- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Tomb Raider Remastered I-III
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- MárkaLánc
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
oyupiyux
friss újonc
<a href="https://www.erieapaa.org/group/mysite-200-group/discussion/bcd52385-7c11-45a3-91c1-201a2d308851">SEO</a>
https://www.erieapaa.org/group/mysite-200-group/discussion/bcd52385-7c11-45a3-91c1-201a2d308851 -
radio11
tag
válasz Nerazim #47169 üzenetére
Nálam Moes house radiátorfejek vannak (Tuya az is). Csináltam Home Assistantban minden vezérlendő helyiséghez egy-egy virtuális termosztátot (configuration.yaml-ba kell beírni, nem ördöngösség). Ezeknek a termosztátoknak a bemenőjele egy-egy Xiaomi hőmérő (lásd előző hozzászólásom linkjét) a kimenete pedig egy-egy logikai kapcsoló segítő (input boolean) amit HA-ban csináltam szintén. Az összes logikai kapcsoló be van fűzve egy csoportba (group). A kazán termosztát helére egy száraz kontaktos relé került (nálam egy ESP-01 relémodul), a régi Computherm az már csak dísz.
Ha valamelyik termosztát fűtést igényel akkor a csoport aktívvá válik, ez egy automatizmussal indítja a kazánt (ESP relé) illetve az adott helyiség okosszelepet nyitja az automatizmus amit az adott helyiség logikai kapcsolója indít (ez a trigger) az akció pedig az adott okosszelep (ami szintén egyfajta termosztátként működik) működését OFF-ból ON-ba váltja - de facto kinyit a szelep. Ha elérte a hőfokot ugyanez fordítva.Volt egy korábbi verzió is (lehet másnak ez jön be, de nekem elektromos kazán miatt minden kicsit másképp működik) ahol nincs külön hőmérő, hanem az okosszelepé működik, az okosszelep automatára van állítva és a szelep pozíció triggeli a kazánt (ESP relé) ki és be (jobban mondva a logikai segítőket és ezek csoportja indítja/állítja a kazánt). Itt úgy állítottam be, hogy 30% szelepállás felett indult a kazán és 29 alatt állt le. De a szelep elég lassan dolgozik nekem ezért nem volt jó a villanykazánhoz, gázoshoz viszont tök jó lehet szerintem az utóbbi módszer.
-
radio11
tag
válasz gorbep #47192 üzenetére
Akkor ez lenne a javaslat: [link] , igaz ez bluetooth-os de nálam jól működik hasonló hatótávokkal és körülményekkel, még kapható és jó az ára. Igaz nálam már nem gatewayról megy hanem a szerver bluetooth-járól direktben (ehhez persze fel kellett rakni az ATC firmware-t a mérőkre)
-
gorbep
senior tag
válasz radio11 #47190 üzenetére
egy házban szétszórva... egyik sincs légvonalban 6m-nél távolabb a Hub-tól... a legtávolabbi egy födémen túl van... nincs gyakorlati tapasztalatom a ZB hatótávjáról. Eddig csak a Honeywell (JTYJ-GD-01LM/BW) füstjelzők csatlakoztak így... látom, hogy azok támogatására a jövőben még lehet esély, a protokoll látja, csak nincs még az integráció lefejlesztve...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
gorbep
senior tag
4-8 ponton Hőmérséklet (esetleg páratartalom is) mérés költséghatékony megvalósítására szeretnék útmutatást kérni.
Ami már van:
- Windows10 alatt VirtulBox-ban virtuális gépen futó HAOS
- abba integrált Xiaomi Miio Hub (HA ennek látja: lumi.gateway.v3 Gyártó: Xiaomi Firmware: 1.4.1_176 Hardver: MW300)Ha jól tudom a Xiaomi Gateway rendszere zárt, arra nem lehet tetszőleges eszközöket csatlakoztatni... Kis kitekintés után mégis célszerűnek tűnt ennek felhasználása, és a HA oldala alapján a WSDCGQ01LM és WSDCGQ11LM integrációja megoldott ezen keresztül. Az első a régi ZigBee-s szenzor (rövid keresgélés után már sehol sem találtam), a második az új (Aquara) változat. Itthon 5e körül találtam (jó ár?)
De meggyőzhető vagyok más irányba haladni is. A virtuális gép miatt még nem triviális nekem, hogy más ZB gateway csatlakoztatása hogyan oldható meg, ha nem WiFi-s... pl. USB... ez irányú tapasztalatot is megköszönnék, előbb utóbb arra is szükség lehet...
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #47186 üzenetére
Welcome... az egyik legrégebbi nyűg ez, a fő fejlesztők folyton lesöprik a kérést, h történhet az állásidő, újraindulás alatt is (ismeretlen, hiszen nem megy a rendszer) állapotváltozás, ezért mindenképpen kinullázzák az utolsó állapotváltozási időpontot induláskor... így aztán ez önmagában sajnos tényleg hasznavehetetlen infó.
Pár entitásnál még el lehet tárolni segédváltozókba ezt, de több tucatnyinál már nem lenne kényelmes, ezt rendszerszinten kellene kezelni (legalább opcionálisan, kivételeket fölsorolva ha már ragaszkodnak ehhez a működéshez)
-
LLKobe
veterán
válasz LouiS22 #47184 üzenetére
Na elvileg megvan a probléma: mint kiderült a HA OS a gép órájából veszi az időt amin fut, és az van rosszul beállítva. Ez mondjuk elég nagy hülyeség.
A másik kérdésedre válaszolva:
- nem kell dátum, nap, óra perc és másodperc, elég egy időpont, azt még be kell lőjem hogy mutassa
- nem budiajtóról van szó, hanem az összes ablakról a házon. Így tudnám, hogy melyik ablak mennyi ideje van nyitva.
- elég lenne lenne hogy mennyi ideje, de az HA restarttal nullázódik, újraindul. Illetve másik komponenseknél is baj hogy nem jó időpontot mutat
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LouiS22
veterán
válasz LLKobe #47183 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a Core UTC-t használ (Így is van: [link] , bár nagyon fura, mert ez 2015-ös módosítás), szerintem a custom component kódjában kell keresni a megoldást (szintén fura). Jól van beállítva nálad az időzóna, stb rendszerszinten?
kérdés: miért lényeges és kell dátum, nap, óra perc és másodperc ahhoz, hogy lásd, hogy a budiajtó nyitva volt? (példa csak)? Miért nem elég az 1 órája, 20 perce stb verzió?
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
LLKobe
veterán
Üdv!
HA-ban valaki találkozott már azzal a problémával, hogy minden custom component ami időt mutatna valamilyen módon, el van csúszva 2 órával?
Azt akarom kiiratni hogy az ablak mikor volt kinyitva, és írja is , de a 12:04 helyett 10:04-et ír.Ki lehet ezt küszöbölni valahogy?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
válasz ssarosi #47177 üzenetére
Shelly relé a megszakítószekrénybe, termeléshez nem tudod kapcsolni, de időpontokat tudsz adni, h mikor fűtsön. Bojler és család mérettől függ, hogy elég-e ha délután (mikor még süt a nap) felfűt.
HA és a termelés mérése nélkül sokkal pontosabbat nem lehet, bár mittomén egy ESP méri, hogy van-e fény, etc... de ez sem egyszerűbb, mint egy HA-t telepíteni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ssarosi
tag
Új vagyok a témában, a napelemes topickban javasolták, hogy itt kérdezősködjek.
Nem akarok HA-t építeni, nekem annyit nem ér az egész.
Szeptemberben 41%, októberben eddig 42% a helyben felhasznált energiám, ezt szeretném növelni. A villanybojlerem a napelemek miatt mindennapszaki feszültségre van kötve, de a vezérelt is megvan még. Nappal mosogatáskor kapcsol be, de a fő fogyasztásunk este a zuhanyzások után van, amíg ismét felfűt. Ezt az EON oldalán is látom a grafikonon.
Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne megoldani a legegyszerűbben a bojler vezérlését a napelemes rendszer termelését figyelembe véve? SE rendszerem van, az ahhoz való inline metert és a bojler vezérlést nem akarom megvenni, horror ára van. -
VSZM
tag
válasz its_grandpa #47171 üzenetére
Köszi!
Ez körvonalazódott az én fejemben is első megoldásnak Csak akkor már olyan termosztátot vennék, ami okos is, mobilról tudjam kapcsolgatni.
SWBF2 4 EVER
-
sunavlys
senior tag
Ha igen, pöcköld ki őket (nekem körömmel is megy, nem kell fogó).
Jó erős körmöd van, van mikor fogóval sem jön ki.
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
-
fo_di
őstag
a beszorult pöcköt kis hajszárítózás is kihozza, ha nincs körme
-
its_grandpa
tag
Végig olvasva a hozzászólásokat, több gondolat futott át ....
Itt mindenki a bankjegy nyomdában dolgozik, úgy ajánlgatjátok a több 100 ezres cuccokat :)
Túlbonyolítanátok egy olyan rendszert aminél a rendelkezésre állás a legfontosabb.
Smart radiátorszelep, gateway, kínai felhő (Tuya).
Persze mindenkinek a saját döntése a kockázat vállalás.>> Jelenleg egy Computherm Q7 Termosztátom van ....
Cseréld le egy Q7 RF szett-re, programozd be az igényeitek szerint, az adót tedd az emeletre.
A fotód alapján Herz Desing fejeid vannak.
Tekerd le őket egyesével és nézd meg, hogy termoszelepek kis bütykei nem szorultak-e be a nyár folyamán.
Ha igen, pöcköld ki őket (nekem körömmel is megy, nem kell fogó).
Amikor elkezdesz fűteni,állítsd be a szobákban a termo fejekkel a neked tetsző hőmérsékletet.
Tölts egy italt, ülj be a füles fotelbe és örülj, problem solved. -
válasz kekigyu #47168 üzenetére
IP cím nem elég, a portot is add meg a böngészőben. Ilyesmi:
192.168.X.X:8123Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Nerazim
őstag
válasz radio11 #47152 üzenetére
Szia!
Erről esetleg tudnál többet írni? Mondjuk egy ilyen Zigbee Termofej+Gateway is jó lehet? Hogyan tudna ez kommunikálni egy Aricton Class Evo kazánnal és Computherm Q7 RF termosztáttal?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
kekigyu
aktív tag
Pár hete elakadtam a HAOS telepítése után. Ott tartok, hogy fel van telepítve, fut, frissül, és androidos HA alkalmazásban tudtam csatlakozni, de másik PC-n, böngészőben nem. IP címek alapján ugyanazon az alhálón van a vékony kliens és a pc is (192.168.1.xx). Ugyanarról a telekomos routerről kapják a netet. Hálózati beállítási hibám van, vagy valami mást nézek nagyon be?
-
válasz H3XHUN #47166 üzenetére
Ez az új app gondolom. Még pár hétig működik a régi is, én még nem váltottam, mondjuk sokat nem is használom. Biztosan javítják, azért ez egy jóféle cég. Örülök, h sikerült megoldani.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
H3XHUN
tag
válasz ViZion #47140 üzenetére
Üdv. Majd csinálok egy rajzot cadben. De végül sikerült megcsinálni a rendszert, igaz nem egészen ahogy akartam. A Shelly Smart Control baromira nem működik... előzőnap még az accounthoz hozzá adott pár shellyt lehet vezérelni, ki-be kapcsolni stb. Ma viszont hiába csatlakoznak fel az appba, "Something went wrong" hiba üzetetet ad vissza bármit akarok. Nagy segítség.
Az összes shellyt webhookal tudtam csak beprogramozni váltó, kereszt-váltó kapcsolásokra, ami azért elég alap dolog. Legalább a világítás működjön. De semmi komolyabb dologra nem lehetett, mert az app vmiért bemondta az unalmasat.[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
Ugyan ezt kérdeztem kb 2 éve Azóta van egy szerintem jól felépített rendszerem HA alatt. Alapvetően én ezt hobbynak, játéknak veszem, nem másnak. Mozognak a redőnyök fel-le, kapcsolgatnak a lámpák, nézem a nyílászárók nyitvatartását, a villanyóra adatait, a kerti öntözést erről vezérlem. Tudásom felszínes, viszont szerint itt a ph fórumban több segítséget kapsz mint bármelyik fb csoportban, ez tuti.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy Klarstein Wonderwall termékeit miként lehetne integrálni:
- wifi-s változat: [link] (ez talán tuya?)
- ez távirányítós, de ez is 2,4GHz-n megy: [link]Közben rátaláltam Vodike a válaszára: [link] akkor a wifi-t érdemes.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Tamarel
senior tag
Sziasztok.
Elektromos padlófűtés okos vezérléshez mit ajánlanátok? Sonoff thr316 (<10e / db)?
Minimum elvárások:
- felhőmentes működés, nem kap majd internetet
- home assistant (nason fut virtuális gépben) vagy homekit bekötésKöszönöm.
-
vampire17
addikt
A legolcsobb es legegyszerubb ha kicsereled a termosztatod egy ilyenre:
[link] (vagy ha nem gond a kulfoldi vasarlas, akkor ennek a kinai eredetijere [link] vagy meginkabb egy ujabb tuya alapura: [link] )
Kabelezes nelkul igy at tudod vinni a termosztatot a leghidegebb szobaba.
Bar amugy a kazanodban van eleg sok lehetoseg.... (a Baxi ezen kazanja OpenThermes, amivel akar modulaltan is tudnad vezerelni )
[ Szerkesztve ]
-
Fent ellenőrizd a radiátor szelepeket, lehet a kimenőnél vannak fojtva.
Termosztátot hidegebb helyiségbe kellene rakni, vagy kell fentre is, ami tudja kapcsolni a kazánt, lent meg termofejek.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
VSZM
tag
-
radio11
tag
válasz vampire17 #47151 üzenetére
"nekem a megoldas az volt, hogy olyan termofejet vettem, ami inditani is tudja a kazant"
Ezt meg lehet csinálni HA alatt a zigbee-s Tuya okosszelepekkel is. De az is megoldás, ha hőmérséklet érzékelő kvázi termosztátként használva vezérli az okos szelepet (és nem mellesleg indítja a kazánt). Nálam ilyn konfigurációban üzemelnek.
-
vampire17
addikt
válasz sunavlys #47149 üzenetére
A termofej akkor jo, ha valahol hidegebbet akarsz, de akkor nem jo, ha melegebbet, mint ahol a fali termosztat van.
Nalam is ez a helyzet all fenn, a gyerekszobaban akartam melegebbet, mint ahol a fali termosztat van.
nekem a megoldas az volt, hogy olyan termofejet vettem, ami inditani is tudja a kazant. (pl Tado, Wiser...) Termesztesen nem art ilyenkor ha minden (majdnem minden!) radiatoron ilyen fejed van. Nalam most ez a helyzet, igy lenyegeben helysegenkent maximum fel fokos elteressel szabalyozom a homersekletet az egesz hazban (Tado-t hasznalok)
Ui: nyilvan itt az is kerdes, mikor hany fokot akarsz.... Ha statikus a dolog, akkor tenyleg az kell, h leghidegebb szoba es mashol sima termofejek. Nalam az is szempont volt, hogy dinamikus legyen a rendszer. Ahhoz viszont mar mindenkepp "okos" fejek kellenek.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Hát mitől lenne thermofej, ha mindig nyitva van?
Épp az a lényege, h ha alacsonyra állítod és ahhoz képest túl meleget érzékel, egyre jobban lefojtja a radiátort, végül akár teljesen le is zárja. Pont ezzel szokott is lenni gond, h ha az előző fűtésszezon után nem tekerted föl ezeket maximumra, akkor a nyári folyamatos nagy meleget érzékelve teljesen lezárnak, és mivel nincs ingadozás, úgy is maradnak. Ettől előfordulhat, h a szelep beragad ebben a lezárt állapotban, és a következő fűtésszezon elején teljesen hideg marad az a radiátor. Ilyenkor a thermofejet leszedve egy fogóval érdemes a beragadt pöcköt kiszabadítani.De a céljuk valóban pont az, h ha a leghidegebb szoba alapján kellően sokáig megy a fűtés, akkor mindenhol szép egyenletes hőmérsékletet lehet beállítani, okos fej nélkül is.
-
VSZM
tag
válasz its_grandpa #47145 üzenetére
Köszi! Jelenleg a legmelegebb szobában van a termosztát...
A "manuális termofejek lezárnak". Ezt kifejtenéd? Nekem ilyen skálás termofej van:
Ez mindig nyitva van, nem? Pont annyira, amennyire a 0-5 skálán kinyitom. Vagy van olyan manuális termofej, amin célhőfokot tudok beállítani és lekapcsol, ha elérte?SWBF2 4 EVER
-
4D4M
senior tag
Valamit még mondhatnál a házról, mert teljesen mást csinálnék egy egy olyan esetben, amikor napsutésből adódó néhány 100W különbségek vannak a helyiségek között és mást, amikor az egyik helyiség szigetelt 100W hőveszteséggel a másik meg 1000W szigeteletlen és leng a függöny a szeles időben csukott ablaknál.
Az első kérdés, hogy mennyire van összhangban a hőveszteséggel a beépített hőleadók teljesítménye.
A második, hogy a különbségek a beszabályozhatóság határain belül vannak-e. Ugyanis az elsődleges beavatkozás ilyen esetekben a hidraulikai beszabályozás, aminek célja, hogy a tervezett terfogatáram egyáltalán rendelkezésre álljon az adott helyen, mert hiába tekergetjuk a szelepeket, ha eleve nincs meg a minimális terfogatáram.
És harmadik lépésként elgondolkodnék az okosításon is (:
[ Szerkesztve ]
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
-
its_grandpa
tag
A Netatmo - vagy bármilyen okos termosztát - szerintem nem fogja megoldani a problémádat. A kazán vezérlését a leghidegebb, leglassabban felmelegedő szobából kell megoldani szobatermosztáttal. Amikor az egyes szobák elérik az ott beállított hőmérsékletet a manuális termofejek lezárnak. A kazán meg leáll amikor a leghidegebb szoba is elérte a beállított hőmérsékletet (és ott nem lehet termofej!).
Több mint 20 éve fűtök kb. 150 m2-es 2 szintes családi házat, tapasztalatból írom még mielőtt .... -
VSZM
tag
Sziasztok!
A kétszintes lakásunkbank egyetlen körről megy 120 nm fűtése egy kondenzációs gázkazánról. Mivel teljesen más az egyes szobák fekvése és szigetelése, ezért lehetetlen manuális termofejekkel úgy beállítani, hogy hasonló hőmérséklet legyen az egyes szobákban. Okos termofejeket tervezek beszerezni. A Netatmo megoldásáról mi a vélemény? Van esetleg olcsóbb, ami tudja ezt?
SWBF2 4 EVER
-
Steady74
addikt
válasz Fuser és Tsa #47141 üzenetére
Igen, akkor ott van, csak elő kell csalogatni. Ami azért fura mert a Shelly app-ban meg alapból megvan. Köszi, h írtad, ránézek majd én is.
-
tag
-
válasz H3XHUN #47139 üzenetére
Akkor ha jól értem, az első dobozban Shelly, aminél van fázis, nulla és megy a lámpához a kanóc. Másik dobozban csak fázis és nulla, nincs shelly... hmmm. Ahol csak a fázis és a nulla van, oda az eslő dobozból megy a vezeték? Vagy az máshonnan kapja?
Ha az első dobozból, akkor ott a fázis-nulla helyett szimplán átkötöd, h csak nyomógomb legyen, akkor a 2. dobozbe nem is kell shelly.
Ha máshonnan van vezetékelve, akkor a 2. dobozba is shelly és az app-ban a Scenes résznél lehet "leprogramozni", hogy ha itt kapcsolsz, akkor az 1. dobozban a shelly váltson státuszt. Nem kunszt, if-do-else szint.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
H3XHUN
tag
Sziasztok!
Shelly cuccokkal kapcsolatban kérnék segítséget. Fél nap van rá, hogy beüzemeljek egy 27 eszközből álló rendszeret... Mert a főnököm azt hitte milyen egyszerű is ez amikor soha nem foglalkoztunk még ezzel a termék családdal. 4-5 órát böngésztem az internetet de semmi kézzel fogható útmutatót nem találtam.Legrand In One kapcsolók vannak, amiket lecserélünk hagyományos nyomó szerelvényekre. Javarészük már nem nagyon működik és régóta kifutott termék.
Hogy a manóba lehet megoldani, hogy az egyik szerelvénydobozban van a lámpaszál, hozzá is csatlakoztattam a Shelly kimenetére (1PM, 2PM eszközből van a legtöbb) a szoba túloldalán lévő kapcsoló dobozában viszont csak táp van (fázis - nulla)
Egyszerű váltókapcsolás lenne, a lámpaszál nélküli Shelly-s nyomó kapcsolná a lámpaszálas Shelly-t. Mindkét dobozban 2PM van pl.Odáig eljutottam, hogy beüzemeltem a Shelly-ket, WiFi, fix ip, kapcsolóról - nyomógombra átállítás. De viszont a különbőző eszközök között logikai kapcsolat azt ötletem sincs, hogy kell összehozni.
Ugye nem a script menüben kell hozzá totál nulláról programot írni?! (amitről ugyamcsak semmit se tudok)
Akkor a Loxone ehhez képes faék egyszerű.[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
válasz tupacamaru #47136 üzenetére
Igen, azzal megy.
-
tupacamaru
veterán
válasz vampire17 #46847 üzenetére
Megjött ez a BLE Hub, holnap megjönnek a hőmérők, a relé modul még úton van. Ha minden ideért akkor az Android-os Tuya app-al próbáljam működésre bírni a dolgot? HA egyelőre nem lenne ha nem muszáj.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Steady74
addikt
-
Degeczi
nagyúr
válasz DougButabi #47120 üzenetére
Nem kell, tökmindegy még az is, h tranzisztor vagy optócsatoló, ugyanaz a kód működik rajta.
-
snooze
veterán
sziasztok!
shelly 2.5-öt használok redönyök vezérlésére..
HA-ba vannak integrálva,de viszont az entitásba nincs benne a redöny százalékos poziciója,ezt valahogy elö lehet csalogatni?
köszönöm!GO Gunners!!!
-
DougButabi
tag
válasz Degeczi #47110 üzenetére
Központom szerintem jó, mert a régi keybus interface működött.
Lehet az a baj, hogy a mastert használtam.
Abban volt pcb layout, gondoltam jó lesz az nekem.Megpróbálok áttérni a dev-re (sajnos ebben másik tranzisztor van, akkor azt is be kell szereznem.)
Köszönöm szépen a segítséget.
-
kbela365
tag
válasz stopperos #47118 üzenetére
Létezik ilyen (pl. COSWALL DIY Module WIFI / Zigbee Smart EU Wall Socket With PD 20W Type-C & A Dual USB Fast Charger With Power Monitoring Alice - AliExpress), egy ilyet rendeltem is, csak gond van vele és genyó az eladó, ezért próbálok más megoldást keresni.
-
válasz kbela365 #47117 üzenetére
A három dolog együtt nem biztos, hogy menni fog. Legrandnál van USB-C és konnektor, a külön zigbee kapcsolót a konnektor mögé rakhatod, ha még van elég hely. Ha nincs, akkor a kötődobozba.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
kbela365
tag
Sziasztok!
Olyan fali konnektor aljzatot keresek, amin van USB-A és/vagy USB-C kimenet és zigbee-n keresztül ki és bekapcsolható mind a konnektor, mint az USB portok. Ha valaki tud ilyenről, kérem, hogy ne tartsa magában az infót!
Köszönöm! -
Nyugi, majd visszarakják... lehet ez az előjáték a Tuya "DLC"-hez... több hónapra stat? $$$ klikk, kész. Napi 5 kapcsolás free, +5 kapcsolásért $$$$.
...engem fel kellene venniük
Gyerekzáram sincs, az pedig hasznos lehet (nálam már mindegy, nagyok).Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ojb
tag
válasz ViZion #47112 üzenetére
Igazad van
Helyesebb lett volna az "Elvileg... " helyett úgy kezdeni a mondatot, hogy
"Szerencsés esetben a Tuya szoftver..."
(Sajnos nem minden esetben lehet ezt az opciót elérni. Nekem is van kettő BW konnektorom -- elvileg a SmartLife app-hoz kapcsolódnának -- amiknek eltűnt az évek alatt ez a relé beállítási lehetősége a Tuya app-ból) -
Nálam a gosund-oknak ilyen nincs, Smartlife app-ot használok. Áramszünetben nem vagyok biztos, h helyreáll-e, talán igen nem is tudom, HA vezérli már.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ojb
tag
válasz hun005a #47109 üzenetére
Elvileg a Tuya szoftver Setting menüjében lenni kellene egy Relay Status sornak
Ebben kell Memory vagy Remember last status - ra állítani ahhoz, hogy emlékezzen az áramszünet előtti állapotra vagy pedig On-ra kell állítani, hogy boot után állandóan bekapcsolja a relét.
-
Degeczi
nagyúr
válasz DougButabi #47106 üzenetére
Furcsák ezek az unkown state-ek, támogatott a központod? Illetve biztosan a friss (most dev, pár hónapja még new) branchet használod? A master-en évek óta semmi fejlesztés nincsen, csak a dokumentáció frissült.
[ Szerkesztve ]
-
hun005a
tag
Keresek olyan okosdugaljt ami áramszünet után visszakapcsol ON állásba vagy milyen megoldás létezik?
köszönöm -
DougButabi
tag
Átállítottam a loggert level:debug-ra, és most már látom ezeket az üzeneteket, látom is hogy megjelennek a logban az élesítések, ajtónyitások (bár néha 15 mp késéssel)
Lehetséges nem ugyanúgy, ahogy a yaml file-ban várnám, de nem igazodok ki ezekben az eseményekben.[16:27:36][D][text_sensor:064]: 'dscalarmnew Partition 2 Msg ': Sending state 'C1: Unknown'
[16:27:36][D][Debug33:254]: Partition data 02: 00,03,01,00,01,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:27:36][D][Debug33:254]: Partition data 03: 00,C0,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:27:38][D][Debug22:247]: Panel command data: 05,00,80,03,00,C7,00,C7,00,C5
[16:27:38][D][Debug33:254]: Partition data 00: 80,03,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:27:38][D][Debug33:254]: Partition data 03: 00,C5,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:27:53][D][Debug22:247]: Panel command data: 05,00,80,03,00,C5,00,87,00,C5
[16:27:53][D][Debug33:254]: Partition data 00: 80,03,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:27:53][D][Debug33:254]: Partition data 01: 00,C5,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:27:53][D][text_sensor:064]: 'dscalarmnew Partition 2 Msg ': Sending state 'C5: Unknown'
[16:27:53][D][Debug33:254]: Partition data 02: 00,87,01,00,01,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:27:53][D][Debug33:254]: Partition data 03: 00,C5,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:33:42][D][Debug22:247]: Panel command data: 05,00,00,00,00,C0,00,00,00,07
[16:33:42][D][Debug33:254]: Partition data 00: 00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:33:42][D][text_sensor:064]: 'dscalarmnew Partition 1 Msg ': Sending state '00: Unknown'
[16:33:42][D][Debug33:254]: Partition data 01: 00,C0,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:33:42][D][text_sensor:064]: 'dscalarmnew Partition 2 Msg ': Sending state 'C0: Unknown'
[16:33:42][D][Debug33:254]: Partition data 02: 00,00,01,00,01,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:33:42][D][Debug33:254]: Partition data 03: 00,07,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:35:02][D][Debug22:247]: Panel command data: 05,00,80,02,00,82,00,C7,00,87
[16:35:02][D][Debug33:254]: Partition data 00: 80,02,00,00,00,00,00,00,00,01,01,00,00
[16:35:02][D][text_sensor:064]: 'dscalarmnew Partition 1 Msg ': Sending state '02: Stay zones open'
[16:35:02][D][text_sensor:064]: 'dscalarmnew Partition 1 Status ': Sending state 'disarmed'
[16:35:02][D][Debug33:254]: Partition data 01: 00,82,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00
[16:35:02][D][text_sensor:064]: 'dscalarmnew Partition 2 Msg ': Sending state '82: Unknown'
[16:35:02][D][Debug33:254]: Partition data 03: 00,87,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00 -
Degeczi
nagyúr
válasz DougButabi #47096 üzenetére
Ha az általad nézett log alatt ugyanazt a részletes eseménynaplót köpi(né) ki, mint parancssorban, akkor abban szerepelnie kellene a buszon érzékelt összes eseménynek. Ld. pl. #38942
Ha nincs semmi, akkor fizikailag nem stimmel vmi, de ennek okát innen nem fogjuk kitalálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- E-roller topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Asszociációs játék. :)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest