Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hamikike
tag
Üdv mindenkinek.
Segítséget kérnék. Van egy Tuya Wifi Smart LSPA-9 típusú fogyasztásmérős okos konnektorom.
Tuya Smart alkalmazást telepítettem tabletre.
A beállítások és használat nagy részére rájöttem, de az intelligens vezérlés némely lehetősége nem világos.
1. Hogy kell vezérlést beállítani, ha beprogramoztam időre működésre (naponta tól-ig) és áramszünet után szeretném ha visszakapcsolna és a program menne tovább, ne kelljen figyelnem.
Vagy magától visszakapcsol?
2. Vannak olyan lehetőségek, hogy figyelje az amper, volt, watt értéket, vagy pl. over volt, áram, stb. vagy under volt, áram, stb. Ezek közül melyik oké, mire való? mert leírást nem találtam.
3. Bár a Tuya Smart apk magyarított, de nem minden, és helpje nincs.Tudtok-e magyar, vagy bővebb angol nyelvű használható leírást?
Köszi
-
-
gboszi
senior tag
Üdv mindenki, gondokodtam, hogy kérjek segítséget, ezért inkább leírom mit szeretnék, aztán majd alakul
Jelenlegi meglévő villanykapcsolókat lecserélni wifis-re. Tehát odamegyek megnyomom, de lehet távolról is.
+
Lenne egy két új lámpa is, ami miatt nem nagyon vésni stb, ezért azok ilyen "odateszem a kapcsolót a falra ahova akarom" megoldás lenne, ezek gondolom RF kapcsolás lenne, egy okosrelével (ami ugye rf-es)Kérdés jól gondolom, hogy nekem valamilyen zigbee rendszer kellene? Ez az ami az RF-es cuccokat is tudja kezelni. Mert a cél az lenne, hogy egy alkalmazás (gosund, zigbee, eWelink mindegy) tudja kezelni.
Merre induljak el? Előre is köszi
(egy sonoff, meg egy gosund okosaljzat már van itthon)"If you're good at something, never do it for free!"
-
libus
őstag
Sziasztok!
2-3 éve van műanyag redőnyöm.
Motoros megoldásban gondolkodom.
Először egy ilyen [link] gurtnis megoldást nézegettem (ez lett volna a legegyszerübb), de mivel az lenne a cél, hogy akár távolról is lehessen elérni ill. mozgatni, meg be lehessen állítani a felhúzás és a leengedés időpontját, és hogy hány százalékosan húzza fel a redőnyt, így ezt a gurtnis megoldást elvetettem, hisz ez ezeket nem tudja.
Milyen megoldást, és milyen típust tudnátok ajánlani ezek igények alapján?
100x130-as ablakról van szó, és belső falba süllyesztett tokos.
Előre is köszönöm!Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
-
LouiS22
veterán
válasz noorbertt #37388 üzenetére
HACS-ban van egy Better Thermostat nevű cucc, mostanra ért el oda, hogy GUI-t is kapott és teljesen működőképes. Abban biztosan van külső és belső hőmérséklethez igazítás. És van hozzá saját climate card is (a "gyári" forkja). Én ezzel használom (fogom használni) a TRV-ket télen.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Kommy
veterán
válasz amargo #31479 üzenetére
Szia
próbálkozom használni a EON Appdaemon cuccodat, eddig sql nélkül használtam (mert nem tudtam sehogy beüzemelni), kiszedtem a kódból amik nem kellett, de most szükségem lenne erre a részére is.
Így elkezdtem megint vele foglalkozni.
Először feltettem a mariadb addont, ott megadtam egy jelszót, elindítottam.
Ezután hozzáadtam a configurations.yaml fájlhoz a recorder-t, nyomtam egy config ellenőrzést és újratindítottam a home assistant-ot ezután szépen elindult minden (persze adatok törlődtem mivel új db van)
De sehogy nem tudom életre kelteni a Appdaemon sql részét.Ezt lenne a config:
eon:
eon_url: 'https://energia.eon-hungaria.hu/W1000'
username: "xx@gmail.com"
password: "jelszó"
report_id: "214235235"
chart_id: "2432"
last_reset: "2020-11-11T11:25:00+00:00"
hyphen: '13423423'
every_hour: 3
offset: -3
class: Eon
module: read_eon
host: 127.0.0.1
username_db: homeassistant
password_db: jelszomariadb
database: homeassistant
1_8_0_sensor: sensor.eon_1_8_0_energy_total
2_8_0_sensor: sensor.eon_2_8_0_energy_total
positive_a_energy: sensor.eon_positive_a_energy_power
negative_a_energy: sensor.eon_negative_a_energy_power
És erre mindig a következő hibát kapom:
pymysql.err.OperationalError: (2003, "Can't connect to MySQL server on '127.0.0.1' ([Errno 111] Connection refused)")
Próbálkoztam: localhost, ha ip-jével.
De mindenhogy ez a hiba mit rontok el?[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
HA Daikin integracio ad egy belso homersekleti szenzort, lehet valahogyan kulso szenzorral szinkronizalni?
Pl most futesnel 25 fokot ir, amikor 23 a valos.. -
Vodike
tag
En atalltam cloudflare-re argo tunnellel. Stabil.
exTiga
-
Degeczi
nagyúr
válasz LLKobe #37383 üzenetére
A MikroTik routeremhez gyárilag jár egy dyndns szolgáltatás, megjegyezhetetlen id-t tartalmazó xxxxxxxxxxxxxxx.sn.myname.net címmel, ezt fölvettem egy hazai szolgáltatónál vett domain névhez CNAME rekordként, így már rendben van (+HA alatt Letsencrypt addon, ami 3 havonta újragenerálja a https tanusítványt)
-
-
LLKobe
veterán
Hali!
Nálatok is köhög ma duckdns? Nálam perpill nem is elérhető...
Szerk.: visszajött.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
tlala
addikt
Ehhez a feladathoz én aliexpressről egy nagyon egyszerű elemes dobozkát rendeltem, amin vékony (odacsukható) vezeték végén egy esőérzékelő van, és veszettül visít (kikapcsolható), ha esni kezd a tetőablak másik oldalán.
(Amúgy sem tudná a HA sem becsukni a hagyományos tetőtér ablakot...) -
BullZeye
veterán
Tabletnek megvan a falban a 15x10cm és 7cm mély téglalap és 230V is be van vezetve.
Van valami direkt erre kialakított csatos/csavaros 230V->USB5V adapter, vagy maradjon BlitzWolf Zigbee 3.0-s konnektor és hozzá egy lengő dugalj?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Olympia76
tag
Jaaaa, értem már hogy értetted.
Nem csak a Shelly lábán lesz ott a feszültség, hanem az összes, még a szekrényben lévő 21 kismegszakítón is, ami ezen az ÁVK-val kombinált kismegszakítón kívül még a dobozban van. Sőt, még idegen feszültség is van, ami a napelemek irányából érkezik, annak is van itt egy 3 fázisú kismegszakítója.
Természetesen minden szépen feliratozva.
...de értem, hogy azt mondod, hogy félreérthető a helyzet és ha valaki nem olvassa el a feliratot, akkor értelmezheti úgy, hogy az ÁVK lekapcsolja a szekrényt. -
vkp
aktív tag
válasz Olympia76 #37373 üzenetére
Akkor most nézd a gyakorlatot... rád esik a zongora, megdöglesz... senki nem tudja, hogy mi mivel van összekötve, valaki kibontja a kiselosztót, lenyomja a benne lévő ÁVK-t, úgy gondolja, hogy akkor feszmentes minden, közben a mérőtől bejön a feszültség a kismegszakítóra és ezáltal a shelly lábán ott lesz a feszültség...
-
Olympia76
tag
...de nincs ÁVK-tól független feszültség
Így néz ki a sor:
Mérőhely a kertben, abban mindjárt ott van a "fő" ÁVK. Onnan bejön a 3 fázis a házba a kiselosztóba, tehát a kiselosztó dobozában már minden feszültség ÁVK-val védett.A fenti képen linkelt fí relével kombinált 3 fázisú kismegszakító az egyik áramkört védi még pluszban, tehát ez valójában ÁVK az ÁVK-n.
-
vkp
aktív tag
válasz BlackJack21 #37367 üzenetére
Leszámítva azt az apróságot, hogy az EM 1 fázisa az honnan kap feszültséget és az miért nincs keresztül vezetve az ÁVK-n...
-
Olympia76
tag
válasz BlackJack21 #37360 üzenetére
-
tsilver
aktív tag
Kellene vennem 2 elektromos fűtőpanelt a radiátoros gázfűtés és klíma mellé, kiegészítőnek inkább temperálásra, hogy a gáz ne menjen annyit ott ahol nincs klíma
Van valakinek tapasztalata, hogy
- melyik jó/nem, mire figyeljek
- HA alatti integráció és vezérlésAudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Rendeltem ma egy BT Long Range adaptert. Van egy USB hubom, abban vannak a stickek amik menneg a gepbe. Pl a zigbee is. Szerintetek mehet melle a BT? nem fognak "osszeveszni"?
-
Degeczi
nagyúr
válasz BlackJack21 #37361 üzenetére
Igen, a Shelly-k amúgyis hajlamosak melegedni akár terhelés nélkül is, valóban fontos az eco mód, a 2.5 esetén többünknek 10 fokot is meghaladó csökkenést jelentett
-
BlackJack21
tag
válasz Degeczi #37357 üzenetére
Lehet igazatok van, ez az én személyes bekattanásom. A PM egy dobozba bezárva, szellőzés nélkül, viszonylag nagy áramot átengedve/kapcsolva. engem nem győz meg. Láttam már érdekes dolgokat, így inkább ezt kihagyom, marad a lakatfogós megoldás, ott is van kockázat, de annyi már belefér. A lakás elosztóban van 3 EM, de azok is melegednek rendesen, emiatt az eco mód be is van kapcsolva.
-
-
ViZion
félisten
válasz Olympia76 #37358 üzenetére
Háát, a fí relé tesztelése nem bonyolult. Fogd meg a söröm...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Olympia76
tag
válasz BlackJack21 #37349 üzenetére
Meg is csináltam. Működik így valóban. Nagyon Köszönöm!
Kicsit szívtam még, mert a Shelly a fí relés 3 fázisúból kapta a nullát is, így marhára nem értettem először miért nem megy amikor az le volt kapcsolva. Úgyhogy odavittem egy fix nullát is így az általad javasolt módon megy minden rendben....viszont a nulla átkábelezéséről jutott eszembe, hogy így nem pont jól sikerült megsemmisíteni a kettős megszakítású fí relé védelmi szerepét? Vagy az nem gond, hogy a Shelly kapott egy fix 0-t meg egy fázist máshonnan és ettől még a 3 fázisú fí relébe kötött két fázis illetve nulla ellátja azon a két fázison amit el kell látnia?
-
Degeczi
nagyúr
válasz BlackJack21 #37355 üzenetére
Igen, de egy átlagos klíma max. áramfölvétele 5-6A (az idő nagyobb részében pedig még a fele sem), ami nem nagy terhelés.
-
Rosep
senior tag
válasz BlackJack21 #37355 üzenetére
Hát ennyit nem áldozom rá.
Egyébként nem megy folyamatosan, még napokig sem. -
-
sambenez
addikt
válasz BlackJack21 #37353 üzenetére
Az ebben az esetben ágyúval verébre szerintem.
-
Rosep
senior tag
A klímám betápjának a kültérije mellett van egy 100x100-as kötődoboza.
Ebbe raknék egy olyan fogyasztásmérőt, ami beleférne, támogatja a HA, lehet Wi-Fi vagy Zigbee is. Nem kell relé, kapcsoló funkció, semmi extra. Valami normális gyártó terméke kéne (a Sonoff-nak egyik cucca sem férne el a dobozban). -
BlackJack21
tag
válasz Olympia76 #37339 üzenetére
A I/O esetén úgy kell elképzelni, mint egy lámpa kapcsolóját, az I a bemenet( Fázis), az O a kapcsolt szál, amit a fogyasztóhoz kell kötni. Így teljesen jól működik, ha nem megy :) A shelly appból lehet kapcsolni.
Esetedben akkor a shelly tápja: a VC-re legyen kötve a fázis, a nulla meg az N kapocsra. Így ha a 3f kismegszakítót lekapcsolod, akkor még tovább kell menni a em3-nak. Ha nincs lakafogó az IC/IC+, az nem baj, csak feszültség érték lesz, áram és teljesítmény nem.
-
freddirty
senior tag
válasz Gabesz87 #37340 üzenetére
én ugyan csak pár napja találtam rá erre az egész home assistant szubkultúrára, de a sima HA-t használom. És igen ha kell egy külön addon akkor az egy külön konténer lesz. Pl.: MQTT.
Úgy gondolom ha nincs egy külön jó GUI a konténerek kezelésére a gépeden (browse/add/manage/remove funkciók), akkor inkább a HA Supervisor verzió. Bár idáig úgy tudtam az inkább VM alapú és a VM-en belül már saját maga a HA intézi a kontérekkel bűvészkedést.
De ne hallgass rám noob vagyokfred
-
freddirty
senior tag
válasz Olympia76 #37341 üzenetére
konténerekhez (appdata): CA Backup / Restore Appdata V2 plugin
VM-ekhez: VM Backup plugin.
Mindkettő időzíthető, a konténerek le lesznek lőve a backup idejére.
Minden egyéb cache tartalom a share-ek cache beállításai szerint működnek, normál esetben a mover éjjelente áttolja HDD-re amit kell.
Ja és persze legyen külön backup share ahol a cache: Nofred
-
Olympia76
tag
Ja, akkor félreérthető volt, amit írtál, akkor mégiscsak mirror-ozol
A cache drive-on lévő permanens mappa rendszer egészét nem lehet úgy backup-olni legjobb tudomásom szerint, hogy ott marad a cache drive-on is, szóval ez esetben mindenképpen kell valami plusz, ami a backup-ot megcsinálja. -
kzkz
őstag
válasz freddirty #37338 üzenetére
Én a biztonság kedvéért két kisebb cache SSD meghajtót használok tükrözve, mert a kézi backupot valószínű elfelejteném rendszeresen megcsinálni.
Jó ez az Unraid, szinte már mindent beköltöztettem rá, már külön routerem sincs, VM-ben fut a pfSense is.
Persze ha megdöglik az az egy szem gép, amin fut az unraid és vele minden, akkor gyakorlatilag minden meg is áll, mint a szög -
Gabesz87
veterán
Dockerben melyik HA-t érdemes futtatni? Azért kérdezném, mert én a sima HA-ot (Container) tettem fel, de látom a dockerhub-on, hogy a HA Supervised is telepíthető Dockerbe!? Előnyösebb lenne ezt feltenni (add-on-ok miatt)? Kezdő vagyok még egyelőre, nem tudom a sima HA-al mennyire lenne szívás a későbbiekben a kül. integrációkat kezelni. Ha jól tudom, akkor külön konténereket kell futtatni ez esetben, vagy ilyesmi!?
-
Olympia76
tag
válasz BlackJack21 #37333 üzenetére
Köszönöm a választ/ segítséget!
Valójában be van már kötve a hivatkozott rajznak megfelelően, annyi különbséggel, hogy csak két fázis van bekötve VA/VB illetve ezek lakatfogói az IA/IB-be, valamint az N-re is rá van lakatolva a harmadik lakatfogó.
Mindez egy 3 fázisú fi relével kombinált kismegszakító után van bekötve (mely 3 fázisból, a fent írtaknak megfelelően csak 2 van használva).
Azt szeretném elérni, hogy a Shelly üzemképes maradjon önmagában akkor is, ha a kismegszakító le van kapcsolva, ezért bekötöttem egy másik megszakítóról a fázist az "I" terminálra feltételezve, hogy ha megszakítom a 3 fázisú kismegszakítót, akkor a Shelly tovább fog élni, 0-t riportolva természetesen a bekötött A és B fázisokra, de nem.
Akkor, ha jól értem amikor azt mondod, hogy "oda 230V-ot kell kötni", akkor az oda alatt a VA, VB vagy VC terminálokat érted, igaz? Úgy értem nem az "I"-re értetted, hogy oda kell 230V-ot adni, mert azt ugye megtettem és nem segített
Viszont akkor azt megtehetem, hogy a fent leírt bekötés mellett szabadon maradt VC-re adok egy másik kismegszakítóból 230V-ot? Így akkor, ha a 3 fázisú le van kapcsolva, akkor a VC-n még kapna áramot a Shelly a másik kismegszakítóból? Vagy ez gondot okozna amiatt, hogy nincsen lakatfogós párja az IC oldalon? ...vagy bármilyen más szempontból?
-
freddirty
senior tag
Nincs nagy jelentősége a cache drive-nak, szerintem nem érdemes mirrorozni. Ami rajta van az mind backupolva van a parity-vel védett HDD-k tömbjére. Egy esetleges NVME halál esetén régi cache drive ki, új be, majd restore minden.
De pont ezért is lett volna jobb a H570m alaplap mert azon van két NVME hely meg több LAN csati.fred
-
kzkz
őstag
válasz ratkaics #37336 üzenetére
https://unraid.net/ -et használ.
-
BlackJack21
tag
válasz Olympia76 #37319 üzenetére
Az I-O az egy szárazkontakt, amely segítségével tudsz valamit vezérelni. Az ESP-t sehonnan nem tudod közvetlenül megtáplálni, oda 230V -ot kell kötni. Ha oda nincs bekötve semmi, akkor nem tudsz teljesítményt mérni, csak áramot.
A fázisok sorrendje mindegy, de a bekötés nem, Az "A" fázis egyszer keresztülmegy a tekercsen( csak át van a közepén fűzve a vezeték), illetve egy leágazás a feszültség méréshez, a VA kapocsba.
A "B" fázis lakatfogó tekercse a IB/IB+ hoz, a feszültségmérés a VB-hez.
A "C" fázis lakatfogó tekercse a IC/IC+ hoz, a feszültségmérés a VC-hez.
A negyedik tekercset (ha van) nem szükséges bekötni a N méréséhez.
A feszméréshez még szükséges a nulla bekötése a N kapocsba.
-
freddirty
senior tag
én ajánlom a 10. vagy 11. generációs Intel CPU-kat szervernek. Nálam a következő konfig 25w idle fogyasztással megy (a HDD-k spindown-ban mert azok darabja 5w-ot fogyaszt):
CPU: I3 10105t,
mobo: asrock b560m itx (ideális a h570m itx de nem lehet kapni sehol)
32gb ram
512nvme
2x12TB HDD.
Jelenleg 13 konténer fut rajta folyamatosan és ezzel produkálja a 25w fogyasztást. Ha egy sima virtuális masinát elindítok (pl. desktop ubuntu amivel tasmotáztam most) az sem dobja meg semmivel, de ha egy nagyobb CPU fogyasztó beindul akkor felmehet már 35-40w-ra. Pl van egy security onion IDS VM ami a teljes LAN forgalmamat elemzi realtime, és ez már jobban leterhelheti a magokat. De messze nem 100%-ra az sem. Ha mégis kellene valamiért több kraft akkor az alaplapba egy 11 generációs erősebb procit be lehet tolni de nem látom értelmét most.
Négy magos jó páréves integrált mini itx atom cpu-ról váltottam, ég és föld. Fogyasztásban persze több mert ott az idle fogyasztás 10-15w volt, de a mostani intel havi kb. 22kwh fogyasztással megy ami mondjuk ~1500 Ft a drágább áramdíjjal számolva. Lassan egy kiló kenyér ára lesz ennyi...[ Szerkesztve ]
fred
-
Degeczi
nagyúr
Elhívtak máshová, hamar nyomtam rá. Szóval a kinézett típus procijára érdemes a cpubenchmark-on rákeresni, mégis mi várható tőle, és olyat választani, ami nem nagy fogyasztással hoz legalább 1000 körüli pontszámot. A D425 Atom 222, pl. az említett HP T620 négymagos változata 1411... ez természetesen nem árul mindent el egy cucc teljesítményéről, de jó közelítést ad.
-
Degeczi
nagyúr
válasz LógaGéza #37326 üzenetére
Igen, de ld. második mondat: "Please note that enabling this component will take up a lot of memory and can lead to problems, especially on the ESP8266"
(amúgy tiszta sor, a Bosch kazánhoz használt EMS ESP is hasonló sorsra jutott: a fejlesztők végül áttértek ESP32-re, mert 8266-nak már kicsi volt a teljesítménye ahhoz, h a webes felület mellett még a háttérben is jól működjön - de a Tasmota végletekig leegyszerűsített felületével nincs gond, pláne hogy annak a háttérben sincs komoly feladata, szemben az EMS ESP-vel)
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Degeczi #37289 üzenetére
Van amúgy ESPHome-nak is webes felülete.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
beers
addikt
Tasmota fel ment rá, bár játszani kellett vele, mert nem volt egyértelmű mi is kell...
Most úgy néz ki megy rendesen, amit próbáltam, minden eszközt felismert, de HA alá nem tudom berakni a gateway-t!
IP jó, de "Sikertelen csatlakozás" üzenetet kapok a Zigbee Home Automation felületén!
Biztos én vagyok béna, most ismerkedek még vele!M&N
-
its_grandpa
tag
válasz vampire17 #37309 üzenetére
Rendszeresen figyelem ezt az oldalt, szerintem ma 5:00-ig oda is érek
Sajnos a W701 Tuya megfelelője modulban a WBR* széria.
WBR2 is a low-power embedded WiFi+Bluetooth LE module that Tuya has developed.
It consists of a highly integrated wireless RF chip (W701-VA2-CG) -
Sipi-
őstag
Lehetséges, hogy egy Atom-os PC (Intel BOXD425KT) kevés a Home Assistant-hoz? Nem emlékszek, hogy 2 vagy 4 GB memória van benne és egy SSD. Sok timeout-ot látok a logban és többször belefutok abba, hogy nem elérhető a Home Assistant, majd néhány perc múlva már igen (esetleg még ott van, hogy most "starting up" éppen).
Automatizáció szinte semmi sincs benne (2 vagy 3 db, még csak ismerkedünk). Van 3 zigbee eszköz, kb. 20 z-wave eszköz, 5 tasmota és még amiket talált a hálózaton (klíma, nyomtató, router, tv, erősítő, stb.)
Erre kevés már a 11-12 éves technológia?https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Sziasztok,
Ma tettem fel egy Shelly EM-et. 2*20A biztosíték után kötöttem a tekercseket. Egy ideig mért, majd mikor be lett kapcsolva az indukciós főzőlap, akkor megállt a mérés. Azóta 0W van mind a két csatornán és 0V. Valaki tapasztalt ilyet?"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
IDAAA
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 4 izzós csillárom amibe rgb-s izzókat szeretnék venni. Szeretném ha a telefonon és fali kapcsolóval is lehetne lehetőleg a színt és fényerőt is állítani. A csilláron e14 foglalatok vannak így azt preferálnám hogy az átalakító miatt ne lógjanak nagyon ki az izzók.
Ehhez a projekthez keresem a szükséges termékeket.
Miket ajánlanátok?
-
Olympia76
tag
Sziasztok,
Shelly 3EM bekötéssel kapcsolatban lenne kérdésem; valószínűleg én vagyok a béna, de nem tudom kiolvasni a használatiból., fórumokban pedig vannak összevissza információk.
Az "I" terminál az csak szárazkontakt, azaz arról nem lehet megtáplálni az ESP-t, mint más Shelly-k esetében igaz? Legalábbis nekem nem megy.
Tehát nekem úgy tűnik, hogy az ESP a VA, VB vagy VC terminál bármelyikéből tud tápot venni, jól gondolom?
Illetve még egy kérdés. A VA, VB, VC-re bármilyen variációban köthetőek fázisok? Azaz 3 különböző, 3x ugyanaz a fázis, de 2x ugyanazon fázis mellett 1x másik is?
...vagy van valami amire itt figyelni kell?[ Szerkesztve ]
-
tomy_cz
senior tag
válasz BlackJack21 #37317 üzenetére
Köszi az infót, akkor marad így egyelőre, nincs nagy kedvem szétbontani. Sajnos nem voltam kellőképpen előrelátó.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
BlackJack21
tag
válasz tomy_cz #37297 üzenetére
Szerintem igen, amikor először párosítottam a zbmini-ket, akkor kellett a fizikai gomb megnyomása az interjú indításához. Nemrég újraflasheltem a bridge mindkét fw-ét a legfrissebbre, ekkor nem kellett az eszközöket újrapárosítani. Igaz, okozott némi felfordulást a HA-ban( megváltoztak a nevek, így az automatizálások összekeveredtek).
-
kzkz
őstag
válasz freddirty #37312 üzenetére
Erre még rájön 2db esetén 8$ szállítási költség, ha többet rendelsz, akkor ez is meg felfelé még. Ettől függetlenül én se találtam jobbat, valószínű én is ilyet rendelek.
Apropó: ezeknek a konnektoroknak a fogyasztását mérte valaki? Mert nekem van olyan 4-es okos kapcsolóm (Tasmotás), ami kikapcsolt reléállásokban is 1W-nál többet fogyaszt, bekapcsolva meg 2W felett. Tehát arra nem alkalmas, hogy 1W-os idle fogyasztók fogyasztását tovább csökkentsem.
Viszont van olyan egyes Tasmotásom, ami kikapcsolt relével 0,2W-ot eszik, bekapcsolva meg kb. 0,3-0,5-öt.
Ez az ajánlott Tasmota EU Plug V2 (SKU: PG01V2-EU16A-TAS-1) vajon mennyit ehet?
-
fecus
őstag
EU raktárból 5 darab BlitzWolf BW-SHP15 Zigbee okos konnektor
🔖Kupon: BGe3c762
💲Kupon ár: 49,99$[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
freddirty
senior tag
rákérdeztem és tényleg régi készlet volt:
"Az Ön megrendelését raktárkészletünkből szolgáltuk ki.
A héten várunk új szállítmányt a beszállítónktól, mert a készletünkelfogyott."Melyik fogyasztásmérésre is alkalmas konnektor ami HA kompatibilis vagy tasmotázható és 10-15 EUR környékén kapható? Vennék még egy 4-es készletet én is
fred
-
vampire17
addikt
válasz its_grandpa #37307 üzenetére
Ez a firmware ezeket a chipeket tamogatja, erdemes nezni hogy amiben ez van, az hasznalhato lehet:
https://github.com/openshwprojects/OpenBK7231T_App
BK7231T (WB3S, WB2S, WB2L, etc)
BK7231N (CB2S, CB2L, WB2L_M1, etc)
T34 (T34 is based on BK7231N)
XR809 (XR3, etc)
BL602
W800 (W800-C400, WinnerMicro WiFi & Bluetooth), W801 -
Degeczi
nagyúr
válasz its_grandpa #37307 üzenetére
Ne viccelj már, sima 2.3-as háromszögfejű csavarok (de beleillő méretű Torx fejjel is kijön), aki ilyen hobbyval foglalkozik, biztosan tart olyan készletet, amiben akad.
-
its_grandpa
tag
válasz Degeczi #37303 üzenetére
Igen, így pontos, a W701-ek bluetooth-osak.
>> könnyen szétszedhetőek ...
Ezzel azért páran biztos vitatkoznának, a Gosund SP1-ben elég spéci csavarok vannak.W701-et írnak sok helyen de az amúgy RTL 872x chip (Realtek), én bízom benne lesz előbb-utóbb Tasmota rá (B terv, local tuya).
-
Degeczi
nagyúr
válasz simico #37302 üzenetére
Ó, ebbe mindenki belefut, rendre jelennek meg olyan új lehetőségek, amikkel érdemes lehet átdolgozni a korábbi megoldásokat. Nekem is át kell majd nézzem az egészet, mert van script, amit még 4 éve raktam össze, és azóta sokkal szebben is meg lehetne írni - a repeat is ilyesmi, kezdetben egyáltalán nem volt rá mód, vmikor később jelent meg, nyilván nálad is ezért maradt ki (csak mondjuk nálam ami már ciklusban lévő, összetettebb automatizálás, azokat általában átraktam Appdaemon alá, ott sokkal áttekinthetőbb Pythonban)
Igen, rémlik, h más is belefutott már, a GUI képes ilyen hülye szerkesztést csinálni. SSH amúgy nem muszáj, a Studio Code Server (leánynevén Visual Studio Code) ami tökéletes megoldás scriptek távoli szerkesztésére, mert egy csomó lehetséges hibára már tögtön figyelmeztet, indentálást kényelmesen kezel, stb. Egy böngészőablakban úgy, mintha közvetlenül a gépen dolgoznál.
-
Degeczi
nagyúr
válasz its_grandpa #37300 üzenetére
Úgy értem, akkor gondolom csak az új, W701-el szerelt SP1 változatban?
Mert az ESP82xx-ben nincs bluetooth, külön meg nyilván nem tesznek mellé, az én régi példányaimban sincs.Tuya convertet ezekhez nem használtam (könnyen szétszedhetőek és jól hozzáférhetőek a belső csatlakozási pontok) így amúgysem állna az, h "Apple teló nélkül nem flashelhetőek át" - de mint említettem, az én 1C v2.3 példányaim is működtek Androiddal. Valszeg következetlen jelölés, talán a mostani, W701 alapú C verziókra igaz, h már csak Apple-el mennek (mert amúgy elvileg a "H", mint Homekit változatnál lenne ez logikus - viszont volt már itt 1-2 hónapja, aki a C-ről írta, h nem jelent meg Android alatt, ám gondolom az is már új verzió lehetett. Bár akkor meg eleve mindegy, W701-re úgysem megy a Tasmota)
-
simico
aktív tag
válasz Degeczi #37268 üzenetére
Ááá, köszi! A repeat until ciklussal tökéletesen működik, tegnap többször is teszteltem Valamiért nekem ez a repeat until egyáltalán nem rémlett, pedig anno a HA-val ismerkedéskor próbáltam végigolvasni a teljes dokumentációt. Mondjuk én jobban szeretem, nekem átláthatóbb a teljesen egyben levő dokumentáció (például egyetlen, jól indexelt pdf), a kismillió linkre szétszabdalt a halálom. Valószínűleg másik automatizációt is tudok majd ezzel egyszerűsíteni.
Az idézőjeleket nem én, hanem a GUI rakta a numerikus értékek köré. Céges gépről nuku ssh, csak a webes felületet érem el, az meg yaml kódra váltva szeret kissé más kódot adni mint amit kézzel a yaml fájlba kéne írni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Path of Exile 2
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest