meleg
Gamma: ST.2084/ 0
Részletárnyékolás 0
Színköz AUTO
Csúcsfényerő : magas
FEHÉR EGYENSÚLY: gyári*SDR/HDR Játék (és/vagy HDMI-PC módban) (PS5): szín: 15, ha a HDMI-PC módban van (4:4:4 full chroma átvitel), akkor az élesség: 10.
-
romero.
junior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Bár nem Magyar, de: https://youtu.be/VEGic2tUuFI?si=rHGPODo18-ObplYl
-
romero.
junior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Pixel-eltolás, teljesen normalis. Időnként néhány pixellel arrébb mozgatja a teljes képet – Ezzel eléri, hogy a képernyőn ne ugyanazok a pixelek világítsanak tartósan ugyanazzal a mintával, ami hosszú távon megelőzi a beégést. Ha zavar, kikapcsolhatod, de nem ajánlott.
-
John D'oh
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
A külső lejátszó eredeti távirányítóját még konkrétan soha nem használtam, talán még az elemet se tettem bele mert az S95D távirányítója tökéletes erre a célre is a CEC miatt.
Ami pedig az áram fogyaszást illeti, pontosan nem néztem számokat de biztos vagyok benne hogy elhanyagolható a rendszer összogyasztása mellett.Az hogy minden hangformátumot is támogat már önmagában is elég indok lenne, de ennél azért jóval többet nyújt.
A Corelec alapjául szolgáló programot használom már kb 20 éve. Külön erre a célre vettem annak idején egy használt Xboxot és más nem is volt rajta csak az Xbox Media Center. (Igen a Plex is szegről végről rokon de soha nem szeretettem.) Azóta is folyamatosan ezt illetve az utódjait használom, számtalan különboző hardveren.Sok minden egyéb mellett a külső lejátszón lévő Gigabites ethernet nálam létszükség mert gyakran 100 Gb körüli remuxokat nézek és nagyon érzékeny vagyok arra, ha beletekerek és azt látom, hogy pufferelni kezdene a 100 Mbit vagy akár USB-s átalakító miatt. Gigabit mellett azonnal ugrik jelenetet.
Van még sok egyéb de ha igazán érdedel ebben a topikban offolás nélkül is lehet vesézni a témát

-
Rewmac
aktív tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Legutolsó az a fűnyíró volt ahol semmit nem voltak hajlandóak elfogadni, kétszer álltam el és ment a vita, hogy én vagyok a hülye nézzem meg ezt meg azt amikor tudtam, hogy rossz és 1 napos terméknek mennie kell. 1,5 hónapos kocsival megindultam akkor a szervízbe, hogy haladjunk, ők amúgy normálisak voltak telefonon. Hátulról belém jöttek a pirosnál útközben, ott eldöntöttem, hogy soha többet nem szórakozok ezzel.
Persze a szervízbe kiderült, hogy az aksi szar volt stb adtak egy újat, de a Ráckevéig kellett mennem. Innentől kezdve nem állok le főleg egy olyan dolognál ahol pixel hiba stb stb lehet.
Az lehet, hogy nem kellene ez alapján mindenki egy skatujában tenni, de többször kellett jogi úton intézkedni kisebb boltoknál, hogy el tudjak állni, illetve hasonló is volt már csak van egy összeghatár ahol leszartam. A garanciát nem merném senkin keresztül mert szerintem az MM is olyan lehet amilyen (csak hallottam sztorikat nincs tapasztalatom, így fenntartásokkal kezelem).
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Filmnél, illetve videós tartalomnál nem hiszem, hogy tudok ilyet mondani. Szerintem a nagyátlag felhasználói szokásán bőven túlmutat. Vagy talán 8K készüléknél érdekesebb, ha a tartalom is olyan. De ott már a 48Gbps is kevés lehet.
Ez elsősorban szerintem gamingnél érdekes.
-
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Nincs erre pontos statisztika. Csak valószínű, hogy nem jellemző. Mert nem nagyon vannak ilyen visszajelzések.
Maga az ügyintézés folyamata viszont egészen más a két cégnél, és a Samsung általában nem kifejezetten ügyfélbarát. A különbség általában nem pár nap, hanem egy-két hét.
Az LG egyébként nálam is bepróbálkozott azzal, hogy a tinting a technológia velejárója, de én elmondtam nekik, hogy engem ez nem érdekel. Szóval gyorsan rövidre zártam az ellenkezést, meg nyilván volt más probléma is a kijelzővel. Viszont nekem nem kellett több email, nem küldtem egy darab képet sem.
Csak pontosan és precízen leírtam a hibákat. Hol és mennyire nem egységes a panel, hol és mekkora kiterjedésben van tinting, illetve beégés. Valamint azt is leírtam, hogy milyen hátterekkel néztem. Szürkénél azt is leírtam, hogy melyik probléma hány százaléknál látható.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Nyilván LG -ről is lehet olvasni rosszat, illetve Samsung -ról is jót, de általánosságban nézve össze sem lehet hasonlítani a két cég garanciális ügyintézését.
Ha az ügyfélkezelést nem is nézzük akkor is, mert a Samsung policy sokkal komplikáltabb, és hosszabb. Főleg, ha kijelzővel kapcsolatos problémáról van szó.
-
-
Nheo047
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
én, ha nem muszáj, nem cserélgetnék tvt 2-3 évente, az 5 év legyen meg, az már jó! ha annál több, az ráadas. a jelenlegi Qledem 5 éves tökeletesen működik, pedig nyúzom rendesen! az előző egy Samsung 3D plazma volt, 8-9 év után adta meg magat, ki se dobtam, lehet a 3D miatt megcsinaltatom
már nagyon vágyom az Oled élményre, nagy nehezen meggyőztem magam -
-
pana0017
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Főleg a glossy bevonat. YT teszteken nekem érdekes volt megvilágítva a matt kijelző, ahogy a fekete romlik és a kontraszt mintha csökkenne, cserébe nekem a tükröződés eddig sem okozott különösebb gondot vagy csak szimplán megszoktam.
valamelyest a one connect box kapcsán is volt bennem félsz és azért az árkülönbség sem elhanyagolható. -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Matt kijelzőhöz nem volt szerencsém, így arról nem tudok nyilatkozni. De a többinél szerintem érdemes kerülni a visszatükröződést. Samsung -on kevésbé látszik, mint LG -n. De előbbinél elszíneződik a tükröződés valószínű a bevonat miatt.
Szóval egyiknél sem jó,...vagyis én azt mondanám érdemes jól elhelyezni az OLED TV -t.
Szerk.:
Mondjuk engem még mini LED -nél is zavar, ahol nincs annyira tükröződés. -
tomi5244
őstag
válasz
tibbike01
üzenetére
Telekomtól venném részletre. Tudom, hogy ez öszvérmegoldás, de kizárt, hogy egybe adjak ennyit egy TV-ért. Évek óta így veszem a kütyüjeimet, van jó meg rossz oldala is tudom

Amúgy ez az én szerencsém, meggyőztetek, hogy rendeljem meg, erre jelenleg nincs készleten a T-nél
tegnap még volt!!Feliratkoztam a készletértesítőre, mert azt javasolta a chat, elvileg amíg a honlap jelzi a TV vásárlási lehetőségét, akkor még várható készlet.
77s90d egy tizessel lenne több havi szinten. Biztos nagyon jó TV az is, de kicsit félek attól a One connect box-tól. De utána olvasok most már
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Én rendszeresen ezt csinálom, nincs vele gond. Gyerekeknek is sokat megy a YouTube.
De ez sokszor a routeren is múlik, ami szerintem ilyenkor is fontos tényező.
Szerk.:
Nem csak amiatt, hogy csillió giga legyen. Hanem a ténylegesen stabil net miatt is. Pl. Cloud Gaming is nekem már vezeték nélkül megy. Az elején még ragaszkodtam a vezetékeshez a stabilitás miatt, aztán rájöttem felesleges volt. -
Borisz76
nagyúr
válasz
tibbike01
üzenetére
Nálam igazából ez nem gond....
Mivel egy asztali PC-t használok , amire monitor ( DP ) és a TV ( HDMI , Házimozi erősítőn keresztül ) is rá van kötve.
Így nálam a TV csak egy megjelenítő.
Bevallom, hogy azért be van dugva a seggébe a LAN kábel....
Mert előfordul , hogy PC-t bütykölök de azért a NAS-ról nézek fél szemmel egy jó filmet is....ekkor a DLNA-nak veszem hasznát.
De ritkán mert a TV saját lejátszója elég fapados....
Mondjuk a TV sem egy mai darab.
-
robi-k
őstag
válasz
tibbike01
üzenetére
Külön sötétített moziszobában lesz a TV a VT60 plazma helyett, így nem hinném - a plazma sem matt felületű.
#111588Sasi001
Nem hazai statisztika, az ismerősöm külföldön dolgozik, és rendszeresen javít Samsung TV-ket, OLED-et is (panel, EEPROM, táphibák a jellemző problémák szerinte). Nekem elég volt, hogy ő magának LG-t vett
-
umek
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Csak alternatívaként írom: Nekem egy Vogels W50080-on van a 65-ös S95B lassan 3 éve, én is úgy vettem és tettem fel ezt, hogy ha a jövőben nagyobbra váltanék, akkor se legyen gond.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Én QD OLED párti vagyok, de nálam az LG garancia kisúlyozza a különbséget. Főleg, hogy G szériánál csak a panelre a 3 felül még további 2 évet ad a gyártó.
Nagyban függ szerintem attól is, hogy hol veszed. Ahol van lehetőség tényleg normális +2 év garanciát kötni, jó feltételekkel, ott érdemes nézelődni.
Egyébként mindkét TV az a kategória, amit érdemes megvenni. Szerintem. Azt nem elfelejtetve, hogy Samsung -on nincs DV, illetve DTS. Bár egyre több streming támogatja a HDR10+ -t.
Hogy ez mennyit jelent mondjuk stremingen, illetve kinek mennyire fontos ez a 2-3 tényező, amit az LG nyújt, azt mindenki döntse el maga.
Szerk.:
Amit még érdemes megnézni, akár személyesen, hogy S95D -nél számodra mennyire megfelelő hang. Már ha nem használsz mondjuk külső eszközt, kiváltva a TV hangját. Erre érkezett pár panasz, hogy ebben nem túl jó.Illetve nem írtad, hogy falra vagy talpra menne. Mert LG G szériánál van mindkét verzió. Nem mindegy melyiket veszed.
-
Tyrone89
senior tag
válasz
tibbike01
üzenetére
én személy szerint maradnék LG vonalon, pedig tudom hogy technikailag a qd-oled jobb, de mivel úgy sem lenne itthon egymás mellett 2 ilyen tv-m én elégedett lennék az LG-vel, főleg hogy a tartalmak,filmek sem nagyon használják ki a tv-k megjelenítési képességeit néhány kivételtől és demo videóktól eltekintve
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Néhány helyen hülyeségeket írnak. Vagy hiányzik pár adat.
Specifikációkra bökj rá, utána a Tuner/Műsorszórás -ra. Természetesen van. -
Sasi001
őstag
-
hunspikey
őstag
válasz
tibbike01
üzenetére
Ezt most komolyan kérdezed? Mindkettő prototípus állapotban van.. Senki nem látott még egyikből se itthon. Kapni majd 2 hónap múlva leghamarabb. Külföldi teszterek elkezdték csöpögtetni az infókat, de kamerás felvételek, meg fizetett pribékek blődségei alapján én nem vennék semmit.
-
Csandi
addikt
-
ρσгτσ
addikt
válasz
tibbike01
üzenetére
Addig nincs gond, amíg lokalizációs probléma nem kavar be. Tehát magyar jótállási/garanciális szabályozások vonatkoznak rá. Illetve itthon is intézhető a gyártó magyar képviseletén keresztül.
Az eMAG -nál érdemes inkább figyelni, hogy lehetőség szerint saját forgalmazást válassz. Vagy olyan forgalmazót, ami megbízható, főleg magyar cégek közül.
-
válasz
tibbike01
üzenetére
Szerintem fel sem fog tunni a dts lack.
Leginkabb netflix disney max streaminget hasznal az asszony en meg Plexel streamelek tv-re, telora, az mindent lejatszott eddig
Hetvegen kiprobalom ps5-el, meg az utolso kuldetes van az uj Codbol aztan Xboxon inditom vegre a Stalker2-t
Oke sima tv de az egyik kedvencem pont megy ma este, igy meg nagyobb kepernyon elvezet a Halalos fegyver 2
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
- iPhone topik
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Újszerű LG OLED EVO 65G42LW(2028 Januárig Garis) Gallery Edition
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG OLED TV - C2 55 4K 120Hz - Garancia
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Gitárerősítő Boss Katana 50
- Apple iPhone SE 2020 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- Lenovo Legion Go z1 extrem 16/512gb, újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

már nagyon vágyom az Oled élményre, nagy nehezen meggyőztem magam
tegnap még volt!!

Vhiktor