- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mimic1979
aktív tag
Sziasztok!
Többször nekifutottam már a témának, de hátha valaki más is belefutott hasonló problémába és van ötlete.A teljes lánc, amit használok:
- TV: LG G4
- Erősítő: Denon X-3800H
- Források: PS5, Telekom beltéri, Himedia Q10 médialejátszó
Cél: eARC-on keresztül menjen vissza a Netflix, YouTube és TV hangja az erősítőbe, a többi eszköz pedig HDMI-n keresztül az erősítőbe, és onnan tovább a TV-re.A kiindulási helyzet:
Korábban egy LG C1 TV-t használtunk, ott minden tökéletesen működött – eARC, CEC, vezérlés, hangformátumok, minden.
Viszont év elején G4-re váltottunk, és ezzel elindult a kálvária.Jelenlegi bekötés:
Egyetlen HDMI megy az AVR-ből a G4-be (HDMI OUT, eARC).
A TV-ről szépen jön a Netflix, YouTube hang, távvezérlő működik, erősítőt ki-be kapcsolja – eddig rendben van.A gond ott kezdődik, amikor bármelyik külső eszközt bekötöm az AVR-be:
Ha pl. a Himedia Q10 HDMI-n megy az erősítőbe, minden megbolondul:
Az eARC nem szól legalább 2 percig.
A CEC funkciók összeomlanak: se automatikus bekapcs, se hangerőszabályzás.
Néha el is tűnik a TV menüből az erősítő mint hangkimenet.
Ugyanez kisebb-nagyobb mértékben megtörténik a PS5-tel vagy a beltérivel is.Jelenlegi workaround:
Minden forrást közvetlenül a TV-re kötöttem.
A TV visszaküldi a hangot az AVR-be eARC-on keresztül.
Ez működik, de: a TV nem kezel minden hangformátumot, pl. DTS-X vagy az Atmos ugrott. (nem minden angyagnál)Jótanács, ötlet?
-
mimic1979
aktív tag
Üdv.: G4 -nél van valami előnye - hátránya az AI kép bekapcsolásának?
+ 1
HDR-DV esetében Filmmaker mode használom, viszont az otthoni mozi esetén a fényerő jobb, nagyobb csak a szín lesz “kékesebb”. Valaki használja ebben az üzemmódban? -
mimic1979
aktív tag
válasz
powerup2 #108427 üzenetére
Igen abszolut a HDMI ami a legnagyobb negatív érzést váltja ki belőlem a termékkel kapcsolatosan. Tele van NET hogy a világ legjobb OLED TV-je és hasonló frázisok, de részemről ez gyenge eresztés nagyon! Ahogy mondtam egy 3 éves C1-es simán lekezelte, és az akkor is egy más kategória volt mint G széria.
Képminőség:
-Hollywood nem gyárt már értelmes tartalmat
-Stremaerek csak alkalmanként, és ott sem vagyok hanyatt esve egy DV-s film képvilágával, pedig hát ott tényleg lehetne optimalizálni a sötét jeleneteket.
- Kikapcsolós dugalj? Komolyan? 2025-ben? Húzzam ki a konektórból szó szerint a PS5-öt, illetve a Media Playert?Összefoglalva: életem talán 2. legrosszabb beruházása volt az LG G4 tv-je.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
hunspikey #108415 üzenetére
Hidd el, hogy végig zongoráztam már minden beállítást az erősítőn (X-3800H), és folyamatosan minden összeakadt. Már majdnem hogy kijött a szervíz alaplapot cserélni.
Rákötöttem egy LG Soundbar-t és működött! A kábel ugyanaz volt. Itt nem látnám a híbát, főleg hogy C1 ezzel a kábellel jól üzemelt. Majd kivettem a helyéről az erősítőt, és lepróbáltam egy 1,5m hosszú HDMI-vel is. Ugyanaz a jelenség. A végére odajutottam, hogy minden külön HDMI be a TV-be: PS5 - Telekom beltéri - Media Player - Erősítő.eARC ide vagy oda + bitek, de a hangnak nem tett jót. A mély mint ha elveszett volna.
Öszzegezve:A C1 rádobtam kicsit többet mint 500e és káosz, + a hiper MLA panel stb, sem hozza meg azt az érzést hogy ez tényleg megérte.
A következő váltás TV fronton (eddig 3-4 évente cseréltem) akkor lesz, ha ténylegesen olyat fog tudni amit leesik az állam, vagyis minden úgy működik ahogy kell + lehet hogy elengedem a LG vonalat.
-
mimic1979
aktív tag
LG G4 HDMI + kép beállítás,
Sziasztok,
Egy ideig küzdöttem a HDMI eARC funkcióval.
A végeredmény az lett hogy minden eszköz külön-külön HDMI porton megy a TV-be, és a hang eARC jön vissza. Hát ez sem segített teljes mértékben.- Hol van hang - hol nincs ... A vicc pl. Netflix előzetesnek nincs hangja, de a filmnek igen.
Az előzetes csak akkor szólal meg ha átváltok PCM-re.
- Telekom beltéri: csatornánként változik, de ugyanaz
És sorolhatnám! Ez szerintem nincs rendben.
C1-el soha nem akadt semmi sem össze.
Egy HDMI-erősítőtől és kész.
Az összes eszköz erősítőbe volt bekötve és hibátlanul működött. 10-es skálán egy gyenge 2-es.Kép:
C1-ről váltottam.
A demo videók alapján valóban látható a minőségi változás, de a filmeknél szinte semmi. Szó szerint elenyésző. Szerintem nem éri meg a többlet árat a G4.
Ez a film gyártók hibája, de így nincs értelme a hiper szuper készülékeknek, ha a tartalom minősíthetlen. -
mimic1979
aktív tag
válasz
Celtis #108226 üzenetére
Hát pont erre keresek valami pontos választ. A PS5 menüjében, illetve a Denon menüjében , erre vonatkozóan nem találtam semmit, de lehet hogy nem jó helyen kerestem. Ha valakinek van érdemi tanácsa azt megköszönöm
Az Adapter-t kihagyom szerintem. Legvégső esetben külön-külön bekötöm az eszközöket, a TV-be, és a Media Player illetve a PS5 is, eARC-on keresztűl kapja majda a hangot -
mimic1979
aktív tag
Üdv, Urak és estleg hölgyek...
A G4 HDMI eARC fejlemény.
Nem hagyott nyugodni. Úgy látszik hogy a PS5 vagy a Media Player bezavar.
Kihúztam minden az erősítőből, leválasztottam az erősítőt a TV-ről, majd újra...
Láss csodát! Működik ez eARC funkció teljes értékűen.
Ahogy átváltom az erősítőt TV bemenetre, a TV átvált automatikusan eARC kimenetre + a TV távjával az erősítő hangerejét is tudom változtatni.
A szerelőnek jeleztem, megköszöntem az eddigi teljesítményét. Esetleg ötlet ennek fényében hogy a PS5 miért bolondítja meg? Tiltsak le benn valamit stb? -
mimic1979
aktív tag
+1
A linkelt kábelhez nem kell semmi kiegészítő egység? Ugyanúgy bekötöm mint egy sima HDMI kábelt? Sorry.. De az előző hozzászólást már nem tudtam szerkeszteni. -
mimic1979
aktív tag
válasz
alaves #108166 üzenetére
Ha valakinek lenne 2,5-3m hosszúságban AOC HDMI kábele a közelben a jól jönne tesztre. Feleslegesen nem vennék még itthonra. HDMI kábelből legalább 5db. van itthon. Ahogy nőtt a rendszer úgy cserélgettem le őket.
+1
Megnéztem a linkelt weboldalt. Tipikusan minden egy kategóriába.
Nehéz lett volna még paraméterezni a termékeket.
HDMI tipusa: 2.0-2.1
AOC: Igen - Nem
Hossz: -
mimic1979
aktív tag
Tegnap felvette velem a "szerelő" a kapcsolatot.
Az LG support munkalapja alapján azonnal meg is rendelte hozzá, az új alaplapot, amit jövő héten amint megérkezik ki cserél a helyszinen.
Továbbá:
- Visszaállítottam a TV-t teljesen
- Szereztem egy LG Soundbar-t
- Teszteltem
- Elvileg egy méteres HDMI kábellel. Működött. + úgy hogy a TV távjával hangerőt is tudtam vezérelni. Elvileg a C1 is így működött a Denonnal.
- Ma ha lesz időm tesztelem a meglévő 3 méter hosszú kábellel is a Soundbart
- A kábel hosszt a szerelő mondta, hogy lehetséges mint hiba forrás, mert 1,5m felett már nem szabvány!?Ami érdekes, és még megfigyeltem.
Újra vissza állítottam alapra az erősítőt, majd csatlakoztattam a Denon-t hozzá.
A menűben ki-illetve bekapcsoltam az eARC funkciót, az erősítő kijelzőjén látszott hogy vált. Azaz az "auto" felirat ki és bekapcsol. A bemenetre mindvégig azt írja ki az erősítő eARC.
Tehát valami jelet csak kap a TV-től.A szerelő a PS5 gyári HDMI kábelére esküszik. Az 1- 1,5, számomra rövid, viszont a behúzott kábelek sem az 1000Ft. -os kategória.
Több darab is van itthon, ami elvileg 8K-HDMI.
Nem gondolnám hogy 8e-30e kábel között ekkora lenne a különbség.Egyszóval nem értem.
A régi C1-el ment a meglévő HDMI-vel. -
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Gulyopapa #108096 üzenetére
Teljesen mindegy ARC-vagy eARC
A furcsa benne hogy eltelik 2 perc megy a film némán, és egyszercsak "kattan" az erősítő és megjön a hang. Bár az hogy kattan nem igazán értem hogy miért van.
Ez nem C hanem G széria. Nem tudom hogy a HDMI panel különbözik vagy sem.
Illetve onnantól kezdve stabilan szól. Ha kábel hiba lenne akkor úgy gondolom sosem szólalna meg az erősítő.
Már az is megfordult a fejemben hogy az erősítőnél kell valamit átállani, de szinte már minden kombót kipróbáltam.
Megpróbálok egy SoundBart kölcsönkérni hogy esetleg azzal is csinálja. -
mimic1979
aktív tag
válasz
ndomokos #108093 üzenetére
Köszönöm. Átállítom a hangot. Próba...
eARC - funkció hiba.
Beszéltem az LG-vel.
Távolról beléptek, frissitettek, állítottak, és a helyzet ugyanaz.
Átváltok a kimenetnél eArc-re a TV hangszóróról, eltelik 2 perc, és meg jön a hang, addig semmi.
Felvették a munkalapot, jön valami szerelő és megnézi.
Annyi kérdésük volt hogy milyen hosszú a kábel: 3mLehet hogy ez a hiba, hogy túl hosszú. Számukra is elmondtam hogy a C1-nél ilyen probléma nem volt, de az Ő kedvükért kipróbáltam egy másik kábellel is. Ugyanaz a helyzet.
Ha bármi érdemit megtudok és megoldodik a hiba, akkor megosztom, addig együtt élek vele
, de azért egy G-szériától nem ezt vártam volna.
-
mimic1979
aktív tag
Sziasztok,
PS5 + G4 beállításra van valami egyszerű leírás valahol?
Most is működik de a Game Optimizer-nél a képmódot nem lehet váltan, kizárólag az std. van érvényben, az is mint ha inaktív lenne.
PS5 jele áthalad egy Denon X-3800H erősítőn.Válaszokat előre is ksözönöm.
-
-
mimic1979
aktív tag
-
mimic1979
aktív tag
Kicsit Off a téma, de némileg idevág.
Adott egy G4-es (1 napja lóg még csak a falon), és egy Denon X-3800H.
Az ARC van hogy működik van hogy nem.
Az elődje egy C1-es volt.
A C1-nél ahogy átváltottam azonnal megjelent a jel az erősítőn. (ugyanaz a kábel)
A G4-nél ez sajnos nem így működik.
Találkozott valaki hasonló problémával?Amit bekapcsoltam: CEC - OK.
Erősítőben már mindent engedélyeztem az ARC-hoz kapcsolódan.
Észrevétel: amikor összekötöttem a TV-vel az erősítőt a HDMI portot azonnal elnevezte PS5 játékkonzolnak, és nem az erősítőt ismerte fel.
Lehetséges hogy itt lesz a hiba?
A hang természetesen "áthaladásra" van állítva.Építő válaszokat előre is köszönöm
-
mimic1979
aktív tag
-
mimic1979
aktív tag
Noh.. Urak!
"Felszögeltem" a G4-est a falra. 65"
A C1 után látszik a gyári beállításokkal is különbség. Érdemes kalibrációval foglalkozni, vagy hagyjam a gyáriakat, pl. otthoni mozi, filmmaker mode?
-
mimic1979
aktív tag
Üdv.
Úton van felém egy 65" G4. Milyen fali konzolt vegyek hozzá? Kinálat az bőséges.
Építő válaszokat előre is köszönöm -
mimic1979
aktív tag
Sziasztok,
1. A G4-et berendelem elöbb-utóbb
Előbb: Ha már itthon lenne az is késő lenne...
Utóbb: Januárba ünnepek után lehet hogy mérséklődik valamelyest az ára?2. A gyári kalibrációk-beállítások mennyire használhatóak?
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Quadgame94 #106957 üzenetére
- Szerintem nincs...21-ben vettem. Semmi extra garancia nem volt akcióban.
Az MLA panel megéri felárat? -
mimic1979
aktív tag
válasz
Quadgame94 #106953 üzenetére
- Van olyan LG széria ami egyáltan MLA paneles?
Off: Mit érhet most a használt piacon egy 55C1 hibátalan állapotban? -
mimic1979
aktív tag
Üdv...
C1-ről C4-re van értelme váltani? Meg vagyunk elégedve vele, de most méretet is tudok már váltani, de nem égető. Esetleg várjam meg a C5-öt?
Az érdemi válaszokat előre is köszönöm.Ui.: vagy más gyártó felé mozduljak el, mivel már nem csak az LG gyárt OLED-et
-
mimic1979
aktív tag
Üdv Urak, és hölgyek.
Eljött az ideje hogy elengedjem a LG C1 55" tv-met, és leváltsam egy 65"-re.
Kérdéseim:
Maradjak az LG-nél?
Ha LG akkor mekkora, és milyen különbségek vannak a C3-és G3 között.Építő válaszokat előre is köszönöm.
Ui:
Mennyiért lehet most eladni egy LG C1 55" -öst ? Hibátlan állapotban van. -
mimic1979
aktív tag
Üdv.
Kérdésem a következő lenne:
Adott egy LG C1
Keresem a lehető legjobb beállításokat (fehéregyensúly, kontraszt stb.)
Ha erre van tapasztatalat hogy melyik áll legközelebb a tökéleteshez és kapnék egy linket azt megköszönném.Tudom, hogy a kalibrálás lenne a legjobb, de a közelben(Dabas) nincs senki, és amit eddig kértem ajánlatot, többe került az üzemanyag mint maga a beállítás.
Továbbá, a kérdésem az lenne, ha pl. Isf nappalinál beállítom a fehéregyensúlyt stb, azokból a beállításokból "dolgozik" HDR- ,DV , illetve Játék üzemmódban (PS5) anyagoknál vagy oda külön beállítás kell, és azt is be kell külön állítáni. Ha igen , és van arra egy jó link , újfent megköszönném.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
#72042496 #70042 üzenetére
Ez pontosan így van ahogy leírtad még sincs hang. Minden úgy van beállítva ahogy leírtad. Az input assign-ba látszik hogy ha a TV-t választom ki akkor mellette ott az "X".
Már szinte minden kombót kipróbáltam, de hang sehol. A TV-t természetesen átváltom ARC kimenetre.
Az erősítőben pedig az ARC engedélyezve illetve az egyéb lehetőségek is. -
mimic1979
aktív tag
Sziasztok! A házimozis témából átmásolva itt is felteszem a kérdést , hát ha talán itt többet tud valaki:
"
Végig mentem az LG C1 univerzális távirányító beállításán. Azaz a lépcsők:
Milyen eszköz: házimozi erősítő - ok
Milyen típus: Denon
Kikapcsolás teszt : Ok - működik azaz a tv távjával kikapcsoltam illetve bekapcsoltam az erősítőt.
HDMI2: eARC
Az erősítőben a bemeneteknél a TV-nél gondolom az "X" jelzi hogy ARC.
Átkapcsolva tv-re illetve különböző appokra : YT , Netflix, hang nincs továbbra sem. Az erősítőm nem támogatja az eARC ezért a tv-n is ki van kapcsolva marad a sima ARC kimenet.
Nagyon hülye lesz a kérdésem ezek után. Lehetséges hogy ez a kábel bár támogatja a 4K/120FPS lehet hogy az ARC-t nem?
Minden eszköz ezzel a típussal van bekötve: media player, beltéri, PS5, és az erősítő is a TV-vel."Olvastam , bekapcsolási , bekötési sorrendről, de ezek sem pontosak. Valakinek van erre ötlete, vagy inkább megoldása. Elég bosszantó.
-
mimic1979
aktív tag
-
mimic1979
aktív tag
Még egy kérdés:
A lánc : Himedia Q10 Pro (beállítás YCBCR 444/10bit )- Denon erősítő + B7
Érdemes a bemeneti címkét PC-re állítanom? Ugyanazen a HDMI csatlakozón van a PS4 is.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
yodamastah #27682 üzenetére
Manuális pixel frissités nem volt. A 4 órás már biztosan lefutott. A kép teljesen homogén teszt ábrákon.
-
mimic1979
aktív tag
Hát valahogy sehogy sem azt adja amit eddig.A bőr szín nagyon nem jó, és nem egy barátságos tónusa van. Ami elötte volt azaz az eredeti + a neten talált beállításokkal rendben voltak a szinek. Több mint egy évíg néztem az előző panelt, és ezen nagyon látszik hogy azok a beállítások nem az igaziak.
Valaki esetleg kalibrál ?
-
mimic1979
aktív tag
Üdv mindenkinek
Valakinek van egy jó beállítása B7V-hez? Kicserélték a panelt és valahogy amit az Rtingsen illetve Youtubeos videon találtam valahogy nem olyan mint az előző volt.
Ha valakinek van a közelemben (Dabas) Callman kalibráló és nem horrort kér érte akkor az is jelentkezhet nyugodtan.
-
mimic1979
aktív tag
Üdv mindekinek.
Jelentem a B7-hez van még csere panel. Ma legalább 40 perc alatt a csere amiben benne volt a le és fel szerelés a falra + a szerelő kóláztatása.
A rend helyre állt.
Garis csere volt téglalap betegség miatt.
-
mimic1979
aktív tag
Bejelentettem a garanciát a mai nappal.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Celtis #27399 üzenetére
Nem vissza élni szeretnék a garanciáva,l hanem megalapozott , látható hibát szeretnék bejelenteni. Jó magam is napi szinten garanciáztatok termékeket , és sok esetben nincs alapja. Lehet hogy nem is jelentem be, mert együtt lehet vele élni, mert tényleg csak Telekomos magenta szinnél lehet észre venni.
-
mimic1979
aktív tag
Üdv mindenkinek
Úgy látom hogy én is megnyerek egy ilyen "25%-os téglap" hibát. Garanciám még mindig van 1 év (LG B7 55").
Kérdéseim:-Garancia ha jól olvastam érvényesíthető?!
-A hiba még csak bizonyos szineknél vehető észre, ezért kérdem hogy menjek neki most a garinak, vagy várjak még vele?
-B7 panel cseréről olvasok a neten... Elérhető még ez a panel a garizáshoz, vagy Voucher? 400 felett készüléket, ezért talán azzal jobban járnék.Válaszokat előre is köszönöm
Ui.: még nem "zavaró" a jelenség
-
mimic1979
aktív tag
Igazából ha annyival többet adna a DV mint amennyi egy egyszerű androidos media player akkor nem biztos hogy nem vállaltam volna be. De akkora különbséget nem érzékelek. Persze jobb egy hangyányit, de nem 200ezres a különbség. Így is meg van oldva a lejátszás csak egyszerűsíteni akartam a lejátszást.
-
mimic1979
aktív tag
Az Allcast Premium nem akad meg. A free verzió 5 perc után megszakította a lejátszást . Igen MP4+ DV lejátszhatóvá vált. Nem kell több 100 ezres lejátszó. Sokan bízunk ebben hogy a közeljövőben elérhetővé válnak majd így is a filmek a Nmagos oldalon, és "profitálhatunk"némi képi anyagot DV támogatással.
-
mimic1979
aktív tag
Üdv mindekinek. Már próbáltam más fórumban is feltenni a kérdést ,de ide irányítottak.
Adott B7V+ Himedia Q10 Pro a többi összetevő nem releváns.
,
Kérdésem:A bemenet választó között látom a Himediát, mint hálozati megosztást.
A menü: Képek - Videó- Zene stb.Tallózáskor nem igazán látom a teljes mappa rendszert illetve a média player belső merevlemezét.
Használja valaki ezt a kombót, és esetleg tud tanácsot adni hogy hogyan láthatnám a teljes mappa rendszert, illetve milyen app kell hozzá. (Lehet fizetős is)
Amit szeretnék elérni : a Q10 Proról streamelni a filmet, hogy TV belső lejátszójával indítsam el filmet.
Miért? Virágföldi DV filmet játszanék le a TV belső lejátszójával.
Működik most is csak macerás az indítása a filmnek.
Jelenleg: AllCast Prémium telepítve , kitalózom a Q10pron a filmet (Pl.: Venom) és a belső lejátszóján keresztül indul. A sávszélessésggel , nem volt gond, minden további probléma nélkül megnézhető.
Építő , segítő hozzászolásokat előre is köszönöm
-
mimic1979
aktív tag
Üdv. mindenki!
B7V re van valakinek egy jó beállítása Dolby Vision-hoz? A fehéregyensúly is érdekes lehet , vagyis talán az a legjobban hogy a szinek passzoljanak. Hétvégén megnéztem két DV-s filmet de valahogy a HDR természetesebbnek tünt mivel, nem állítottam semmit, azaz csak a gyári beállításokat próbáltam.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Partizan182 #17602 üzenetére
Sziasztok!
Adott a B7V , és nem igazán van időm , energiám arra hogy állítgassam próbálgassam, van hogy napokig nem is kapcsoljuk be, de a fórumot szívesen olvasom.
Kérdésem hogy az emlegetett Active HDR hogyan kapcsolom be, és hogy egyáltalán jó az nekem? -
mimic1979
aktív tag
Van olyan IOS applikáció ahol a TV rendszer menűjét el lehet érni? Konkrétan az érdekelne hogy a bemenő jel részleteit meg tudjam nézni.
Fps? Szinmélység 8bit-10bit? Felbontás? stb -
mimic1979
aktív tag
Üdv
Olvasgatom az Atmosos hozzászolásokat, és a véleményem az hogy ténylegesen szebben szól a tv amikor Atmos jelet kap , és igen létrehoz némi "virtuális" hangkeltőt. Természetesen ez nem helyettesíti a házimozi által életre keltet hangképet. Szal,van össze hasonlítás képem, mivel ki van építve az Atmos itthon, DE tényleg jól szól a TV-n is, jobban mint egy normál PCM sztereó
Másik ! Szerintem nem feltétélen a magassági hangokra kell gondolni egy Atmos hangsávnál, hanem egy komplex rendszerre! Azaz ahogy azt elöbb leírta valaki,Objektum alapon kell végig gondolni, és ez hozza elő a tényleges hangképet.
Lehet firtatni , hogy a Tv nem fogja a teljes képet reprodukálni, de a B7 (az enyém) tudja, ki jelzi, hogy mit dekódol, és akinek nincs házimozija, és nem vár el egy moziteremnyi hangzást, annak garantálom hogy tetszeni fog!
-
mimic1979
aktív tag
válasz
Strezi #15080 üzenetére
Ezzel sajnos tényleg így vagyok én is. Adott egy UHD-BD film, amit szeretnék át streemelni, de a B7 szerintem nem tudja lejátszani. Az MKV pedig zsák utca DV esetében. Sőt .. Találkoztam olyannal hogy elindítottam a filmet (stream media lejátszóról) és nem enged beletekerni.
-
mimic1979
aktív tag
Beállítottam hogy kikapcsolás után végezze el a pixel frissitést. Az első alkalom kikapcsolás után, ki írta h a pixel frissités sikeres befejeződött, viszont ma bekapcsoláskor nem jelent meg a felirat. Akkor mindig újra be kell állítani vagy mi a szösz?
A logok, és egyéb statikus dolgokat a szolgáltatok beállíthatnák h áttetszőek legyenek , mivel így kárt tesznek számunkra felhasználóknak. Ez szerintem egy érdekes megvilàgítása lehetne az Oled tvk beégésének. Arról nem is beszèlve hogy ha már áttetszők lennének a logok 2 perc után levetnék, majd 2 perc után vissza de pl. a másik sarokba
-
mimic1979
aktív tag
Bocsánat telefonról írtam
-
mimic1979
aktív tag
Én azt hittem hogy ez egy alkalmas történet:
Oled panelbeállítások/ indítás ha tv ki van kapcsolva. Itt nincs ki - be kapcsoló. Ha rányomok: Be van programozva hogy a pixel frissítő elinduljon, amikor Ön legközelebb kikapcsolja a Tv-t.
A legközelebb szerintem egy kikapcdolás erejéig van szerintem. De beállítottam. Próba -
mimic1979
aktív tag
válasz
Partizan182 #14307 üzenetére
Hát ezt sajnálattal hallom hogy a B7 nem részesűl ebből.
-
mimic1979
aktív tag
Az automata kalibrálásra gondoltam
-
mimic1979
aktív tag
Olvastam mostanában hogy a Calman féle kalibrálás lehetséges LG OLED tv-nél? Valaki alátámasztja ezt vagy esetleg hülyeség az egész? Ha mégis igaz lenne van valaki aki ezzel foglalkozik?
-
mimic1979
aktív tag
válasz
bandi0000 #14275 üzenetére
Megnéztem az idei OLED-ekből egy párat, de a kérdés azért furdal hogy hova lehet ezt még fokozni. Van egy alap 55" B7-esem , de nem tudok képminőségben már sokkal többet elképzelni, főleg hogy a nyers anyag is eléggé szánalmas UHD BD. Hiába tudna többet is kihozni magából egyszerűen a mozik 80%-a szerintem lényegesen gyengébb mint amit ki lehetne hozni a megjelenítővel.
-
mimic1979
aktív tag
Üdv:
Nem olyan rég vettem egy B7-st-
Az alábbi videók alapján beállítottam:
https://www.youtube.com/watch?v=4hlF8ByW-Rg
Ez szép és jó egy Standard SDR- HD adáshoz, 1080P stb.
Viszont kerestem egy jó beállítást : GAME - GAME HDR-re, illetve Dolby Visionre, de nem igazán találtam.
A technicolor részről szinte semmit se tudok ha ebbe valaki tud bármi felvilágosítást adni azt megköszönöm, illetve arról hogy az "éjszakai' pixel frissitést milyen gyakorisággal kell el végezni. Az utobbi működése és érdekelne, hogy miről is szól , illetve a túlzott használata nem okoz kárt.
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!