Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
IG55
senior tag
Üdv!
Lakás riasztóval összefüggő kérdésem lenne. Van egy kiépített 3 mozgásérzékelős riasztó a lakásban (vezetékes kiépítésben). Távfelügyeletre is volt már bekötve, most éppen nincs. A kezelőpanel valami Satel márkájú lehet, ez van ráírva.
Ezt szeretném úgy átalakíttatni, hogy az érzékelők helyére kamerák kerülnének, a kezelőpanel pedig rendelkezne Wifi-val, rögzítő funkcióval, ilyesmikkel. Budapesten tudnátok ajánlani valakit, akit meg lehetne bízni ilyesmivel? esetleg én magam is ki tudnék építeni egy ilyent? Be tudnátok linkelni kamerákat, kezelőpaneleket, amelyek alkalmasak lennének?
Köszi! -
IG55
senior tag
Üdv!
Saunier Duval Themaclassic f25e kazánhoz szeretnék RF thermosztátot kötni (esetleg Wifist). Milyen interfészen tud kommunikálni a kazán? Olvastam itt relé kapcsolásost, Openthermet. Érdekelnének olyan extra funkciók, mint hőmérséklet, páratartalom loggolása. Olyan RF thermosztát létezik, ami telefonos appról is vezérelhető, mint a Wifis fajták?
Jelenleg ilyen thermosztátom van: Eberle INSTAT 2 -
IG55
senior tag
Keresek egy olyan írást, ami bevezeti a kezdőket az okosotthon világába. Összefoglaló jelleggel, milyen dolgok valósíthatóak meg a segítségével, mi szükséges ehhez hardver és szoftver oldalról.
Köszi! -
IG55
senior tag
Azon gondolkodom belevágnék ebbe az okos otthon témába.
Xiaomi Gateway (régi típusú), plusz néhány szenzor beszerzésén gondolkodom egyelőre. A kínába való kommunikáció kiiktatásához kellene otthonra valami (Raspberry Pi?), amin futna egy szerver? És ehhez szoftver oldalról Domoticz, vagy más ehhez hasonló app?
-
IG55
senior tag
Ehhez a Xiaomi Gatewayhez kell EU plug, ha jól sejtem. Milyet ajánlotok?
-
IG55
senior tag
Köszi a segítséget!
-
IG55
senior tag
Xiaomi Aqara Window Door Sensor-nak milyen funkciói lehetnek egy okos otthonban? Ajtónyitásra kapcsoló lámpa, kamera, oké. Ezeken kívül?
[ Szerkesztve ]
-
IG55
senior tag
Xiaomi-s, Mi Home-os környezetbe csak Xiaomi-s smart socket-et lehet beépíteni, más gyártóét nem?
Domoticzba, vagy más HA rendszerbe viszont igen?
-
IG55
senior tag
Xiaominak nincsen semmilyen kültérre szánt eszköze? Gondolok itt pl kamerára, mozgásérzékelőre. Ha az ő Mi Home rendszerüket használom, akkor nincs is lehetőség más gyártó termékeit bevonni?
-
IG55
senior tag
Nem akarom félrevezetni a beszélgetés fonalát, egy kérdést azonban közbeszúrnék:
Ez az, ami pl. nekem szükséges lesz, ha itthoni szervert akarok létrehozni, és kínát kihagyva akarom a smart home eszközeimet használni? Raspberry Pi 3 model B+ (Plus)
-
-
IG55
senior tag
Ha sleep módba teszek egy Xiaomi kamerát Mi home appban, mennyire lehetek biztos abban, hogy kínában sem látják a kamera képét? Sötétben oké, mert az éjjellátó ledek kikapcsolása miatt ők sem láthatnak semmit.
-
IG55
senior tag
Erről az okosizzóról van tapasztalat? Mi gatewayen keresztül használnám kezdetben, aztán később majd valamilyen HA rendszerben. Külteret vajon hogy bírja? Eső nem érné, csak a hideg meg a pára.
Esetleg kültérre ehelyett van tippetek? -
IG55
senior tag
A Domoticz-cal ismerkedek, egy Windows szervert indítottam. Próbálnám itthon a mobil appból elérni helyi hálózaton. Milyen local server address-t és portot kell megadnom? A mobil egy AP-ként működő routerre csatlakozik.
-
IG55
senior tag
Totál kezdőként próbálkozok a blocklyban a meglévő sunset vagy sunrise értékekhez hozzáadni x percet, és aztán ezt az eredményt megadni valamilyen feltételhez. Úgy látom erre semmi esély. Az egyik szöveges script nyelvet kéne használnom? Dzvents-re nincs valami jó oktató oldal?
Egy Yeelight lámpát akarnék programozni, ha lehet úgy, hogy fényerőt, színt is meg lehessen adni. -
IG55
senior tag
Nemrég frissítettem a Domoticzot a 10717 verzióra, nem működik a log funkció a különböző eszközöknél. A dashboardra dob, ha rányomok.
-
IG55
senior tag
Üdv!
Relés kazánhoz keresek olyan termosztátot, ami működik teljesen offline is, és pl. wifin keresztül, Domoticz alól is.
Vampire17 által ajánlott Tado ha jól látom ezeknek a kitételeknek mind megfelel, viszont állandóan ki-be kapcsolgatná a relét, és nekem erre túl drága.Van olyan megoldás, ami normál módon kapcsolgatja a relét, akár manuálisan megadott feltételek mellett. Pl. 24 foknál kapcsolj a relén (be), 25 foknál kapcsolj a relén (ki)?
-
IG55
senior tag
Mióta frissítettem firmware-t (pár napja, tehát a legújabb van rajta) a Yeelight Bulb II Color izzómon, azóta állandóan leszakad a Wifiről. Hol órák múlva, hol hamarabb.A routeren jól látható, hogy eltűnik Wifiről.
-
-
IG55
senior tag
Nem használ itt senki Yeelight color bulb-ot Domoticz-ba vagy HA-ba intergrálva? Ha igen, a 2.0.6_0051-es firmware náluk nem okoz gondot a működésben?
Úgy néz ki teljes mértékben el kell távolítanom Domoticz-ból, vagy legalábbis disabled-re kell állítani a hardware-eknél. Még csak hozzá sem kell adnom a devices-nél ahhoz, hogy időnként pár másodpercre ping timeout-ot produkáljon az égő. Úgy látom ez egy jelzés arra, hogy valami nincs rendben. Csak akkor nem tapasztalok ilyet, ha Domoticz-ból kiszedem. -
IG55
senior tag
Egy Yeelight okos izzó mennyire bírja a kültéri használatot? Párát, mínuszokat?
-
IG55
senior tag
Olyan villanykapcsolót keresek, ami Domoticz-ba integrálható, ha lehet wifis, és ne be-ki kapcsoljon, hanem csak kapcsoljon. Arra használnám, hogy ha billentek a kapcsolón, egy Domoticz script alapján kapcsoljon be egy meghatározott időre. Egyébként pedig egy másik script vezéreja az automata világítást.
Tudtok ilyet? -
IG55
senior tag
Üdv!
Domoticzba intergrálható wifis okosizzót keresek. Yeelightot használtam sokáig, de sajnos egy ideje folyton offline-ba megy, amire nem találtam megoldást. Tudnátok tippet adni?
Köszi! -
IG55
senior tag
.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Revolut
- Apple Watch
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Robotporszívók
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Tado Smart AC Control V3 + okosotthon, klímavezérlés, klíma okosítás
- Xiaomi 4 Lite Electric Scooter (elektromos roller) // Újszerű // Hivatalos garancia 2025.06-ig
- ArenaRacer Supreme (prémium szövet ergonomikus gamer szék)
- Carista Evo autós hibakód olvasó 6hó jótállással/számlával!
- Új ORAXEAT XL800 Gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest