- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
válasz
Gabail #38548 üzenetére
- P22-es paraméterre navigálj a "fűtésvíz +" gombbal.
- I/P gombbal szerkeszd az értéket
- Állítsd az értéket 22-re (fűtésvíz +), majd I/P gombbal mentsd el. Ezzel eddig elérhetetlen szervizparaméterek váltak elérhetővé.
- P67-ig nyomkodd el a szervizmenüt (nem sorrendben lesznek, valahol C paraméterek vannak beszúrva a sorba).
- A P67 paramétert az előzőekhez hasonlóan szerkeszd, új érték: 02, I/P gombbal mentés (ezzel "Plug and Play" módról "Standard OpenTherm" módba kapcsoltad a termosztát kapcsolatot) -
Gabail
csendes tag
válasz
vampire17 #38545 üzenetére
Szuper, köszi! Szóval Aristonhoz veszek ebusd adaptert ebusd.eu-ról, Baxihoz pedig OTGW-t nodo-shop-ról.
Baxi kézikönyvben láttam ezt a P67 paramétert, meg is néztem a kazánon, de P31 után 8 vagy 9 darab C* kód jön, aztán vége, nincs P67. Ez majd csak akkor jelenik meg, ha rákötöm az adaptert az M2 lécre vagy más varázslat kell hozzá?
Aristonhoz meg adam3 hozzászólásából láttam, hogy szerezni kell hozzá speciális csatlakozót, nem lehet csak úgy egyszerűen kábelt becsavarozni a BUS portra?
-
vampire17
addikt
-
Heng®
tag
válasz
Olympia76 #38537 üzenetére
Én is ebben gondolkodom és még is rendeltem a sonoff 4 csatornás switchet, de most elbizonytalanítottál
A UI hiánya tényleg ekkora probléma? A mostani buta locsoló rendszert gyakorlatilag ősszel ki tavasszal meg bekapcsolom illetve nyáron a water budgetet tekerem kánikula függvényeben.
-
vampire17
addikt
válasz
Gabail #38544 üzenetére
Szia!
Aristonhoz nem lesz jo az OTGW, az mas protokollt hasznal (bridgenet)
Ebbe az iranyba kell elmenned:
https://github.com/john30/ebusd
https://github.com/john30/ebusd-esp/
https://github.com/komw/ariston-bus-bridgenet-ebusd
Otthoni kazanod OT-s.
-
Gabail
csendes tag
Sziasztok! Lassan halad az irodai fűtés projekt. Aqara E1 TRV-ket, ZB hőmérőket és nyitásérzékelőket telepítjük. Most pedig az Ariston Genus Premium Evo 35 kazánt kellene valahogy integrálni HA alá. Eddig termosztát nélkül működött, csupán a kazán saját heti programját és hozzá egy külső hőmérőt használva. Most azonban HA alól kellene az időzítést megoldani. Gondolom egy ON/OFF vezérlés egy Shelly1-gyel nem probléma, de használható-e ehhez a típushoz OpenTherm GW? Vagy milyen protokollt használ ha nem OT? Tadot és más felhős megoldást nem akarok, de a Tado Compatibility Guide azt írja Ariston "All types" támogatott. Kézikönyv egy "BUS" nevű csatlakozót említ csupán a perifériák csatlakoztatása fejezetben. Mit kellene, mit érdemes vennem hozzá HA integrációhoz?
Ha már beleástam magam kicsit az OT-be, az itthoni Baxi Duo-Tec Compact+ kazánomat is ugyanígy okosítanám. Ezen most egy Shelly1 van HA vezérléssel, nincs gyári vagy más termosztát szintén. Ez egy 2016-os kazán, nemtudom ez most Luna Duo-tec+ vagy Duo-Tec Compact E néven fut-e inkább, lásd a baxi.hu oldalát. Mindkettő kézikönyve hasonlít a kazánom saját papíron meglévőhöz. A Shelly1 most az M1 kapocsléc 1-2-re van kötve, és ha jól értem, az OTGW az M2 kapocsléc alacsony feszültségű 1-2 pontjára köthető? Nagyrészt klímákkal fűtök, a gázkazán így többnyire csak két helységet (konyha és fürdő) fűt, előnyös lenne a kazán teljesítményét kellően alacsonyra modulálni.
OTGW gateway-t vampire17 kolléga nemrégi hozzászólásából tudom, hogy a nodo-shop-tól érdemes rendelni. Ez jó is, mert irodában az Aristonhoz ethernet modulos, itthon wifis kellene, jó hogy lehet választani. -
vampire17
addikt
válasz
Olympia76 #38540 üzenetére
Az ESPhome nem egy onallo platfrom, alapbol arra van kitalalva, hogy a HA egy "meghosszabbitott keze" legyen. Ez az oka annak, hogy egy csomo funkciot nem tud, mert nagyon sok mindenben a HA-ra tamaszkodik.
ESPurna, Tasmota, ESPEasy sokkal hatekonyabb önallosag teren.
-
kovyhun
tag
Sziasztok!
Használ valaki sonoff 433 rf -> wifi átjárót?
Nekem folyamatosan pár percenként eldobja a wifi kapcsolatot és nem tudok rájönni mi a baj.
Aliról vettem, gondoltam veszek másikat itthon, de az is ugyanazt csinálja.
Lehet valami wifi beállítás nem tetszik neki?
A router logban csak ennyit látok:Nov/05/2022 13:52:41 E8:DB:84:00:00:00@[CAP]-Szoba-1 disconnected, received deauth: sending station leaving (3), signal strength -46
Nov/05/2022 13:52:41 E8:DB:84:00:00:00@[CAP]-Szoba-1 connected, signal strength -46
Nov/05/2022 13:52:42 LAN deassigned 10.0.1.220 from E8:DB:84:00:00:00
Nov/05/2022 13:52:42 LAN assigned 10.0.1.220 to E8:DB:84:00:00:00Más wifis eszközöknél nincs ilyen gond.
-
gya/352
tag
Sonoff mini relen le lehet cserelni a tasmotat esphome-ra drotozas nelkul on the air?
-
Olympia76
tag
válasz
vampire17 #38538 üzenetére
Én magamnak is szeretném igényesen megcsinálni, de igazad van, hogy egyébként nem annyira gyakran állítgatott rendszer, de azért nem baj, ha más is tudja a családból használni.
...váltottunk már erről üzenetet néhány hete és szöget ütött a fejembe amit mondtál, hogy jó lenne, ha minden menne a sonoff-ról local-ban esphome-al és HA-ból csak a paramétereket adod neki.
Ez az esphome gyári sprinkler platform-jával ott siklik ki nagyjából azonnal, hogy schedule-t nem tud kezelni (igaz, ez csak kb. a legfontosabb része egy öntözőrendszernek
). Szóval most éppen próbálok valami forumokról, innen-onnan összevadászott kódot beizzítani erre. Ez kb. olyan fiaskó az esphome-al, mint a napokban tárgyalt fogyasztásmérős témám, hogy nincs forever total counter szenzor alapból.
-
Kakaduku
senior tag
Sziasztok! Jövőre terveznék egy otthon automatizálás projektet. Rengeteg okos eszköz van, amiket szeretnék automatizálni, de főként a fűtési rendszert. Van mindenfajta markájú eszköz, teljesség igénye nélkül: Midea, Ariston, Schneider wiser, xiaomi stb.
Ha eddig jól olvastam, akkor a google home vvagy alexa automatizálásra nem való, csak "rutinokat" lehet beállítani.
Engem olyan megoldás érdekelne amivel például a következőt tudom csinálni:Ariston termosztát 23 fok alá esik a hőmérséklet, akkor a Midea klíma kapcsoljon be és fűtsön addig, míg el nem éri a beállított hőmérsékletet, ez után kapcsoljon ki.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Olympia76
tag
válasz
zsamiatt #38535 üzenetére
Szerintem leginkább azzal, hogy van hozzá elég jó felület, amennyire én láttam.
Én is "okos" voltam és elmentem Sonoff 4ch pro irányba és most küzdök azzal, hogy hogyan lehet az egész öntözést a fapadosnál jobban/ szebben/ bárki által programozhatóan és átláthatóan működtetni. Nem olyan triviális sajnos. -
BullZeye
veterán
HiLink adapteren felbuzdulva, olyat nem láttatok, ami direkt 230V (kapcsos vagy csavaros) és USB outputja van, lehetőleg 2A/5V kimenővel?
Pici adaptereknél mindegyik beépített EU csatlakozóval rendelkezik ahhoz meg kéne dugvillát tennem és sok helyet foglal együtt, adapterek meg kerek csatlakozóval rendekeznek (aminél WAGOzhatnék bejövőt)
-
fo_di
őstag
sziasztok,
valakinek van HA alá integrált locsolóvezérlője? a kertépítőtől kaptam egy TORO 4 zónás vezérlőre ajánlatot (talán ez), de úgy nézem, ez nem integrálható, nincs semmi elérhető portja
ha lenne valami integrálható nem vészesen drágán, amihez köthető esőérzékelő is, akkor lehet hogy hajlanék arra
köszi -
-
noorbertt
őstag
Van tapasztalat Npn sensorral kapcsolatban? Mennyire pontos?
https://huizebruin.github.io/s0tool/ -
vkp
aktív tag
Volt régen a HA-ban egy info fül, ahol látszódott a HA verzió, Supervisor verzió, stb. Ezt én most nem annyira találom. Létezik még?
-
icemad
nagyúr
válasz
furumc #38516 üzenetére
Nekem Honeywell t6 van. Egész sokmindent tud, appból vezérelhető, érintőkijelzős, egyszerű felszerelni. (tasmota nem tudom mi, szerintem azt nem tudja.
) Appból lehet programot állítani, akár minden napra külön külön. Ha engedélyezed a telefonodon, akkor tud GPS fence módot, így mire hazaérsz meleg lesz. Feleségem eléggé szereti ezt a funkciót.
-
Mailmedve
csendes tag
válasz
furumc #38516 üzenetére
Szerintem akkor járj az asszonyod kedvébe és vegyél egy sima RF termosztátot.
Pillanatnyilag 3 termosztátot támogat a Tasmota (https://templates.blakadder.com/misc.html) ezekkel tudsz kompromisszumos megoldást létrehozni :-)
A működésükről nincs infóm, de ha megcsinálod, kiványcsi leszek az eredményre ... -
furumc
csendes tag
-
Mailmedve
csendes tag
válasz
furumc #38514 üzenetére
Olyan megoldást nem ismerek ahol LCD kijelzős eszközön tudnál állítani Domoticz vezérlést. Shellynek van LCD kijelzős hőmérője (https://www.marketcom.hu/sonoff-shelly-nagyker-disztributor/termek/shelly-plus-ht-wi-fi-bluetooth-paratartalom-es-homerseklet-szenzor-e-papir-kijelzovel-feher/) de erről nem tudsz semmit irányítani.
Ha csak simán kijelzős termosztátra vágysz akkor erre tengernyi megoldás van, a Computerm olcsó jó, de ilyet nem láttam még Domoticzba integrálni mert igazából nincs is miért, képes a Domoticz nélkül vezérelni a fűtést, fordítva a Domoticz is tökéletesen vezérel LCD nélkül.
Csak, hogy értsem, miért fontos az LCD?
Az irányítás illúziója, ellenőrzés, egyszerű szabályozás? -
furumc
csendes tag
válasz
Mailmedve #38512 üzenetére
Jól látom, hogy csak a második cikk esetében van szó - mint hardware - a shelly 1-ről?
Végülis nem zárkózom el tőle, de így akkor kell egy lcd kijelző, ami vezérelni tudja a shelly-t.
Így egyben esetleg létezik ilyen? Vagy esetleg amire lehet custom firware-t, mondjuk egy tasmotát rakni? -
vtechun
veterán
válasz
vtechun #38480 üzenetére
az kavart be természetesen, hogy bent hagytam az MQTT-s szekciót is. Azt kihagyva tökéletesen működik a deep sleep és az ébren tartás is bináris szenzor jelével.
Már csak valami jó 18650-es hátterű tápellátás lenne érdekes, hogy működhessen hetekig, hónapokig akksiról.
A másik projekt pedig egy wifis ajtónyitás érzékelő lenne, szintén akksis, deep sleeppel. A terv az, hogy amikor nyílik a kapu, a reed relé hatására ébredjen fel, küldje az infót, hogy nyitva van, aztán amikor zár, akkor meg x másodperc (mondjuk 10) aludjon el. Esetleg óránként frissítse az infót, hogy nyitva van-e vagy sem, esetleg akksi feszültség értékeket közöljön.
Valaki csinált már hasonlót?
-
-
furumc
csendes tag
Kérdésem lenne kazán termosztáttal kapcsolatban!
Aki computhermet használ, domoticz alá be tudta integrálni? Gyári firmwaret lehet customra upgradelni?
Domoticz-el milyen kopmatibilis - egyéb - termosztátot tudnátok ajánlani?
Ami elvárás lenne, hogy legyen egy kijelző, ahol a beállított és jelenlegi hőmérsékletet lehet látni/állítani, illetve domoticzból is lehessen érni. A kazán kombi, és radiátorok vannak hozzá. -
Degeczi
nagyúr
A Dilbert66 féle ESPHome megoldással a virtual keypad nem jelent semmi eltérést, mert az csak egy HA Lovelace alatti javascript megoldás a felületre, az illesztőprogram változatlan marad.
Mondjuk ami igazán fontos, a kijelző két sora szenzorként is elérhető minden partícióhoz külön, de néha hasznosak a nyomógombok is, h ne kelljen odabattyogni egy kezelőhöz pl. hibastátuszt lekérdezni. -
LouiS22
veterán
-
Shummo
senior tag
Fogyasztásmérős konnektor illetve elosztó érdekelne, ami alkalmas arra hogy tasmota rámenjen.
Ki mit javasol? Vagy célszerűbb zigbee-re váltani?Van aki mostanában vett és ESP chipes példányt fogott ki? Esetleg megírná, hogy mit és hol? Köszönöm
-
Olympia76
tag
válasz
Degeczi #38502 üzenetére
Ahh, ok, még van egy ilyen opció is. Köszönöm!
Itt azt is írja, hogy:
For ESP8266,restore_from_flash
must also be set totrue
for states to be written to flash.Viszont a total a total_daily_energy szenzor leírásánál is van egy ilyen:
restore (Optional, boolean): Whether to store the intermediate result on the device so that the value can be restored upon power cycle or reboot. Defaults totrue
.Most akkor vajon be kell kapcsolni a restore_from_flash-t is akkor a total_daily_energy mentéséhez vagy a saját restore opciója beállítja ezt?
Neked ez világos, vagy csak próbával deríthetjük ki?
(...de akkor nekem továbbra sem világos, hogy miért nincs egy naponta nem nullázódó, végtelenbe menő számláló is - annak is pont ugyanennyi lenne a hatása a flash-ra)
-
vampire17
addikt
Ha valakit esetleg erdekel es be akarja ezeket az adatokat huzni HA vagy akarmi ala itt eri el:
https://my.tado.com/api/v2/homeByBridge/IBxxxxxxxxxxxx/boilerWiringInstallationState?authKey=xxxx
Kimenet (szabvany json):
{"state":"INSTALLATION_COMPLETED","deviceWiredToBoiler":{"type":"RU01","serialNo":"RUXXXXXXXXX","thermInterfaceType":"OPENTHERM","connected":true,"lastRequestTimestamp":"2022-11-03T22:21:07.702Z"},"bridgeConnected":true,"hotWaterZonePresent":true,"boiler":{"outputTemperature":{"celsius":73.6,"timestamp":"2022-11-03T22:24:48.871Z"}}}
https://my.tado.com/api/v2/homeByBridge/IBxxxxxxxxxxxx/boilerMaxOutputTemperature?authKey=xxxx
Kimenet (szabvany json):
{"boilerMaxOutputTemperatureInCelsius":55.0}
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Olympia76 #38501 üzenetére
Az nem ezen múlik, hanem a flash_write_interval opción. Alapban 1 perc, érdemes lehet nagyobbra állítani.
@TheProb: ezért említettem, h tényleges biztonsági felhasználás esetén kell mellé kiegészítés - egy lépcsőház nem ilyen, oda valóban elég lehet. Egyébként mindegy milyen a rádiófrekvenciás kommunikáció, a probléma a kártyaolvasó és a központ közti vezetékes kapcsolattal van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest