Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
junkpod
üzenetére
Van olyan film, aminek az elején lemegy a felhős hátterű stúdió bejátszása, és kifehéredik a kép. Amíg csak a felhők fehérek, van 1 adott fényerősségszint. Mikor meg elfehéredik az egész kép pár másodpercre, a vakító fehér beesik valami világosszürkére hasonlító színre. Igen, 1-2 másodpercig tart, de ha 1x meglátod, mindig látni fogod.
Robbanások szintén. Amíg kicsi a robbanás és kevés a fehér rész, addig jó a szín. Aztán mikor nagy teljesképernyős a robbanás és ráközelít a kamera a láng vakító fehérségére, akkor megintcsak hirtelen leesik egy más színárnyalatú fehérre az egész.
Nem tudok konkrét filmet mondani fejből, de ez a jelenség. -
evitiguF
senior tag
válasz
cross56
üzenetére
Beállítás kérdése, hogy fekete esetén adjon egy halvány fehér fényt, vagy kapcsolja ki.
Használat során te is bekapcsolva tartanád, főleg este -szerintem- nagyon zavaró tud lenni, ha van egy sötét jelenet, majd utána egy világos, és kb kiég a szemed, akkora a kettő között a fénykülönbség. De ez nem a topik témája, ez ide off.
Vedd azt akkor amelyik jobban tetszik, így kár itt infót gyűjteni, majd megtanulod a saját hibádon.
ha megy az idegen nyelv, angol vagy német, tele van vele a net, hogy a 3 (legyen az lite vagy S) visszalépés a 2-hez képest
de ezt az ára is tükrözi. Chatgpt kérdezése helyett felmész az oldalra, és összehasonlítod az adattáblát, nem atomfizika, hogy rágyere, melyik is a jobb...
singe cam vs dual cam, 30led vs 60led -
Szatura
aktív tag
válasz
patrikcoc
üzenetére
Köszi az eszmecserét

Mindenkihez szólna, ajánlott napjainkban a következő 7-8-10 évre (jó lenne ennyivel tervezni) egy C4 esetleg G4? vagy használjam még teljes elhalálozásig a jelenlegi lassan 5 éves E65-öst? Bajom nincs vele csak jó lenne egy nagyobb.
A 77 G4 1milliós ára egész jó, nálunk 3150€ körül van szóval kikerekedett a szemem (mondjuk nem tudom hogy kivitelezném a szállítást)77 G4-hez jár talp vagy fali konzol?
-
Jannn
aktív tag
Lg g4 olednel nem tudja valaki hogy hogy lehet megnyitni a korábbi appokat? Cx es tévében a home gombot kellett hosszan nyomni és akkor törölni is lehetett a memoriabol az appokat. Ezt most nem találom a g4 ben
Itt a home gomb hosszan nyom a csak az utolsó appot nyitja meg. -
patrikcoc
senior tag
válasz
Szatura
üzenetére
LG B7, 1x volt cserélve a panel a téglalap hiba miatt ( [link] ), a cserepanel (CX panelt raktak bele) meg már ilyen...
LG B9 ugyanúgy néz ki mint nálad, szélein tele van halott pixelekkel.
LG CX első csere a foltos kijelző miatt volt, második szintén a szélein megjelenő rengeteg halott pixel miatt... A 3. panel eddig még jó. -
rootmin
tag
-
Szatura
aktív tag
válasz
ricsip
üzenetére
Köszi a lelkesitést megtettem az első lépést, jelentettem a hibát.
Amit nem írtam, hogy anno plusz 3 év garanciát vettem így az még él. Megfordult a fejemben, hogy lecserélem egy nagyobbra csak azért kezdtem vizsgálgatni 10 centiről, amúgy nem vettem volna észre.
Várom a választ mit szólnak hozzá.
Ez van végig körben, ezt nevezik rohadásnak?

-
-
Partz
senior tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Júniusban mutatta be a Mediatek az új Pentoic 800 chip-et. Ezzel végre a 2025-ös Sony/Panasonic/Philips tv-k is megkaphatják a 4 darab 48-as hdmi portot + így ezeken a tv-ken is garantált lehet a 165Hz.
*Ami még biztos, Samsung qd-oled-eknél 2025-ben megint újít a tükröződés gátló rétegen. F széria a következő generáció és már minden piacon woled panelt kap az S90F széria, egyedül a 65" marad qd-oled paneles. S95F qd-oled paneles lesz minden méretben.
-
wajois
csendes tag
Sziasztok!
2 hetes G4, a kép nem központos (az alsó kávától kétszer akkora a távolság, mint a másik háromtól) tapasztalt valaki ilyet?Valszeg első perctől ilyen, csak most tűnt fel.
-
Partz
senior tag
-
Laraxior
titán
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Hát nem tudom, én a munkám miatt minden második, harmadik évben járok szemvizsgálatra, jó szemem van, de már default felbontásom sem tudom elolvasni a mappa tartalmát a TV-n sima 100%-os betűnagyítással, azaz alapon.
A videokártyák is épphogy most érik utol ezeket a nagy felbontás és magas frissítés párosítást, ugye az RTX4090-en nincs is DP2.1-es csati.
Bár ez valószínűleg nem sok embernél releváns, hiszen nem sokan használják monitorként, mint én
-
RockCNC
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Garis még?
-
lala666
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
Samsung is,meglátjuk.
Samsung display -
hunspikey
őstag
Elkezdtek szivárogni a 2025-ös TV-k hírei, pletykái.
Állítólag 165 hz-es képfrissítést kap a G5 - és vadi új reflexió gátló réteg is kerül rá. Pletykálnak fényesebb panelről is de mivel erről mindig pletykálnak és nulla valóság tartalmat adok erre - max 50 nittel lesz fényesebb a G4-nél d65-re kalibráltan. A panel natívra majd megint bemondanak valami elbaszott nagy értéket, de ez senkit se érdekeljen.
C5-ről még nincsenek hírek.
-
alaves
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Az pedig valaminek az előjele sajnos. Hacsak nem áramingadozás, vagy pillanatnyi áramkimaradás volt. Ha stabil volt az áram (más eszközön nem vetted észre, illetve világító lámpa nem vibrált egyet), akkor lehet, hogy garanciában jelezni kellene. Szerintem ők tudják, hogy ilyenkor a tápegység, az alaplap vagy a kijelző vezérlés a hibás.
Az biztos, hogy a kijelző vezérlést megzavarta valami (nálam 754-en és C1-en is volt világítva maradt fehér alpixel, de nálam is javította a pixelfrissítő). -
ρσгτσ
addikt
válasz
zapco1269
üzenetére
Ezt nem feltétlen tőled kérdezem, de magához a témához kapcsolódóan. Panasonic TV -nél mennyire működnek az apk telepítések Fire TV alatt?
Mert Fire stick -nél szenvedtem pár alkalmazással.
Ha fel is ment, nem biztos, hogy jól működött. Pl. droid boxon vagy droid TV -n jól jelent meg, de Fire stick -en valamiért azt gondolta érintős telefon/tablet az eszköz. Így nem volt jó a képernyő aránya sem, plusz nem tudtam továbblépni sima távirányítóval.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Hát igen, ott legalább van készleten. De főleg G szériánál a 3+2 gyártói garancia miatt szerintem nagyon nem mindegy. Lehet, hogy mondjuk egy Samsung 3 év helyett jobb a bolti 2 év. Nem tudom, nem ismerem a fenti céget, csak a Samsung garanciát.
De én úgy vagyok vele, hogy OLED -re minél több, minimum 3 év legyen. Plusz esetleg garancia kiterjesztés, ha az adott kereskedőnél van, normális feltételekkel.
-
alaves
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Az nem dead pixel, hanem vezérlési hibából folyamatosan bekapcsolva maradt pixel. Pixelfrissítő futtatása (lehet hogy 2-3x is kell egymás után) ált. javítani szokta. Ha nem javítja, akkor szerviz.
-
robi-k
őstag
Srácok, hol lehet most jó áron venni egy LG 77"G4 TV-t?
-
hunspikey
őstag
válasz
metrion
üzenetére
Én ehhez annyit tennék hozzá, hogy bár igaz, hogy az EU-s áramfelvételi limitek miatt van túlnyomó részben a teljes képernyős fehér fényereje visszavéve (azért részt vesz ebben a panel drive elektronika túlterheltsége is) de arról azért ne feledkezzünk meg, hogy a helyes SDR max 150 nites lehet. Ezt viszont mindegyik OLED ki tudja akár teljesképernyőn is szolgálni, tehát ezzel nem lehet gond. Az a helytelen és hibás praxis, hogy a miniled 1000 nittel jeleníti meg a 150 nites tartalmat.
HDR esetén nincs olyan HDR anyag streamingen egyenlőre ami kiakasztaná a TV-t, mert normál SDR anyagok itt ott egy kis csillanással, még esküszöm a legnehezebb dolga a Netflixes "Élet a földön" című sorozattal van a TV-knek dolga, mivel az tényleg több mint 1000 nites valós csúcsokkal megy - azt meg lehet nézni.
Az OLED lényege a színek tisztasága, mivel nincs szürkével vegyítve, teljesen, szinte monokromatikus szineket tud használni és emiatt a kevert színek is brutál tiszták és helyén vannak. A sötét közeli részleteket is csak egy OLED tudja helyesen ábrázolni, hiszen számos olyan anyag van, pl Silo S02E01 ahol olyan jelenetek vannak zömében ami mind az LCD / miniLED "feketéje" alatt van. Innen fogva veszett fejsze nyele a miniLED.
Ezt neked kell átgondolni jó alaposan.
Ha ennek ellenére többet szeretnél nyers fényerőben, akkor ahogy a többiek is írták: csak a miniLED. Samsung egészen 2000 nitig!!!! elment vele - ott már szép lesz a Séfek Séfje igérem.
-
Quadgame94
őstag
Na az én tévémet is elérte valami... nem úszom meg... 42C2
Épp órát tartottam, amikor a kép pukkant egyet és kikapcsolt, majd rögtön vissza is jött. Ezt 30 percen belül kétszer... majd megjelent a kép alján középen előszőr egy halott pixel (?) majd mire képet akartam csinálnli rá pár percre mellett megjelent megint egy.
Mit tegyek szerintetek?

-
törölt tag
Sziasztok.
Lg Oled CX3LA esetében kábeles vagy wifi kapcsolat a gyorsabb?
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Kár, hogy nem készítettél képet teljes ablakos fehérről csutka fényerőn. Érdekes, hogy se képet, se videót nem találtam erről (OLED vs miniLED brightness, stb). Lehet, hogy van, de csak normál tartalommal összehasonlítva. Még Vincent 'gray uniformity' részeknél sem látni, mert ott meg azonos niten nézi a kettőt, pedig 90% szürkénél eléggé látszana.
Vhiktor, lehet hogy megérne egy videót, amiben ez kiemelt szerepet kapna. "OLED vagy miniLED TV-t vegyek?"
-
Csandi
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Hú ezzel hányszor veszekedtem a baráti körben. A leghülyébb érvük az volt rá, hogy "ha nem tetszik ahogy a rendező megálmodta miért akarnám úgy nézni" és végülis támadhatatlan, ha neked helytelenül tetszik akkor persze nézd úgy, bánom is én. De azért érdekes ugyanezek az emberek amikor full sötét szobában a C2-t vagy C4-et látták nálam valami jobb tartalommal (mármint streaming csak, de egy szebb filmmel/sorival, Vhiktor beállításokkal és kalibrálás nélkül) akkor azért mindtől elhangzott, hogy basszus ez jó, meg nekik is oledet kéne venniük

-
szkutyi
addikt
válasz
metrion
üzenetére
Igen én is azt mondanám mint aleves társ, állj el a vásárlástól..
Sajnos vagy sem, a nagyon rossz képhez vagy szokva és a nagy fenyerőhöz..vegyél egy mini ledet, tcl c835 vagy afölött..na ott van fényerő...
De szerintem az erős túlzás hogy semmit nem láttál annyira sötét...
LG c3 kalibralt, sdr kb 150nit, hdr pedig annyi amennyi: [link]
Mini LED VS oled(tcl c835 VS LG c3): [kép] [kép] [kép] -
metrion
aktív tag
válasz
labeda
üzenetére
Persze hasonlóan, mivel ez egy LG. De pl ezt próbáltam: [link], SDR-nél nem láttam semmit, olyan sötét ez a beállítás, a Filmmaker Mode meg sárgás, barnás az egész.
Elment az egésztől a kedvem.
Az viszont tény, hogy a fekete az fekete, lehet már ez a bajom, hogy túl sötét...teszt videókban, ahol a kontrasztot szemléltetik, meg nem teli ablakos a jelenetek ott valóban erősebb a fehér meg a színek is. -
alaves
addikt
válasz
metrion
üzenetére
A fórumtársak válaszához még hozzátenném: Nagyobb fényerejű TV-n is csak akkor jobb a DV a HDR10-nél, ha teljes értékű a DV (gyári UHD BD, de az sem mind). A streamingen lévő tömörített (herélt) DV szinte megegyezik a HDR10-el (HDR10+-al), a 718-ason pedig különbség nem is látható. Olyan 'csesznyék' a HDR/DV anyagok, hogy valójában még nem is találkoztam, olyannal ahol pl. a HDR10 és HDR10+ változat között láttam volna meghatározható különbséget, hiába dinamikus a 10+.
Árkategóriájában a 718-as lényege a nagyon jó képminőség, a képfeldolgozás, a minden formátum támogatás és az ambilight (én nem adnám egy miniLED-ért oda). HDR/DV-ben hiába látványosabb egy jó miniLED, de a Philips 7-es széria képminősége még a maga ~6xx nit csúcsfényével is jobb. Persze aki jórészt nagyobb környezeti fénynél néz kijelzőt, annak jobb a miniLED. -
KTTech
veterán
válasz
ricsip
üzenetére
Akit ez zavar, ne vegyen OLED-et (ahogy annak idején plazmát se, ami pont így működött, csak ott a maximális fényerő sokkal alacsonyabb volt). El kell fogadni, hogy ennek a technológiának ez a korláta, és ugyan próbálják kitolni, de soha nem lesz olyan, mint egy miniLED háttérvilágítású LCD - ahogy a MiniLED TV-k se fognak olyan kontrasztot adni, mint az OLED-ek (csak ha pixelenkénti lesz a háttérvilágításuk, de akkor meg a fényerővel lesz gond ismét).
-
KTTech
veterán
válasz
metrion
üzenetére
Nem kellene, ez panel/TV korlát.
Olvass utánna a HDR fogalmának. A Dolby Vision is HDR. Sőt, ha a TV nem tud DV-t, akkor HDR10 Fallback-et ad. A különbség csak annyi, hogy az egyik képkockánként tudja állítani a kép paramétereit, a másik meg globálisan. De a panel tulajdonságait egyik sem írja felül.
-
metrion
aktív tag
-
eL Geri
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Jól sejtem, hogy ez a tulajdonság főleg a melegedés és a túlzott áramfogyasztás visszaszorítása miatt van?
A fene esne a nagy áramspórolásba. Én szívesen etetném a tv-m kétszer annyi árammal, ha szebb lenne tőle. A plazmánál se riasztott el tizen x éve a nagyobb áramfogyasztás.
-
alaves
addikt
válasz
metrion
üzenetére
Gondolom ezeket így állítottad:
- Beállítások > Kijelző és
hang > Kép > Fényerő optimalizálása: ki
- Beállítások > Kijelző és hang > Kép > Sötét
részletek optimalizálása: ki
- Beállítások > Kijelző és hang > Kép
> Színhőmérséklet optimalizálása: ki
- Beállítások > Kijelző és
hang > Kép > Kontraszt > Fényerő > Környezeti
fényerő optimalizálása: ki
- Beállítások > Kijelző és hang > Kép
> Kontraszt > Fényerő > Fényerő növelése: maximálisTeljes ablakban minden üzemmódban (HDR-ben is) ekkora a belépő szintű OLED-ek fényereje. Ebben az árkategóriában nagy teljes ablakos fényerő: TCL C765, C855
-
zapco1269
tag
Szerintem jelenleg nagyon kevés tapasztalat van vele az országban. Menj be egy Telekom üzletbe és próbáld tesztelni, de a külföldi tesztek alapján jól és gyorsan működik az új op rendszer a Panasonic Oledek-en. Jó választásnak tűnik a 55Z85AEG, de a 65' még jobb lenne.
-
ricsip
addikt
-
ricsip
addikt
válasz
Szatura
üzenetére
Én a helyedben felvenném a kontaktot a gyàrtó hazai képviseletével. Ha már lejárt a gari, attól még ezen egyértelműen látszik h. gyártási defekt ami ennyi idő alatt jött ki. Nem 4 évre vesz az ember ilyen tv-t, még ha néhány idejáró boltkóros évente cseréli is a G szériáját, de nem az a normális. Ezt a gyártó is elismerhetné, és valamilyen méltányos panelcserét, v. komplett eszközcserét felajánlhatna neked egyedi elbírálás alapján.
Ha semmitmondó bullshit lenne a reakció, esetleg pofátlanul hülyének néznének, én megjátszanám h. bemegyek a nagyobb plázákba, főleg most karácsonyi időszakban. Pl. Westend vagy Árkád Mediamarkt. A lényeg, h. legyen ott LG pólós emberke, és megmutatni neki a szituációt. Aztàn bárki aki LG tv-t nézegetne, megmutatni nekik h. 4 év alatt mi történt a tieddel (vihetsz számlát is h. bizonyítsd nem random utcáról beesett bolond vagy), és az LG-s fickó szeme láttára lebeszélni őket bármilyen LG TV megvételéről. Ha van ott LG-s emberke, 2 féleképpen ártasz neki: a konkrét ember bónuszát csökkented azzal h. amikor ott vagy nem nagyon fog eladni 1 tv-t sem. Másodszor pedig általánosságban hívod fel a figyelmet az LG tv-k kijelzőrothadására.
Nyilván elhatározottság és kitartás kérdése h. elérsz-e ezzel olyan eredményt, amivel már elégedett lennél. Ha nagyon unatkozol így nov. végén / dec. elején, én a helyedben megjátszanám. -
spae
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Sajnos a Philips 55OLED754/12 TV kezdi megadni magát Utódnak a Panasonic TV-55Z85AEG 55-t néztük ki. Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata vele. Olvasom, hogy Fire TV rendszer van rajta. Azzal van tapasztalat?
Előre is köszönöm!
-
metrion
aktív tag
A fehér szín (HDR jel) ami konkrétan szürke...
A monitor egyébként 75%-on van.
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Ez normális, hogy egy 55OLED718-nak ennyi a fényereje? Optimalizálások kivannak kapcsolva. Maxon minden, de egy IPS monitor lenyomja. Sötét nekem az egész.
-
clyvejhamma
aktív tag
Sziasztok,
a most LG akciós 65" B4 mennyire ajánlott vétel?
Most elég jó áron van, a gondom a lehetséges panel degradációval van. Nem 3 évre és nem is 5 évre tervezem a műszaki dolgaimat. Mennyire jellemző ez? LG oldalán nem találtam kiegészítő gari vásárlás lehetőségét, ott akkor ez felejtős?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Aki közelről nézi annak jó, csak legyen hozzá tartalom.