- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
49700 - 49601
68437 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
cd334
tag
-
Satus
tag
-
cd334
tag
Igen HA, de custom kártya:
https://github.com/kalkih/mini-graph-cardIlletve a termosztát kimenet szétszedtem mindenféle mqtt szenzorokra, hogy mindent lássak.
-
Satus
tag
-
cd334
tag
-
Satus
tag
-
cd334
tag
Szia!
Igen. Nagyszerűen működik a Diyless thermostat 2-vel. Az igaz, hogyha OT kapcsolódok a kazánhoz minden mást elenged és teljesen csak OT dolgokra reagál a kazán. Nálam szépen szabályoz és nagyon nagyrészt kondenzációs üzemmódban tartja a termosztát a kazánt(45-55 fok az előremenő). A szoba hőmérséklet is sokkal komfortosabb lett a beállított hőmérséklet kb. +-0.1 fokos tartja.Nálam kb. 10% megtakarítást hozott eddig gázban, de nehéz becsülni, mert a fogyasztás nagyban függ a külső hőmérséklettől.
-
hunace
tag
-
Satus
tag
Sziasztok.
Hangolom az opentherm termosztátom.
Az a kérdés milyen mintavételi felbontáson érdemes vizsgálni?
Most 10 percenként rögzít. Eddig ennyit tudtam elérni, min. ami megy a kazán 3.5kw tehát kapcsolgat, üresjárat 30fok. A piros jelzés közötti a tiszta adat.
Finomításhoz tippeket szívesen fogadok.
-
migabi24
nagyúr
-
Szajo
őstag
Sokat olvasgatom az itteni és a Facebookos csoportot teljesen 100%-osan még most sem tiszta a kép.
Abban esetleg tudtok segíteni, hogy melyik “platform” a legmegfelelőbb arra, ha egyelőre csak kaput,pár lámpát szeretnék vezérelni mindenfajta firmware csere és egyéb komoly informatikai tudás nélkül.
Gyári környezetben melyik a legjobb választás? Shelly rendszere/appja vagy inkább az ewelink? (Esetleg egyéb?)
-
4D4M
senior tag
-
4D4M
senior tag
és #49684 BlackJack21 Köszönöm az ötletelést. Ezek közül a secondary ZB mesh tűnik nekem praktikusnak, amiből lehetséges, hogy hosszú távon felépülne a kültéri mesh is (ha lesz ilyen)
Lábjegyzet, hogy azért praktikus nekem speciel, mert már egy ideje szemezek a ZigStar PoE coordinátorával a jelenlegi sima lan coordinator helyett, amit amúgy nagy megelégedéssel nyúzok egy ideje, így az utóbbi menne fel a padlásra.A második legjobb alternatíva pedig az olimex. (tőlük használok egy PoE cuccot már)
-
AtHoS
nagyúr
Már feltettem [link] , arra érkezett a válasz "kérdésem", de ebben a topikban jóval magasabb szintű eszmecsere folyik, simán szkippelődik az ilyen "partszéli" és talán nem is "okosotthonos" kérdés, mint az enyém

Mindenesetre nem én vagyok az egyedüli, aki ilyet tapasztalt gosund okoskonnektorral, elosztóval [link]
Tuya app-on belül a Gyakori kérdések -> saját visszajelzésnél küldtem General service support / Device problems / Other problems részre egy visszajelzést (engedélyezve, hogy ránézzenek a rögzített adatokra), amire még nem érkezett eddig reagálás
De ami furcsa, hogy a P1 elosztó úgy tűnik csak kikapcsolt állapotában mér fals értéket, ha bekapcsolva hagyom (nincs beledugva semmi), akkor 0.01kWh napi összesítést mutat, ami szerintem elfogadható (míg kikapcsolt állapotban 3..4kWh fogyasztást, ugyanúgy eszköz beledugása nélkül)
No mindegy, egyelőre úgy tekintek rájuk, hogy saccolónak megfelelőek
szerk.
Persze FW frissítés nincs újabb elérhető az eszközökre
-
vampire17
addikt
Vagy ez sem rossz (itt nem kell tokolni azzal h dev. boardot kuldjenek)
https://www.tme.eu/hu/details/esp32-evb-ind/adatatviteli-fejlesztoeszkozok/olimex/
-
vampire17
addikt
Ha csak egy rele van a padlason, akkor sztm UTP+a fontebb linkelt cucc.... Annal nem lesz ugysem semmi stabilabb
Persze ha nem ragaszkodik a kerdezo ahhoz, hogy mindenkepp Zigbee legyen 
A cuccra Tasmota es kesz.
-
BlackJack21
tag
Ötletelés szinten két lehetőségre gondolok.
1. A meglévő ZB hálózat mellé egy másik a padlásra, így mehet egy UTP(POE) -s ZB koordinátor, vagy egy felesleges dugaljba egy dugasztáp és abba egy USB-s dongle ZB koordinátor.
2. Valahogy kikerülni a fémgőzölt fóliát.
a, A padlás szint környékén, de a külső falon egy (vagy több) router, ami a héjazaton keresztül eléri a relédet
b, A párazáró fólia alá tenni közvetlenül a router-t. Ezután reménykedni, hogy így már átjut valamennyi rádiójel. -
vampire17
addikt
Esetleg mas iranybol megkozeliteni?
Padlasra:
https://www.aliexpress.com/item/1005001729638858.html
(fontos h irni kell nekik elotte, hogy fejlesztoi board-at kuldjenek, a FW csere miatt)
-
4D4M
senior tag
Ha valóban a fólia okozza, akkor csak egy a fóliából kivágott lyukba ragasztott műanyag dobozba lenne értelme, ami hát már kezdi idézőjelbe tenni a vezetéknélküli fogalmat (:
-
enginev3.0
félisten
-
4D4M
senior tag
Kérem erősítse meg valaki a hipotézisemet (cáfolat jobb lenne):
Semmilyen módon nem lehet a coordinatoron kívül vezetékes hálózattal ráerősíteni a ZB mesh-re a jelenlegi protokolloknál.(légvonalban max 2-3 méterre van 3 routertől egy relé a padláson és 3-as LQI-vel hol fent van, hol leszakad a mesh-ről – szerintem a metalizált párazáró árnyékol ilyen durván, de azt azért nem adnám fel a relé üdvéért...)
-
radio11
tag
-
LouiS22
veterán
-
gya/352
tag
Üdv!
Áttelepítettem a HA-t egy másik minigépre. Meglepődtem, hogy az IP cím nem állt vissza az eredetire a backup visszatöltése után. Jól sejtem hogy ez azért volt, mert a backup csak akkor tartalmazza a beállított IP-t ha azt beírom a configuration.yaml-ba, és ha a GUI-ban állítom be akkor nem? -
Nerazim
őstag
Üdv!
Van 3db Xiaomi hőmérséklet szenzorom amit sikerült beállítanom BTHome-al és látja is a HA. Kérdésem, hogy ez min keresztül komunikál a HA-val? Ugyansis van két ESP32 is rakötve a gépre amit próbaképp letiltottam, de még mindig látom a szenzorok értékét. Bocsánat, ha túl banális a kérdésem. -
BlackJack21
tag
-
BlackJack21
tag
Most számoltam egyet, és az OV2640 adatai és 3m távolság adatból 320x240 felbontáshoz 9,6mm/pixel(640x480-> 4,8mm/px) adat jött ki, így a kijelzőt ilyen modullal nem fogsz tudni megoldani. Erre egy 50mm(25mm)-es fókusztávolságú kamera kellene, vagy mint írták közelebb kell vinni a kamerát
Másik modullal és 16mm-es lencsével talán működne(1,45mm/px), de itt meg már lehet a fényviszonyok miatt lennének problémák.Ha a feldolgozó szoftverben ki lehetne használni a 2MP-t(1600x1200), akkor nem lenne ilyen probléma...
-
BlackJack21
tag
-
BlackJack21
tag
Ha megnézed a kiválasztott felbontást, az 320x240, ami nem a kristálytiszta kép paramétere. amit maximum el lehet érni az a 640x480.
Sok videót megnéztem, de mindegyik esetben 1m-en belül volt az arcát adó egyén.
Amit láttam az a legszűkebb esetben is 66˚-volt a látószög (van még 120˚, 160˚). -
MaCS_70
félisten
Remek!
És milyenek a tapasztalatok vele?
Köszönettel: MaCS
-
BlackJack21
tag
Helló,
Én is a gázórára akarom majd felapplikálni a most( és az elmúlt fél évben) az asztalon heverő próbapaneles ESP32CAM-et. Én az alapprojekttel foglalkoztam, az újabb "forkokkal" nem, az újításokat sem követtem. Így a jomjol AI on the edge alapján raktam össze a cuccomat. -
ViZion
félisten
Ez a modem is? Ha nem, akkor ajánlottabb egy jobb router beszerzése. Ezt nem ismerem, de amiket adni szoktak... ehh... ahogy olvasom, amúgy ez nem lenne rossz, lehet csak a helyi SW egy raklap sz@r.
Nekem a Telenoros modem/router csinálja azt, h néha belassul. Rájöttem, h a szolgáltatótól kap SMS-t, akkor jelentkezik a hiba. A beállításokban minden SMS dolgot elállítottam marhaságra, az SMS-ek jönnek... Bementem, kikapcsoltattam az SMS-t erre a számra, de jönnek, bementem, megnézték, ez van. És ez SW hiba, az anno Telenoros "programozók" ilyent tudtak írni. Most a HA jelzi, ha van SMS (2-3 hetente azért jön egy), törlöm és megy tovább minden. Voda sem jobb, anyámnál is leáll az élet a szolgáltatói SMS-től, pedig más a vas, a szolgáltató... csak a programozók lehettek ugyan azok
-
gya/352
tag
-
zsamiatt
őstag
-
sambenez
addikt
-
ka64
tag
-
LouiS22
veterán
-
MaCS_70
félisten
Üdvözletem!
Jelentem, nyolc hónap kényszerű távollét után ismét itt vagyok, hogy LouiS és a többiek nagy örömére újabb láma kérdéseket tegyek fel. (Ráadásul sajnos sokat felejtettem...)
ESP32 Cam:
A gázórát szeretném leolvastatni vele, de konkrétan a bőség zavarával küzdök. Számtalan ilyen OCR-es projektről olvastam, de fogallamam sincs, hogy melyikbe érdemes belevágni.Van valakinek bevált megoldása erre?
Kösznettel: MaCS
-
4D4M
senior tag
-
zsamiatt
őstag
Ez nem tul jo. Mondjuk azt nem ertem ha arc felismeresre hasznalhato akor mitol lesz ilyen elmosodott a kepe 2-3m tavolsagbol.
-
sunavlys
őstag
-
LouiS22
veterán
-
BlackJack21
tag
Ennyi “látható” az esp32 cam modullal 3 méter távolságról, belenagyítva a részletekbe.
A fotón egy beépített mikrohullámú sütő látható, a kék paca lenne a kijelzője.
Ha továbbra is ebben gondolkodnál, akkor ebből más optikával is készültek, lehet egy “szűkebbel” jobb eredmény érhető el. -
TraceR
tag
-
TraceR
tag
Vártam a kérdést
x időnként nem tudok kapcsolódni hozzá telóval/laptoppal. Amik rajta vannak eszközök azok mennek rendesen, de pl hazajövök melóból, akkor van hogy a céges laptop/telefon nem kapcsolódik. Sima Telekomos KAON GC3000 router, rengeteg cucc csatlakozva, lehet nem bír ennyit, meg nyilván amúgy is gagyi. Amúgy ennek ellenére semmi bajom vele, működik minden rajta rendesen, gyorsan, csak néha így behal, ilyenkor (pár naponta) egy reset megoldja. Tudom, kéne normális router 
Szóval valamilyen okos konnektorral megoldható az automatikus reset esetleg?
-
PistiSan
addikt
-
LouiS22
veterán
-
TraceR
tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani olyan okos konnektort, amivel éjjelente egy rutinnal automatikusan újra lehetne indítani a wifi routert? T-Plink Tapo 115-t néztem pl- az tudhat ilyet?
-
BlackJack21
tag
Nekem van esp32-cam modul, nem voltam hasraesve a képminőségtől. Keress rá a guglin
Például itt van egy oldal, videóval. Ezen látszik a minőség. Elegendő fény esetén lehet elég. A 3-4 méter elég véleményes a képzaj miatt, nem pedig a felbontás miatt.itt van az asztalomon egy "ai on the edge' -re felprogamozott esp. délután csinálok képet vele, ha gondolod...
-
noorbertt
őstag
-
LouiS22
veterán
-
zsamiatt
őstag
-
LouiS22
veterán
-
zsamiatt
őstag
használ valaki OV2640 kamrát esp vagy raspi projekten? Mi a véleménye a kameráról? Érdemes elmenni ez irányba HA-ba bekötésre egyszerűbb beltéri megfigyelésekre vagy inkább valami egyszerűbb wifis onvif kamera?
Az egyik esetben a mosó és szárítógép idejét szeretném leolvastatni 3-4 m távolságból. A többi helyen a házban inkább felügyelet lenne.Köszi
-
gorbep
őstag
A fórum közösség azért van, hogy segítse egymást.... A Te gondolkodásod szerint zárjuk be a fórumot, mert itt mindenki lustaságból kérdez... a Google-ban mindent IS megtalálsz... nem is értem TE miért vagy itt!!!
1: TE mindenhez értesz, így kérdésed nem lehet
2: Ha mégis, akkor a Google-n megkeresed a választ
3: másnak nem segítesz
4: de legalább jól lehordasz lustaság miatt válasz helyettAz én kérdésem tipikusan arra vonatkozott, hogy a két eszköz közötti árkülönbséget fedi e műszaki tartalom... amire azt tud válaszolni, akinek van ezen eszközökkel tapasztalata... hozzáértése
Fent vagyok pár fórumon, és szerencsére máshol nem találkozom ilyen hozzáállással mint a TIÉD. Más fórumban én is szívesen eligazítok kérdezőt, olyannal is, ami 2 lappal ezelőtt már volt kérdés.... nem derogál leírnom, egy 2 mondatos választ.... ahelyett hogy lebarmolnám, hogy van ám kereső a fórumban... meg Google... De hát nem vagyunk egyformák (szerencsére)
Tegyél tiltólistára, és akkor nem kell olvasnod a lusta kérdéseimet.... szerencsére más nem így áll hozzá. Fórumtárs a Te karaktereidnek a töredékével adott korrekt választ.... Jééé
PEACE

-
LouiS22
veterán
A lustasággal sajnos nem tudok mit kezdeni. Azt várod, hogy mindenki összefossa a bokáját attól, hogy neked kell valami és lehetőség szerint oldja is meg neked, hogy semmire ne kelljen időt fordítanod. Szóval jó lenne, ha alacsonyabb fordulatszámra kapcsolnál, igaz, rólam lepereg ez a manapság oly divatos a lusta kommentelő látványosan megsértődik attitűd(öd).
Ahelyett, hogy beütnéd a google-ba azt a nyomorult EmberZNet kifejezést és mellé tennéd a Home Assistant keresőszót.
-
gorbep
őstag
-
ojb
tag
Nagyon hasonló (szinte teljesen megegyező) tulajdonságokkal rendelkezik mindkét eszköz. (max a flow-control-ban lehet eltérés)
Neked kell eldönteni, hogy a SkyConnect-en keresztül támogatni szeretnéd-e a HA-t.
Az olcsó Ali-s eszköz eredeti fw-je is teljesen használható ZHA-val és Z2M-el is.
Amennyiben mégis ellenálhatatlan vágyat érzel a fw cserék irányában én az alábbi "online" megoldást (web-flasher-t) javaslom [link]
Arra vigyázz, ha router fw-t töltesz rá a flasher-rel, visszahoni routerből már csak Xmodem-mel tudod... -
gorbep
őstag
Tudom, megint nem olvasok figyelmesen... megint elolvastam, és semmit se ír a SkyConnect-ről...
Köszönöm, hogy elolvastad amit kérdeztem...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha tudnám hogy a EmberZNet 6.7.9 jó e a HA-nak, vagy nekem kell Custom FW-t tenni rá az előre programozott bootloader segítségével, akkor nem rabolnám a drága idődet azzal, hogy a kérdéseimet kell olvasnod...
Mellesleg a fontosabb kérdés nem is ez volt...

De megint csak a szokásos magas lóról lehurrogunk, ahelyett hogy egy fél mondattal segítenénk... nem is vártam Tőled mást...
Szerk:
De szerencse, hogy azért erre a közösségre alapvetően nem ez az attitűd jellemző....
-
LouiS22
veterán
-
fecus
őstag
Ezek a Zigbee cuccok most jó árúnak tűnnek. Tudom referal, de abban lehet a kedvezmény is. Levélben jött.
BlitzWolf® BW-SHP15 Zigbee 3.0
Nem sikerül az olcsóbb link.
-
gorbep
őstag
Megéri ez a SkyConnect ZigBee eszköz a felárat? Vagy inkább ez az olcsó...
Utóbbi esetén jó a FW ami benne van, vagy kell még mókolni vele... ha igen tudna valaki linkelni róla leírást? (mármint a folyamatról)
-
Pulsar
veterán
sziasztok,
ismeri valaki ezt a SmartWise WiFi-s motoros golyóscsapot? Van tapasztalat, vagy ajánlottabb termék? HA alá raknám be, zigbee se akadály. Olyat szeretnék, aminek nincs feszültségre szüksége ahhoz hogy nyitott vagy zárt állapotba legyen, csak a váltáskor kelljen neki amper.
-
LouiS22
veterán
-
Degeczi
nagyúr
Ld. alább, itt gyakran van netkimaradás, de mindig stabilan működnek. Egy próbát megérhet ott, ahol nem. Mivel a Shelly-k az MQTT bekapcsolásához azt a figyelmeztetést írják, h attól kezdve nem fog működni a felhőn keresztüli elérés, nyilván máshogyan működnek ilyenkor, és nagyon könnyen lehet, h ezzel lehet összefüggésben a máshol tapasztalt hiba.
-
gya/352
tag
-
Degeczi
nagyúr
Ha hülyén van megírva az eszköz firmware-e, azzal nem tud mit kezdeni, ez nem a HA sara... a leírás figyelmeztet is rá, h Miio-k esetén a netelérés blokkolása kapcsolódási hibákat okozhat: "Blocking the network access to the device is known to cause intermittent connection issues due to the device’s internal software hanging and a watchdog restarting the internal software"
A 3EM-et nem ismerem közvetlenül, de asszem lehet MQTT-n keresztül használni. -
gorbep
őstag
-
Degeczi
nagyúr
-
gorbep
őstag
Nem aggaszt... körülvesz egy csomó felhős cucc amúgy is...
Csak az érdekelt, hogy mennyire lehet építeni egy olyan rendszert, ami nem dől szét, ha nincs net.
A Shelly-k néha szürkék voltak, nem szolgáltattak adatot az idő kb 70%-ában... a Miio-k 90%-ban. Azaz így pl lokál vezérlésre net nélkül számomra használhatatlan... azt nem hinném, hogy azért volt inaktív, mert frissítésért telefonált haza...
Persze azért nem sűrűn van felénk net hiba. Digi a 4ig átállásig 99.9%-os volt... azóta kb 95%, ha nem romlik, akkor azért ez nem egy tragédia, de mindenképp hagyok mindenhova "kézi" lehetőséget vész esetére... -
LouiS22
veterán
-
gorbep
őstag
A shelly-k nem felhősek... mégis többször voltak inaktívak mint aktívak, ráadásul nem is egyszerre.. valamint a Miio is elméletileg lokál, a felhőből csak az API kulcsot szedte le...
Mindkettőre igaz volt hogy hol ment, hol nem, a Miio inkább nem... tehát nem a felhőből szedte le az adatot... de amint vissza dugtam az optikát, azonnal megjavultak... nem erre számítottam...
-
LouiS22
veterán
-
ViZion
félisten
-
LouiS22
veterán
-
LouiS22
veterán
-
odrif
MODERÁTOR
-
fo_di
őstag
én tavasszal kifejezetten p1-es mérőt kértem a démásztól (szegeden) amikor a napelemet kapcsolták be, akkor azt mondták, hogy a csiphiány miatt oda-vissza órának is butaórát hoznak normálisan, de van némi elfekvő készlet még, amit főleg meglévő egységek cseréjére használnak, és bár nem ígérték 100%-ra, de végül mivel kifejezetten kértem, az egyik szerelő készletéből még tudtak adni (az okos ráadásul simkártyás, gondolom, ezért sem akarják már hozni mindenhova, de így a neten is látom az adatokat, ha akarnám)
a szerelő utána kifejezetten rendes volt, és egy kevés plombadróttal csinált egy felfogatópontot a dobozon belül a slimmelezernek, mert a kis ablak elég vacak helyen van különben, vagy nagyon mélyre belóg a kütyü és nem érni el, ha szerelni kéne egyszer (egyébként alapból a p1 port fedelén áthúznák a plombát, úgyhogy jó is volt, hogy vittem ki a kütyüt, hogy ezt is szeretném beletenni), utána a központnak kellett egyet írnom, hogy aktiválják a p1 portot, mert csak a diagnosztikát küldte ki alapból (típus, gyári szám), de 1-2 napon belül távolról felkapcsolták, és azóta megy minden -
ViZion
félisten
-
AtHoS
nagyúr
-
ViZion
félisten
-
Degeczi
nagyúr
-
radio11
tag
-
vampire17
addikt
-
radio11
tag
Sziasztok!
Kollegának most csináljuk a Home Assistantot (padlófűtés vezérlés elsődlegesen) viszont van neki egy Polar hőszivattyúja ami valami Huilian Smart alkalmazással kommunikál. Ezt be lehet valahogy húzni HA alá (sem Huilian sem Polar hőszivattyú keresése nem hozott eredményt google-ban Home Assistant szövegkörnyezetben)? -
ViZion
félisten
-
Degeczi
nagyúr
Dehogynem, ír róla a doksi (ahogy azt is, h természetesen nem küldenek ki jelszavakat, csak hash-ek első 5 karakterét ellenőrzik)
@gorbep: maga a HA szépen működik netkapcsolat nélkül (sajnos nem egyszer kellett így használnom a netszolgáltatóm miatt), de ha felhőt használó eszközt integrálsz be, ott nyilván nincs erre garancia, ez már nem a HA hatásköre.
-
gya/352
tag
-
ViZion
félisten
Hát kb. ez is az, csak szoftveresen... Most ha megkérdezi, h online van-e, akkor kap egy megnyugtató választ, h igen -ez igaz is-, anélkül, h a kérése elhagyná a saját kis virtuális gépét. Shelly-ben van lehetőség full lokálra állítani, nem próbáltam, de feltételezem, h működik. Itt is inkább ez a jelszavas dolog aggasztó, illetve az, h nem is jelezte, h ilyesmit csinálna.
-
gorbep
őstag
Én csak villamosmérnök vagyok, kevésbé tudományosan próbáltam meg... kihúztam az optikát a modemből... hát durva túlzás azt állítani, hogy a HA megy hálózati kapcsolat nélkül... P1 olvasó ment, Shelly-k hol igen, hol nem... Xiaomi cuccok inkább nem... szóval nem győzött meg, hogy bármit is tudnék működtetni vele netkapcsolat nélkül...
-
ViZion
félisten
Tovább harcolok a HA-val... Erősen állítják, h ez lokál, meg mindent az userért... de a logjaim mást mutatnak.
- checkonline.home-assistant.io: továbbra is brutál sok lekérdezés, ha tiltom, akkor szerinte nincs net, nincs élet, a felhős (de lokál API key-es) cuccokat sem éri el... lol
- grafana.com: ezt a Grafana csinálja... de miééért ennyit? Tiltva van, de szemetel a logban
- Github.com, api.github, raw.github: szintén rengeteg, nem hiszem el, h 10 percenként kell keresni frissítést, vagy bármit.
- api.telegram.org: telegram bot, kinyírtam
. Inkább nélküle, mint 10 percenként 3 lekérdezés.
- api.pwnedpasswords.com: utánaolvastam, megnézi a HA nekünk, h pwned-e a secret passwordunk (remélem nem csak a wifi, de a tuya pwd-t is elküldte...
). Hát köszi. Nem kérte senki, hogy ellenőrizd...
- gravatar.com, ez egy rejtély... semmi közöm hozzá, mit akar ott?Egyik topikban javasolták a Home Assistant Core LXC telepítést, ott elvileg a checkonline-t sem kergeti folyamatosan. Ezt esetleg meg tudjátok nézni/erősíteni?
Volt rengeteg alternatív próbálkozás: hosts file módosítás (nem műxik, törli. Volt, aki scriptel módosította minden induláskor, ezt még nem próbáltam).
DNSmasq telepítése bővítményként: nem műXik, megadtam neki a gyakoriakat, upstream az AdGuard Home lenne, de megkerüli a HA, tovább szemetel. HA-ban DNS servernek próbáltam az IP címét, a 127.0.0.1-et is megadni. Lehet a DNSmasq contaier IP-t kellene megadni? Közben meg is találtam, ezt nem tudja használni a HA... DNSmasq nem figyeli a portot.
Akkor csere, AGH a HA-n belül, upstream az AGH LXC... ehh. Szerencsére az AGH kb. 0 proci és rammal elvan. A fenti oldalak "átírás"-ba megadva, így instant feloldja, az egyéb kéréseket meg továbbra is tudom követni az AGH LXC-ben, a rengeteg szemetelés nélkül, átláthatóan. Akkor ez így tűzszünet.
Minden esetre elég fura üzenet a honlap első mondata: "Open source home automation that puts local control and privacy first." A local control igaz, de net nélkül ez is kuka. Privacy first már erősen kérdőjeles, a minimum az lenne, h kérdezzen rá, h pl. ellenőrizheti-e a jelszavainkat. OK, a Lenovo és a Xiaomi még rosszabb, azokat kigyomlálni katasztrófa volt. M$ win-dos marhaságai azokhoz képest már ajándék...
Bocs a hosszú postért, hátha mást is zavarnak ezek.
-
migabi24
nagyúr
-
nemethsza
tag
Srácok,
a Shelly 2.5-nél hogyan kell resetelni?
Vmilyen tűvel meg kell nyomni a megfelelő lyukat, vagy
maga a piros jelzőfény a resetgomb?
Thx! -
Szaky
tag
Én 3x32A kértem és ahhoz automatikusan smart óra jár... parádes ez a P1 méro, azonnali real time adatok...
-
Degeczi
nagyúr
Nyáron cserélték nálam is, szintén full buta óra került föl (mert asszem a Démásznak nincs is más raktáron)
-
enginev3.0
félisten
-
LouiS22
veterán
-
Szaky
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
49700 - 49601
68437 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 49901 49900 - 49801 49800 - 49701 49700 - 49601 49600 - 49501 49500 - 49401 49400 - 49301 49300 - 49201 49200 - 49101 49100 - 49001 49000 - 48901 48900 - 48801 48800 - 48701 48700 - 48601 48600 - 48501 48500 - 48401 48400 - 48301 48300 - 48201 48200 - 48101 48100 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Okos otthon - gyári appok, ökoszisztémák
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- World of Tanks - MMO
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Crimson Desert
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 27% - Corsair Elgato Stream Deck Mini
- G.SKILL Trident Z5 RGB 48GB (2x24GB) DDR5 8000MHz F5-8000J4048F24GX2-TZ5RS Memória!
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+OLED 3év Prémium GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Persze ha nem ragaszkodik a kerdezo ahhoz, hogy mindenkepp Zigbee legyen

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

). Hát köszi. Nem kérte senki, hogy ellenőrizd...