Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
LouiS22 #38740 üzenetére
Ez mit jelent pontosan ?
Annyit jelez csak hogy "változás" van ? Tehát ha nincs meg az előélet tárolva rendszerszinten (elvileg kb. "végtelen" időre visszamenőleg, vagyis hát a legutóbbi kézi kalibrálásig), akkor nem tudod hogy nyitás vagy zárás történt ?
De ez azért tuti nem, ez nagyon-nagyon amatőr lenne !
De ha meg mégis ilyen gagyi, akkor mit ajánlanátok helyette ? -
golya87
őstag
válasz
LouiS22 #38672 üzenetére
Azota frissitettem a ZbBridge radio fw-jet a 6.7.9-esre, igy mar nem egy nap alatt merul le az Ikea taviranyito (100%->74% 3-4 nap alatt) de mindig kiesik a halozatbol. Elso gombnyomasra visszajelentkezik a halozatra, majd utana hasznalhato. Ha hosszabb ideig all, akkor ismet kiesik.
Szerintem megrendelem a SkyConnect-et. -
radio11
tag
válasz
pusi1981 #38783 üzenetére
5db ilyenem van már másfél éve, működnek rendesen.
Valószínűleg nem jól tetted fel.
A szabályozója is jó (igaz már nem azzal használom) viszont nem azonnal nyit-zár, hanem van bene egy kis hiszterézis a gyári programjában.
Egyetlen bajom velük, hogy egy jó fél évet bírnak az elemek. -
ojb
tag
válasz
Shummo #38772 üzenetére
Az előző gázóra nálam is ilyen volt.
Az adatlapján nem jelezték az impulzus kimenetet, de a valóságban mégis kiadta az impulzusokat 100 literenként, mert a mágnes benne volt.
Egy ajtónyitás reed-del nehezen ugyan , de meglehet találni a megfelelő pozíciót az érzékeléshez, de türelem kell hozzá a ritka impulzusok miatt.
Én a képen látható pozícióban leltem rá anno...
-
zsamiatt
őstag
válasz
Freerider89 #38787 üzenetére
-
zsamiatt
őstag
kinek melyik CR2032-s elem vált be, hogy a legtovább bírja?
-
Freerider89
tag
Sziasztok!
Tök egyszerű kérdésem lenne. Kicsit olvasgattam a fórumot, és itt sokkal komolyabb szinten megy az ötletelés mint ami nekem kérdésem lenne.
Szeretnék pár wifi vezérelt "okos" konnektort a lakásba. Azt már kiolvastam a hsz-ekből, hogy a fogyasztásmérőjük ezeknek nem az igazi. Lényeg, nekem az lenne, hogy ha van 3-4 ilyen eszköz a lakásban, akkor 1 applikációban el tudjam őket nevezni, és tudjam kapcsolgatni, ha idő programozni is lehetne az szuper lenne. A fogyasztásmérés nem fontos szempont, de ha létezik olyan ami még azt is tudná (még ha nem is nagyon pontosan) az lenne az igazi. 5Ampert ha tud kapcsolni az bőven elég.Köszi a tippeket!
-
radio11
tag
válasz
Speederer #38769 üzenetére
Szerintem megoldható úgy is, hogy egy 18650 akku után kötsz egy 1117 3,3 voltos stabilizátor IC-t. Feltöltve szetintem simán bírja a -20 fokot is egy jó 18650, a szenzor meg valószínűleg bírja a 3,3 voltot (a friss CR2032 is közel annyit ad ki). Szerintem egy töltéssel több évet is kibír.
-
Rég jártam erre, most gázórával kapcsolatban jöttem keresgélni a topicban, látom ráhibáztam, éppen téma volt a napokban
Szóval nálam is egy Elster BK-G4 van felszerelve, viszont a számlapot és az adatokat tartalmazó kiugró rész alsó peremén egyáltalán nincsenek sem lyukak sem kipattintható kis ajtó (szóval nem olyan mint ojb-nél az alsó képen). Valamint az 1 impulzusra vonatkozó mennyiségadat is hiányzik a mérőről, nincs rajta ilyen felirat. Ennek ellenére a jobb oldalán a szenzor tartókonzol ott van (ez optikai szenzorhoz lenne?).
A fentiek alapján hiába is próbálkozok reed-es megoldással, ebben 100% hogy nincs mágnes, ugye?
-
pusi1981
aktív tag
Hali mindenkinek!
Használ itt a fórumozók közül valaki ilyen radiátorszelepet?
MoesHouse-ZigBee 3.0
Ha igen, működik rendesen, megbízható?
Én rendeltem egy szettet 5 szeleppel., de egy rakás kaki az egész.
Az elért hőmérséklet után nem szabályoz vissza.
A műanyag anya meg hab a tortán.
Van hogy a motoros szelep egyszerűen lelöki magát a radiátorról, mert szinte semmit nem tart... -
ViZion
félisten
válasz
don_peter #38781 üzenetére
Ahogy írtam... Wemos D1 mini (mikrokontroller), ezen csak egy bemenet a termosztát relé jele. Méri a pufferben a hőfokokat és eldönti, h kell-e fűteni, ha a termosztát bekapcsol. Megjött a külső hőmérő is hozzá, valamikor ezt is rákötöm.
De később az egész termosztátos részt kihagyom szerintem. Itt van a következő Wemoshoz minden, hamarosan hő- és páramérő lesz. ESPEasy, egymással is kommunikálnak, csak a szabályokat kell megálmodni.
-
don_peter
senior tag
válasz
ViZion #38780 üzenetére
Én addig jutottam, hogy egy ilyen modul kell, hozzá mert 868MHZ-en kommunikál. Aztán kell a Q7RF protokollja is, amire találtam drivert is itt: [link]
Egy magyar srác írta, akire rá írtam, hátha elérem és tud segíteni valami plusz infóval. Egyelőre közelebb nem kerültem a megoldáshoz, csak egy esetleges irányt látok, de az sajna nincs kikövezve..STM32-re ugyan már megtaláltam CC1101-es driverét, de az még önmagában kevés lesz.
Te milyen irányban mozogsz? -
ViZion
félisten
válasz
don_peter #38779 üzenetére
Szia!
RF kommunikáció, két jelsorozatot küld egymás után, kis eltéréssel, 5×
Egy ilyen 5×2 a be és másik ilyen 5×2 sorozat a ki. Kb. ennyi, egy blogban találtam, a srác eddig jutott vele. Kerülő megoldás van, építek egyet én is, de még vannak bajok...
A termosztát jelét csak bemenetként használom, a keringetőt Wemos kapcsolja. -
don_peter
senior tag
Srácok, olvastam a fórum bejegyzéseit, (nem mindet, de kerestem) de megoldást és javaslatot nem találtam.
Kérdéseim lennének egy Computherm Q3 Q3RF vezeték nélküli termosztáttal kapcsolatban.
2 dologra lennék kíváncsi.
Az egyik, hogy milyen módon kommunikál a az adó a vevővel. (annyit látok, hogy valami rádiós kapcsolat lehet)
A másik, hogy nincs e valami nyilvános protokoll vagy fejlesztő eszköz/modul esetleg, amellyel egy saját hardveren tudnám a vevőt utasítani a be illetve kikapcsolásra?
A kazán amit vezérel egy immergas 24kw.Köszi előre is a segítséget.
-
Degeczi
nagyúr
-
Speederer
senior tag
Nem lehetne a kis BT-s Xiaomi hőmérőt mégis kinti körülmények között is használni? Gyors bedobtam kicsit a fagyasztóba, szépen mutatta a -20 fokot is, csak éppen az elem feszültsége esett a béka segge alá (2,7V --> 2,26V). Elég lenne vajon az áramforrás problémáját megoldani? Mert ha igen, akkor gondolom kisebb barkácsolással megoldható a dolog, ráadásul az ára se lenne veszélyes.
vkp: köszi, észben tartom. Mondjuk az már tényleg egy kicsit többre jön ki.
-
gya/352
tag
Ha van barkács-vénád; forrasztás, doboz készítés, flash-elés megy; akkor WemosD1 mini + táp + szenzor.
-
Speederer
senior tag
Külső hőmérséklet és páramérőt tudnátok ajánlani? Bent egész jól elvagyok a Xiaomi BT hőmérőkkel, de kintre is raknék valamilyet. Gyanítom, hogy a gombelem kevésbé bírja a kinti viszonyokat, de itt most nem a méret a lényeg. Az se baj, ha vezetékes, de lehet wifis vagy BT-s.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
zambozoli #38763 üzenetére
Ha egy sorban van a template kifejezés az előtte álló kulccsal, akkor tedd aposztrófok közé (itt dupla macskakörömmel, hiszen szimplát már használsz a kifejezésben)
Vagy ha széttöröd egy következő sorba úgy, h atime:
után>-
írsz, akkor ez nem kell.És mindenképpen rakd föl a Studio Code addont, azzal az ilyen hibákat rögtön, syntax highlightként látod!
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok
Ezt míért nem tudom elmenteni:alias: Ébresztő váltó időpont
description: Ébresztési időpont +30min
trigger:
- platform: state
entity_id:
- input_datetime.ebresztes_hetkoznap
condition: []
action:
- service: input_datetime.set_datetime
data:
time: {{ states('sensor.time') == (state_attr('input_datetime.ebresztes_hetkoznap', 'timestamp') + 1800) | timestamp_custom('%H:%M', false) }}
target:
entity_id: input_datetime.ebreszto_etkezo_vilagitas
mode: single
Terv az volt, ha az "input_datetime.ebresztes_hetkoznap" módosul akkor a "input_datetime.ebreszto_etkezo_vilagitas" időpontja legyen 30 perccel megnövelve a "input_datetime.ebresztes_hetkoznap" -hoz képest.Köszönöm!
-
LouiS22
veterán
válasz
szatocs1981 #38761 üzenetére
Tökmindegy
És ha jó a szemed, hamar észre fogod venni, hogy ezek a kínai csodák vélhetően egy gyárban készülhetnek és 15 néven árulják őket :)
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok,
Aubess vagy Moes az inkább ajánlott márka? (vagy igazából teljesen mindegy)
Egy zigbee gatewayről lenne szó.
-
goldister
tag
Segítséget szeretnék kérni.
Home Assistant futtatok egy Raspberry PI4-en. SD megoldást már régen kicseréltem egy 120GB Kingston A400 SSD-vel. A PI-t és az SSD-t egy ADSA-FP2 USB 3.0 - 2.5" HDD SATA kötöttem össze.
Nem futtatok rajta sok mindent, néhány eszköz, tasmotás sonoff reléket, illetve Z2M két eszközzel. Kb ennyi:
Időközönként kb 1.5 naponta elérhetetlenné válik a kezelő felület. Sőt a observer(:4354) sem érem el. PC-ről pingelés látja. Érdekes, hogy mobilnet+wireguard továbbra is működik és rá tudok csatlakozni hálózatra. 1-2 óra várakozás után újra szoktam indítani.Elkezdtem monitorozni a hőmérsékletet illetve a memóriát is, hátha rájövök valamire.
Amikor eltünt elég magason volt a cpu hőmérséklete.
Lehet, hogy kevés a memória?
Akkor csinált hasonlót, amikor még ESPHome-t használtam és compile futtatta. Be kellet zárni néhány bővítményt, hogy végigvigye a folyamatot. Ellenkező esetben ugyanígy eltünt a GUI felület. Szerintetek?Illetve az miért lehet, hogy minden reggel összes eszközöm nem elérhetővé változik Mindig 5-6 óra felé?
Köszi szépen a segítséget
-
radio11
tag
Na ezért (is) örülök neki, hogy nincs gázom. E-on távleolvaás meg köszöni szépen, gyönyörűen működik.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
radio11 #38755 üzenetére
Föltéve, h nem Égáz-Dégáz... FB csoportban kapta vki ezt a választ tőlük (ami persze vicc, hiszen a nyitásérzékelőben is ugyanolyan reed-érzékelő van mint a gyári megoldásban és természetesen bármiféle szikra elképzelhetetlen és nem zavarhatja meg a mérőórát sem - de ez van, ők diktálnak):
"Az ön által megadott link, egy ajtó/ablak nyitás (biztonsági) érzékelő leírását tartalmazza.
A leírás szerint az érzékelő jelet küld a telefonra ha valaki kinyitja az ajtót, esetleg ablakot.
Az órába épített mágneses (impulzus) jeladó megfigyelésére az ön által megadott eszköz alkalmatlan, robbanásbiztos szempontból (nem gyújtószikramentes kivitelű) akár veszélyes is lehet a gázrendszerek közelében, illetve zavart is okozhat a gázmérő számláló szerkezetének működésében.A „Mi Window and Door Sensor” használata a gázfogyasztás monitorozására alkalmatllan és nem megengedett!
Törvényi előírás alapján jelenleg Társaságunknak a 10 m3/h névleges teljesítménynél nagyobb névleges teljesítményű gázmérők távleolvasására van kötelezettsége.
Távlati terveinkben szerepel az ennél kisebb teljesítményű gázmérők távleolvasása is – például a lakossági felhasználóknál felszerelt gázmérők távleolvasása az „okos otthon” projekt keretében - de jelenleg még nincs döntés, hogy mikortól, milyen technikai megoldást fogunk alkalmazni és milyen forrásból. Amennyiben ez megvalósul, akkor a lakossági felhasználóknak is elérhetővé fogjuk tenni a távleolvasott gázmérési adatokat.
Mindaddig egyedi igény alapján, bizonyos feltételek teljesülése esetében Társaságunk engedélyezheti a gázmérők felhasználó által történő távleolvasását.
Amennyiben saját költségén meg kívánja valósítani a mérési adatok gyűjtését, akkor be kell szereznie a felszerelt gázmérőtípus gyártója által gyártott impulzus jeltovábbító elemet, amit az alábbi feltételekkel lehet csatlakoztatni a felszerelt gázmérőhöz:
- Engedélyünket írásban kell megkérnie társaságunktól.
- Hozzájárulásunkat azzal a feltétellel adjuk, hogy egy esetleges mérőcsere során nem garantáljuk a jelenleg felszerelt gázmérővel azonos gázmérő típus biztosítását, ami esetleg a gázmérő jelenlegi impulzus kimenet csatlakozás kialakításának változásával is járhat. Ebben az esetben az impulzus jelfogadó-továbbító elem cseréje az Ön költsége.
- Hozzájárulásunkat csak addig biztosítjuk, amíg egy esetleges törvényi előírás nem kötelezi Társaságunkat az érintett fogyasztási helyen felszerelt gázmérő Társaságunk által történő távleolvasására. Ebben az esetben is természetesen nyitottak leszünk olyan műszaki megoldás megtalálására, amely az Ön mérésadatgyűjtése felé is biztosítja az impulzus kiadást.
- A jelenleg felszerelt gázmérőhöz csatlakoztatható impulzus jeltovábbító elem beszerzése az Ön költsége.
- A jelfogadó-továbbító elem felszerelését és a gázmérőhöz történő csatlakoztatását – az Ön megrendelése és Társaságunk díjjegyzéke alapján - kizárólag Társaságunk szerelője végezheti.
- A jelfogadó-továbbító elemnek gyújtószikramentes kivitelűnek kell lennie." -
radio11
tag
válasz
mr.perfect #38754 üzenetére
De egy sima reed jelfogót vagy egy Xiaomi nyitásérzékelőt oda applikál valahogy az is jó lehet (utóbbival egyből zigbee lesz a történet)
-
mr.perfect
tag
válasz
BlackJack21 #38751 üzenetére
akkor már inkább ez: [link]
fele annyiba kerül.. -
vkp
aktív tag
válasz
Nerazim #38750 üzenetére
Ami ott van fül, oda rögzíted a jeladót. ITT tudsz venni.
-
Olympia76
tag
-
gya/352
tag
Üdv. Újabb kérdés. HA alá Xiaomi BLE szenzorok integrálására mi a bevett megoldás?
-
ojb
tag
válasz
szatocs1981 #38734 üzenetére
Nagyon egyszerűen megtudható:
AAA Alkline battery Capcity: 800 - 1.250mAh
CR2450 Lithium battery Capacity: ~620mAhAz AAA elemmel működő akár kétszer annyi ideig is bírhatja
-
LouiS22
veterán
válasz
szatocs1981 #38734 üzenetére
közelítsd meg abból az irányból, hogy melyik az olcsóbb
A 2 AAA biztosan olcsóbb lesz, mint az egy 2450 és beszerezni is egyszerűbb (kis túlzással a sarki kínainál is lesz AAA elem, 2450 már nem biztos, hogy igen).
-
radio11
tag
válasz
Speeedfire #38737 üzenetére
Sonoff zigbee 3.0 lesz a legkönyebben hozzáférhető és árban is valószínűleg a legkedvezőbb
-
radio11
tag
válasz
noorbertt #38733 üzenetére
Nem a földkábelre, hanem a fázisra. Mivel nincs kontakt a 230 volttal ezért nem kell fi relé hozzá, biztonságos anélkül is. Kalibrálni bárhol tudod, javaslom minél nagyobb fogyasztóval, amit esetleg ampermérővel is le tudsz mérni (230v -ezt azért óvatosan).
Én is megcsináltam majdnem ugyanezt (a kiegészítő panelt nem vettem meg, csak simán felforrasztottam a megfelelő ellenállásokat). Kalibrálni 2000 wattos vízforralót használtam. Eddig minden jó. -
atesss
addikt
Üdv !
EV1527 szabványú 433Mhz-es ajtónyitás érzékelőhöz (leginkább [link] ) milyen ilyen szabványt tudó vevőt tudtok ajánlani Raspberry Pi-hez (esetleg Pico-hoz) ?
Leginkább olyan kellene, ami itthonról elérhető gyorsan (mindegy hogy jóval drágábban). -
szatocs1981
aktív tag
Hello, hőmérséklet szenzornál melyik típust érdemes választani, CR2450 vagy 2x AAA elemmel működőt? Melyik bírja tovább?
Előre is köszönöm -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Olyan "szerencsés helyzetben vagyok, hogy van a házban van 2 kismegszakító doboz is es persze két különböző helyen..
Ez alapján szeretnem merni a fogyasztást: https://www.speaktothegeek.co.uk/2022/08/esphome-ct-clamp-power-and-energy-monitor/
A kismegszakítók előtt, ahol bejön a földkábel használható biztonságosan a CT Clamp (SCT-013-000)?
Vagy ezekkel a Fi után tanácsos játszani?
Kalibrálni, bármilyen fogyasztóval lehet, vagy ott kellene ahol a végleges helye lesz?
# Example configuration entry sensor:
- platform: ct_clamp
sensor: adc_sensor
name: "Measured Current"
update_interval: 60s
filters:
- calibrate_linear:
# Measured value of 0 maps to 0A
- 0 -> 0
# Known load: 4.0A
# Value shown in logs: 0.1333A
- 0.1333 -> 4.0
-
LouiS22
veterán
válasz
Speeedfire #38730 üzenetére
-
LouiS22
veterán
válasz
Speeedfire #38727 üzenetére
Mindkettő.
Ha elolvasod a topicot, ki fog derülni, hogy a google home fényévente egyszer kerül elő és főként Home Assistant a csapásirány.
BTW, HA alatt, pláne cloud előfizetéssel (anélkül is lehet, csak sokat fogsz szopni a konfiggal) simán megoldod azt, amire vágysz. De kelleni fog még egy zigbee dongle hozzá.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #38714 üzenetére
Ennyire speckó kérdéseket teszek fel, vagy ennyire nem ide valóak? Eddig még 1x sem jött válasz
-
ojb
tag
válasz
Gabesz87 #38724 üzenetére
Bizonyos " feltételek" betartásával szinte ua., mint a Shelly...
(Túlnyomórészt Ugyan az a kínai alkatrész van benne...)
A ráírt teljesítmény érték csak rezisztív terhelésre érvényes!
Arra is némi fenntartással.
Állandó terhelés mellett célszerű egy "lépcsővel" alatta maradni (16A -> 10A ; 10A -> 6A stb ) a maximálisan megadott terhelésnek.
A hideg fűtőszál a bekapcsoláskor rövid időre ( amíg el nem éri az üzemi hőmérsékletet ) jelentősen több áramot vesz fel, mint melegen!!!
A linkelt aljzatban valóban 20A-es terhelhetőségű jelfogó van. (Szétszedtem és megnéztem)
Viszont a konnektor, amibe dugod jó eséllyel csak 16A-es lesz (hacsaknem vmi ipari kivitelű)
Sok esetben nem az eszköz melegszik, hanem a konnektor csatlakozóinál kialakuló átmeneti ellenállás melegíti fel az eszközt. Ebben az esetben kétszer is kialakulhat ilyen!!!
( pl. egy vasaló esetében a csatlakozó hosszabb használat után kihúzva a konnektorból szinte sütős lehet.
SHP-2 -es (kínai) konnektorokon keresztül kapcsoltatok 2.5KW fűtőpaneleket, stabilan 5 éve.
A konnektorok belső hőmérséklete 1 - 2 óra bekapcsolt állapot után szépen felmegy 30 - 40 °C-ra és ott stabilizálódik. -- utólag építettem az SHP-kbe 18b20-akat pont emiatt! _
Mindkét dugvilla az SHP-é és a fűtőpanelé is ekkora terhelés (~10A) mellett bizony melegszik. -
radio11
tag
Sziasztok!
A múltkor vettem egy ESP CAM-ot kipróbálásra. (mellékesen kinyírtam azzal, hogy az antenna jumpert próbáltam átforrasztani, de szerencsém volt, mert egy netes tutoriál segítségével visszahoztam az életbe)
Szóval ott tartok, hogy kapott egy tasmotát a cuccos, webes felületén látszik is a kép. HA alatt látja, hogy kamera eszköz, de entitásként csak a LED kapcsolóját látom. Ennek így kell lenni.
Másik a kamerakép mentése. Elvileg van egy automatika, ami a pillanatképet elmentené. Valahogy így:data:
filename: /tmp/snapshot.jpeg
service: camera.snapshot
target:
entity_id: camera.cellar_higha configba pedig a tmp mappa jóvá van hagyva így:
homeassistant:
allowlist_external_dirs:
- "/tmp"illetve a fotót küldeném emailban, szintén a configba megcsinált notifier segítségével:
notify:
- name: "EMAIL_NOTIFIER"
platform: smtp
server: "smtp-mail.outlook.com"
port: 587
timeout: 15
sender: "******@******.hu"
encryption: starttls
username: "*******i@*******.hu"
password: "********"
recipient:
- "*******@gmail.com"
sender_name: "Homeassistant"Minden szép és jó lenne, csak semmi sem történik. A szkript futtatásnál kiírja, hogy a notify.email_notifier nem létezik.
Mit b---tam el?
-
Gabesz87
veterán
válasz
radio11 #38723 üzenetére
Ezért kérdezem. Nem feltétlen a szaunához terveztem tenni, csak direkt azért kérdeztem, mennyire lehet megbízni ezekben a "noname" kínai fogy.mérőkben, ha vmi nagyobb fogyasztót dugnék bele. Nyugodtabb vagyok én is pl. egy Shelly-t használva, mint egy olcsó kínait. Egy tel. töltőhöz, laptophoz ok, de azért autó töltőt, szaunát én sem biztos, hogy bele mernék dugni
-
-
gya/352
tag
válasz
Gabail #38675 üzenetére
Köszi. Megnéztem, próbálom felfogni. A programozás nem áll hozzám közel, pedig valamikor tanultam még Pascal-t, meg Basic-et, de az nem tegnapelőtt volt. Egyelőre birkózom a HA-val minden szinten, próbálok magamtól rájönni, de jövök még kérdezni az biztos.
A Domo-val pikk-pakk ment minden, persze Blocky-ban nem nagy ügy összedobni azt az automatizmust amivel most a HA-ben megszenvedek. -
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
HA-ban kérek segítséget! Létrehoztam egy időpont segéd entitást, melyet triggerként használok egy XY automatizmusban. Az időpont segéd entitás értéke változó.
Azonban az időpont segéd entitásban megadott időponthoz képest 30 percel későbbre szükségem lenne egy további segéd entitásra, egy XZ automatizmushoz. Ezt hogyan tudom megoldani? A késleltetés nem megoldás sajnos, mert előfordulhat hogy egyéb feltétel miatt az XZ automatizmus a kívánt időpont előtt csak 10 prcel korábban fut le. Ezért fix érték kell. Röviden egy időpont entitáshoz hozzá akarok adni 30 percet, ami egy másik időponsegéd értéke.
Köszönöm! -
Gabesz87
veterán
EZ mennyire megbízható? Pl. egy kombinált szaunát (1 fázisú) bele merjen dugni az ember?
Értékelések alapján mondjuk nem tűnik rossznak. -
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
ikea gateway kiváltó nincs okos áron? Van tradfi meg styrbar távirányítóm is, de az ikea gateway baromi drága. Google home alá szeretném bekötni.Másik kérdés:
Beszereztem egy okos távirányítót. Az on/off tök jól megy hangvezérléssel, viszont a custom dolgok nem. Ezeket valahogy át lehet vezetni a google home-ba? Illetve lehet összetett utasításokat csinálni? Egy hangvezérlésre pl több eszközt is irányít? -
LouiS22
veterán
válasz
Gabail #38703 üzenetére
A saját, egyedi igényeid nem feltétlenül kell találkozzanak a tömeges igényekkel. De van egy vote rendszer a community fórumban, ott lehet ezeket megfogalmazni.
Hogy mondjak egy valós példát: triviális kérésnek/elvárásnak tűnt a vízfogyasztás megjelenítése az (Energy) dashboardon, nagyon sok vote volt rajta, és így is 1,5 év alatt értünk el oda, hogy a mostani frissítéssel megjelent. A bétában még m3 volt a megjelenítés, majd a release-re ezt már literre módosították (mert jelezték, hogy életszerűtlen a 0,001m3 ábrázolása, a 100 liter meg értelmezhető valami).
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Gabail #38708 üzenetére
Az energy panel a napi-, azon belül is az óránkénti fogyasztásra van kihegyezve.
Ha viszont kézzel írogatod és kihagysz pár napot (ami biztosan előfordul) akkor hirtelen jelenik meg a következő följegyzési napon az egész időszak fogyasztása (ahogy addig is, a fölírás órájában az előző napé). Persze a havi nézet ettől még nagyjából jó lehet. -
vtechun
veterán
válasz
vtechun #38700 üzenetére
sikerült megoldani
az ESPHome docker konténeren belül kellett beírni ezt az aláhúzott részt a
/usr/local/lib/python3.9/dist-packages/platformio/util.py
fájlba:def get_systype():
type_ = platform.system().lower()
arch = platform.machine().lower()
if type_ == "windows" and "x86" in arch:
arch = "amd64" if "64" in arch else "x86"
if arch == "aarch64":
if platform.architecture()[0] == "32bit":
arch = "armv7l"
return "%s_%s" % (type_, arch) if arch else type_Így már működik, azért írtam le, hogy itt legalább meglegyen
-
Gabail
csendes tag
válasz
LouiS22 #38698 üzenetére
Igazad van, és tradeelek11-nek is köszönöm a tippet! Ha már megkértek, mint akinek van már 1-2 év tapasztalata a témában, megpróbáltam segíteni mielőtt összevásárolnak mindenféle vackot, amihez 4-5 különböző felhős mobilapp kell és rájönnek hogy ezek nem működnek együtt, és végül csalódottan kidobják az egészet. Itthon ez annyira még nem tűnt fel, hiszen szívesen barkácsolok HA-val, de hogy a HA már nem egy pályakezdő szoftver, és még mindig custom_component-ekkel meg túlkomplikált egyedi automatizmusokkal kell megoldani olyasmiket amiknek már rég alapból menni kellene, kicsit hervasztó. Mintha eddig még soha senkinek nem jutott volna eszébe hasonló probléma, mint most amit a TRV-kkel küzdök (pl. miazhogy nincs alapból climate group?), és nemcsak ez, hanem ennél jóval egyszerűbb problémák is. ... Nem valószínű hogy egyhamar vállalok mégegyszer HA alapú megvalósítást
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Lépd át a határokat az ASUS ProArt 4060-nal! 0% Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest