- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
46400 - 46301
68459 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
4D4M
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
-
Degeczi
nagyúr
Alapvetően nem rossz az átfolyós, csak hozzá kell szokni, h a vízmennyiség szabályozza a hőfokot: kis átfolyással szó szerint forró, nagyon kinyitva meg csak langyos. Az EU-s villásdugó pedig jellemzően a kábel végére van öntve és pont nem fér át a csaptelepnek megfelelő pult-kivágáson, így teljes szétszerelés nélkül csak a pult feletti konnektorba lehet bedugni...
Mondjuk egy kis tárolós helyi villanybojler meg hamar kifogy. A legjobb még talán az lehet gyors és nagymennyiségű melegvízelőállításra, ha egy kicsi helyi tárolós nem a hideg-, hanem a melegvíz vezetékre van rákötve, így kiküszöböli azt, h távoli gázbojlertől lassan érne oda a melegvíz, mire pedig fogytán a tároló, addigra bőven odaér és az már bármennyi lehet. -
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
ViZion
félisten
-
Degeczi
nagyúr
Dehogynem, rengeteg típus jön gyárilag is villásdugóval. Előírás sem tiltja, és a teljesítménye sem feltétlenül hatalmas (amit korábban használtunk 80 literes típus pl. csak 1.5 kW-os volt... egy szintén gyárilag villásdugóval szerelt (!) átfolyós vízmelegítő csaptelep több, mint a duplája... ahogy vízmelegítő kancsók, villanytűzhelyek vagy hagyományos szárítógépek is)
Az más kérdés, ha vezérelt tarifás ("éjszakai áram") áramkört kapott, akkor valóban csak fix bekötésű lehet.
-
ViZion
félisten
-
Degeczi
nagyúr
Firmware függő lehet. A korábbiak pl. szépen jelentettek mindent folyamatosan, aztán vmikor tán két éve jött olyan verzió, ami már nem, és azt folyamatosan pollozni kell...
Ez sajnos egy hátrány, amikor nem tényleges gyártóról van szó csak címkéztető cégről, bármikor változhat a belső működés. -
RobexX10
aktív tag
-
ojb
tag
Az általánosan elterjedt bojlerek fűtőszála < 2.5kW , ami ~10A-es áramot jelent tartósan.
Ekkora terhelést stabilan elviselnek a 16A-re méretezett eszközök. Általában akkor is , ha kínaiak. (Évek óta üzemeltetek 2.5kW-os hősugárzókat 16A-es kínai okoskonnektorokon keresztül. Hiba nélkül, stabilan.)
Amennyiben a kérdéses bojler teljesítmény felvétele nagyobb, mint a jelzett max 2.5kW nem célszerű ezeken a konnektorokon keresztül üzemeltetni.
Sőt semmilyen konnektoron keresztül, hanem csak fix bekötéssel! -
Degeczi
nagyúr
Sima Tuya TS011F, amit $8 körül is megkapsz. Alapvetően nem rossz, ha ténylegesen csak fogyasztásmérésre kell - de akad, aki szív random kikapcsolásokkal! (még a Z2M oldala is említi, és hazai fórumokon is páran belefutottak már, szóval hűtő semmiképp ne legyen mögötte)
-
RobexX10
aktív tag
-
zsamiatt
őstag
-
kekigyu
aktív tag
-
RobexX10
aktív tag
Ha valakit esetleg érdekel elég jó ára van most BlitzWolf® BW-SHP15 Zigbee 3.775Ft
-
LouiS22
veterán
-
Yocee
aktív tag
-
thelastoth
csendes tag
Sziasztok, TUYA-ról állok át az utóbbi időben HA-ra és zigbee-re, nagyjából fájdalommentes a dolog, de egy dologgal bajban vagyok - a lakás adottságai miatt több, most még TUYA-s dupla okos konnektorom van ( Blitzwolf, Gosund ), amiket szeretnék lecsererélni, de nem találok ilyet zigbee-s ben, vagy, ami még jó volna, TASMOTAzható wifisben. Van esetleg valakinek ajánlása?
A régi Blitzwolf SHP7-eseimből kettő, már lecseréltet ( mocskosul "zümmögtek" egy idő után ) ma megpróbáltam tuya converttel tasmotázni, de amikot a template-et adtam meg nekik, mint a kettő lehalt teljesen sajnos. Előre is köszi minden tippet!
-
LouiS22
veterán
-
Audience
aktív tag
-
8
őstag
Köszönöm, amiket eddig próbáltam, az egyik sem tudta.
Létezik olyan wifi okoskonnektor, ami wifi nélkül (tehát internet nélkül) be tud kapcsolni?
Erre kötném a wifi routert (is), ezért fontos.Nyaralóban akarom időzíteni, hogy naponta egy órát legyen bekapcsolva, de ha kell akkor a bekapcsolt időtartamon belül lehetőségem legyen fixre kapcsolni kézzel vagy átprogramozni az időzítését stb.
Megköszönöm, ha valaki tud javasolni ilyen konkrét modellt, ami tudja ezt
-
4D4M
senior tag
-
Nerazim
őstag
-
sunavlys
őstag
-
LouiS22
veterán
-
radio11
tag
Sziasztok!
SX631-es ad-vesz villanyórám van, ez a P1 port nélküli típus (GSM modulos). Viszont van rajta infra port, na erről viszont semmi dokumentációt nem találok.
Az ESPHome SML komponensét próbálgatom rajta. Egy VS1838B optotranzisztorom van kéznél és egy Wemos az alaplap hozzá. És itt meg is akadtam, nem ad ki semmi adatot. Abban sem vagyok biztos, hogy a mérő tudja az SML-t. Kérdésem az lenne, hogy miként tudnám ezt kideríteni (mármint, hogy van e lehetőség SML kiolvasásra)? Valaki esetleg kísérletezett már ilyen mérővel? -
radio11
tag
-
Nerazim
őstag
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
Sonoff 4chpro-val kapcsolatban lenne kérdésem, öntözőrendszerhez használtam korábban, viszont most "keltető" programot kellene futtatnom rajta és nem tudom hogyan képes arra, amire szükségem lenne.
Az első kérdés:
Van-e olyan beállítási lehetőség, hogy 1 relé 1 napon belül 6-szor indítson és zárjon mondjuk 2 óránként 5 percre? (Az a bajom, hogy az időzítés funkcióval nem adhatok meg "csak" 8 eseményt és ez nem fedi le a szükséges indítási és zárási intervallumokat...)Van-e olyan lehetőség, hogy két relé csinálja ugyanezt párhuzamosan? (Az 1. relének mindig mennie kellene, amikor a 2., vagy 3. működik
. Ennek az az oka, hogy az 1. relére lenne kötve a "mesterszelep", ami -
LouiS22
veterán
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Tudna valaki ajánlani megbízható hőmérséklet (esetleg pára is) mérőt ami vagy bluetooth on vagy zigbeen komunikál? Nem muszáj, hogy mutassa az értéket a lényeg, hogy a kínai alis (noname) gateway felismerje és viszonylag ezért pontos legyen. -
enginev3.0
félisten
-
foo85
csendes tag
Sziasztok,
Kicsit elakadtam. Múlt héten felraktam a Home Assistantot. 1-2 nap alatt szépen be tudtam pakolni minden eszközt kivéve a Xiaomi cuccokat (3 db):
1. Mi 360 Home security camera 2K
2. Mi smart LED Bulp essential (white and color)
3. Roidmi EVE plus vacuum cleaner
Nézegettem a fórumokat de amit írnak, hogy a Xiaomi Miio-t kell felraknom az biztos nem jó, mert ott a felhasználó bejelentkezésnél elakadok, pedig biztos, hogy jó adatokat adok meg.
Mind a 3 eszköz wifin van a hálózaton, vagy ettől függetlenül ezekhez is kellene valami hub?
Kérhetnék segítséget, hogy merre tovább? (lehetőleg szájbarágósan mert nagyon tanulgató fázisban vagyok)Köszönöm,
-
poli27
veterán
Helló
kinéztem ezt az ajtózárat, jól gondolom, ez a belső kilincset nem zárja? A gyerekek miatt ez fontos lenne, van olyan aminél a belülről kijutást is gátolja a zár?
thx
-
Degeczi
nagyúr
Már csak azért is, mert pl. asszem a Tasmota és úgy rémlik az ESPHome is időnként reboot-ol ha nem találja a wifi kapcsolatát, talán gyártói megoldásoknál is így lehet, fene tudja. Akkor pedig az órája is nullázódik (ahogy persze áramszünet esetén is) már csak ezért is nagyon rossz ötlet lenne. És abban sem vagyok biztos, h minden gyártói megoldás tárolja lokálisan az időzítést, épp az előbbi miatt (óra nélkül úgysem érne semmit)
-
Degeczi
nagyúr
-
ViZion
félisten
-
8
őstag
Létezik olyan wifi okoskonnektor, ami wifi nélkül (tehát internet nélkül) be tud kapcsolni?
Erre kötném a wifi routert (is), ezért fontos.Nyaralóban akarom időzíteni, hogy naponta egy órát legyen bekapcsolva, de ha kell akkor a bekapcsolt időtartamon belül lehetőségem legyen fixre kapcsolni kézzel vagy átprogramozni az időzítését stb.
-
4D4M
senior tag
Ha jól értem van kb 4 határozottan megkülönböztethető szituáció.
1. A mérőeszköz képtelen meddőt mérni és csak ohmikus fogyasztók vannak. Nincs az eszköz hibahatárán kívül mérési hiba. Akár a sok aramvaltos rendszerben is megbízható.
2. A mérőeszköz képtelen meddőt mérni, de a rendszerben van valamilyen zavart okozó eszköz (meddő, felharmonikus stb). A zavart okozó áramkör mérése totál megbízhatatlan. A többieket szépen méri továbbra is.
3. A mérőeszköz képes meddőt mérni, de a cos fi mérése csak az eszköz betapjan mérhető eredőre terjed ki, az egyes áramkörökben uralkodó állapotokról nincs közvetlen információ. Ha a zavart okozó eszközök teljesítményfelvetele (látszólagos?) számottevő az ohmikus fogyasztókhoz képest, akkor a mérés valamennyi áramkörben csorbát szenved. Ha jóval kisebb a zavaró eszközök teljesítménye, akkor nincs nagy eredő hiba sem.
4. A mérőeszköz képes meddőt mérni és csak 4 vezeték van 4 áramváltóval 4 mért áramkörben. Nincs olyan szituáció ami mérési hibahatáron túli problémát okozna, mert a zavarok által termelt hibák mérhetőek is bármekkora is legyen a felvett teljesítmény a mérési tartományon belül. Ez a 3f+n helyzet.Ebből gondolom, hogy a 8/16 gyűrűs mérés szükségszerűen ilyen betegségektől szenved, akár a 2. akár a 3. helyzet áll fenn. Pl most is és általában éjjelente 0.3-0.7 között kóvályog a cos fi. Kapcsolóüzemű tápok és esetleg hűtő megy.
Van valahol hiba a gondolatmenetben?
-
KrAt
veterán
-
adam3
aktív tag
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy a Shelly1 nem kezeli le rendesen az SW-re kötött mozgásérzékelőt? (valami egyszerű Tracon, vadiúj)
Így kötöttem be (bocsi a móricka ábráért, paint rulz):

És így amikor a Shelly rá van kötve, folyamatosan ~110V-ot mérek az SW terminálon..Ha nincs rajta semmi kimenet a mozgásérzékelőn, akkor nincs rajta feszültség, ha a két vezetéket mozgásérzékelő nélkül rövidre zárom, akkor is megfelelően kapcsol és érzékel.
Próbaképp bekötöttem így:

Így a tervek szerint a PIR is kapcsolja, a Shelly output is kapcsolja a lámpát, de akkoris érzékel bemeneti feszt az SW terminálon..Mit rontok el? Vagy a takony PIR ennyit tud?
Vagy túl kevés neki terhelésnek a ~8W-os LED izzó? -
ViZion
félisten
"Ideális esetben a fázisok optimális elosztását a tervezés során, de legkésőbb a bekötéskor megejtette a villanyász. Ideális esetben
"
A hivatalos beszerelők olyan "munkát" végeztek, h utána át kellett vezetékelnem egy szakaszt (ca. +80-100k, okosrelékkel, új kismegszakítókkal együtt), a bekötések sem voltak szabályosak (bojler, tűzhely a 0-át is meg kell szakítani, ez nekik kimaradt). Sajnos ma már az építkezőknek/felújítóknak mindenhez IS érteniük kell, mert lehúzás vagy baleset lesz a vége. -
v.attis
őstag
-
törölt tag
Xiaomi/Yeelight W3 helyett tudtok valami hasonlóan jó áru, de megbízhatóbb RGBW okosizzót? Egyszer csak úgy döntött az egyik mostani izzónk, hogy nem hajlandó többet a Google Home-al együttmüködni, nem syncel és csak a saját appjából müködik, úgyhogy lecserélném. Természetesen reset, újrapárosítás megvolt, kipróbáltuk Yeelight és Xiaomi appból is, egyikkel se megy.
-
Degeczi
nagyúr
Nem feltétlenül, csak áramváltós módszerrel nem tudsz nagyon pontosan mérni, a körbe beiktatott mérővel igen. Írtam már itt korábban, h egy mezei kínai háromfázisú mérővel 1% alatt van az általam számolt fogyasztás eltérése a szolgáltató órájához képest. Persze ez így csak az egész ház, de amit külön akarok látni (pl. hűtő, mosógép, tv) ahhoz úgyis van helyi mérésem (és mivel nálam pici a kapcsolószekrény, sokminden van egy-egy körön, egy oda telepített sokbemenetes mérővel sem lennék előrébb)
-
4D4M
senior tag
-
Yocee
aktív tag
Ez 16 modulos. Lanos, wifis, rf-es. nem elég?
https://www.aliexpress.com/item/1005005891565360.html?pdp_npi=2%40dis%21EUR%21226%2C85%E2%82%AC%21186%2C01%E2%82%AC%21%21%21%21%21%402103247916936431541221684ee87e%2112000034729357231%21btf&_t=pvid%3Ae16c97c4-bd7a-4466-8704-3f6a95159dca&spm=a2g0o.ppclist.product.mainProduct&gatewayAdapt=glo2ita -
LouiS22
veterán
-
4D4M
senior tag
Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az elosztast és az elosztó szerelését én végeztem. (Kivitelező csinálta a házat, 3 hónapig bírtam nézni az osszehanyt elosztót és még a 3 fázisra váltás előtt atepitettem / felbovitettem)
Kevesebbet biztos, hogy nem akarok használni semmit, inkább többet (: de az időzítés a kulcs, hogy ami 3 hónap statisztika alapján egyutt van működtetve,akkor az ne legyen közös fázison.
Amúgy egyáltalán nem biztos, hogy most rosszul van kötve, mert azért nem véletlenszerűen lett elosztva,de ez csak egy módon derülhet ki.
Az állandó bekötésű gépek mind külön körön van.A shellyk sorakoztatasat nem akadályozza meg semmi, csak nem elegáns és wifi :Đ
Tartalék aramkoroknek van még 5-6 helyem, de azokat csak vegszükség esetén használnám el.
A fogyasztasmérős megszakitokat esztétikai alapon vetném el :Đ túl jól sikerült a schrack szerelésem (:
-
LouiS22
veterán
Ideális esetben a fázisok optimális elosztását a tervezés során, de legkésőbb a bekötéskor megejtette a villanyász. Ideális esetben

Érteni vélem a célod, de azért vannak fenntartásaim a szükségessége kapcsán, elsősorban az, hogy ha látod is majd a "pontos" fogyasztását valaminek, akkor kevesebbet fogod használni (főzőlap, sütő -- a mikrohullámú határeset lehet). A következő fenntartás ott van, hogy - gyanítom - nálad sincs minden egyes konnektor külön megszakítón, hanem sorba vannak fűzve. Ezzel máris buktad a pontos mérést, hiszen ha három konnektorba három eszköz van dugva, azoknak a szummáját látod majd.
Azt elismerem, hogy nekem is piszkálja a csőröm, hogy lássam a sütő/főzőlap pontos fogyasztási adatait.Egyébként mi tart vissza attól, hogy vegyél 1-2-3 Shelly 3EM-et? (az árát leszámítva?
). Mondhatni "konyhakész", bevált, integrálhatósága késze van, darabonként egy 1 DIN helyet foglalnak el.
Ami most még beugrott: ha kellően bátor vagy, akkor fogyasztásmérővel egybekötött megszakító(k)? -
4D4M
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
-
4D4M
senior tag
-
LouiS22
veterán
-
4D4M
senior tag
Valaki le tudná írni azon fogyasztókat, amiket biztosan nem mér pontosan ez? Kapcsolóüzemű tápegységek, inverterek? Korszerű mosógép motorok? Van még valami? Ezeknél minden esetben többet mér a valósnál?
Az a bajom vele, hogy amerikai piacra készült, ahol dupla áramokat kell mérni hozzánk képest, így túlméretesek a bilincsek is a filigrán eus elosztószekrényekhez képest.
-
LouiS22
veterán
-
Yocee
aktív tag
-
Yocee
aktív tag
-
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
-
Yocee
aktív tag
-
LouiS22
veterán
-
v.attis
őstag
ViZion és LouiS22, ötvöztem a két megoldást, reggel kiderül, hogy jól sikerült-e.
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
Yocee
aktív tag
-
4D4M
senior tag
Köszönöm, ez valóban hasonlít az elképzelésemhez. Jó körülményesen jut ide, de lehet, hogy beszerzek egyet, ha atlendulok a wifi ellenérzéseimen (:
ojb: neked is köszönöm a tippet.
-
LouiS22
veterán
-
ViZion
félisten
-
v.attis
őstag
Van olyan automatizálás HA-ban ami csak egyszer fut le? Utána akár törölhetné is magát.
Konkrétan: minden szombaton 4-kor kelünk munka miatt, de holnap 5-kor kellene. Két shelly relét 4 helyett 5-kor kellene automatikus bekapcsolásra bírnom, de csak holnap és lehet soha többé.
Ilyen "futtatás egyszer" dolog kellene. -
ojb
tag
-
BlackJack21
tag
-
4D4M
senior tag
-
Jolida
tag
Méretnél nem csak az áramváltók fogadó csatlakozói jelentenek korlátot, hanem a panelon levő (a feldolgozó egység "elejét" jelentő) analóg-digitál (A/D) konverterek is.
Általában -ha pontosabb együtt-futás kell- 4 bemenetűnél nagyobbat nem szoktak alkalmazni, tehát pl. 8 bemenetnél duplikálni kéne a mérési részt, ami nem egyszerűen azt jelenti, hogy még egy chipet felrakunk a panelra, hanem duplikálni kell a védelmi, órajel ellátási, tápellátási részt is.
Egyébként semmi sem korlátoz abban, hogy akármennyi három fázisú (3F+N is lehetséges) modult felrakj ... legfeljebb az ára.

-
4D4M
senior tag
-
daninet
veterán
-
4D4M
senior tag
-
LouiS22
veterán
-
daninet
veterán
-
4D4M
senior tag
-
daninet
veterán
-
4D4M
senior tag
Igazán lehetne egy 1 és 3 fázisú verzióban kapható ZB fogyasztásmérő, amire mondjuk 5-10-20 ferritgyűrűt is rá lehetne kötni. (praktikusan a lakáselosztóban lévő biztosítékok bekötésére mennének...tehát ne haladja meg az 1 KE szélességet a gyűrű (: )
Érzésre nagyobb piaca lenne mint a dugaljaknak, persze itt kapcsolás nem lenne. -
ViZion
félisten
-
Spec
őstag
Ok, köszi! És mi van ha pont a routert rugom ki alóla? Mondjuk úgy, hogy időzítővel éjjelre lekapcsolom, amit amúgy is van hogy megteszek. Ha naponta periodikusan leszakad a hálózatról, és minden reggel újra kell csatlakozzon, ha feléled a router, ez okozhat valami gondot az eszköz működésében?
-
Degeczi
nagyúr
Nem tud ilyet, ezek a konnektorok nem szerverek, nem tudsz helyben tőlük lekérdezni semmit. Amelyik arra megfelelő, azon le lehet cserélni a firmwaret pl. Tasmotára, ami már tud helyben, primitív webszerverrel is némi infót szolgáltatni. De olyan indokkal amit említesz, semmi értelme, ez nem terhelés a routernek, nem többletfogyasztás.
-
Spec
őstag
Igen, ez logikus, és érthető is. A kérdés, hogy ezt a funkciót esetleg lehet ki/be kapcsolni? Mert nekem nem feltétlenül van szükségem a távoli elérésre, a távoli menedzsmentre. Igazából, arra kell csak az eszköz, hogy otthon amikor érdekel az aktuális fogyasztás, akkor ránézzek, és megtudjam.
-
simico
aktív tag
-
Degeczi
nagyúr
daninet megoldása is pont ugyanúgy a napi dátummal kéri le, mint a PHP scripted
-
Impair1980
aktív tag
Nagyon köszönöm a segítségedet és a fáradozásod!
Sajnos ez azért nem működik, mert ha ezt a linket használom lekéréshez, akkor valós dátumot kell mindig beírni a dátumhoz, máskülönben nem tudja értelmezni. Ezért hozták létre a PHP scriptet.
De elengedtem. Egy adat kinyerése miatt nem akarom teleszemetelni a topicot.
Mindenkinek nagyon köszönöm a sok segítséget!
Más témában még foglak benneteket keresni!
-
LouiS22
veterán
-
KrAt
veterán
-
Degeczi
nagyúr
-
daninet
veterán
Ahogy nézem az alábbi URL-en el lehet érni lokálisan az adatokat
http://.$local_ip./solar_api/v1/GetArchiveData.cgi?Scope=System&StartDate=".$date."&EndDate=".$date."&Channel=Temperature_Powerstage"
Ha behelyettesíted az adatokat lekérdezheted a restful szenzorral az adatot és lokálisan integrálhatod HA-ba. Nem kell a cloud egyáltalán

Nyilván kipróbálni nem tudom, előfordulhat, hogy faragni kell az url-ensensor:- platform: restname: Local Temperatureresource: http://$local_ip/solar_api/v1/GetArchiveData.cgi?Scope=System&StartDate={{ now().strftime("%Y-%m-%d") }}&EndDate={{ now().strftime("%Y-%m-%d") }}&Channel=Temperature_Powerstagevalue_template: '{{ value_json.Body.Data[0].Temperature_Powerstage }}'json_attributes:- Bodyscan_interval: 3600 # Adjust the interval as needed (in seconds) -
Spec
őstag
Köszi, és ez vajon folyamatosan küldi az adatokat, vagy csak akkor töltődik fel, és küldődik át az applikációra, amikor én megynitom az applikációt és hozzáférést kér a fiókhoz?
Csak azért kérdezem, mert feleslegesen ne kommunikáljon már egy távoli szerverrel 7/24-ben. Egyrészt felesleges net forgalmat generál, folyamatosan cseszteti a routert ezzel, és végeredményben ezzel is többlet fogyasztást generál, ami egy fogyasztásmérő esetében elég érdekes. Persze, tudom hogy egy lepkefing szintű, de inkább az elve miatt érdekes. -
LouiS22
veterán
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Nem találtam a kérdésemnek saját topikot, ezért itt tenném fel. Vettem egy Overmax Flow Control Smart Wifi típusú fogyasztásmérős d.aljzatot.
Tegnap be is üzemeltem a hozzá való Overmax Control applikációval. Az eszköz és az applikáció párosításánál kérte, hogy mind a telo mind az eszköz legyen azonos wifi hálózaton, ez rendben is van. Meg is történt a párosítás, minden működik szépen.
viszont most reggel a munkahelyemen, csak kíváncsiságból beléptem az applikációba, és mindent ugyanúgy látok, mintha otthon lennék. Természetesen teljesen más wifi hálózaton vagyok, de utána csekkoltam, és működik mobil neten is.
Akkor ha jól értem, ez az eszköz folyamatosan lövi fel az adatokat valami felhő tárhelyre, ami az Overmax loginhoz létrejött? Különben honnan lenne elérhető távolról, vagy rosszul gondolom? Így interneten keresztül bárhonnan elérem, és akár vezérelni is tudom (ki/be kapcsolni)? Van valakinek tapasztalata erről? Előre is köszi!
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Van egy ilyen automatizmusom:
Ilyenkor a feltételeknél lévő két "fő" feltétel AND vagy OR kapcsolatban van egymással? Én úgy véltem, hogy OR, azért kellett a felső kettőt összerakni AND-ba, az szépen el is sül, de az alsóra nem akar önmagában elsülni
-
Yocee
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
46400 - 46301
68459 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 47901 47900 - 47801 47800 - 47701 47700 - 47601 47600 - 47501 47500 - 47401 47400 - 47301 47300 - 47201 47200 - 47101 47100 - 47001 47000 - 46901 46900 - 46801 46800 - 46701 46700 - 46601 46600 - 46501 46500 - 46401 46400 - 46301 46300 - 46201 46200 - 46101 46100 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Z170-A Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Ennek az az oka, hogy az 1. relére lenne kötve a "mesterszelep", ami

Vagy túl kevés neki terhelésnek a ~8W-os LED izzó?
"