- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis.zsolt
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Szeretném kikérni a véleményeteket:
DDNS mögött voltam eddig. Nagyon szépen működött egészen 2012-óta.
Most bekötöttem a Telekom Giganetet, ahol a router bridge üzemmódban ketyeg és úgy megy tovább az UDM-SE routerre.
Első hónapban szuper volt minden, aztán egyszer csak a kütyüim java része elérhetetlenné vált. Rutinosan megnéztem a WAN és a Public IP címet: eltérőek voltak, ergo NAT-ra tettek.
Hívtam a Trékomot. A Vanda nevű MI-nek csúfolt primitív géphangú műribi kb 50 szót ismert fel, mire nagy nehezen kapcsolt egy élő embert cseten. Ő sem tudott kivenni a NAT mögül. Majd 2 óra múlva újra megpróbáltam, de már ragaszkodtam a visszahíváshoz. Ekkor élőben kb. 2 perc alatt visszatették a publikus IP címet, és minden szépen ment újra DDNS címemről.
Az ügyfeles tájékoztatott, hogy ne örüljek, mert annyira sok a kiosztott publikus IP, hogy bármikor megismétlődhet ez a szituáció. Tehát 11 évig semmi gond, és most hirtelen a Trékom szolgáltatásánál, ha nem tud a rendszer a telítődés miatt publikus IP-t adni, akkor önműködően betol a NAT mögé. Értem: sok az okosotthon, meg a kamerarendszer, és senki sem akar NAT-olt címet, ez rendben van. De azt sem hiszem el, hogy nem látja a rendszer az adatforgalom alapján, hogy ez az ember bizony rendszeresen használja a DDNS szolgáltatást, ezért nem rakjuk be őt a megkérdezése nélkül NAT mögé.Na mindegy is, puffogás helyett inkább kérdezek:
Vegyek fix IP-t? Vagy milyen általatok használt jóárúsított megoldást javasoltok?
A rendszerről el kellene tudnom érni a Transmissiont (remote kliens), Jellyfin szervert, HA-t, VPN-t. Az Unifi, és a NAS felhőből is elérhető, ez pici könnyítés, de elég sokan használják külföldről a médiatáramat, és a NAT-olás miatt egyre több a panasz.
Tisztelettel várom a szakik véleményét és tanácsait.
Új hozzászólás Aktív témák
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest