- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
mimic1979 #108500 üzenetére
Kérd el Tyrone-tól a közösen kialakított Alien Romulus-t HDR verziót na az biztos lehetsz benne hogy 5x komolyabban néz ki mint C-n, tudom mert addig addig tekergettük amíg elértünk a G3 határáig. Szó szerint hangosan recseg a tv amikor elindítod, olyat hőtágul. Ilyet egyik egyéb hdr esetén nem hallok.
-
krx21
nagyúr
válasz
mimic1979 #108481 üzenetére
Sajnos az a helyzet, hogyha körbe nézel a neten: rengeteg terméknél van kisebb nagyobb probléma az eARC fronton. Samsung, Denon stb.. Szóval egyáltalán nem gyártó specifikus probléma ez.
Valamint ha egy C1 és egy G4 között nem látod a különbséget, akkor arra inkább nem mondok semmit. Mondjuk úgy, hogy igen, Neked akkor felesleges volt váltani..
Én C2-ről mentem G4-re és a bekapcsolás pillanatában láttam, hogy ez bizony jobb.
Nekem is volt eARC problémám, de nem a TV volt a ludas, hanem az AVR (Denon). Egy új firmware megoldotta.
Én nagyon élvezem a G4-et, én nem bántam meg. -
powerup2
addikt
válasz
mimic1979 #108481 üzenetére
Arról nem beszélve hogy a tv-k tápja válogatja mi a jó neki ha kihúzom a konnektorból vagy stand by modba van illetve ott van még a gyors inditás funkció!!! A filmeknél a tartalom gyártók maga a 4k sem használják ki rendesen. Kamerák terén 4k vagy 8k verziókkal rögzitenek. De maga a filmet 2K-ba iktatják majd aztán 4-kra vissza fake 4k filmeket adnak el. Hdmi kérdése megint egy olyan hogy még az sincs kihasználva ami most megy.
-
hunspikey
őstag
válasz
mimic1979 #108424 üzenetére
A következő váltás TV fronton (eddig 3-4 évente cseréltem) akkor lesz, ha ténylegesen olyat fog tudni amit leesik az állam, vagyis minden úgy működik ahogy kell + lehet hogy elengedem a LG vonalat.
Itt nem az LG-t kell elengedni, hanem a sok gyökér kontent kreátort. A mai szlogen: creator's intent - magyarul annyit tesz, hogy mindegy mennyire élvezhetetlen sötét fos az egész a rendező ezt akarta ezért így jó. Kész. Nincs ellentmondás. SDR világban nem volt ilyen, ezt most a HDR korában rajtolt inkompetens fényelők, rendezők, utómunkázók, coloristok stb alakították ki és kell még vagy 10 év mire ezek kihalnak vagy megértik hogy vannak 1000+ nites TV-k millió számra már mindenhol a bolygón, szabad normális tartalmaz készíteni
És hát ott a cumi, hogy a dolby vision szabvány arról szól, hogy exakt fényességi paramétereket ír le. Tehát lehet neked G20-ad is, és tudhat akár 1 millió nitet, akkor is a mai anyag 200 nites lesz, mert ez van az anyagban. Míg normál HDR esetén menthető a dinamikus tónusáthelyezés opcióval a látvány, a csodálatos Dolby ezt tiltja ezért azon kívül, hogy kicsit IRE nindzsáskodsz illetve szégyen szemre a drága pénzen megvett kvázi kikúrt helyes filmmaker mód helyett ökörködsz a vivid móddal - ezt érték el, nem a te hibád.
-
hunspikey
őstag
válasz
mimic1979 #108413 üzenetére
Ez tök érdekes, nekem Denon 1700h dolgozik G3-al és nulla hiba van, a TV-ből megy az eARC protból egy jóminőségű hdmi kábel a Denon 8k-s kimeneti portjára
így megy.
De baszakodni kellett a denon grafikus menüjében mert nulla hang volt sokáig, aztán valamit letiltottam és jó lett, pedig emlékszem, órákat szívtam, már azt hittem felgyújtom, illetve visszatérek az optikához, ott sztereo volt csak de legalább ment.
Na mindegy a végére csoda történt és most állat jó - lehet neked is valamit a denon grafikus menüjében a bementetknél tekerni kell.
G3/G4 képére visszatérve - igen a csúcsfény képességből nem sokat látni, na DE
és ez egy kikúrt nagy DE lesz ám
A fekete közeli alacsony bitrátás részeknél köröket ver a C szériára. Nekem C9-et váltotott és még amikor régen HBO max volt csak a Max és nem volt az eredeti trónok harca széria át HDRjesíttöltöttve
akkor nagyon szépen lehetett a föld alatti katakombás beszélgetős egy fáklya világítós részeknél lesni a C szérián a brutál blokkosodást, poszterizációt stb, míg a G3 hibátlan árnyalatokat mutat ugyan ebből. A fekete közeli részletek színtelítettsége is sokat javult a C széria deszaturált. A fekete közeli DV árnyalatok megjelenítése, egyáltalán a jelenléte is javult, ominózus tesz: sárkányok háza hetedik rész, tengerparti sétafika, majd hülyegyerek sárkányt becserkész jelenete. Sokkal de sokkal jobb mint egy C9. Oké, lehet ha C kalibrált nem ez van, de dobozos verzióknál 100%.
-
Celtis
veterán
válasz
mimic1979 #108264 üzenetére
A tv-ben biztos tudod tiltani. LG-nél korábban simplink volt a neve, habár talán ma már HDMI-CEC-nek hívja.
Habár a CEC-nek mindegy hova dugod a készülékekekt, a tv-re vagy az erősítőre, a működés szempontjából lehet, hogy a tv-re kötve jobb lesz, mert akkor minden és mindig eARC-on megy. -
-
alaves
addikt
válasz
mimic1979 #108178 üzenetére
HDMI AOC-hoz nem kell semmi kiegészítő eszköz. Értelmes árúak között jelenleg 5m a legrövidebb, hiszen el kell adni a rezet is előbb. A HDMI 2.2 (96 Gbps) már úgyis AOC lesz mind. Végülis a linkelt 5m-es ára már nem több, mint egy jó minőségű 2m-es rézé.
Azért figyelni kell az eszközök AOC támogatására, mert el tudják pénecolni az fw-t is. Lásd S90C/S95C fw.2013, megviccelték az AOC tulajokat -
alaves
addikt
-
hunspikey
őstag
válasz
mimic1979 #108158 üzenetére
Nálam Denon X1700h dolgozik, G3-ra kötve és én is szívtam vele. Nem 30-ezres de drága kábelt kellett végül vennem, 2.1-est rendes cuccot, asszem 15 körül volt azzal át ment minden ahogy kell. Ki/Bekapcsolja az erősítőt most rendesen a TV illetve hangerő le fel is megy, illetve nem recseg, előtte volt olyan film ahol a center torzított..
-
eL Geri
őstag
válasz
mimic1979 #107974 üzenetére
Én egy Denon 1800-at használok egy 10-12 éves Panasonic plazmával, ami még csak sima ARC-os.
Én azt akartam elérni, hogy a ki/be kapcsolás ne legyen összekötve. Mert nem mindig kell a TV mellé az erősítő is.
Első napokban szenvedtem vele. Mert vagy mindent elvesztettem, nem csak a CEC-et, hanem az ARC-ot is, vagy bekapcsolgatta.
Aztán azt sikerült kitapasztalnom, hogy számít a lekapcsolási sorrend. Most ha megy az Xbox + erősítő + TV, akkor legelőször az erősítőt kapcsolom ki a nap végén az előlapi gombjával. Bekapcsolásnál meg mindent bekapcsolok előbb és az erősítő az utolsó. Így konstans jól működik.De ez valszeg csak pont az én TV-mel van így párban.
-
krx21
nagyúr
válasz
mimic1979 #107976 üzenetére
Ami biztos, hogy valami a határon táncol. Nem jön össze mindig a teljes hdmi kapcsolat felvétel. (Ha ok akkor jó, de mikor újra meg kell történnie nem biztos, hogy jó lesz..)
Esetleg próbálj meg áramtalanítani, és utána újra csatlakoztasd a hdmi eszközöket.
Én még a tápkábelt is meglóbálnám megfordítani.(ki lehetne mérni műszerrel hogy a szerencsésebb)
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
mimic1979 #107539 üzenetére
Először el kell dönteni, hogy kell-e valami extra funkcionalitás, pl döntés bármilyen irányba, lesz-e hozzá valamilyen utólagos ambilight extra, de pl. a drágább nagyon vékony falrasimulós OLED TV-knél valaki eleve valamilyen nagyon minimál rögzítést akar, főleg ha a csatlakozási pontok még ideálisak is ehhez.
-
hunspikey
őstag
válasz
mimic1979 #96441 üzenetére
Én csak arra tudok neked válaszolni, hogy mekkora különbség van g3 és c3 között.
Attól függ mit nézel rajta, mivel eteted.
SDR-ben akár 4k vagy csak FHD nagyjából semmi különbség nincs.
DV esetén van - ha sötét érzékeny vagy, akkor g3-al menthető a kontent c3-al sokkal kevésbé
HDR10 esetén bekapcsolt tone mappinggel kb kétszer fényesebb - itt be fogsz csokizni -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
mimic1979 #75843 üzenetére
Külön beállítás kell mindenhez, a játékmódhoz is.
Megpróbálhatod akár az rtingses fehéregyensúly beállításokat is, de semmi garancia nincs rá, hogy szinhelyesebb lesz e vele a TV-d vagy éppen rosszabb mint a gyári kalibráció.
Max kipróbálod és ha nem tetszik akkor visszaállsz a gyári beállításra. -
törölt tag
válasz
mimic1979 #70050 üzenetére
AVS Forumon írtak olyat, hogy PS3 is volt rendszerbe kötve, azt lehúzva jó lett. Akkor sincs hang, ha minden más HDMI-s eszközt kihúzol, csak az erősítő és tévé marad? Hátha.
Ezután más erősítővel lehetne megnézni a tévét, illetve más tévével az erősítőt, hogy valamelyikkel gond van-e, vagy inkompatibilitás az ok (ami sajnos lehet, ilyen tekintetben egy retek a HDMI). Csak nem általános, tudom, hogy van otthon másik erősítő és tévé.
-
szasanyi
félisten
válasz
mimic1979 #70047 üzenetére
Nálam is ez a helyzet (DENON AVR-X1300W) a tévé hangja nem megy át az AVR-re.
3 féle kábelem van (Audioquest Forest és Cinnamon 18G HDMI 2.0b ill. Pearl 48G HDMI 2.1) egyikkel sem ment. És persze variáltam összes létező beállítással. A legutolsó FW van az AVR-en és a TV-n, így sem lehet probléma. Szerintem az AVR a ludas (valszeg nálad is) bár nem tudom pontosan mi okból.
-
törölt tag
válasz
mimic1979 #70047 üzenetére
Firmware frissítés jut eszembe, ha van újabb a tévére, illetve erősítőre. Azt is kipróbálhatod, hogy ha a tévét eARC-ra állítod, akkor szól-e az erősítő. Nincs benne logika, de a HDMI is sokszor egy katyvasz.A kábellel nekem sose volt ilyen gondom, de azért próbáld meg egy másikkal is. Hátha épp nincs bekötve, vagy megszakadt benne az az ér.
-
törölt tag
válasz
mimic1979 #70041 üzenetére
"Az erősítőben a bemeneteknél a TV-nél gondolom az "X" jelzi hogy ARC."
Az Input Assign menüben leeht beállítani, hogy a távirányító melyik gombja melyik bemenetre váltson. Az ARC az X-es, és alapból TV Audio, de lehet, kisebb erősítőknél más. Az X1500-am távján nincs is ilyen gomb.
Az erősítőknek úgy általában a HDMI ARC/eARC feliratú kimenetére kell kötni a tévé megfelelő portját. Azért audio return channel. Az X1400-nak egy darab HDMI kimenete van, erre ráírták az ARC-ot is, azt kell összekötni a tévével. Ezután az erősítő menüjében (Video > HDMI Setup) is engedélyezni kell a HDMI ARC-ot. (Lehet, hogy ugyanitt a HDMI Controlt is be kell hozzá kapcsolni.)
Szerintem az összekötés jó és a HDMI Control is megy, különben nem működne a tévén keresztüli ki/bekapcsolás. Viszont esélyes, hogy a HDMI ARC nincs engedélyezve.
Végül érdemes ki/bekapcsolni az eszközöket (hogy új HDMI handshake jöjjön létre), ezután ha a tévé audio kimenete is ARC, akkor az erősítőn keresztül fog szólni a hang.
-
-
blakey
titán
válasz
mimic1979 #27693 üzenetére
Miért 444/10bit 30 Hz, főleg a 30 Hz érdekel? Jobb lenne a 60Hz. Gondolom Himedia ahol nincs 444 esetében 60Hz, ez a 30Hz elég gyenguszka GUI esetében, akkor inkább 420/10 bit 60Hz
PC mód esetében csökken az input lag, tehát akkor jó ha az adott bemenetet játékra használod, filmhez maradhat HDMI vagy Blu-ray ha az tetszik. PC/játék módoknak van jelentősége a címkék esetében. -
-
junior19
senior tag
válasz
mimic1979 #27679 üzenetére
A végpontozást megcsináltad? Vagy csak bemásoltad az Rtings értékeket? Mert már az el tudja vinni az egész kép tónusát, ha nincs jól végpontozva. Ha az új panelnek máshol van a fekete szint értéke, akkor a képmegjelenítésre hatással van, s itt nem is kell nagy értéket elképzelni, 1-2 érték pontatlanság már nem pontos megjelenítést eredményez, 5-ös érték különbség már nagy különbségnek számít.
Az rtings sötét helyiség,100 nits csúcsfényerőre kalibrált értékeket ad meg, ilyen körülmények közötti végpontozással. Ha már a végpontozás értékei nem egyeznek, akkor az ott megadott értékek nem használhatóak.
Egy szürkeskála mintát, illetve szín mintákat kellene megnézni, hogy látni lehessen, hol van az eltérés.
[link]
Itt egy link segítségnek. -
alaves
addikt
válasz
mimic1979 #27389 üzenetére
Nekem, amíg a cserére vártam, 3 hét alatt erősödött a téglalap jelenség. Most futtattam le a pixel frissítőt kb. 200 üzemóránál, egyelőre hibátlan a panel.
Amúgy észak-amerikai LG szervíz info szerint van olyan hibafajta, hogy még panelcsere előtt beválhat a pixelfrissítő közvetlen egymás utáni futtatása 5x (tehát amint visszakapcsol a TV, ismét elindítani).
-
renatto
őstag
válasz
mimic1979 #27389 üzenetére
Igen. Hívd fel LG-t. Megmondod, mi a helyzet és megkérdezed mire lehet számítani (tovább romlik?!), illetve hogy mit lehet/kell tenni ilyenkor és hogy van-e még panel a cseréhez vagy csereutalvány?! (pár hete még volt) Ha van még panel, legfeljebb nem jelented be a hibát (még)... Ha még 1 év garid van, ráérsz.
-
Joshi
titán
válasz
mimic1979 #23189 üzenetére
A HDR-nek egyelőre egyik kijelző technológia se felel meg, mert míg sötét jeleneteknél az OLED a jobb, addig világosban inkább a prémium LCD kijelző. A Dolby Vision ráadásul magasabbra tette a mércét, ezért még inkább kompromisszumosabb. Most itt a színtér és színmélységről nem is beszélve.
HDR-nél jelenleg az a lényeg, hogy minden szabványt támogassa az adott gyártó, mert ezzel legalább kielégíti a user igényeit.Ha másért nem azzal, hogy elmondhatja hogy nekem "visz mindent".
A 2019-es Panasonic OLED-ek támogatni fogják a HDR10, HDR10+, Dolby Vision-t is. Ugyan ez BD lejátszóknál tudni fogja az Oppo 203/205-ös modellek is.Na persze a Pana lejátszók is, de azok meg kompromisszumosak más dologban.
-
Joshi
titán
válasz
mimic1979 #23187 üzenetére
Szinte biztosra veszem, hogy idővel az MKV is támogatni fogja a DV-t. A drága médialejátszók pont azért drágák, mert jobb minőségben játsszák le a filmeket, mint egy tévés SoC. Hogy aztán kinek mennyit ér ez, azt mindenki eldönti maga.
Visszatérve a hálózati lejátszásra. LG tévénél gondolom a WebOs szabja meg a határokat, mert Androidnál azért nagyobb a mozgástér. Még esetleg rákérdezhetsz az LG LCD topikban is, ha eddig nem tetted meg.ui.: a Himedia képességei is nagyon korlátosak, lehet hogy jobb lenne neked egy NAS ha már a tévé belső lejátszójával játszod le a filmeket.
-
Joshi
titán
válasz
mimic1979 #23185 üzenetére
Itt két dolog a lényeg. Az egyik, hogy a Himedia milyen hálózati protokkolokat támogat, a másik meg hogy a tévé milyenek támogat. Olyas valamit kellene keresned, ami mindkét eszköznek megy. Mivel a Himedia Q10 Pro Androidos, ott nagyobb tered van. Nekem már nincs meg a Q5 Prom és gondolom a Himedia topikban utána kérdeztél a dolgoknak. Az LG nem tudom miket támogat.
Egyébként kipróbáltam az MP4 Dolby Vision filmeket, de mivel nem szabványos megoldás, ezért az Oppo 203 idővel megakad a lejátszásban.Azt tudom hogy az LG belső lejátszója gond nélkül viszi.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
mimic1979 #14492 üzenetére
"A logok, és egyéb statikus dolgokat a szolgáltatok beállíthatnák h áttetszőek legyenek , mivel így kárt tesznek számunkra felhasználóknak. Ez szerintem egy érdekes megvilàgítása lehetne az Oled tvk beégésének. Arról nem is beszèlve hogy ha már áttetszők lennének a logok 2 perc után levetnék, majd 2 perc után vissza de pl. a másik sarokba"
Hihihihi, elkéstél... plazma topikban sok évig volt ez téma.. Annyi az előrelépés, hogy némely "értelmesebb" csatorna szolgáltató már ma is áttetsző fehér logót alkalmaz...csak ők vannak kevesebben sajnos..
-
Joshi
titán
válasz
mimic1979 #14430 üzenetére
"Ezt a pixel frissitést én nem babrálom. Kikapcsolom és ennyi."
De pont ezt nem szabad kikapcsolni és persze a tévét nem szabad áramtalanítani.Van egy kézi pixelfrissítéses mutatvány, na azt csak abban az esetben kell használni, amikor nagy gáz van. És általában akkor szokott nagy gáz lenni, ha az előbb említett opciót kikapcsolják, meg a tévét áramtalanítják.
-
Madwe
nagyúr
válasz
mimic1979 #14259 üzenetére
Igen, mert ez a manuális. Az automatát azért nem látod, mert azt nem tudod kikapcsolni, az mindig lefut, ha legalább 4 órát bekapcsolva volt a tévéd (ilyenkor kikapcsolás után késöbb hallod egyébként a relé kattanását, mint amikor simán kevesebb mint 4h kapcsolod ki, mert az elektronika vacakol valamit
)
Szóval továbbra is az a lényeg, nem kell ezügyben semmivel se törődni, ha valahogy mégis beégne valami valahova, akkor kell csak tisztogatni (nekem ez több mint 1 év alatt még sose kellett, pedig volt már 16h gaming maraton is haverokkal piával minden földi jóval
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest