Hirdetés
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
Passz...
Sose frissítettem, mert úgy gondolom, hogy a frissítések az újabb TVkre jönnek ki, a régieket csak lelassítja. Ahogy a telefonoknál is szokott lenni általában...
Viszont a párom kb 3-4 hete frissítette a legújabbra, egészen véletlenül...
Egyébként gyári beállítás visszaállítása után a 2. menüpontnál megint kikapcsolt a képernyő...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Satyricon
üzenetére
Bezavarhat, de tönkre nem igazán tudja tenni.
Hasonló problémák egyébként lehetnek szoftveresen is, mint a korábbi. De ha a LED sem villágít az már necces...
De miután a szoftveres anomáliák tárháza végtelen, ha még erős is a gyanú a hardveres problémára, azért a visszaállítást megéri megpróbálni. Akkor is, ha kicsi, vagy szinte 0 az esély, hogy változtat valamin.
Szerk.:
Vagy ha még kedved támad kísérletezni, akkor a hivatalos oldalon van fent FW, amit fel lehet rakni.Más esetben érdemes keresni egy szerelőt. Vagy másik TV -t, de egy árajánlatot azért érdemes meghallgatni, ha van rá mód.
-
Satyricon
addikt
válasz
ρσгτσ
üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő...
Egyébként így mellesleg megjegyeznék valamit: Vásároltam december elején az aliról egy hifi erősítő távirányítót. Néztem a kommenteket, 5 csuillagosra értékelték. Szinte megegyezik a gyári távjával: [gyári távirányító] , [aliexpresses távirányító] .
Az a lényeg, hogy elkezdtem nyomogatni a távirányítót és a hifi is elnémult(semmi hangot nem ad ki az óta,), illetve a TV-vel is az óta van ez a probléma, előtte tökéletesen működött.
Illetve, hogy ne csak ezt a hibát említsem, a távirányító nyomkodásakor az asztalba épített led szalag is bekapcsolt...
Szóval így összefoglalva: Elképzelhető, hogy egy kínai távkapcsoló ekkora galibát tud okozni?Hurrá hulladék kínai elektromos sz*rok...
-
makoss
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
Azért is kérdeztem mert nem egyből a tévébe megy a jel a PC-ből, hanem elöbb egy Denon AVR-X1500H házimozi erősítőbe. -
makoss
veterán
Üdv!
Tegnap megjött a C4 OLED tévém, jól néz ki, de nem bántam meg, hogy végül a 65" lett, a 77"-re még várni kellett volna.
A felbontás rész kinek hogyan van beállítva állandóra? (játék, böngészés)
-
hunspikey
őstag
válasz
bdominik98
üzenetére
SDR esetén nekem is az isf jön be nagyon. Szebb, valahogy filmesebb színei vannak mint a fimmakernek. Fényerő 12-32 között, ez nagyban függ a mastereléstől. Gamma legyen 2.4
Ha 23.xx. xx firmware van fent már ne állj meg, a baj (screensaver kaput) már rég megtörtént.
HDR esetén filmmaker hibátlan.
Dolby Vision.. nos hahaha itt sosem lesz konszenzus. Ami bejön azt told!
-
hunspikey
őstag
válasz
Bodor
üzenetére
Oké csak a próba kedvéért állítsd meg 58:47-nél.
Az azután van amikor beesik a srac a vízbe feláll, nevet, majd zseblámpa bekapcs. Ezután van egy messzebbről vett jelenet (totál). Itt ordít.
Filmmaker módban csak a teszt kedvéért tedd a fekete szintet pontosan 60-ra és a kifejezés fokozót: fényerő állásra.
Félreértés ne essék én látom kotta gyári érintetlen Filmmaker módban is de ahogy írtam úgy elsőre könnyebb észrevenni.
-
Bodor
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
LG 77 G4, nálam sem tapasztalható az, ami nálad.
2 release-t is megnéztem, Silo S02E09 2160p WEB-DL DD+5.1 DoVi HEVC-NTb, és silo.s02e09.dv.2160p.web.h265-successfulcrab, mindkettő WEB-DL, Apple TV+ a forrás.TV lejátszója ugyan nem tudja mkv-ből a Dovi-t, de a Dune HD Homatics Box R 4K Plus (Coreelec-cel) viszont tökéletesen. Egy tippem van, mégpedig az, hogy az Apple alkalmazás a ludas, ami a tévén fut, mert általában a streaming szolgáltatók agyon tömörítik a filmeket, ezért akár az alacsonyabb bitráta, vagy rossz tömörítés miatt is lehet hibás a megjelenítés, de szerintem ez nem a TV-k hibája, hanem a forrásé.
A két release bitrátája, amit néztem, egyaránt 24.2 Mb/s.
-
-
alaves
addikt
válasz
mimic1979
üzenetére
HDMI AOC-hoz nem kell semmi kiegészítő eszköz. Értelmes árúak között jelenleg 5m a legrövidebb, hiszen el kell adni a rezet is előbb. A HDMI 2.2 (96 Gbps) már úgyis AOC lesz mind. Végülis a linkelt 5m-es ára már nem több, mint egy jó minőségű 2m-es rézé.
Azért figyelni kell az eszközök AOC támogatására, mert el tudják pénecolni az fw-t is. Lásd S90C/S95C fw.2013, megviccelték az AOC tulajokat
-
mimic1979
aktív tag
+1
A linkelt kábelhez nem kell semmi kiegészítő egység? Ugyanúgy bekötöm mint egy sima HDMI kábelt? Sorry.. De az előző hozzászólást már nem tudtam szerkeszteni. -
mimic1979
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Ha valakinek lenne 2,5-3m hosszúságban AOC HDMI kábele a közelben a jól jönne tesztre. Feleslegesen nem vennék még itthonra. HDMI kábelből legalább 5db. van itthon. Ahogy nőtt a rendszer úgy cserélgettem le őket.
+1
Megnéztem a linkelt weboldalt. Tipikusan minden egy kategóriába.
Nehéz lett volna még paraméterezni a termékeket.
HDMI tipusa: 2.0-2.1
AOC: Igen - Nem
Hossz:
-
verti1
aktív tag
válasz
hunspikey
üzenetére
A napokban néztem meg a Siló második évadát én is. Erre a csíkosságra nem figyeltem fel. Viszont az utolsó két résznél megfigyeltem, hogy bizonyos jeleneteknél a fényerő ugrál. Főleg olyan párbeszédeknél ahol csak az arcok vannak szinte a képben, kicsit világosodik a kép, majd vissza. Utána 10 percig jó. Első évadban és a második elején nem láttam ezt a jelenséget.
-
hunspikey
őstag
Na végre rábukkantam egy postra, ahol a külföldi G3 / G4 tulajok szintén panaszkodnak az Apple TV Silo 2 csíkossága miatt. Itt az egyik kollégával néztük már az ügyet, Samsungon nem látszik, mert ott nincs DV, de LG-n a Silo második évada am blokk el van cseszve.
A jelenség:
A kép tetején és a legalján egy-egy vékony lila horizontális csík, míg középen egy jó vastag horizontális csík. Mindhárom teljes képszélességben. Kizárólag a nagyon sötét jeleneteken látszik, de ha egyszer meglátod konrétan az elektronok elhagyják az agyadban a neuronokat felépítő atomok összes elektronpályát - vagy valami nagyon hasonló érzés...
eredeti LINK
ezidáig az összes rész érintett. Első évad meg továbbra is tiszta, minthogy minden egyéb kontent
-
hunspikey
őstag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Otthoni mozit tolom mostanában, de ehhez az kellett hogy megértsem az IRE értékek hogyan használhatóak ténylegesen úgy hogy ne vezessenek be a beállított kompenzációk különféle képi hibákat. Régen mindig azt gondoltam, hogy a kalibrált / gyári adatokkal baj lehet - de sajnos rá jöttem, hogy semmi baj sincs velük, ellenben ahogy én nézem - kizárólag belső appos streaming, amit nézek - darkos sci-fik - egyszerűen olyan szinten van elbarmolva a kontent, hogy kénytelen voltam kezembe venni az ügyet.
Csak mondom, rettentesen nehéz jól beállítani. Fél év volt kb...
Viktorral egyébként egyeztettem, lesz kalibrálva, de emellett is kell "csalós" profil mert sajnos a kontentet néha muszáj megmenteni - a leghűbb, legjobban kalibrált profil is lehet sajnos használhatatlan, és innen már filozófiai kérdés, hogy körmünk szakadtáig nézzük a hibás tartalmat, vagy segítünk rajta.
Az is kiderült hogy általánod dolby vision interpretációs gondok vannak. Míg HDR-ben csak és kizárólag filmmakert nézek és über, úgy a DV.. nos .. jó ha minden 5. kontent elfogadható...
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
válasz
bdominik98
üzenetére
-
hunspikey
őstag
válasz
mimic1979
üzenetére
Nálam Denon X1700h dolgozik, G3-ra kötve és én is szívtam vele. Nem 30-ezres de drága kábelt kellett végül vennem, 2.1-est rendes cuccot, asszem 15 körül volt azzal át ment minden ahogy kell. Ki/Bekapcsolja az erősítőt most rendesen a TV illetve hangerő le fel is megy, illetve nem recseg, előtte volt olyan film ahol a center torzított..
-
hunspikey
őstag
válasz
patrikcoc
üzenetére
Én ugyan ebben a cipőben járok és nem hittek nekem
Csak a DV és olyan jeleneteknél is ahol tudom hogy 100% fekete kéne legyen és csak a filmmaker módban csinálja. Ezt onnan tudni, hogy erre van kvázi teszt anyag, a bosszúállók vágó fekete jeleneteinek feketének kéne lenniük. Illetve úgy általánosságban pl Netflix Usher ház első rész kb 10. perc amikor az ügyvéddel beszélget a családfő és a halott mama meg ott áll a háttérben. Amikor filmmakerben néztem végig nem is láttam. Még mondják is hogy most is ott áll mögötted - de azt hittem hülyéskedik. Na kiderült hogy a filmmaker lenyelte am blokk. Nálam az összes DV mód jó, kivéve a filmmakert - én nem tudom mi van vele. Egyébként egyéb hibái is vannak, pl csíkosodik a sötét majdnem fekete szürke, mintha havazna - illetve még árnyalási hibákat is látok, pl arc éleken poszterizál, a többi mód meg nem, szóval nálam a filmmaker offos örökre - vagy legalábbis amíg nem találkozom Viktorral - hátha ő meg tudja szerelni.
Szóval summázva: igen is van olyan TV ahol hibás a filmmaker mód - szerintem. Még akkor is leírom ha kitiltanak innen
-
mimic1979
aktív tag
Tegnap felvette velem a "szerelő" a kapcsolatot.
Az LG support munkalapja alapján azonnal meg is rendelte hozzá, az új alaplapot, amit jövő héten amint megérkezik ki cserél a helyszinen.
Továbbá:
- Visszaállítottam a TV-t teljesen
- Szereztem egy LG Soundbar-t
- Teszteltem
- Elvileg egy méteres HDMI kábellel. Működött. + úgy hogy a TV távjával hangerőt is tudtam vezérelni. Elvileg a C1 is így működött a Denonnal.
- Ma ha lesz időm tesztelem a meglévő 3 méter hosszú kábellel is a Soundbart
- A kábel hosszt a szerelő mondta, hogy lehetséges mint hiba forrás, mert 1,5m felett már nem szabvány!?Ami érdekes, és még megfigyeltem.
Újra vissza állítottam alapra az erősítőt, majd csatlakoztattam a Denon-t hozzá.
A menűben ki-illetve bekapcsoltam az eARC funkciót, az erősítő kijelzőjén látszott hogy vált. Azaz az "auto" felirat ki és bekapcsol. A bemenetre mindvégig azt írja ki az erősítő eARC.
Tehát valami jelet csak kap a TV-től.A szerelő a PS5 gyári HDMI kábelére esküszik. Az 1- 1,5, számomra rövid, viszont a behúzott kábelek sem az 1000Ft. -os kategória.
Több darab is van itthon, ami elvileg 8K-HDMI.
Nem gondolnám hogy 8e-30e kábel között ekkora lenne a különbség.Egyszóval nem értem.
A régi C1-el ment a meglévő HDMI-vel.
-
patrikcoc
senior tag
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
patrikcoc
üzenetére
Nem film alapján kell a feketeszintet beallitani, ugyanis vannak filmek amik direkt úgy vannak masterelve, hogy a fekete ne teljesen fekete legyen. De egyébként elofordulhat a panel szórás miatt, hogy el kell térni a gyári 50 értéktől, de általában felfelé és nem lefelé, de ritkán az is lehet, hogy a 49 a jó. Erre vannak fizetős teszt videók ami alapján be lehet állítani.
-
PTM
senior tag
válasz
bdominik98
üzenetére
Most a B4-et nem tudom, korábban úgy általában szokott lenni a hátulján is, de az kevésbé kritikus.
-
patrikcoc
senior tag
Sziasztok! Az mennyire normális, hogy Dolby Vision-nél Filmmaker Mode-ban nem koromfekete a fekete? Alap 50-es fényerőn van, C4 és CX is ugyanezt produkálja. Nehezen lehet észrevenni (csak ha teljesen sötét van a szobában), és 49-re állítva a fényerőt megszűnik a jelenség, viszont így nem okozok vele black crusht?
-
bdominik98
kezdő
válasz
alaves
üzenetére
Elsore mozi mod volt DV-be mert jobbnak tunt a highlight viszont tesztelgetve csak korulotte lett vilagosabb es olyan kamu feelingje van szoval koszi a filmmaker tippet
sdr tartalomnal isf filmmaker valamelyikje javasolt?(tesztben az volt elvileg a leghelyesebb mozi utan) illetve szoftverfrissitest letiltottam jelenleg 23.20.24 van valami amibol kimaradok dobaljam fel ra vagy hagyjam? -
alaves
addikt
válasz
bdominik98
üzenetére
'Gyorsindítás+: off', bekapcsolva hagyva különböző problémákat okozhat a webOS működésében. A pixeltisztítást, kompenzációt nem befolyásolja. SDR fényerő 100-120 nit (30-40) közepesen árnyékolt szobában (ha lehetséges). HDR/DV fényerő: 100. Filmmaker képmód.
-
bdominik98
kezdő
Hali mindenki! Mai naptol fogva hivatalosan is OLED tulaj lettem LG B4-es, remeljuk sokaig boldogan es beegesmentesen folytatjuk utunkat.. a kerdesem az volna, hogy a quick start+ opciot ha kikapcsolom az megzavarhatja a pixel tisztitast vagy mi a neve tevekenyseget? Illetve milyen fontosabb beallitasokat javasoltok, van-e ertelme levenni az oledek fenyerejet hosszabb elettartam erdekeben ha igen mennyire, ilyen es ehhez hasonlo trukkokre lennek kivancsi
(energiatakarekos uzemmodot kikapcsoltam az volt az elso
) -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Satyricon
üzenetére
Arra gondoltam én is...
Azért megpróbálhatnál egy 10-20 másodperces áramtalanítást, ha az nem segít, akkor egy gyári visszaállítást. Vagy ezek voltak már?
Nem valószínű, hogy segít tekintettel arra, hogy a LED sem villágít, ha elmegy a kép. De egy próbát azért megér.
-
gugika
csendes tag
Értem, köszönöm a hozzászólásokat!
-
-
gugika
csendes tag
Sziasztok!
Kapok holnap Lg-től csereutlványt, LG 65 C1 volt, kérdésem a következő lenne, mely üzletekben tudom érvényesíteni a csereutlványt?
-
alaves
addikt
válasz
Tékozló
üzenetére
- kihúzod a HDMI-ből a PC-t
- TV-t átkapcsolod másik forrásra
- TV reboot: bekapcs. állapotban 5 mp-ig nyomni a táv. bekapcsoló gombot, amíg a TV újraindul (ilyenkor kicsit várni kell amíg teljesen betölt a tizen ~30-40 mp).
- PC vissza a HDMI-be és így első érzékelés lesz, ahol blu-ray-re állítsd, elvileg megjegyzi, és akkor lesz filmmaker módod 'Képtisztasági beállítások'-kal. -
Syz
senior tag
A Samsung S90/S95 szériánál feltünteti valahol a tv hogy átvált HDR-re vagy HDR10+ tartalomra?
-
PTM
senior tag
válasz
Tékozló
üzenetére
"Jó lett, de a tv okosítóval. pc sehogyan sem jó, mindig rájön a tv, hogy pc, hiába másnak hazudom. Nem lehet átverni az okostv-t."
Ez egy Samsung hülyeség sajnos, ami engem már a KS8000-nél is zavart sok évvel ezelőtt. Úgy látszik, hogy azóta még jobban akarja tudni a tévé, hogy milyen módban kell lennie.

De akkor tényleg a PC körül van a kutya elásva. -
Tékozló
tag
válasz
Sasi001
üzenetére
az előbb windows induláskor jó volt, gondoltam mindent újrainditok, átraktam hdmi 3-ra is, hátha a 4-esen nem jó, de mikor bejött a windows azóta megint nem aktiv. rákérdezett a tv, hogy pc-e, nem mondtam, akkor is annak vette mert a port onnantól az lett, visszaraktam bluraynek, de akkor sincs a funkció.
-
akika85
csendes tag
Sziasztok már régebb óta megszerettem volna kérdezni,Samsung tv-ken (S95B) mi ez a 360'-os üzemmód? A tv saját médialejátszójába van egy ilyen opció ha pl pendrive-ról nézek filmet.
-
Tékozló
tag
-
Tékozló
tag
Benne van a funkció USB-ről lejátszva, de HDMI-n nincs. Amúgy tök mindegy minek nevezem, semmilyen eszközként sincs ilyen funkció.
Ezt találtam, ezt próbálom most:
https://eu.community.samsung.com/t5/tv/picture-clarity-setting-grayed-out-on-external-hdmi-source/td-p/8425971 -
PTM
senior tag
válasz
Tékozló
üzenetére
Biztos, hogy van benne ilyen funkció.

Hogy hívják magát a bemenetet? Ne PC legyen a neve, lásd itt a PC gaming alatt.Szerintem nálad konkrétan ez történik:
"The Samsung S95D usually automatically detects when it's connected to a PC and enters 'PC' mode to ensure proper chroma 4:4:4 support" -
Tékozló
tag
A TV lejátszója nem ismeri a régi tömörítéseket (egyes AVI, egyes ős MPG fájlokat, és sok régi filmem ilyenekben van, meg az összes DVD felbontásúak is), tehát PC, vagy Androidos cucc kell a lejátszáshoz, ami megint csak HDMI-s eszköz.
Nem egy nagy tragédia, de röhej, hogy egy drága TV nem javítja a mozgást és pl. itt lenne a szemcsésség zajszűrése is. -
esicyhun
tag
válasz
FragMaster
üzenetére
Köszi a tippet, kipróbálom.
-
Tékozló
tag
Mint ebben a videóban neki sincs (1:58-nál), igaz neki game módban van ahol ugyancsak nincs ez a funkció:
https://www.youtube.com/watch?v=ZTwK-TcLxVM&t=238s -
PTM
senior tag
válasz
Tékozló
üzenetére
Nincs véletlenül PC (4:4:4) módban a tévé? Ha abban van, ami logikus lenne, akkor nem lesz elérhető a képjavítás. Ez szerintem minden tévénél vagy-vagy, de majd kijavít valaki ha rosszul írom.
Nekem ezer éve a Samsung KS8000 rendszeresen PC módba vágta a bemenetet amikor PC-t kötöttem rá, hiába vettem ki kézzel. Nem lepne meg, ha a maiak is ezt csinálnák.
Én ilyesmi megoldásokat látok:
- Vedd ki filmnézéskor PC módból a tévét
- Interpolálj PC-n, madVR-t szokták emlegetni de ezek engem nem érdekelnek
- Játszd le egy médialejátszón vagy magán a tévén a filmeket -
Tékozló
tag
Nem megy. Samsung S95D. Nincs képjavítás/képtisztaság funkció, akármire állíthatom a HDMI-t (PC, Blueray, kábelTV beltéri). Kábelcsere sem segít, már csak a HDMI port csere segíthetne, sőt az is megvolt, mert a kábelcserét másik porton keresztül próbáltam egy másik eszközbe dugott HDMI-vel. A PC 120Hz-en megy, de 60-ra állítva sincs képjavítás funkció a TV-n.
-
PTM
senior tag
válasz
Tékozló
üzenetére
Ezt nem biztos, hogy értem. Ha kell HDMI-n is, akkor átváltasz a bemenetre, bekapcsolod az adott képmódra és menni fog. Adott képmód beállításait az LG-nél a többi bemenetre is át lehet másolni ha egységeset szeretnél. (Látom, Atomgeszi is épp ezt írta.)
#108102 mimic1979
Hát ez kellemetlen, de remélem, hogy a szerviz megoldja. -
Tékozló
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy az miért van a TV-knél (amelyik tudja ezt a funkciót), hogy USB-n és hálózaton is működik a képjavítás (Trumotion és hasonlók, dejudder és egyebek), míg HDMI-n sosem aktív (pl. PC, TV-okosító, konzol)?
Van olyan TV ami tudja, vagy külön feltétele van? Mintha egy régi Samsung TV tudta volna (de már régen volt) igaz nagy imput laggal, de ez filmnézésnél kit érdekelne... -
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Spórolós topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Azért is kérdeztem mert nem egyből a tévébe megy a jel a PC-ből, hanem elöbb egy
sdr tartalomnal isf filmmaker valamelyikje javasolt?(tesztben az volt elvileg a leghelyesebb mozi utan) illetve szoftverfrissitest letiltottam jelenleg 23.20.24 van valami amibol kimaradok dobaljam fel ra vagy hagyjam?
(energiatakarekos uzemmodot kikapcsoltam az volt az elso
)
Van még olyan beállítás ami alapból esetleg felesleges és ki kell kapcsolni vagy érdemes odafigyelni rá?