- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yézi: 10 év
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
snooze
veterán
sziasztok!
létezik olyan kütyü(shelly,sonoff,stb) aminél pl:ha gombnyomásra vagy kapcsolásra az appban push üzenetet küld?köszi. -
ojb
tag
válasz
Nerazim #46887 üzenetére
A SonOff annyival több, hogy az antennáját szükség esetén letudod cserélni nagyobb nyereségűre. A ZB-GW04 is tökéletes választás a maga PCB "gömb sugárzó" antennájával.
HA esetében az ezen eszközökben használt chip-ek a preferáltak jelenleg. (SkyConnect ill.
HA Yellow) a multiprotokol lehetősége miatt. -
fap333
aktív tag
válasz
Nerazim #46887 üzenetére
Helló!
Kinek a pap, kinek a paplan... Ha én magamnak választanék, akkor biztos olyat vennék, aminek van viszonylag jó közösségi támogatása (ez szerintem a kínai eszközről nem mondható el....)
Én egyébként egy electrolama-s CC2652R-t hajtok nagy megelégedéssel. Attól függetlenül, hogy nem vagyok egy nagy IT guru már túl vagok több firmware frissítésen is, mert csodaszépen le van írva, hogy hogyan is kell. És nem mellesleg atom stabil, évek óta nem volt gondom vele, úgy hogy 50+ eszköz lóg a zigbee hálózatomon. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Ilyen usb zigbee kütyü lehet teljes értékű zigbee hálózathoz vagy a Sonoff Zigbee 3.0 -tól lejjebb ne adjam? Látszólag ua olyan chip van benne csak előbbinek nincs antennája. Illetve ehhez fel tudom esetleg majd venni a kínai (tuya) gateway+szenzorokat HA alá? -
Jolida
tag
Meddig elég benne az elem?
Nekem a -fém- billenős garázsajtómra kéne, mert a macska állandóan meglép, ha nyitva marad véletlenül a garázsajtó.
Jobb lenne egy wifis (mindenem az a HA-n belül, nincs nagy kedvem még egy rádiós rendszer zavaraival kínlódni), 230V-ot tudok odahúzni az érzékelő külső táplálásához.
-
ocso
tag
válasz
Blizzardking #46879 üzenetére
Philips Hue kicsit drága, de merem ajánlani. Nekem 5 éve mennek kül és beltéren (LED izzók, szalagok, plugok, mozgásérzékelők és dimmerek) kb 25 eszköz, gyári zigbee bridge-el. Nagyon stabil és minőségi, fényerő és színek is. Azért is ajánlottam, mert írtad, hogy hub vagy központi egység nélkül is jó lenne. Philips Hue izzókat telefonról is tudod vezérelni Zigbee Hub nélkül is, közvetlenül Bluetooth-on keresztül.
-
ViZion
félisten
válasz
BlackJack21 #46878 üzenetére
Kiosk-ból nem tudtam adatokat "kilopni", Huawei integráció a megoldás.
-
vkp
aktív tag
válasz
Blizzardking #46879 üzenetére
Ikea? Nekik is van zigbee-s e14-es színes.
-
Blizzardking
őstag
Ocso, vtechun köszi. Azt nem írtam hogy valami minimális ökoszisztémának kéne lenni körülötte. Mondjuk egy fali kapcsolóval is lehessen kapcsolgatni. A philips az egy vicc ennyiért, 2 égő árából kijön egy raspberry HA-tal. Csak itt minimál program lenne, 3 égő e14, egy kapcsoló, max egy zigbee hub ha muszáj és minimális automatizálás a kapcsolgatásra. Olvastam olyat külföldi fórumon, hogy ha valaki 2 tuyából csinál egy groupot, azt már tudja színnel felkapcsolni a tuya smart app. Nekem nem jött össze, kipróbáltam. Lehet hogy gyártó függő.
Vampire neked is köszi!
-
cdl
senior tag
válasz
BlackJack21 #46875 üzenetére
Akkor Shelly lesz. 1 fázis van otthon, Huawei SUN2000-3KTL-L1 az inverter.
Természetesen elérem a termelési adatokat weben és appon.
Nem tudom, megosztani meg tudja e. -
BlackJack21
tag
Igazából mindkettőt. A shelly EM 2 csatornás, így két áramváltót tud fogadni. Ez kell a helyben elfogyasztott és az inverter által szolgáltatott energia méréséhez( ha egyfázisú a rendszer). A HW csak a fogyasztásmérő adatait továbítja( hálózatba betermelt és vételezett)
Az inverer nem tudja a saját termelését megosztani? -
vtechun
veterán
uh, jó, hogy lehet kapni. ezért már érdemes lecserélni a lámpákat E27-esre... Abból meg van választék rendesen, pl. itt is: Athom.tech
de ahogy nézem van egész olcsó az e14-ből is: Ledvance Smart+ WIFI P40 5W E14
-
ocso
tag
válasz
Blizzardking #46866 üzenetére
Például Philips Hue: [link]
-
spst
csendes tag
Jelenleg a HA felületén elhelyezett kapcsolónak az alábbi képe van mikor hozzáadom:
Sajnos itt nagyon kicsi a bekapcsolás ikonja, amit mobilról nehezen lehet kezelni. Ha az ikon nevére kattintok (Garázs világítás) akkor megjelenik az alábbi jóval nagyobb felugró ikon:
Ez nagyobb, jobban látható és kezelhető és akár színesen mutatja az állapotát. Ki lehetne ezt közvetlenül tenni a felületre, sajnos nem találom sehol milyen kártyát kellene ehhez kiválasztani.Köszönöm a segítséget.
-
cdl
senior tag
Urak.
Sima monitorozásra melyik az alkalmasabb, ár értékben jobb kütyü?
Nem gondolkodom HA-ban egyelőre, csak egyszerűen kíváncsi lennék a napelemem termelésére, fogyasztásra.
Ebben a házban a 3 klímát tudnám vezérelni csak, azt megtehetem kézzel is, nem akarom túlspirázni ezt.
[link] HW
[link] Shelly
A Shellynél elég 1 áramváltó vagy kell a bejövő és az inverterből jövő kábelre is?
(vagy nem is lehet kettőt csatlakoztatni 1 fázisu Shellyhez?)
A cél az lenne, hogy külön lássam a termelést, a fogyasztást, a helyben elfogyasztott áram mértékét.
Köszönöm. -
Blizzardking
őstag
válasz
vampire17 #46862 üzenetére
És van olyan gyártó aki gyárt kis figlalatú e14 okos színes égőt amit appból fel lehet kapcsolni lilában este hatkor anélkül hogy szervert kelljen telepíteni a nappaliba?
Vagy valami kapcsolt szolgáltatás (google home, ifttt akármi) eléri az apin keresztül?
Köszi ha még erre jön válasz -
ViZion
félisten
válasz
snooze #46863 üzenetére
Nálam a Local Tuya van, erre, vagy a tuya local-ra keresve van itt is infó, linkek meg minden. Nem kell újrarakni, működik párhuzamosan a kettő.
Local Tuya érdekesség, hogy újabban ha elmegy a net, akkor az egész nem elérhető, reload az integráción és megjavul. Ennyire local...?
Nem tudom, h mi frissült, de ez pár napja van csak, korábban nem volt ilyesmi. -
vampire17
addikt
válasz
Blizzardking #46859 üzenetére
ezt sztm appbol nem lehet, csak local API-n keresztul.
igen, olyan, csak Tuya.
-
snooze
veterán
sziasztok!
több kütyü van használva smartlife applikácioban..milyen módon lehet HA-ba integrálni?tuya appal lehet,de az kizárt.. köszönöm! -
Blizzardking
őstag
Sziasztok, help pls. Egy tuya égőt szeretnék felkapcsolni egy adott időpontban egy adott színű (színes, nem színhőmérséklet) fénnyel. Próbáltam tuya smart és smart life appban is. Nem találom azt a color picker szerű valamit amivel meg lehetne adni a konkrét színt, amikor létrehoznék egy scene-t. Ha színhőmérsékletet akarnék változtatni, arra van egy csúszka de nekem szín kell.
Régiónak magyart adtam meg, nem tudom tuyánál számít-e.
-
vampire17
addikt
válasz
vtechun #46849 üzenetére
Igy van, ket cover template-em van. Nem teszek kulonbseget a kiskapu es a nagykapu nyitas kozott, egynek vettem, mert en alapvetoen arra voltam kivancsi, hogy a kapu (fuggetlenul melyik szarnya, vagy akar mindketto) van e nyitva/csukva. Igy a nyitaserzekelot is a ket kapura furtam.
-
vtechun
veterán
válasz
vampire17 #46574 üzenetére
Szia!
Itt ebben az esetben 2 cover-t csinálsz? Egyet a félajtós nyitásra a másikat pedig a nagykapusra? A nagykapus esetén hol helyezted el a nyitásérzékelőt? A jobb szárny teljesen nyitott állapotánál? Mert gondolom a kiskapusnál simán a 2 kapu találkozási pontjánál.
Köszi!
-
vampire17
addikt
válasz
tupacamaru #46840 üzenetére
Ja es ehhez valami ilyesmi relet:
-
vampire17
addikt
válasz
tupacamaru #46840 üzenetére
mukodhet. Annyi h en inkabb ilyen gatewayt es homerot vennek, mert a BT homerok elv tobbszor jelentenek.
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Van most "bestbuy" Bluetooth dongle HA-hoz?
-
vtechun
veterán
válasz
its_grandpa #46841 üzenetére
köszi, feleslegesen nem akarom egy-egy köszi-vel terhelni a topicot
de természetesen bármikor kérdezek bármit, mindig tűkön ülve várom a válaszokat
-
fo_di
őstag
válasz
its_grandpa #46841 üzenetére
annyi, hogy lehet a mágnest ki kell cserélni egy erősebb mezei mágnesre, ha a kötődoboz is játszik
-
tupacamaru
veterán
Tudhatja ez a szett azt fűtést vezérelni? Be lehet állítani, hogy az egyik hőmérő jelére meghúzzon az 1-es, 2-es relé, a másik jelére meg az 1-es, 3-as? Az egyesen lenne a kazán, a 2-3-ason meg a két körhöz tartozó keringtető szivattyú.
-
ViZion
félisten
válasz
ftamas0201 #46836 üzenetére
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Degeczi #46744 üzenetére
Sziasztok!
Megérkezett az általatok is ajánlott mini PC, most már csak egy olyan kérdésem lenne hogy önálló rendszerként melyik verziót kellene választanom a home assistant oldaláról?
Vagy mindenképp kell egy linux vagy bármi rendszer háttérnek? Csak mert nem szeretnék ha nem muszáj, teljes értékű HA rendszernek vettem csak, mást nem akarok rajta futtatni, arra a célra van másik eszköz -
-
vtechun
veterán
Sziasztok!
Használ valaki pl sonoff zigbee ajtónyitásérzékelőt kültéren? Ezt tervezem a kapuhoz felhasználni, csak érdekelne, hogyan lehetne megoldani a kültéri működtetését.
-
Tigerclaw
nagyúr
Tp-linkböl kasa vagy tapo platformot érdemes választani?
-
daninet
veterán
válasz
E.Kaufmann #46828 üzenetére
az összes okosrelé olyan, ha átbillented a kapcsolót a firmware azonnal átlöki a relét és kapcsol, majd megpróbálja jelenteni az állapotváltozást a cloud felé. Ezzel biztosítják hogy internet nélkül is felkapcsolhatod a lámpád. Ez shellytől független, még az olcsó kínai reléim is így működnek.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
jézusom #46824 üzenetére
Ahogy néztem, ez tőled függ, hogy konfigolod be, alapból pl egy Shelly-nek nem kell semmi, van saját weboldala (applikáció se kell kapásból), AP módja, újabban BT-n is buzergálható, de ha úgy konfigolod, hogy csak HA-val vezéreled, akkor nem feltétlen árt egy olyan szkript, amire linkeltem picit feljebb itt: [link]
-
ojb
tag
válasz
kekigyu #46823 üzenetére
Mindkét eszköz tökéletes választás lehet.
A Dongle E annyival van talán előbb, hogy a HA is ugyancsak az EFR chipet alkalmazza a SkyConnect USB ill a Yellow eszközeiben is...
Erre a chipre már elkészült a multiprotocol támogatás HA alá, a P -re még -- ismereteim szerint -- nem.
Attól, hogy a Z2M oldalán az E "nem támogatott" még tökéletesem működik.
(Mindkettő eszközből használok és nem tapasztalok alapvető különbséget közöttük működési szempontból) -
jézusom
addikt
Hali!
Ugye a kapcsoló mögé szerelhető okos relék akkor is működnek, ha elszáll a HA? -
kekigyu
aktív tag
Szeretnék egy SONOFF ZIGBEE 3.0 USB DONGLE USB ADAPTER-t venni. A SoC verziókkal mennyire kell fogalkozni? Korábban ajánlotta itt valaki, hogy a [zigbee2mqtt.io] oldalon nézzem az ajánlott dongle-okat, ezen az oldalon a CC2652P verzió ajánlott, a EFR32MG21 verzió nem ajánlott de korábban kaptam már EFR32MG21 verzióhoz is linket mint ajánlott dongle.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Audience #46819 üzenetére
Na, nem is kellett szkriptelni, csak fordítva gondolkozni. Beállítottam webes felületen a detached módot, és szintén ugyanezen felületen létrehoztam két input Action-t, egyet a bekapcsolt, egyet a kikapcsolt állapotra ugyanazon időintervallumokra. Az időintervallumokon belül tudtam kapcsolgatni a lámpát, azon kívül meg csak a webes felületen. Tehát azt az időintervallumot kell megadnom, amikor szabad kapcsolgatni, nem azt, amikor nem
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Audience #46819 üzenetére
Jó lenne magán az eszközön megoldani. Viszont ezt a scriptet találtam, ami a fordítottját csinálja (azt még meg is oldanám), de a legegyszerűbben scriptben hogy lehet megadni feltételnek időintervallumot (pl este 21:00-reggel 5:00) ?
function testHA() { Shelly.call("HTTP.GET", {url: 'http://homeassistant.home:8123', body:{}}, function(resp) {
let mode = (resp && resp.code === 200)? "detached" : "flip"; Shelly.call("Switch.GetConfig", {id: 0}, function(oldConfig) {
if (oldConfig.in_mode !== mode) {
Shelly.call("Switch.SetConfig", { id: 0, config: { in_mode: mode } });
if (mode === "detached") Shelly.call("Switch.Set", { id: 0, on: true }); } }); })
}Timer.set((30 * 1000), true, testHA);
(Bocs, hülyén tördelte a másolással , programblokként meg sehogy
)
-
Audience
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #46816 üzenetére
Ha tudsz időzítve script-et futtatni akkor megoldható:
-
E.Kaufmann
veterán
Ezeken az ESP32 alapú Shelly-ken (Shelly 1 plus mini a konkrét eszköz) hogy lehet egy konkrét időintervallumra detached switch módba tenni a kapcsolót, hogy csak mobilról lehessen akkor kapcsolni? Időzített mód működik, hogy pl 5 másodperc után kapcsoljon le a relé adott időszakban, de nekem az lenne a legjobb ha fel se kapcsolna, csak mobilról vezérelve.
-
Vodike
tag
En is talaltam, lehet ez a megoldas?
https://plugwise.com/partnerpage/en/Plugwise%20Circuit%20diagram%20-%20Relaybox%205V.pdf
-
foo85
csendes tag
válasz
Vodike #46796 üzenetére
Ahogy vampire17 is írta lentebb a Tadoval is megoldható a padlófűtés. 2 hete raktam össze nálam 2 radiátor plusz padlófűtés verziót.
Itt meg is jegyezném, hogy az Immergas victrix exa 24 kazánt bekötöttem Bus-osan és nem jött be, mindig hibára futott a konfiguráció úgyhogy maradt a relés on/off bekötés, de így szépen megy. Ami plusz igényem volt a HMV tárolóhoz azt meg megoldottam máshogy... -
ViZion
félisten
válasz
Degeczi #46808 üzenetére
Most javítom a szárítógép panelját... meglepődnél, h a 230 V a 12 V és az 5 V milyen közel vannak... én is meglepődtem. Ugyan ilyen kialakítású relékkel, a képen alul a két láb az NO-NC, feljebb a 3 láb az a vezérlés-common-vezérlés... Csak ott motor is van, meg forgásirány, szal. némileg bonyolultabb, de a 230 V lazán bevitték a panel közepére. OK, ott földet is kap a panel, nem tudom, h mit érne, ha valami áthúzna. Egyébként alaposan be van biztosítva, a kezelőkhöz ami megy, az teljesen a panel másik oldala, minden agyon diódázva, rajz nélkül elég macera volt rajta kersgélni.
-
Degeczi
nagyúr
Gagyi kínai paneleken nem is feltétlenül a relékkel van gond. Itt van pl. két Modbus-os példány, felülről nagyon hasonlóak:
A relék specifikációja, mérete is teljesen azonos - mégis csak a bal oldali típus az, amire valóban rá szabad engedni 230V-ot...
A túloldalon rögtön látszik, mi a különbség, hogyan kell tervezni a panelt, ha ilyen felhasználásra szánják: megszakítással is elválasztani a hálózati feszültségű részt a vezérlő résztől, h véletlenül se szivároghasson át áram (sőt, a vezérlő láb vezetékezése is a túloldalon halad, míg a csak törpefeszültség kapcsolására szánt példányon kb. másfél mm-re fut a kapcsolandó feszültségtől: ezt életveszélyes lenne 230V-hoz használni)
-
daninet
veterán
Általában irtam. Épületvillamosság 24VAC minden gépészeti cucc. Legtöbb kazán, hőszivattyú, klima, access control, cctv, minden kapcsolható, táplálható 24VAC-val. Ha a kazánja 230V-ot kér kapcsolásra valszeg annak is elég a 24VAC meg kell nézni a könyvét. Praktikai okai vannak, jellemzően vékonyabb vezetékeket húznak a termosztátokhoz, szabvány szerint nem lehet például 8eres utp kábelt húzni 230V-hoz, márpedig az az egyik legolcsóbb vezeték ugyhogy villanyszerelők ilyen eszközökhöz mind azt húzzák. Sok hsz volt, nem olvasom vissza pontosan milyen eszköz volt ez, tényleg csak általánosságban irtam. Nem kell és nem célszerű termosztátba 230v-ot vezetni, ismerni kell a meglévő vezetékeit.
-
Yocee
aktív tag
válasz
daninet #46805 üzenetére
Nem biztos, hogy értelek, hogy jön ez ide. Din sines transzformátort mire rakja? 230->24v AC? Milyen tápra gondolsz? Minden általam ismert szobatermosztát tud 230v AC-t kapcsolni, ezért raktam be a kollázs képet az itthon fellelhető gagyi kínai repépanelekről is. A DC-t nagyobb truváj relével kapcsolgatni.
-
Vodike
tag
Eszembe jutott még egy olyan scenario is, hogy a termosztátokat fel lehet venni z2m-be elvileg, akkor HA segítségével össze tudnám hozni a termosztátokat mondjuk egy sima relével ami a kazán indítja? És akkor a HA lesz az agy, nem pedig Adam...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Vodike #46799 üzenetére
Félrevezető a "rövidre zárva" kifejezés, pontosabb lenne az "áthidalva": az a két pont, amit egy mezei on-off termosztát is összezárna amikor fűtést parancsol. Az újabb típusoknál ez már csak potenciálmentes kontakt szokott lenni, ezeknél a régebbieknél viszont még ezen kereszült kaphat áramot vmi a kazánban, ezért persze, h át kell hidalni amikor csak Vaillant féle termosztát van használatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged