Hirdetés
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Amúgy mi a terv?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
Úgy néz ki, az új tandem panelek után újabb nagy fejlesztést tervez az LG az OLEG technológiában, bár inkább a hordozható és autós szegmensben látják az alkalmazhatóságát: -LG Display tests JDI’s eLEAP OLED tech, promising brighter, more efficient panels
-
robi-k
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Spears&Munsil UHD HDR.Benchmark Disc (2019) - nagyon jó kis teszt lemez, még sokáig az is lesz, akár 4000 nit-es paneleket is támogat,HDR10, DV és HD10+ tesztekkel.
-
robi-k
őstag
Nagyon ígéretes az új LG fejlesztés: Final Step to Achieving “Dream OLED” LG Display Becomes Worlds First to Verify Commercialization of Blue Phosphorescent OLED Panels
-
robi-k
őstag
válasz
tomi5244
üzenetére
Minden modellváltásnál kb. ilyenek a differenciák, mult évben is a C4/G4 megjelenésénél a raktáron fennmaradó C3/G3 is kb. félárban mentek el, kb.hasonló árakon.
Én is ezért vártam ez idáig a TV vásárlással, hogy kijöljenek az új 2025 évi modellek, és megkezdjék "kiszórni" a "régi" 2024 évi modelleket (én is már 1 hete a 77G4 használom megelégedéssel). -
robi-k
őstag
Samsung S95D: videó a matt fólia eltávolításáról a panelről.
-
robi-k
őstag
QD-OLED paneles Samsung S90F teszt videó: [link]
-
robi-k
őstag
válasz
Partz
üzenetére
Láttam már korábban ezt a videót

Tény, hogy fizikai/gyártástechnológiai szempontból minden OLED/LCD panel fényes felületű, csak a rágarasztott szűrő filmfólia hatására lesz majd matt, de mint mindennek, ennek is vannak hátrányai.
Már megrendeltem a 77G4-est, várom a futár jelentkezését
#111643Vhiktor
Ápropó, korábban olvastam a topikban javasolt G4 beállításokat kezdetnek, de valahogy most nem találom (rögtön nem akarom kalibráltatni, hátha kijön valami hiba, és javítani/cserélni kell majd). Tudsz javasolni kezdeti beállításokat SD-hez és HD/UHD-hez? -
robi-k
őstag
válasz
tibbike01
üzenetére
Külön sötétített moziszobában lesz a TV a VT60 plazma helyett, így nem hinném - a plazma sem matt felületű.
#111588Sasi001
Nem hazai statisztika, az ismerősöm külföldön dolgozik, és rendszeresen javít Samsung TV-ket, OLED-et is (panel, EEPROM, táphibák a jellemző problémák szerinte). Nekem elég volt, hogy ő magának LG-t vett
-
robi-k
őstag
-
robi-k
őstag
válasz
hyppo!
üzenetére
Köszi srácok. Láttam élőben mind2 TV típust, igaz, nem egymás mellett, mindegyik típus képe tetszett.
Valamennyi Samsung 77S95D típus QD OLED paneles, vagy van esetleg olyan alsorozat, ami még WOLED-es panelekkel készült?
Az alza-ban most kuponkedvezménnyel kecsegtető a 77S95D ára, de ha tudtok még jobbat, akkor jelezzétek
-
robi-k
őstag
LG 77G4 vagy Samsung 77S95D?
Ti melyiket választanátok?
Úgy nézem, kb. egy árban vannak. -
robi-k
őstag
Igazán ígéretes lehet a Sony új RGB LED technolóciájú képformálás: Sony Develops Next-Generation Display System with Proprietary Signal Processing Technology for Individual RGB Control of High-Density LED Backlights Komoly vetétlytársa lesz az OLED-nek, főleg ha az áruk kb egy szinten lesz, az RGB LED javára.
Felmerül bennem, ezt az RGB LED háttérvilágítási megoldást ez idáig mások miért nem alkalmazták? -
robi-k
őstag
válasz
LurkerSheik
üzenetére
-
robi-k
őstag
LG bejelentette az új, 4.000 nit-es OLED paneleket.
-
robi-k
őstag
Srácok, hol lehet most jó áron venni egy LG 77"G4 TV-t?
-
robi-k
őstag
A TCL is megkezdte az OLED panelek gyártását, nyomtatási (ikjet) eljárással, igaz, egyelőre 21.6" 4K OLED monitor panel kivitelében.
Valószínű, hogy nem is olyan sokára lesz majd TCL-es saját penales OLED TV, kezdhet izgulni az LG és a Samsung
. -
robi-k
őstag
Érdekességként: a Dolby Vision masteringet a stúdiók nem OLED-en végzik, hanem pl. ilyen profi monitorokon Flanders Scientific XM 310K, amik csak 45.000$ kerülnek
-
robi-k
őstag
A "virágboltokban" már fent van a Spears & Munsil UHD HDR Benchmark tesztlemez (UHD Blu-ray lemez), ami sokaknak segíthet a TV-k beállításában.
-
robi-k
őstag
válasz
baluka
üzenetére
Egy ismerősömnek van 65" A1-se és van OPPO-ja és ATV4K-ja is: az Infuse még nem tökéletesen működik DV tartalomnál (streamnél jó, UHD-ból készült mkv-nél nem).
Azt tudni kell, hogy teljesen másképp működik a DV az UHD lemezeknél (ott kettős adatfolyam van) és a streamnél. -
robi-k
őstag
válasz
baluka
üzenetére
A Sony A1 jelenleg nem tud DV-t fogadni HDMI-n. Az ok egyszerű: a Sony nem az általános DV képadat feldolgozási módot használ (mint amit pl. az LG is alkalmaz az OLED TV-ken):
- a normál DV működésnél a lejátszó csak továbbküldi a DV képadatokat a TV felé, ami majd feldolgozza és megjeleníti azt;
- ezzel szemben a Sony azt a trükköt találta ki, hogy ne keljen új, erős és legfőképpen drága DV-t is támogató procikat alkalmazni, hogy a DV képadat előzetes vagy akár a teljes feldolgozási feladatot átteszi a lejátszó "vállára", és a TV már csak a feldolgozott adatokat küldi ki a panelre utófeldolgozás nélkül. Ezt a DV feldolgozási és megjelenítési módot jelenleg egyetlen forrás (UHD lejátszóm Apple TV4K, stb) nem támogatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Eredeti játékok OFF topik
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest