- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
9300 - 9201
68483 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
-
kenand
veterán
Home Assistant Dockerben fut, Domoticz Jadahl, de a csomag fordításon nem segítene a a Docker (VM-ben megy akkor ott lehet)
-
spider23
senior tag
Van egy 433-as CO érzékelő és egy füst érzékelő. A füst érzékelő a test gomb nyomásra adja szépen a jelet amit a Sonoff Rf Bridge lát.
Viszont a CO érzékelő jelét nem látja csak Rfraw 177 en látszik a következő ha a test gombot megnyomom:
20:16:47 MQT: tele/sonoff_rf/RESULT = {"RfRaw":{"Data":"AA B1 04 023A 0604 0186 3494 3818181819090909081819090819081908181818181819090A 55"}}
20:16:48 MQT: tele/sonoff_rf/RESULT = {"RfRaw":{"Data":"AA B1 04 0258 05E6 01AE 348A 3818181819090909081819090819081908181818181819090A 55"}}
20:16:49 MQT: tele/sonoff_rf/RESULT = {"RfRaw":{"Data":"AA B1 03 024E 05DC 348A 28181818190909090818190908190819081818181818190908 55"}}
20:16:49 MQT: tele/sonoff_rf/RESULT = {"RfRaw":{"Data":"AA B1 04 0258 05DC 01AE 348A 3818181819090909081819090819081908181818181819090A 55"}}Jól sejtem hogy akkor ennek a jelét nem fogom sehogy fogni?

-
Chal
addikt
-
vampire17
addikt
-
tomigonzo
aktív tag
akkor lehet valami a router bealliasaimnal lesz elasva, szolgaltatoi vaak bridgben, Apmlifin emg elmeletileg jo a port atiranyitas,
de ahogy a soraid kozott kiveszem (es mar mas ugyben tapasztaltam) lehet, hogy ez a Synos megoldas felejtos egy ilyen projekthez :S (en is par xiaomi motyot es shelby okositokban gondolkodtam, Alexaval megfejelve),
-
kenand
veterán
Lehetne, de megtetszett a Synology mint NAS felület, jól is működik 2 kamera is megy a Surveillance stationon
Láttam majd fut rajta a Domoticz és akár a home asistant is. Később derült ki, amikor a Xiaomi BT szenzorokat próbáltam hozzáadni, hogy Synology+Domoticz alatt nem nagyon megy. (olyan csomagok kellenének amiket a Synology korlátozott Linuxára nem lehet feltenni) Home assistant alatt viszont mennek, oda meg SSL lenne jó a jobb felülethez, pushover szolgáltatáshoz stb...
Na mindegy, egy amlogic TV box is átalakult már ARMBIAN-ra, azzal is próbálkozok, sőt kipróbáltam már egy másik Xplenologyra VM-et tenni és teljes Ubuntut futtatni....
De PIzerow-t is kipróbáltam, most azzal is megjártam mert úgy tűnik nem szereti ha megy a belső BT és Wifi is, egy idő után akkor nem lehet SSH-n rálépni, pedig a BT-MQTT broker megy, nodred fogadja az üzeneteket...De hamarosan azt hiszem hónapokra félreteszem, mert jön a tavasz és nagyon sok dolgom lesz, nem érek rá számítógépet buherálni...
#9293) tomigonzo
Én androidos appal no-ips-s DynDNS-sel rá tudok menni...
-
tomigonzo
aktív tag
-
yogee
tag
quickconnecten keresztul azt ered el aminek van a synon sajat kezelofelulete. domonak nincs, azt csak bongeszobol ered el. akkor mukodne a dolog, ha synon lenne webbrowser dsm, amivel a lanodon tudnal bongeszni. korabban en is kerestem de azt talaltam h nincs es biztonsagi okok miatt nem is tervezik...
-
vampire17
addikt
Szabad kerdezni, hogy ilyen esetben miert DSM-et hasznalsz? Mivel Xplenology, ezért gondolom custom hardware. Nem lehet alternativa igy pl egy openmediavault?
-
tomigonzo
aktív tag
-
UberMutant
őstag
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Adott egy (vagyis ketto
) valtokapcsolo, amit Shelly-vel okosítanék. A gond, hogy csak a benti oldalon van Nulla (alatta van egy konnektor), viszont a "vege" a kornek a kinti kapcsolo.Ahogy nezegettem, ilyen kapcsolaskor a vegere kell tenni a Shelly-t. Meg lehet valamilyen kotessel azt csinalni, hogy ne az utolso kapcsolohoz keruljon a Shelly?
-
ojb
tag
-
tomigonzo
aktív tag
Nalam HA nm jatszik, mert 112 synom va, arra kisse bonyolult lenne felbutykolni (a kovetelmenyek miatt), ezert is maradnek ennel.
Domoticz szepen mukodik, belso halon siman elerem nasip:8084-n, de hiaba van atiranyitva a routerben ez a port, sehogy nem tudom elerni kivulrol, pedig a nas-t elerem mind browsebol, mind pedig a syno appokkal.
Megkoszonom ha van valakinek otelete, hasonlo szituaciora. -
ojb
tag
-
koala69
tag
-
kenand
veterán
-
tomigonzo
aktív tag
-
kenand
veterán
Ha állítsz be DynDNS-t és a Synology beállításoknál is megadod, portot megnyitod a eouteren Domoticz működik kívülről. Home Assistant SSL ami nagyon problémás....
(#9279) Chal
Köszönöm akkor, ha megjön a 3. bridge azt megpróbálom flashelni és kap még egy esélyt....bár tavasszal felfüggesztem a további hackelést/okosothon bizergálást, nem érek rá... rengeteg kinti munkám lesz megont...
-
tomigonzo
aktív tag
Hasznal valaki Domoticz-ot Synology-n? Egy kis segitsegre lenne szuksegem (kulso eleres temakorben).
Ui.: iOS appot hasznalja valaki elereshez? Alternativak? MEgoldasok? -
Chal
addikt
Keress rá a hsz-eimre, ugyanezzel szívtam (Marantec garázskapu motor, illetve annak a távja, szintén olyan fajta ami fix kódos, és 2 dolláros kínai szarokkal lehet 3 sec alatt klónozni, Sonoff RF bridge-el mégsem ment). Természetesen kell a custom fw az RF chipre is, egyébként mi értelme lenne a létezésének/fejlesztésének? Nálam a gyári RF fw-vel (az ESP részen Tasmotával) konkrétan semmit nem látott, még a led sem villant fel. Portisch féle RF firmware flash után már láttam a kódokat, de továbbra sem működött, bárhogy próbáltam konvertálni. Végül Portisch két múlt heti bugfixe oldotta meg a dolgot, azóta tudom nyitni a kaput (sőt, kapukat, mert ugyanezzel a távval megy a kerítéskapu is).
-
kenand
veterán
-
Degeczi
nagyúr
-
kenand
veterán
Csak kíváncsiságból megpróbáltam a 433-as garázsajtó és kapu nyitómat (amivel broadlink pro-val már olyan sokat kínlódtam) betaníttatni Sonoff gateway-jel egyelőre gyári SW-val, de nem hajlandó megtanulni a kódot, vagy 10x megpróbáltam. Így van értelme a Sonoff bridge-re custom FW-trakni? A hw ugyan az lesz.
Az a furcsa az egészben, hogy egy olcsó 2.5 USD-s kínai tanulós 433-as táv simán átkopizza egyből és működik is...
-
Kiskopika
senior tag
igen köszönöm, már rájöttem, de éppen ebben a percben oldottam meg domoticz alá az alexa tts:
1) Install jq from https://stedolan.github.io/jq/download/ by using command sudo apt-get install jq
2) Download script from https://loetzimmer.de/patches/alexa_remote_control.sh (via blog https://blog.loetzimmer.de/2017/10/amaz ... -echo.html) and placed it in /home/pi/domoticz/scripts/
3) Set permissions on the script to 777
4) (sudo chmod 777 /tmp/.alexa.login) ?neccessary? was not needed second time
5) (found the Dot on the german Amazon Site, my devices ) ? don't know if it matters, see note above
6) switch off 2-way authentication on Amazon
7) login to Rpi desktop, using VNC viewer. For me, I had to completely re-install, from RASPBIAN STRETCH LITE to RASPBIAN STRETCH WITH DESKTOP, because I could not get the desktop going from stretch lite
8) add this extension to Chromium https://chrome.google.com/webstore/detail/cookiestxt/njabckikapfpffapmjgojcnbfjonfjfg
Then goto https://alexa.amazon.com/, login to amazon, and run the extension.
Paste the text into /tmp/.alexa.cookie and you've bypassed captcha's and possibly 2fa.
more info: https://github.com/thorsten-gehrig/alex ... /issues/10
9) test the script;
/home/pi/domoticz/scripts/alexa_remote_control.sh -e speak:'hello, this is perfect'ez alapján, nem hazudok elsőre nem ment, de 3-4 próbálkozásra összejött és most szépen kimondja amit beírok neki. Németül tökéletes, magyarul kis akcentussal de egész érthető, mint egy külföldi

Más a szenzorokhoz kapcsolódva, ma délután kihúztam a gatewayt és visszadugás után most megy minden ahogy kell, és remélem így is marad
-
Zsötie
tag
-
ojb
tag
-
ojb
tag
Néhány kulcs szó a kereséshez:
[RFXCom] Gyári profi USB-s megoldás, de cserébe drága.Nagy eszköz ill. protokoll ismeret. Ad-vesz.
[RFLink] DIY USB-s megoldás, "Gyári" vagy, ha kicsit visszaolvasol az utóbbi időben többen megépítették olcsóbban WiFi-vel. Nagy eszköz és protokoll ismeret. Ad-vesz.
A már említett SonOff RFBridge custom firmware-al. Nem ismerem annyira, de úgy tűnik ígéretes, fejlesztik. Ad-vesz Főként kapcsolásban, vezérlésben erős.
RTL-SDR alapú RTL_433 Erősen felfutó eszköz és protokoll ismeret , de csak vesz!!! -
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
Nem, nem mindegy.
Elhangzott 1 darab kérdés. Egyetlen kérdés. Nem szórakozni akarok, nem tesztelgetni és nem extra generált problémákat megoldani. Remélem így már átmegy, hogy amit szeretnék az egy elszívó kapcsolása. Nem pedig kalibrálgatás, tesztelés és reménykedés. Köszönöm, hogy megérted

-
UberMutant
őstag
egy páraelszívó kapcsolásáról van szó, nem a mona lisa tárolására szolgáló raktárról.
tökmindegy mennyire leng, ha meg akkora a hiba, akkor az nem szenzor, hanem valami egészes más, mondjuk randomgenerátor -
Tikakukac
titán
Fölöttem megírták ez miért lenne fontos. Fix offset dolgokkal még elvagyok, de ha kellően szépen ringatózik ide-oda, akkor kenhetem a hajamra

-
Degeczi
nagyúr
Ideális esetben, ha fixen csal... de gyakran nem nem állandó a hiba mértéke, így korrigálni sem lehet értelmesen
-
UberMutant
őstag
-
Tikakukac
titán
-
kenand
veterán
-
Tikakukac
titán
-
kenand
veterán
-
Tikakukac
titán
Sonoff páraérzékelője mennyire pontos? Fürdőben kapcsolgatnék vele ventilátort

-
kenand
veterán
-
Kiskopika
senior tag
Nem is lenne baj ha a kerek hibas lenne legyen, de mert torli random az egyik mozgas erzekelot a mihome appbol? Ee ha vissza rskom ujra torlesre kerul. Kapott egy updatet a gateway mikor felraktam a homeroket lehet ujra rakom este az appot, de nagyon bosszant a dolog es nem tudom a miertet.
-
kenand
veterán
-
Kiskopika
senior tag
Segitsetek megfejteni kerlek titeket hol a hiba? Csutortok hozza adtam a rendszerhez egy xiaomi kerek es bt kijelzos homerot. A kerek orankent leszakadtba domoticz alatt offlinenak mutatta a bt es gond nelkul megy es jelent a domo fele 10 percenkent. A kerek rendre leszakad kiveve szombaton amikor majd 24 oran at birta. Aztan vasarnap elkezdett a kinai holgy random beszelni a gatewaybol, a lerek megint leszakadt de nem is vacakoltam tovabb kivettem az elemet elraktam a holgy elhallgatott. Ma reggel ujra rakezdett a holgy es most a honapok ota hiba nelkul uzemelo mozgas erzekelo szakadt ki a rendszerbol. Raneztem a mihome appra es nem hogy offline de torolve is lett az appbol a kerek homerovel egyutt. Ujra hozzaadas utan az elso kikapcsolasra ujra leszakad.
Mi folyik itt? A mijome ott semmire nem hasznalom csak eszkoz hozzaadasra -
kenand
veterán
Találtam egy ilyet is, nem részletes a leírás de gondolat ébresztő...
-
Ap3x89
aktív tag
köszi a segítséget akkor váltok valami másra, nem igazán néztem még utána másik megoldásnak ez egyszerűnek tűnt azért választottam az rm prot.
ezekről amiket írtál nincs valahol egy összefoglaló, hogy melyik mit tud stb?köszi
-
kenand
veterán
Igen Kerui official store
Nem tudtok megbízható RF kód küldőt, Braodlink Pro2 katasztrofális. Nagy nehezen csak megtanítottam és megvannak a kódok, de bizonytalanul működik..
A 2-3 USD-s tanítható táv könnyen átveszi az RF 433-aS kódot és 100%-ban működik...miért megy ez ilyen nehezen a Broadlinknek? Kínával is kommunikál?
(#9251) Ap3x89
Sajna nagyon béna a Broadlink pro különösen RF kódok átvételében, kb. 10-re sikerül és dugd közvetlenül elé.
De ha meg van a kód akkor sem biztos, hogy működteti... parancs kiadásban sem erős... -
UberMutant
őstag
-
Ap3x89
aktív tag
Sziasztok!
otthon a redőnyök távirányítását szeretném megoldani broadlink rm pro+ al.
a redőnymotorok 433mhz en mennek. és egy MV-TR006D táviránítót használok hozzájuk.
Valamiért nem tudom rátanítani a távirányító gombjait az rm pro ra.
Régióprobléma vagy mi elhet a baj?
Találkozott már valaki hasonló problémával?Köszönöm előre is a segítséget!
-
stickermajom
addikt
-
nyirzoz
aktív tag
Openhab-al és egy Sonoff TH16-al kapcsolgatom a gázkazánomat.
Létrehoztam egy rules fájlt és abban crontab-bal időzítve indítom vagy állítom le a kazánt.
Szükségem lenne a Habpanel-en egy grafikus felületre, ahol a családom is könnyeden tudná be állítani a nap,idő,ki,be időzítéseket.
Amit találtam eddig virtuális termosztátokat nekem bonyolult és bár tartalmazza a scheduling time-ot,
én nem tudom kihámozni a rengetegből ami nekem kellene.
Itt található egy, amihez hasonló jó lenne, de csak az időzítő része.Valaki tudna egyszerűbb megoldást?
-
UberMutant
őstag
-
fo_di
őstag
Sziasztok,
Valaki futott már bele a Koogeek KH01CN (egygombos, nem dimmelhető), KH02CN (kétgombos, nem dimmelhető) és KH03CN (egygombos, dimmelhető) kapcsolókba?
Elvileg EU kompatibilisek. Vajon Tasmota dobható rájuk? Nem találtam róla infót, de elég gyanús, hogy egy esp8266 van benne
Most alin kb 35-40 dollár körül láttam -
ojb
tag
Most gondolkodom rajta, lehet megérne egy próbát ezen ezközök "okosítása" természetesen a szokásos és bevált 433MHz-s door sensor felhasználásával...
Nekem is van kínai 433-as, de valamiért én is csak a Honeywell-ben bízom. -
stickermajom
addikt
-
ojb
tag
-
ojb
tag
Ha XC... vagy XD100, akkor már okos az. Csak az a baj, hogy Honeywell-ül beszél 868MHz-en
-
tboy72
aktív tag
"Ami fontos, hogy elemcsere után megváltoztatja az ID-ját, ezért macerásabb a használata, mert új csere eszközként kell felvenni. Ennek hatására természetesen az idx is változik pl Domoticz-ben."
Helló!
Node redben nem tudnál összedobni valami szkriptet, hogy ott alakítsa át a vett adatokat és fix idx-el küldje tovább a domoticzba? -
Janaboy
veterán
-
stickermajom
addikt
-
ojb
tag
Ez aránylag jó pontosságú, hőmérséklet és páratartalom mérésben is. Az ID-je állandó (elemcsere után is ugyanaz marad) Valami elem takarékoskodás miatt a frissítési időköze változó. (60 - 300 sec) A logikájára nem sikerült rájönnöm eddig. Jelzi és elküldi az elem állapotát is. Occo!!!
Ez fix 35 másodpercenként küld adatot, ezért pl fűtésvezérlésre jó lehet.Nem tud elem állapotot küldeni, viszont van LCD kijelzője. Pontossága hasonló, mint az előző. Ami fontos, hogy elemcsere után megváltoztatja az ID-ját, ezért macerásabb a használata, mert új csere eszközként kell felvenni. Ennek hatására természetesen az idx is változik pl Domoticz-ben.
Én Banggoodrol rendeltem őket, de van "mindenütt" Ezeket az eszközöket ,azért szeretem a Banggoodról rendelni, mert az esetek nagy részében van szó a visszajelzésekben arról, hogy RFLink ill. Domoticz kompatibilisek-e
-
Janaboy
veterán
Koszi, nekem szobakba (is) kellene.
Ha o ajánlotta akkor biztos tudja a páratartalmat is mérni.Ubermutant ott van alin olcsóbban, meg Domoticz képet is raktak fel

-
UberMutant
őstag
várható feladás március 11...
-
stickermajom
addikt
-
Degeczi
nagyúr
-
stickermajom
addikt
-
Kiskopika
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
De az nyilván csak Alexa beállított nyelvével működik, és ott magyar nincsen. Vezérlésnél rendben is van, legalább kisebb az esélye, h félreért vmit, de hangbejelentés sokkal barátságosabb, ha magyarul történik, ezért ilyen célra inkább hangszórót kötöttem a házautomatizálást futtató számítógépre, és azon a Google TTS szolgáltatással magyarul is be lehet jelenteni dolgokat, tök jó

-
IG55
senior tag
Totál kezdőként próbálkozok a blocklyban a meglévő sunset vagy sunrise értékekhez hozzáadni x percet, és aztán ezt az eredményt megadni valamilyen feltételhez. Úgy látom erre semmi esély. Az egyik szöveges script nyelvet kéne használnom? Dzvents-re nincs valami jó oktató oldal?
Egy Yeelight lámpát akarnék programozni, ha lehet úgy, hogy fényerőt, színt is meg lehessen adni. -
kenand
veterán
Hát csak úgy teszteltem, hogy a teszt gombot megnyomtam, Szénmonoxidot csak nem akarok termelni...régi lakásomnál a turbós kazánhoz oda tarthatnám, egyszer talán elviszem oda..
(#9228) Zsötie
Köszönöm rákeresek
-
Janaboy
veterán
Ojb egy kérdés feléd (is): ha van RFLink akkor melyik elemes hőmérőt ajánlod? ami visszaad páratartalmat is?
Ha jól értem azzal olcsóbb megoldani, mint wemos d1 mini meg bme280 stb.
És gondolom az elem is tovább bírja.Amúgy működik az RFLinken a 2.4GHz is, legalábbis az egyik ilyen "tárcsás" ledvezérlő jeleit simán vette.
Viszont az OBI-s mennyezeti ledes lámpáét nem vette se MI módban se NODOban
-
Zsötie
tag
-
tboy72
aktív tag
-
stickermajom
addikt
-
Kiskopika
senior tag
Sajnos nekem is, ma 16 orakor megint feladta a harcot. Kar erte...
-
supercharley
tag
Nem akarlak elkeseríteni, mint írtam nekem is volt ilyen problémám, de hogy megoldódott mikor kintről behoztam az eszközt a lakásba! Most ránéztem, és kiderült hogy nem oldódott meg a probléma, már hetek óta nem ment az eszköz, csak nem vettem észre! Ma újra párosítottam, és néhány óráig ment, aztán megint szétcsatlakozott! Én is kitámasztottam az elemet, hátha az segít, de nem! Hibás lehet ez az eszköz!
-
kenand
veterán
Saját tapasztalatom írom le, én sem vagyok profi, de ez utóbbi 1-2 hónapban sokat bajlódtam vele.
Domoticz/Home assistant esetén legegyszerűbb a Xiaoomi Zigbee-s szenzorait használni a Xiaomi saját gateway-e közbeiktatásával (esetleg lehet helyette Zigbee2Mqtt gatewy-t használni, de azt neked kell előkészíteni). Xiaomi BLE szenzorait (LCD-s kerek hőmérő, növénymonitor) a home assisant jól kezeli, de Domoticznál elég macerás, és bizonytalan. Bluezt kell fordítani stb.
Domoticz hisztis ha több Xiaomi gateway van (pl nagy a terület), Home assistant szépen elboldogul többel is.Home assistantban többet kell scriptelni, config fájlt írogatni, ha szebb felületet, vagy értesítést akarsz SSL kell, azt bizonyos platformok alatt (pl Synologyn futó home assistant) nagyon nehéz megcsinálni
(#9222) Kiskopika
Én is örülnék olyannak ha Alexa szólna ha valami riasztás történt:
Pl Xiaomi Gáz /füst szenzornál szólna. (bár remélem soha sem lesz rá szükség), vagy kerui Co szenzort összehoztam egy Sonoff 433-as gateway-jel, ha riaszatás van a gateway veszi, sajna a geteway riasztást nem lehet IFTTT-vel összehozni, érdekes Alexa látja a virtuális gateway gombot de nem megnyomatnom kellene vele, hanem szólnia kellene ha a virtuális goomb "megnyomódik" . piit rákeresve nem láttam erre megoldást. -
Kiskopika
senior tag
Probalkozott mar valaki Alexaval tts-t bemondatni? Szeretnem ha bizonyos esemenseknel Alexa mondana, hogy mi tortenik. Lehetseges ez, alternativa meg a xiaomi gateway hangszoroja de alexanak jobban orulnek
-
Kiskopika
senior tag
Nah nem akarom elkiabalni de ugy nez ki megoldodott. Elem gond volt. Gyurtam egy kis alufolia darabot a gombelem es a felso erintkezo koze es azota nem szakadt meg a kapcsolat. Valoszinuleg mikor kezbe vettem megnyomni a gombot a hatlap mindig annyit feszult hogy epp jo legyen, de mindegyis ha jo marad
-
Janaboy
veterán
-
layerke
aktív tag
-
BullZeye
veterán
-
tboy72
aktív tag
-
Janaboy
veterán
-
Janaboy
veterán
-
Degeczi
nagyúr
"Nem kapcsol ki "Aut." módban páratartalom elérés után" - persze, h nem, hiszen mit írtál feltételként: ha a pára<=50 és 9 előtt vagy 20:15 után van - azaz napközben sosem...
Az "és" helyett "vagy" kell oda.
(de ne érjen meglepetésként, h napközben a kézi indítás sem fog működni, hiszen a bekapcsolás utáni következő kiértékelésnél ez az időkörlát rögtön kikapcsolja) -
tboy72
aktív tag
Egymásnak ellentétes parancsok vannak benne!
Az első "if"-nél a time-nél and kellene, mert így egyfolytában be van kapcsolva, ugyanis a feltétel a nap 24 óráját lefedi!
A 3. "if"-nél felesleges a time feltétel, mert így az is az egész napot lefedi. ( mindig több az idő, mint 0 óra)
Ja és a kikapcsoláshoz is ugyanazt az időintervallumot kellene megadni, mint a bekapcsoláshoz, mert csak akkor fogja a szkript lekapcsolni. (bár ha bizonyos szint alá máskor sem akarsz párátlanítani, akkor meg felesleges bele az idő is.) -
zambozoli
aktív tag
-
stickermajom
addikt
-
Chal
addikt
Villanyszerelés "from zero to hero" kérdés: van egy olyan kapcsolócsoportom az egyik falon, amiben van egy nyomókapcsoló is, hozzá impulzusrelé a kapcsolószekrényben. Erről a kapcsolóról vételezhetek nullát büntetlenül? Egy wago-val elosztanám a rajta levő nullát, és arról átállnék vele a szomszédos fali szerelődobozokba, hogy az azokba kerülő Shellyknek legyen nullájuk (ezek normál billenőkapcsolók, és más lámpákat vezérelnek). Az impulzusrelé típusa: Merlin Gerin Multi 9 TL (15510).
Logikusan végiggondolva simán okénak tűnik, de kicsit bátortalan vagyok, nem kötöttem be soha impulzusrelét (bár a rajzok alapján logikus, és nem egy rakétatudomány), így inkább kérdezek, az a biztos.
-
vampire17
addikt
En paratlanitashoz hasznalom, de az elv ugyanaz:
Ha az "On/Off" ot egy felhasznaloi valtozora csereled, amit megfelelokepp felparameterezel (a tureshatarokon kivul, ugymint ido, beallitott paratartalom etc... ne kapcsolja a felhasznaloi valtozo az igazi kapocsolot), akkor a manualis kapcsolasod sem fogja osszezavarni a scriptet.
Amugy ez csak az en velemenyem, de szerintem a manualis kapcsolasoknak (foleg paraelszivasnal) nem igazan van ertelme. Ha jol van beallitva minden parameter, nem lesz ra szukseged. Gondolj bele, ha pl beallitod, 50%-ra ugyis elindul ha folotte van, ha meg alatta, minek inditanad?

-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Következőt szeretném megoldani:
Mosókonyhában és a fürdőben van egy - egy axiális fali elszívó ventillátor. Mindegyik kb.100m3/h légcserét tud. Mivel a ház szinte minden ablaka el van látva tokszellőzővel szeretném a két ventillátorral kiszellőzetni a házat, ha a rel. páratartalom nagyobb mit kb. 55-60%. Ezt a szellőztetést azonban csak 9:00 és 18:00 között tehetné meg automatkusan. A fenti időtartományon kívül és akár belül is egy fali kapcsolóval esetenként szeretném elindítani a ventillátorokat manuálisan, ha szükségesenek vélem.Ehez a köv hardvert gondoltam:
Végrehajtó: 1db Sonoff Basic
- GPIO1-re egy DHT22 kötve
- GPIO14-re egy külső normál kapcsoló kötve.Tasmotában SwitchTopic 4-re állítva
SwitchMode1 "0"-ra állítva
GPIO14 09 Switch1 -re állítva.A működéshez Blocklyban összeraktam pár sort, de nem működik renden.

Blockly "Time"-ra állítva: Nem kapcsol ki "Aut." módban páratartalom elérés után, "Manuális" módban a kikapcsolási késleltetés után.
Blockly "Device"-re állítva: kattog a relé. Kimegy rá egy MQTT ON-OFF amit nem tudok hogy miért következik be.
Mit rontok el? -
ocso
tag
Nekem is ezt produkálta 2 kerek hőmérő is a 7-ből. Mindent kipróbáltam már velük (2 különböző gateway, reset, elemcsere, stb), de mindig eldobta őket. Garanciában végül kicseréltettem. Ami furcsa volt, hogy ha megráztam a hőmérőt, akkor újracsatlakozott, ezt jelezte a gateway is kínaiul. Így valami érintkezési hibára is gondolok.
-
kenand
veterán
Zigbee-s Ecozy termosztátal van valakinek tapasztalata?
Gondoltam kipróbálom, de ahol néztem szidták nagyon, hogy megbízgatatlan... -
Janaboy
veterán
-
Chal
addikt
-
BullZeye
veterán
Mivel tesztelted, hogy jó e?
SD kártya előfordulhat, már régóta benne van, kérdés, hogy ez 100% proci használatot eredményez ilyenkor?
-
stickermajom
addikt
-
Chal
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
9300 - 9201
68483 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Robot fűnyírók
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple MacBook
- Renault, Dacia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB Blue - Karcmentes állapot - 90% akku
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- MacBook Pro 14" M4 16 GB RAM, 512GB SSD, Silver - 27% ÁFA (0436AB)
- (865.000Ft+ÁFA/GARANCIÁVAL) MSI GeForce RTX 5090 GAMING TRIO OC 32GB GDDR7
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak úgy tesztben is érdekelne, gyári spec. alapján minden jó mindig. Tesztet meg amit találok ott virít, hogy ja, szernzort nem rendeltünk, de biztos jó
Ezt meg hogy.

Alin én az összeset sold out-nak látom.