- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
8900 - 8801
68452 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
fo_di
őstag
a tasmota wiki szerint nem szabad (feltehetően azért, mert a serial része az AC-hez kapcsolt...)
https://github.com/arendst/Sonoff-Tasmota/wiki/Sonoff-Pow-and-Pow-R2 -
llacee
őstag
Sziasztok!
Sonoff Pow2 -höz lehetséges DHT22-őt vagy DS18B20 csatlakoztatni pluszban?
Nem találok sehol leírást róla. EasyESP-vel használnám. -
vampire17
addikt
Hallgass Degeczi-re sztm, o mondja jol
(Sokkal jobban vagja ezt a reszt, mint en) -
Degeczi
nagyúr
Amit írtam: readUInt16LE() használata 0 a high és 2 paraméterrel a low szó kiolvasásához.
-
krisztián28
csendes tag
-
Degeczi
nagyúr
Nem:
- neked ezért BE a függvény nevének a vége, mert Big Endian = a nagyobb helyiérték van elöl a 16 bites szóban. Ő azt írja, nála forrdított a sorrend, az alacsony helyiértékkel kezdődik a szó, tehát ott a LE végű (Low Endian) függvény kell
- az offset paraméter itt vagy 0 vagy 2, hiszen a 16 bites szavak 2 byte-osak. 1-nek nincs értelme, az hibás működödést okozna. -
UberMutant
őstag
Shelly RGBW 2 is lesz hamarosan.
-
vampire17
addikt
high = buf.readUInt16BE(1);
low = buf.readUInt16BE(2);Elvileg így
-
krisztián28
csendes tag
Szia!
Hellyel közel értem, hogy mit is kéne csinálnom de egyszerűen nem jövök rá, hogy pontosan, hogyan kellene átírnom az általad küldött function-t.
Tegnap este óta próbálkozom de még mindig nem azt az értéket látom amit szeretnék...
Neked ugye a kiolvasási sorrend a 2,3,0,1 volt, erre írtad az alábbi function-t:var ampere_string;
const buf = Buffer.from(msg.payload.buffer);
high = buf.readUInt16BE(2);
low = buf.readUInt16BE(0);
ampere = (high << 16) | low;Nekem a sorrendem 1,0,2,3 lenne. Ehhez hogyan kéne módosítani a function-t???
Köszönöm szépen!

-
baltech
újonc
Üdv!
Tudna linkelni valaki nekem egy tutoriált: Domoticz-Raspberry-Arduino-nRF24L01 komonikáció összehozásáról?
Köszi.
-
ojb
tag
-
Kiskopika
senior tag
Keresek led szallag vezerlot wifiset aminek RGBV a csatlakozasa es domoticz a baratja? Tud valaki ilyet?
Ugyan itt ket milight elado 😂 -
supercharley
tag
Van most itt egy olyan dolog amin szerintem többen is nagyon fogtok csodálkozni(én is csodálkoztam)!
Szóval napok óta szívtam egy problémával: az egyik Sonoff S20 konnektorom elkezdett össze-vissza kapcsolgatni. Hamarosan rájöttem hogy nem is olyan össze-vissza működik, hanem erősen köthető egy nemrégiben létrehozott jelenet(Scene) kapcsolási időzítéseihez. Több mindennel próbálkoztam(az MQTT volt a gyanús), de semmi nem segített! Végül arra lettem figyelmes hogy a jelenet IDX-e, és az össze-vissza működő eszközöm IDX-e megegyezik! Régebben már ezen a fórumon is tettem fel ezzel kapcsolatban kérdést, mert ezt gyanúsnak tartottam, de azt a választ kaptam hogy más-más adattáblában találhatóak a jelenetek és az egyéb eszközök, így nem probléma az azonos index. Most azonban jobban utána néztem ennek, de a nemzetközi fórumok is ezt erősítették meg. Ennek ellenére nem hagytam annyiban ezt a dolgot, és mivel az IDX értékeket a Domoticzban nem lehet módosítani, így fogtam egy SQLite Browsert, és belepiszkáltam a Domoticz adatbázisába! Persze először elmentettem az adatbázist, az elmentett adatbázist mókoltam, majd a Domoticzal visszaállítottam a mókolt adatbázist! Az adatbázis mókolás abból állt, hogy a megfelelő adattáblákban a a gyanús IDX-ű jelenet IDX-ét átállítottam 5-ről 10001-re(gyanítom hogy ilyen magas IDX.el nem fog sokáig ütközni mással)!
Ami a lényeg, hogy ezek után minden helyreállt, és az eszközöm már nem kapcsolgat össze-vissza! Valószínűleg lehet valami bug a Domoticzban ami miatt ez bekövetkezhet!
Ami még érdekes lehet az az általam használt Domoticz verziója: 4.9700 -
Chal
addikt
Válaszolok is magamnak, mert bementem ma az SH képviselethez, illetve bevittem a Somfy motort a konzollal együtt, és kiderült, hogy pontosan ugyanott vannak rajta a csavarfuratok ahol az SH termékeknél, szóval csak át kell szerelni a Somfy konzolt és gól. Vettem is egy 35S13-at, direkt a buta fix kapcsolós fajtát.
Használt már amúgy valaki Shelly 2-őt redőnyvezérlésre? A doksi nekem azt sugallja, hogy a gyári fw-vel nem tud pozíciónálni, csak nyitni/csukni, bár mivel tud fogyasztást (azaz áramot) mérni, így szerintem a dolog csak sw kérdése.
itanczos: visszaolvasva láttam, hogy te nagyon belemélyedtél a témába. Műxik azóta is az arduinós vezérlőd, mik a tapasztalatok?
-
IG55
senior tag
-
zorg
csendes tag
Köszi mindenkinek! És a pontos számításokat is. Érdekes és tanulságos.
-
UberMutant
őstag
-
ojb
tag
"Nagy" felújítás (új építés) esetében biztos én is új csillagpontos hálózatot építtetnék ki plusz szeparált csövek berakatásával a vezérlésnek az elosztó szekrénytől...és a szekrényben (mellett) lenne a központi vezérlés!!!
Amikor telefonálsz 0.05 - 2W-os (+7dBm - +33dBm) teljesítmény sugárzódik ki a fejed mellől. A telefont a zsebedben tartva hasonló teljesítmény impulzusokkal kommunikál a készüléked a környék bázis állomásaival...
A WiFi kimenő teljesítménye normál esetben ~ +16-17dBm + 2dBi antenna nyereség adódik hozzá.
A 2.4GHz FSPL (szabtéri) csillapítása ~40dB/m körüli. Tehát 1m-re az eszköztől -20dBm alatti teljesítmény várható elméletileg. Gyakorlatilag inkább -30dBm körüli... Ez itt valahol 10 és 100 ezred része a kisugárzott teljesítménynek. Ennek a teljesítménynek közel 1miillio szorosa érheti a fejedet telefonálás közben!!! -
kbhuinfo
tag
Tehat osszefoglalva, szerintem:
- egyes fogyasztok, akar ad-hoc merese: sonoff POW vagy sonoff S20 vagy S26 vagy BlitzWolf SHP2
- beepitett, allando meres, inkabb fogyasztoi koronkent: shelly2Fontos, hogy milyen szinten szeretnel merni/beavatkozni es mit tesz lehetove a bekotes. A tobbi mar adja magat!
-
zorg
csendes tag
-
Degeczi
nagyúr
Az a lakásod bekötésétől, a biztosítéktáblától függ: régebbieknél néha az egész lakás egyetlen kör, esetleg a világítás van külön biztosítékon, az újabb építésűekben már több kör szokott lenni, néha valóban szobánként.
De az rajtad múlik, mit szeretnél külön mérni (pl. hiába közös helyiség, mondjuk a villanybojler legyen külön mérve a mosógéptől, a nappaliban a TV+hifi kombó is célszerű, ha külön van mérve, stb.)
-
zorg
csendes tag
-
kbhuinfo
tag
-
Degeczi
nagyúr
-
zorg
csendes tag
-
Degeczi
nagyúr
Semennyire: a wifivel pont azért adódnak könnyen problémák már 10 méteren belül is, mert minimális teljesítménnyel ad, ráadásul nem közvetlenül melletted (márpedig a térerő a távolság négyzetével fordítottan arányos, tehát durva mértékben csökken).
Ezzel szemben a mobiltelefonod az akár több km-re lévő toronnyal kommunikál falakon keresztül, beszélgetés során a fejedhez szorítva, szóval a telefont kell száműznöd először, ha ilyesmi aggaszt.
-
zorg
csendes tag
Igazából, most vettünk, egy házat és felújításkor be szeretnék tenni egy ilyen rendszert, amivel tudom a kapcsolók fogyasztáját mérni és kapcsolgatni őket. És azon gondolodtam, hogy mennyire egészség károsító hatása van, ha minden szobában wifis égők, konnektorok stb(lehet hülyeség). van. Lehet jobb megoldás lenne egy vezetékes kiépítés. Ezen gondolkodva érdeklődtem. Kösiz a helpet!
-
kbhuinfo
tag
-
zorg
csendes tag
-
vampire17
addikt
-
zorg
csendes tag
-
vampire17
addikt
-
zorg
csendes tag
-
vampire17
addikt
-
zorg
csendes tag
Sziasztok,
olvasgatok és nézelődök a témában, és abban szeretnék tanácsot kérni, hogy létezik-e olyan falba építhető konnektor ami domoticzzal is összeköthető(és tud fogyasztást mérni). Eddig nem találtam ilyet. Vagy csak wifis megoldás létezik? Van e valakinek esetleg ilyennel kapcsolatban tapasztalata. Köszönöm!
-
Elemental
addikt
-
Degeczi
nagyúr
Nyilván. Sonoff konnektrorral így működik, hetente egy hajnalra időzítettem be egy ki-be kapcsolást.
A kérdés csak az, a Blitzwolf is saját timerrel intézi-e az időzítéseket mert ha esetleg központi szerver küldi ki azt is, akkor ugyanúgy nem menne a visszakapcsolás, mint kézzel.
Dehát kipróbálod egyszer. -
Elemental
addikt
Volna arra megolodás, hogy blitzwolf okoskonnektorral Smart life appal routert tudjak ki-be kapcsolni?
Ha nyomok neki offot, akkor vissza már nem tudom kapcsolni, mivel offline lesz. Nem találtam rajta restart opciót. Egy megoldás tudnék, hogy pl beáálítom, hogy pár percen belül menjen offba, utána egy perc múlva meg on. -
Chal
addikt
Itt talán többen foglalkoztatok csőmotorokkal (redőnymozgatás) mint az építkezős topicban, ott sajna nem kaptam választ. A problémám a következő: van egy döglött Somfy csőmotorom, sajnos pontos típusjelzés nincs rajta, vagy lekopott. Egy "9/14" felirat látható csak (9 Nm/14 rpm?). A felfüggesztés felöli vége így néz ki, a fém konzol is ugyanilyen rajta: link
A tok rejtett, B-REKORD nevű rendszer, ami egyben áthidalóelem is. A gyártó még létezik, a holnapjukon azt írják, hogy motoros redőny esetén a Becker és a Somfy motorok felfogatása a támogatott, illetve azokhoz van kialakítva a felfogatás pont. Így néz ki belülről a releváns rész a tengely és a motor kiszerelése után: link
A kérdés az, hogy be tudok e ebbe szerelni komolyabb farigcsálás nélkül egy ilyet: link
A tengelyem 40-es acél, és az állapota is rendeben van, szóval elvileg az ok, a felfogatási pontok miatt vagyok bizonytalan. Biztosan bármi megoldható, de ha nagyon variálni kell, akkor inkább rendelek egy Somfy-t valahol. A fenti SmartHome motor azért szimpi mert kb. azonnal rendelkezésre áll, és jóval olcsóbb is most egy akció miatt.
Annyi HA vonzata van azért a dolognak, hogy úton van már hozzá egy Shelly 2

-
vampire17
addikt
Ugyanaz a gondod, mint nekem volt

Par dolog, amin el lehet indulni:
Ez mas eszkoz, de ahogy latom az elv esetedben pont ugyanaz.
Valszeg azert kell tobb regiszterbol olvasnod, mert a kapott adat nem ferne el 16 biten. En is jartam igy, itteni segitseggel sikerult osszerakni egy functiont. A lenyeg, hogy ekkor ne a Modbus Flex getter "data" agabol olvass (a folso csatlakozas) mert az mar decimalisan, intigerben adja vissza az adatokat. A bufferbol kell kiolvasni (also potty) es egy hasonlo function-al feldolgozni:
var ampere_string;
const buf = Buffer.from(msg.payload.buffer);
high = buf.readUInt16BE(2);
low = buf.readUInt16BE(0);
ampere = (high << 16) | low;
ampere = ampere/1000;
ampere_string = ampere.toString();
msg.payload = {"idx": 111, "nvalue": 0, "svalue": ampere_string}
return msg;nyilvan nalad masok a regiszterek, a sorrendek stb... De azen el lehet indulni. Amire meg figyelni kell!! A 16 bites regiszterek Node Red-ben ketto 8 biteskent vannak abrazolva. Ezert kell figyelni a nagyon a sorrendre!
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Vettem egy LUSTREON Tuya smart appos rgb led vezérlőt. Működik szépen, de nincs valami megoldás, hogy gazdagabb villogó módokat tudjak beállítani? A xiaomi lámpáknál pl sokkal jobb.Köszi!
-
Doosa
aktív tag
Köszi a választ, megpróbálom, bár most az az új ötletem, hogy veszek egy OBI-s RF konnektort és felhasználom az elektronikáját.
El tudnátok magyarázni, hogy a Raspberry 3 B+ mellett milyen haszna van egy külön dedikált RFlink-nek?
Én tanulás jelleggel is csinálom ezt az okos otthonosítást, úgyhogy minden eszközömet (RF kapcsolók, PIR szenzorok, kamera, ajtó szenzor, IR ledes cuccok) saját pyhotn programmal kezelem le. Az RF jeleket SRX 882 + STX882 párossal adom-veszem.
A dolog igazából működik, pedig kicsit nyakatekert most a rendszer RF fali kapcsoló-->RPi--> RF relé, olyan 300ms-es késleltetéssel működik stabilan. A kapcsolók állapotát egy a RAM-ban tárolt adatbázisban rögzítem.A folyamatos RF figyelés kb 10% processzort eszik. Ez soknak számít?
Mi az az RFlink amire érdemes lenne esetleg a későbbiek miatt fejleszteni?
-
krisztián28
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem...
Adott egy DIN sínre szerelhető fogyasztásmérő ami modbus rendszeren kommunikál egy raspberry pi-vel.
Domoticz és Node-Red fut rajta. A Node-Red-ben szeretném beállítani, hogy az összes fogyasztási értéket küldje el a Domoticzra. A probléma (ahogy én látom) az, hogy ezt az értéket több regiszterből vagy miből kell kiolvasni. Mellékelek egy pár képet amin látszódik, hogy mi a baj...
Elvileg a 4, 1279, 513 - ból kellene valahogy 2634,22-t kapni.Bocsánat, ha nagyon hülyén fogalmaztam meg a problémámat!
-
zambozoli
aktív tag
Szia!
Ezzel nincs is baj, ha az okosdugalj fesz alatt van akkor minden infót látok. A gond akkor van, ha gyerek kihúzza, elmegy egy fázis és emiatt a dugalj feszmentes lesz. Ekkor nem látom, hogy nincs állapotváltozása egy parancs esetén.
Pl.: Időzítő elindítja a felfűtést. De éppen áram szünet van azon a fázison a hol dugaljat be kellene kapcsolni. Domoticz kiküldi a parancsot, felületen átvált bekapcsolt állapotra csak éppen semmi sem történik, mert nincs villany!
Ha domoticzban látom a kapcsoló állapotán, hogy a szükséges eszköz offline vagy kapok értesítést az eltűnéséről, akkor tudom, hogy valami nem ok, és nem csak később veszem észere.Ezért és hasonló okok miatt szeretném látni, hogy az eszközeim egyáltalán elérhetők e., ill. ahogy korábban írtam, van ami decemberig valószínűleg be sem lesz kapcsolva, mert minek menjen 1W-on addíg, ha tényleg nem kell.
-
szjoci
őstag
Végülis ha ki van húzva (megszakad a kommunikáció), az is látszik domoticzban: előbb-utóbb megjelöli
-
Kiskopika
senior tag
Alexahoz es Ha bridge domoticzhoz mindegy hogy melyik echot vesszuk?
-
UberMutant
őstag
-
szjoci
őstag
Szia!
Ha van mqtt szerver és be van állítva domoticzban és az okosdugaljban, akkor látszik hogy be- vagy kikapcsolod akár manuálisan, akár távolról. Egy dummy switch kell csak, ahogy UberMutant is írta, és a bw-shp2 domoticz beállításánál idx 1-hez beírni a kapcsoló idx-ét.
-
fecus
őstag
Egy 2017-ben vásárolt Sonoff relét, amin az ESPEasy v148 firmware volt megpróbáltam a legfrissebb firmware-re (ESP_Easy_mega-20190116_normal_ESP8266_1024.bin) frissíteni OTA.
Nem olvastam el a figyelmeztetést.
Az a kérdésem, hogy most, soros porton keresztül melyik firmware-t tegyem fel, hogy később OTA frissíthessem, és később melyik verzió megy át OTA-n?
A letöltött zip-ben van pár 1024-es nevű. -
Kiskopika
senior tag
Nah végül nem túl elegánsan 2 külön if el a két mozgás érzékelőnek oldottam meg, mintha két külön szoba lenne, de scripten belül. Nem túl szép de így működik
-
zambozoli
aktív tag
Pinget megpróbálom, bár még nem néztem a blockyt. Díszvilágítás most nem megy és azt szeretném így látni, nem mutasson már hibás állapotot. Decemberig meg nem lesz fesz alatt se valószínűleg. Meg van egy shp2-es ami random eltűnik, látni szeretném ha nincs meg.
-
ojb
tag
Félő hálózatról szedhet össze valami zavart. Ugyanezt a kivitelt semmiképpen ne rendeld újra. A nyomógomb melletti IC Ucc-GND láb közé esetleg 100nF kerámia hidegítés vagy 4u7 elko segíthet... Próbáld ki nem a saját 230V-os tápegységéről üzemeltetni a hibakeresés idejére.
-
UberMutant
őstag
-
vampire17
addikt
csak ott. az outputban semmi mast nem adok meg, csak a topicot (meg persze az MQTT szerver beallitasait)
-
SwissAirplan
aktív tag
-
vampire17
addikt
-
SwissAirplan
aktív tag
-
tbs
addikt

-
SwissAirplan
aktív tag
Nem volt egy egyszerű szülés de fent van minden fut minden..
MQTT és a Node-red megy szépen,
Node-red-be csináltam visszacsatolós MQTT kommunikációt különböző topicokkal elágazásokkal! az elég jól megy!Aki használ Node-red et és Domoticzot az tudna nekem küldeni pár képernyőfotót a Node-red ben lévő domoticz felé menő MQTT kimenet beállításáról, illetve az stringmondat kinézetéről
Nagyon hálás lennék -
Doosa
aktív tag
Sziasztok!
Van akinek van tapasztalata ilyen 433MHz-s relével?
Rendeltem belőle 6db-ot ebay-ről. Első nekifutásra szépen működnek, de huzamosabb működés után nagyon furcsa dolgokat produkálnak (mindegyik).
1) Teljesen random lekapcsolnak (5 perc és 5 óra között). Külön-külön és csak le. Sajnos ezt a reset nem oldja meg.
2) Egy idő után szintén teljesen véletlenszerűen megtanulják egymás kódját és amikor az egyiket fel vagy le kapcsolom akkor egy másik felvillan. Ha resetelem és újra tanítom akkor természetesen egy ideig megint jó.RPi-hez van 433mhz-s adóm-vevőm elkezdtem kipróbálni mi lehet az ok. A random lekapcsolás látszólag teljesen jel független. A felvillanást pedig egyes jelek hosszas ismétlésével lehet produkálni

Az egyik reléből kiforrasztottam a vevő egységet és rákötöttem direktben az RPi-re és tökéletesen működik.
Maga a konstrukció nagyon tetszik, lehet hogy ha máshonnét rendelek az jól fog működni, vagy mind ilyen vacak?
Van még otthon egy csomó más 433MHz-s falbadugható kapcsolós konnektor, meg fali lámpakapcsolóba épített 433MHz-s vezérlő, azok atom stabilan működnek, pedig van amelyik már 10 éves. De nekem ilyen "csupasz" vezeték nélküli 230V-ről üzemeltethető relé kéne mert ez fér be a lámpa burába
Neten rákeresve nagyon kevés ember tapasztalt ilyent, de azért van 1-2 példa sajnos igazi megoldás nélkül.
-
Tomaaasz
aktív tag
-
zambozoli
aktív tag
Köszönöm, de ezen túl vagyok. Ha nincs feszültség alatt a konnektor, akkor is fel tudom kspcsolni (csak virtuálisan) és felkapcsoltnak mutatja órák múlvs is. Persze ha fesz alá helyezem a konnektort, akkor a jelzett állapot 10sec után megfelelő lesz miivel s tasmota lejelenti.Lehet régi a domoticz. 3.3.527-es.
-
Kiskopika
senior tag
mégsem jó , ha újra visszamegyek a helységbe soha többet nem kapcsol le
-
its_grandpa
tag
Nincs engedélyezve az új Rule engine, ezen még a mega-20181117 verzió van.
Nagyjából megoldottam bár nem 100%-os de most elengedtem egy időre.
Ha esetleg érdekel valakit megírom, hogy lehet összeházasítani egy ESP01-es relé modult egy 320 forintos touch-al. Most már látom a Domo dashboard-on, hogy ha a touch-al kapcsolok ki-be. Kényelmesebb ha nem csak wifi-vel lehet kapcsolni (+ üzembiztonság).Vagy egy AM2302 hő/pára szenzorral és akkor a kapcsoló küld adatokat a Domo-nak.
Az új Rule engine-ről egy betű leírást nem találtam, van valahol ?
-
supercharley
tag
-
Monkey
tag
MaCS_70:
Köszönöm a választ. Szerintem érdemi kockázatot nem vállalsz, ha berendeled, a sniffer valami 1600 Ft volt, és valószínűleg egyből menni fog minden zigbee eszközöm a HA-val. Ezek kivétel nélkül Ikea Tradfri "izzók" valamint egy kapcsoló. Amúgy a többi eszköz z-wave és tasmota alapú sonoff. De érdekel a Xiaomi szenzor alapú fűtés és páratartalom vezérlés is, ennek itt már többször is nekifutottunk. Valszeg ez utóbbi problémás lesz, de ha ennyire olcsón kihozható, akkor meg kell próbálom. 
Tomaaasz: nagyon köszönöm, szívesen elszaladnék valamikor a nap folyamán, ha ráérsz. Mindent felpakolok előre a laptopomra és szerintem 3 perc alatt (nem tudom, csak remélem) megflesselem a házatok előtt a kocsiban. Küldenél telefonszámot privátban? Amúgy ha nem esett volna be a felajánlásod, akkor szerintem berendeltem volna Németországból egy ConBee-t.

-
Kiskopika
senior tag
Köszi működik, habár biztos vagyok hogy ilyen felállásba is próbáltam, csak valószínűleg elgépeltem valamit :/
Még egyszer köszi -
UberMutant
őstag
-
Tomaaasz
aktív tag
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Van pár BW SHP2 konektorom tasmotával. Domoticzban szeretném látni, ha valamelyik offline állapotban van.
Hogy tudom megoldani? -
Janaboy
veterán
Elseifnek van jelentősége?
Gondolom nem kapcsol le, ha van mozgas anélkül se. -
MaCS_70
félisten
-
Monkey
tag
Sziasztok! Nincs valakinek kéznél Budapesten egy cc debuggere egy flashelés erejéig? Az enyém már november óta érkezik Kínából. A sniffer rég megjött, de ez még nem és így sajnos nem tudok haladni a zigbee-s ügyeimmel. Hatalmas segítség volna, ha 19-én vasárnap (esetleg hétfőn) valaki ki tudna segíteni. Minden megoldás érdekelne.
-
supercharley
tag
Ok, most már értem, én másra gondoltam! Akkor ha abból a szkriptből indulunk ki amelyik egy mozgásérzékelővel működik, akkor ez az alábbi jó lehetne két érzékelővel:
if (otherdevices['Badezimmer Motion A'] == 'Off' and otherdevices['Badezimmer Motion B'] == 'Off')
and otherdevices ['Badezimmer Dach'] == 'On' then
commandArray['Badezimmer Dach'] ='Off AFTER 60'elseif (otherdevices['Badezimmer Motion B'] == 'On' or otherdevices['Badezimmer Motion A'] == 'On') then
if otherdevices ['Badezimmer Dach'] =='On' then
commandArray['Badezimmer Dach'] = 'On'
end -
Kiskopika
senior tag
Félre értetted, Az elfelejtett villanyt lenne ez hívatott lekapcsolni. És a két mozgásérzékelő nem minden esetben egyszerre kapcsol ki, illetve csak akkor van létjogosultsága a lekapcsolásnak ha a lámpa ténylegesen világít különben felkapcsolni se engedi. Csak ezt sehogy se tudom leírni neki, úgy hogy működjön is
-
supercharley
tag
-
Kiskopika
senior tag
if (devicechanged['Badezimmer Motion A'] == 'Off' and devicechanged['Badezimmer Motion B'] == 'Off')
and otherdevices ['Badezimmer Dach'] == 'On' then
commandArray['Badezimmer Dach'] ='Off'
elseif (devicechanged['Badezimmer Motion B'] == 'On' or devicechanged['Badezimmer Motion A'] == 'On') then
if otherdevices ['Badezimmer Dach'] =='On' then
commandArray['Badezimmer Dach'] = 'On'
endEz a próbálkozásom
if (devicechanged['Vorzimmer motion'] == 'Off' and otherdevices ['Vorzimmer Dach'] == 'On') then
commandArray['Vorzimmer Dach']='Off AFTER 60'
elseif (devicechanged['Vorzimmer motion'] == 'On' and otherdevices ['Vorzimmer Dach'] =='On') then
commandArray['Vorzimmer Dach'] = 'On'
endez pedig egy működő, egy mozgás érzékelővel
-
supercharley
tag
-
Kiskopika
senior tag
A commandArray az meg van. Sensorokkal vagyok bajba devicechangenel es otherdevice is probalkoztam, de vagy lekapcsol mielott belepnek a szobaba, vagy le se kapcsol. Es mind a ket mozgas erzekelonek ki kapcsolva kell lennie, mert ket kulon reszt figyelnek a szobaba.
-
supercharley
tag
Ki nem próbáltam, de úgy első elgondolásra nekem mindössze annyinak tűnik hogy bármelyik mozgásérzékelő kapcsolása esetén minden esetben ezt kellene kiadni:
commandArray['lámpa_kapcsoló']='On FOR 0.5'
Tehát a lámpa 0.5 perc után le fog kapcsolni, de ha közben újra mozgás van akkor újra kezdődik a 0.5 perc. -
sambenez
addikt
-
vampire17
addikt
-
Kiskopika
senior tag
Valaki tud segitene abban, hogy lua- ban hogyan tudnam megadni azt, hogy ha ket mozgas erzekelo van es azt szeretnem, ha fel van kapcsolva a lampa es egyik mozgas erzekelo se erzekel mozgast lekapcsoljon x masodpercen belul, de az x masodperc alatt ujra mozgas jon valamelyikre felkapcsolva maradjon.
Egy mozgaserzekelovel szepen mukodik, de egy helysegbe kettovel mar nem tudom osszehozni
-
enesbcs
tag
Egy felhúzóellenállás kell csak egy 1-wire vonalra. Én rámérnék a DATA és VCC láb közé ezen a képen látható lapon.
RPIEasy DS18b20 plugin kilistázza az elérhető hőmérőket, főleg ha előbb engedélyezted a megfelelő drivert:
https://bitekmindenhol.blog.hu/2019/01/05/homerseklet_szenzor_ds18b20
de linux ls paranccsal is meg tudod nézni:ls /sys/bus/w1/devices -
qqzs
őstag
-
ojb
tag
-
tbs
addikt
-
MaCS_70
félisten
Hogyan tudom vajon lekérdezni Raspbianban, hogy ki lakik a 1wire-buszomon?
Illetve jól tudom-e, hogy egy ilyen DS18B20 szenzor esetén nem kell felhúzó ellenállás a data és a 3V3 közé? (Több helyen is írják, arra hivatkozva, hogy ott az ellenállás a boardon,bár szerintem ellentmond neki, hogy ha több ilyen szenzort használok, akkor lesz egy csomó ellenállásom párhuzamosan kötve...)
Köszönettel: MaCS
-
Tomaaasz
aktív tag
Az utolso parancsnak kell a kimenete, amit kiir neked konzolba.

Az sokat segit, hogy hol akadtal el.T
-
MaCS_70
félisten
Sikerült törölnöm a Mongo node-okat -- kellett hozzá egy újraindítás. Meg is szűnt a másodpercenkénti hibaüzenet!
Egy másik NodeRED-ben nálam is remekül működik két DS18B20 node is, az itthonira viszont egyiket sem tudom telepíteni. Tulajdonképpen semmit sem tudok telepíteni -- bitkolbász oké, hiba nincs, telepítés nincs...
MaCS
-
Kiskopika
senior tag
-
SwissAirplan
aktív tag
Szia!
sudo /etc/init.d/domoticz.sh start to start Domoticz
sudo /etc/init.d/domoticz.sh stop to stop Domoticz
sudo /etc/init.d/domoticz.sh restart to restart Domoticz
sudo /etc/init.d/domoticz.sh status to check the status of DomoticzEzekkel a kodokkal próbáltam az elvileg sikeres telepítés után kooperálni, de nem adott rá semmi választ!
De semmit...
Szerintem ott az átállitásnál nem jo valami...
Jogosultságok.. az egy jó kérdés, nem ismerem a rendszert igy magamtól még azt se tudom leellenőrizni!Közbe úgy néz ki szektoros lett a vinyóm...
-
Tomaaasz
aktív tag
-
Tomaaasz
aktív tag
/etc/init.d/domoticz statusparancs mit ad vissza?(file) jogosultsagok rendben vannak?
T
-
tbs
addikt
Milyen node modulok vannak felinstallalva..? (Manage palette vagy valami nagyon hasonlo.) Ebbol mi az, ami a domo-hoz kotheto..? Ami confignode-okat hirtelen feltettem, azokat gond nelkul tudom is torolni... Jogosultsagok process es filesystem temakorben jol vannak..?Csak gondolatebreszto kerdesek es tippek, mert nincs domoticz a kornyeken - es ezen sem idom sem akaratom nincs valtoztatni.

Szerk.: a ds18b20-as node-red modulok azok viszont mennek rpi-n, legalabbis tavaly probaltam az egyiket es mukodott. Gpio-ra kellett kotni a csipet. Miota x86-ra migraltam ez mar nem jatszik..

-
MaCS_70
félisten
Persze, ott vannak a kedvenc MongoDB node-jaim, amik egyértelműen a Domoticz telepítésével jelentek meg -- csakhogy nem engedi törölni őket.
Egyébként van másik előjellel hasonló problémám: próbálok DS18B20 node-okat telepíteni, találtam is egy csomót, rányomok, hogy install, végigfut a bitkolbász -- aztán nem történik semmi. Egyik sem jelenik meg a saját node-ok között.

MaCS
-
tbs
addikt
-
MaCS_70
félisten
-
tbs
addikt
-
sambenez
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
8900 - 8801
68452 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Metal Gear Solid
- Cyberpunk 2077
- Gyúrósok ide!
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Apple iPhone 13 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100% Után gyártott Kijelző
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22 (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Sokkal jobban vagja ezt a reszt, mint en)

Milyen node modulok vannak felinstallalva..? (Manage palette vagy valami nagyon hasonlo.) Ebbol mi az, ami a domo-hoz kotheto..? Ami confignode-okat hirtelen feltettem, azokat gond nelkul tudom is torolni... Jogosultsagok process es filesystem temakorben jol vannak..?