Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rewmac
aktív tag
Soha többet nem fogok LG-t venni. El akarják vinni egy hónapra a TV-t kb. tesztelni. Mi a faszt kell tesztelni? Komolyan mondom elegem van az egészből.
-
-
Peace
nagyúr
De tele van a hócipőm az LG-vel meg a software frissítéseikkel.
Ez a rohadt DV kavarás még mindig felba**. Átkonvertálom .ts-re, hogy menjen DV-ben, rászánom az időt. Itt viszont nem jelenít meg a Plex feliratot alapból, csak ha átállítom kényszerített égetésre. Ekkor viszont leáll a Plex hibával.
Ezt már két filmnél is eljátszotta, úgyhogy én szerintem elengedtem és nézek HDR-ben mindent. Nem fogok ezért megint külön 100k+ért dedikált lejátszót is venni. Pedig nagyon örültem, hogy végre van egy állat tv-m, aztán rögtön az OS update után jött a feketeleves. -
Rewmac
aktív tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Sötét jeleneteknél jobban látszik, világosnál annyira nem vagy csak mozgásnál ezért félek mit fognak mondani, mondjuk a pixel frissítéstől csak rosszabb lesz. Nem tudom cserélik-e vagy mi lesz, de már bánom, hogy lecseréltettem a kijelzőt azokért a pixel hibákért amik voltak sokkal rosszabbakat kaptam most mondjuk lassan chatelek az LG agenttel emailben. Visszajelzek nekik mindenre. Azt mondják a szervízes el fog járni az ügyben. Nem tudom kicsit csak olyan hitehagyott vagyok inkább levert.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Én láttam hogyan gyártják a TV-ket a LG-nél és a Samsung-nál. Igazából azon is csodálkozom, hogy Premiumnak hívjuk egyik másikat. Nem tudom megtagadják-e a panelcserét csak már fáradt vagyok nekem ez nagyon nem komfort zóna és igazából nagyon szerettem a TV-ket tesztelgetni minden évben vettem egyet volt amíg tudtam cserélgetni, de most attól is elment a kedvem, hogy vegyek egy másikat. Tudom mások biztosan jobban viselik vagy simán kirázzák a kezükből, de én most valahogy olyan kedvetlen lettem az egésztől.
-
alaves
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Igaz.
"Ha az e rendeletben meghatározott jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk három alkalommal történő kijavítást követően ismét meghibásodik, – a fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában – a vállalkozás köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk kicserélésére nincs lehetőség, a vállalkozás köteles a jótállási jegyen, ennek hiányában a fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton – az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán – feltüntetett vételárat nyolc napon belül a fogyasztó részére visszatéríteni." -
ρσгτσ
addikt
-
Rewmac
aktív tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Ja írtam is az emailt a szerelőnek, de az nem megy akkor megint az LG-nek. Gondolom majd az lesz rá a válasz, hogy ez ilyen viszlát vagy nem tudom pedig rendes a pasas aki ide jár, csak már nem akarom elhinni ezt tényleg.
Főleg, hogy elvileg 3 hónapon belül nem számít második meg harmadik javításnak, legalábbis ő ezt mondja.
-
VincentVG
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
koszi mindkettotoknek:
pjen: marmint bluetooth? en eroltettem apple airpods al, nekem eleg is lenne, de elkepeszto idegesito modon neha kihagy a hang fel-1 masodpercre. random, semmi mintazatot nem tudok felfedezni es csak az LG oledemmel csinalja. mar a CXel is ez volt, ez most C3. elkepeszto idegesito, minden massal oke ( philips tv, ipad, macbook, iphone, etc)
alaves: koszi neked is. ez az elso linked: Thunder ADC-101, HDMI audio leválasztó, digitális-analóg adapter + ARC (fém ház) - erdekes lehet, nem ismertem ezt a lehetoseget, megprobalom kicsereltetni az mk aduios sracokkal erre. kb arban is hasonlo.
-
VincentVG
senior tag
sziasztok, LG C3 hoz szeretnek sima jack fulhallgatot hasznalni, vettem egy:
Thunder DAC-2 (Digitál - Analog) SPDIF konverter (Optikai - RCA) adaptert.itt van valami trukk h a hangot taviranyitoval tudjam allitani? eleg oldschool per p az odasetalgatas a "tevehez" mint 30 eve

csak optical+tv-n jon at hang, tv-t nullara allitom, de hangerot nem tudok csak az converteren.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Gulyopapa
üzenetére
Pont mondtam ezt neki. Ezt simán cserélik azt mondta. Nekem pixel hiba volt. Csak én azért vacilláltam mert nagyon tiszta volt a panel. Ez meg nagyon csúnya egyelőre még a ps5 menüjében is látom, de bízon benne a szokásos 12 óra/3 konpwnzációs plusz egy pixel megoldja.
-
alaves
addikt
válasz
Rewmac
üzenetére
Exkuzálja magát, mert elsőre kekeckedett. Mivel garanciális alapon rendelte a kijelzőt, ezért ebből természetesen következik, hogy a munkadíjat (+kiszállás) fizeti neki az LG. Kicsit már jobb színben akart feltűnni, az előzményeket figyelembe véve.
"sokszor az ő elbírása vagy jó szándéka, hogy mi garanciális mi nem" Ez igaz, ez az egyik oka, amiért kiváló az LG garancia, mert rendesek a szervizesek. -
Rewmac
aktív tag
Ma nagyon meglepett engem az LG szervizes. Mert azt mondta, hogy csak megnézni jön, de hozott egy új panelt. Még vizsgálom, sajnos az uniformitása eléggé rossz még, de ez egyelőre nagyon pozitív, hogy nem szórakozott a második bejelentés után.
Viszont azt elmondta, hogy ezt neki nem fizetik ki maximum az alkatrészt illetve, hogy sokszor az ő elbírása vagy jó szándéka, hogy mi garanciális mi nem, de rendes volt most, csak még nyugtával dícsérem a napot.
-
John D'oh
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Ezt tök jó, hogy írtad. Nálam az S95D az első bekapcsolaskor nem volt valami túl homogén, de aztán másnap reggelre majdnem tökéletes lett. Most nagyjából 800 óra után figyeltem fel arra hogy megjelent néhány halvány vertikális csík amit leginkább az 5% szürkén látok illetve néhány valós tartalomnál is ha nagyon sötétszürke a jelenet ÉS mozog a kamera. Most volt nem rég alaplap csere és OCB nyák csere, és utána figyeltem fel rá, de gondolom nem sok köze van hozzá tekintve hogy a panel ugyanaz, csak esetleg kritikusabb szemmel néztem a csere után. Na a lényeg, hogy az alapján amit irsz akár újra ki is tisztulhat megint, ez jó hír. Manuális pixel frissítést egyszer nyomtam mióta megvan a TV, reménykedve hogy jobb lesz tőle, de nem volt hatással rá. Annyira mondjuk nem izgat mert így is szerintem még teljesen rendben van és csak nagyon ritkán látom.
-
hunspikey
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Nagyon szép szeparált csúszok, de az a vörös az így laikusként nagyon narancsba húz. Úgy emlékszem még a fotós koromból, hogy a látható vörös inkább 630-740 nanométer hullámhosszú, szóval a szép kajak vörös az inkább 680 körül van amiből már nagyon keveset ad. Vagy ennek teljesen más a működése?
-
Vhiktor
Topikgazda
Érdekességként Sony PVM-A250 spektruma.
-
Tyrone89
senior tag
Következő film amit megpróbálok elkészíteni a Transformers Revenge of the Fallen IMAX lesz, illetve ezen kívül még van 2 film ami tervben van, A Visszatérő open matte kiadása és a Lopott idő.
Üzenetben szívesen fogadok még ötleteket hogy Ti mely filmeket néznétek még meg. Fontos hogy olyan filmeket írjatok amelyek vagy nem léteznek (még) HDR-ben vagy ha igen, a HDR része nem az igazi a filmnek.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
spleenszuru
üzenetére
Ott gyárilag kicsit több a piros, ezért melegbe húz, de mint ahogy mondtam, a kicsit melegbe húzás jobbnan zavaró mint a klicsit hidegbe húzás. Meleg 45-öl nem mennék lejjebb, esetleg 40. De így is biztos lesz elszineződés, kérdés mire érzékenyebb jobban a szemed.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
spleenszuru
üzenetére
Mert általában az van legközelebb a szabvanyhoz, d65.
De valóban gyarilag nem.teljesen valamiylen szinbe mindig elhuz, ha sargaba az a rosszabb mert azt hamarabb észre veszed mintha egy kicsit hidegebb lenne. Próbáld ki meleg 45-n. De tokeletes csak kalibralassal lesz. Milyen tv? -
-
Partz
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
"Inkább azt mondanám, hogy azonos használattal a QD-OLED hamarabb beég, mint a WOLED-ex/MLA.
(W segédpixel nélkül az OLED kristályok terhelése nagyobb, elsősorban nagy fényerőnél fokozottabban számít)"Ezt nem állítanám, teljesen más a rétegezése a két technológiának.
Woled G4-ig: 3 réteget használt (kék + sárga + kék), idei G5 4 réteges (kék + zöld + kék + vörös)
Qd-oled S95D-ig: 4 réteg (kék + kék + kék + zöld), idéntől 5 réteg (kék + kék + zöld + kék + zöld)Ráadásul a gyakorlatban nem a kék al-pixelek degradálódnak leghamarabb, amire a qd-oled technológia alapoz. Az első B szériás qd-oled-eknél lehet valós alapja, ahol még nem használtak nehézhidrogént.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lexus, Toyota topik
- ASUS ROG Ally
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- PlayStation 5
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Meg persze tudom, ne kalózkodjon az ember és nem lesz sírás a Plex miatt.
Köszi a javítást, persze CEC az összes HDMI. Már hülyeségeket hordok itt össze. Elnézést!
Ezt már két filmnél is eljátszotta, úgyhogy én szerintem elengedtem és nézek HDR-ben mindent. Nem fogok ezért megint külön 100k+ért dedikált lejátszót is venni. Pedig nagyon örültem, hogy végre van egy állat tv-m, aztán rögtön az OS update után jött a feketeleves.
Ezek most rtingsről vannak, nem vagyok otthon a sajátjaimat megosztani, ezek 4 nm-es spektorval készültek, szóval nem annyria részletesek.